Panduan Pantas Fischl – KQM, Fischl Build | Impak Genshin

Fischl membina artifak

chasing_haze, nociii, miannes, aluminiuminum, itzsomebody, mathperson, idkanymized, polomo, yukiyafuyu, cinders_pear

Panduan Pantas Fischl

Fischl adalah watak electro 4-bintang yang cemerlang dalam kerosakan elektro yang konsisten, luar lapangan, sasaran tunggal. Ketahui mengenai Fischl’s Best Builds, Prioritas Bakat, Senjata Terbaik, Artifak Terbaik, dan Pasukan Terbaik dalam Panduan Pantas Ini.

Perhatikan bahawa maklumat yang diberikan mungkin berubah jika penemuan baru dibuat. Ujian yang lebih luas sedang berjalan.

Panduan Penuh Panjang sedang ditulis. Sertailah perselisihan kami untuk mengambil bahagian dalam proses teoricrafting.

Isi kandungan

Kandungan baru


Rombongan Emas
Set artifak yang diperkenalkan dalam versi 4.0 yang meningkatkan kemahiran dmg%. 4pc Golden Troupe tidak dapat dipertikaikan di luar lapangan DPS Fischl’s Best Artefact Set.

Sihir hebat pertama
Dengan statistik sekunder dmg krit.

Lagu kesunyian
Fontaine Caftable adalah pilihan yang berdaya maju jika pemain dapat memanfaatkan pasifnya. Oz boleh gambarkan dmg% buff.

Lynette
Lynette adalah slot anemo yang fleksibel dengan kemahiran sejajar dengan ousiia. Dia mampu memegang 4pc Viridescent Venerer sementara juga menyediakan kumpulan (di C1) dan ATK% Teamwide Buff.

Kirara
Kirara adalah shielder dendro, yang paling berdaya maju dalam pasukan Quicken tetapi juga boleh bekerja di hyperbloom.

Baizhu
Baizhu memeluk utiliti pertahanan aplikasi dendro dalam satu peranan. Pilihan Dendro Flex yang selesa untuk pasukan Quicken dan Hyperbloom.

Infographic

Gambaran Keseluruhan Watak

Gaya permainan

DPS luar bidang
DPS Fischl aka oz di luar lapangan memerlukan sedikit masa lapangan, beralih hanya untuk membuang kemahirannya dan pecahnya. PlayStyle ini membolehkan Fischl menjadi bateri dan reaksi elektro.

DPS di lapangan
Semasa bermain Fischl sebagai DPS di lapangan pada umumnya adalah playstyle suboptimal, ia adalah pemain keutamaan peribadi yang boleh memilih.

Fischl sebagai DPS di lapangan menggunakan kerosakan fizikal dan elektro dari pelbagai bahagian kitnya. PlayStyle ini mempunyai banyak variasi kerana pemain dapat memilih sama ada mereka mahu menekankan elektro atau kerosakan fizikalnya.

Keutamaan bakat

DPS luar lapangan: Kemahiran> pecah
DPS di lapangan:
Kemahiran = serangan biasa> pecah

Keutamaan Bakat Fischl bergantung pada PlayStyle dan membina.

Untuk DPS di luar lapangan dibina, tidak disyorkan untuk mengatasi serangan normalnya.

Sebagai peraturan umum untuk DPS di lapangan membina: jika anda menggunakan goblet elektro, mengutamakan kemahirannya. Sekiranya anda menggunakan piala fizikal, mengutamakan serangan normalnya.

Bakat

Serangan biasa
Kemahiran Elemental
Elemental Burst
Ascension 1 pasif
Ascension 4 pasif
Serangan biasa

Serangan biasa | Bolt kejatuhan

Serangan biasa
Lakukan sehingga 5 tembakan berturut -turut dengan busur.

Serangan yang dikenakan
Lakukan pukulan yang lebih tepat dengan peningkatan dmg.
Semasa mensasarkan, semangat kilat gelap Immernachtreich akan mengendahkan panggilan prinzessin mereka dan indwell anak panah yang terpesona. Apabila Indwelt sepenuhnya, Rachsüchtig Blitz akan menangani DMG Electro yang besar.

Serangan menjunam
Kebakaran dari mandi anak panah di udara sebelum jatuh dan menyerang tanah, berurusan dengan dmg atas kesannya.

Rentetan 5-hit yang boleh menangani kerosakan fizikal yang dihormati untuk DPS di lapangan membina. Ia membolehkan Fischl berfungsi sebagai pemandu untuk unit seperti Xingqiu dan Beidou atau pencetus pasif senjata seperti Prototaip Bulan Sabit.

Kemahiran Elemental

Kemahiran Elemental | Nightrider

Saman Oz. Malam gagak malam kegelapan dan kilat turun ke atas tanah, berurusan dengan elektro dmg dalam aoe kecil.
Untuk tempoh keupayaan, Oz akan terus menyerang lawan berhampiran dengan Freikugel.

Tahan untuk menyesuaikan lokasi oz akan dipanggil.
Tekan sekali lagi pada bila -bila masa sepanjang tempoh keupayaan untuk sekali lagi memanggilnya ke sisi Fischl.

Saman Kemahiran Fischl Oz yang tinggal di lapangan untuk menangani kerosakan elektro tunggal untuk 10s (atau 12s dengan C6) dengan 25s cooldown (berkesan 15-an downtime). Summon awal Oz akan memasukkan sebarang penggemar, dan Resummonnya akan menjadi smapshot. Walaupun putaran Oz yang janggal, dia adalah bateri elektro utama dan pembolehubah reaksi elektro yang konsisten. Kerosakannya tidak boleh diabaikan, walaupun untuk DPS fizikal di lapangan membina.

Elemental Burst

Elemental Burst | Midnight Phantasmagoria

Saman Oz untuk menyebarkan sayap kembarnya Twilight dan mempertahankan Fischl.
Mempunyai sifat berikut semasa tempoh keupayaan:
· Fischl mengambil bentuk Oz, meningkatkan kelajuan pergerakannya.
· Menyerang lawan berdekatan dengan kilat, berurusan DMG Electro kepada lawan yang dia berhubung dengan. Setiap lawan hanya boleh dilanda sekali.
· Sebaik sahaja kesan keupayaan ini berakhir, Oz akan kekal di medan perang dan menyerang musuh Prinzessinnya. Sekiranya Oz sudah berada di lapangan, maka ini akan menetapkan semula tempoh kehadirannya.

Burung Fischl membolehkannya mengambil bentuk Oz dan terbang melintasi lapangan dengan peningkatan kelajuan pergerakan untuk 2s, berurusan DMG Electro ke lawan berdekatan. Pada akhir transformasi, Oz dipanggil di lokasinya. Sekiranya Oz sudah berada di lapangan, dia akan diselamatkan semula dan tempohnya akan disegarkan semula. Selepas transformasi pecah berakhir, serangan Oz masih dianggap kemahiran DMG. Oleh itu, kerosakan dari pecah Fischl tidak begitu penting kerana keupayaannya untuk menyegarkan tempoh Oz untuk masa 100%.

Oleh kerana Fischl tidak dapat melontarkan atau menyerang semasa transformasinya, disyorkan untuk membatalkan pecah Fischl awal dengan menukar ke watak lain secepat mungkin.

Ascension 1 pasif

Ascension 1 Pasif | Predator bintang

Apabila Fischl mencecah Oz dengan pukulan yang ditembak sepenuhnya, Oz membawa penghapusan guruh, berurusan dengan AOE Electro DMG sama dengan 152.7% daripada DMG anak panah.

Fischl’s A1 Pasif Tawaran AOE Electro DMG Jika Fischl Hits Oz dengan pukulan yang dicas sepenuhnya. Walaupun kerosakan dari pasif ini cukup besar, ia tidak bernilai menggunakan walaupun untuk membina DPS di lapangan.

Ascension 4 pasif

Ascension 4 Pasif | Buatlah hex dosamu

Sekiranya watak aktif anda mencetuskan tindak balas elemen yang berkaitan dengan elektro apabila OZ berada di lapangan, lawan akan dilanda pembalasan guntur yang menangani elektro DMG sama dengan 80% ATK Fischl.

Fischl’s A4 Pasif Tawaran Electro DMG kepada musuh terdekat jika tindak balas yang berkaitan dengan elektro dicetuskan oleh watak di lapangan manakala Oz juga di lapangan. Pasif ini merupakan bahagian penting dalam kit Fischl kerana kekurangan ICD dan cooldown rendah (0.5s), membolehkan Fischl menjadi aplikator elektro yang sangat konsisten.

Buruj

Constellation 1
Constellation 2
Constellation 3
Constellation 4
Constellation 5
Constellation 6
Constellation 1

Constellation 1 | Pandangan yang mendalam

Walaupun Oz tidak hadir dalam pertempuran, dia masih dapat mengawasi Fischl melalui mata gagaknya. Apabila Fischl melakukan serangan biasa terhadap lawan, Oz menyerang serangan yang diselaraskan, berurusan dengan DMG sama dengan 22% daripada ATK Fischl.

Bila Oz tidak Di lapangan dan Fischl menyerang serangan biasa pada musuh, Oz (dalam bentuk bola ungu) akan melepaskan tembakan yang diselaraskan yang menangani kerosakan fizikal. Kerosakan yang ditangani dengan cara ini dianggap kerosakan serangan biasa.

C1 Fischl hanya berkaitan dengan DPS fizikal di lapangan, tetapi walaupun itu, ia tidak optimum kerana uptime Oz yang tinggi lebih disukai untuk kedua-dua kerosakan dan penjanaan tenaga. Gaya mainan berorientasikan C1 adalah keutamaan pemain semata-mata.

Constellation 2

Constellation 2 | Pemenang semua dosa

Apabila Nightrider digunakan, ia menangani 200% ATK tambahan sebagai DMG, dan AOE meningkat sebanyak 50%.

Kerosakan elektro AOE ketika memanggil Oz meningkat sebanyak 200% daripada ATKnya. Ini adalah peningkatan tambahan sebanyak 200% kepada pengganda bakatnya dan hanya mempengaruhi pemanggil awal Oz. Peningkatan kerosakan keseluruhan kecil.

Constellation 3

Constellation 3 | Sayap mimpi ngeri

Meningkatkan tahap nightrider sebanyak 3.
Tahap peningkatan maksimum ialah 15.

Meningkatkan tahap bakat kemahiran Fischl sebanyak 3. Konstelasi kedua terbaik Fischl kerana Oz membentuk sebahagian besar kerosakannya untuk kedua-dua lapangan dan di lapangan DPS membina. Sedikit kurang berharga untuk DPS di lapangan yang berpusat pada kerosakan fizikal Fischl dan C1.

Constellation 4

Constellation 4 | Ziarahnya yang suram

Ketika tengah malam Phantasmagoria digunakan, ia menangani 222% daripada ATK sebagai elektro DMG untuk lawan sekitar.
Apabila tempoh kemahiran berakhir, fischl menanam semula 20% daripada hp.

Pada permulaan pecahnya, C4 Fischl memberikan contoh tambahan kerosakan pecah di AOE kecil. Di samping itu, Fischl akan menyembuhkan dirinya apabila transformasinya berakhir. Peningkatan kerosakan melalui C4 adalah minimum, tetapi penyembuhan adalah peningkatan survivabiliti yang baik.

Constellation 5

Constellation 5 | Terhadap cahaya yang melarikan diri

Meningkatkan tahap tengah malam Phantasmagoria dengan 3.
Tahap peningkatan maksimum ialah 15.

Meningkatkan tahap bakat pecahan Fischl sebanyak 3. Ini tidak meningkatkan kerosakan C4nya, tetapi meningkatkan kerosakan yang ditangani ketika Fischl bersentuhan dengan musuh semasa transformasi pecahnya. Peningkatan kerosakan minimum yang lain.

Constellation 6

Constellation 6 | Evernight Raven

Memanjangkan tempoh kehadiran Oz di lapangan dengan 2s. Di samping itu, Oz melakukan serangan yang diselaraskan dengan watak aktif anda apabila hadir, berurusan 30% daripada ATK Fischl sebagai Electro DMG.

Konstelasi Terbaik Fischl. C6 memanjangkan uptime Oz oleh 2s dan menyebabkan Oz melakukan serangan elektro yang diselaraskan (bukan penargetan auto) apabila watak di lapangan menggunakan serangan biasa. Ini berkesan meningkatkan aplikasi elektro Fischl dan peningkatan kerosakan yang cukup besar.

Gabungan (DPS di lapangan sahaja)

N# = Bilangan serangan biasa berturut -turut
AS = ditembak (tidak dikenakan sepenuhnya)

N2 as Rentetan kerosakan peribadi tertinggi Fischl dan yang terbaik untuk mencetuskan Stormbreaker Beidou.
N5 as Kombo yang mudah dan sempurna; Lebih buruk daripada N2As ketika mencetuskan Strombreaker Beidou, tetapi lebih baik untuk mencetuskan Pedang Hujan Xingqiu.

Artifak

Keperluan er

Keperluan ER Fischl di luar lapangan sangat berubah-ubah dan boleh bergantung kepada sama ada anda mempunyai C6 (yang dapat mengurangkan keperluan ER sebanyak ~ 10%), pasukan apa yang dia ada, dan musuh yang anda hadapi. Gunakan kalkulator isi semula tenaga untuk menentukan keperluan tepat untuk pasukan dan putaran anda..

DPS di luar lapangan, pecah setiap putaran ~ 120-140%
DPS di luar lapangan, pecah setiap putaran lain ~ 100%
DPS di lapangan (dengan Oz) ~ 110-130%

Sebaik -baiknya, uptime Oz harus dimaksimumkan untuk meningkatkan kerosakan peribadi Fischl. Walau bagaimanapun, cooldowns canggung Fischl (25s dan 15s untuk kemahiran dan pecahnya, masing -masing) tidak selaras dengan banyak putaran pasukan. Dalam kes ini, lebih baik sama ada a) alternatif antara pecah dan kemahiran setiap putaran atau b) Gunakan pecahan Fischl setiap putaran tetapi hanya menggunakan kemahirannya setiap yang lain.

Statistik Artifak


Pasir

Piala

Circlet
ATK%
Atk% atau em (jika memburukkan lagi)
Elektro dmg%
Dmg fizikal (jika di lapangan)
Kadar kritikan
Crit DMG

Untuk memburukkan pasukan secara khusus, ATK% Sands serupa atau lebih baik daripada EM Sands untuk kebanyakan gabungan artifak/senjata, tetapi Sands EM dan EM masih boleh dilaksanakan. Walaupun goblet elektro hampir selalu disukai, piala fizikal boleh digunakan untuk DPS di lapangan membina fokus pada C1 Fischl.

Substat
Er (sehingga keperluan)> Kadar Crit/Crit Dmg> Atk%

Set artifak


4PC Golden Troupe (4GT)
Set artifak terbaik yang tidak bertanding untuk fischl dps luar bidang kerana jumlah kemahiran dmg% yang besar ia menyediakan. Ia adalah pilihan yang kurang kuat tetapi masih berdaya maju untuk DPS di lapangan yang dibina memberi tumpuan kepada kerosakan elektro, terutamanya dengan C6 Fischl.

Mana -mana kombo 2pc ATK%/EM/Fizikal/Gembira Fury/Golden Troupe
Membina serba boleh untuk mana -mana playstyle. Set 2PC EM hanyalah pilihan untuk memburukkan pasukan; Set DMG Fizikal adalah pilihan untuk membina DPS di lapangan.

4pc Thundersoother (4TS)
Siling kerosakan yang tinggi secara teoritis untuk pasukan yang dikenakan elektro dan memburukkan lagi, tetapi tidak disyorkan kerana pasifnya yang bersyarat dan khusus.

4pc Dreams Gilded (4GD)
Sebanding dengan thundersoother dalam pasukan yang dikenakan elektro dan memburukkan lagi, tetapi secara drastik jatuh dalam nilai sebaliknya. Tidak bernilai bertani khusus untuk Fischl, tetapi boleh menjadi resin yang cekap memandangkan banyak unit lain yang ingin menggunakan 4GD. Oz harus (semula) dipanggil selepas mencetuskan kesan set 4pc untuk gambaran penggemar.

Ketabahan 4pc Milelith (4tom)
Umumnya tidak disyorkan untuk ladang, tetapi FISCHL dapat memberikan masa lapang yang tinggi pada pasif 4pc. Pengorbanan Kerosakan Peribadi Fischl untuk Buffs Team, tetapi dapat memberikan peningkatan keseluruhan kecil kepada DPS Team dalam pasukan ATK-Scaling. Oz harus (semula) dipanggil selepas mencetuskan kesan set 4pc untuk gambaran penggemar.

Api pucat 4pc (4pf)
Set pepejal untuk DPS di lapangan hanya membina. Selepas putaran pertama, Oz akan mendapat banyak manfaat daripada buff ATK% 4pc.

Senjata


Bintang kutub
BIS FISCHL UNTUK SEMUA BANGUNAN. Stat Stat Kadar Kukuh, Pasif Kuat Yang Memberi Jumlah ATK dan Kemahiran/Burst DMG.

Elegy of the End
Dagangan kerosakan peribadi yang lebih rendah untuk penggemar pasukan dan lebih banyak ER, berdaya maju untuk membina DPS di luar lapangan.

Mana-mana busur bintang lain
Tongkat statistik yang hebat; kebanyakan akan setanding dengan bintang kutub jika tidak lebih baik dalam keadaan tertentu.

Alley Hunter
Sebanding dengan 5* busur untuk DPS di luar lapangan dibina kerana susunan yang mudah diperoleh.

Prototaip Bulan Sabit, Lagu Kesunyian
Pilihan F2P untuk semua membina. Oz harus (semula) dipanggil selepas mencetuskan pasif senjata untuk mengambil gambar penggemar. Tanpa pasif mereka, kedua -dua senjata jatuh nilai.

Pudar Twilight
Satu lagi pilihan F2P yang kuat tetapi eksklusif. Fischl DPS di luar lapangan boleh memanfaatkan ER dan kerosakan tambahan yang diberikannya.

Tanpa tali
Pilihan untuk DPS di luar lapangan membina, terutamanya dalam pasukan yang memburukkan. Mempunyai pasif yang baik pada penambahbaikan yang tinggi.

Karat
Oleh kerana tembakan yang ditujukan bukanlah sebahagian daripada kit Fischl, senjata ini berfungsi dengan baik untuk DPS di lapangan hanya membina.

Mitternachts Waltz
Estetika menyenangkan, tetapi relevan Hanya untuk DPS di lapangan Gaya permainan yang juga memaksimumkan Oz uptime. Tidak disyorkan sebaliknya.

Pasukan

Rakan sepasukan yang terkenal


Xingqiu
Aplikasi Hydro Off-Field, Single-Single-sasaran Xingqiu sesuai dengan aplikasi Electro Off-Field Fischl,.

Sukrosa
Sucrose adalah pemacu yang baik untuk DPS Fischl di luar lapangan, dan dia juga dapat memegang set artifak 4VV dan pemangkin cincin TTDS/Hakushin.

Secara harfiah mana -mana unit elektro yang akan mendapat manfaat daripada bateri elektro.
Termasuk Beidou, Ya, Cyno, Raiden, dll.

Secara harfiah mana-mana DPS yang akan mendapat manfaat daripada aplikasi elektro luar lapangan.
Secara praktikal, keseluruhan jadual dapat bersinergi dengan FISCHL kerana masa lapangannya yang rendah, generasi zarah yang baik, kerosakan luar lapangan yang baik dan aplikasi elektro yang konsisten yang dapat membolehkan pelbagai reaksi elektro (beban, beban elektro, cepat, dan lain-lain.).

Kerja dalam kumpulan

Fischl sangat serba boleh kerana dia dapat menyesuaikan diri dengan hampir mana-mana pasukan yang memerlukan aplikasi elektro, bateri elektro, atau dps luar lapangan dengan masa medan yang rendah.

Ini bukan senarai pasukan yang komprehensif. Kemasukan atau pengecualian dari mana -mana pasukan yang diberikan tidak semestinya mencerminkan tahap kekuasaannya.

Electro-Charged (“Taser”)

Pasukan Electro-Charged (aka “Taser”) biasanya termasuk Fischl, unit hidro, dan unit anemo. Biasanya, unit anemo memacu reaksi elektro.

Contoh pasukan

Beban

Fischl dipasangkan dengan unit pyro untuk reaksi beban.

Contoh pasukan

Melampaui

Apabila Fischl dan unit hidro menyebabkan reaksi elektro-charged, kedua-dua elektro dan hidro aura boleh wujud bersama musuh. Contoh aplikasi pyro di atas yang menyebabkan beban dan menguap reaksi, oleh itu nama “Overvape.”

Contoh pasukan

Anemo Overvape (“Sup”)

Pasukan ini mencampurkan aplikasi elektro, hidro, pyro, dan anemo untuk mencetuskan banyak reaksi (elektro-dikenakan, berlebihan, menguap, berputar), mencipta sup nombor dan reaksi. Fischl adalah pemboleh baik untuk reaksi elektro.

Contoh pasukan

Superconduct

Aplikasi elektro luar lapangan Fischl yang dipasangkan dengan unit cryo membolehkannya mencetuskan superconduct untuk DPS fizikal yang lain.

Contoh pasukan

Cepat

Pasif A4 Fischl membolehkannya menjadi pilihan yang hebat untuk DPS di luar lapangan dalam pasukan yang memburukkan. Dia masih merupakan pilihan yang sesuai dalam pasukan penyebaran, tetapi output kerosakan peribadinya dan aplikasi elektro cenderung berkurang kerana A4nya tidak mencetuskan penyebaran.

Contoh pasukan

Hyperbloom

Kecenderungan Oz untuk mengelakkan menarget. Dalam pasukan tertentu dengan aplikasi hidro yang agak perlahan, mungkin terdapat beberapa uptime antara hyperblooms. Ini dikenali sebagai Quickbloom.

Contoh pasukan

DPS di lapangan

Fischl sebagai DPS di lapangan mempunyai banyak pilihan untuk slot flex, termasuk: unit cryo untuk superconduct, unit anemo untuk vv shred, satu lagi dps luar lapangan, penampan, atau penyembuh/shielder.

Contoh pasukan

Kredit

chasing_haze, nociii, miannes, aluminiuminum, itzsomebody, mathperson, idkanymized, polomo, yukiyafuyu, cinders_pear

Imej Pasukan Dibawa oleh Penjana Potret KQM.

Fischl membina artifak

Halaman ini memberikan maklumat membina fischl terbaik. Fischl adalah seorang gadis misteri yang memanggil dirinya “Prinzessia der Verurteilung” dan bergerak dengan burung gagak malam bernama Oz. Fischl biasanya dianggap sebagai sub DPS elektro atau sokongan dalam kesan Genshin pada masa ini. Fischl sub DPS dan sokongan sokongan kebanyakannya digunakan oleh pelancong. Kemahiran Elementalnya dan Purst Elemental boleh memasak DPS walaupun dia berada di luar bidang. Fischl mempunyai cara yang berbeza untuk membantu pesta. Bukan sahaja dapat meningkatkan DPS parti dengan menggunakan kemahiran unsur dan pecah unsur, tetapi juga membantu watak -watak lain untuk mencetuskan reaksi unsur dengan mudah semasa dia berada di luar bidang. Recharge Tenaga adalah statistik yang paling penting untuk Fischl, jadi sub DPS membina dan membina sokongan juga akan membantu pelancong untuk menyusun semula tenaga untuk fischl. Dalam Genshin Impact, Fischl adalah 4 bintang Rarity Electro Watak yang kini berada di peringkat S.

Fischl von Luftschloss Narfidort

Die Heilige Sinfonie

Bakat kemahiran Fischl

Bolt kejatuhan Fischl Serangan Normal