Nota Patch Valorant – 6.0 Kemas kini termasuk perubahan kepada perpecahan dan peringkat | PCGamesn, Nota Patch Valorant 6.0

Nota Patch Valorant 6.0

Riot mencatatkan bahawa perubahan cara ranking ranking berfungsi “harus membuat keuntungan penarafan dan kerugian lebih konsisten, dan mengurangkan kesan stomps pada penarafan peringkat anda.”Sudah tentu akan menjadi penetapan semula peringkat dengan episod baru, jadi anda harus mengharapkan untuk meletakkan sedikit lebih rendah daripada episod sebelumnya. Walau bagaimanapun, keuntungan dan kerugian anda kini harus didasarkan lebih banyak pada kemenangan/kerugian yang mudah dan bukannya perbezaan pusingan yang tepat, mengurangkan kesan mereka yang menyedihkan satu hala.

Nota Patch Valorant – 6.0 Kemas kini termasuk perubahan untuk berpecah dan disenaraikan

Valorant 6.0 Patch Nota - Agen Pelabuhan di Lotus Peta Baru

Nota patch valorant untuk kemas kini 6.0 adalah pada kami ketika kami mempersiapkan kedatangan Valorant Episode 6 Act 1, yang bertujuan untuk memulakan 2023 dengan bang untuk permainan FPS berbilang pemain rusuhan. Patch ini termasuk kerja semula dengan cara kerja zoom pistol, kemas kini ke sistem penarafan kedudukan yang kompetitif, dan kedatangan Lotus Peta Valorant Baru. Patch ditetapkan untuk tiba bersama tarikh pelepasan Episod 6 ACT 1 pada 10 Januari.

Peta baru adalah peta tiga tapak dengan banyak potensi putaran. Ia pada mulanya boleh didapati dalam barisan Lotus sahaja dalam mod Swiftplay untuk minggu pertama, selepas itu ia akan bergerak ke putaran peta yang kompetitif dan tidak dinilai sebagai sebahagian daripada Valorant Patch 6.1. Di samping itu, Split membuat pulangan, dengan beberapa perubahan yang bertujuan meningkatkan kehidupan untuk penyerang.

. Riot menjelaskan, “Sapu sehala adalah sebahagian daripada Valorant, tetapi mereka sukar untuk bermain dan kami mahu memastikan mereka terhad kepada kawasan yang disengajakan dan difahami.”Ia mengatakan pasukan akan menjejaki sama ada perubahan ini secara dramatik mengubah tahap kuasa Omen.

Terdapat pelarasan dengan cara zum pistol berfungsi ketika menggunakan zoom beralih, yang dikatakan Riot harus bermaksud “kes lebih sedikit yang dapat menyebabkan perselisihan zum antara klien dan pelayan.”Secara teori, ini tidak sepatutnya menjadi sesuatu yang anda perlu bimbang – anda hanya akan mempunyai pengalaman yang sedikit lebih lancar menggunakan iklan dan skop jika anda lebih suka zoom anda pada togol.

Riot mencatatkan bahawa perubahan cara ranking ranking berfungsi “harus membuat keuntungan penarafan dan kerugian lebih konsisten, dan mengurangkan kesan stomps pada penarafan peringkat anda.”Sudah tentu akan menjadi penetapan semula peringkat dengan episod baru, jadi anda harus mengharapkan untuk meletakkan sedikit lebih rendah daripada episod sebelumnya. Walau bagaimanapun, keuntungan dan kerugian anda kini harus didasarkan lebih banyak pada kemenangan/kerugian yang mudah dan bukannya perbezaan pusingan yang tepat, mengurangkan kesan mereka yang menyedihkan satu hala.

Anda kini akan mempunyai pilihan untuk variasi spesifik kegemaran kulit pistol, yang bermaksud bahawa anda boleh memilih untuk memasukkan hanya tertentu di kolam reka bentuk visual yang berpotensi dan bukannya keseluruhan set. Apabila sistem ini dikeluarkan, kulit senjata kegemaran anda yang sedia ada akan secara automatik kegemaran semua varian, yang membolehkan anda mengubah sesuatu dari sana sekiranya anda inginkan.

Valorant 6.

Sistem permainan

 • Mengolah semula cara Guns memproses input zum untuk iklan dan skop semasa menggunakan zoom togol. Kini ada sedikit kes yang boleh menyebabkan perselisihan zum antara klien dan pelayan di bawah keadaan rangkaian yang buruk seperti kehilangan paket dan jitter ping. .
 • Perlindungan Gelap Omen (E) yang diletakkan di dalam dinding sekarang akan jatuh ke ketinggian tanah berdekatan.

Peta

Peta Baru: Lotus

 • . Buka kunci rahsia di belakang pintu runtuhan purba ini.
 • Sila ambil perhatian bahawa barisan Lotus Only hanya akan dimainkan dalam mod Swiftplay selama satu minggu dan kemudian masuk ke putaran peta yang kompetitif dan tidak dinilai dalam patch 6.1.

Berpecah

 • Utama: . Boost Box di sebelah Orb telah dikurangkan untuk memberi penyerang kedudukan baru yang melihat ke laman web.
 • Khemah: Kawasan bawah tanah telah dikeluarkan, menjadikannya lebih mudah untuk ditangani sebagai penyerang.
 • Bahagian belakang menara telah diratakan untuk membuat perjuangan ke tanjakan lebih mudah untuk kedua -dua pasukan.
 • Pertengahan: Pemain kini boleh diam -diam menurunkan platform pertengahan. The Trick-Jump Up ke Mid Box juga telah dikeluarkan untuk kesederhanaan.
 • B Menara: Kotak Jump Up Side Defender telah dikeluarkan untuk memudahkan ruang.
 • B Pocket Tali: .

Putaran peta

 • Breeze dan Bind kini telah dikeluarkan dari putaran peta yang kompetitif dan tidak dinilai, tetapi masih dimainkan dalam semua mod lain.

Kemas kini yang kompetitif

 • Reset Episod: Episod baru bermaksud tetapan semula peringkat! Jangkakan kedudukan penempatan anda lebih rendah daripada pada akhir episod 5, dan nasib baik pada pendakian anda!
 • Untuk semua pemain: Keuntungan dan kerugian penarafan peringkat akan bergantung sedikit pada kemenangan/kerugian, dan sedikit kurang pada perbezaan pusingan tepat perlawanan.
 • Bagi pemain yang pangkatnya jauh dari MMR mereka: Keuntungan penarafan peringkat akan lebih bergantung pada prestasi individu, bukannya perbezaan bulat. Anda juga harus melihat pangkat anda dan MMR berkumpul lebih cepat.

Kemas kini perkembangan

 • Menambah keupayaan untuk variasi spesifik kegemaran kulit senjata anda (bersama dengan beberapa perubahan UX/UI untuk menyokongnya dengan lebih baik). Sekarang, apabila anda kegemaran varian tertentu, hanya varian kegemaran anda yang akan memasuki
  Kolam senjata yang berpotensi yang boleh anda ambil ke dalam permainan jika anda telah melengkapkan kegemaran rawak untuk jenis senjata itu. Pada pembebasan, kulit senjata kegemaran anda yang sedia ada kini akan mempunyai semua varian yang tidak dikunci untuk mengekalkan konsistensi dengan tingkah laku semasa.

Pembetulan pepijat

Kosmetik

 • Belt peluru Odin tidak lagi akan muncul secara visual ke kedudukan menegak ketika menukar teman pistol di penonton model.

Peta

 • Pendakian: Memperbaiki pepijat ketika melanggar pintu di pasaran dengan menggunakan keupayaan di dinding ke sisi itu.

Ejen

 • .
 • Objek tetap seperti perangkap yang tidak rosak jika mereka diletakkan di tompok Molotov yang sudah aktif.
 • Bug tetap di mana anda dapat melihat pencari Skye (x) di minimap semasa mereka masih tidak kelihatan jika anda mempunyai garis penglihatan ke lokasi tersembunyi mereka.
 • Memperbaiki pepijat di mana penindasan tidak akan mengganggu kawalan Prowler (c) Fade dengan betul.
 • Memperbaiki pepijat di mana Viper dapat menyahaktifkan lubang Viper (x), sementara ditindas.

Interaksi permainan

 • Killjoy’s Lockdown (x) kini betul -betul mengambil kerosakan dari semua kebolehan.
 • Memperbaiki Trailblazer Skye (Q) Berurusan Kerosakan kepada Trailblazer (Q) Enemy Skye dan Sova’s Owl Drone (C).
 • Memperbaiki Fury Hunter’s Fury (X) dan Gempa Aftershock Breach (C) Tidak merosakkan Pek BLAST RAZE (Q).
 • Blaze Phoenix tetap (c) Tidak menangani kerosakan kepada Harbour’s Cove (Q), Pek Blast Raze (Q), Leer Reyna (C), Sova’s Recon Bolt (E), dan Kay/O’s Zero/Point (E).
 • Strike Orbital Brimstone (x) Tetap Tidak Mengatasi Kerosakan kepada Harbour’s Cove (Q).
 • Aftershock Pelanggaran Tetap (C), Raze’s Showstopper (X) dan Cat Paint (E), merosakkan Nanoswarm Killjoy (C).
 • Memperbaiki Sova Hunter’s Fury (x) merosakkan Allied Fade’s Haunt (E).
 • Tetap Nanoswarm Killjoy (C), Phoenix’s Hot Hands (E) dan Blaze (c) Tidak menangani kerosakan pada Rendezvous (E) dan tanda dagangan Chamber (C).

Perhatikan senarai peringkat Valorant kami untuk ejen terbaik untuk digunakan pada musim baru, bersama dengan panduan komprehensif kami kepada semua ejen dan kebolehan Valorant. Kami juga mendapat pilihan kod Crosshair Valorant terbaik untuk membantu anda menyusun kepala kepala dan mendapatkan kelebihan pada pertandingan di salah satu permainan berbilang pemain terbaik di PC pada tahun 2023.

Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. . . Harga betul pada masa penerbitan.

Nota Patch Valorant 6.0

Jo-Ellen, di sini. Selamat Tahun Baru, y’all -kami bermula 2023 dengan patch 6.0. Selain daripada peta baru kami, Lotus (yang pasti anda perlu menyemak), Araxys Skinline, BattlePass Baru, dan Kedudukan Dihidupkan, kami masih mendapat beberapa perubahan pada permainan dalam patch ini yang kami ingin memberitahu anda tentang.

Baca di bawah di Split kembali dengan beberapa kemas kini (di mana pencinta berpecah saya di?), Perubahan kepada Penarafan Peringkat (RR) Keuntungan dan Kerugian, dan (Apa yang banyak pemain telah meminta) keupayaan untuk akhirnya variasi kegemaran.

Patch_notes_highlights_6_00.jpg

Kemas kini sistem permainan

 • Mengolah semula cara Guns memproses input zum untuk iklan dan skop semasa menggunakan zoom togol.
  • Kini ada sedikit kes yang boleh menyebabkan perselisihan zum antara klien dan pelayan di bawah keadaan rangkaian yang buruk seperti kehilangan paket dan jitter ping. .

  Kemas kini peta

  • Lotus adalah peta 3 tapak baru yang menawarkan pelbagai pilihan putaran. Buka kunci rahsia di belakang pintu runtuhan purba ini.
  • Sila ambil perhatian bahawa barisan Lotus Only hanya akan dimainkan dalam mod Swiftplay selama satu minggu dan kemudian masuk ke putaran peta yang kompetitif dan tidak dinilai dalam patch 6.1.

  Split kembali dengan beberapa tweak untuk membuat serangan sedikit lebih mudah.

  Split_amain_before.jpg

  Split_amain_after.jpg

  • Yang utama
   • Kawasan pertunangan pertama untuk penyerang telah diperluaskan dan tebing kecil ditambah untuk campuran.

   Splita_amainbox_before.jpg

   Splita_amainbox_after.jpg

   • Kotak utama
    • Boost Box di sebelah Orb telah dikurangkan untuk memberi penyerang kedudukan baru yang melihat ke laman web.

    Splita_rafters_before.jpg

    Splita_rafters_after.jpg

    • Khemah:
     • Kawasan bawah tanah telah dikeluarkan, menjadikannya lebih mudah untuk ditangani sebagai penyerang.

     Split_atower_before.jpg

     Split_atower_after.jpg

     • Menara:
      • Bahagian belakang menara telah diratakan untuk membuat perjuangan ke tanjakan lebih mudah untuk kedua -dua pasukan.

      Split_midbottom_before.jpg

      Split_midbottom_after.jpg

      • Pertengahan bawah:
       • Pemain kini boleh diam -diam menurunkan platform pertengahan.
       • The Trick-Jump Up ke Mid Box juga telah dikeluarkan untuk kesederhanaan.

       split_btower_before.jpg

       split_btower_after.jpg

       • B Menara:
        • Kotak Jump Up Side Defender telah dikeluarkan untuk memudahkan ruang.

        • B Pocket Tali:
         • Sudut keras di sini telah dilancarkan untuk membuat penjelasan lebih mudah.
         • Sila ambil perhatian bahawa angin dan pengikat kini telah dikeluarkan dari putaran peta yang kompetitif dan tidak dinilai, tetapi masih dimainkan dalam semua mod lain.

         Perlindungan Gelap Omen (E)

         • Penutup gelap diletakkan di dalam dinding sekarang akan jatuh ke ketinggian tanah berdekatan.
          • Smokes sehala adalah sebahagian daripada valorant, tetapi mereka sukar untuk bermain dan kami mahu memastikan mereka terhad kepada kawasan yang disengajakan dan difahami. Kami akan mengawasi bagaimana ini memberi kesan kepada tahap kuasa Omen.
          • Kebanyakan utiliti ejen (kecuali molotovs yang belum dilaksanakan) kini akan merosakkan pintu pecah teratai serta plat dinding di Ascent dan Haven.

          Kemas kini yang kompetitif

          Secara keseluruhannya, perubahan di bawah harus membuat keuntungan dan kerugian penarafan ranking merasa lebih konsisten, dan mengurangkan kesan stomps pada RR anda. Kami akan mengawasi data untuk membuat pelarasan tambahan yang diperlukan.

          • Peringatan Reset Episod: Episod baru bermaksud tetapan semula peringkat! Jangkakan kedudukan penempatan anda lebih rendah daripada pada akhir episod 5, dan nasib baik pada pendakian anda!
           • Konteks: Ingat kami menetapkan semula setiap episod untuk memulakan permulaan tangga ranking baru. Ini adalah peluang bagi pemain untuk menunjukkan kemahiran mereka pada musim baru, serta menetapkan semula pemain di tangga yang mungkin tidak lagi aktif.
           • Konteks: Pemain mengalami terlalu banyak keuntungan/kerugian RR dari perlawanan hingga perlawanan berdasarkan perbezaan pusingan (satu kemenangan dapat memberikan 12rr, dan kemenangan seterusnya dapat memberikan 20rr). Kami membuat perubahan ini untuk mengurangkan ayunan RR dalam keuntungan dan kerugian.
           • Memenangi masih merupakan cara yang paling penting untuk mendaki!
           • Konteks: Kami menerima maklum balas bahawa pemain merasa seperti mereka tidak akan diberi ganjaran untuk permainan yang baik, atau dihukum terlalu kasar untuk permainan yang buruk semasa pendakian kedudukan mereka.
           • Sekiranya pangkat pemain berada di bawah MMR sebenar mereka, mereka akan diberi ganjaran lebih banyak untuk permainan yang bagus. Sekiranya pangkat pemain berada di atas MMR mereka, mereka tidak akan dihukum dengan keras jika mereka kalah, tetapi bermain dengan baik dalam perlawanan itu.

           Kemas kini perkembangan

           • Kegemaran variasi ada di sini!
            • Kami telah mendengar maklum balas anda dan menambah keupayaan untuk variasi khusus kegemaran kulit senjata anda (bersama dengan beberapa perubahan UX/UI untuk menyokongnya dengan lebih baik). Sekarang, apabila anda kegemaran varian tertentu, hanya varian kegemaran anda yang akan memasuki kumpulan senjata yang berpotensi yang boleh anda ambil ke dalam permainan jika anda telah melengkapkan kegemaran rawak untuk jenis senjata itu.
            • Pada pembebasan, kulit senjata kegemaran anda yang sedia ada kini akan mempunyai semua varian yang tidak dikunci untuk mengekalkan konsistensi dengan tingkah laku semasa.

            Pembetulan pepijat

            Kosmetik

            • Belt peluru Odin tidak lagi akan muncul secara visual ke kedudukan menegak ketika menukar teman pistol di penonton model.

            Peta

            • Pendakian
             • Memperbaiki pepijat ketika melanggar pintu di pasaran dengan menggunakan keupayaan di dinding ke sisi itu.

             Ejen

             • Memperbaiki pepijat di mana Cypher’s Trapwire (C) boleh diletakkan melalui Orb Barrier Sage (C).
             • Objek tetap seperti perangkap yang tidak rosak jika mereka diletakkan di tompok Molotov yang sudah aktif.
             • Bug tetap di mana anda dapat melihat pencari Skye (x) di minimap semasa mereka masih tidak kelihatan jika anda mempunyai garis penglihatan ke lokasi tersembunyi mereka.
             • Memperbaiki pepijat di mana penindasan tidak akan mengganggu kawalan Prowler (c) Fade dengan betul.
             • Memperbaiki pepijat di mana Viper dapat menyahaktifkan lubang Viper (x), sementara ditindas.
             • Pelbagai interaksi kerosakan permainan tetap:
              • Killjoy’s Lockdown (x) kini betul -betul mengambil kerosakan dari semua kebolehan.
              • Memperbaiki Trailblazer Skye (Q) Berurusan Kerosakan kepada Trailblazer (Q) Enemy Skye dan Sova’s Owl Drone (C).
              • Memperbaiki Fury Hunter’s Fury (X) dan Gempa Aftershock Breach (C) Tidak merosakkan Pek BLAST RAZE (Q).
              • Blaze Phoenix tetap (c) Tidak menangani kerosakan kepada Harbour’s Cove (Q), Pek Blast Raze (Q), Leer Reyna (C), Sova’s Recon Bolt (E), dan Kay/O’s Zero/Point (E).
              • Strike Orbital Brimstone (x) Tetap Tidak Mengatasi Kerosakan kepada Harbour’s Cove (Q).
              • Aftershock Pelanggaran Tetap (C), Raze’s Showstopper (X) dan Cat Paint (E), merosakkan Nanoswarm Killjoy (C).
              • Memperbaiki Sova Hunter’s Fury (x) merosakkan Allied Fade’s Haunt (E).
              • Tetap Nanoswarm Killjoy (C), Phoenix’s Hot Hands (E) dan Blaze (c) Tidak menangani kerosakan pada Rendezvous (E) dan tanda dagangan Chamber (C).
              Jo-Ellen “Riot Joellen” Aragon
              Pengurus Komuniti, Valorant

              Akhirnya meletakkan ijazah penulisannya dengan baik. Kekasih cheeseburger. Dia/dia.