Panduan dan Binaan Perang Hammer – Dunia Baru – urat berais, Best Hammer Build – Panduan Dunia Baru – IGN

Semua peta dan lokasi interaktif

Contents

Semasa membuat keputusan ini, anda juga harus memikirkan tentang kesibukan anda untuk dibunuh. Sekiranya anda bermain perisai ringan, atau yang sering menyelam ke dalam huru -hara, anda mempunyai peluang yang tinggi untuk mati. Pada ketika itu jika anda kehilangan susunan anda, ia adalah perkauman yang sia -sia, terutamanya jika ini berlaku beberapa kali, atau di tengah -tengah tumpukan bangunan. Oleh itu, ia mungkin lebih berfaedah untuk menggunakan hukuman yang disegarkan .

Panduan Hammer Perang dan Membina Untuk Dunia Baru

Selamat datang ke Panduan kami untuk War Hammer, senjata di Dunia Baru. Di dalam halaman ini, anda akan mendapati segala yang diperlukan untuk memahami cara terbaik untuk bermain dengan senjata ini di PvE dan PvP.

Jadual kandungan halaman ini

 • 1. Gambaran Keseluruhan Perang Hammer
 • 2. Kekuatan dan kelemahan tukul perang
 • 3. War Hammer membina
 • 4. Senjata kedua
 • 5. Atribut
 • 6. Faedah penting
 • 7. Heartrune
 • 8. Permata dan bahan habis
 • 9. Putaran dan permainan
 • 10. Petua permainan
 • 11. Soalan Lazim – Hammer Perang
 • 12. Apa yang harus saya gunakan untuk pengurangan cooldown?
 • 13. Apa permata yang saya masukkan dalam peralatan saya?
 • 14. Apa permata yang saya masukkan ke dalam palu perang saya

Gambaran Keseluruhan Perang Hammer

The War Hammer adalah senjata yang mempunyai beberapa daya maju terbaik dalam PvP dan PVE, dan biasanya akan berfungsi sebagai senjata sekunder di mana -mana binaan. Biasanya akan dilihat sebagai senjata utiliti. Dalam apa -apa jenis kandungan pasti ada penggunaan untuk senjata ini. Ia adalah salah satu senjata yang paling biasa untuk dilihat di PvP terima kasih kepada sinergi yang hebat dengan pembina Bruiser yang menggunakan kapak yang hebat. Sorotan palu perang adalah kawalan orang ramai. Setiap keupayaannya datang dengan potensi untuk menerapkan kesan status semacam. Ia mempunyai stuns, knockdowns, dan melambatkan, ini adalah impian peniaga kerosakan kerana ia akan menyiapkan susunan kerosakan untuk sekutu atau dengan senjata kedua anda.

Kekuatan dan kelemahan tukul perang

 • Kawalan kerumunan AOE yang luar biasa dengan stuns, melambatkan, dan knockdowns
 • Pasif pertahanan yang hebat
 • Mempunyai diri sendiri yang baik dengan pelbagai sumber penyembuhan diri
 • Berdaya maju dalam pvp dan pve
 • Mobiliti yang rendah
 • Mempunyai serangan kerosakan yang tinggi, tetapi kelajuan ayunan sangat perlahan
 • Hanya akan digunakan sebagai senjata sekunder dalam kebanyakan kes
 • Kekurangan membina kepelbagaian

War Hammer membina

Terdapat satu binaan standard yang digunakan di seluruh kandungan PVP dan PVE. Ini akan menggunakan kebolehan yang sama, tetapi terdapat sedikit variasi dalam pasif anda bergantung pada jenis kandungan atau disebabkan oleh keutamaan peribadi.

Standard

Standard Wh

 • Wrecking BallWrecking Ball-Ini adalah alat yang hebat untuk pertahanan dan kawalan orang. Apabila ia digunakan, ia akan memohon penggemar yang kuat yang akan membantu dengan survivabiliti. Di samping.
 • Gelombang kejutanShockwave – Dalam kebanyakan kes, ini harus digunakan sebaik sahaja sasaran diturunkan oleh Wrecking BallWrecking Ball . Bukan sahaja dengan memberikan stun AoE besar -besaran. Setiap sasaran akan dibebaskan dan dikeringkan selagi anda menggunakan perkampungannya. Ini menjadikan semua sasaran sangat terdedah.
 • Jalan takdirPath of Destiny – Ini sesuai untuk kerosakan AOE percuma dan ia terhuyung -huyung, jadi anda boleh menggunakannya untuk mengganggu penyembuh atau pemain lain. Ini terutamanya digunakan untuk menangkap sasaran yang melarikan diri kerana kebenciannya dan debuffnya yang perlahan. Ia juga boleh digunakan dengan pertahanan dengan perkembangannya untuk memberikan penyembuhan yang cepat.

Pve rend

Standard Wh

Pemutus perisaiPerisai Breaker – Ini akan menangani kerosakan yang cepat, tetapi kebanyakannya penting untuk pasifnya yang akan menggunakan timbunan besar Rend. Ini dalam kombinasi dengan Sundering ShockwaveSundering Shockwave akan mengakibatkan lebih banyak kerosakan untuk diri sendiri dan semua sekutu anda.

Jalan takdir

Binaan ini biasanya akan digunakan oleh tangki atau dps di PVE. Jalan takdir tidak diperlukan, jadi ia paling masuk akal untuk menukarnya.

Senjata kedua

Kapak hebat

Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang kapak yang hebat, sila rujuk kepada panduan kapak kami yang hebat.

Standard – Mauler

Mauler standard

Mauler

Ini adalah pilihan membina yang lebih biasa dipasangkan dengan tukul perang ketika bermain dalam perisai sederhana, atau dalam beban ringan. Ia lebih disukai dalam binaan yang lebih bertahan kerana ia membolehkan anda menjana susunan Fury Mauler untuk meningkatkan kerosakan secara drastik kerana keupayaan anda untuk kekal dalam pertempuran. Binaan ini memberi anda pasif pertahanan yang luar biasa tanpa mengira berat perisai anda, penyembuhan, dan beberapa pasif kerosakan percuma terbaik di Dunia Baru. Kebolehan yang digunakannya memberikan kerosakan pecah, mobiliti, pilihan CC, penyembuhan diri, dan pertahanan; Ia adalah pilihan yang sangat kuat.

Nafsu darah

Mauler standard

Untuk membina yang difokuskan pada menggunakan perisai ringan dan menyelam ke garis belakang untuk memilih penyembuh dan sasaran keutamaan yang lain, Nafsu darahNafsu darah adalah pilihan yang luar biasa. Ini kerana dua sebab, anda tidak akan dapat menyusun MaulerTumpukan kemarahan Mauler dengan mudah disebabkan oleh kurang pertahanan, tetapi ia juga membantu menambah kerosakan pecah dan tergesa -gesa untuk mengejar sasaran. Binaan ini juga akan digunakan MenuaiMenuai untuk menarik musuh, menangani kerosakan cepat, dan mempunyai beberapa mampan diri melalui kesan penyembuhannya.

Blunderbuss

Untuk pecahan menyeluruh pada blunderbuss dan bagaimana ia boleh digunakan, sila rujuk kepada Panduan Blunderbuss kami.

BB dua kali ganda

Ini adalah pilihan membina standard yang dipasangkan dengan hampir setiap senjata. Ia mempunyai keupayaan untuk melintasi cooldowns dengan cepat. Ia sangat kuat bukan sahaja kerana potensi pecahnya, tetapi keupayaannya untuk anti-penyembuhan, musuh debuff, dan mengunci sasaran.

The Blunderbuss dan War Hammer adalah kombo maut bersama. Apabila digunakan dengan betul, anda akan dapat melakukan kombinasi satu tembakan melalui Gelombang kejutanGelombang kejutan , Wrecking BallMenghancurkan bola, dan Azoth Shrapnel BlastAzoth Shrapnel Blast .

Tangki

Peranan tangki adalah salah satu yang akan selalu mengambil pedang dan perisai, tetapi pilihan sekundernya terpulang kepada pilihan tangki. Salah satu pilihan yang paling biasa ialah Hammer Perang kerana kawalan orang ramai.

Tangki akan mempunyai keupayaan untuk melengkapkan banyak binaan, tetapi di sini adalah binaan hebat yang boleh dimainkan dalam persediaan tangki berat atau ringan.

Tangki Standard

Atribut

Kekuatan Bruiser

300Str200Con

Kekuatan tradisional membina bermain di mata dengan perisai sederhana akan menggunakan perpecahan ini. Ini adalah persediaan pemanis standard di dunia baru. Dalam cahaya membina anda boleh beralih ke 150 perlembagaan.

Hybrid – Blunderbuss

Ini hanya boleh digunakan apabila memberi tumpuan kepada pukulan perang dan blunderbuss perang kerosakan, atau jika anda ingin menggunakan senjata kekuatan lain. Blunderbuss adalah senjata utama dan akan mengalami kerosakan yang besar kerana ia dioptimumkan untuk memanfaatkan sepenuhnya setiap atribut skala primer dan sekunder semasa menyumbang untuk mengurangkan pulangan. Ia juga penting untuk perhatikan 200 kekuatan pasif untuk menambah lebih banyak kerosakan. Sekiranya anda bermain dengan penyembuh atau mencari kerosakan yang paling mungkin, jangan ragu untuk turun ke 100 perlembagaan untuk menangani lebih banyak kerosakan.

Pemberdayaan Mortal

Anda biasanya boleh bermain dengan lebih banyak kesihatan kerana ini paling sesuai dengan varian tukul perang yang akan menggunakan pemberdayaan fana untuk mendapatkan output kerosakan yang sangat tinggi.

Untuk pembunuh perisai ringan membinanya boleh menjadi berfaedah untuk bermain dengan 100 perlembagaan dan skala lebih banyak kekuatan.

Faedah penting

Faedah keupayaan

 • Sundering ShockwaveSundering Shockwave – (Senjata) Di mana -mana palu perang membina sangat penting untuk memiliki ini di senjata anda. Ia akan memohon rempah besar kepada sesiapa sahaja yang mencecah, menjadikannya sangat terdedah. Ini diperlukan dalam pvp dan pve.
 • Jalan take lintahLeeching Path of Destiny-(Armor) Ini adalah Mampan Sendiri yang Hebat. Ini adalah pilihan utiliti yang hebat jika anda dapat menyesuaikannya dengan gear anda.

Senjata senjata

 • Mengganggu kaunterKaunter yang menggagalkan – ini akan menambah kerosakan besar kepada kebanyakan sasaran huru -hara. Semasa bermain sebagai pemanah, anda akan berada di dekat musuh yang sering akan mengalami masalah. Apabila ini hits dalam kombinasi dengan semua kerosakan tambahan anda yang lain, anda akan melihat pecahnya.
 • Attunement Perks – Ini mungkin kurang kerosakan daripada shirking, tetapi ia akan selalu proc, menjadikannya lebih baik kerana konsistensi.
 • Sangat bergelutSangat bergerigi – ini boleh digunakan sebagai pilihan perk ketiga alternatif, tetapi hanya akan berfungsi jika anda memukul secara kritis. Ini boleh memberi manfaat, tetapi pada umumnya lebih baik untuk mengalami kerosakan yang konsisten dari attunement.
 • Shirking Perks – Ini boleh digunakan sebagai perkampungan ketiga bajet. Ia berpotensi untuk memberikan kerosakan pecah yang ketara, tetapi ia tidak akan selalu berlaku untuk setiap hit.

Perks Pvp

 • Berdaya tahanBerdekatkan – apabila mungkin, bertujuan untuk mempunyai lima susunan pada set perisai anda untuk PvP, setiap bahagian sepatutnya mempunyai ini.
 • KebebasanKebebasan-Ini akan membolehkan anda bermain lebih agresif dengan mengurangkan tempoh kawalan orang. Anda harus bermain dengan 3 atau 5 susunan.
 • Keengganan elemenElemental Aversion – Gunakan perkhemahan ini bukannya Shirking FortificationBenteng shirking pada musim pertama. Ia akan memberikan pengurangan kerosakan unsur dari senjata seperti kakitangan kebakaran.
 • MenyegarkanMenyegarkan – ini boleh menjadi pilihan ketiga pilihan apabila anda mahukan sumber pengurangan cooldown dalam binaan anda. Ini boleh menjadi hebat apabila dipasangkan dengan semua pasif pengurangan cooldown di blunderbuss.
 • Hukuman yang disegarkanHukuman yang disegarkan – Ini akan menjadi pilihan pilihan dalam membina perisai sederhana, atau untuk kerosakan yang lebih konsisten dalam membina perisai ringan.

Pemberdayaan Mortal vs. Hukuman yang disegarkan

Dalam kebanyakan perisai ringan membina, atau binaan berkisar, ia boleh menjadi sangat kuat untuk membunuh bola salji dengan pemberdayaan fana, dan secara drastik meningkatkan potensi kerosakan anda. Ini adalah kes untuk Blunderbuss dan War Hammer dibina dalam perisai ringan. Tetapi untuk membina cahaya lain yang boleh melakukan kerosakan pecah yang sangat tinggi, seperti blunderbuss dan gauntlet ais, senjata mempunyai banyak sumber kerosakan berterusan atau kesan titik. Dalam beberapa kes, walaupun keupayaan menangani pukulan terakhir, pengiraan kerosakan mungkin mendaftarkan sumber kerosakan yang berterusan, atau titik, menangani pukulan terakhir. Pemberdayaan fana tidak akan disusun jika mereka secara teknikal membunuh sasaran, menjadikannya tidak konsisten dan tidak bernilai menggunakan beberapa binaan.

Hukuman yang disegarkan

Semasa membuat keputusan ini, anda juga harus memikirkan tentang kesibukan anda untuk dibunuh. Sekiranya anda bermain perisai ringan, atau yang sering menyelam ke dalam huru -hara, anda mempunyai peluang yang tinggi untuk mati. . Oleh itu, ia mungkin lebih berfaedah untuk menggunakan hukuman yang disegarkan .

TLDR: Sekiranya anda perisai sederhana, mahukan kerosakan yang lebih konsisten, atau anda mempunyai peluang kematian yang tinggi, Hukuman yang disegarkanHukuman yang disegarkan adalah pilihan yang lebih baik. Sekiranya anda ingin bola salji dan mengalami kerosakan yang sangat tinggi, anda mempunyai penyembuh saku, anda adalah binaan yang berdedikasi, atau anda tidak peduli dan ingin berjudi, Pemberdayaan MortalPemberdayaan Mortal adalah pilihan yang lebih baik.

Faedah pve

 • Keengganan elemenElemental Aversion – Perkongsian ini adalah alternatif yang berdaya maju dalam PvP juga, tetapi dibayangi oleh pilihan PvP yang lain. Ia memberikan ekspedisi bermutasi pertahanan yang hebat untuk membantu mengurangkan kesan ajaib.
 • Keengganan fizikalVINISTION FIZIKAL – Hanya projektil yang melakukan kerosakan fizikal akan dikurangkan oleh perkampungan ini. Oleh itu, ia boleh berguna dalam PVE sebagai pilihan lain yang berpotensi. Ia mengalir sedikit nilai pvp, tetapi Keengganan elemenKeengganan Elemental dan faedah wad musuh pastinya lebih banyak pilihan pertahanan.
 • Ward yang rosakWard yang rosak – Gunakan ini di limbungan kapal dinasti, hati Tempest, dan kedalaman, untuk pengurangan kerosakan terhadap jenis musuh yang rosak.
 • Wad bumi marahWard Bumi Marah – Gunakan ini di Taman Kejadian untuk pengurangan kerosakan terhadap jenis musuh bumi yang marah.
 • Wad purbaWard Kuno – Gunakan ini dalam Instrumental Lazarus, Ennead, dan Starstone Barrows untuk Pengurangan Kerosakan terhadap Jenis Musuh Kuno.
 • Hilang wadLost Ward – Gunakan ini di Barnacles & Black Powder dan Penggalian Amrine untuk Pengurangan Kerosakan terhadap Jenis Musuh Hilang.

Perhiasan

Jimat

 • KesihatanKesihatan – Ini adalah pilihan standard untuk semua binaan, ia adalah kesihatan percuma yang akan menambah pertahanan kit anda.
 • Pemulihan staminaPemulihan Stamina – Ini adalah backpocket simpan ketika difokuskan dan mengambil kerosakan berat. Anda akan menerima pecah stamina yang membolehkan anda berpotensi mendapatkan mengelak cepat yang dapat menyelamatkan Iife anda dan meneruskan perjuangan.
 • Perlindungan slashPerlindungan Slash – Ini bertindak sebagai slot perkhemahan ketiga yang memberikan lebih banyak pertahanan terhadap greatswords, paksi besar, kapak, dan pedang.

Cincin

 • Kerosakan slashKerosakan Slash (kapak besar)
 • Kesedaran yang berminatKesedaran yang berminat (kapak hebat)
 • LintahLintah (kapak besar sederhana)
 • Hukuman yang disegarkanHukuman yang disegarkan (Blunderbuss sederhana)
 • Pemberdayaan MortalPemberdayaan Mortal (Blunderbuss Light)
 • Kerosakan kebakaranKerosakan Kebakaran (Blunderbuss)
 • HebatHearty – ini diperlukan untuk membina perisai ringan.
 • MenyegarkanMenyegarkan (medium blunderbuss)

Subang

 • Roti bakar yang menyegarkanRoti bakar yang menyegarkan-Pada anting-anting ini, ini mesti ada. Ia membolehkan anda menggunakan lebih banyak ramuan kesihatan, mana, dan regenerasi dengan menurunkan ramuan ramuan anda. Ia hebat untuk penyembuhan diri cepat dalam secubit.
 • Memurnikan roti bakarPurifying Toast – ini mesti ada dalam banyak persediaan barisan hadapan. Ini boleh digunakan untuk menghilangkan lambat dan akar, atau ia boleh melepaskan debuffs atau kerosakan yang tidak diingini dari masa ke masa.
 • Wad yang menyegarkanWad yang menyegarkan
 • RegenerasiRegenerasi – Ini adalah penyembuhan percuma dari masa ke masa yang boleh diambil untuk survivability Wad yang menyegarkanWad yang menyegarkan .

Heartrune

Pendengaran kecil detonat

Minor Heartrune of Detonate harus digunakan untuk perisai cahaya yang membina di mana anda mengutamakan kerosakan pecah atau untuk bruisers sederhana yang dapat tinggal di pergaduhan gumpalan aoe.

Terdapat dua pilihan peningkatan yang berdaya maju:

Pendengaran kejam yang meletup

 • Pendengaran kejam yang meletup
 • Cunning Heartrune of Detonate

Pendengaran kejam yang meletup

Pendengaran kejam yang brutal menjadikan anda lebih terdedah, tetapi akan mengakibatkan kerosakan besar -besaran aoe. Ini adalah pilihan pilihan.

Cunning Heartrune of Detonate

Cunning Heartrune of Detonate adalah pilihan yang menarik yang boleh diambil. Ia akan mengakibatkan kurang meletup. Tetapi anda tidak akan terdedah dan dapat menangani lebih banyak kerosakan dengan senjata huru -hara anda.

Pendengaran kejam yang menggenggam anggur

Heartrune brutal yang menggenggam anggur boleh menjadi alternatif jika anda ingin memberi tumpuan kepada kawalan orang.

Stalwart Heartrune of Stoneform

Sekiranya anda mencari pilihan yang lebih bertahan, Stalwart Heartrune of StonForm akan menjadi yang terbaik. Ini biasanya akan digunakan oleh pemain perisai sederhana yang ingin meneruskan melalui Chokepoints ke Fort in Wars, atau hanya untuk dapat memegang mata dengan lebih berkesan.

Petua Penggunaan HearTrune

Pendengaran kejam yang meletup

Cuba elakkan menggunakan pendengaran kejam yang meletup semasa anda mempunyai kesihatan yang rendah atau difokuskan. Matlamatnya adalah untuk memulakan keupayaan dan menunggu tempoh yang singkat dan cuba menyelam dengan betul kerana keupayaannya meletup sehingga anda dapat menangkap musuh dari pengawal dan tidak akan pecah.

Caj

Anda boleh mengaktifkan detonat anda dan kemudian menggunakan caj untuk “menyampaikan” letupan dan masa anda tepat semasa anda memenuhi rumpun pemain. Ini akan menangkap mereka dan tidak akan dikeluarkan dalam banyak kes.

Simpan detonat anda apabila terdapat banyak sasaran yang disusun di atas satu sama lain. Sebaiknya sasaran akan berada di bawah beberapa jenis kesan CC, atau keletihan dan tidak dapat menghindari mereka. Ia adalah yang terbaik dipasangkan dengan sesuatu seperti Graviti dengan baikGraviti dengan baik atau Gelombang kejutanGelombang kejutan .

Apabila menggunakan Detonate cuba masa yang tepat ketika anda memukul musuh dengan keupayaan senjata kerosakan yang lain, atau sesuatu yang akan menjadi sasaran, seperti Gelombang kejutanGelombang kejutan atau Wrecking BallWrecking Ball . Semasa memasangkan ini dengan kapak yang hebat, gunakan sesuatu untuk sekali lagi meletupkan sasaran, atau tarik mereka ke arah anda, seperti Maelstrom MenuaiMenuai . Ini boleh menyebabkan pembunuhan walaupun sasaran adalah kesihatan penuh.

Memanfaatkan masa untuk mengecas Heartrune anda. Contohnya jika anda jauh, anda mungkin terus berusaha memukul sasaran atau struktur untuk membina caj.

Heartrune anda akan mengenakan bayaran dengan pantas. Walaupun jelas bermanfaat untuk memegang masa di mana terdapat kelompok besar musuh. Jangan tunggu terlalu lama dan terus membuang cooldown anda apabila anda mempunyai masa untuk mendapatkan yang lain yang dicas semula. Dapatkan akrab dengan seberapa cepat anda dapat mengembalikannya secara dalam talian dan jangan ragu untuk menggunakannya untuk mendapatkan pembunuhan keutamaan yang tinggi.

Pendengaran kejam yang meletup

Heartrune di PVE jauh berbeza daripada PVP. Ini akan mengenakan bayaran yang sangat cepat kerana output kerosakan yang berterusan pada sasaran tunggal. Apabila menggunakan sesuatu seperti pendengaran kejam yang meledak ini, ini lebih baik digunakan pada sejumlah besar musuh dan bukannya sasaran tunggal. Dengan itu dikatakan, gunakan ini sebanyak mungkin dalam perjuangan bos kerana ia akan tersedia dan sebaliknya sia -sia.

Permata dan bahan habis

Untuk maklumat lebih terperinci mengenai cara menggunakan permata dengan betul dalam tukul perang anda, sila rujuk Panduan Permata Perang Hammer kami.

Permata

Ingat, Runeglass hanya boleh dimasukkan ke dalam kepingan perisai yang bukan barang perhiasan, dan senjata.

Permata Runeglass TIDAK AKAN Jadilah yang paling optimum atau cekap dalam perisai pembina yang ketat . Sila rujuk bahagian Soalan Lazim di bawah mengapa.

Permata senjata

Untuk mana -mana jenis pemanah membina lebih baik menggunakan varian runeglass Potong opal murniPotong opal murni yang menggunakan kerosakan dari masa ke masa. Sebagai contoh : Runeglass Of Opal yang dinyalakanRuneglass Of Opal yang dinyalakan

Runeglass ruby ​​yang dinyalakan

Apabila anda sedang membina dengan tukul perang dan blunderbuss, anda akan hampir selalu menggunakan runeglass ruby ​​yang dinyalakan pada palu perang anda kerana penskalaan perisikan dan kerosakan unsur.

Permata PvP

Dalam pertempuran PvP, pengedaran rintangan optimum anda akan mengutamakan rintangan slash, kemudian fizikal, dan akhirnya unsur. Ini adalah standard untuk mana -mana binaan di mana anda sering berada dalam jarak huru -hara.

Untuk mencapai 22.5 (slash)/12.5 (fizikal)/7.Persediaan rintangan 5 (Elemental) yang anda perlukan:

 • Potong onyx murniPotong onyx x5 & Potong opal murniPotong opal murni x3 + Perlindungan slashPerlindungan slash pada jimat

Runeglass menghukum onyx

Runeglass menghukum onyx menghasilkan keuntungan serangan yang marginal untuk membina bruiser kerana kesan cooldown dalaman tersembunyi. Oleh itu, lebih suka mengambil keuntungan pertahanan.

PvE GEMS

Dalam pertempuran PVE, pemutar yang lebih khusus, rintangan unsur adalah kebimbangan utama.

Anda boleh menggunakan permata berikut dalam gear anda:

 • Permata Rintangan Elemental X8 + Perlindungan Amulet Perk (berdasarkan kesan elemen mutator.

Kerosakan maksimum

Runeglass menghukum onyx

Di Pvp dan Pve, anda masih boleh menggunakan varian runeglass menghukum permata anda jika anda hanya mengambil berat tentang kerosakan mentah, dan tidak kerosakan yang berkesan berdasarkan survivabiliti. Sebagai contoh, anda akan menggunakan runeglass menghukum onyx x5 dalam pvp

Usia usia pepatah: “DPS mati tidak DPS.”, harus teringat ketika membuat keputusan ini.

Habis -habisan

Untuk maklumat lanjut mengenai cara menguruskan hotbar cooldown anda, apa yang digunakan untuk digunakan, makanan apa yang harus dimakan, atau petua bagaimana untuk menjadi lebih berkesan dengan bahan habis anda di PVP dan PVE, sila rujuk Panduan Hammer War Hammer.

Putaran dan permainan

Senarai Keutamaan Keupayaan

 • Gunakan Wrecking BallBola menghancurkan jika sasaran disusun bersama atau sasaran keutamaan bersendirian
 • Gunakan Gelombang kejutanShockwave jika sasaran disusun bersama atau sasaran keutamaan bersendirian
 • Untuk kerosakan yang optimum, bertukar kepada senjata kedua dan melakukan kombo kerosakan. Sebagai alternatif, serangan berat atau ringan dengan tukul
 • Gunakan Jalan takdirJalan takdir untuk kerosakan AOE, mengganggu pelakon, atau untuk memohon pemain yang perlahan dan menangkap. Ia juga boleh digunakan apabila melebihi jumlah untuk sembuh Jalan take lintahJalan take lintah
 • Tukar senjata untuk serangan dan kerosakan pengisi
 • Sekiranya musuh mempunyai kesihatan yang rendah, anda boleh menyelesaikannya dengan serangan ringan jika lebih cepat daripada menukar senjata.

Senarai Keutamaan Senjata Menengah dan Membina Pusingan

Untuk mengetahui cara menggunakan senjata kedua anda dengan betul, dan putaran lengkap, sila rujuk halaman PVE dan PvP kami:

Petua permainan

Feinting

Anda boleh menyerang serangan dengan senjata huru -hara, seperti tukul perang atau kapak yang hebat, untuk mencuba dan umpan musuh untuk mengelak dan membuang stamina mereka. Ini boleh dilakukan untuk mencuba musuh ekzos supaya anda boleh mendapatkan hits percuma. Untuk berbuat demikian, mengecas serangan berat dan blok sebelum serangan dimulakan. Ini akan menjadikannya kelihatan seperti anda berayun, dan kemudian anda membatalkan serangan sehingga anda dapat menyerang peluang yang betul.

Keupayaan Tenun (ShockWave + Wrecking Ball)

Dengan banyak senjata huru -hara, ia menguntungkan untuk menenun kebolehan dengan kebolehan lain atau dengan serangan ringan dan berat. Contohnya, ia boleh menjadi berfaedah untuk mencapai sasaran dengan Wrecking BallMenghancurkan bola dan segera mengikutinya Gelombang kejutanGelombang kejutan dalam kebanyakan situasi. Ini adalah gabungan yang mengakibatkan kerosakan yang ketara, tetapi hampir selalu membolehkan anda mendapatkan stun percuma pada sasaran. Sebaik sahaja mereka terkejut, anda boleh menukar senjata dan memukul mereka dengan keupayaan kerosakan yang lebih tinggi, atau hanya memukul mereka dengan serangan ringan yang cepat.

Wrecking Ball

Penting untuk mencuba dan menyelinap sebanyak mungkin kerosakan percuma. Dalam beberapa kes, anda mungkin dapat menyerang sasaran dan segera menenunnya ke dalam bola yang menghancurkan, sehingga mereka mendapat lebih banyak tekanan kerosakan.

Dalam semua binaan, terutamanya ketika bermain sebagai pemanah, penting untuk menyegerakkan kebolehan dan serangan anda untuk menyiapkan kombo maut.

Penggunaan gelombang kejutan

Gelombang kejutan boleh disekat atau sangat mudah dikeluarkan kerana animasinya. Penting apabila menggunakan keupayaan ini bahawa sasaran habis tidak dapat mengelak, atau mereka tidak melihat anda datang.

Untuk menangkap pemain di luar pengawal, anda boleh menggunakan medan untuk kelebihan anda. Anda boleh meletakkan kedudukan dengan baik dan meluas dan pergi ke belakang sasaran atau rumpun semasa pertempuran. Atau, anda boleh menggunakan shockwave dari atas. Sekiranya anda meletakkan diri anda di atas struktur, batu, atau apa -apa dengan sedikit ketinggian, anda boleh mula meluncur ke tanah dan menggunakan shockwave betul apabila anda hendak jatuh untuk membawanya ke sasaran di bawah anda. Ini adalah cara terbaik untuk membuat pembunuhan ketika musuh paling tidak mengharapkan anda datang dari atas.

Jalan penggunaan takdir

Ini adalah keupayaan yang sangat kuat ketika memikirkan utiliti yang ditawarkan tukul perang. Ia lebih baik digunakan untuk potensi mengejar atau mengupas diri. Anda boleh menggunakan ini dan ia mempunyai julat yang sangat panjang dan luas. Hampir selalu akan mencapai sasaran walaupun mereka cuba mengelak. Terima kasih kepada pasif utama anda ini akan memohon perlahan dan terhuyung -huyung mereka, membolehkan anda mengejar, atau menjauhkan sasaran supaya anda dapat lari.

Jalan take lintahJalan takdir lintah adalah penyembuhan yang sangat kuat kerana sinergi dengan Semangat yang berlakuSemangat yang berlaku . Bukan sahaja Perknya menyediakan kesihatan berdasarkan kerosakan dealth, pasif ini dalam pokok penghancur orang ramai menyembuhkan anda untuk 35% daripada kerosakan dari kemampuan penghancur orang ramai, jadi kedua -dua penyembuhan akan datang bersama dan memberikan sembuh yang kuat ketika memukul pelbagai sasaran. Ini boleh digunakan dalam secubit untuk keluar untuk penyembuh, atau dari jauh. Lebih baik untuk tidak menggunakannya secara langsung dalam menghadapi musuh kerana anda akan terdedah, tetapi kadang -kadang dapat membuat anda hidup sebagai usaha parit terakhir.

Akhir sekali, keupayaan ini menargetkan sasaran. Ini boleh bertindak sebagai gangguan kepada banyak pelakon, tetapi yang paling penting ia akan mengganggu penyembuhan yang disasarkan. Berhati -hati apabila anda boleh menggunakan keupayaan ini untuk mengganggu penyembuh supaya musuh ditolak sembuh dan dibunuh sebaliknya.

Kepentingan senjata kedua

Perkara yang paling penting untuk diperhatikan dengan tukul perang adalah bahawa ia adalah sebahagian besar senjata utiliti sekunder, ia tidak pernah menjadi senjata utama binaan kerana masa ayunannya yang panjang dan pengesanan hit yang sukar. Anda hanya akan menggunakannya untuk kebolehannya, jadi pastikan anda mempunyai pengetahuan tentang cara bermain dengan betul dengan senjata yang anda pasangkan dengannya.

Pengurusan cooldown yang betul

Gelombang kejutan

Sebagai sokongan, anda mempunyai beberapa cooldowns yang sangat berkesan seperti shockwave . Kenali apabila terdapat peluang untuk menggunakan setiap kebolehan ini dengan betul. Contohnya, cuba simpan CC utama anda untuk kelompok besar musuh atau sasaran keutamaan yang tinggi. Tidak apa -apa untuk menggunakan cooldowns ini secara bebas, tetapi jangan membazirkannya apabila anda tahu ada perjuangan besar yang masuk.

Pergerakan

Pergerakan yang berkesan sangat penting dalam membina seperti ini, terutama ketika bermain dalam sederhana. Jangan panik dan gunakan seluruh bar stamina anda dan buang diri anda, kerana ia mungkin mengakibatkan kematian. Anda boleh memanfaatkan melompat, menyelam (rawan semasa bergerak), dan mengubah arah dengan cepat menggerakkan tetikus anda atau memanfaatkan input cepat pada kunci pergerakan anda.

Terdapat banyak pergerakan di Dunia Baru yang akan mengejutkan anda di tempat seketika apabila cepat mengubah arah. Sekiranya anda bergerak ke kiri dan kanan atau jika anda melompat ke kiri dan ke kanan, anda akan melihat ada saat di mana anda akan berdiri diam. Untuk mengelakkan ini, anda perlu menggunakan input utama semasa watak anda berada dalam animasi. . Sekiranya anda hanya berjalan kiri dan kanan menggunakan kekunci arah anda, watak anda akan bertindak balas dengan sama. Untuk mengelakkan ini, anda boleh bergerak ke kiri dan kemudian sebelum anda berputar ke kanan, tekan kekunci arah ke belakang dan dengan serta -merta menindaklanjuti dengan kunci arah kanan anda. Sekiranya anda terus melakukan ini bolak -balik, anda akan mengelakkan animasi gelongsor.

Penggunaan kapak yang hebat

Graviti dengan baik

Semasa memilih untuk menggunakan kapak yang hebat di mana -mana binaan, ia akan menjadi penting untuk mengutamakan pengurusan cooldown untuk memaksimumkan output kerosakan. Bermain dengan kombinasi senjata ini sangat bergantung pada keupayaan anda untuk menyegerakkan kedua -dua senjata, menenun cooldowns antara satu sama lain, atau bermain dari cooldowns sekutu anda. Kapak yang hebat mempunyai salah satu kebolehan yang paling berkesan dalam permainan, graviti dengan baik – ia boleh memudaratkan perjuangan jika cooldown ini disalahgunakan atau sia -sia. Fahami bahawa tukul perang bertindak sebagai suplemen ke kapak besar anda, dan kapak besar akan menjadi sumber utama kerosakan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Penggunaan Keupayaan dan Intracies of the Great Ax, sila rujuk Panduan Ax Great kami.

Penggunaan Blunderbuss

Semasa memutuskan untuk menggunakan blunderbuss dengan tukul perang anda, anda perlu selesa dengan kombo senjata. Ini memerlukan pemikiran dan pemahaman keadaan tentang potensi kerosakan. The Blunderbuss mempunyai kerosakan pecah yang luar biasa, jadi dapat mengutamakan sasaran dan ketika menyelam ke dalam pertarungan adalah penting untuk kejayaan anda.

Sila rujuk petua Blunderbuss kami untuk lebih banyak mengenai PlayStyle ini.

Soalan Lazim – Hammer Perang

Apa yang harus saya gunakan untuk pengurangan cooldown?

Umumnya, di mana -mana pemanis membina di mana anda secara konsisten berjuang di rumpun huru -hara, perkembangan terbaik anda untuk pengurangan cooldown akan Wad yang menyegarkanWad yang menyegarkan . Apabila disusun pada pelbagai keping gear, ini akan menghasilkan banyak pengurangan cooldown dan membolehkan anda menggunakan lebih banyak kebolehan. The Bruiser Melee Meta terdiri daripada perisai besar Sederhana Great Ax dan War Hammer Builds. Oleh kerana anda lebih bertahan dan boleh mengambil lebih banyak hits daripada pemain perisai ringan, terutama dengan penyembuh dalam kumpulan anda, perbezaan antara perkhemahan MenyegarkanMenyegarkan berbanding Wad yang menyegarkanWad yang menyegarkan akan sangat ketara.

 • MenyegarkanMenyegarkan – Mengurangkan Cooldowns Max oleh 2.9% setiap timbunan.
 • Wad yang menyegarkanWad yang menyegarkan – Mengurangkan Cooldowns Aktif dengan 1.9% setelah terkena 4 kali. Tidak mencetuskan kerosakan berterusan, kesan titik atau serangan yang disekat.

Apa permata yang saya masukkan dalam peralatan saya?

Runeglass menghukum onyx

Semasa bermain Bruiser membina ia akan menggoda untuk menggunakan runeglass menghukum onyx . Walaupun ini akan memberikan kenaikan kerosakan, terdapat Cooldown dalaman apabila menggunakan sesuatu seperti kapak yang hebat, yang merupakan kerosakan utama anda dalam jenis binaan ini, yang hanya akan membolehkannya untuk memperlihatkan setiap hit lain. Oleh itu, ini sebenarnya tidak akan menjadi peningkatan kerosakan kerana ia dianggap. Dalam kebanyakan kes, gunakan permata biasa untuk lebih banyak pertahanan. Kerugian kerosakan marginal akan dibuat oleh survivability.

Runeglass Of Onyx Ignited

Apabila dalam kerosakan hibrid membina dengan blunderbuss, runeglass onyx yang dinyalakan lebih bermanfaat dan boleh dimasukkan ke dalam kedua -dua senjata.

Apa permata yang saya masukkan ke dalam palu perang saya

Dalam mana -mana binaan anda akan mahu ia mempunyai permata runeglass sehingga ia menambah kerosakan dari masa ke masa untuk membantu mengenakan Heartrune anda dengan lebih cepat.

Runeglass Of Opal yang dinyalakan

Bagi Bruiser membina anda akan menginginkan apa-apa jenis runeglass opal, lebih baik untuk menjadikannya perpecahan unsur yang musuh kemungkinan besar tidak meningkatkan rintangan terhadap, jadi sifat, atau arcane-tetapi sesuatu seperti runeglass opal yang dinyalakan haruslah baik-baik saja dan boleh melengkapkan ke dalam persediaan blunderbuss juga.

Runeglass ruby ​​yang dinyalakan

Apabila dalam kerosakan hibrid membina dengan blunderbuss, runeglass ruby ​​yang dinyalakan lebih bermanfaat kerana penskalaan perisikan dan peningkatan kerosakan unsur.

Changelog

 • 29 Mac. 2023 (halaman permata): Permata PVE yang dikemas kini.
 • 29 Mac. 2023 (halaman ini): Faedah yang dikemas kini, pendengaran, dan permata.
 • 27 Jan. 2023 (PvP Builds Page): Panduan ditambah.
 • 27 Jan. 2023 (Pve Builds Page): Panduan ditambah.
 • 27 Jan. 2023 (halaman permata): Panduan ditambah.
 • 27 Jan. 2023 (halaman faedah): Panduan ditambah.
 • 27 Jan. 2023 (kebolehan halaman): Panduan ditambah.
 • 27 Jan. 2023 (halaman ini): Panduan ditambah.

Membina Hammer Perang Terbaik

Aeternum

Selamat datang ke panduan kami untuk Membina Hammer Perang Terbaik Di Dunia Baru! Panduan ini memberitahu anda semua yang anda perlu tahu mengenai Membina Hammer Perang Terbaik termasuk kemahiran aktif dan pasif, atribut, faedah terbaik, senjata terbaik untuk kelas, dan banyak lagi.

Apa itu Hammer Perang?

The War Hammer adalah senjata tangki dua tangan di Dunia Baru. Ia hebat untuk mengawal orang ramai, sementara juga menyebabkan kerosakan yang dahsyat kepada semua musuh yang menyeberangi jalannya.

New World War Hammer.jpg

Pelbagai gerakan knockback menjadikannya sempurna untuk kedua -dua PVE dan PvP, terutama ketika dalam kumpulan. Apabila dipasangkan dengan satu lagi kerosakan berat badan yang berurusan, anda boleh menjadi hampir tidak boleh dihalang.

Atribut

Tidak seperti senjata lain, skala tukul perang dengan hanya Kekuatan Jadi ini adalah di mana anda perlu meletakkan sebahagian besar mata anda. Mengutamakan ini penting.

Perlembagaan akan menaikkan hp maksimum anda tetapi hanya lakukan ini jika anda boleh melepaskan satu atau dua titik ketika anda tahap. Jangan buat ini atribut utama anda jika tidak, anda akan melanda serangan besar.

Atribut Hammer Perang Dunia Baru.jpg

Penguasaan Senjata Hammer Perang

Terdapat dua pohon penguasaan senjata pukulan perang: Juggernaut dan Crusher Crowd.

Juggernaut adalah mengenai menghadapi kerosakan dan perisai yang menembusi, menjadikan musuh yang paling terlindung sekeping kek. Crush Crusher memberi tumpuan kepada kawalan orang ramai, membuat kerja mudah pelbagai musuh sekaligus yang sangat berguna ketika dalam kumpulan.

Hammer Perang Dunia Baru 2.jpg

Cadangan Pokok Kemahiran Aktif Juggernaut

Di pokok juggernaut, terdapat tiga kemahiran aktif, masing -masing dengan peningkatan sendiri, dan enam pasif. Memecahkan perisai dan penembusan adalah sebahagian besar dari pokok ini dan sangat penting jika anda ingin menguasai palu perang, jadi memilih kebolehan terbaik adalah suatu keharusan.

Berikut adalah pilihan terbaik untuk dipilih dalam Pokok Juggernaut Perang Hammer:

 • Pemutus perisai – Swing yang menembusi 35% perisai sasaran dan menangani kerosakan senjata 140%
 • – tambah grit, membuat serangan tidak dapat dihalang
 • Trauma yang berkekalan – Pemutus perisai memberikan sasaran sasaran, mengurangkan penyerapan kerosakan sebanyak 15% untuk 10s
 • Wrecking Ball – menyerang tanah di sekitar sasaran, menangani 120% kerosakan senjata dan musuh meratakan
 • Langkah keselamatan – Pada kejayaan yang berjaya, pemain memperoleh Fortify, memberikan rintangan kerosakan sebanyak 20% untuk 4s
 • Bilik pernafasan – Semua sasaran dalam 1.5 meter sasaran hit juga diratakan
 • Epitome of Bonk! – Meningkatkan penembusan perisai sebanyak 10% untuk semua serangan standard
 • Serangan lengkap – Semua kebolehan tukul perang memohon ekzos, melambatkan penjanaan stamina sasaran sebanyak 15% untuk 5s
 • Masa Hammer – mendapat kuasa pada serangan berat, meningkatkan kerosakan sebanyak 20% untuk 4s
 • Keluli keras – Menambah Grit kepada serangan berat dan pemberian pengurangan kerosakan sebanyak 20% manakala grit aktif
 • Kuasa melalui kesakitan

Skills.jpg Aktif Perang Dunia Baru

Cadangan Pokok Kemahiran Aktif Crusher Crusher

Di Tree Crusher Crowd, terdapat tiga kemahiran aktif, masing -masing dengan peningkatan sendiri, dan sembilan pasif. Fikirkan ia sebagai iringan untuk kemahiran aktif Juggernaut dan bukannya pokok sendiri yang berdiri sendiri, meningkatkan kawalan kerumunan keseluruhan anda dan menambah penggemar.

Berikut adalah pilihan terbaik untuk dipilih dalam Pokok Kawalan Ramai Perang Hammer:

 • Gelombang kejutan – membanting ke tanah menyebabkan gempa bumi 3m jejari yang menangani kerosakan senjata 80%. Terpakai untuk semua sasaran yang terjejas untuk 2s
 • Kelemahan – menyebabkan melemahkan, mengurangkan kerosakan serangan sasaran sebanyak 10% untuk 10 -an
 • Kawah Meteorik – Memperluas julat gelombang kejutan hingga 4m
 • Kalah banyak – Meningkatkan penyerapan kerosakan sebanyak 10% jika dikelilingi oleh 2 atau lebih musuh dalam 3m pemain
 • Ekspedisi yang difasilitasi – Setelah memukul sasaran dengan debuff aktif, dapatkan tergesa -gesa, meningkatkan kelajuan pergerakan sebanyak 15% untuk 3s
 • Pecutan – Kurangkan Cooldowns sebanyak 7% apabila menggunakan serangan cahaya terhadap sasaran dengan debuff aktif
 • Kesan Concussive – +kerosakan 15% terhadap sasaran yang terjejas oleh debuff pukul perang
 • Semangat yang berlaku – mendapatkan semula 35% kerosakan yang ditangani sebagai HP semasa menggunakan kemampuan penghancur orang ramai

Senjata yang terbaik

Build yang disyorkan untuk War Hammer kami berfungsi dengan baik dengan senjata lain jenisnya atau senjata DPS. Mengurus seberapa banyak kerosakan yang mungkin dengan binaan ini adalah kunci, jadi memilih sesuatu seperti kakitangan kebakaran atau gauntlet ais akan menjadikannya kurang efektif.

New World War Hammer Hatchet.jpg

The Kapak hebat adalah pilihan yang hebat kerana ia mempunyai kawalan orang ramai yang hebat dan juga menggunakan mata atribut kekuatan. Menggunakannya dalam kombinasi dengan tukul perang, terutamanya dalam perusuh atau pergaduhan bos, bermakna musuh akan tidak bergerak dan tidak dapat merosakkan anda untuk kebanyakan pertempuran. Walau bagaimanapun, kelemahannya ialah anda akan menggunakan dua senjata dua tangan berat yang melambatkan anda.

Satu lagi pilihan hebat ialah Hatchet. Bukan sahaja ia mempunyai keupayaan tergesa-gesa liar yang bergegas musuh sehingga anda dapat menyerang dengan cepat dan kemudian mengetuk mereka, tetapi juga memiliki penyembuhan diri. Dengan kedua -dua senjata dapat menjana semula HP, anda jarang memerlukan ramuan atau makanan. Ia juga berskala dengan kekuatan.

Faedah terbaik untuk tukul perang

Semasa membuat senjata (periksa cara kami untuk mengukur panduan senjata api), anda boleh memohon perkhemahan tertentu jika anda mempunyai sumber khas untuk berbuat demikian, atau anda boleh menggunakan pesona. Anda hanya boleh mempunyai satu perkhemahan aktif pada satu masa.

New World War Hammer Perks.jpg

Kerana tukul perang yang disyorkan kami memberi tumpuan kepada kemahiran aktif tertentu, anda memerlukan faedah yang memberi manfaat kepada mereka. Contohnya, kerana anda telah memilih Breaker Armor, perkampungan perisai pemutus perisai membuat anda menangani kerosakan tambahan jika anda memecahkan blok lawan.

Terdapat faedah khusus pukulan perang yang lain, tetapi mereka tidak akan bekerja dengan binaan terbaik yang telah kami jelaskan dalam panduan ini.

Faedah terbaik untuk membina tukul perang yang disyorkan adalah:

 • Memperkasakan Breaker Armor – Sekiranya Breaker Armor memecahkan blok, serangan seterusnya dalam masa 5 saat menangani 3 kerosakan tambahan
 • Menembusi bola menghancurkan – Bola menghancurkan menembusi 5% perisai sasaran
 • Sundering Shockwave – Shockwave terpakai, mengurangkan penyerapan kerosakan sasaran sebanyak 5.0% untuk 10 -an

Palu perang terbaik di dunia baru

Di bawah, anda akan menemui palu perang terbaik untuk setiap julat peringkat dan bagaimana mencarinya. Tahap 0-20 tidak termasuk kerana anda akan meratakan begitu cepat sehingga tidak bernilai memburu senjata tertentu ke bawah.

Hammers Perang Terbaik untuk Tahap 20-30:

 • Hammer Perang Kuno -Ditemui di dada dan tahap 20-30 titisan musuh
 • Smasher Earthen
 • Hammer perang direndam -Diturunkan oleh Tahap 20-30 musuh
 • Hammer perang yang tercemar -Ditemui di dada dan tahap 20-30 titisan musuh

Palu Perang Terbaik untuk Tahap 31-40:

 • Defender of Darkness – Dibuat di Forge
 • Hammer Perang Pengawal Obelisk – Dibuat di Forge
 • Perjanjian Excubitor War Hammer – Dibeli dari Perjanjian Armory (mesti berada dalam puak perjanjian)
 • Marauder Gladiator War Hammer – Dibeli dari Marauder Armory (mesti berada di puak Marauder)
 • Hammer Perang Sindiket Sindiket – Dibeli dari Armory Syndicate (mesti berada dalam puak sindiket)

Hammers Perang Terbaik untuk Tahap 41-50:

 • Tukul impian yang dilupakan – Dibuat di Forge
 • Serendipity – Dibuat di Forge
 • Harapan yang hancur – Dibuat di Forge
 • Hammer Perang Sentinel Shipyard – Dibuat di Forge

Hammers Perang Terbaik untuk Tahap 51-60:

 • Graiths Maul – Dibuat di Forge
 • Kematian suci – Dibuat di Forge
 • Yul’kithir – Dibuat di Forge
 • Dreamcrusher -Diturunkan oleh tahap 50-60 musuh atau di dada kuno
 • Akhir hari – Ditemui di cache spriggan gelap
 • Revenge Gaea – Diturunkan oleh Tadeas di Edengrove
 • Penumbuk Mirepaw – Diturunkan oleh Mirepaw di Reekwater
 • Sarcosanct – Ditemui di Cache Rush Outpost di PvP
 • Fury – Diturunkan oleh Chardis di Ekspedisi Instrumental Lazarus

Hammer Perang Dunia Baru 3.jpg

Sekarang anda seorang tuan palu perang, lihat Panduan Petua dan Trik Dunia Baru kami untuk memastikan anda mendapat banyak perjalanan anda di Aeternum.