Panduan ke Final Fantasy XIV Pekerjaan dan Kelas Karakter – Odealo, Job – Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (FFXIV) Wiki

Pekerjaan FFXIV

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Jiwa permainan
Panduan Kerja Final Fantasy XIV

Sistem kelas sering menjadi asas di mana kejayaan MMORPG dibina. Dalam sistem standard, kelas dibahagikan kepada tiga kategori utama (tangki, penyembuh, dan peniaga kerosakan), pemain dapat memilih kelas yang mereka mahu bermain dan terjebak dengan pilihan mereka melainkan mereka mahu membuat alt. Yang kurang biasa, tetapi “klasik” (dalam erti kata bahawa ia telah digunakan dalam beberapa permainan tertua dalam genre dan kemudian dilupakan hanya untuk diperkenalkan semula) penyelesaian melepaskan idea kelas sama sekali dan membolehkan pemain menjadi siapa yang mereka mahukan. Pendekatan yang disebutkan kedua adalah tipikal untuk kotak pasir MMOS (OSRS adalah contoh yang hebat), sementara yang pertama berfungsi yang terbaik dalam permainan themepark, seperti wow atau guildwars.

Square Enix, pemaju Final Fantasy XIV telah memilih tempat pertengahan yang menarik dengan memutuskan untuk melaksanakan kelas dan pekerjaan ikonik kepada siri Final Fantasy dan memberi pemain pilihan untuk bermain sebagai salah satu daripada mereka pada setiap watak. Ini bermakna bahawa satu watak boleh dimainkan sebagai setiap satu daripada 10 kelas asas semasa dan memanjangkannya kepada semua 18 pekerjaan selagi dia memenuhi keperluan, menyelesaikan pencarian yang berkaitan dan mengaktifkan kristal jiwa yang sesuai (ini juga menghapuskan keperluan untuk alts , sebagai watak tunggal dapat belajar dan menguasai semua peranan, berpotensi).

Panduan ini bertujuan untuk memperkenalkan anda kepada semua 18 pekerjaan FFXIV dan menggambarkan secara ringkas ciri utama mereka. Ia akan menyerlahkan perisa, mata yang kuat dan ciri -ciri permainan utama masing -masing sambil cuba menunjukkan kelemahan untuk mewujudkan alat perbandingan yang jelas untuk pemain baru dan berpengalaman. Ia juga akan memberi tumpuan kepada perubahan yang dilaksanakan dalam pengembangan Shadowbringers.

Kami baru -baru ini menerbitkan senarai peringkat DPS berdasarkan data dalam Patch 5.35 Jadi jika anda masih berusaha untuk mengetahui kelas mana yang bernilai bermain sekarang, anda boleh menyemak artikel di sini.

Gambaran keseluruhan pekerjaan terperinci

Ketika datang ke tangki, paladin suka melakukannya dengan cara lama yang baik – dengan menggunakan pedang, perisai, dan set perisai plat berat. Mereka mempunyai akses kepada kemahiran mitigasi kerosakan yang kuat, cooldown kebolehpercayaan 10 saat yang kuat dalam bentuk keupayaan tanah yang suci (kuasanya seimbang dengan panjang, 7 minit cooldown, bagaimanapun), dan menggunakan dua bahagian yang mantap tetapi panjang (fizikal dan kerosakan ajaib) putaran dps. Putaran kerosakan fizikal memberi tumpuan kepada membina MP yang kemudian dibelanjakan semasa putaran kerosakan ajaib. Paladins juga menawarkan utiliti kumpulan yang paling banyak dari semua pekerjaan tangki, yang menjadikan mereka hebat sebagai di luar tangki yang memberi tumpuan kepada menjaga anak-anak parti lain (contohnya, keupayaan perlindungan mereka membolehkan mereka mengalihkan semua kerosakan yang diambil oleh sekutu kepada diri mereka selama 12 saat). Dalam pengembangan Shadowbringers, Paladins tidak berubah terlalu banyak, tetapi masih, mereka berasa lebih efisien, dan lebih padat seperti tangki dan tangki luar. Pengurangan kerosakan mereka tetap sangat kuat dan mereka menerima keupayaan caj yang sangat diperlukan (mereka adalah satu-satunya pekerjaan tangki tanpa satu, dan sekarang mereka mendapatnya di Tahap 74).

Catatan: Sama seperti di MMORPG yang lain, tangki mempunyai masa yang lebih mudah mencari kumpulan kerana betapa jarangnya mereka. Walau bagaimanapun, jarang ini tidak disengajakan – bermain sebagai tangki agak mencabar dan memerlukan pengetahuan yang baik tentang mekanik permainan dan pertemuan bos.

 • Memerlukan tahap 30 gladiator dengan semua pencarian kelas selesai
 • Pencarian “Paladin’s Ikrar”, Ul’dah; Langkah Thal (9, 11)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Ksatria gelap dan berat, bersenjata, kegelapan kegelapan dan menggunakannya sebagai senjata untuk berjuang untuk kebaikan (di mana cahaya, ada juga bayangan dan semua itu). Pada masa lalu, Ksatria Gelap berada di tempat yang pelik. hampir mati, tetapi tidak pernah mati, selalu kelaparan untuk Ahli Parlimen, tetapi tidak pernah mahu menahan diri dengan offensive. Mereka semua mengenai pengurusan sumber, yang menjadikan mereka sederhana dan menipu untuk bermain. Ini menjadikan mereka terlalu tidak baik dan terlalu kompleks untuk majoriti pemain. Nasib baik untuk Ksatria Gelap, pengembangan Shadowbringers memberi mereka kerja semula yang komprehensif. Ia mengubah gaya mereka, meningkatkan pertahanan mereka, dan membaikpulih kit mereka.

Pusingan Dark Knight masih berputar di sekitar hubungan pembina pembina lama yang baik, tetapi ia diselaraskan dan kini membolehkannya untuk memperkuat kedua-dua kesalahan dan pertahanannya dan bukannya memaksa dia memilih hanya satu. Seperti semua tangki, Dark Knight menyokong Toolkit Mitigasi Kerosakan yang mengagumkan. Dia cemerlang dalam membatalkan serangan sihir musuh (yang agak niche) tetapi tidak mempunyai kemampuan kesihatan yang kuat. Lebih -lebih lagi, kemahiran kebenciannya – hidup mati memaksa dia untuk bergantung kepada penyembuh untuk menjaga dia hidup. Semua dalam semua, Dark Knight adalah tangki pepejal, tetapi tidak ideal dan agak kompleks dengan rasa yang menarik dan berbayang.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • Pencarian “Akhir Kami”, The Pilars (13, 8)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Senapang menyeronokkan, tetapi pedang juga sejuk. Mengapa tidak menggabungkan mereka? Gunblade, penggabungan huru -hara yang pelik dan kuat dan senjata yang berkisar, yang kini digunakan oleh pekerjaan tangki terbaru Final Fantasy XIV, kemungkinan besar seseorang yang mengemukakan soalan yang terdahulu. Gunbreaker menggunakan senjata pelik ini untuk menyampaikan kombinasi maut buaian huru-hara dan tembakan tembakan ke musuh-musuhnya. Mekanik permainan utamanya, berdasarkan pemuatan kartrij ke dalam tembakannya sehingga dia dapat melepaskan kuasa yang menghancurkannya terhadap musuh, memastikan playstyle yang menarik dan dinamik lebih mirip dengan pekerjaan DPS. Di samping itu, Gunbreaker mempunyai akses kepada pelbagai kebolehan pertahanan khusus tangki. Terima kasih kepada sistem dinamik ini, Gunbreaker adalah tangki yang baik dengan pertahanan yang boleh diterima dan kesalahan yang sangat kuat, tetapi ada harga untuk membayar. Dia tidak mempunyai kemampuan kesihatan, jadi dia terpaksa bergantung pada seluruh toolkitnya untuk terus hidup dan mengekalkan tahap kesihatannya. Sekiranya anda mencari tangki yang berfokus pada kesalahan yang juga boleh mengangkat jumlah hukuman yang mengejutkan semasa menyampaikan kombo yang dahsyat, Gunbreaker adalah cara untuk pergi.

 • Memerlukan tahap 60 Desciple Magic atau Desciple of War
 • Pencarian “The Making of a Gunbreaker”, Gridania Baru (11, 11). NPC Bow Gods ‘

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Astrologian adalah pekerjaan penyembuhan yang menggunakan mekanik yang menarik, tetapi agak bergantung kepada RNG – sistem kad. Pada asasnya, dia mempunyai dek kad yang dia dapat menarik kad rawak dari dan memainkannya untuk pelbagai penggemar. Mekanik ini, sementara agak rawak, terus bermain permainan. Di samping itu, ahli astrologi boleh memilih salah satu daripada dua sikap – diurnal (menambah kesan regen kepada beberapa mantra penyembuhan anda) dan malam (membolehkan anda melindungi sekutu anda dari kerosakan masuk).

Peluasan Shadowbringers telah meninggalkan ahli astrologi di tempat yang menyedihkan. Pekerjaan itu terasa kurang berkuasa dan pemain terpaksa bekerja keras untuk mencapai hasil yang sama, kerana pekerjaan penyembuh lain dapat tanpa melanggar peluh. Syukurlah, Patch 5.05 membawa pelbagai penggemar yang menghidupkan semula ahli astrologi, yang membolehkannya menghilangkan dps serbuan yang kompetitif sambil menjaga penyembuhan. Setakat ini, ahli astrologi adalah penyembuh yang fleksibel dan kompetitif dengan banyak potensi, dan mengendalikannya berasa lancar dan bermanfaat.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • Quest “Stairway to the Heavens”, The Pilars (15, 10)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Samurai adalah kelas DPS tulen Final Fantasy XIV, dan perkataan “tulen” diterjemahkan kepada “egois”. Walaupun kebanyakan pekerjaan DPS lain membawa sekurang -kurangnya beberapa utiliti kumpulan ke meja, Samurai memberi tumpuan secara eksklusif untuk memotong musuh -musuhnya ke bit yang sangat kecil dengan katana yang mematikannya. Ini menghasilkan pekerjaan yang berpotensi untuk memasuki meter dps atas semua kandungan sementara tidak membantu kumpulan dengan apa -apa cara kecuali kerosakan.

Pengembangan Shadowbringers tidak banyak berubah ketika datang ke permainan samurai. Dia masih tetap kuat, direka dengan baik, DPS dengan bangunan sumber bahan letupan/putaran perbelanjaan. Samurai terasa lancar semasa pertempuran dan sumbernya dijana secara organik semasa dia melakukan kombo, yang menjadikan permainan dinamik dan menyeronokkan. Sekiranya anda mencari pekerjaan yang mudah, tetapi menarik dan menyeronokkan memberi tumpuan kepada satu perkara, dan cemerlang dalam satu perkara itu – tidak lagi, samurai adalah pilihan terbaik.

Catatan: Samurai, seperti pekerjaan berdasarkan budaya Jepun harus, mempunyai kebolehannya dinamakan sempena teknik pedang samurai sebenar (Iaijutsu, sebagai contoh). dalam bahasa Jepun, yang boleh mengelirukan dan sukar diingat untuk beberapa pemain.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • “Jalan Samurai”, Ul’dah; Langkah Nald (9, 9)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Walaupun mengalami masalah DPS yang agak teruk, Ninja adalah salah satu yang paling dicari oleh peniaga kerosakan di Final Fantasy XIV. Dia berhutang populariti ini dalam kumpulan serbuan untuk keupayaan tunggal dari kit utilitinya yang luas – serangan tipu muslihat. Serangan Trick adalah kemampuan huru -hara yang mudah. Itu juga menggunakan debuff 10 saat yang meningkatkan kerosakan Sasaran yang diambil sebanyak 10%, menjadikannya salah satu kebolehan utiliti kumpulan yang paling kuat dalam keseluruhan permainan (ia mempunyai 60-an cooldown). Walau bagaimanapun, mempunyai salah satu kebolehan utiliti kumpulan terbaik dalam permainan ini sering tidak mencukupi untuk mendapatkan tempat serbuan dan ninjas harus bekerja keras untuk memerah setiap titik terakhir DPS keluar dari kelas mereka untuk bersaing.

Pengembangan Shadowbringers telah meninggalkan Ninja di tempat yang agak buruk. Output kerosakannya sering terlalu rendah untuk menjamin dia tempat di kebanyakan kumpulan, walaupun bonus kerosakan serangan tipu muslihat itu diambil kira. Walau bagaimanapun, patch 5.1 Mungkin menggoncang perkara -perkara di sekeliling dan meningkatkan tahap kuasa Ninja yang cukup untuk menjadikannya pekerjaan yang berdaya maju (jari melintasi).

 • Memerlukan tahap 30 penyangak dengan semua pencarian kelas selesai (Rogue sendiri memerlukan tahap 10 Dom/Dow dan usaha kelas untuk membuka kunci)
 • “Peasants by Day, Ninjas by Night” Quest, Limsa Lominsa Decks Lower (8, 16)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Tidak seperti pekerjaan lain, Monk tidak menggunakan senjata, kerana senjata adalah untuk orang yang tidak dapat bertarung dengan berkesan tanpa mereka, sebaliknya, seluruh tubuhnya adalah senjata. Dia adalah DPS huru-hara yang mudah, mudah untuk didukung, tetapi juga menyokong permainan yang sangat menarik. Banyak kebolehan biarawan mempunyai keperluan kedudukan dan memaksa dia bergerak hampir selalu. Terima kasih kepada ini, dia adalah salah satu pekerjaan yang paling dinamik dalam permainan. Bermain sebagai seorang sami berkisar untuk mengekalkan buff kilat lancar (Bonus Kerosakan Serangan 10% + Bonus Kelajuan Serangan 5%, Tumpukan Sehingga 3 Kali, atau Sehingga 4 Semasa di bawah Kesan Tumbuk Kemampuan Angin). Monk bukan semua tentang menghadapi kerosakan. Dia juga membawa beberapa utiliti kumpulan yang cukup baik ke meja.

Pengembangan Shadowbringers Memperkenalkan beberapa kualiti hidup yang diterima dengan baik kepada seorang sami, menjadikan manipulasi uptime lightning lightning lebih mudah sementara juga menyediakan alat yang membolehkan pemeliharaan susunan walaupun antara pertemuan.

Secara keseluruhan, Monk adalah pekerjaan DPS yang sangat kuat, sesuai untuk pemain yang mencari pengalaman yang dinamik dan suka bertahan sepanjang tempoh pertemuan.

 • Memerlukan tahap 30 pugilist dengan semua pencarian kelas selesai
 • “Saudara dari ibu lain” Quest, Ul’dah; Langkah Nald (9, 10)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Pernahkah anda menonton filem Korea Fantasi Tindakan? Dragoon memainkan (dan kelihatan) seperti watak yang diambil dari satu. Dia menggunakan perisai yang direka untuk menjadikannya kelihatan seperti naga dan pergaduhan dengan polearm gergasi. Playstyle beliau berkisar di sekitar melompat (banyak) dan melaksanakan beberapa kombo terpanjang, dengan keperluan kedudukan, dalam permainan yang sangat memuaskan, dinamik, dan luar biasa mencolok. Tanda dagangan Dragoon, melompat, juga merupakan salah satu kelemahan utamanya dalam beberapa situasi, ketika mereka menguncinya di tempatnya, membuat serangan lompat yang teruk kadang -kadang mengakibatkan kematian ke serangan Aoe Boss. Gabungannya yang panjang, sementara lebih rumit daripada yang lain, merasa sangat berkesan apabila dilaksanakan dengan betul, terutama jika anda mendapat semua keperluan kedudukan yang betul.

Pengembangan Shadowbringers membawa beberapa perubahan kualiti hidup kepada pekerjaan (terutamanya, putaran itu diselaraskan dan terasa lebih lancar) dan menambah lompatan baru, untuk jumlah baru sebanyak lima. Dragoon juga menerima kombo AOE tiga bahagian yang sesuai dengan temanya yang mempunyai kombo panjang dengan sempurna. Semua dalam semua, pengembangan itu tidak mengubah Dragoon banyak tetapi menjadikannya lebih lancar dan menetapkan beberapa masalah putaran utamanya.

 • Memerlukan tahap 30 lancer dengan semua pencarian kelas selesai
 • Quest “Eye of the Dragon”, Old Gridania (14, 5)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Dancer adalah pekerjaan DPS fizikal yang baru diperkenalkan dalam pengembangan Shadowbringers. Dia menggunakan chakrams dan menyokong mekanik kombo yang menarik, di mana gerakan utamanya (kedua-dua sasaran tunggal dan aoe, yang bermaksud bahawa penari mempunyai dua putaran yang berkembang) mempunyai peluang 50% untuk berkembang, mencetuskan salah satu daripada dua kebolehan kombo yang seterusnya peluang untuk memberi anda sumber khusus penari, bulu empat kali ganda, yang ditumpuk sehingga 4 dan boleh digunakan untuk mencetuskan kebolehan khas yang dipanggil dart kipas (ada dua; satu sasaran dan AOE, dan kedua-duanya dapat berkembang ke tempat ketiga satu). Sistem ini, sementara sedikit mengelirukan pada mulanya, agak mudah dipelajari dan menyenangkan untuk digunakan, tetapi juga berasaskan RNG. Di samping itu, Dancer mempunyai akses kepada beberapa penggemar menarik yang menjadikannya, dan rakan sepasukan yang dipilih (yang dipanggil “rakan tarian”), lebih berkesan dalam pertempuran. Walaupun DPS penari bukan yang tertinggi, sumbangan serbuannya lebih daripada mengimbanginya.

Penari terasa seperti pekerjaan yang lengkap. Kitnya direka dengan baik dan menjadikannya sesuai dengan kumpulan yang hampir sempurna. Secara keseluruhan, dia adalah pekerjaan DPS sokongan yang baik dengan keseronokan dan pepejal, tetapi juga mekanik yang agak rawak.

 • Memerlukan tahap 60 Desciple Magic atau Desciple of War
 • “Haruskah Kami Menari”, Limsa Lominsa Decks Lower (9, 12), NPC Eager Lominsan

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Machinist adalah pekerjaan DPS fizikal jarak jauh yang menggunakan senjata dan pelbagai ciptaan teknologi, seperti menara dan automaton. Dia sangat dinamik dan penuh aksi, terutamanya untuk pekerjaan yang sepatutnya menjaga jarak dan spam berkebolehan di sasaran.

Machinist adalah salah satu pekerjaan yang menerima rawatan kerja semula yang paling kompleks di Shadowbringers. Pertama sekali, putarannya dibebaskan dari unsur -unsur RNG, dan dia kini boleh bebas spam pukulannya ⇒ slug shot ⇒ gabungan tembakan bersih. Sumber peluru beliau dikeluarkan sepenuhnya dan diganti dengan sistem sumber berganda yang memberi tumpuan kepada membina sumber haba dan bateri dengan menggunakan kebolehan. Bateri boleh digunakan untuk memanggil mesin (turret atau ratu automaton) yang membantu dalam pertempuran, sementara haba dapat memberikan buff “overheated” yang meningkatkan potensi kemahiran senjata dan membuka dua kebolehan khas yang sangat kuat. Perkembangan terbaru telah meninggalkan mesin machinist di hampir tempat yang sempurna, DPSnya tinggi, putarannya merasa digilap, dan tidak ada yang “salah” dengan lelaran semasa pekerjaan.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • Pencarian “Juruselamat Skysteel”, Yayasan (8, 10)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Bard adalah DPS berpakaian fizikal berasaskan Proc dengan banyak potensi buffing, yang menjadikannya rakan sepasukan yang baik dalam kumpulan. Salah satu ciri utamanya ialah PlayStyle Dinamik. Bard dapat melaksanakan gabungannya semasa bergerak berkat kebolehannya segera. Ini menjadikannya hebat untuk menghindari AOE masuk sambil mengekalkan DPS dan menguruskan penggemar. Sebagai penyanyi pertempuran yang benar, Bard boleh menggunakan mekanik lagunya untuk memohon penggemar kepada dirinya sendiri dan rakan sepasukannya.

Shadowbringers membawa beberapa perubahan yang memberi kesan kepada bard. Mereka kehilangan peminat krit. Sistem lagu mereka juga dirombak dan mereka menerima sumber baru, yang dipanggil Soul Voice yang dikenakan apabila mereka memainkan lagu dan boleh digunakan untuk memperkasakan serangan khas baru mereka, Apex Arrow. Serangan baru ini menangani kerosakan besar -besaran terhadap musuh dalam garis lurus dan menjadikan toolkit Bard berasa lebih lengkap. Tidak ada yang lebih memuaskan daripada bang yang kuat pada akhir prestasi seseorang, selepas semua.

 • Memerlukan Tahap 30 Archer dengan semua pencarian kelas selesai
 • Quest “A Song of Bards and Bowmen”, Gridania Baru (15, 11)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Red Mage adalah pekerjaan kastor tempur yang menggabungkan sihir dan seni mempertahankan diri. Pertempuran Mage ini bertarung dengan melemparkan mantra dan membina sumbernya, Mana hitam dan putih, yang kemudiannya digunakan untuk serangan Rapier (Red Mage’s Choice of Choice) yang menghancurkan. Red Mage juga merupakan salah satu daripada beberapa pekerjaan Final Fantasy XIV yang mampu menghidupkan semula pemain dan walaupun dia adalah DPS, dia mempunyai akses kepada beberapa kebolehan penyembuhan. Sebagai pekerjaan, Red Mage agak mudah untuk dimainkan, kerana mekanik yang agak mudah yang hanya memerlukannya untuk mengikuti kombo combo dan melepaskan kombo huru -hara ketika dia mengumpulkan sumber yang cukup.

Red Mage kekal kebanyakannya tidak berubah dalam Shadowbringers. Beliau menerima beberapa penambahbaikan yang berkualiti, beberapa nilai masa kerosakan/masa castnya telah dikosongkan, dan dia mendapat akses kepada putaran AOE yang baru. Patch 5.05 Kos Kemampuan Red Mage Diselaraskan (Banyak kebolehannya sekarang kos 100 MP kurang daripada yang biasa digunakan) dan repris yang terpesona mendapat buffed. Secara keseluruhan, dia masih menjadi salah satu pekerjaan yang paling serba boleh, kerana utiliti dan sokongan yang disediakannya.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • “Mengambil Red” Quest, Ul’dah; Langkah Thal (14, 11)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Summoner adalah kelas haiwan kesayangan fantasi akhir (pekerjaan). Dia boleh memilih dari tiga haiwan yang berbeza (AOE dan ST DPSS dan tangki) haiwan normal dan mempunyai akses kepada saman khas yang berkuasa dan terhad. Dalam pertempuran, dia tidak hanya bergantung pada sahabatnya tetapi juga pada kerosakan yang kuat dari masa ke masa kebolehan dan mantra yang bersinergi dengan mereka. Lebih -lebih lagi, dia mempunyai akses kepada mantra utiliti yang kuat, kebangkitan, yang menjadikannya salah satu daripada dua pekerjaan yang dapat menghidupkan semula rakan -rakan yang jatuh. Titik, Haiwan Peliharaan, Sumber, dan Mekanik Summoner Summoner pada masa yang sama adalah rumit, menjadikannya salah satu yang paling sukar untuk dipelajari dalam permainan.

Nasib baik untuk pemanggil yang bercita -cita, pengembangan Shadowbringers membawa pelbagai perubahan selamat datang kepada pekerjaan. Haiwan peliharaan tidak lagi boleh disasarkan, yang menjadikan micromanaging mereka lebih mudah, lebih-lebih lagi, tindakan khusus PET telah dipindahkan ke bar tindakan Summoner, memudahkan permainan haiwan lebih jauh lagi. Terdapat juga Super-Summon baru, Demi-phoenix yang mengedarkan sembahyang 20-detik parti dari masa ke masa apabila diaktifkan dan kemudian berfungsi sama dengan Demi-Bahamut. Titik -titiknya kini mempunyai tempoh 30 saat, menjadikannya lebih mudah untuk dikekalkan, yang baik, kerana mereka kini lebih penting dari sebelumnya, kerana merosakkan masalah bonus ejaan untuk sasaran yang terjejas oleh titik -titik summoner. Semuanya, Summoner tetap menjadi pekerjaan yang sangat rumit, tetapi juga sangat menggembirakan, sesuai untuk pemain yang suka cabaran.

 • Memerlukan tahap 30 Arcanist dengan semua pencarian kelas selesai
 • Quest “Austerities of Flame”, Limsa Lominsa Lower Decks (4, 11)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Black Mage adalah tuan elemen sihir yang dapat menghancurkan musuh-musuhnya dengan api, hanya untuk membekukan dan menghancurkan mereka dengan mantera berasaskan ais yang kuat kemudian. Seperti kebanyakan kastor lain, dia mengalami masalah mobiliti yang disebabkan oleh masa -masa dan kurang mudah alih daripada pekerjaan fizikal yang berkisar. Ini, digabungkan dengan kekurangan pertahanan, memaksa pemain mage hitam untuk memberi perhatian kepada persekitaran agar tidak ditangkap dalam pemain pertengahan AoE Bosse (bergerak sebagai mage hitam mencipta downtime dan downtime dengan ketara mengurangkan DPS, ingatlah ini Ketahui pertemuan anda dengan baik untuk mengelakkan pergerakan yang tidak perlu).

Square Enix mesti memutuskan bahawa Black Mage berada di tempat yang baik sebelum Shadowbringers kerana mereka meninggalkannya hampir tidak berubah. Perubahan yang paling ketara ialah penambahan aspek penguasa. Sekiranya anda mencari DPS caster yang meletup (dan sejuk, pada masa yang sama), Black Mage akan melakukan pekerjaan itu.

 • Memerlukan tahap 30 thaumaturge dengan semua pencarian kelas selesai
 • “Mengambil Black” Quest, Ul’dah; Langkah Nald (7, 12)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Blue Mage

Blue Mage*

*Ini adalah pekerjaan terhad yang memberi tumpuan kepada pengalaman permainan solo berasaskan cerita dan kemahiran yang mempunyai beberapa batasan yang dikenakan ke atasnya.

Blue Mage dapat meniru kebolehan musuh -musuhnya, dengan berkesan mengalahkan mereka dengan senjata mereka sendiri. Secara teorinya, semakin kuat musuh, semakin kuat Blue Mage dan Arsenalnya, tetapi. Sebagai pekerjaan yang terhad, dia menderita dari pelbagai batasan yang melumpuhkan, termasuk tidak dapat diakses PvP dan kebanyakan kandungan kumpulan. Selain itu, dia tidak dapat mencapai tahap maksimum. Tumpuan utama pekerjaan adalah kandungan khusus mage biru, “karnival bertopeng” yang terdiri daripada koleksi cabaran tempur yang memaksa pemain menggunakan mekanik Job untuk kelebihannya.

Pada satu ketika semasa Shadowbringers, topi tahap Blue Mage akan, kemungkinan besar, akan dibangkitkan tetapi tidak maksimum.

 • Memerlukan tahap 50 Desciple Magic atau Desciple of War
 • Quest “Out of the Blue”, Limsa Lominsa Lower Decks (10, 11)

Kekuatan dan kelemahan pekerjaan

Nota akhir

Mengambil pekerjaan yang betul adalah tugas yang sukar, terutamanya dalam permainan yang kompleks seperti FFXIVV. Kami berharap gambaran keseluruhan ini akan membantu anda membuat pilihan yang tepat dan menyumbang kepada pengalaman dalam permainan yang menyeronokkan dan progresif.

Kami harap anda dapati panduan ini berguna dan bermaklumat. Sekiranya kami terlepas sebilangan maklumat yang penting bagi anda, sila beritahu kami!

Harap maklum bahawa ini adalah versi awal panduan kami, dan kami dengan senang hati akan menerima kritikan yang membina, yang akan membantu kami memperbaikinya, jadi tinggalkan cadangan anda di bahagian komen di bawah.

Gambar yang digunakan dalam artikel ini adalah harta intelektual Square Enix Co., LTD.

Pekerjaan FFXIV

Pekerjaan adalah kelas yang lebih khusus dan memerlukan kristal jiwa. Setiap pekerjaan mempunyai kristal sendiri yang boleh dilengkapi melalui dada senjata. Semasa menggunakan pekerjaan, pemain masih mempunyai akses kepada tindakan dari kelas asas mereka, tetapi juga mempunyai akses kepada tindakan khusus yang baru. Bonus atribut pekerjaan dan tahap bertepatan dengan kelas asas. Apabila tahap pekerjaan naik, begitu juga, adakah tahap kelas asas, dan sebaliknya.

Untuk panduan yang komprehensif mengenai pelbagai pekerjaan yang ada, dan di mana untuk mencari pencarian permulaan mereka, lihat: FFXIVGuidebook.com

Senarai Pekerjaan [| ]

Kerja Peranan Kelas asas Pengembangan
Ahli astrologi Penyembuh Heavensward
Bard DPS FIZIKAL Pemanah
Black Mage DPS Magic Thaumaturge
Kesatria gelap Tangki Heavensward
Penari DPS FIZIKAL Shadowbringers
Dragoon Melee DPS Lancer
Gunbreaker Tangki Shadowbringers
Machinist DPS FIZIKAL Heavensward
Biarawan Melee DPS Pugilist
Ninja Melee DPS Penyangak
Paladin Tangki Gladiator
Penyihir merah DPS Magic Stormblood
Samurai Melee DPS Stormblood
Bijak Penyembuh Endwalker
Sarjana Penyembuh Arcanist
Summoner DPS Magic Arcanist
Pahlawan Tangki Marauder
White Mage Penyembuh Conjurer
Reaper Melee DPS Endwalker

Pekerjaan terhad [| ]

Terdapat beberapa perkara utama yang membezakan pekerjaan terhad dari pekerjaan lain.

 • Mereka berfungsi secara bebas dari kelas dan pekerjaan lain, bermula pada tahap 1 dengan tahap maksimum 70.
 • Semasa memainkan pekerjaan yang terhad, ada kemungkinan untuk mengambil bahagian dalam tugas dengan pemain lain di pihak yang terbentuk atau kurang. Walau bagaimanapun, tugas berikut akan kekal tidak boleh diakses:
  • Roulettes tugas
  • Tanah Terlarang, Eureka
   • Tidak mungkin untuk berubah menjadi pekerjaan yang terhad setelah memasuki contoh.
  • Diadem
   • Tidak mungkin untuk berubah menjadi pekerjaan yang terhad setelah memasuki contoh.
  • Misi Skuadron
  • Dungeons Deep
  • PvP, termasuk duels
   • Walau bagaimanapun, mungkin memasuki Den Wolves sebagai ahli sihir biru.
  • Batu, langit, laut
  • Dewan Pemula
 • Pekerjaan terhad mendapat pengalaman yang lebih besar daripada melawan musuh di dunia terbuka daripada pekerjaan lain.
  • Tidak ada bonus yang diberikan untuk pengalaman yang diperoleh dari musuh nasib atau guildleve.
 • Pekerjaan terhad tidak dapat digunakan untuk maju melalui senario utama.
 • Penahan tidak dapat diberikan pekerjaan terhad.
Kerja Peranan Kelas asas Pengembangan
Blue Mage DPS Magic Stormblood

Panduan Kelas FFXIV – Pekerjaan mana yang akan dipilih dalam Final Fantasy 14

Memutuskan kelas FFXIV mana? Terdapat 20 pekerjaan yang tersedia seperti pengembangan akhir akhir fantasi, yang sebahagiannya membuat anda melengkapkan kelas asas untuk mengakses. Ini boleh membuat pilihan FFXIV yang betul sebagai pilihan yang sangat sukar. Nasib baik, di FFXIV, anda boleh mengambil mana -mana pekerjaan dengan hanya satu watak, jadi jika anda tidak menikmati kelas yang anda pilih, agak mudah untuk membuat perubahan. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu menyemak panduan meratakan FFXIV kami untuk menjadikan proses ini lebih cepat.

Cara terbaik untuk memulakan adalah dengan memilih peranan permulaan anda; Anda boleh memilih untuk menjadi tangki yang berdaya tahan, penyembuh sokongan, atau DPS yang kuat (kerosakan sesaat). Jika anda memutuskan untuk pergi untuk peranan DPS, anda akan mempunyai pilihan lain untuk membuat, DPS Melee, DPS jarak jauh, atau DPS MAGIC Ranged. Perlu diperhatikan tangki dan penyembuh berada dalam permintaan yang jauh lebih tinggi kerana tanggungjawab yang diletakkan di bahu mereka, tetapi patut dijadikan peranan ini untuk masuk ke penjara bawah tanah lebih cepat.

Sebaik sahaja anda telah memilih peranan pilihan anda dalam permainan MMO ini, pilihan yang sukar bermula. Jadi, duduk, berehat, dan biarkan panduan berguna kami berjalan melalui keputusan yang paling sukar yang akan anda buat hari ini – Memilih kelas FFXIV.

Berikut adalah semua kelas FFXIV:

 • Tangki
 • Penyembuh
 • Melee DPS
 • DPS ajaib
 • DPS fizikal berkisar

Kelas FFXIV – Tangki

Tangki pada dasarnya adalah perisai untuk seluruh pesta. Mereka mempunyai HP yang tinggi dan pertahanan dengan kemahiran yang menarik perhatian musuh.

Paladin (PLD)

Kelas Asas: Gladiator (GLD)
Senjata: Pedang dan perisai
Paladin melindungi parti dengan perisai dan sihir suci. Mereka juga menggunakan kolam renang MP mereka untuk rakan sepasukan penyembuhan dan menangani kerosakan pecah. Job Paladin adalah pengenalan yang sangat baik untuk tangki, tetapi boleh mencabar untuk menguasai.

Anda perlu menyelesaikan pencarian kelas asas Gladiator untuk menjadi paladin, menuju ke Ul’dah – Langkah -langkah Thal (x 9.2 y 11.7) dan bercakap dengan lulutsu untuk memulakan. Anda boleh menjadi paladin pada tahap 30.

Pahlawan (Perang)

Kelas Asas: Marauder (MRD)
Senjata: Greataxes
Warriors mempunyai banyak kebolehan penyembuhan diri, menangani kerosakan yang baik, dan menarik musuh musuh dengan cekap. Pekerjaan Warrior adalah pilihan yang sangat baik untuk pemain yang telah mencuba kelas FFXIV DPS dan ingin memberikan tangki.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas Marauder untuk menjadi pahlawan, menuju ke dek atas Limsa Lominsa (x 11.0 y 6.3) dan bercakap dengan Blauthota untuk memulakan. Anda boleh menjadi pahlawan pada tahap 30.

Dark Knight (DRK)

Senjata: Greatswords
Pengembangan Heavensward diperlukan
The Dark Knight menggunakan kekuatan kegelapan dan mempunyai kemampuan meringankan kerosakan yang paling kuat dalam permainan. Anda perlu menguruskan mana dan penggunaan darah anda dengan baik untuk menjadi ksatria gelap yang baik, yang dapat membuktikan sukar ketika berada di tengah -tengah pertempuran.

Tidak ada kelas asas untuk The Dark Knight, tetapi anda mesti mencapai tahap 50 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi Ksatria Gelap, pergi ke tiang (x 13.2 y 8.8) dan bercakap dengan warganegara Ishgardian untuk memulakan.

Gunbreaker (GNB)

Senjata: Gunblades
Pengembangan Shadowbringers diperlukan
Gunbreakers pasti akan merayu kepada pemain yang peminat Squall dari Final Fantasy 8. Pekerjaan Gunbreaker mempunyai PlayStyle yang mudah dan beberapa kombo perkasa yang dapat membantu meningkatkan kerosakan atau membuat perisai.

Sama seperti The Dark Knight, Gunbreaker tidak mempunyai kelas asas, tetapi anda mesti mencapai tahap 60 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mengambil pekerjaan. Kepala ke Gridania Baru (x 11.5 y 11.9) dan bercakap dengan busur egak tuhan untuk memulakan.

Kelas FFXIV – Penyembuh

Penyembuh menjaga pasukan hidup atau membawa mereka kembali ke kehidupan, bergantung pada seberapa baik mereka melakukan tugas mereka. Penyembuh juga boleh menangani kerosakan kecil semasa penyembuhan downtime.

Cendekiawan (SCH)

Kelas Asas: Arcanist (ACN)
Senjata: Buku
Cendekiawan memanggil peri untuk membantu menyembuhkan parti dan menyediakan perisai. Perlu menjaga diri anda dan peri boleh membuat keluk pembelajaran yang lebih sukar ketika cuba menguasai pekerjaan sarjana, tetapi mereka dapat melakukan kerosakan yang baik ketika penyembuhan dan anggota pasukan yang berharga ketika digunakan dengan betul.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas Arcanist untuk menjadi seorang ulama, menuju ke dek Limsa Lominsa yang lebih rendah (x 4.5 y 11.2) dan bercakap dengan Murie untuk memulakan. Arcanist juga boleh mengikuti laluan DPS summoner jika anda lebih suka. Anda boleh menjadi sarjana pada tahap 30.

White Mage (WHM)

Kelas Asas: Conjurer (CNJ)
Senjata: Wands dan tongkat
White Mage adalah pekerjaan pertama yang datang ke fikiran apabila anda memikirkan penyembuh dalam fantasi akhir. Mereka mempunyai kuasa pemulihan yang luar biasa dan beberapa mantra regenerasi yang hebat. Pekerjaan White Mage agak mudah untuk mendapatkan hang dan juga dapat membantu dengan DPS jika keperluan.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas untuk menjadi ahli sihir putih, menuju ke Old Gridania (x 6.5 y 11.0) dan bercakap dengan Madelle untuk memulakan. Anda boleh menjadi ahli sihir putih pada tahap 30.

Ahli Astrologi (AST)

Senjata: Star Globes
Pengembangan Heavensward diperlukan
Ahli astrologi menggunakan sihir untuk menyembuhkan dan melindungi parti, dan kad untuk rakan sepasukan buff. Kelas FFXIV ini mempunyai dua sikap, satu untuk melindungi parti dan yang lain untuk menyembuhkan segera.

Tidak ada kelas asas untuk astrologi, tetapi anda mesti mencapai tahap 50 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi ahli astrologi, pergi ke tiang (x 15.2 y 10.0) dan bercakap dengan Jannequinard.

Sage (SGE)

Senjata: Nouliths
Pengembangan akhir yang diperlukan
Sage adalah kelas penyembuh, dan menggunakan Nouliths yang boleh dilepaskan untuk membantu rakan sepasukan dalam pertempuran dengan penyembuhan, penyokong, atau melindungi parti menggunakan halangan.

Pekerjaan Sage juga boleh menggunakan aether untuk memanipulasi nouliths dalam pertempuran, dan sementara meningkatkan kebolehan sihir mereka sendiri.

Kelas FFXIV – DPS Melee

Pekerjaan dps melee membuat anda dekat dan peribadi dengan musuh anda. Melakukan kerosakan besar sementara tangki mengganggu musuh, dan penyembuh membuat anda hidup.

Monk (MNK)

Kelas Asas: Pugilist (PGL)
Senjata: Penumbuk
Bhikkhu mempunyai output kerosakan yang tinggi dan boleh memancarkan parti pada masa yang sama. Anda perlu menguasai putaran langkah anda untuk menjadi sami yang berkesan, tetapi dengan amalan, mereka boleh mempunyai beberapa DPS tertinggi dalam parti. Perlu diingat bahawa biarawan akan mendapat peranannya semula dengan patch 5.4, yang akan dibebaskan pada awal bulan Disember.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas Pugilist untuk menjadi seorang sami, menuju ke Ul’dah – Langkah -langkah Nald (x 9.4 y 10.2) dan bercakap dengan Gagaruna untuk memulakan. Anda boleh menjadi sami di peringkat 30.

Dragoon (DRG)

Kelas Asas: Lancer (LNC)
Senjata: Polearms
Dragoons terkenal dengan serangan lompatan yang mengagumkan dan watak -wataknya yang mencolok secara amnya. Mereka melakukan kerosakan yang sama dengan kebanyakan kelas DPS tetapi biasanya lebih perlahan daripada pekerjaan DPS yang lain. Dragoon boleh menjadi sukar untuk menguasai, tetapi anda akan kelihatan sangat sejuk melompat ke dalam pertempuran.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas Lancer Base untuk menjadi Dragoon, menuju ke Old Gridania (x 14.1 y 5.8) dan bercakap dengan Jillian untuk memulakan. Anda boleh menjadi dragoon pada tahap 30.

Ninja (nin)

Kelas Asas: Rogue (ROG)
Senjata: Daggers
Ninjas melakukan kombo pantas dan berkuasa dengan penggunaan ninjutsu. Mereka juga boleh menimbulkan banyak debuff pada musuh yang meningkatkan output kerosakan parti. Walau bagaimanapun, kerana Ninja bergantung pada debuffs, mereka melakukan DPS yang lebih rendah daripada pekerjaan lain jika disalahgunakan. Perlu diingat bahawa kerana kelajuan tinggi beberapa langkah Ninja, mungkin sedikit lebih rumit untuk bermain dengan latensi tinggi berbanding dengan kelas lain.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas Rogue Base untuk menjadi ninja, menuju ke dek Limsa Lominsa yang lebih rendah (x 8.1 y 16.1) dan bercakap dengan lonwoerd untuk memulakan. Anda boleh menjadi penyangak pada tahap 30.

Samurai (Sam)

Senjata: Katanas
Pengembangan ribut diperlukan
Samurai melakukan DPS tertinggi dalam permainan tetapi tidak mempunyai kebiasaan sokongan yang membantu parti dalam pertempuran. Sukar untuk menjaga samurai hidup tanpa pihak untuk membantu, yang bermaksud solo-questing boleh menjadi sukar.

Tidak ada kelas asas untuk samurai, tetapi anda mesti mencapai tahap 50 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi samurai, pergi ke Ul’dah – Langkah -langkah Nald (x 9.2 y 9.1) dan bercakap dengan warganegara ul’dahn.

Penuai di FFXIV yang menggunakan sabit terhadap latar belakang awan ungu

Reaper (RPR)

Senjata: Sabit
Pengembangan akhir yang diperlukan

Scythe dua tangan adalah senjata utama Reaper, yang digunakan untuk menurunkan musuh di jarak dekat, dan pertama kali dilihat sebagai senjata utama untuk pekerjaan Knight Dark di Final Fantasy XI.

The Reaper juga boleh memanggil avatar dari kekosongan untuk membantu dalam pertemuan jarak dekat ini, dan bahkan menjadi tuan rumah untuk avatar itu sendiri, memperoleh ‘gaya pertempuran yang kejam, flamboyan’.

Kelas FFXIV – DPS ajaib berkisar

Mundur dari tindakan dan gunakan pelbagai jenis sihir untuk menimbulkan kerosakan besar -besaran terhadap musuh anda. DPS ajaib yang berkisar pada umumnya mempunyai pergerakan terhad kerana anda tidak dapat bergerak semasa pemutus.

Black Mage (BLM)

Kelas Asas: Thaumaturge (THM)
Senjata: Scepters dan Staves
Sama seperti White Mage menjadi ruji penyembuhan kepada siri Final Fantasy, The Black Mages terkenal kerana menjadi Casters Elemental yang kuat. The Black Mages di FFXIV mempunyai potensi kerosakan yang besar, agak mudah untuk mempelajari asas -asas, tetapi mereka mencabar untuk menguasai.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas thaumaturge untuk menjadi ahli sihir hitam, menuju ke Ul’dah – Langkah -langkah Nald (x 7.3 y 12.4) dan bercakap dengan Yayake untuk memulakan. Anda boleh menjadi ahli sihir hitam pada tahap 30.

Summoner (SMN)

Kelas Asas: Arcanist (ACN)
Senjata: Buku
Summoner boleh menyerahkan salah satu daripada tiga peliharaan pertempuran untuk membantu mereka dalam peperangan, termasuk beberapa carbuncle yang sangat comel yang mungkin anda ingat dari tajuk Final Fantasy sebelumnya. Summoners boleh menangani kerosakan serius kepada sasaran tunggal dan peliharaan pertempuran membantu sekutu penggemar. Sekiranya perlu, Summoner juga boleh membangkitkan sekutu semasa pertempuran.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas Arcanist untuk menjadi summoner, menuju ke dek Limsa Lominsa yang lebih rendah (x 4.5 y 11.2) dan bercakap dengan Murie untuk memulakan. Arcanist juga boleh mengikuti jalan penyembuh sarjana jika anda lebih suka. Anda boleh menjadi summoner pada tahap 30.

Mage Merah (RDM)

Senjata: Rapiers
Pengembangan ribut diperlukan
Salah satu pekerjaan yang paling seimbang di FFXIV, Mage Merah boleh menggunakan sihir hitam atau putih dan senjata dengan berkesan. Mereka mempunyai output kerosakan yang lebih rendah daripada kelas DPS yang lain kerana masa pemutus yang panjang, tetapi mereka membuat kelajuan mereka dengan fleksibiliti.

Tidak ada kelas asas untuk penyihir merah, tetapi anda mesti mencapai tahap 50 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi penyihir merah, pergi ke ul’dah – langkah -langkah thal (x 14.1 y 11.7) dan bercakap dengan lass yang terkejut untuk bermula.

Panduan mantra ffxiv blue mage

Blue Mage

Senjata: Tongkat satu tangan
Blue Mage direka semata -mata untuk bermain solo dan hanya dapat mencapai tahap 60, ini akan dinaikkan kepada 70 dengan patch 5.4. Blue Mages menyalin kebolehan musuh yang dikalahkan dan mempunyai pelbagai jampi yang dapat mereka gunakan. Kami mempunyai panduan penuh mengenai cara membuka kunci Blue Mage dan mantra yang boleh mereka gunakan untuk membantu menentukan sama ada watak tunggal pemain tunggal ini untuk anda.

Kelas FFXIV – DPS fizikal berkisar

Pekerjaan DPS fizikal yang menjauhkan anda keluar dari tindakan seperti DPS ajaib yang berkisar. Walau bagaimanapun, mereka lebih mudah alih kerana mereka tidak ditahan oleh pemutus perlahan.

Bard (BRD)

Kelas Asas: Pemanah (arka)
Senjata: Busur
The Bard memberi tumpuan kepada menyokong parti dengan penggemar kerosakan dan menghilangkan musuh debuffs pada pemain dengan kekuatan muzik. Malangnya, Bard mempunyai output kerosakan yang rendah, tetapi keupayaan untuk meningkatkan kekuatan parti menjadikan Bard sebagai aset dalam situasi yang sukar.

Anda terlebih dahulu perlu melengkapkan pencarian kelas asas Archer untuk menjadi bard, menuju ke New Gridania (x 15.2 y 12.1) dan bercakap dengan Athelyna untuk memulakan. Anda boleh menjadi bard pada tahap 30.

Machinist (MCH)

Senjata: Senjata api
Pengembangan Heavensward diperlukan
Machinist menggunakan pistol dan menggunakan menara untuk membazir musuh. Memainkan machinist dengan baik bermaksud mengisi alat pengukur panas dan bateri dengan cekap untuk menangani kerosakan besar -besaran.

Tidak ada kelas asas untuk ahli mesin, tetapi anda mesti mencapai tahap 50 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi ahli mesin, pergi ke Yayasan (x 8.1 y 10.1) dan bercakap dengan Stephanivien untuk memulakan.

Pekerjaan penari ffxiv

Penari (DNC)

Senjata: Membuang senjata
Pengembangan Shadowbringers diperlukan
Penari adalah DPS yang seimbang dan peranan sokongan. Sekiranya menari di sekitar padang dan menyokong sekutu anda terdengar menarik bagi anda, kami mempunyai panduan pekerjaan penari FFXIV penuh untuk memberi anda lebih banyak maklumat.

Tidak ada kelas asas untuk penari, tetapi anda mesti mencapai tahap 60 sebagai murid perang atau sihir sebelum anda dapat mencuba pekerjaan. Untuk menjadi penari, pergi ke Limsa Lominsa Decks Lower (x 9.8 y 12.0) dan bercakap dengan Lominsan yang bersemangat untuk memulakan.

Dan di sana anda memilikinya, semua maklumat yang anda perlukan untuk menentukan kelas dan pekerjaan FFXIV mana. Terdapat juga dua pekerjaan baru yang datang dalam pengembangan endwalker, termasuk pekerjaan bijak dan pekerjaan reaper.

Ruby Spiers-Unwin Ruby adalah peminat semua perkara Final Fantasy, JRPGS, dan Pokémon, walaupun dia berpisah dengan platformer yang baik juga. Anda juga boleh menemui kata -katanya di laman kakak kami dengan taktik loadout dan saku.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.