Panduan Benih Peta Valheim – Lihat Peta Benih Untuk Merancang Dunia Viking Anda – Gamespot, Valheim Map Seed Viewer: 2 Sumber dapat membantu anda mencari dunia yang sempurna

2 sumber dalam talian percuma dapat membantu anda mencari dunia Valheim yang sempurna

Sekiranya anda mahu dunia anda mempunyai susun atur biomes, sumber, dan bos yang optimum, maka titik permulaan yang baik – atau benih dunia – diperlukan. Walaupun sukar untuk memahami sepenuhnya bagaimana Valheim wBenih Orld berfungsi sehingga anda memainkan permainan seketika, terdapat beberapa sumber yang bermanfaat di luar sana yang dicipta oleh peminat untuk membantu anda membuat dunia Viking yang sempurna.

Panduan Benih Peta Valheim – Lihat peta benih untuk merancang dunia Viking anda

Sebahagian daripada rayuan Valheim menjelajah dunia, tetapi jika anda ingin merancang lebih awal, melihat benih dunia anda lebih awal dari masa akan memberitahu anda apa yang diharapkan.

pada 15 Mac, 2021 jam 3:11 PM PDT

Pada masa ini tidak ada tawaran yang ada
Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

Apabila anda mula -mula bermula di Valheim, anda bukan sahaja akan mencipta watak Viking anda, anda juga akan membuat “benih” untuk dunia permainan anda. Benih adalah kod yang sepadan dengan lokasi semua elemen dunia apabila ia dihasilkan, menentukan di mana biomes, sumber, bos, dan segala yang lain di Valheim terletak. Permainan ini secara rawak akan membuat benih untuk anda, tetapi jika anda mahukan lebih banyak kawalan, anda boleh memasukkan kod benih untuk bertelur ke dunia tertentu. Kami telah mengumpulkan semua maklumat yang anda perlu tahu tentang bagaimana biji berfungsi di Valheim, bagaimana untuk menilai mereka, dan yang mana yang mungkin anda mahu gunakan semasa anda merancang lawatan Viking anda.

Perlu diingat bahawa panduan ini adalah untuk pemain Valheim yang tidak berminat dengan kegembiraan penjelajahan-apa yang membuat permainan menarik adalah meneroka dunia permainan anda, mencari rahsia yang disembunyikannya, dan bekerja untuk bertahan dengan pengetahuan yang tidak sempurna tentang apa yang Anda akan menghadapi. Tetapi jika anda ingin pantas melancarkan jalan anda melalui Valheim Run, sediakan tempat yang sempurna untuk membina pangkalan Viking yang hebat, atau hanya mempunyai lebih banyak kawalan ke atas pengalaman anda, gunakan maklumat ini untuk memilih benih yang tepat untuk anda dan dapatkan semua yang anda mahu keluar dari dunia permainan Valheim anda.

Cara Mencari Benih Dunia Anda

Gunakan Skrin Dunia Pilih untuk menghasilkan biji rawak baru atau kod input untuk menggunakan yang telah dijana pra

Benih anda ditentukan oleh kod yang merupakan gabungan huruf besar dan huruf kecil. Anda akan menemui kod itu pada skrin dunia pilih apabila anda mula -mula membakar Valheim. Di sinilah permainan menyimpan dunia permainan anda dan membolehkan anda bertelur ke dalamnya-ia juga di mana anda boleh menyediakan pelayan tunggal, tempatan, atau berdedikasi. Butang “baru” membolehkan anda membuat dunia permainan baru, yang membolehkan anda menentukan benih yang anda ingin gunakan atau menghasilkan yang rawak.

Valheim Seed Map Viewer

Periksa benih anda

Apabila anda menjana dunia permainan rawak, anda mungkin masih ingin tahu apa yang ada di dalamnya dan bagaimana keadaannya dibentangkan. Biasanya, anda tidak akan mempunyai apa -apa kaitan tetapi melompat ke dalam permainan dan mula meneroka, yang merupakan proses yang boleh mengambil sangat lama. Sebagai alternatif, jika anda bersedia untuk menipu dan anda bermain dalam dunia permainan pemain tunggal, anda boleh menggunakan arahan konsol untuk melihat keseluruhan peta permainan (lihat Panduan Perintah Konsol kami untuk bagaimana ia berfungsi).

Ada cara yang lebih baik untuk menyemak benih sekarang, walaupun, terima kasih kepada pengguna Reddit WD40Bomber7, yang mencipta . Program berasaskan penyemak imbas membolehkan anda memasukkan kod benih dan melihat peta yang dicipta. Anda juga boleh memilih untuk mempunyai elemen tertentu, seperti bos, kem, kubur, dan sumber. Penjana dapat menjana biji secara rawak, jadi anda boleh menyemak peta lebih awal dari masa dan kemudian menggunakan kod benih itu di Valheim apabila anda menjumpai yang anda gembira.

Apa yang menjadikan benih yang baik

Benih berbeza -beza, tetapi untuk pengalaman yang lebih mudah, pilih orang -orang dengan padang rumput yang cukup untuk memulakan dan menyimpan bos dan biomes berhampiran lokasi permulaan anda untuk meminimumkan perjalanan dan belayar

Benih di Valheim cukup subjektif-apa yang menjadikan yang baik bergantung pada pengalaman yang anda mahukan. Sekiranya anda baru sahaja bermula, anda mungkin mahukan benih dengan banyak padang rumput di kawasan berselerak anda, yang akan mengekalkan kesukaran untuk meraih anda terlalu awal ketika anda meneroka Valheim dan membuat beberapa peringkat pertama anda gear. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan perkembangan yang boleh dipercayai dengan pacing yang konsisten, anda juga mahukan lokasi permulaan yang cukup dekat dengan pelbagai biomes-terutamanya Hutan Hitam, Swap, dan Bioma Gunung. . Oleh itu, benih yang baik menyimpan lokasi-lokasi yang berdekatan dengan tempat anda berhasrat untuk meletakkan pangkalan utama, meminimumkan jumlah perjalanan bot yang perlu anda lakukan untuk membuat peralatan lebih tinggi.

Ia juga berguna untuk memulakan biji yang mempunyai bos yang agak berdekatan-terutama tiga yang pertama. Sekali lagi, anda tidak mahu pergi jauh mencari bos yang anda perlukan untuk membunuh, kerana itu dapat menghalang keupayaan anda untuk melawan mereka dengan berkesan atau sembuh dalam keadaan kecemasan. Sekiranya anda menghadapi masalah mencari bos yang ada beberapa pulau dan memerlukan belayar untuk mencapai, anda meningkatkan risiko anda mati di tempat yang tidak selesa dan mewujudkan situasi di mana anda perlu mencipta banyak gear anda.

Oleh itu, dalam erti kata umum, benih dengan banyak biomes dekat dengan permulaannya, tetapi tidak begitu dekat anda terkena musuh yang sukar, cukup padat. Tetapi keperluan anda mungkin akan berbeza. Jika anda seorang pemain veteran dengan watak peringkat tinggi, anda mungkin mahu sesuatu yang sedikit lebih banyak bos; Sekiranya anda berharap pengalaman yang lebih sukar di luar pintu, anda boleh memilih benih yang membuang anda ke bioma yang lebih tinggi lebih awal sebelum ini. Dan sebagainya.

Berita & Panduan Valheim

 • Cara membuat pelayan khusus untuk bermain dengan rakan
 • Cara mencari besi sekerap dan membuat gear besi
 • Cara Mencari Perak dan Kerajinan Wolf Armor Mountain Gear
 • + Tunjukkan lebih banyak pautan Valheim News & Guides (7)
 • Setiap set perisai anda boleh membuat kraf di Valheim
 • Cheat dan kod komando konsol
 • Panduan Peningkatan Workbench
 • Panduan Perjuangan Bos Elder & Cara Mendapatkan Kunci Swamp
 • Panduan perjuangan bos sederhana
 • Panduan & Petua Pemula Valheim
 • Valheim Impressions: Bagaimana permainan berjaya dengan tidak kelaparan anda

Benih dunia terbaik untuk diperiksa

Pengguna Reddit telah menyusun benih berguna untuk seketika sekarang, memberikan pelbagai pengalaman permulaan yang berbeza ketika anda pertama kali memuatkan. Terdapat beberapa yang kukuh di juga. Walaupun, sekali lagi, anda mungkin hanya mahu menjana benih rawak ketika pertama kali bermula, yang akan memberi anda bentuk yang paling murni dari pengalaman Valheim, biji -bijian ini dapat membantu anda menyesuaikan entri anda ke dunia permainan menjadi lebih mudah, lebih sukar, atau lebih cepat , mengikut kemungkinannya.

wvjczahxx8 — Benih yang agak normal yang memberikan bioma berguna cukup dekat dengan titik permulaan anda. Anda akan menemui Black Forest di timur dan barat, dan gunung di selatan. Anda akan menemui bos Eikthyr dekat dengan Spawn, dengan bos yang lebih tua di selatan di sebuah pulau yang dilampirkan.

Sbikiadtih — Benih permulaan ini bagus untuk masuk ke hutan hitam, paya, dan gunung dengan cepat. Ia juga mempunyai saudagar Haldor di sebelah barat titik spawn di pulau permulaan, yang menambah banyak kemudahan.

9934622021 — Gunakan benih ini untuk liputan biome maksimum di pulau permulaan. Anda akan mempunyai lima yang berdekatan dengan permulaan anda, yang bagus jika anda ingin memusatkan kerja logam anda. Berhati -hati dengan risiko secara tidak sengaja tersandung ke kawasan dengan musuh -musuh yang boleh membongkok anda, walaupun.

Maypoleplz — Sekiranya anda ingin menambah item maypole ke pangkalan anda sendiri, gunakan benih ini. Anda akan menemui maypole, yang merupakan item yang tidak dapat anda bina tetapi boleh kadang -kadang mencari di kem yang dimusnahkan di seluruh Valheim, di sebelah barat titik permulaan. Maypole meningkatkan penarafan keselesaan anda di kawasan di sekelilingnya dengan 1, meningkatkan bonus berehat anda.

HHCLC5ACQT — berkongsi benih ini di subreddit r/valheim, dan ia adalah satu yang sangat berguna. Ia mendapati semua lima bos permainan cukup dekat dengan permulaan, meminimumkan perjalanan yang perlu anda lakukan untuk memburu setiap satu ke bawah. Itu bagus, kerana ia juga meningkatkan peluang anda untuk membunuh mereka tanpa mati-atau sekurang-kurangnya meninggalkan mayat anda di tempat di mana anda mungkin dapat melakukannya dengan mudah.

Hai dunia — Bertanggungjawab untuk benih ini, yang mempunyai empat daripada lima bos yang berdekatan dengan pulau permulaan dan banyak sumber hanya berjalan kaki, terima kasih banyak pencampuran biome. Lihat peta di .

T9N3WG6DFK — Sekiranya anda mencari besi, mempunyai benih ini, yang meletakkan anda di pulau besar yang membentang ke timur. Di hujung timur adalah paya besar yang penuh dengan crypts, menjadikan pembuatan besi sangat mudah.

Mxnqwudqgm — .

2 sumber dalam talian percuma dapat membantu anda mencari yang sempurna Valheim dunia

Sekiranya anda mahu Valheim dunia kaya dengan sumber, gunakan salah satu biji peta ini.

Sebagai permainan survival yang dihasilkan secara prosedur, Valheim bergantung pada benih dunia sebagai aspek utama penciptaan dunia.

Sekiranya anda mahu dunia anda mempunyai susun atur biomes, sumber, dan bos yang optimum, maka titik permulaan yang baik – atau benih dunia – diperlukan. Walaupun sukar untuk memahami sepenuhnya bagaimana Valheim wBenih Orld berfungsi sehingga anda memainkan permainan seketika, terdapat beberapa sumber yang bermanfaat di luar sana yang dicipta oleh peminat untuk membantu anda membuat dunia Viking yang sempurna.

Menggunakan penjana peta ini, anda boleh mengintai atau membuat kritikal yang optimum Valheim dunia sebelum anda mula bermain!

Apa itu benih dunia Valheim?

Di kebanyakan permainan kotak pasir dengan dunia yang merebus setiap kali anda memulakan fail baru, seperti Minecraft, Dunia Anda Akan Mempunyai Benih Dunia. Siri surat dan nombor ini menjadikan dunia yang dihasilkan secara prosedur anda dan boleh diselamatkan atau dikongsi dengan orang lain jika anda mencari persediaan dunia tertentu yang anda sukai.

Menggunakan ciri benih dunia ini, jadi pemain telah mula memainkan sistem dan mencari mana yang terbaik, sama ada anda ingin menjadikan permainan mudah untuk diri sendiri atau ridiculously keras. Sekiranya anda ingin membuat yang baru Valheim dunia, anda mungkin ingin mempertimbangkan menggunakan penjana peta yang dicipta oleh peminat.

Adakah anda lebih suka hutan bersalji?

Yang terbaik Valheim Penjana peta

Sekiranya anda ingin melihat dengan baik dunia sebelum anda mula bermain Valheim, Dua penjana peta berguna telah muncul. Yang paling ketara ialah Generator Dunia Valheim oleh pengguna Reddit WD40Bomber7. Penjana ini membolehkan anda memasukkan atau merebus benih dunia dan melihat hasilnya! Sebaik sahaja ia dihasilkan, anda akan mendapat gambaran penuh dunia anda.

Anda juga dapat melihat di mana lokasi bertelur anda sebagai tambahan kepada bos, kem, peniaga pertama, makam, gua troll, maypoles, sarang lebah, dan banyak lagi. Alat ini bukan sahaja akan memberi anda alat untuk menjadikan benih dunia yang baik sebelum anda mula bermain tetapi dapat memberi anda idea yang hebat tentang apa yang diharapkan untuk dunia yang sudah anda mainkan.

Alat lain yang serupa telah muncul sejak sebulan sejak itu ValheimPelancaran. Sebagai alternatif, Val.Indeks-0.com adalah laman web lain yang akan memberi anda pandangan terperinci mengenai semua crypts, bos, dan biomes yang dicipta oleh kod benih dunia anda dan juga merancang untuk menambah sokongan fail pada masa akan datang.

Anda tidak boleh salah menggunakan alat sama ada, dan kedua -duanya akan dikemas kini seiring dengan berjalannya waktu dan Valheim menjadi lebih popular.

Menyeronokkan Valheim Benih dunia untuk dicuba

Bagi mereka yang ingin mendapatkan pengalaman baru di Valheim Dunia, wiki permainan menyenaraikan beberapa benih dunia yang berguna. Bagi mereka yang baru masuk ke dalam permainan, benih dunia akan memulakan anda di padang rumput dengan bioma kaya sumber seperti hutan hitam dan gunung di dekatnya. Sekiranya anda sedang mencari maypole awal, yang dinamakan dengan tepat Maypoleplz Benih Dunia berguna.

Bagi pemain veteran yang mencari pengalaman yang lebih sukar, Wiki menyoroti Benih Dunia yfnmtqz5mh dan ldutrpbhca. Akhirnya, bagi mereka yang ingin membunuh bos permainan dengan cepat, benih dunia HHCLC5ACQT mempunyai semua bos, biomes, runes, dan juga peniaga yang diletakkan secara optimum.

Anda juga boleh menyemak mana -mana benih ini di Generator Dunia di atas untuk mendapatkan gambaran keseluruhan yang lebih luas di dunia mereka sebelum melompat masuk. Manakala Valheim Sama seperti menyeronokkan jika anda mengekalkan mistik dari apa yang dimiliki oleh dunia anda, penjana peta dan benih dunia ini berguna bagi mereka yang mencari dunia yang lebih spesifik atau kaya dengan sumber.

Valheim boleh didapati sekarang untuk PC.