Overwatch Heroes Tier List – Oktober 2022, Overwatch 2 Tier List dan Watak Terbaik September 2023 | Pcgamesn

Senarai Overwatch 2 Tahap dan Watak Terbaik September 2023

Diperkenalkan pada Musim 6, Illari dengan cepat menjadi salah satu penyembuh dalam permainan yang kompetitif dan esport. Menggunakan Kekuatan Matahari, Illari menggunakan senapang solarnya untuk memilih musuh dari jauh dengan klik kiri sambil menyediakan rasuk penyembuhan untuk sekutunya menggunakan klik kanan. Dia juga mempunyai akses kepada pylon penyembuhan melekit yang boleh diletakkan di medan perang, jika anda berhati -hati, anda boleh cuba menyembunyikan pylon untuk menghentikannya daripada dimusnahkan. Buat masa ini, Illari melakukan yang baik terhadap pasukan yang tidak teratur, jadi mengharapkan tempatnya jatuh ke dalam senarai peringkat ketika pemain terbiasa dengan alatnya.

Senarai Tahap Overwatch Heroes – Oktober 2022

.

Setiap musim overwatch kompetitif baru dilengkapi dengan patch untuk menyeimbangkan kebolehan wira. Ada yang semakin kuat, sementara yang lain nerfed. Tetapi wira mana yang harus anda mainkan pada bulan Oktober 2022? Berikut adalah senarai peringkat semua pahlawan Overwatch untuk Musim 36 – wira mana yang harus anda mainkan untuk membawa permainan, dan yang harus anda elakkan jika anda ingin melarikan diri Elo neraka.

Overwatch 2 Heroes Tier List kini hidup.

Wira s-tier

. Baki semasa menjadikan mereka sedikit lebih kuat daripada wira lain dalam senarai ini, jadi memilih salah satu daripada mereka akan membantu anda memenangi permainan. Sekiranya anda tahu cara memainkannya dengan betul, tentu saja.

  • D.VA
  • Baptiste
  • Zenyatta
  • Lucio
  • Cassidy
  • Askar: 76
  • Hanzo

Meta semasa adalah pantas. .

.VA memimpin pertuduhan. .. Shields bukan trend terbesar musim ini, tetapi itu tidak sepatutnya menjadi masalah jika pasukan anda tahu bagaimana mengawal peta dan menggunakan sudut untuk kelebihan mereka.

Untuk menjaga tangki -tangki itu hidup, Baptiste, Zenyatta, dan Lucio adalah wira sokongan terbaik untuk bermain semasa musim 36. .

Overwatch 2 beta

. Dan sejak matlamat Overwatch adalah untuk mengalahkan pasukan musuh sebelum mereka membunuh anda, kerosakan tambahan selalu dialu -alukan. .

. . Mereka juga mempunyai pergerakan yang hebat, membolehkan mereka mengawal alasan yang tinggi dan menghalang musuh mereka daripada menyelinap ke seluruh pasukan mereka. .

Wira berikut mungkin tidak dikuasai sebagai wira S-tier, tetapi mereka masih cukup baik dalam musim 36.

. Jika menyelam adalah meta semasa, Winston tidak membuatnya ke puncak. Dia tidak begitu buruk musim ini, tetapi tempatnya sering dicuri dengan menghancurkan bola atau d..

Sigma dan Reinhardt adalah alternatif yang baik jika anda memerlukan perisai pada pasukan anda. Tangki ini adalah staples dalam permainan Overwatch, dan anda tidak boleh salah memilih salah satu daripada mereka. Mereka mungkin tidak bersinar seperti tangki menyelam, tetapi mereka bekerja hebat dipasangkan dengan wira Zarya dan Hitscan.

. Survivabiliti yang tinggi menjadikannya cukup bebas untuk mengganggu pasukan musuh tanpa memerlukan terlalu banyak perhatian pemain sokongan. Cangkuknya mematikan melawan squishies, wira dengan 200 hp atau kurang. Roadhog mungkin tidak begitu memberi kesan kepada sinergi pasukan sebagai tangki lain, tetapi keupayaannya untuk memilih musuh dan menyembuhkan dirinya menjadikannya seorang wira yang boleh dipercayai.

Overwatch 2 DPS Heroes dengan Kadar Menang Kompetitif Terendah

Ana hampir membuatnya ke S-tier, tetapi kerana permainan pantas para pahlawan dalam senarai di atas, dia jatuh ke senarai wira A-tier. Dia adalah salah satu pahlawan sokongan terbaik dalam permainan, dapat mengeluarkan sejumlah besar sembuh sambil memberi kesan kepada pasukan musuh dengan bom biotanya. Mendarat Dart Tidur pada musuh ketika mereka menggunakan keupayaan muktamad mereka dapat memenangi pertarungan pasukan, jadi anda tidak boleh tidur di Ana.

Brigitte juga merupakan pemain sokongan yang hebat, tetapi terlalu bergantung pada meta pergadanan agar sesuai dengan keadaan semasa Overwatch. . . Tetapi jika semua orang pergi menyelam di seluruh peta, anda tidak akan mempunyai banyak kesan.

Sokongan terakhir yang menyertai senarai A-Tier Overwatch Heroes Tahap kami untuk Oktober 2022 adalah Mercy. Wira ini bukan tuan penyembuhan, tetapi membolehkan rakan sepasukannya. Oleh itu, dia bergantung pada apa yang dilakukan oleh pemain DPS: jika mereka berfungsi dengan baik, begitu juga dengan belas kasihan. Tetapi jika mereka tidak, Mercy tidak akan memberi kesan kepada permainan. Dia adalah pilihan yang selamat untuk dipilih, tetapi mungkin tidak berguna sebagai pemain sokongan dari S-tier.

Ashe hampir tidak terlepas senarai S-tier untuk jatuh di A-tier. Output Mobiliti dan Kerosakannya yang Tinggi menjadikannya ancaman sebenar di medan perang, tetapi muktamadnya tidak mempunyai kesan deadeye atau mogok naga. Dia tetap menjadi wira yang hebat untuk menangani kerosakan kepada seluruh pasukan musuh dan b..B. .

Hero Overwatch, Ashe

Jika anda tidak berasa seperti bermain wira hitscan musim ini, Tracer adalah pilihan hebat. Dia bekerja dengan baik dengan pelbagai jenis meta menyelam, dapat teleport di sekitar peta dan jatuh kembali. Tracer boleh mengganggu garis belakang musuh dan pergerakannya membuatnya sukar untuk berhenti. Cassidy adalah salah satu kaunternya yang lebih besar, jadi berhati -hatilah siapa yang berada di pasukan musuh.

Pahlawan b-tier

Wira b-tier bukanlah yang terbaik di luar sana. Tetapi jika mereka tidak berada dalam keadaan terbaik pada masa ini, mereka masih boleh layak dengan komposisi pasukan yang tepat.

Orisa adalah satu-satunya wira tangki yang tidak menjadikannya sama ada S-tier atau A-Tier musim ini. Walaupun dia hebat di perisai musuh dan mencucuk segala -galanya, dia tidak mempunyai mobiliti untuk bersaing dengan seluruh pasukan.

Widowmaker dan Genji adalah wira yang rumit. Di tangan kanan, mereka boleh menjadi wira yang paling dahsyat di luar sana. ? Tetapi jika wira -wira ini sukar untuk melawan, diletakkan di tangan yang salah, mereka boleh menjadi sia -sia seperti burung yang meletakkan di bahu Bastion.

Junkrat boleh menjadi hebat bergantung pada peta. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mendapat banyak nilai daripada tayarnya kerana Hitscan Heroes dapat menembaknya sebelum ia meletup. Junkrat tetap berdaya maju jika anda berjaya bermain dengan betul dengan sudut untuk spam perisai musuh tanpa melintasi garis penglihatan Hitscans.

Overwatch 2 Hero Mastering – Wira mana yang harus difokuskan?

Echo dan Doomfist adalah dua pahlawan yang boleh membuat atau memecahkan permainan. Echo mempunyai keupayaan untuk menyalin wira lain, mendarat tanah yang dahsyat ke dalam pasukan musuh atau bertukar menjadi wira DPS yang lain untuk membunuh semua orang di sekitar. Doomfist adalah lebih dari sebuah flanker, melompat di belakang pasukan musuh untuk membunuh sokongan sebelum perjuangan bermula. Walau bagaimanapun, kedua -duanya mempunyai kaunter yang sama: Cassidy. Dan kerana wira ini sangat baik pada masa ini, mempunyai cassidy dalam pasukan musuh akan menghalang Echo dan Doomfist dari berkembang dalam pertandingan.

Moira bukan wira sokongan yang buruk – jauh dari itu. . Matlamat meta ini adalah untuk melompat pada wira untuk mendapatkan pilihan awal, dan sementara Moira mempunyai mobiliti yang hebat, penyembuhannya bergantung pada memukul pemain yang penuh sesak dan berjuang dalam jarak dekat untuk mengisi semula tenaga biotanya.

Wira meh-tier

. Ini tidak bermakna anda harus berhenti memainkan watak -watak ini, tetapi semata -mata bahawa mereka tidak begitu kuat seperti orang lain sekarang. Perlu diingat bahawa bermain dengan baik dengan salah satu wira ini selalu lebih baik daripada menjadi dahsyat dengan wira yang lebih seimbang.

Semua wira dari senarai ini sangat bergantung pada keadaan. Dalam pertahanan, mereka dapat bersinar dengan komposisi pasukan yang tepat. Tetapi jika anda bermain benteng dengan menghancurkan bola dan d.VA sebagai tangki, anda mungkin akan mengalami kesukaran untuk terus hidup dan membunuh.

Sama seperti Bastion, Torbjorn dan Symmetra bergantung pada bermain -main dengan cawangan khusus dan mata utama di peta. Mereka memerlukan tangki untuk menarik musuh ke menara mereka untuk menangani kerosakan maksimum dan membunuh selamat. Sejak musim 36 berkisar menyelam dan menjadi agresif, playstyle pertahanan mereka tidak sesuai dengan meta semasa.

Pharah sedang bersinar pada bulan Oktober 2022. Wira Hitscan berada di atas senarai peringkat ini, dengan Zenyatta dan Baptiste dapat membantu menembak jatuh Pharah. Sudah tentu, dengan rahmat di sisinya akan membantu Pharah bertahan sedikit lagi, tetapi dia tidak akan mempunyai cukup ruang untuk mendatangkan malapetaka pada pasukan musuh.

The Hero Pharah dari Blizzard

Perkara yang sama berlaku untuk Reaper. . Cassidy dapat menenggelamkannya dan membunuh Reaper sebelum dia dapat mengalahkan mata. Kebanyakan wira dari senarai S-tier dapat membunuhnya semasa mekar kematiannya, menamatkan pembunuhan Reaper sebelum ia bermula.

Sombra dan Mei boleh berkesan dalam beberapa komposisi pasukan. Mereka cukup bebas untuk bermain tanpa tangki perisai dan mengganggu pasukan musuh walaupun tidak ada sokongan. Tetapi mereka tidak membungkus kebolehan yang diperlukan untuk bertanding dengan wira terbaik dari senarai ini, terutama wira Hitscan yang dapat membunuh mereka dari jauh.

Itu membungkus senarai peringkat wira overwatch kami untuk bulan Oktober 2022! Musim 36 akan berjalan sehingga 4 Oktober, jadi pastikan untuk menyemak ESTNN bulan depan untuk senarai Tahap Heroes Overwatch yang baru dan dikemas kini.

Senarai Overwatch 2 Tahap dan Watak Terbaik September 2023

.

? Dengan 38 pahlawan untuk dipilih, bermula di penembak wira Blizzard boleh menjadi sangat menakutkan, dan ia tidak selalu mudah untuk memberitahu betapa kuatnya watak pilihan anda apabila anda sentiasa menentang kaunter dan pasukan yang berbeza.

Sudah tentu, hanya kerana kita mengatakan seorang wira adalah mesti memilih tidak bermakna anda tidak boleh melakukan pekerjaan yang lebih baik dengan watak utama anda yang disukai, tetapi kebanyakan pemain harus dapat melihat senarai overwatch 2 tier ini untuk gambar cepat siapa yang hendak bermain dan mengapa. Sertailah kami kerana kami menarafkan setiap wira dalam permainan PC percuma, dari tangki Titanic hingga Squishy menyokong.

Senarai Overwatch 2 Tahap

. Senarai Overwatch 2 kami tidak dibahagikan kepada peranan tertentu, tetapi kami mempunyai wira untuk setiap peranan yang diwakili dalam setiap pendakap. SIER S adalah kategori tertinggi, dan mewakili pahlawan yang berada di puncak meta permainan yang tidak memerlukan pasukan atau strategi pasukan tertentu untuk menguasai dengan. . .

Berikut adalah senarai Overwatch 2 kami:

Tahap Wira
Ramattra, Junkrat, Sojourn, Kiriko, Lúcio, Orisa
A D.VA, Sigma, Ashe, Tracer, Widowmaker, Ana, Baptiste, Mercy, Illari
C
D Genji, Cassidy, Doomfist, Sombra

Senarai Overwatch 2 Tahap: Ramattra, Tempo Tank Hero di Blizzard

Ramattra

Sebagai tangki tempo pertama untuk debut dalam penembak wira Blizzard, kit Ramattra adalah serba boleh dengan reka bentuk. Bentuk omniknya adalah pendirian pertahanan, memberikan anda akses kepada kakitangan pemecut yang tidak sah dan halangan yang tidak dapat diletakkan untuk membantu pasukan anda menolak titik tetap atau berundur dengan sewajarnya. Sebagai alternatif, bentuk Nemesis Ramattra dapat dicetuskan untuk menyampaikan serangan lapan detik, memusnahkannya dengan perisai tambahan yang diperlukan untuk bertahan dengan serangan huru-hara langsung ke atas pasukan musuh yang mengabaikan perisai dan halangan.

Ramattra telah menjadi pilihan yang mantap dari perjalanan, tetapi sejak itu dia mendapat penggemar lebih lanjut untuk kelajuan pergerakan dan bonus perisai semasa dalam bentuk nemesis, serta beberapa saat mencukur tempoh cooldown halangan yang tidak sah. . .

Junkrat

Pada peta dengan banyak koridor yang ketat, Junkrat boleh menjadi pilihan yang dahsyat. Walaupun perangkapnya telah banyak di Overwatch 2, tidak lagi menyematkan pemain yang melangkah masuk ke dalamnya, yang belum melambatkan gulungannya. .

. . .

Senarai Overwatch 2 Tahap: Sojourn menatap anda dengan dreadlocks putih

Sojourn

. Senjata utamanya mungkin tidak hitscan, tetapi ia sangat kuat di jarak dekat. Menyerang musuh dengan senjata utama Sojourn yang dikenakan keretanya, memberikan anda akses kepada rasuk Hitscan yang mampu menangani 200 kerosakan jika anda mendarat di kepala. Ultimate beliau menyediakan caj kereta api berterusan untuk tempoh yang singkat dan setiap pukulan boleh menembusi, jadi jika anda mendarat tembakan maka anda boleh menghapuskan pasukan dalam beberapa saat.

Sojourn memulakan kerjaya dengan kit yang benar -benar hebat, jadi tidak hairanlah dia menerima beberapa nerfs dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Pukulan pengganggunya tidak lagi melambatkan musuh yang ditangkap dalam julatnya, yang bermaksud mereka tidak lagi duduk itik untuk beberapa amalan sasaran. Di samping itu, cooldown slaidnya telah meningkat sebanyak kedua, tetapi anda masih akan mendapati bahawa anda hampir selalu dapat melarikan diri dari pertunangan dengan kehidupan anda. Primer Kemampuan Overwatch 2 kami mempunyai lebih banyak maklumat mengenai kitnya.

Kiriko

Kiriko menonjol sebagai cara utama Blizzard untuk membawa pengguna DPS beralih ke sokongan. Output penyembuhannya mengagumkan dengan merit sendiri, tetapi ia juga ditambah lagi oleh mobiliti Kiriko yang luar biasa dan output kerosakan yang mengejutkan tinggi. . Walaupun dia telah menerima pengurangan untuk tempoh keburukan itu, ia tidak membuat banyak penyok dalam reputasinya sebagai salah satu pilihan sokongan terkuat dalam permainan. Lihatlah pecahan lengkap Overwatch 2 Kiriko kebolehan kami jika anda ingin melihat apa yang dia mampu.

Lúcio

. .

. Masa projektilnya tidak mudah, tetapi sebaik sahaja anda mendapat gantungnya, anda boleh memberikan banyak kerosakan kerosakan. Memasangkannya dengan Ana boleh membawa kepada beberapa serangan yang luar biasa dan serangan nano, dan anti-nade yang tepat pada masanya di atas penghalang bunyi boleh mengayunkan pasukan bertarung dengan berat.

Orisa

Cannon automatik Orisa memastikan garis depan anda selalu mematikan, dia dapat melepaskan diri dari kematian yang akan berlaku dengan menggabungkan kebolehan berputar dan javelinnya, dan dia boleh mengganggu atau menolak musuh -musuh dengan Javelin Tenaga. Keupayaan lonjakan terra beliau kini boleh menembusi halangan, jadi anda tidak perlu lagi bergantung kepada pasukan anda untuk memecahkan pertahanan musuh.

Pada masa ini, tidak ada kaunter yang jelas untuk Orisa, yang bermaksud bahawa anda boleh memusnahkan musuh-musuh untuk membuang masa untuk membuat penyok dalam diri anda, atau penyu pada titik dan memanfaatkan kerugiannya yang dikurangkan untuk Snipe pasukan musuh di julat. Bonus kesihatan yang disediakan oleh kemampuannya yang kuat mempunyai .

.VA

Dengan salah satu ultimat yang paling berkesan dalam permainan dan kit bulat, D.. . .Matriks Pertahanan VA secara langsung mengimbangi beberapa kebolehan yang kuat, termasuk Biotik Moira, mogok api Reinhardt, dan Ana’s Sleep Dart.

. . .

. . .

Tracer

Tracer mungkin wajah Overwatch, tetapi dia adalah salah satu pahlawan yang paling sukar untuk dimainkan dalam keseluruhan permainan. Dengan hanya 150 kesihatan di pelupusannya, Tracer boleh dihapuskan dalam sekejap jika anda tidak berhati -hati. Dia dulu baik untuk zipping dalam dan memusnahkan wira -wira yang licin dengan satu kerosakan yang kuat, tetapi nerf untuk senapang utamanya bermakna dia kini lebih sesuai untuk mengganggu backline. . Kami juga dapat melihat dia digunakan bersama bola menghancurkan ketika dia menjadi tangki yang lebih baik dari masa ke masa.

Widowmaker

Keupayaan Widowmaker untuk menurunkan wira sokongan dengan satu headshot yang dikenakan selalu akan menjadikannya pilihan yang kuat di tangan kanan, terutama kerana itu meninggalkan tangki solo pasukan musuh yang terdedah. Pelbagai ekstremnya bermakna dia boleh kekal di sudut pandang yang tinggi dan mengelakkan pertengkaran kecil, dengan hanya seorang pembuat bidowmaker yang bertentangan sebagai ancaman segera.

. .

Ana

Menjaga tangki hidup adalah penting dalam Overwatch 2, itulah sebabnya Ana adalah salah satu sokongan terbaik dalam permainan – dia boleh menyembuhkan tangki pasukan anda, dan mengganggu musuh dengan anak panah tidur. Keupayaannya untuk beralih dengan lancar antara persahabatan penyembuhan dan merosakkan wira pembangkang juga membuatnya serba boleh dan agak mudah digunakan, walaupun pada hakikatnya dia seorang penembak curi. Untuk mengatasinya, Ana’s Nano Boost Ultimate dapat mengubah sepenuhnya permainan apabila digunakan pada waktu yang tepat, memberikan rangsangan kerosakan yang besar kepada wira yang mesra.

Baptiste

Sekiranya anda ingin bermain sokongan di barisan hadapan maka Baptiste adalah wira yang sangat baik. . . Baptiste yang berdedikasi pastinya boleh membenarkan tempat mereka di kebanyakan pasukan, tetapi tidak menafikan bahawa Kiriko adalah pilihan unggul sekarang.

Belas kasihan

Mercy adalah pilihan sokongan yang kukuh dan berkesan dalam Overwatch 2, terutamanya jika anda cukup bernasib baik untuk mengantongi pemain DPS yang baik. Sebaik sahaja anda menjumpai rakan kongsi mogok yang hebat untuk bertarung bersama, pasukan musuh dapat dipaksa untuk menentang untuk mengendalikan ancaman udara. Pharah dan Mercy masih menjadi kekuatan yang harus diperhitungkan, dan Mercy masih mempunyai masa yang cukup untuk menyembuhkan rakan sepasukannya yang lain semasa situasi klac.

Dengan begitu banyak wira menyelam dan satu perisai yang kurang untuk memastikan dia selamat, Mercy berasa sangat licin pada pelancaran Overwatch 2. Syukurlah, peluru untuk Caduceus Blasternya telah meningkat, dan beralih ke Battle Mercy telah menjadi pendekatan yang lebih baik untuk survivability jika anda mendapati diri anda terputus dari pasukan anda. . Pasif regenerasi beliau juga telah digantikan oleh pasif pemulihan bersimpati, yang bermaksud dia kini boleh menyembunyikan diri untuk peratusan penyembuhan yang dia keluar. .

Diperkenalkan pada Musim 6, Illari dengan cepat menjadi salah satu penyembuh dalam permainan yang kompetitif dan esport. Menggunakan Kekuatan Matahari, Illari menggunakan senapang solarnya untuk memilih musuh dari jauh dengan klik kiri sambil menyediakan rasuk penyembuhan untuk sekutunya menggunakan klik kanan. Dia juga mempunyai akses kepada pylon penyembuhan melekit yang boleh diletakkan di medan perang, jika anda berhati -hati, anda boleh cuba menyembunyikan pylon untuk menghentikannya daripada dimusnahkan. Buat masa ini, Illari melakukan yang baik terhadap pasukan yang tidak teratur, jadi mengharapkan tempatnya jatuh ke dalam senarai peringkat ketika pemain terbiasa dengan alatnya.

Overwatch 2 Tahap Tahap: Junker Queen berdiri dengan tangannya luas, menjemput pejuang gladiator untuk menyerangnya di bandar Junker

B Tier

Ratu Junker

. Dia sejak menerima penggemar untuk beberapa kebolehan semasa Overwatch 2 Musim 2, termasuk pasifnya, yang kini menyembuhkan kerosakan luka tambahan yang tinggal pada musuh selepas mereka mati dengan kesan luka yang digunakan. Cooldown Carnage juga telah dikurangkan sebanyak dua saat untuk setiap musuh yang memberi impak, meningkatkan peluang untuk memohon luka dalam pertengkaran dan jaring yang penyembuhan tambahan.

. . .

Reinhardt

Boleh dikatakan tangki yang paling tepat di Overwatch 2, Reinhardt sangat bagus untuk menyerap api musuh dan membawa seluruh pasukan anda ke pergaduhan. Reinhardt menerima penggemar yang ketara ke kitnya dalam Overwatch 2, tetapi peningkatan ini belum cukup untuk mengayunkan pemain dari wira tangki lain – seperti Orisa dan Ramattra – yang dapat dengan mudah melampaui Reinhardt dalam kedua -dua ketahanan dan fleksibiliti. Reinhardt pada umumnya akan dipilih untuk Rush Comps kerana perisai yang kuatnya, dan pinnya mematikan watak-watak yang squishier yang ditangkap dalam serangan pertuduhannya. Bahawa dikatakan, melainkan jika anda bermain di peta yang sangat spesifik dengan kesesakan yang ketat, Reinhardt semata-mata tidak berguna sebagai wira tangki peringkat atas.

Roadhog

Roadhog benar-benar menguasai Overwatch 2 Musim 2 Meta, setakat mana dia menerima kerja semula yang lembut dalam patch keseimbangan baru-baru ini untuk mengganggu kombo cangkuk satu-tembakannya. Kerosakan kesan dari cangkuknya telah merosot, dan jarak antara Roadhog dan musuh yang ketagih telah meningkat, membolehkan sasaran squishier dengan mobiliti yang lebih tinggi peluang untuk melepaskan cengkamannya sebelum menerima pukulan terakhir. Ia adalah nerf yang mengejutkan di atas kertas, tetapi ia bersesuaian dengan bagaimana Roadhog yang dahsyat berada dalam format perlawanan 5v5. Walaupun dia mungkin tidak lagi menjadi tumpuan tunggal meta, dia masih menjadi pilihan yang kuat dan ancaman yang tulen terhadap sasaran yang lebih lemah. Kolam kesihatannya yang besar bermakna dia mampu merendam kerosakan ketika memasuki pertempuran, dan cangkuknya masih sangat baik untuk mengganggu garis depan.

Overwatch 2 Tahap Tahap: Winston Memajukan ke arah musuh sebagai retak elektrik dari meriamnya

Winston

. Serangan yang dikenakan ini juga memberi anda lebih banyak pilihan ketika memilih pendekatan anda. Sebagai contoh, jika anda mendarat tembakan yang dikenakan pada backliner sokongan, anda boleh melompat dan menyelesaikannya dengan cepat, tetapi anda juga boleh bermain Winston dari jarak yang lebih selamat, memberikannya sedikit lebih survivabiliti – itu penting untuk kereta kebal Solo Overwatch 2.

Winston telah dianggap sebagai raja menyelam comps sejak meta muncul dalam permainan pertama. Ini berlaku dalam Overwatch 2, walaupun selepas perubahan yang telah dibuat ke kitnya. .

. .

Dia mungkin mempunyai potensi kawalan orang ramai berbanding sebelum ini senjata tidak lagi membeku musuh-musuh di tempatnya, tetapi Mei masih sangat baik untuk membakar dan menutup objektifnya. . Ia juga bernilai menyebut bahawa menggunakan dinding aisnya untuk memilih Stragglers masih merupakan strategi yang berdaya maju, walaupun peluang untuk berbuat demikian sedikit lebih terhad dalam Overwatch 2.

Pharah tidak banyak berubah, tetapi mobiliti udara dan output kerosakannya masih boleh membuktikan maut di tangan kanan. Dia akan memerlukan penyembuh berdedikasi ketika menentang Hitscan Damage Heroes seperti Soldier: 76. . .

Askar: 76

Terdapat banyak wira DPS yang kuat di Overwatch 2, tetapi askar: 76 mempunyai salah satu kit yang paling mudah dan paling berkesan dari lot. . .

. . Kerosakannya Biotic Orb tetap menjadi ancaman berterusan di medan perang kerana ia mengalirkan kesihatan dari pemain yang tidak curiga di kawasan yang ketat. Moira adalah jenis penyembuh untuk menangani banyak kerosakan di samping tugas penyembuhannya, meneliti banyak bantuan untuk melakukan sangat sedikit. Cuba pilih Moira pada peta yang lebih kecil di mana mudah untuk menyembuhkan banyak rakan sepasukan di kawasan tertutup.

Zenyatta

Zenyatta boleh dikatakan sebagai wira sokongan yang paling sukar untuk bermain kerana siling kemahirannya yang tinggi, memaksa pemain untuk mengatasi kebolehannya yang aneh. Dia bukan penyembuh terbaik dalam permainan, dan dia juga tidak menjadi peniaga kerosakan terbaik, tetapi muktamadnya boleh menghalang serangan yang diselaraskan dengan menyediakan pasukan dengan penyembuhan berterusan selama enam saat. Di samping itu, Orb of Discordnya masih sangat kuat dan anda tidak boleh meremehkan api utama yang dikenakannya. .

C Tier

Wrecking Ball

Wrecking Ball tidak pernah melihat banyak cinta dalam Overwatch 2 sejak dilancarkan, tetapi sejak itu dia sendiri setelah menjadi penggemar yang signifikan. Kekuatan utamanya selalu menjadi kolam kesihatannya yang besar, menjadikannya tangki yang sangat tahan lama. .

Semasa menghancurkan prestasi bola sebagai tangki masih dilampaui oleh orang -orang seperti Orisa dan Reinhardt, pergerakannya yang luar biasa meninggalkan mereka di debu – secara harfiah. Kelajuan pergerakan lalainya lebih cepat daripada majoriti pahlawan lain di seluruh peranan Overwatch 2, membolehkannya melangkah terus ke tengah -tengah pertempuran dan mengejar Stragglers. . Permainan yang paling jelas adalah untuk menafikan akses pasukan musuh ke objektif semasa lebih masa, tetapi cooldown yang dikurangkan bermakna ia kini berdaya maju untuk menggunakannya untuk memaksa musuh menjadi titik tercekik untuk memenangi pertengkaran yang lebih kecil lebih awal dalam perlawanan. Wrecking Ball masih mencari tempatnya di Overwatch 2 Musim 3, dan kita dapat melihatnya meningkat lebih tinggi dalam senarai peringkat ini dari masa ke masa.

Zarya

. Syukurlah, patch pertengahan musim mengurangkan ini dengan mengurangkan tempoh degenerasi tenaga, serta menggandakan kelewatan sebelum degenerasi bermula. Akibatnya, Zarya masih mampu memegang sendiri – meriamnya berurusan dengan banyak kerosakan apabila ia mendapat bayaran, dan muktamadnya boleh mengambil sekurang -kurangnya satu wira dari perjuangan. Zarya mungkin turun sekarang, tetapi dia pastinya tidak keluar.

Bastion

Walaupun menerima kerja semula, Bastion masih terlalu banyak itik duduk di Overwatch 2. Walaupun dia mempunyai potensi DPS yang kuat terhadap tangki tangkas seperti Winston, meta telah melangkah sejauh ini ke arah kadar yang lebih perlahan yang mungkin anda tidak dapat meraih manfaat itu. . .

Hanzo

Seperti biasa, jika anda boleh memukul tembakan anda dengan Hanzo maka dia adalah salah satu wira kerosakan terbaik dalam permainan. . Apabila dipasangkan dengan set pahlawan yang betul, Hanzo’s Ultimate mampu menyapu seluruh pasukan di tempat kejadian, tetapi ketidakupayaannya untuk menangani wira dengan mobiliti yang tinggi menjadikannya sukar dijual.

Senarai Overwatch 2 Tahap: Reaper, salah satu pahlawan mengapit berat di Blizzard

Reaper adalah DPS mengapit klinik – slip di belakang garis depan musuh, mendekati tangki, dan spam senapangnya untuk mengubah gelombang pertempuran dalam pasukan anda. . . Reaper masih menjadi pilihan yang baik, tetapi penting untuk mengetahui persekitaran dan berundur anda apabila diperlukan.

Symmetra

Jika mana -mana wira memerlukan perubahan sekarang, itu simetra. . Symmetra telah melihat beberapa kegunaan sebagai sebahagian daripada Rush Comps semata -mata kerana keupayaannya untuk menelefon pasukan keluar ke lapangan pada permulaan perlawanan – apa -apa untuk mendapatkan satu langkah lebih dekat dengan objektif daripada pasukan musuh.

Torbjörn

Jurutera Sweden adalah satu lagi mangsa Meta Overwatch 2 yang pantas, dan ketika dia dapat menjauhkan diri dari memajukan musuh dengan turetnya, kebanyakan pahlawan dapat mengelilinginya dengan mudah. .

Brigitte

. Dia juga mampu mencetak gol ketika anda menggabungkan serangan mace dan perisai bash-walaupun kami mengesyorkan menggunakan yang terakhir sebagai melarikan diri dan bukan sebagai sebahagian daripada serangan penuh depan. . Walaupun anda masih boleh bersenang-senang dengannya dalam perlawanan kasual, kebanyakan pemain pasti akan memilih Kiriko ketika mencari wira sokongan yang merugikan kerosakan. Syukurlah, Blizzard telah mengesahkan bahawa kerja semula Brigitte dirancang semasa Overwatch 2 Season 4, jadi dia diharapkan akan membuat perjalanan ke tahap yang lebih tinggi pada waktunya.

LifeWeaver

Masalah utama dengan LifeWeaver adalah bahawa dia adalah bicu semua perdagangan, dan sementara itu mungkin terdengar seperti perkara yang baik untuk beberapa watak, ini sangat mengerikan untuk watak sokongan yang tujuan utamanya adalah untuk menjaga pasukan mereka hidup. Penyembuhan LifeWeaver terlalu lambat untuk menjadi berkesan, dan dia mempunyai faktor penambahan penyembuhannya yang berpotensi membantu pasukan lain, masalah tidak ada wira lain. Walaupun Lifeweaver mempunyai beberapa cara untuk lengan mereka untuk mengganggu aliran pertempuran, ini tidak mencukupi untuk membenarkan memilih mereka.

Overwatch 2 Tahap Senarai: Cassidy, seorang wira DPS yang bersenjata di Blizzard

D Tier

. Bom tangannya telah digantikan dengan bom tangan magnet di Overwatch 2, menghilangkan keupayaannya untuk menangani tangki sendiri. Bom tangan magnet sangat berkesan terhadap wira DPS yang lain, yang mampu menangani sehingga 100 kerosakan dalam masa dua saat. . Ketika Cassidy mempunyai Flashbang Stun, dia dapat bersaing dengan kebanyakan pahlawan dalam permainan, tetapi sekarang output kerosakan keseluruhannya tidak cukup untuk menyelamatkannya dalam situasi berbahaya. Roll Cassidy tidak lagi dihalang oleh perlanggaran pemain musuh, tetapi tumpuan kepada wira jarak dekat dalam meta semasa bermakna perubahan ini memberikan skop terhad untuk membantu anda melarikan diri dengan kehidupan anda.

Genji

Genji telah jatuh jauh dari kedudukannya yang tinggi di pelancaran Overwatch 2, mengekalkan pelbagai nerfs untuk kerosakan dan peluru. Genji mendapat manfaat daripada peralihan Overwatch 2 ke format perlawanan 5v5 dan penghapusan kebolehan kawalan orang ramai yang sebelum ini akan meninggalkannya terdedah. Nerfs ini berfungsi untuk meletakkan semula Genji sejajar dengan prestasi wira yang lain, tetapi outputnya kini kurang daripada banyak pilihan DPS alternatif.

Sekiranya anda berjaya tergelincir di belakang garis belakang, anda masih boleh mengikat Swift menyerang untuk mengeluarkan wira yang terdedah seperti Mercy dan Widowmaker, tetapi peluru Genji yang dikurangkan menjadikannya lebih cenderung untuk gerai semasa tambah nilai semasa menyelam. Untuk memanfaatkan kit semasa Genji, lebih penting daripada sebelumnya bahawa anda sudah biasa dengan peta Overwatch 2 supaya anda dapat menyelinap lebih berkesan dan mengelakkan diri daripada ditangkap.

Overwatch 2: Doomfist, seorang wira tangki yang terikat dengan otot yang memakai lengan mekanikal gergasi yang dia gunakan sebagai senjata utamanya

Doomfist

Doomfist baik memburu backliners, penembak tepat, dan wira udara, tetapi semua keupayaan serangannya hanya benar-benar berkesan dalam pertempuran rapat. Sebagai tangki menyelam, dia tidak menyediakan banyak perisai untuk pasukan anda dan dia tidak mudah alih sebagai wira seperti Winston. Di samping, dan Overheal pasifnya telah nerfed dari 40 hingga 35 hp setiap sasaran. Terima kasih kepada nerfs ini, Doomfist kini kurang kuat dan lebih lemah, membatalkan penggemar selamat datang yang diterima pada pelancaran. .

Sombra menerima kerja semula dalam Overwatch 2, meletakkan penekanan kurang pada kemampuannya yang melumpuhkannya sambil meningkatkan output kerosakannya. Keupayaan penggodamannya kini melekatkan penguat kerosakan besar -besaran kepada sasaran yang boleh anda gunakan semasa tidak kelihatan, yang sesuai untuk serangan backline. Malangnya, perubahan kepada kit sombra telah kembali sedikit. Kerosakan-per-kedua beliau dengan cepat dilampaui oleh pemukul berat di peringkat yang lebih tinggi, dan dia mempunyai sedikit peluang untuk mengikuti dengan serangan hendap kecuali ia adalah satu-satu pertarungan. .

. . .

Nat Smith Jika Nat tidak mengasyikkan Andreja dan Menimbulkan Sumber di Starfield, maka dia mungkin hilang ke dalam Roguelike, permainan seram, atau menginginkan Banner di Honkai Star Rail. Jangan memintanya untuk memilih teman Baldur’s Gate 3 kegemarannya – anda tidak akan mendapat jawapan lurus.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. . . Harga betul pada masa penerbitan.