Overwatch 2 pangkat dan kompetitif dijelaskan | PCGamesn, All Overwatch 2 pangkat dalam urutan – dot eSports

All Overwatch 2 pangkat mengikut urutan

Sebaik sahaja anda menyelesaikan penempatan anda, pangkat anda akan diselaraskan setiap kali anda mencapai 7 kemenangan atau 20 kerugian, yang mana lebih awal.

Blizzard telah bermain -main dengan bagaimana Overwatch 2 pangkat berfungsi, jadi kami berada di sini untuk memecahkan semua perubahan kepada titik kompetitif, mod, dan kemahiran kemahiran.

Overwatch 2 pangkat: Hammond, hamster yang diubahsuai secara genetik, bersedia untuk berperang sebagai kebakaran bola mech yang menghancurkannya pada musuh yang tidak kelihatan menggunakan lengan turretnya

Diterbitkan: 5 Mac, 2023

Sama ada anda baru kepada penembak wira Blizzard atau veteran yang kembali bersiar -siar, Overwatch 2 pangkat Sistem untuk kompetitif mungkin akan sedikit tidak dikenali dan mengelirukan pada pandangan pertama. Pemegang akaun baru juga perlu melakukan sedikit pengisaran untuk membuka kunci mod yang kompetitif – yang mungkin merupakan perkara yang baik melainkan jika anda ingin dibasuh dalam perlawanan dozen pertama anda.

Sebaik sahaja anda telah membuka kunci Overwatch 2, terdapat dua mod kompetitif yang boleh anda pilih untuk naik ke dalam permainan PC percuma: Giliran Terbuka Klasik, di mana anda boleh memilih mana-mana wira dalam apa-apa peranan, atau barisan peranan yang lebih mesra komput , di mana anda memilih peranan untuk beratur sebagai sebahagian daripada komposisi pasukan yang ditetapkan. Secara berkesan, Buka Buka adalah keganasan tulen dan barisan peranan sebenarnya kompetitif. Syukurlah, kedua -dua mod mempunyai pangkat yang berkaitan, jadi anda tidak perlu terlibat dengan barisan terbuka sama sekali jika anda tidak mahu.

. Daripada bermain sebilangan penempatan dan kemudian mendapat pangkat berdasarkan bagaimana mereka pergi, anda sebaliknya mendapatkan pangkat anda hanya setelah mencapai lima kemenangan atau 15 kerugian. . Blizzard mengatakan matlamat ini adalah untuk menjadikan kemahiran anda lebih banyak mengenai prestasi yang konsisten dan bukannya hasil perlawanan anda.

Tetapi jangan risau, anda masih akan mempunyai kedudukan dan kemahiran yang kompetitif 2 Overwatch untuk sama ada memalukan atau bangga berbangga. Sertailah kami dalam panduan ini kerana kami memperincikan semua peringkat overwatch 2 teratur.

All Overwatch 2 pangkat mengikut urutan

Terdapat tujuh pangkat Overwatch 2, atau peringkat kemahiran, ditambah dengan 500 papan pendahulu teratas yang terpisah dari pangkat anda (tetapi masih memberikan lencana berkilat). Di dalam setiap pangkat terdapat lima bahagian, jadi untuk melompat dari bahagian bawah gangsa ke bahagian bawah perak, anda perlu maju melalui lima bahagian.

Sila ambil perhatian bahawa kemajuan dan kemajuan bahagian kemahiran anda diukur untuk setiap peranan yang anda beratur dan titik kompetitif diberi ganjaran secara berasingan untuk setiap peringkat kemahiran peranan.

Sekiranya anda beratur dengan rakan -rakan maka terdapat beberapa had pada pangkat yang boleh anda mainkan. Dari gangsa hingga ke Diamond, terdapat perbezaan peringkat dua kemahiran antara pemain terendah dan tertinggi. Dalam pangkat induk, anda boleh berkumpul dalam satu peringkat kemahiran, dan di Grandmaster, anda boleh berkumpul dalam 3 bahagian.

Overwatch 2 Mata Kompetitif

Anda boleh mendapat Overwatch 2 mata kompetitif dengan melengkapkan permainan dan mencapai pangkat tertentu untuk setiap peranan pada akhir musim yang kompetitif. Pada masa ini, ini boleh dibelanjakan untuk senjata emas untuk setiap wira, tetapi kami berharap untuk lebih banyak pilihan di kemudian hari. Kulit emas ini menelan kos 3,000 cp pop walaupun, jadi anda memerlukan masa permainan yang serius untuk mendapatkannya.

Berikut adalah setiap cara anda boleh mendapat mata yang kompetitif dalam Overwatch 2:

Anda juga boleh mendapatkan gelaran pada akhir setiap musim yang kompetitif dan anda tidak perlu membelinya dengan mata. Sebaliknya, ini diperoleh melalui memainkan beberapa pertandingan yang ditetapkan, dengan gelaran tertinggi ‘pesaing pakar’ yang diberi ganjaran hanya selepas anda menyelesaikan 1,750 perlawanan.

Cara Membuka Kunci Overwatch 2 Mod Kompetitif

Jika anda telah membuat akaun Overwatch 2 baru pada atau selepas 4 Oktober 2022, anda perlu bermain melalui apa yang Blizzard memanggil pengalaman pengguna kali pertama dan memenangi 50 perlawanan permainan cepat sebelum anda membuka kunci mod yang kompetitif dan pangkat yang berkaitan. Prestasi anda dalam perlawanan permainan cepat ini akan menyumbang kepada pencocokan untuk pertandingan awal anda, walaupun kami tidak pasti sejauh mana ia akan mempengaruhi pemain yang anda lawan.

Mengapa kedudukan Overwatch 2 saya begitu rendah?

Anda mungkin tidak tiba -tiba bertukar menjadi habuk dan kehilangan tujuan dan permainan anda antara permainan pertama dan sekuelnya. Blizzard telah mendedahkan bahawa terdapat pepijat yang mempengaruhi kedudukan untuk beberapa pemain dan menyebabkan mereka jauh lebih rendah daripada yang sepatutnya. Sejak itu telah ditetapkan dan pangkat anda harus mempercepatkan kembali ke tempatnya yang sah, tetapi anda perlu menyelesaikan set pertandingan kompetitif seterusnya untuk melihatnya.

Pada nota yang berkaitan, jika anda pernah merasakan secara peribadi mangsa oleh sistem pembuatan permainan berbilang pemain, anda pasti tidak bersendirian. . Pengarah Permainan Aaron Keller menyediakan data yang menggambarkan betapa patah jodoh yang pecah sekarang, dan memberi jaminan bahawa pasukan Overwatch sedang berusaha untuk menutup jurang kemahiran dalam perlawanan MMR yang tinggi dan rendah.

. Ini meluas kepada kesan terdahulu yang disebabkan oleh kerosakan pangkat, memastikan tahap kemahiran dan bahagian kemahiran anda sesuai dengan prestasi anda ke musim baru dan seterusnya.

Dan di sana anda memilikinya, panduan lengkap untuk overwatch 2 pangkat dan mata yang kompetitif. Ia akan menarik untuk melihat bagaimana pemain Overwatch teras mengambil sistem baru, serta pendatang baru, dan jika Blizzard menggegarkannya ketika musim berlangsung. Untuk lebih banyak panduan seperti ini, anda boleh menyemak senarai peringkat Overwatch 2 kami atau pusingan kami mengenai watak Overwatch semasa yang menguasai meta, jadi anda sentiasa boleh memilih wira dan tali yang betul untuk mengisar kompetitif.

. Jangan memintanya untuk memilih teman Baldur’s Gate 3 kegemarannya – anda tidak akan mendapat jawapan lurus.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

All Overwatch 2 pangkat mengikut urutan

Kiriko memberikan semangat Fox dia memeluk

Overwatch 2 pangkat kompetitif berfungsi Sangat sama dengan yang pertama Overwatch permainan. Dengan itu dikatakan, pesanan pangkat Overwatch 2 boleh mengelirukan pemain baru.

Bagi sesiapa yang tertanya -tanya, perintah pangkat beroperasi dengan sangat sama dengan yang pertama Overwatch permainan, dari gangsa sepanjang jalan ke 500 teratas. Maklumat ini mudah dijumpai dalam permainan itu sendiri, tetapi kami akan menyentuh urutan pangkat tepat Overwatch 2 lebih jauh dalam artikel.

Dalam Overwatch 2, Pemaju Blizzard mengubah cara pangkat diukur dan diwakili oleh pemain. SR zaman dahulu telah digantikan oleh Bahagian Tahap Kemahiran, Sistem peringkat yang lebih rapat menyerupai beberapa tajuk lain Blizzard. Perubahan ini bertujuan untuk menjadikan pemain lebih menyedari perkembangan kemahiran mereka dalam tempoh masa yang lebih lama dan lebih tepatnya mewakili kemahiran setiap individu.

Untuk membuat perkara lebih mudah difahami, inilah semua Overwatch 2 berpangkat dari terendah hingga tertinggi.

 • Semua pangkat OW2 mengikut urutan terendah hingga tertinggi
 • Bahagian Tahap Kemahiran Overwatch 2, dijelaskan
  • Apa maksud 500 teratas dalam Overwatch 2?

  Semua OW2 pangkat mengikut urutan terendah hingga tertinggi

  Ada 8 Overwatch 2 berada di peringkat, masing -masing dengan cabaran dan keperluan mereka sendiri. Pemain akan melihat mereka Penempatan pangkat mengubah setiap 5 kemenangan atau 15 kerugian. Inilah Overwatch 2 pangkat mengikut urutan:

  • Gangsa
  • Perak
  • Emas
  • Platinum
  • Berlian
  • Tuan
  • Grandmaster
  • 500 teratas

  Overwatch 2 Bahagian peringkat kemahiran, dijelaskan

  . Apabila anda lebih tinggi dalam pangkat, bahagian dikira sehingga anda mencapai peringkat seterusnya. Contohnya, pemain gangsa 2 yang berfungsi dengan baik dan berpangkat semasa kemas kini kompetitif mereka akan naik ke gangsa 1. Sekiranya mereka menduduki ranking lagi, mereka akan naik ke perak 5, memulakan undur lagi di peringkat kemahiran baru ini. , Satu lagi tajuk Blizzard yang menggunakan peringkat kemahiran berasaskan undur.

  Tahap kemahiran mempengaruhi orang yang boleh anda pesta. Pemain yang Gangsa Melalui Diamond boleh berkumpul dengan pemain yang berada dalam dua peringkat kemahiran mereka. Pemain induk hanya boleh berkumpul dengan pemain yang berada dalam satu peringkat kemahiran, dan pemain grandmaster hanya boleh berkumpul dengan mereka yang berada dalam tiga bahagian diri mereka. Pemain boleh mempunyai sehingga tiga pangkat Jumlah: satu untuk tangki, satu untuk kerosakan, dan satu untuk sokongan.

  Apa maksud 500 teratas dalam ?

  . Ini akan menjadi koleksi pemain terbaik yang boleh anda letakkan ketika anda memanjat pangkat. .

  Nasib baik, anda boleh berada di 500 teratas tidak kira apa yang anda Overwatch 2 pangkat adalah. Ini semua bergantung pada kemungkinan rakan anda OW2 pemain menjadi pangkat yang lebih rendah daripada anda. . Mari kita harap populasi pelayan anda sangat kecil, dan anda akan menjadi 500 perak teratas yang pertama.

  Emily adalah seorang penulis kakitangan yang meliputi legenda apex, overwatch, pokemon, dan permainan umum untuk dot eSports. Talian lainnya termasuk trend digital, ranting skrin, dan gamespew. Dia juga berfungsi sebagai pereka naratif dalam permainan. Berhubung dengannya di Twitter @ThePokeFlute.

  Apa itu Overwatch 2 pangkat? SR, Tahap, & Ganjaran dijelaskan

  Junker Queen Swinging Senjata di Overwatch 2

  Blizzard Entertainment

  Mod Kompetitif Overwatch 2 memberi pemain alasan yang besar untuk terus kembali ke penembak wira ikonik. Untuk pusingan sistem yang cepat dalam mod, kami telah menyatukan ringkasan semua pangkat yang kompetitif, peringkat mereka, dan setiap ganjaran peringkat.

  Musim 6 Overwatch 2 berjalan dengan baik, yang bermaksud pemain berkembang digunakan untuk memetakan perubahan, wira baru, ganjaran unik, dan tweak lain ke formula kompetitif.

  Tidak seperti permainan cepat atau arked, mod kompetitif dalam Overwatch 2 mempunyai pertarungan yang lebih sengit antara dua pasukan. .

  Artikel berterusan selepas iklan
  Artikel berterusan selepas iklan

  Selepas pembebasan sekuel, perkara tidak sama lagi. Salah satu perubahan utama ialah permainan kini penembak 5v5 dan bukannya 6v6. Selain itu, perubahan halus dibuat kepada sistem ranking rasmi juga.

  Sekiranya anda tertanya -tanya apakah pangkat dalam Overwatch 2, inilah yang perlu anda ketahui mengenai kedudukan, SR, dan banyak lagi.

  Kandungan

  • Overwatch 2 Rank dijelaskan
  • Apakah SR dalam Overwatch 2
  • Bagaimana Overwatch 2 SR ditentukan
  • Apakah pangkat yang berbeza dalam Overwatch 2?
  • Overwatch 2 Ganjaran Kedudukan
  • Cara mendapatkan SR dan berpangkat di Overwatch-2

  Overwatch 2 Rank dijelaskan

  Ashe mengiringi muatan

  .

  Sistem ranking di Overwatch 2 hampir sama dengan penembak asal. Anda mungkin mendapati ia menakutkan pada mulanya jika anda baru, tetapi ia agak mudah selepas beberapa permainan.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Faktor yang menentukan pangkat anda dalam sekuel penembak Blizzard ialah SR atau penarafan kemahiran. . Terdapat beberapa faktor lain yang tidak dapat diukur yang memainkan peranan, tetapi semuanya berisiko tinggi (atau rendah) SR anda pada akhirnya.

  Apakah SR dalam Overwatch 2?

  Seperti yang telah kami sebutkan, SR bermaksud “penarafan kemahiran” dan setiap pemain tunggal mendapat satu setelah mereka menyelesaikan perlawanan penempatan mereka. Dalam kedua -dua peranan dan barisan terbuka, anda akan mendapat SR yang berbeza untuk setiap peranan – DPS, Sokongan, dan Tank.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Setelah melengkapkan permainan awal ini, sistem akan memberikan pangkat. Kemenangan, kerugian, dan prestasi keseluruhan anda semasa penempatan, tetapi kurang jika anda bermain selama beberapa musim di akaun yang sama.

  Artikel berterusan selepas iklan

  .

  ?

  Permainan penempatan memecah untuk memenangi 7 atau kehilangan 20 perlawanan setiap peranan dalam kedua -dua peranan dan barisan terbuka, tidak seperti Overwatch asal. Sebaik sahaja anda melengkapkan perlawanan penempatan anda, anda akan mendapat atau kehilangan SR apabila anda memenangi atau kehilangan permainan yang kompetitif.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Sebaik sahaja anda menyelesaikan penempatan anda, pangkat anda akan diselaraskan setiap kali anda mencapai 7 kemenangan atau 20 kerugian, yang mana lebih awal.

  Terima kasih kepada kemas kini musim 3, penempatan pangkat anda dan kenaikan/penurunan akan dikemas kini Setiap 5 kemenangan atau 15 kerugian.

  Jumlah SR yang anda peroleh atau kalah dari mana -mana perlawanan yang diberikan adalah mustahil untuk menentukan pemain biasa. Blizzard mempunyai beberapa jenis sistem byzantine yang menentukan jumlah yang tepat untuk kemenangan dan kerugian, jadi lebih baik untuk memberi tumpuan kepada kemenangan fakta yang baik, dan kalah tidak.

  Artikel berterusan selepas iklan
  Artikel berterusan selepas iklan

  Cabutan, sementara mereka jarang berlaku di Overwatch 2, boleh berlaku pada peta tertentu, tetapi mereka tidak menjejaskan pangkat anda. Jadi, jika pasukan anda dilancarkan di Junkertown tetapi masih boleh bermain untuk mengikat, jangan berputus asa! Tidak mendapat apa -apa SR masih lebih baik daripada kehilangan cukup di mana ia akan mengambil beberapa kemenangan untuk kembali cakar.

  ?

  Overwatch 2 pangkat skrin

  Jangka Overwatch 2, dan keperluan SR mereka.

  Seperti prequelnya, pemain Overwatch 2 akan diletakkan di mana -mana pangkat dari gangsa untuk menguasai selepas perlawanan penempatan mereka selesai. Setiap pangkat beroperasi sebagai peringkat yang berbeza. Sekiranya anda mendapat SR yang mencukupi, anda akan maju ke peringkat seterusnya. Sekiranya anda kehilangan terlalu banyak, anda berisiko diturunkan pangkat.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Pecahan penuh setiap pangkat Overwatch 2 yang kompetitif adalah seperti berikut:

  Untuk mengelakkan keliru, paling mudah untuk memikirkan 500 teratas sebagai lebih banyak tajuk daripada pangkat sebenar. 500 pemain teratas ini boleh tersebar di seluruh Grandmaster dan juga mencelupkan tuan juga. .

  Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
  Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi

  . .

  Artikel berterusan selepas iklan

  Seseorang memerlukan banyak kesabaran untuk membuka kunci senjata emas dalam permainan.

  . Yang paling jelas adalah senjata keemasan yang boleh dikunci dengan mata yang kompetitif, atau CP. Golden Guns menelan belanja 3,000 cp per wira, jadi mungkin anda memerlukan beberapa musim untuk menjimatkan cukup.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Sebilangan kecil CP diberikan selepas setiap kemenangan, dan bergantung pada pangkat anda, anda akan menerima jumlah yang ditetapkan pada akhir setiap musim Comp juga. Berikut adalah Rundown CP yang dianugerahkan dalam setiap pangkat dan keputusan perlawanan:

  Artikel berterusan selepas iklan

  • Menang: 15 cp
  • Menarik: 5 cp
  • Gangsa: 65 cp
  • Perak: 125 cp
  • Emas: 250 cp
  • Platinum: 500 cp
  • Berlian: 750 CP, Diamond Challenger
  • Tuan: 1,200 cp, pencabar induk
  • Grandmaster: 1,750 CP, Grandmaster Challenger
  • 500 teratas: 1,750 cp, 500 pencabar teratas

  Setiap pemain yang melengkapkan jumlahnya 250, 750, dan 1750 permainan kompetitif Dapatkan Tajuk khas yang dipanggil pesaing Adept, pesaing berpengalaman, dan pesaing pakar, masing -masing.

  . Inilah panduan kami tentang cara membuka kunci kulit mitos di Overwatch 2.

  Cara Mendapatkan SR & Kedudukan di Overwatch 2

  Black Cat Sombra

  Tidak ada cara yang pasti untuk menjamin kemenangan atau SR dalam Overwatch 2, tetapi ada beberapa peraturan yang baik yang akan menjadikan WS lebih mungkin.

  Sekarang, kami tidak akan menjamin bahawa anda akan memasuki Master atau Top 500 dengan mengikuti petua ini, hanya untuk menjadi jelas. Tetapi, ada beberapa perkara mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja – selain daripada menggunakan wira yang sebenarnya anda tahu cara bermain – yang secara sah akan meningkatkan peluang anda untuk menang.

  Artikel berterusan selepas iklan
  Artikel berterusan selepas iklan

  Main dengan mikrofon & gunakannya

  Dalam permainan berasaskan pasukan seperti Overwatch 2, di mana semua orang memberi tumpuan kepada peranan masing-masing, komunikasi adalah kunci. Tidak ada yang mahu mendengar kisah hidup anda semasa pertandingan, tetapi mikrof.

  Sebagai sokongan, anda boleh membiarkan DPS dan Tanks tahu bila anda memerlukan bantuan atau ketika seseorang menghancurkan garis belakang anda. .

  Artikel berterusan selepas iklan

  Sebilangan orang, tidak suka bercakap dengan orang asing yang lengkap di internet, dan itu benar -benar dapat difahami. Jadi, bagaimana anda menangani perkara ini? Lihatlah hujung seterusnya.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Bermain dengan kumpulan

  Overwatch Summer Games Poolse Ashe

  Kerja berpasukan mungkin tidak membuat impian berfungsi sendiri dalam Overwatch 2, tetapi ia pasti membantu!

  Sekiranya menggunakan mikrofon boleh meningkatkan peratusan menang, bermain dengan sekumpulan pemain biasa dapat membantu lebih banyak lagi. Petua ini boleh menjadi cabaran walaupun, terutamanya jika anda kekurangan kawan yang bermain Overwatch 2, tetapi ada pilihan untuk mengelakkan barisan solo yang ditakuti.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Rakan yang bermain adalah pilihan yang jelas, memandangkan mereka adalah pangkat yang sama seperti anda. Sekiranya semuanya gagal, jangan takut untuk berbisik atau menjemput rakan sepasukan berikutan kemenangan, jika anda fikir anda boleh membuatnya berlaku lagi.

  Potong kerugian anda

  Ini kelihatan jelas, tetapi apabila anda jauh ke dalam overwatch 2 comp grind hanya berjalan pergi boleh menjadi salah satu perkara paling sukar untuk dilakukan, terutama jika anda turun SR.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Tetapi fikirkanlah dengan cara ini, apa yang lebih baik? Untuk terus bermain sambil condong dan berpotensi membuang lebih banyak SR ke dalam tong sampah, dan bahkan menjatuhkan pangkat; atau berehat, mungkin menuju ke permainan cepat atau arked sebentar? Mungkin juga berjalan -jalan untuk mendapatkan fikiran anda dari Lucio yang nampaknya tidak memahami perbezaan antara kelajuan dan rangsangan penyembuhan dalam perlawanan terakhir anda.

  Tidak ada yang menyeronokkan tentang kehilangan pelbagai perlawanan berturut -turut, tetapi percayalah, apa yang kurang menyeronokkan berakhir pada perak ketika anda hampir hampir setiap minggu sebelumnya.

  Artikel berterusan selepas iklan

  Oleh itu, di sana anda memilikinya – itu cukup banyak yang perlu diketahui mengenai pangkat dan SR ketika datang ke Overwatch 2. Dengan sedikit nasib, dan mungkin bantuan beberapa panduan kami yang lain di bawah, anda dapat mendapati diri anda berada di jalan ke tuan dan seterusnya.