Panduan Kerja Penari Final Fantasy XIV (Patch 6.4), penari (Final Fantasy XIV) | Final Fantasy Wiki | Fandom

Penari (Final Fantasy XIV)

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan tarian saber yang berkembang pesat.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Panduan Kerja Penari FFXIV (Patch 6.4)

Dalam Final Fantasy XIV, Terdapat banyak pilihan pemain ketika memilih PlayStyle. Daripada pekerjaan jarak jauh, terdapat tiga; Machinist, Bard, dan Dancer.

Pekerjaan penari adalah salah satu yang paling mudah dalam permainan, tetapi seperti mana -mana pekerjaan lain, sukar untuk menguasai dan bermain di peringkat tertinggi. Terdapat beberapa kerumitan dalam masa, pengurusan sumber, dan keutamaan kemahiran yang dapat memisahkan penari yang baik dari yang hebat.

Penari adalah penyerang jarak jauh yang mempunyai sedikit sekatan dalam pergerakan, mampu memelihara anggota parti mereka, dan dapat memberikan sokongan. Sekiranya penari kelihatan seperti pekerjaan yang menarik, panduan ini akan mengajar anda semua yang anda perlu tahu mengenai meratakannya dan menguasainya.

Cara membuka kunci pekerjaan penari di Final Fantasy XIV

Untuk membuka kunci pekerjaan penari, pemain perlu memiliki shadowbringers di akaun mereka dan mencapai tahap 60 di mana -mana pengikut perang atau pekerjaan sihir yang lain. Sebaik sahaja prasyarat itu berpuas hati, pemain boleh menuju ke Limsa Lominsa Decks Lower di x: 9.8 Y: 12. Sekali di sana, bercakap dengan Lominsan yang bersemangat untuk memulakan pencarian yang akan kita menari.

Pengenalan kepada Penari

Untuk berjaya dalam pekerjaan penari, pemain perlu mengetahui beberapa kemahiran yang akan mereka gunakan secara tetap. Berikut adalah asas -asas pemain kelas perlu tahu:

 • Kedudukan tertutup (rakan tarian): Ini adalah kemahiran tahap 60 yang membolehkan pemain memilih rakan kongsi. Rakan kongsi itu akan mendapat kesan Standard Langkah, Mengubati Watlz, Devilment, dan Tillana.
 • Langkah standard: Kemahiran ini memerlukan pemain untuk memukul dua kemahiran proc’d tambahan, maka ia menyimpulkan dengan penamat standard. Pemain kemudian menaikkan tolok esprit apabila mereka atau pasangan mereka menggunakan kemahiran, dan meningkatkan kerosakan untuk mereka dan rakan tarian mereka.
 • Langkah teknikal: Proses yang sama sebagai langkah standard yang dipelajari pada tahap 70, tetapi dengan empat kemahiran proc’d untuk memukul bukan hanya dua. Buff kerosakan digunakan untuk seluruh pihak.
 • Devilment: Kemahiran tahap 62 ini adalah penggemar yang anda harus selalu terkena tepat sebelum anda melakukan langkah standard anda. Ia akan memberi anda dan rakan tarian anda dengan kenaikan kadar hit kritikal sebanyak 20 peratus.

Ini adalah kemahiran utama yang harus anda lihat di Cooldown. Cascade dan Fountain adalah satu-dua kombo untuk sasaran tunggal, dan Bladeshower dan Windmill adalah combo satu-dua combo untuk penari. Sentiasa memukul Cascade/Bladeshower terlebih dahulu dan kemudian tekan kemahiran Proc’d untuk DPS Optimal.

Semua kemahiran lain akan digunakan berdasarkan kes demi kes. Untuk melihat apa yang dilakukan oleh semua kemahiran, pergi ke Panduan Kerja.

Tahap 90 putaran kemahiran penari dan pembuka

Pembuka Dancer Tahap 90 memerlukan undur 15-16 saat untuk menjadi berkesan.

Ikon putaran penari

Imej melalui FanByte

 1. Langkah Standard (-15 saat)
 2. Peloton
 3. Periuk
 4. Penamat standard
 5. Langkah teknikal
 6. Kemasan teknikal
 7. Devilment
 8. Tarian Starfall
 9. Berkembang
 10. Fan Dance III
 11. Tillana
 12. Fan Dance IV
 13. Tarian Saber (Fountainfall jika Tarian Saber Belum Proc’d)
 14. Menghapuskan Bulu Tambahan/Fan Dance III
 15. Langkah standard
 16. Penamat standard

Sebaik sahaja pembuka anda selesai, penari perlu memberi perhatian kepada kemahiran bercahaya di bar mereka. Sentiasa memukul kemahiran proc’d yang bercahaya berbanding dengan kombo 1-2 anda, tetapi ada keutamaan di mana anda ingin menggunakan kemahiran jika lebih dari satu tersedia pada satu masa. Inilah keutamaan:

 1. Tarian Saber
 2. Tillana
 3. Cascade/Fountainfall Reverse and Rising Wash
 4. Fan Dance III/IV
 5. Cascade/Fountain dan Bladeshower/Washmill

Apa yang perlu dilakukan dengan bulu penari dan tolok esprit

Bulu dan tolok espirit

ScreenGrab oleh Fanbyte melalui Square Enix

Pemain harus mengumpulkan bulu mereka, ditunjukkan dalam tolok oleh empat bulu hijau dan biru yang melekat di atas, menyimpan sekurang -kurangnya tiga pada mereka setiap masa kecuali ketika mereka pecah. Permulaan pecah dicetuskan oleh iblis, iaitu ketika semua bulu anda harus dibelanjakan.

Amalan terbaik adalah untuk menyimpan empat bulu yang disimpan sepanjang masa, tetapi membelanjakannya sebelum menggunakan cascade/darah terbalik atau air pancut/kenaikan kincir angin. Ini memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai empat bulu apabila syaitan anda kembali.

Esprit diberikan kepada anda dan rakan tarian anda selepas penamat Standard, yang ditunjukkan oleh nombor dan bar mengisi di bawah bulu, dan kepada semua ahli pasukan berdekatan selepas selesai teknikal. Pemain di bawah kesan ini akan membantu mengisi tolok esprit anda, yang kemudiannya boleh dimakan dengan menggunakan tarian saber. Pastikan anda menggunakan kemahiran ini sebaik sahaja ia muncul sehingga tolok esprit anda tidak pernah topi, atau ia akan mengakibatkan kehilangan besar kepada DPS.

Kemahiran utiliti penari dan bila menggunakannya

Bahagian terbaik tentang penari adalah keupayaan mereka untuk membantu pesta. Beberapa kemahiran boleh digunakan untuk mengurangkan kerosakan atau membantu sedikit dengan penyembuhan. Yang paling mungkin anda gunakan adalah Sheild Samba, yang memberikan pengurangan kerosakan 10 peratus untuk seluruh parti selama 15 saat.

Penambahbaikan adalah kemahiran yang pemain perlu berdiri diam, tetapi adalah baik apabila serangan parti besar digunakan bersempena dengan bos yang anda berjuang tidak dapat disasarkan, atau sebagai usaha terakhir untuk mendapatkan kesihatan parti

Mengubati Waltz dan Angin Kedua adalah Kemahiran Penyembuhan Penari. Menyembuhkan waltz akan menyembuhkan anda, rakan tarian anda dan semua orang di sekitar anda, sementara angin kedua hanya mempengaruhi anda. Hanya gunakan ini apabila anda telah membuat kesilapan atau satu -satunya yang mengambil kerosakan, kerana penyembuh anda harus menyembuhkan anda untuk setiap tamparan pihak.

Makanan penari, periuk, dan gear – Semasa untuk patch 6.4

Mereka yang melakukan kandungan akhir permainan akan mahu menyimpan beberapa bahan habis pada mereka. Kini dalam patch 6.4 Makanan terbaik adalah terung bakar berkualiti tinggi. Untuk POTS, tinctures gred 8 ketangkasan adalah apa yang anda perlukan jika anda menjalankan kandungan yang memerlukan sedikit peningkatan tambahan dalam statistik. Rujuk panduan untuk perjuangan khusus yang anda lakukan untuk mengetahui bila anda harus menggunakan periuk.

Untuk gear, pemain akan mahu melihat apa yang terbaik dalam slot (bis) gear akan. Bagi penari yang baru bermula, gear yang dibuat akan menjadi bis. Berkualiti tinggi Diadochos Gear Gear akan mengisi sebahagian besar slot, dengan pengecualian sebagai kasut kredit yang diperolehi menggunakan 495 Allegan Tomestones of Comedy. Menggunakan gabungan penentuan, hit kritikal, dan hit langsung materia, pentamelding gearset anda akan memberi anda kerosakan yang terbaik sehingga anda dapat menanam seluruh set gear ganas.

Untuk gearset ganas, periksa Etro untuk gear dan melds yang disyorkan.

Biasanya, penari akan mahu menjadi keutamaan keutamaan terlebih dahulu, kemudian melanda kritikal, kemudian langsung melanda ketika melihat statistik mereka, tetapi untuk kebanyakan kandungan dalam permainan, bahkan gear yang tidak dipasamel akan menghasilkan bos yang berjaya menarik seperti percubaan melampau terbaru Dan walaupun beberapa pergaduhan ganas mempunyai pemeriksaan DPS yang rendah bahawa pemain tidak memerlukan gear terbaik mutlak dalam permainan untuk membersihkannya.

Mengenai Pengarang

Bermula sebagai wartawan eSports pada tahun 2018, Jessica telah menulis selama lebih kurang lima tahun sekarang. Dia adalah Final Fantasy XIV Nerd yang telah bermain sejak tahun 2021 dan telah meletakkan lebih banyak jam di dalamnya sejak itu. Dia juga mengajar kewartawanan di Rowan University.

Penari (Final Fantasy XIV)

Penari

踊り 子 (odoriko ? )
Singkatan: DNC (踊, Odori ? , menyala. Tarian)

Klasifikasi

Jenis

Peranan

DPS FIZIKAL

Memulakan bandar

Guru Kerja (s)

Kebolehan

Atribut utama

Lengan

Maklumat lanjut

The Penari adalah pekerjaan di Final Fantasy XIV, diperkenalkan di Shadowbringers pengembangan. Ia tidak mempunyai kelas asas, bermula pada tahap 60 dan boleh dikunci dengan melengkapkan pencarian “Adakah kita menari”, yang ditawarkan oleh Lominsan yang bersemangat di dek bawah Limsa Lominsa (x: 9.8, Y: 12.0).

Kandungan

Profil []

Dari Negara Timur Dekat Thavnair datang rombongan penghibur yang mengasyikkan. Walaupun sudah pasti elegan dan cantik, pergerakan mereka juga bercakap tentang disiplin mempertahankan diri. Mengalami kesusahan jalan raya, penari -penari ini telah belajar melemparkan senjata dengan ketepatan yang sama seperti kaki mereka, menghapuskan sesiapa yang akan menghalangi tarian yang tidak berkesudahan.

Penari adalah kelas DPS yang berkisar, yang digunakan Chakrams Bladed yang mereka lemparkan pada lawan mereka. Kuasa penari bersinar dalam penggunaan pelbagai tarian mereka, sangat meningkatkan kelajuan dan kuasa mereka apabila dilakukan dengan betul dalam urutan berurutan. Bermula pada tahap 60, penari boleh menggunakan kedudukan tertutup untuk berkongsi pelbagai penggemar mereka dengan ahli parti lain yang mereka boleh pilih sebagai “rakan tarian mereka”. Sebagai kaveat kepada mereka, penari cenderung mengalami kerosakan terendah di kalangan rakan sebaya DPS mereka.

Ulasan Pakar Gamespot

06 Disember 2022

Cerita []

Shadowbringers []

The Warrior of Light mendengar bahawa persembahan oleh rombongan Falsam yang terkenal diadakan di Limsa Lominsa. Tiba di panggung, mereka menyaksikan persembahan penari, yang diketuai oleh Ranaa Mhigo. Selepas itu, pemimpin rombongan, Nashmeira mendekati pahlawan. Dia merasakan bahawa pahlawan itu adalah pejuang yang berjaya, dan menjelaskan bahawa untuk menjadi penari, seseorang memerlukan keupayaan fizikal yang tinggi seperti pahlawan itu. Oleh itu, dia menjemput pahlawan untuk mempelajari cara Kriegstanz, tarian perang kuno. Pahlawan bersetuju dan menerima kristal jiwa penari. Nashmeira kemudian mencadangkan pahlawan yang mengiringi rombongannya di bandar -bandar utama Eorzea.

Troupe Falsam Perjalanan Pertama ke Costa del Sol, di mana Warrior of Light dan Ranaa Mihgo menarik perhatian Gegeruju dengan tarian mereka. Selepas persembahan swasta mereka, rombongan bergerak ke ul’dah untuk prestasi seterusnya. Walau bagaimanapun, apabila tiba di Ul’dah, mereka dimaklumkan oleh bilah tembaga bahawa rusuhan baru -baru ini di pusat thanalan telah menghentikan aktiviti bandar. Rombongan menawarkan untuk menyiasat. Pahlawan Cahaya dan Ranaa, terhadap keinginan Nashmeira, secara bebas mempersoalkan pelarian Ala Mhigan. The Warrior of Light harus menyelamatkan Ranaa dari beberapa perusuh, yang digambarkan oleh Ranaa sebagai menari pelik sebelum menyerangnya. The Warrior of Light melaporkan kepada Nashmeira manakala Ranaa dan bilah tembaga membawa perusuh ke jagaan. Nashmeira menegur Ranaa kerana menentang Firmannya dan sebagai hukuman Ranaa akan menari sendiri untuk beberapa waktu.

Selepas persembahan di Ul’dah, rombongan merancang untuk tampil di Gridania Seterusnya. Walau bagaimanapun, Nashmeira mengesyaki sesuatu yang salah dan bercakap dengan penambah kembar untuk maklumat peristiwa luar biasa. Leftenan penambah kembar memberitahu mereka bahawa ELEZEN DUSKWIGHT yang biasanya terpencil telah mula berkumpul dan merancang bersama. Nashmeira membawa rombongan ke Kafan Timur untuk menyiasat, di mana mereka menemui tarian Elezen dengan cara yang sama dengan apa yang dilihat Ranaa di Central Thanalan. Nashmeira Tiba. The Warrior of Light mengalahkan Sprite ini. Setelah menangkap Elezen, Nashmeira menerangkan semua. Tarian Elezen di Kafan dan Pelarian di Thanalan lakukan dikenali sebagai Totentanz, Tarian Damned. Ketika orang membiarkan kemarahan membina dan menghancurkan di dalamnya, mereka mula menari tarian ini dan manifestasi aeteric kemarahan mereka diciptakan di dalamnya. Yang menderita mula melakukan tindakan yang semakin ganas akibatnya. Nashmeira menjelaskan bahawa menghilangkan orang -orang ancaman aeteric ini adalah tujuan rombongan palsu. Dengan perkara -perkara di Gridania diselesaikan, rombongan merancang untuk pergi ke Ishgard untuk prestasi seterusnya.

Peralatan []

Penari ffxiv memberi 2

Penari menggunakan chakrams dan senjata membuang lain. Perisai mereka terutamanya terdiri daripada gear “bertujuan”, perisai ringan dengan pertahanan purata yang mereka kongsi dengan kelas DPS fizikal yang lain.

Atribut utama untuk penari adalah ketangkasan, yang meningkatkan kuasa serangan mereka, dan harus selalu diprioritaskan ke atas atribut lain. Sebagai disiplin DPS, mereka mendapat manfaat paling banyak dari hit kritikal, hit langsung, kelajuan kemahiran, dan penentuan atribut sekunder, yang semuanya meningkatkan keupayaan berurusan kerosakan mereka dalam beberapa cara.

Tolok Kerja []

Pada tahap 15, penari mempunyai akses ke kemampuan langkah standard. Apabila penari memulakan langkah standard, senjata api mereka akan berubah menjadi langkah yang sepadan dan dua ikon akan muncul dalam langkah tolok dan kilat dalam urutan dari kiri ke kanan di mana pemain mesti memasukkan perintah tarian tarian berurutan untuk berjaya melaksanakan dua kali ganda Penamat standard, menangani kerosakan besar AOE semasa memupuk sekutu mereka. Menggunakan langkah teknikal yang dipelajari pada tahap 70 mengembangkan ini kepada empat, membolehkan penamat teknikal dilakukan.

FFXIV Tech Step Gauge

Pada tahap 30, apabila belajar tarian penggemar, tolok berkembang untuk memasukkan peminat untuk sifat fantasi empat kali ganda. Cascade Reverse dan Bladeshower Senjata mempunyai peluang 50% untuk mengisi tolok dan memberikan bulu empat kali ganda untuk digunakan dalam kebolehan tarian penggemar. Pada tahap 76, tolok berkembang apabila mendapat esprit sifat, menambah tolok ke atas tolok kipas. Ketika anggota parti mendarat senjata senjata dan mantra setelah penari melaksanakan penamat standard standard atau ganda, tolok akan mengisi, yang membolehkan penggunaan kemampuan tarian saber.

Kemampuan []

Tindakan Pekerjaan []

Kemampuan Tahap Jenis Cast Recast Kos MP Julat Jejari
Cascade 1 Senjata Senjata Segera 2.5s 25y
Menyampaikan serangan dengan potensi 220. Kesan tambahan: 50% Peluang memberikan tempoh simetri sutera: 30 -an

※ Tindakan berubah menjadi emboit semasa menari.

※ Tindakan perubahan kepada Entrechat semasa menari.

※ Tindakan berubah menjadi emboit semasa menari.

Tindakan berubah menjadi penamat standard semasa menari.
Hanya penamat standard, en avant, menyembuhkan waltz, shield samba, tindakan langkah, tindakan peranan, pecut, dan batas pemecahan boleh dilakukan semasa menari.
Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain. Selepas pelaksanaan, pemasa recast untuk tindakan ini akan digunakan untuk semua senjata dan tindakan sihir lain.

Bonus kerosakan penamat standard berbeza dengan bilangan langkah yang berjaya.

1 Langkah: 2% 2 Langkah: 5% Tempoh: 60s

Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain. Selepas pelaksanaan, pemasa recast untuk tindakan ini akan digunakan untuk semua senjata dan tindakan sihir lain.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan simetri sutera atau simetri yang berkembang pesat.
※ Tindakan berubah menjadi jete semasa menari.

※ Tindakan perubahan kepada Entrechat semasa menari.

Hanya boleh dilaksanakan semasa memiliki bulu empat kali ganda.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan simetri sutera atau simetri yang berkembang pesat.
※ Tindakan berubah menjadi jete semasa menari.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan aliran sutera atau aliran yang berkembang pesat.
※ Tindakan berubah menjadi pirouette semasa menari.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan aliran sutera atau aliran yang berkembang pesat.
※ Tindakan berubah menjadi pirouette semasa menari.

Hanya boleh dilaksanakan semasa memiliki bulu empat kali ganda.

Tidak dapat dilaksanakan semasa terikat.

Kesan tidak dapat disusun dengan ahli taktik Bard’s Troubadour atau Machinist.

Tindakan Perubahan ke Kemasan Teknikal Semasa Menari.
Hanya kemasan teknikal, en avant, menyembuhkan waltz, shield samba, tindakan langkah, dan tindakan peranan dapat dilakukan semasa menari.
Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain. Selepas pelaksanaan, pemasa recast untuk tindakan ini akan digunakan untuk semua senjata dan tindakan sihir lain.

Bonus Kerosakan Kemasan Teknikal Berbeza dengan Bilangan Langkah Yang Berjaya.

1 Langkah: 1% 2 Langkah: 2% 3 Langkah: 3% 4 Langkah: 5% Tempoh: 20s Kesan Tambahan: Grants Flourishing Selesai Tempoh: 30s

Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain. Selepas pelaksanaan, pemasa recast untuk tindakan ini akan digunakan untuk semua senjata dan tindakan sihir lain.
※ Tindakan perubahan kepada Tillana apabila dilaksanakan.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Hanya boleh dilaksanakan semasa dalam pertempuran.

Kesan berakhir apabila menggunakan tindakan lain atau bergerak (termasuk menghadap arah yang berbeza).
Membatalkan serangan automatik semasa pelaksanaan.
※ Tindakan perubahan kepada penamat yang diperbaiki semasa pelaksanaan.

Hanya boleh dilaksanakan semasa penambahbaikan aktif.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan kemasan yang berkembang pesat.
Mencetuskan cooldown senjata, tindakan langkah, dan tindakan selesai apabila dilaksanakan. Tidak dapat dilaksanakan semasa cooldown senjata, tindakan langkah, atau tindakan selesai.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Tindakan Langkah []

Tindakan langkah adalah semua senjata api dengan pelakon segera dan 1 saat recast.

Nama Tahap Penerangan
Emboit 15 Melakukan emboit.
Apabila dilakukan bersama -sama dengan tindakan langkah lain, mengikut urutan, potensi kemasan standard dan kemasan teknikal meningkat.
Mencetuskan cooldown langkah dan menyelesaikan tindakan lain semasa pelaksanaan. Tidak dapat dilaksanakan semasa cooldown senjata, tindakan langkah, atau tindakan selesai.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.
Entrechat 15 Melakukan entrechat.
Apabila dilakukan bersama -sama dengan tindakan langkah lain, mengikut urutan, potensi kemasan standard dan kemasan teknikal meningkat.
Mencetuskan cooldown langkah dan menyelesaikan tindakan lain semasa pelaksanaan. Tidak dapat dilaksanakan semasa cooldown senjata, tindakan langkah, atau tindakan selesai.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.
Jete 15 Melakukan jete.
Apabila dilakukan bersama -sama dengan tindakan langkah lain, mengikut urutan, potensi kemasan standard dan kemasan teknikal meningkat.
Mencetuskan cooldown langkah dan menyelesaikan tindakan lain semasa pelaksanaan. Tidak dapat dilaksanakan semasa cooldown senjata, tindakan langkah, atau tindakan selesai.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.
Pirouette 15 Lakukan pirouette.
Apabila dilakukan bersama -sama dengan tindakan langkah lain, mengikut urutan, potensi kemasan standard dan kemasan teknikal meningkat.
Mencetuskan cooldown langkah dan menyelesaikan tindakan lain semasa pelaksanaan. Tidak dapat dilaksanakan semasa cooldown senjata, tindakan langkah, atau tindakan selesai.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Tindakan Peranan []

Kemampuan Tahap Jenis Cast Recast Kos MP Julat Kawasan
Kaki merumput 6 Kemampuan Segera 30 -an 25y
Menimbulkan sasaran dengan berat +40%. Tempoh: 10s
Angin kedua 8 Kemampuan Segera 120 -an
Segera mengembalikan hp sendiri. Menyembuhkan Potensi: 500
Kaki merumput 10 Kemampuan Segera 30 -an 25y
Mengikat sasaran. Tempoh: 10s

Membatalkan serangan automatik semasa pelaksanaan.
Sasaran tidak terkawal jika kerosakan diambil.

Kesan berakhir apabila permusuhan dijana. Tidak dapat digunakan dalam peperangan.

Ciri -ciri []

Nama Tahap Penerangan
Fantasi empat kali ganda 30 Memberikan bulu empat kali apabila mendarat tindakan tertentu. Tumpukan maksimum: 4
Peningkatan kerosakan tindakan 50 Meningkatkan kerosakan tindakan asas sebanyak 10%.
Peningkatan Tindakan Kerosakan II 60 Meningkatkan kerosakan tindakan asas sebanyak 20%.
Dipertingkatkan en avant 68 Membolehkan pengumpulan caj untuk kegunaan en avant berturut -turut. Caj maksimum: 2
Esprit 76 Geran esprit kepada anggota parti diri dan berdekatan setelah berjaya melaksanakan penamat standard atau kemasan teknikal. Kesan Esprit: Meningkatkan tolok esprit sebanyak 5 apabila berjaya mendarat, cascade terbalik, air mancur, air pancut, kincir angin, kincir angin yang meningkat, bladeshower, atau penunggang darah. Apabila ahli parti melaksanakan senjata senjata atau membuang mantra, berpeluang meningkatkan tolok esprit sebanyak 10.

Kemungkinan mencetuskan kesan anggota parti berbeza mengikut pekerjaan.

Kemasan Teknikal Menjadi Tillana Semasa di bawah kesan ini.

Tindakan PvP []

Kemampuan Jenis Cast Recast Kos MP Julat Jejari
Cascade Senjata Senjata Segera 2.2s 15y
Menyampaikan serangan jarak jauh dengan potensi 3,000.
※ Tindakan perubahan untuk membalikkan lata sementara di bawah kesan en avant.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.
Fountain Senjata Senjata Segera 2.2s 15y
Menyampaikan serangan jarak jauh dengan potensi 5,000. Tindakan Combo: Cascade atau Cascade terbalik

※ Tindakan perubahan kepada Fountainfall sementara di bawah kesan en avant.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain.

Melaksanakan mengasah tepuk tangan apabila tempoh kesan tamat tempoh.

Kesan Tambahan: Memberi tumpukan pujian, sehingga maksimum 4 kesan pujian: Meningkatkan kerosakan dan kesan potensi untuk mengasah Tempoh Ovation: 5s

Boleh dilaksanakan semasa bergerak.
Senjata ini tidak berkongsi pemasa recast dengan tindakan lain.
※ Tindakan berubah untuk mengasah tepuk tangan semasa pelaksanaan.

Tidak dapat dilaksanakan semasa terikat.

Sekiranya sudah berada di bawah kesan BladeCatcher, kesan perubahan kepada tarian saber yang berkembang pesat.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan en avant.
※ Fountain Combo berubah menjadi tarian saber sementara di bawah kesan tarian saber yang berkembang pesat.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Sekiranya sudah berada di bawah kesan BladeCatcher, kesan perubahan kepada tarian saber yang berkembang pesat.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan en avant.
※ Fountain Combo berubah menjadi tarian saber sementara di bawah kesan tarian saber yang berkembang pesat.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Hanya boleh dilaksanakan semasa di bawah kesan tarian saber yang berkembang pesat.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Mengasah kesan tarian tamat tempoh pelaksanaan.
※ Tindakan ini tidak dapat diberikan ke hotbar.

Kerosakan yang anda berurusan dengan musuh -musuh yang terpesona akan memanjangkan tempoh kesan sebanyak 2s. Kesan ini hanya boleh dilanjutkan sekali.
Hanya boleh dilaksanakan apabila tolok had penuh.
Masa Caj Tolok: 90 -an

Boleh digunakan walaupun di bawah kesan penderitaan status tertentu.

Kelajuan pergerakan dikurangkan sebanyak 50% untuk tempoh kesan ini.
Kesan berakhir apabila digunakan semula, menggunakan tindakan lain, atau apabila tempoh kesan tamat tempoh.

Hadkan Break []

Had penari memecah fokus pada menangani kerosakan yang kuat terhadap musuh di barisan lurus di hadapan pemain. Mereka berkongsi had tahap 1 dan tahap 2 yang sama seperti Bards dan Machinists.

Kemampuan Tahap Penerangan Gambar
Pukulan besar 1 Menyampaikan serangan kepada semua musuh dalam barisan, berurusan 0.54x Kerosakan Braver. Big Shot XIV
Desperado 2 Menyampaikan serangan kepada semua musuh dalam barisan, berurusan 1.17x Kerosakan Braver. Desperado xiv
Crimson Lotus 3 Menyampaikan serangan kepada semua musuh dalam barisan, berurusan 1.89x Kerosakan Braver. FFXIV DNC Crimson Lotus