Nekravol – The Doom Wiki di, Doom Eternal Nekravol Collectables: Semua Rahsia dalam Misi Kesepuluh | Senapang patah kertas batu

Doom Eternal Nekravol Collectables: Semua Rahsia dalam Misi Kesepuluh

Nekravol adalah bandar neraka Titanic, yang dirujuk sebagai kilang dan kubu. Ia berpusat di sekitar benteng, yang berfungsi sebagai peranan yang sangat penting: penciptaan tenaga argent untuk urdak.

Nekravol

Nekravol adalah tahap kesepuluh azab kekal. Setelah mengambil Crucible dari Taras Nabad, Doom Slayer bergerak ke Nekravol yang bermaksud untuk menggunakan pemancar tenaga argentnya untuk mencapai Urdak dan menghentikan Khan Maykr daripada menghidupkan semula ikon dosa. Nekravol sebenarnya dibahagikan kepada dua bahagian – bahagian pertama melihat Slayer mendapat akses ke benteng Nekravol dan melintasi tahap yang lebih rendah, sementara bahagian kedua melihat pembunuh mendaki ke puncak kemudahan untuk mencapai pemancar.

Tahap ini adalah titik tidak kembali – Apabila memasuki slipgate kepadanya, kubu Doom tidak dapat diakses lagi sehingga pasca permainan.

“Dengan Blade Crucible yang dipalsukan, anda memulakan perjalanan anda ke alam surgawi Khan Maykr Urdak untuk menghentikannya daripada mendapatkan kawalan penuh terhadap ikon dosa. Untuk sampai ke dunia maykr anda mesti melalui Nekravol, kota yang terkutuk. Di teras Nekravol menara benteng yang terkutuk, di mana jiwa manusia disusun, diseksa, dan diubah menjadi tenaga argent. Di puncak menara, Argent ditransmisikan terus ke Urdak, memberikan anda satu -satunya titik masuk yang diketahui ke bandar Maykr.”

Kandungan

 • 1 Lore
 • 2 Walkthrough
  • 2.1 objektif
  • 2.2 Essentials
  • 2.3 cabaran
  • 2.4 pertemuan rahsia
  • 2.5 item khas
  • 2.6 koleksi

  Lore [sunting]

  Nekravol adalah bandar neraka Titanic, yang dirujuk sebagai kilang dan kubu. Ia berpusat di sekitar benteng, yang berfungsi sebagai peranan yang sangat penting: penciptaan tenaga argent untuk urdak.

  Penciptaan Argent bermula dengan menyusun mangsa neraka oleh Kalibas hakim tanpa penglihatan. Manusia yang dianggap tidak layak diproses lebih jauh dibuang ke dalam paya darah. Mereka yang layak dibawa lebih jauh ke dalam kemudahan dan diseksa sehingga roh mereka dipecahkan, di mana titik jiwa mereka diekstrak oleh evulsor dan berubah menjadi intipati neraka, sementara mayat mereka dibuang di kawasan tanah neraka, di mana mereka berubah menjadi setan lebih masa. Essence neraka kemudian digabungkan dengan tenaga Wraith untuk mencipta tenaga argent, yang kemudiannya diangkut ke Urdak. Kilang itu menggunakan teknologi Sentinel dan Maykr kerana ia dibina oleh hamba Argenta di bawah bimbingan Khan Maykr dan imam neraka.

  Walkthrough [sunting]

  Objektif [sunting]

  Pertempuran melalui kilang jiwa memusnahkan mata Kalibas (0/4)

  Essentials [Edit]

  Ikuti platform di atas lava sehingga anda sampai ke beberapa tangga, membunuh Arachnotron dan dua Cyber-Mancubi menunggu di bahagian atas. Belok kanan di bahagian atas tangga dan melompat ke atas dua peluncur bola api, kemudian naik blok di hadapan anda – masa mendaki ke langkah atas dengan berhati -hati, kerana api akan naik dari itu pada selang masa yang tetap dan anda perlu masa pergerakan anda untuk menangkap bar monyet ketika ia naik. Berayun ke dinding yang boleh dilanjutkan dan kelihatan betul untuk melompat ke dalam terowong, pergi ke sudut untuk berurusan dengan warna merah jambu, bangkai dan prowler kemudian terus ke hadapan sehingga anda menjatuhkan lubang. Teruskan mengikuti jalan sehingga anda sampai ke kawasan luar yang besar kemudian belok kanan dan menuju ke pintu besar, di mana seorang tiran akan teleport untuk menghalang jalan anda – setan super berat ini akan membombardir anda dengan roket dan gelombang pencari, tetapi lambat Hidupkan sehingga seberapa banyak yang mungkin untuk mengelakkan api; Terdapat powerup serangan di atas arena yang akan membantu anda menimbulkan lebih banyak kerosakan pada tiran. Sebenarnya, ini sebenarnya mungkin salah satu tiran yang paling mudah untuk dibunuh dalam permainan kerana powerup serangan. Sebaik sahaja tiran jatuh, buang syaitan -syaitan lain yang teleport di kemudian berdiri di atas pad tekanan hijau yang muncul di hadapan pintu untuk membukanya.

  Pergi melalui pintu dan jatuhkan lubang di belakangnya, kemudian tekan suis tengkorak di hadapan anda untuk melepaskan imp dan zombie diikuti oleh baron neraka. Tembak suis hijau di sebelah pintu yang baron datang untuk membuka pintu berdekatan, dengan cepat melangkah dan menyerang blok yang boleh ditumbuk di belakangnya untuk menolaknya – kini anda mesti menembak suis lagi untuk membuka pintu, pergi ke Blok dan lompat ke overhead dinding yang boleh diperolehi sebelum blok menarik balik. . Otak Kalibas dilindungi oleh perisai, dan empat lajur di sekelilingnya akan dibuka setiap kerap untuk mendedahkan mata yang menembak projektil plasma pada anda; Anda mesti menembak mata semasa mereka terdedah, tetapi terus bergerak sebagai platform yang anda berdiri akan jatuh ke dalam lava dan unsur sakit dan gargoyles akan memasuki kawasan itu juga. Apabila semua empat mata dimusnahkan, perisai di sekeliling otak akan jatuh; Punch It untuk memusnahkan Kalibas dan mendedahkan pelancar yang menuju ke dinding yang boleh diperoleh.

  Pergi ke cerun dan lihat ke kiri anda untuk melihat suis hijau; Suis ini mengawal beberapa perangkap penghancur di kawasan ini dan boleh digunakan untuk membunuh setan dengan serta -merta (diperlukan untuk cabaran helah dan perangkap). Pergi melepasi penghancur pertama dan menuju ke cerun, kemudian cepat menembak butang di bahagian atas untuk menurunkan penghancur lain pada beberapa setan lagi, termasuk dua penonton yang menjaga token penguasaan. Kepala cerun yang menuju ke bilik ini untuk mencari titik saman praetor, kemudian jatuh ke dalam lubang di sebelahnya dan cepat -cepat berlari ke hadapan untuk merebut dinding yang boleh diperoleh. Sebaik sahaja anda memanjat dinding, gunakan pelancar di hadapan anda untuk sampai ke lantai di atas dan cari sel Argent di sebelah perangkap penghancur lain; Beberapa syaitan berat akan bertelur di kawasan ini, bermula dengan ksatria yang mengerikan dan berakhir dengan gudang gerbang yang menanam di tingkat pertama oleh beberapa tiang bilah. Sebaik sahaja arena itu jelas, kembali ke tingkat dua untuk kembali ke lubang yang anda jalankan sebelum.

  Membunuh Mancubus di bahagian atas cerun yang berdekatan dan mengetuai ia untuk mencari beberapa dinding yang lebih mendaki di sekitar lajur dengan jet api; masa anda melompat melepasi jet, maka apabila anda sampai ke sisi lain melihat kiri untuk melihat beberapa sangkar yang penuh dengan manusia yang naik dari bawah. Naik salah satu sangkar ini ke lantai di atas, kemudian berhati -hati berjalan melepasi dua penghancur untuk memasuki dewan dengan totem buff, yang berada di lajur ke kanan anda ketika anda memasuki bilik dan hanya dapat dicapai dengan mengikuti lekuk overhead. Sebaik sahaja totem dimusnahkan, buang Arachnotron, Cyber-Mancubus dan Pinky kemudian melihat sangkar manusia yang naik dari lantai di bilik ini-menunggang sangkar kanan sehingga ia menarik balik ke dinding dan dengan cepat melompat ke atas dinding, kemudian melompat ke kiri ke tanah di ruang tertutup dengan suis tengkorak. Menekan suis akan mengaktifkan dua penghancur di seberang dewan, jadi masa anda melepasi mereka kemudian belok kiri untuk menghadapi seorang Marauder menghampiri kedudukan anda; Bunuh bersama dengan whiplash kemudian naik tangga ke suis tengkorak kedua yang akan membuka penghalang besar bar mendatar.

  Dengan halangan terbuka, kepala melewatinya ke arena terakhir yang diabaikan oleh patung Olivia Pierce. Anda mesti membunuh pelbagai setan berat, memuncak dalam pertempuran dengan dua pemburu azab – ini adalah satu -satunya peluang anda untuk mendapatkan cabaran Doom Hunt, jadi pilih saat anda untuk menyerang dengan teliti. Sebaik sahaja arena itu jelas, gunakan bar monyet untuk berayun ke tiang di antara pintu masuk kemudian belok kiri untuk melompat ke laluan yang mengandungi tiga penghancur serta jet api; Setelah menjalankan tegang ini, kumpulkan titik saman Praetor di hadapan kemudian belok kiri untuk sampai ke belakang patung Olivia. .

  Cabaran [sunting]

  • Mati oleh pedang – Bunuh Dua Syaitan Dengan Tangki
  • Trik dan perangkap – Bunuh Lapan Syaitan Menggunakan Perangkap Crusher
  • The Doom Hunt – Lakukan kemuliaan “kiri” yang membunuh di Doom Hunter

  Pertemuan Rahsia [sunting]

  1. Dari titik saman praetor kedua, anda akan tiba di lubang; Sarang gore boleh didapati di terowong di bawah platform yang anda sedang berdiri. Anda akan mempunyai sepuluh saat untuk membunuh ksatria neraka dan zombie mecha.
  2. Setelah membuka penghalang ke arena terakhir, backtrack melewati sepasang penghancur bergerak pertama untuk mendapati bahawa pintu gerbang menuju ke sarang gore telah dibuka. Anda akan mempunyai 30 saat untuk membunuh baron dan dua zombi.

  Item Khas [Edit]

  Stesen automap di tahap ini berada di bawah titik saman praetor kedua.

  • Tiga kehidupan tambahan
   1. Setelah mengalahkan tiran pertama dan membuka pintu gerbang yang dijaga, gunakan bar monyet di kedua -dua belah pintu untuk berayun ke bar monyet ketiga di sebelah tingkap yang dihalang. Semasa anda melewati tingkap, lihat kiri untuk merebut dinding pendaki dan menuju ke atas kemudian lompat untuk memasuki pembukaan di sebelah kiri anda. 1Up boleh didapati di sini.
   2. Setelah melepasi perangkap penghancur ketiga dan sampai ke tingkat atas lubang berdekatan, belok kiri pada t-persimpangan dan menuju ke cerun ke 1Up.
   3. 1up berada di atas tiang di arena terakhir, boleh dicapai menggunakan bar monyet.
  • Dua sel Argent
   1. Oleh perangkap penghancur ketiga.
   2. Sebelum arena terakhir.
  • Dua caj yang boleh dibina
   1. Di bilik yang sama dengan kod cheat “mod kebuluran”
   2. Di arena akhir.

  Koleksi [sunting]

  • Satu kristal sentinel
   1. Belok kiri di bahagian atas tangga berhampiran permulaan dan melompat ke atas peluncur bola api untuk mencari kristal.
  • Tiga Titik Saman Praetor
   1. Setelah memanjat cerun melewati Kalibas, belok kanan untuk mencari jalan yang membawa kepada semangat Sentinel malam.
   2. Sentinel malam berada di bahagian atas cerun melewati perangkap penghancur kedua.
   3. Sentinel malam terakhir ditemui sebelum anda sampai ke patung Olivia.
  • Dua halaman Codex
   1. “Nekravol – Bahagian I” – Setelah masuk ke dalam benteng, ikuti petikan sehingga anda harus menurunkan lubang. Melompat ke tebing di hadapan anda dan ikuti ke halaman.
   2. “Fuel the Eternal Flame – Bahagian I” – Setelah membunuh Marauder, pergi ke akhir petikan yang datang untuk mencari halaman.
  • Tiga mainan
   1. “Baron of Hell” – Setelah mengumpul kehidupan tambahan yang pertama, jatuhkan lubang di sebelahnya untuk mencari tanda tanya.
   2. “Gladiator” – Dari pertemuan rahsia pertama, naik dari lubang untuk mencari tanda tanya.
   3. “Doom Hunter” – Setelah memanjat set pertama sangkar manusia, anda akan melihat dua penghancur di hadapan anda. Terdapat dinding retak di sebelah kanan penghancur pertama; Dash melaluinya untuk mencari tanda tanya.
   1. “Mod Kelaparan” – Di kawasan di mana anda melawan Marauder adalah beberapa sangkar manusia yang naik dari lantai. Apabila sangkar melepasi anda, jatuhkan batang untuk mencari bilik yang mengandungi tanda tanya.
  • Satu album
   1. “Keen – anda mesti makan sayur -sayuran anda!!” – Dengan sarang gore untuk pertemuan rahsia kedua.
  • Dua token penguasaan
   1. Di dalam bilik dengan perangkap penghancur kedua, dijaga oleh penonton.
   2. Di tempat yang sama dengan mainan “Doom Hunter”.

  Anda mendekati akhir azab abadi sekarang dan ada juga banyak barang yang boleh dikumpulkan yang harus anda cari dalam perjalanan ke atas. Tidak sebanyak dahulu, tetapi misi ini mempunyai pasangan yang sedikit tersembunyi.

  Doom Panduan Koleksi Nekravol Abadi

  Misi Doom Eternal ini mempunyai 13 rahsia yang dapat ditemui. Kekunci Slayer adalah ingatan yang jauh, tetapi terdapat banyak pertemuan dan item lain untuk dicari di sepanjang jalan. Jangan keliru ini dengan Nekravol Bahagian II, kerana itu adalah misi yang berasingan.

  Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

  Seperti biasa, perlu diperhatikan bahawa pada akhir tahap, anda akan membuka kunci keupayaan untuk Perjalanan pantas ke titik tertentu di peringkat. Sekiranya anda terlepas sebarang koleksi, itu akan menjadi masa untuk mencari mereka yang tidak terhalang. Automap di sini ditemui dari titik saman praetor kedua. Letakkan tepi ke kanan untuk mencari peta.

  Kandungan

  • Nekravol lokasi yang boleh dikumpulkan
  • Cabaran

  Berikut adalah semua lokasi untuk setiap rahsia tersembunyi dalam misi kesepuluh.

  Nekravol lokasi yang boleh dikumpulkan

  • Sentinel Crystal #1: Sebelum sampai ke pintu pagar, belok kiri dan berjalan di jalan. Lompat Fireball Meludah Meriam dan Belok Kanan Untuk Mencari Kristal.
  • Entri Codex #1: Selepas memanjat dinding di sebelah kanan pintu, anda akan melihat bilik dengan musuh di dalamnya. Mengalahkan mereka, maka ketika anda membuat jalan ke hadapan, melompat ke jurang dan ke kiri sudut untuk mencari halaman.
  • Mainan #1: Di bilik besar di mana anda melawan baron neraka, gunakan tiang patah untuk naik ke arah yang jauh. Melompat dan memeluk dinding, mengayunkan tiang, memanjat dinding pendaki lebih jauh. Melompat dan melalui jurang untuk 1-up dan mainan di bawah lubang. Pastikan anda membuka pintu gerbang besar terlebih dahulu.
  • Titik saman praetor #1: . Anda akan berada di persimpangan jalan. Belok kanan untuk mencari ksatria yang memegang duit syiling.
  • Penguasaan Token #1: Di bilik kedua dengan perangkap penghancur (ia mempunyai dua warna merah jambu yang tidak kelihatan), token berada di hujungnya.
  • Titik saman praetor #2: Ikuti jalan ke kanan dari bilik perangkap penghancur dengan warna merah jambu yang tidak kelihatan untuk mencari ksatria.
  • Mainan #2: Dari titik saman praetor kedua, kepala lurus sehingga anda sampai ke tebing. Melompat, tetapi menghadap ke belakang. Anda akan melihat jurang kecil untuk meledingkan, yang membawa kepada pertemuan rahsia. Ikuti jalan dan belok kiri untuk mencari mainan.
  • Mainan #3: Apabila anda melihat dua penghancur, pukulan dinding di sebelah kanan penghancur pertama dan membuatnya sebelum anda berubah menjadi bubur. Mainan itu ada di dalam, dan juga ..
  • Penguasaan Token #2: Dijumpai di bilik yang sama dengan mainan ketiga.
  • Rakam #1: Setelah mengalahkan musuh di dalam bilik dengan totem buff, lihat ke dinding kiri pintu. Anda akan melihat beberapa blok yang semakin meningkat. Mendaki satu, melompat ke arah dinding pendaki, kemudian melompat ke jurang ke kiri. Tekan butang untuk membuka pintu pagar. . Terus mengikuti jalan untuk mencari rekod.
  • Curang cakera #1: Di dalam bilik dengan Marauder dan Whiplash sejurus selepas penghancur kedua, lepaskan jurang di dinding jauh ketika anda masuk untuk mencari cakera cheat.
  • Entri Codex #2: Ikuti laluan utama selepas Marauder untuk mencari entri codex.
  • Titik saman praetor #3: Di dalam bilik di mana anda melawan dua pemburu azab, mengayunkan tiang ke sudut terdekat ke kanan untuk mencapai jurang di kasau. Anda perlu menyeberangi banyak perangkap untuk sampai ke ksatria. Ini dalam perjalanan untuk melewati bilik ini dan mengetuk patung.

  Pertemuan Rahsia

  • Pertemuan Rahsia #1: Ia berada di jalan ke mainan kedua di peringkat ini.
  • Pertemuan Rahsia #2: Ia berhampiran rekod di peringkat ini.

  Cabaran

  • Mati dengan pedang: Bunuh Dua Syaitan Dengan Tangki.
  • Trik dan perangkap: Bunuh Lapan Syaitan Menggunakan Perangkap Crusher. Anda menembak butang untuk mengaktifkan penghancur. Gunakan zombi biasa atau musuh lain untuk dikira ke arah ini.
  • Doom Hunt: Lakukan kemuliaan “sebelah kiri” membunuh pemburu azab.

  Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan Nekravol, anda hanya separuh hingga ke akhir kemudahan yang agak besar ini. Kami akan menerangkan di mana untuk mencari koleksi untuk bahagian kedua Nekravol, dan semua koleksi lain dalam Doom Eternal dalam panduan berikut:

  Doom Nekravol Eternal Collectables

  DOOM COLLECTABLES ETERNAL

  • Neraka di bumi
  • Exultia
  • Asas kultus
  • Doom Hunter Base
  • Super Gore Nest
  • Kompleks arka
  • MARS CORE
  • Sentinel Prime
  • Taras Nabad
  • Nekravol Bahagian II
  • Urdak
  • Dosa terakhir dan kubu azab

  Siri Panduan Eternal Doom

  • Panduan Eternal Doom – Kembali ke Panduan Utama Kami untuk 20 Tips Top dan Trik.
  • Senjata Eternal Doom – Semua Kos Peningkatan dan Cabaran Penguasaan Senjata untuk Setiap Senjata.
  • Peningkatan Eternal Doom – Apa Yang Perlu Dibelus.
  • Cara Membuka Kunci Rahsia Abadi – Doom Eternal mempunyai banyak perkara tersembunyi, inilah cara untuk mendapatkannya.
  • Prestasi PC Eternal Doom – Cara Mendapatkan Tetapan Terbaik.

  SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

  Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

  Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
  Topik dalam artikel ini

  Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Pengembaraan Tindakan Ikut
  • Bethesda Softworks Ikuti
  • DOOM Ikut
  • Doom Eternal Ikuti
  • Ciri Ikut
  • Panduan mengikuti
  • Perisian ID Ikut
  • Penembak Ikut

  Ikuti semua topik Lihat 3 lagi

  Tahniah atas ikut pertama anda!

  Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

  Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

  Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

  Ketika Dave adalah penulis panduan untuk rock, kertas, senapang patah, itu adalah keistimewaannya untuk memahami cara bermain permainan tertentu dengan baik, sehingga pemain baru dapat memahami hal -hal yang lebih kompleks tentang mereka.