NVIDIA 40 Series | Kad Grafik Rog Gaming | ASUS US, Nvidia didakwa menghentikan RTX 40 Series GPU Production | Pcgamesn

NVIDIA Dikatakan HALTS RTX 40 Siri Pengeluaran GPU

Nvidia telah didakwa menghentikan pengeluaran RTX 4000 kad grafik siri, mengikut kebocoran baru. Di samping itu, Team Green sepatutnya mengehadkan bekalan kad Lovelace yang tinggi, seperti Nvidia GeForce RTX 4080 dan RTX 4090, kepada peruncit.

Kad Grafik Siri Rog Nvidia 40

NVIDIA lama ditunggu-tunggu RTX 4000 siri cip grafik akhirnya di sini. Kad ini mempunyai banyak teras Cuda, timbunan VRAM, dan semua ciri GeForce RTX yang anda perlukan untuk membina yang terbaik. Peminat-peminat berteknologi aksial dengan putaran terbalik dan teknologi 0db, heatsinks bersaiz besar untuk menyerap haba, ruang wap yang dipatenkan, dan exoskeleton logam ultra-tegar adalah beberapa ciri inovatif yang anda akan dapati ke dalam generasi akan datang Kad Grafik Rog yang akan datang.

ciri-ciri

Dikuasakan oleh siri GeForce RTX 40

Multiprocessors Streaming Baru Sehingga prestasi 2x dan kecekapan kuasa

Teras tensor keempat Sehingga prestasi AI 2x

Teras RT ketiga Sehingga 2x Ray Tracing Prestasi

*Model ROG 4090 ditunjukkan

Peningkatan Teknologi Axial

Lebih besar dan lebih baik. Peminat berteknologi aksial berputar pada galas dwi-bola dan telah diperkuat sehingga mendorong 23% lebih banyak udara melalui kad, menetapkan tahap untuk suhu yang lebih rendah, kurang bunyi, dan prestasi yang lebih tinggi.

Putaran terbalik dan teknologi 0db

Peminat dua sisi berputar lawan jam untuk meminimumkan pergolakan dan memaksimumkan penyebaran udara melalui heatsink. Ketiga-tiga peminat itu terhenti apabila tempe GPU berada di bawah 50 Celsius, membiarkan anda bermain permainan yang kurang menuntut atau melakukan tugas ringan dalam kesunyian relatif. Peminat bermula lagi apabila temps melebihi 55 c, merujuk lengkung kelajuan yang mengimbangi prestasi dan akustik untuk kerja atau bermain.

*Model ROG 4090 ditunjukkan

3.Reka bentuk 5-slot

Tenggelam adat adalah berukuran besar dan berstruktur untuk menyerap haba dari GeForce RTX 4090 GPU supaya dapat dibawa secara efisien oleh tiga peminat berteknologi paksi.

Dewan wap yang dipatenkan

Ruang wap yang memaparkan jalur gilingan membolehkan pemanasan panas tenggelam tanpa ditekan rata, membolehkan haba dibawa lebih cekap ke timbunan sirip. Sebagai perbandingan dengan ruang wap konvensional dan kombo haba, pasangan yang kuat ini mengurangkan suhu GPU sehingga 5 Celsius apabila tertakluk kepada beban haba 500W.

*Model ROG 4090 ditunjukkan

Exoskeleton logam

Bingkai, kafan, dan backplate yang berkualiti tinggi.

PCB padat

Susun atur komponen dan jejak telah dioptimumkan ke PCB pendek untuk mengurangkan kerugian kuasa dan biarkan haba melarikan diri melalui lubang backplate besar -besaran.

Teknologi auto-ekstrem

Teknologi Extreme Auto adalah proses pembuatan automatik yang menetapkan piawaian baru dalam industri dengan membenarkan semua pematerian selesai dalam satu pas. Ini mengurangkan ketegangan haba pada komponen dan mengelakkan penggunaan bahan kimia pembersihan yang keras, mengakibatkan kesan kurang alam sekitar, penggunaan kuasa pembuatan yang lebih rendah, dan produk yang lebih dipercayai secara keseluruhan.

NVIDIA Dikatakan HALTS RTX 40 Siri Pengeluaran GPU

NVIDIA telah menghentikan pengeluaran GPU permainan, menurut kebocoran, dan menghentikan pengedar daripada lulus model RTX 4000 yang sedia ada kepada peruncit.

NVIDIA GEFORCE RTX 4000 HALT PRODUCTION: RTX 4090 muncul di sebelah kura -kura terhadap latar belakang oren

Diterbitkan: 3 Ogos 2023

Nvidia telah didakwa menghentikan pengeluaran RTX 4000 kad grafik siri, mengikut kebocoran baru. Di samping itu, Team Green sepatutnya mengehadkan bekalan kad Lovelace yang tinggi, seperti Nvidia GeForce RTX 4080 dan RTX 4090, kepada peruncit.

Menurut peruncit yang bercakap dengan perkakasan yang terkenal, undang -undang Moore mati, “RTX 4080 dan 4090 tidak menjual dengan baik berbanding generasi sebelumnya,” tetapi masih ada permintaan berterusan untuk kad dari pengguna. Memenuhi permintaan itu membuktikan sukar, kerana mereka, “tidak dibekalkan hampir mana -mana kad lovelace yang tinggi.”

Thumbnail YouTube

Alasannya? Rupa -rupanya, Nvidia telah meletakkan had pada bilangan GPU yang berlalu kepada peruncit setiap minggu. Setelah bercakap dengan beberapa gudang yang mengandungi kad grafik tersebut, undang -undang Moore mati mendakwa stok besar kad Lovelace yang tinggi, dan oleh itu bekalan oleh Nvidia dilakukan daripada pilihan dan bukannya keperluan.

Yang boleh dikaitkan dengan undang -undang Moore yang lain yang telah mati: Pengeluaran kad siri RTX 4000 berpotensi untuk berhenti. Satu sumber yang dikatakan, “Kita semua tetapi berhenti pengeluaran RTX 4000 GPU. Secara teknikal, kami terus membuka garis untuk setiap SKU, tetapi ini kerana terdapat kontrak dengan [Syarikat Pembuatan Semikonduktor Taiwan] yang pada dasarnya memaksa kami untuk.”

Jeda yang sepatutnya dalam pengeluaran GPU permainan boleh disebabkan oleh Nvidia menyempitkan fokusnya lebih jauh lagi ke kad grafik yang berkaitan dengan AI. Tetapi jika anda bimbang tentang kekurangan, itu tidak mungkin, menurut sumber ketiga. Rupa -rupanya, Nvidia “sebenarnya mungkin mempunyai lebih banyak GPU selama berbulan -bulan”, terima kasih kepada usaha pengeluarannya sehingga sekarang.

Sudah tentu, maklumat ini tidak disahkan sehingga kami mendapat pengumuman rasmi dari Nvidia atau rakannya. Tetapi jika benar, ini boleh mewakili peluang untuk AMD memanfaatkan dan merebut bahagian pasaran dari Team Green. Kajian AMD Radeon RX 7900 XTX kami yang dipanggil GPU perdana Team Red, “kad grafik yang sangat kuat”, mencadangkan AMD bermaksud perniagaan dalam perang GPU generasi semasa.

Dylan Wilby diilhamkan oleh bukit -bukit Pennine Selatan yang curam yang dia panggil pulang, Dylan’s A Maximalist Tech dengan One Moto: semakin besar, lebih baik. Oleh itu, kepentingannya terletak pada apa jua AMD dan Nvidia memasak. Yang mengatakan, dia paling gembira di hadapan strategi berasaskan giliran atau permainan fantasi zaman pertengahan di skrin besar, dengan Cat Rescue Minnie di pangkuannya, dan sebotol pahit di tangan.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

NVIDIA RTX 4000 – Tarikh Siaran, Harga, Spesifikasi, dan Penanda Aras

Rendering 3D produk GPU NVIDIA yang menjulang ke atas manusia CGI

Nvidia RTX 4000 Kad Grafik secara rasmi di sini untuk menghancurkan GPU Geforce RTX 3000 semasa, kita perlu menunggu lebih lama untuk seluruh pasukan berkuda tiba. Untuk membantu anda menavigasi perairan pengumuman, kebocoran, dan khabar angin yang rumit, kami telah menyusun semua yang kami tahu sejauh ini mengenai penolak piksel generasi akan datang.

Setakat ini, semua pesaing kad grafik terbaik seterusnya memenuhi keperluan desktop, tetapi kami nampaknya akan mendapat gpu komputer riba permainan RTX 4090 ke bawah. Secara semulajadi, pilihan mudah alih yang lebih murah seperti RTX 4050 juga pada kad, dan keseluruhan barisan akan mendapat manfaat daripada NVIDIA DLSS dan Refleks.

Seperti RTX 4000 GPU dengan pasti menawarkan tahap prestasi yang tinggi, Lovelace menghadapi persaingan sengit dari orang -orang seperti AMD RDNA 3. Syukurlah, RTX 4090 dan RTX 4080 sudah menjadi perkara, dan kita tidak perlu menunggu lebih lama untuk mengetahui bagaimana RTX 4070 dan RTX 4060 menumpuk terhadap saingan mereka.

Inilah segala yang kita tahu mengenai NVIDIA RTX 4000 GPU:

GPU NVIDIA RTX

NVIDIA RTX 4000 Tarikh Siaran

RTX 4090 yang dikeluarkan pada 12 Oktober, manakala adik RTX 4080 menggegarkannya ke pameran pada 15 November 2022. Kami masih menunggu seluruh barisan Lovelace tiba, tetapi kami mungkin akan mendengar lebih lanjut mengenai Nvidia RTX 4070 Ti pada awal 2023.

Pelbagai nama model RTX 4000 kini disenaraikan sebagai tanda dagangan EEC, yang tidak menjamin ETA, tetapi ia meningkatkan tuntutan bahawa mereka akan muncul dalam masa beberapa bulan. Hanya jangan mengharapkan RTX 4090 Ti untuk muncul dalam masa terdekat, kerana nampaknya Nvidia perlu menghentikan GPU daripada mencairkan sebelum menghantarnya ke pasaran.

Harga nvidia rtx 4000

NVIDIA RTX 4090 membawa tag harga USD $ 1,599, yang hanya $ 100 lebih daripada RTX 3090 MSRP dua tahun sebelumnya. RTX 4080 berharga $ 1,199 USD / £ 1,269 GBP, yang hampir dua kali ganda harga permulaan RTX 3080’s $ 699 dan bahkan lebih daripada 12GB RTX 3080 Ti, yang pada asalnya berharga $ 1,199 USD USD. Sudah tentu, harga ini meroket kerana kekurangan cip global, tetapi ia menghairankan untuk masih melihat kos yang tinggi memandangkan isu tertentu semakin lama.

RTX 4060 dan RTX 4070 Masih tidak rasmi, jadi kita hanya boleh membuat spekulasi berapa banyak mereka akan kos menggunakan perdana sebagai titik permulaan. Kami menjangkakan RTX 4070 boleh tiba di sekitar $ 549 – $ 699 USD, manakala RTX 4060 mungkin duduk berhampiran tanda $ 349 – $ 500 USD.

Secara perbandingan, AMD Radeon RX 7900 XTX berharga $ 999, dan Radeon RX XT duduk pada $ 899. Tidak dapat bersaing dengan kebolehan besar RTX 4090, tetapi perdagangan perdana pasukan merah bertiup dengan RTX 4080.

PC permainan yang memaparkan GPU NVIDIA RTX

Spesifikasi nvidia rtx 4000

Spesifikasi Nvidia RTX 4000 pada asalnya agak mengelirukan kerana dua RTX 4080s yang berbeza. .

Pada skala yang lebih luas, semua GPU RTX 4000 dijalankan pada seni bina ADA Lovelace yang baru, yang meningkatkan pemproses RTX dan enjin rendering saraf. Mereka juga menyokong DLSS 3 yang baru dan bertambah baik.0 Upscaling, yang tidak berfungsi pada GPU yang lebih tua. Akhirnya, ini akan membantu merombak adegan komputer riba permainan terbaik, jika kad grafik RTX 4000 Mobile diumumkan di CES 2023.

Kad Grafik GeForce RTX 4080 mempunyai 16GB GDDR6X VRAM, yang merupakan titik permulaan yang baik kerana permainan seperti Far Cry 6 mempunyai masalah dengan apa -apa kurang daripada 12GB pada resolusi dan tetapan yang lebih tinggi (seperti Ray Tracing). Yang mengatakan, AMD Radeon GPU telah mencatat 16GB sejak pesaingnya RTX 3000 melanda pasaran. Akan ada versi RTX 4080 12GB, tetapi ini bukan lagi perkara.

NVIDIA RTX 4000: Kad Grafik RTX 4080 pada paparan kadbod

Nvidia mengatakan bahawa RTX 4080 mempunyai antara dua dan empat kali kelajuan RTX 3080 Ti pada Racerx. Perlu dinyatakan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Nvidia Jensen Huang tidak meletakkannya sebagai pengganti untuk siri RTX 3000 tetapi sebagai julat peminat pelengkap yang menambahnya.

Jam RTX 4090 dengan kekalahan 24GB GDDR6X VRAM, yang mengetuai pertuduhan untuk ADA LOVELACE. Walaupun ia dijangka akan membuang elektrik anda, Nvidia mengesyorkan bekalan kuasa 850W, jadi kami belum sampai ke cengkaman empat digit.

Menurut leaker yang boleh dipercayai Kopite7kimi, Nvidia RTX 4090 Ti yang menggunakan versi “lemak penuh” GPU AD102 boleh berada di kad. The Insider menyatakan bahawa tidak jelas sama ada ia akan menjadi produk sebenar, tetapi kad grafik sup boleh dilengkapi dengan 46GB GDDR6 VRAM sambil memerlukan dua penyambung kuasa 16-pin.

Tuntutan prestasi GPU AD102 penuh lemak juga muncul dalam talian, dan orang dalam mengatakan bahawa NVIDIA RTX 4090 TI dapat mengawal pada 4K 160fps dengan DLSS dan pengesanan sinar diaktifkan.

CODA CORES L2 cache
AD102 18,432 96MB
AD103 10,752 64MB
AD104 7,680 48MB
AD106 4,608 32MB
AD107 3,072 32MB

. Ia juga menggunakan kelajuan jam lebih cepat daripada RTX 4090, yang boleh menjadikannya pilihan pertengahan yang sangat baik.

NVIDIA RTX 4090 Asus Tuf Gaming Graphics Card berbaring di meja

NVIDIA RTX 4000 Penanda Aras

Penanda aras RTX 4000 telah tiba, dan tinjauan Nvidia Geforce RTX 4090 kami meletakkan Lovelace Leviathan ke Ujian. Gen berikutnya boleh meningkatkan FPS melebihi had RTX 3090, walaupun dengan Ray Tracing On dan Ultra Pratetap diaktifkan.

NVIDIA DLSS 3.0 memainkan peranan besar dalam menaikkan keupayaan GPU RTX 4090, dan Generasi Bingkai adalah penukar permainan. Walaupun ia akan mengambil sedikit masa untuk sokongan untuk melancarkan di seluruh papan, alat itu menolak kadar bingkai cyberpunk 4k rangka ke wilayah triple-digit.

.0, kerana keseluruhan julat RTX 4000 harus membanggakan keserasian dengan teknologi. Sekiranya prestasi upscaling utama adalah sesuatu yang perlu dilalui, walaupun kad peringkat kemasukan seperti RTX 4060 boleh mengemas cukup pukulan untuk memadankan pesaing mewah sebelumnya.

Tonton ruang ini untuk ulasan RTX 4080 kami, kerana kad grafik Lovelace mewah seterusnya dijadualkan tiba pada bulan November.

Phil Hayton Phil adalah pakar perkakasan permainan PC. Siapa yang merindui bleeps dan hamparan PC permainan retro lama mereka, tetapi gembira untuk membuang gelas retro-berwarna untuk menampung NVIDIA dan AMD Graphics Card Shenanigans. Mereka juga mendapat tempat yang lembut untuk dek stim.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.