NVIDIA mengumumkan remaster RTX buatan komuniti Half-Life 2 | Ars Technica, Half-Life 2 mendapat remaster RTX tidak rasmi

Half-Life 2 mendapat remaster RTX tidak rasmi

Canggung bertajuk Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX, Remaster sedang dalam pembangunan tanpa tarikh pelepasan set. Nvidia mengumumkannya hari ini sebagai sebahagian daripada persembahan pra-gamescom. Remaster akan menggunakan remix RTX, yang merupakan toolkit Nvidia untuk membawa pengesan sinar ke permainan PC klasik. The Elder Scrolls III: Morrowind sebagai contoh; Ia bertujuan untuk memberikan modders dan penggemar masyarakat keupayaan untuk melakukan penukaran pengesan sinar untuk permainan lama, tetapi ia masih hanya tersedia untuk beberapa orang.

Nvidia mengumumkan remaster RTX buatan komuniti Half-Life 2

Bahan PBR, pengesan sinar penuh, dan DLSS datang ke Half-Life 2.

Komen pembaca

Penggoda untuk Half-Life 2Penukaran RTX.

Portal, Half-Life 2 Mendapat Remaster Mengesan Ray terima kasih kepada usaha superteam modding komuniti dengan sokongan dari Nvidia.

Bacaan lanjut

Canggung bertajuk Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX, Remaster sedang dalam pembangunan tanpa tarikh pelepasan set. Nvidia mengumumkannya hari ini sebagai sebahagian daripada persembahan pra-gamescom. Remaster akan menggunakan remix RTX, yang merupakan toolkit Nvidia untuk membawa pengesan sinar ke permainan PC klasik. Remix RTX sebelum ini diumumkan menggunakan The Elder Scrolls III: Morrowind sebagai contoh; Ia bertujuan untuk memberikan modders dan penggemar masyarakat keupayaan untuk melakukan penukaran pengesan sinar untuk permainan lama, tetapi ia masih hanya tersedia untuk beberapa orang.

Rakyat, dalam kes ini, adalah sekumpulan pemodenan dari pelbagai projek komuniti yang telah berkumpul bersama di bawah nama Orbifold Studios. Pasukan termasuk pemodenan yang bekerja di VR Half-Life 2 projek Projek 17, Projek Remastering Aset Half-Life 2 Aset Remade, jumlah mod perbualan Meningkatkan Bar: Redux, dan mod VR yang lain hanya dipanggil Half-Life 2 Vr, dalam kalangan yang lain.

Mereka menambah ciri-ciri Nvidia moden seperti pengesan sinar penuh dan DLSS, membina semula aset permainan dengan lebih terperinci geometri dan sifat rendering berasaskan fizikal (PBR), dan sebagainya-sama dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan dengan apa yang telah dilakukan Portal Prelude RTX.

Inilah dr. Komputer Kleiner seperti yang terdapat dalam permainan asal.
. .
.
. dan samannya di remaster.
.
Beberapa peralatan makmal pada tahun 2023.
Pemandangan makmal Kleiner di Half-Life 2.
Pemandangan makmal Kleiner di Half-Life 2 RTX.

. Kleiner, salah satu kawasan pertama pemain melawat dalam permainan dan boleh dikatakan titik dari mana permainan bermula ke gear tinggi. Half-Life 2 pada tahun 2004 – atau bila -bila masa, saya rasa.

The Elder Scrolls V: Skyrim, Sebagai contoh -saya sering merasakan mereka berkompromi dengan penglihatan artis asal. Penukaran ini kelihatan sangat setia dari contoh yang telah kita lihat. Bahan dan sebagainya secara amnya betul, walaupun anda kehilangan beberapa butiran halus. Sebagai contoh, saya fikir ia mendedahkan sedikit tentang Dr. Watak Kleiner yang mejanya begitu berantakan dan disusun dengan cuai bahawa papan kekuncinya duduk sebahagiannya di atas notepadnya dalam permainan asal, tetapi remaster ini menunjukkan notepad sedikit lebih jauh ke sisi. Ia kecil, tetapi saya fikir ia penting. Tidak ada yang sepatutnya menjadi pemecah perjanjian untuk apa yang kita janjikan dari segi kesetiaan yang lebih baik.

Seperti yang dinyatakan, tidak ada garis masa untuk pelancaran mod ini, dan jika anda tahu projek modding seperti ini, anda tahu mereka boleh mengambil seketika. Tetapi jika anda ingin menolongnya, ada panggilan terbuka untuk penyumbang di laman web projek.

Imej Penyenaraian oleh Nvidia

‘Half-Life 2’ mendapat remaster RTX tidak rasmi

Masyarakat menggunakan nvidia toolkit untuk memodenkan penembak klasik.

Jon Fingas

Dikemaskini, 22 Ogos 2023, 8:54 PM · 2 min Baca

Alyx, . Nvidia telah melancarkan masyarakat Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX Itu, seperti namanya, akan remaster penembak klasik untuk PC dengan grafik GeForce RTX. .

Lampu yang dikesan sinar adalah tarikan bintang, sudah tentu, tetapi modders juga menggunakan versi awal RTX Remix untuk menambah butiran model tambahan (melalui editor Hammer Valve) dan bahan-bahan kerja semula dengan sifat rendering berasaskan fizikal. Hasilnya adalah apa yang anda harapkan. Di mana asal Half-Life 2 Grafik kelihatan rata dan bertarikh, port RTX adalah moodier dan jauh lebih terperinci. Anda mungkin mahu menghabiskan masa tambahan untuk memeriksa Dr. Meja Kleiner atau headcrab headcrab lamarr. Tidak menghairankan, Refresh menggunakan teknologi NVIDIA tambahan seperti DLSS 3 Upscaling, Refleks Anti-LAG dan RTX IO GPU-Accelerated Storage.

Half-Life 2 RTX

Tangkapan Tangkapan projek ‘Half-Life 2 RTX’ Komuniti dan Permainan yang Tidak Diubahsuai.

Projek ini baru sahaja bermula, dan tidak ada tarikh pelepasan tentatif. Buat masa ini, ini lebih daripada pameran pemasaran daripada pelepasan praktikal. Ia datang bersama berita DLSS 3.5, yang menggunakan AI untuk meningkatkan kualiti cahaya yang dikesan sinar dengan menghasilkan piksel antara sinar sampel. Tajuk seperti Alan Wake 2 dan Cyberpunk 2077: Phantom Liberty akan menyokong ciri pelancaran.

Pelabuhan tidak rasmi terkenal. Portal dan Quake II cantik, tetapi terhad oleh umur permainan atau skala relatifnya. Half-Life 2 Tetapkan standard baru untuk penembak orang pertama moden antara cerita yang terintegrasi, luas (dan lancar) dunia dan permainan yang didorong oleh fizik. Sekarang, ia mendapat peningkatan yang dapat menjadikannya relevan pada PC moden.

Mengumumkan Half-Life 2 RTX, projek remix RTX yang dibina oleh komuniti

Nvidia RTX Remix adalah platform modding yang akan dibina di Nvidia Omniverse, yang direka untuk membolehkan modders membuat dan berkongsi mod #rtxon untuk permainan klasik, masing -masing dengan bahan yang dipertingkatkan, pengesanan sinar penuh, nvidia dlss, nvidia rtx io dan nvidia reflex. Kami dibebaskan Portal dengan RTX, Kegelapan tinggi yang mengulangi semula klasik abad valve, sebagai contoh apa yang mungkin dengan remix. Kemudian, kami menghidupkan alat ke modders komuniti yang remastered Portal: Prelude. Hari ini, kami sedang melancarkan Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX, Remaster komuniti dalam pembangunan salah satu permainan tertinggi sepanjang masa, Valve’s Half-Life 2. sedang dibangunkan oleh empat daripada Half-Life 2Pasukan Mod Top, kini bekerjasama di bawah bendera Orbifold Studios. Menggunakan versi remix RTX terkini, modders sedang membina semula bahan dengan sifat rendering berasaskan fizikal (PBR), menambah butiran geometri tambahan melalui editor Hammer Valve, dan memanfaatkan teknologi Nvidia termasuk pengesanan sinar penuh, DLSS 3, Refleks, dan RTX IO untuk menyampaikan Pengalaman hebat untuk pemain geforce rtx. Lihatlah pertama dalam treler mengumumkan untuk Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX:

Seperti dengan Portal projek, hampir setiap aset sedang dibina semula dalam kesetiaan yang tinggi, dan pengesanan sinar penuh (atau dikenali sebagai jejak jalan) sedang dimanfaatkan untuk membawa grafik canggih ke Half-Life 2. Dalam Half-Life 2 RTX, Tekstur dunia purata mempunyai 8x piksel, dan aset seperti ciri saman 20x perincian geometri permainan asal. Anda kini dapat melihat kain tenunan kain di sekeliling sendi saman, dan interaksi plastik dan logam yang membentuk dada, kaki, dan lengan lengan.

Klik di sini untuk melihat perbandingan dalam 4K Setiap sumber cahaya melantun di sekitar tempat kejadian dan membuang bayang -bayang yang realistik, menjadikan makmal Kleiner berasa seperti tempat yang sebenar. Vats Orange membuang cahaya yang menerangi sudut gelap dalam cahaya bersemangat, sementara cecair di dalam refracts seluruh dunia melaluinya.

Klik di sini untuk melihat perbandingan dalam 4K Props diubah dengan pengesanan sinar penuh, seperti lensa pembesaran di meja Kleiner, yang menggunakan shaders pada tahun 2004 untuk menggambarkan refleksi resolusi rendah dunia. Sekarang, kaca pembesar mengandungi lensa melengkung yang secara realistik membiasakan cahaya dan membongkok setiap refleksi, meningkatkan rendaman.

Klik di sini untuk melihat perbandingan dalam 4K Dan dengan bahan dan tekstur PBR remastered yang berinteraksi secara semulajadi dengan kesan ini, makhluk seperti headcrab “lamarr” tidak pernah kelihatan lebih baik, menunjuk kepada bagaimana klasik berusia 20 tahun ini dapat kelihatan seperti permainan moden.

Klik di sini untuk melihat perbandingan dalam 4K Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX awal pembangunan dan merupakan usaha masyarakat yang ingin menggembirakan pemodenan dan artis berbakat di mana -mana. Half-Life 2 RTX: Projek Remix RTX laman web.

Klik di sini untuk melihat perbandingan dalam 4K Untuk maklumat lanjut dan berita terkini mengenai Half-Life 2 RTX Nantikan GeForce.com.

Portal dengan peningkatan RTX ke NVIDIA DLSS 3.5

Yang baru dikeluarkan Portal: Prelude RTX menggunakan versi baru Remix Nvidia RTX yang meningkatkan prestasi dan kualiti jalur jejak untuk kad grafik yang lebih lama. Kemudian musim gugur ini, kami membawa pengoptimuman dan peningkatan tersebut kepada Portal dengan RTX, Di samping naik taraf ke Nvidia DLSS 3.5, yang memperkenalkan ciri baru yang dipanggil Rekonstruksi Ray yang menggunakan AI untuk meningkatkan kualiti imej pengesanan sinar. Dalam Portal dengan RTX, Tekstur dipertingkatkan sebagai Rekonstruksi Ray dengan bijak mengumpulkan data enjin dan maklumat merentasi pelbagai bingkai untuk menghasilkan imej yang lebih tepat dan jelas. Dengan teknik rendering yang sedia ada, pengesanan sinar penuh dapat berjuang untuk menyelesaikan pelbagai foton cahaya yang melantun terhadap bahan nipis, seperti pagar logam, atau permukaan yang sangat mencerminkan. Ini boleh menyebabkan berkilauan berlebihan pada permukaan nipis dan ketidakstabilan ringan atau “mendidih” pada dinding reflektif. Tetapi dengan DLSS 3.Teknologi Rekonstruksi Ray 5, setiap pagar kelihatan stabil tidak kira berapa banyak cahaya menerangi nipis dari jejaringnya. Lampu dan refleksi mengemas kini lebih cepat dan lebih tepat juga dan setiap celah di setiap bilik dinyalakan dengan kejelasan, menjadikan ruang ujian makmal apertur kelihatan seperti yang mereka lakukan di dunia nyata.

Ketahui lebih lanjut mengenai DLSS 3.5 dan Rekonstruksi Ray di sini, dan pergi ke artikel permainan DLSS kami untuk melihat bagaimana , Cyberpunk 2077, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, dan aplikasi kreatif memanfaatkan pembinaan semula sinar untuk meningkatkan kualiti imej terus.

Mahu menjadikan Remix Remix RTX anda sendiri?

NVIDIA akan terus berkongsi versi akses awal RTX Remix dengan Modders Pilih untuk terus memperbaiki Toolkit Pencipta dan Runtime. Daftar sekarang untuk dimaklumkan mengenai kemas kini akses awal pada halaman RTX Remix, dan sertai RTX Remix Discord Server jika anda berminat untuk bekerjasama dengan modders lain menggunakan Remix ke Remaster Classic Games.