Overwatch 2 – Panduan Hero Sojourn – Gamespot,

Overclock keupayaan muktamad: Kebakaran sekunder Senjata Auto-Recharges untuk jangka masa yang singkat dan tembakan menonjolkan musuh.

Overwatch 2 – Panduan Wira Sojourn

Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai Sojourn, DPS berkelajuan tinggi dalam Overwatch 2.

pada 19 Oktober 2022 jam 10:02 pagi PDT

Pada masa ini tidak ada tawaran yang ada
Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

Overwatch 2 akhirnya tiba, membawa banyak perubahan kepada penembak wira. Ini bermakna beralih ke 5v5, pas pertempuran baru, dan wira baru untuk memulakan pelancaran. Salah satu daripada wira baru itu adalah Sojourn, wira DPS baru dengan senapang mesin berkuasa tinggi yang juga kereta api. Walaupun Sojourn telah menjadi kuantiti yang diketahui untuk komuniti Overwatch untuk beberapa waktu, dia kini sebenarnya dalam permainan dan boleh digunakan. Inilah yang perlu anda ketahui mengenai tempat tinggal.

Anda dapat melihat bagaimana semua wira, termasuk yang satu ini, menyusun dalam senarai peringkat tangki Overwatch 2 kami, senarai peringkat DPS, dan senarai peringkat sokongan. Di manakah tanah kegemaran anda?

Klik untuk menyahpesar

  • Bermula pada:
  • Berakhir di:
  • Autoplay
  • Gelung

Mahu kami ingat tetapan ini untuk semua peranti anda?

Sila gunakan penyemak imbas yang berkebolehan video HTML5 untuk menonton video.
Video ini mempunyai format fail yang tidak sah.
Maaf, tetapi anda tidak dapat mengakses kandungan ini!

Sila masukkan tarikh lahir anda untuk melihat video ini

Dengan mengklik ‘Enter’, anda bersetuju dengan Gamespot
Terma penggunaan dan dasar privasi

Bermain sekarang: Overwatch 2 – Trailer Permainan Sojourn Rasmi

Tinjauan Sojourn

Sojourn adalah watak DPS yang difokuskan oleh kesalahan, yang terutamanya menangani kerosakan menggunakan pistolnya dan dua mod penembakannya. Bagi sesiapa yang telah menghabiskan masa bermain askar 76, anda akan tahu bahawa sojourn menangani majoriti kerosakannya dengan menembak. Walaupun dia mempunyai satu kemampuan yang merugikan kerosakan dalam tembakan pengganggunya, kaedah utama membunuh menggunakan api mesin api untuk menangani kerosakan dan mengenakan api menengah, yang menembak rasuk kereta api. Rasuk kereta api, terutamanya dengan bayaran yang tinggi, boleh menangani sejumlah besar kerosakan. Ia juga boleh satu pukulan kebanyakan dps dan penyembuh (sesiapa sahaja yang mempunyai 200 kesihatan) dengan penuh bayaran jika anda memukul kepala dan melakukan kira-kira 75% daripada itu jika anda memukulnya di dalam badan.

Ini bermakna strategi utama untuk membunuh seseorang adalah membuka dengan api senjata mesin dan selesai dengan kereta api, kerana kombo itu akan lebih cepat daripada kebanyakan serangan musuh lain pada jarak sederhana. Sojourn tidak hebat dalam pertempuran jarak jauh kerana api utamanya tidak terkena seperti beberapa watak DPS yang lain, tetapi sebaliknya peluru yang mempunyai sedikit masa memimpin di atasnya.

Kebolehan sojourn

Sojourn

Railgun: Kebakaran utama dengan cepat menembak peluru, api menengah menembak rasuk yang dikenakan oleh kerosakan.

Slaid Kuasa: Sojourn mempunyai slaid tanah yang cepat menggerakkannya melintasi peta dan boleh dibatalkan ke lompatan tinggi.

Pukulan pengganggu: Melancarkan pecah tenaga yang merampas dan menangani kerosakan kepada musuh di dalamnya.

Overclock keupayaan muktamad: Kebakaran sekunder Senjata Auto-Recharges untuk jangka masa yang singkat dan tembakan menonjolkan musuh.

Sojourn adalah dps barisan hadapan, selagi anda terus bergerak

Sojourn mempunyai output kerosakan yang berada di barisan hadapan mana -mana perjuangan, tetapi dia tidak mempunyai keupayaan penyembuhan seperti beberapa wira garis depan yang lain, seperti Reaper dan Soldier 76. Di antara tembakan pengganggunya, yang dapat memperlahankan musuh-musuh dan menjadikannya lebih mudah untuk membunuh atau melepaskan diri, dan slaid kekuasaannya, pergerakannya yang cepat dapat membuatnya kekurangan penyembuhan diri. Itu bermaksud anda perlu memastikan anda sentiasa bergerak di sekitar padang, menjadikannya lebih sukar bagi orang untuk memukul anda.

Tetapi dia bukan pemain pertahanan yang hebat

Kejatuhan terbesar sojourn ialah dia sangat hebat dalam pertahanan. . Sebabnya ialah tembakan utamanya tidak mempunyai julat yang besar kerana ia tidak terkena imbasan dan anda perlu secara konsisten menangani kerosakan untuk menjaga kebakaran altinya. Ini bermaksud bahawa duduk di Chokepoint atau cuba memegang titik kawalan ke bawah meletakkan tempat tinggal pada kelemahan berbanding dengan beberapa watak DPS yang lain. Sojourn sangat baik apabila anda sentiasa dalam perjuangan dan menghadapi kerosakan, tetapi duduk dan menunggu lawan anda tidak sesuai untuk tinggal.

Keupayaan muktamadnya boleh menjadi penukar permainan jika musuh bersama -sama

Keupayaan muktamad Sojourn bergantung pada kemahiran anda sendiri untuk dapat secara konsisten memukul dengan api kereta api, tetapi jika anda mempunyai tujuan yang baik, ia dapat mengubah gelombang pertempuran. Tidak banyak yang membina seperti dengan Deadeye Cassidy dan tidak mengambil masa yang sama untuk membunuh musuh seperti Visor Soldier 76. Sebaliknya, Sojourn mendapat serangan serangan tinggi dengan kereta api lima hingga enam kali semasa muktamad dan ia dapat menembusi musuh. Ini bermakna jika seluruh pasukan musuh disusun dekat satu sama lain, anda boleh dengan mudah membunuh tiga kali ganda dan menangani beberapa kerosakan pada musuh yang tinggal. Oleh kerana ia juga mengenakan bayaran dengan cepat, pasukan musuh tidak mempunyai banyak masa untuk berselerak apabila mereka mendengar yang paling banyak digunakan.

Pasangan sojourn dengan kebanyakan pasukan, tetapi boleh ditangani oleh Pharah

Sojourn sesuai dengan baik di mana -mana, tetapi pemain terbaik akan berjuang untuk menurunkan Pharah dengannya

Walaupun kemahiran pertahanannya tidak mengagumkan, Sojourn adalah watak DPS yang agak fleksibel, jadi dia bekerja dengan baik dengan kebanyakan pasukan. Pergerakannya yang cepat bermakna dia tidak memerlukan tangki yang keras dan dia boleh menangani kerosakan di kebanyakan julat, jadi dia boleh berpasangan dengan watak DPS jarak jauh seperti Reaper atau dengan watak yang panjang seperti Widowmaker atau Ashe. Satu-satunya masa sojourn mungkin tidak berfungsi adalah jika anda memerlukan watak hit-scan untuk memfokuskan musuh Pharah. Sojourn biasanya mengisi peranan yang sama seperti Askar atau Cassidy, tetapi tidak menjadi Hitscan bermakna dia akan mengalami kesukaran untuk mengambil farah. Railgun sekundernya boleh memukul Pharah terbang, tetapi anda tidak akan dapat menangani kerosakan yang cukup dalam 1v1 untuk menggunakannya. Sekiranya DPS anda yang lain tidak hit-scan, anda mungkin perlu menukar.

Petua sojourn yang lain

  • Slaid boleh dibatalkan ke lompatan pada bila -bila masa, jadi anda boleh menggunakannya lebih awal atau lewat untuk membuang lawan anda.
  • Pukulan Railgun tidak mempunyai cooldown tradisional dan hanya terhad oleh keupayaan anda sendiri untuk menangani kerosakan.
  • Walaupun tembakan pengganggu menangani beberapa kerosakan, penggunaan terbaiknya melambatkan musuh yang cepat seperti Genji atau Tracer, menjadikannya sedikit lebih mudah untuk memukul tembakan anda.
  • Kebakaran utama sojourn lebih mudah untuk memukul di jarak sederhana hingga menutup, jadi gunakan slaid untuk menutup jurang, kecuali lawan anda akan mendapat kelebihan, seperti penuai.
  • Walaupun anda perlu berada di pertempuran untuk memanfaatkan sepenuhnya kebolehannya, melainkan jika anda tahu di mana semua medkits berada di setiap peta, pastikan anda tidak meninggalkan penyembuh anda terlalu jauh di belakang.