NPC | Terraria Fan Ideas Wiki | Fandom, Terraria Idea Reka Bentuk Rumah Terbaik 2023

Idea Reka Bentuk Rumah Terraria 2023

Reka bentuk rumah hutan popular di kalangan banyak pemain. Walau bagaimanapun, ia adalah binaan yang cukup sukar untuk dilakukan. Anda perlu bekerja di sekitar alam sekitar dan membuat sesuatu yang unik. Yang dikatakan, usaha itu biasanya dibayar dan anda mempunyai rumah yang indah di dalam hutan yang paling anda boleh bangga.

Idea Rumah NPC Terraria

Watak bukan pemain, lebih dikenali sebagai NPCS, adalah watak mesra yang membantu pemain sepanjang permainan. Mereka memerlukan rumah (bangunan sekurang -kurangnya 10 blok lebar dan enam kaki tinggi yang berdinding sepenuhnya dan dengan sekurang -kurangnya satu sumber cahaya, meja dan kerusi) untuk mereka bertelur dan kebanyakannya memerlukan keadaan atau pencapaian tertentu untuk mereka bertelur.

Seorang pemain tahu NPC baru mahu masuk atau akan masuk ketika mereka mendapat mesej, “[Nama NPC] ingin menetap.”

Kandungan

 • 1 NPC sedia ada
 • 2 Idea NPC
  • 2.1 ditunjukkan dalam gambar
  • 2.2 tidak ditunjukkan dalam gambar

  NPC sedia ada

  Artikel utama: NPC#Town NPCS (Terraria Wiki)

  Idea NPC

  Ditunjukkan dalam gambar

  Idea NPC berikut adalah kebanyakan idea mengenai wiki idea peminat terraria yang kini mempunyai sprite, dan yang muncul dalam gambar di atas kanan.

  Idea Reka Bentuk Rumah Terraria 2023

  Lihat reka bentuk rumah terari terbaik yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi untuk menjadikan asas unik anda.

  Oleh Mihir benci 19 Jul, 2023

  Reka Bentuk Rumah Terraria

  Reka Bentuk Rumah Terraria idea untuk membina rumah dari awal? Kami telah menyusun senarai untuk anda supaya anda dapat membuat pilihan yang tepat dan membina rumah terbaik untuk NPC. Panduan Rumah Terraria ini mempunyai semua inspirasi yang anda perlukan mengenai cara menghiasi rumah untuk menjadikannya lokasi yang bagus dan mudah untuk melepak.

  Isi kandungan

  Jika anda sedang mencari panduan NPC Terraria yang lengkap, kami akan menutupnya dalam artikel lain tidak lama lagi.

  Idea Reka Bentuk Terraria Terbaik 2023

  Rumah Bawah Air

  Impian mungkin setiap pemain terraria, rumah bawah air. Ia adalah salah satu binaan yang paling sukar, tetapi juga salah satu hidangan visual terbaik. Anda mesti mendasarkannya di sekitar kawasan teras dan bercabang agak sukar. Tetapi, visualnya berbaloi.

  Rumah pokok

  Hidupkan impian zaman kanak -kanak anda dan bina rumah anda di pokok -pokok. Bahagian yang terbaik ialah anda boleh menggunakan batang pokok yang sudah ada untuk rumah anda. Ini memberi anda banyak pilihan penyesuaian yang boleh anda bina. Ia kelihatan sangat selesa dari luar dan pasti membuat anda berfikir tentang rumah tersebut dalam kehidupan sebenar.

  Reka bentuk rumah bawah tanah terraria

  Cara terbaik untuk menjaga selamat dari unsur -unsur adalah untuk memiliki tempat perlindungan bawah tanah anda sendiri. Dan permainan ini bahkan memberi anda asas readymade dalam bentuk runtuhan dan gua. Anda mesti membersihkannya, mengapa anda mahukan labah -labah besar di rumah anda. Rumah -rumah ini cukup mudah untuk dimulakan dan juga cukup mudah.

  Istana ini mungkin reka bentuk rumah pergi ke rumah. Salah satu yang lebih mudah dibuat dalam permainan. Anda juga boleh menggunakan pelbagai butiran dan sentuhan yang rumit untuk menjadikan istana unik untuk citarasa anda.

  Reka Bentuk Rumah Terraria

  Kabin musim sejuk

  Keluar di padang gurun dan buat rumah musim sejuk anda sendiri, jauh dari rumah. Ditetapkan dengan latar belakang bersalji, anda boleh bereksperimen dengan pelbagai jenis perumahan dan tempat perlindungan. Biarkan kreativiti anda berjalan amok dan menjadikan rumah percutian terbaik anda!

  Rumah Desert

  Anda boleh membina rumah anda sendiri di padang pasir dan membuat oasis. Gunakan unsur -unsur di sekeliling anda untuk faedah anda supaya anda mempunyai penampilan yang terbaik. Terdapat banyak NPC yang lebih suka persekitaran berpasir dalam permainan. Yang sepatutnya memberi anda lebih banyak alasan untuk membina istana anda sendiri di bukit -bukit pasir.

  Reka Bentuk Rumah Hutan Terraria

  . Walau bagaimanapun, ia adalah binaan yang cukup sukar untuk dilakukan. Anda perlu bekerja di sekitar alam sekitar dan membuat sesuatu yang unik. Yang dikatakan, usaha itu biasanya dibayar dan anda mempunyai rumah yang indah di dalam hutan yang paling anda boleh bangga.

  Rumah pantai

  Anda juga boleh membina sebuah rumah di tepi pantai. Itu jika anda menyukai rasa pasir di antara jari kaki anda. Rumah pantai agak mudah dibina dan juga kelihatan cantik dengan latar belakang. Anda juga boleh menyambungkan rumah pantai anda ke rumah bawah air dan membuat pengembangan yang baik.

  Rumah kapal

  Di sinilah kreativiti individu memerintah tertinggi. Membina seperti ini benar -benar membuat anda menonjol dan juga layak mendapat pujian. Anda boleh mencuba tangan anda di rumah dengan saiz yang lebih kecil pada mulanya sebelum anda pergi gung ho di kapal baru anda. Pasti bernilai usaha dan akan meningkatkan anda ke status Tuhan dengan mudah.

  Reka bentuk rumah terapung terraria

  Ambil kepala frasa di awan ke tahap yang lain. Bina rumah anda tinggi di awan ketika anda melihat ke bawah manusia yang lain. Seperti yang dijangkakan ini akan menjadi prosedur yang cukup kompleks untuk dijalankan dalam permainan. Namun, jika anda ingin menonjol, ini adalah kunci anda untuk kemasyhuran.

  Rumah bertema Jepun

  Kita semua bermimpi tinggal di rumah Jepun kuno. Ini kelihatan sangat menakjubkan dari luar dan kepingan seni bina yang indah yang anda dapat terus menatap. Oleh itu, jika anda ingin melengkapkan dan memasangkan pakaian ninja anda dengan sesuatu, pastikan anda mempunyai salah satu rumah ini dalam permainan.

  Ini adalah semua yang anda perlu tahu mengenai idea reka bentuk rumah terraria terbaik. Sekarang anda di sini pastikan anda melihat Senjata terbaik di Terraria.

  Idea Rumah NPC Terraria

  Rumah Terraria Terbaik untuk NPC

  Walaupun ramai pemain boleh pergi ke NPC mereka dengan membina pondok persegi kayu kasual untuk memenuhi keperluan “perumahan yang sah”, ada juga yang akan membina sel penjara yang tinggi untuk menjadikannya mudah diakses oleh pemain. Walaupun ini masuk akal, rumah NPC ini menyediakan beberapa kawasan terbaik untuk melengkapkan kreativiti anda sebagai pembina dan pereka! Terraria juga mempunyai sistem NPC seperti/tidak suka NPC (.

  Perumahan NPC Terraria

  • Cara Terlalu Kompleks Sistem Kebahagiaan NPC Terraria

  Perumahan NPC Terraria NPC

  Terdapat beberapa faktor yang memutuskan sama ada rumah yang anda buat untuk NPC di Terraria ditakrifkan sebagai “sesuai” yang boleh berubah pada bila -bila masa, walaupun ketika NPC sedang tinggal di sana. NPC mesti mempunyai sumber cahaya yang betul, kerusi untuk duduk (atau barang keselesaan seperti katil), dan barang permukaan rata untuk barang -barang mereka (seperti meja). Sama seperti tuan tanah yang betul, pastikan anda mengendalikan dinding yang hilang atau tidak ada yang berminat untuk tinggal di sana.

  Walaupun mereka secara teknikal boleh di sel penjara persegi, bandar anda akan kelihatan sangat menyedihkan ketika anda melewati mereka untuk berinteraksi dengan NPC yang betul. Perumahan NPC yang sesuai tidak terikat dengan keperluan persegi sama ada, membolehkan pelbagai bentuk dan saiz untuk ciptaan perumahan anda. Pertimbangkan rumah berbentuk alternatif untuk menampung bunkmates yang saling menyukai dalam bioma yang betul. Peminat telah membuat kalkulator kebahagiaan NPC Town yang luar biasa tersedia dalam talian jadi pasti periksa sebelum membina!

  • Kalkulator Kebahagiaan NPC Terraria oleh Dodo

  Rumah Cendawan Terraria

  . Dia juga merupakan salah satu cara eksklusif untuk membuka kunci perisai shroomite, gearset berkisar kedua yang paling kuat dalam permainan. Untuk benar-benar menyebabkan dia masuk walaupun, anda perlu menyediakan biome buatan manusia sepenuhnya dengan mengumpul kepingan cendawan biru dari biome cendawan bawah tanah.

  Biome cendawan ini mestilah biome cendawan di atas tanah walaupun, bermakna anda perlu menanam cendawan biru di sekitar, dan lumpur untuk menubuhkan biome buatan manusia yang sepenuhnya. Setelah selesai, anda boleh menyiapkan kawasan perumahan yang sesuai di dalamnya, dan setelah tidak terlalu lama (jika tidak ada NPC yang lain untuk bergerak pertama) truffle akan bersemangat ke kawasan tersebut. Panduan mungkin kurang gembira mengenainya, tetapi jika anda memindahkan kedua -duanya bersama -sama, anda hanya akan membayar 80% pada barang truffle.

  Reka Bentuk Rumah Terraria

  Bangunan di Terraria boleh menjadi tugas yang membosankan, dengan syarat anda bermain Vanilla Terraria dalam talian dengan rakan -rakan biasa. Walaupun dengan begitu banyak tangan yang mengerjakan projek, ia masih memerlukan benar -benar mendapatkan sumber, dan itu boleh menjadi proses yang sukar. Shockbyte memberikan proses yang sangat mudah untuk mengintegrasikan modding ke dalam anda Pelayan berdedikasi Terraria, Dan satu mod yang meningkatkan pengalaman bangunan dengan ketara dipanggil “Lembaran Cheat”. Mod ini pada dasarnya adalah setara dengan mod kreatif di Minecraft, yang mana Terraria telah diperlukan untuk masa yang lama.

  Reka Bentuk Rumah Terraria

  • Tmodloader Cheat Sheet

  Menggunakan lembaran cheat adalah cara terbaik untuk melepaskan kreativiti anda dalam bentuk yang telah lama diterangkan oleh Terraria. Mod Terraria telah menjadi tambahan yang luar biasa kepada permainan, tetapi tidak seperti Minecraft, penciptaan peta Terraria selama -lamanya menjadi kraf yang hilang dari masa ke masa. Oleh kerana kekurangan akses ini, banyak peta PVP multiplayer klasik, dan peta pengembaraan berhenti diwujudkan di Terraria, dengan hanya segelintir peta yang dibuat dengan bijak di luar sana. Nasib baik, terdapat beratus -ratus reka bentuk rumah yang luar biasa yang dikongsi oleh masyarakat, seperti ini oleh Dylanc828 ​​di R/Terraria.

  Reka Bentuk Rumah NPC Terraria

  Rumah Perfect Terraria untuk semua NPC

  Saya benci menjadi pembawa berita buruk, tetapi hotel kolektif komuniti terrarian selalu dicipta semasa playthrough terraria mereka. baik itu amalan yang sangat buruk. Dari apa yang anda dapat lihat di bawah, mencampurkan setiap NPC bersama -sama ke satu bandar tunggal sebenarnya menghancurkan semua NPC yang paling dibenci bersama -sama ke satu tempat, secara akibatnya memaksimumkan semua harga mereka. Sekiranya anda pernah tertanya -tanya mengapa barang begitu mahal, tetapi dijual dengan begitu sedikit. Sekarang anda tahu mengapa! Begitulah cara anda membina bandar!

  Tidak kira biome, ketika menggabungkan NPC bersama -sama, NPC mempunyai kesan negatif yang menggabungkan ketika tersusun bersama dan penuh sesak ke dalam kota. Apabila lebih daripada 3 NPCs bersama di bandar, mereka mengalami kesan negatif yang semakin teruk dengan setiap NPC tambahan yang terlibat. Dengan lebih daripada 6 NPC yang berdekatan, negatif yang semakin meningkat, menyebabkan hampir semua NPC bukan prinsip menderita secara besar-besaran dari bentuk hotel NPC ini.

  Terraria NPC Hotel

  Saya hanya mahu membina rumah terraria

  saya faham. Anda tidak berada di sini untuk semua pengoptimuman ini, atau pengoptimuman NPC, anda berada di sini untuk beberapa permainan terraria yang baik, dan mencari idea yang bagus tentang cara memasak playthrough multiplayer Terraria terbaru anda dengan anak -anak lelaki. Nah, dengan syarat anda berada di pelayan Shockbyte, anda harus benar -benar mendapatkan tangan anda pada pendawaian sebaik sahaja anda berada di Hardmode. Pendawaian membolehkan banyak penambahan yang sangat sejuk ke rumah anda seperti pad teleport, pendawaian lampu di rumah anda, dan pendawaian patung -patung di seluruh bandar anda.

  Sebaik sahaja anda memulakan pendawaian beberapa situasi yang kompleks, jika anda tidak berada di pelayan yang boleh dipercayai, anda mungkin melihat kualiti menderita. Tidak ada yang seperti akhirnya mengalahkan Teleporter 5 Biomes jauhnya, hanya untuk anda perlu menunggu pelayan untuk menangkap sebaik sahaja anda mula menggunakannya. Biarkan imaginasi anda berjalan liar, dan biarkan Shockbyte mengendalikan selebihnya!

  Pendawaian Teleporter Terraria

  Mencari lebih banyak idea pelayan Terraria?

  • Petua Acara Krismas Terraria
  • Starbound vs Terraria
  • Permainan video Halloween terbaik

  Mengenai Shockbyte

  Shockbyte adalah tuan rumah pelayan permainan untuk Terraria, Minecraft, left4dead, dan banyak lagi.

  Adakah anda ingin memulakan pelayan Terraria anda sendiri? Klik di sini untuk melihat rancangan hosting pelayan Terraria kami.

  James Zinn

  James Zinn

  Seorang peminat permainan yang didedikasikan untuk menghasilkan kandungan terbaik untuk pemain. Saya menulis blog, membuat grafik, dan acara tuan rumah untuk semua genre permainan, dan suka melakukan semuanya untuk anda di sini, di Shockbyte.

  Terraria

  • 10 benih terraria terbaik teratas
  • Terraria – Panduan Persediaan Kelas Ringkas
  • Mod Valentine terbaik untuk pemain

  Hosting pelayan barotrauma kini tersedia!

  Barotrauma adalah seram survival, simulator kapal selam 2D ​​pasca apokaliptik untuk sehingga 16 pemain dalam multiplayer yang mengetuk banyak jiwa yang berani melawan rumah baru manusia, bulan Jupiter. Walaupun berdekatan

  James Zinn

ARK: Survival Menaikkan Pecahan Undi Makhluk Komuniti

ARK: Survival Menaikkan Pecahan Undi Makhluk Komuniti

Dengan pelepasan ARK: Survival Ascended akhirnya dan rekreasi peta Ragnarok, Studio Wildcard telah memutuskan bahawa mereka akan menjadi tuan rumah mereka sendiri mengambil undi Minecraft Live Mob, oleh

James Zinn

16 Jun 2023 4 min Baca ->