Olympus – Apex Legends Wiki, Olympus – Liquipedia Apex Legends Wiki

Olympus Apex

Pada tahun 2734, kebenaran tentang kemalangan pelari fasa diturunkan-ia adalah hasil pemusnahan diri untuk mengelakkan kecurian sumber tenaga yang baru ditemui yang dikenali sebagai branthium, dan Pathfinder bertanggungjawab untuk memastikan pengedarannya yang meluas, mengakhiri looming Krisis Tenaga dan menjadikan MRVN Hero of the Outlands. Akibatnya, patung dalam kesamaannya dipasang dan upacara akan diadakan, mengakibatkan banyak rakyat Outlands yang berduyun -duyun ke Olympus untuk menghadiri. [2] [3]

Olympus adalah peta yang dikeluarkan pada musim 7 yang terletak di planet psamathe.

Kandungan

Lore [| ]

Latar belakang [| ]

Olympus adalah sebuah bandar yang dibina atas impian. Dibina pada 2640 oleh jutawan kemanusiaan Lillian Peck [1], utopia ini terapung di awan di atas Psamathe pernah menjadi tempat di mana minda paling terang di Outlands dapat mengumpulkan dan bertukar idea, yang membawa kepada kejayaan dalam sains dan seni. Olympus menghasilkan beberapa kejayaan untuk Outlands termasuk perkembangan dalam pemacu lompat mesra alam untuk kapal jarak pendek, teknologi fasa untuk pengangkutan segera yang dipanggil fasa pelari, dan teknologi drone untuk sistem kesihatan dan keselamatan.

Semua impian berakhir, dan yang satu ini berakhir dengan letupan: kemalangan pelari fasa di kemudahan penyelidikan eksperimen membawa kepada penciptaan fasa rift (gelembung tenaga fasa besar), dan yang terbaik dan paling terang ditinggalkan dengan cepat bandar.

. Selama 40 tahun, ia berfungsi sebagai tempat bercuti yang mewah dengan rift sebagai tarikan pelancong. Malangnya, keretakan itu semakin tidak stabil, dan Olympus telah dipindahkan sepenuhnya enam bulan yang lalu. Sekarang Hammond Robotics, dengan sokongan sindiket Mercenary, telah mengubah Olympus menjadi pentas baru untuk permainan Apex – walaupun mengapa orang meneka.

Ulasan Pakar Gamespot

08 Februari 2019

Musim 9 [| ]

Pada tahun 2734, kebenaran tentang kemalangan pelari fasa diturunkan-ia adalah hasil pemusnahan diri untuk mengelakkan kecurian sumber tenaga yang baru ditemui yang dikenali sebagai branthium, dan Pathfinder bertanggungjawab untuk memastikan pengedarannya yang meluas, mengakhiri looming Krisis Tenaga dan menjadikan MRVN Hero of the Outlands. Akibatnya, patung dalam kesamaannya dipasang dan upacara akan diadakan, mengakibatkan banyak rakyat Outlands yang berduyun -duyun ke Olympus untuk menghadiri.

Sekitar masa yang sama, Armada Icarus, sekumpulan kapal pemulung (diam -diam dihantar oleh Torres Silva, Ketua Pegawai Eksekutif Silva Pharmaceuticals) [4] kembali ke Outlands dari ekspedisi ke Typhon. Kapal -kapal itu segera menghampiri Olympus, dengan perdana armada, ICS Icarus, . Kapal -kapal itu membawa muatan anggur medusa yang tidak menentu yang diambil dari sisa -sisa Typhon, yang dengan cepat berkembang, menyebarkan antigen yang tidak menentu yang mengakibatkan wabak di kalangan orang ramai yang telah tiba untuk upacara Pathfinder. [3] Terima kasih kepada bantuan legenda, wabak itu dihentikan dan pertumbuhan anggur Medusa dihentikan. . [5]

Musim 12 [| ]

Beberapa waktu sebelum Mad Maggie dihukum mati dengan memerangi permainan Apex, sindiket itu mempunyai pemacu fasa dan terminalnya dipasang untuk teleport seluruh bandar terapung jika perlu. Walau bagaimanapun, pengaturcaraan pemandu fasa tidak bersemangat, dan sistem yang mengekalkannya tidak mempunyai firewall yang paling asas. [6] Semasa pertandingan sulung Maggie, Silva dapat memanfaatkannya untuk menggodam sistemnya dan cuba menjatuhkan Olympus di kota Malta. Walau bagaimanapun, sistem turbin kecemasan berjaya mengekalkan bandar sebelum ia boleh terhempas. .

Lokasi di berani ditandakan pada skrin peta. Nama-nama lokasi bukan Bold hanya dapat dilihat di sudut kiri atas HUD ketika memasuki kawasan ini.

Nama Tingkat Loot Bekalan tong sampah
Kemasukan Pertanian Peringkat rendah
Antechamber Peringkat rendah .
Estet Autumn Tahap Tinggi . Bangunan 3 tingkat di pusat bertindak sebagai pusat bagi kawasan tersebut. .
Bonsai Plaza Pertengahan peringkat Jewel Crown of Olympus, di bahagian selatan peta, menampilkan beberapa pencakar langit besar dan restoran.
Bonsai Hillside Peringkat rendah
Arcadia Supercarrier Tahap Tinggi Lokasi yang agak besar di Olympus di mana pertempuran dekat mungkin akan berlaku. Ciri -ciri bangunan lain di kawasan itu bersama kapal senama.
Pertengahan peringkat . Pertempuran Tutup Tutup tidak dapat dielakkan di sini. Ia juga menghubungkan banyak POI lain, oleh itu menjadi jalan pintas.
Perimeter pertahanan Peringkat rendah
Tahap Tinggi Kawasan bulat yang dikompromi dengan beberapa bangunan. Ia terletak di barat laut peta, antara pembawa dan grid kuasa.
Tahap Tinggi Kapal terapung di sebelah barat daya peta yang dihubungkan dengan dua zipline. Rampasan di POI terutamanya di kawasan tengah dan di sekeliling tepi kapal. Kawasan tengah selalu mempunyai item emas dan/atau item ungu.
Tahap Tinggi Kawasan bumbung yang besar dikompromikan dari beberapa bangunan kecil. Ia terletak berhampiran turbin dan makmal Hammond.
Farmstead Peringkat rendah
Pertengahan peringkat Tiga menara berputar yang terletak di sebelah timur peta.
Kebun Emas Pertengahan peringkat Koleksi empat bangunan 2 tingkat, 3 bilik yang terletak di sebelah timur peta. Ia terdiri daripada kolam berbentuk sabit cetek, serta banyak pokok dan bunga.
Makmal Hammond Makmal besar di tengah peta, antara ladang, turbin, depot tenaga, dan suria.
Hydroponics Tahap Tinggi Koleksi bangunan barat daya peta, tenggara Elysium.
Peringkat rendah
Lab Lab Peringkat rendah
Klinik Lifeline . . Terdapat dua bola rampasan disko dan beberapa instrumen yang boleh berinteraksi di lounge kakitangan, di bawah klinik
Peringkat rendah
Tapak besar yang terletak di tenggara peta, selatan menara Grow.
Malam perjuangan Pathfinder Pengambilalihan bandar yang terdiri daripada arena tinju dengan cincin di mana pemain hanya boleh menggunakan serangan huru -hara.
Fasa Gateway Central Pintu masuk ke fasa pelari selatan Hammond Labs. 4
Fasa Gateway West Peringkat rendah Pintu masuk ke pelari fasa utara Hydroponics.
Grid kuasa utama Pertengahan peringkat
Rift Aftermath . Ia mempunyai tenaga rift yang bersinar di pusatnya yang bertindak sebagai pintu masuk timur/keluar ke pelari fasa.
Tahap Tinggi
Peringkat rendah
Arahan solar Pertengahan peringkat . .
Lagu bekalan Peringkat rendah
Icarus Tahap Tinggi Kapal merah. Juga lokasi peti besi.
Lounge Reverie Tahap Tinggi Kawasan di atas plaza bonsai yang menghubungkan dua bangunan.
Bawah Peringkat rendah
Velvet Oasis Pertengahan peringkat Oasis Velvet terutamanya mempunyai dua bangunan tinggi dengan di dalamnya mempunyai zipline yang menuju ke Kafe Oasis Bawah Tanah. Terdapat struktur lain yang lebih kecil di sekitar bangunan supaya anda boleh berundur ke sana jika anda berjaya melarikan diri dari pertarungan di bangunan.
Wildflower Meadow

Bekas lokasi [| ]

Nama Penerangan
Kargo memegang Peringkat rendah
Crossroads Icarus
Pusat Selamat Datang Peringkat rendah Klinik Lifeline

Ciri Peta [| ]

 • Pelari fasa
 • Trident
 • LOOT MRVNS
 • Jambatan Icarus

Olympus adalah peta yang dikeluarkan pada musim 7 yang terletak di planet ini Psamathe.

Kandungan

Lore [sunting]

Olympus adalah sebuah bandar yang dibina atas impian. Dibina pada 2640 oleh Humanitarian Billionaire Lillian Peck, Utopia ini terapung di awan di atas Psamathe pernah menjadi tempat di mana minda paling terang di . Olympus menghasilkan beberapa kejayaan untuk Outlands termasuk perkembangan dalam pemacu lompat mesra alam untuk kapal jarak pendek, teknologi fasa untuk pengangkutan segera yang dipanggil fasa pelari, dan teknologi drone untuk sistem kesihatan dan keselamatan.

Semua impian berakhir, dan yang satu ini berakhir dengan meletup: Kemalangan Fasa Runner Dalam kemudahan penyelidikan eksperimen membawa kepada penciptaan fasa rift (gelembung tenaga fasa besar), dan yang terbaik dan paling terang dengan cepat meninggalkan bandar.

Walau bagaimanapun, Olympus sendiri dikekalkan oleh Sistem Komputer Lanjutan, jadi dengan cepat menemui pembeli baru di Elite Outlands ‘. Selama 40 tahun, ia berfungsi sebagai tempat bercuti yang mewah dengan rift sebagai tarikan pelancong. Malangnya, keretakan itu semakin tidak stabil, dan Olympus telah dipindahkan sepenuhnya enam bulan yang lalu. Sekarang , dengan sokongan Sindiket Mercenary, telah mengubah Olympus menjadi peringkat baru untuk Permainan Apex – walaupun mengapa meneka seseorang.

Nama Tingkat Loot Penerangan
Kemasukan Pertanian
Antechamber Rendah .
Estet Autumn Tinggi Kawasan berbentuk bujur yang memaparkan bangunan kecil di sekeliling tepi. . Bangunan 3 tingkat lain terletak di utara bangunan pusat.
Pertengahan Jewel Crown of Olympus, di bahagian selatan peta, menampilkan beberapa pencakar langit besar dan restoran.
Bonsai Hillside Rendah
Arcadia Supercarrier Tinggi Lokasi yang agak besar di Olympus di mana pertempuran dekat mungkin akan berlaku. Ciri -ciri bangunan lain di kawasan itu bersama kapal senama.
Turbin pusat POI ini mempunyai kipas bergerak perlahan berganda di tengah, dan majoriti rampasan mengelilingi tepi. Pertempuran Tutup Tutup tidak dapat dielakkan di sini. Ia juga menghubungkan banyak POI lain, oleh itu menjadi jalan pintas.
Pertahanan Rendah
Dok Tinggi Kawasan bulat yang dikompromi dengan beberapa bangunan. Ia terletak di barat laut peta, antara pembawa dan grid kuasa.
Elysium Tinggi Kapal terapung di sebelah barat daya peta yang dihubungkan dengan dua zipline. Rampasan di POI terutamanya di kawasan tengah dan di sekeliling tepi kapal. Kawasan tengah selalu mempunyai item emas dan/atau item ungu.
Depot Tenaga Tinggi Kawasan bumbung yang besar dikompromikan dari beberapa bangunan kecil. .
Farmstead Rendah
Menanam Menara Pertengahan Tiga menara berputar yang terletak di sebelah timur peta.
Pertengahan Koleksi empat bangunan 2 tingkat, 3 bilik yang terletak di sebelah timur peta. .
Makmal Hammond .
Hydroponics Tinggi Koleksi bangunan barat daya peta, tenggara Elysium.
Pas Ivory Rendah
Lab Lab
Penyelenggaraan Rendah
Laman Ujian Cannon Orbital Tinggi Tapak besar yang terletak di tenggara peta, selatan menara Grow.
Malam perjuangan Pathfinder Tinggi Pengambilalihan bandar yang terdiri daripada arena tinju dengan cincin di mana pemain hanya boleh menggunakan serangan huru -hara. Walau bagaimanapun, jika pemain mati di dalam cincin dan ditetapkan, ada bug yang hanya membolehkan mereka menggunakan serangan huru -hara seolah -olah mereka masih berada di gelanggang.
Fasa Gateway Central Rendah Pintu masuk ke fasa pelari selatan Hammond Labs.
Fasa Gateway West Rendah Pintu masuk ke pelari fasa utara Hydroponics.
Grid kuasa utama Pertengahan
Rift Aftermath Tinggi Kubah besar yang diperbuat daripada tenaga rift yang terletak di bahagian timur laut peta. Ia mempunyai tenaga rift yang bersinar di pusatnya yang bertindak sebagai pintu masuk timur/keluar ke pelari fasa.
Lembangan Penyelidikan Tinggi
Grid kuasa sekunder
Limbungan kapal Rendah
Arahan solar Pertengahan Koleksi bangunan kecil. .
Lagu bekalan Rendah
Icarus Tinggi Kapal merah. Juga lokasi peti besi.
Lounge Reverie Tinggi Kawasan di atas plaza bonsai yang menghubungkan dua bangunan.
Bawah Rendah
Velvet Oasis Pertengahan Oasis Velvet terutamanya mempunyai dua bangunan tinggi dengan di dalamnya mempunyai zipline yang menuju ke Kafe Oasis Bawah Tanah. Terdapat struktur lain yang lebih kecil di sekitar bangunan supaya anda boleh berundur ke sana jika anda berjaya melarikan diri dari pertarungan di bangunan.
Pusat Selamat Datang Rendah
Wildflower Meadow Rendah

Bekas lokasi [sunting]

Nama Tingkat Loot Penerangan Lokasi sekarang
Kargo memegang Rendah Malam perjuangan Pathfinder
Crossroads Rendah Icarus

Ciri Peta [sunting]

 • Pelari fasa: The Pelari fasa adalah alat baru yang menarik untuk melintasi setiap zon.
 • Trident: Trident adalah kenderaan yang terdapat di Olympus dan Storm Point. Ia dibebaskan pada musim 7.
 • LOOT MRVNS: LOOT MRVNS pasti bot rampasan dengan kehidupan yang paling banyak di dalamnya. Mereka kelihatan serupa dengan MRVN yang berkuasa yang telah di atas peta, hanya mereka yang kini berkuasa. Mereka tidak dapat berjalan -jalan, tetapi skrin mereka mengaktifkan ketika anda mendekati mereka. Rampasan mrvns kelihatan dan berkelakuan seperti mesin slot, terus ke lengan tunggal. Skrin mereka akan berputar dan anda perlu cuba menekan rampasan pada masa yang tepat untuk mendapatkan rampasan peringkat yang lebih tinggi.
 • Jambatan Icarus: Sepanjang Icarus adalah mayat beberapa saintis yang bekerja di atas kapal semasa berada di ruang yang mendalam. Pastikan anda mengambil kesempatan daripada kad kunci sisa yang menanam secara rawak ke atas salah satu badan mereka. (Ia tidak seperti mereka menggunakannya, betul?) Jika anda menemui kad kunci, tergesa -gesa ke hadapan kapal untuk mendapatkan akses ke rampasan terbaik di atas Icarus. Di dalam, pemain juga boleh memanfaatkan pandangan untuk merancang laluan seterusnya. Hati -hati anda tidak akan diserang hendap, kerana pemain lain boleh mencuri kad kunci dari maut anda.

Iterasi Peta [sunting]

 • Asal
 • Mu1
 • Tunjukkan semua