Naoki Yoshida mahu peminat menantikan pelabuhan PC Final Fantasy 16 – Xfire, Final Fantasy 16 secara rasmi datang ke PC | PC Gamer

Final Fantasy 16 secara rasmi datang ke PC

Final Fantasy 16 mendapat ulasan yang cukup positif, terutamanya dalam pertempuran. PC Gamer’s Won Mollie Taylor cukup gila untuk menantinya, kerana dalam perhitungannya, ia mungkin menjadi salah satu RPG terbaik dalam dekad yang lalu.

Tarikh Siaran PC FF16

Pada kadar ini, tarikh pelepasan 2025 untuk port PC Final Fantasy 16 nampaknya seperti pertaruhan yang selamat.

Ya, kekurangan saham PlayStation 5 sudah berakhir. Memang benar bahawa PS5 hanya mencatatkan suku terlaris sepanjang masa. Tetapi, hanya kerana lebih ramai orang mempunyai PS5s hari ini tidak bermakna anda dan semua orang mempunyai satu. Ia tidak seperti semua pemain mampu menghabiskan $ 600 lagi untuk mendapatkan konsol permainan ketika mereka sudah menghabiskan dua kali lebih banyak jika tidak lebih banyak di pc permainan yang sangat berkebolehan. Malangnya, kos mempunyai PC permainan tidak selalu literal – permainan menunggu untuk eksklusif, terutama yang ada di platform PlayStation, boleh mengambil sedikit masa. Kes pada titik, Final Fantasy 16.

Treler mendedahkan asal permainan ini mengesahkan bahawa FF16 akhirnya akan tersedia di PC dan pengeluar permainan, Naoki Yoshida, telah mengesahkan bahawa ia hanya eksklusif masa terhad pada PS5 walaupun kedatangannya di PC tidak akan menjadi bila-bila masa tidak lama lagi.

Sekarang, dalam aliran baru -baru ini, Yoshida telah mengesahkan bahawa Square Enix, atau Unit Perniagaan Kreatif Kreatif III, sudah susah bekerja di pelabuhan PC FF16 dan dia mahu semua orang “menantikan” kepadanya, seperti pemain PC.

Sudah tentu, kaveat tetap: kesabaran adalah kunci. FF16 hanya digilap seperti sekarang di PS5 selepas persegi Enix membuat keputusan untuk melambatkannya dari tarikh pelepasan asalnya untuk kerja tambahan.

Hasilnya adalah pesaing GOTY yang mungkin mungkin menjadi gelaran AAA yang jarang berlaku yang tidak memerlukan patch satu hari pada pelancaran jika tidak untuk kesempurnaan Square Enix yang dimainkan pada saat -saat akhir.

Jika tidak ada yang lain, pernyataan Yoshida hanya burung kakak tua yang dikatakannya sebelum ini dan menjelaskan satu perincian utama: Square Enix ingin menyampaikan permainan yang fenomenal di PC kerana ia berada di PS5.

Oleh itu, persoalannya tidak lagi jika Final Fantasy 16 akan datang ke PC, tetapi bila. Dan sementara jawapannya tetap diselubungi misteri, ada rasa harapan dan kegembiraan bersama di kalangan peminat yang telah ditinggalkan dari luar sebagai pemilik PS5 menikmati apa yang mungkin salah satu acara terbaik dalam sejarah francais.

Untuk pemain PC di luar sana, bertahan dengan pantas. Yakinlah bahawa penantian anda berbaloi. Ketibaan FF16 di PC akan berlaku. Ketika akhirnya tiba, Yoshi-P menjamin bahawa ia akan menjadi tontonan besar bercerita, tindakan, dan pengembaraan.

Bagi Square Enix, kini berada di Final Fantasy Fantasy. Setelah menikmati apa yang hanya dapat kita anggap sebagai pelancaran besar -besaran untuk FF16, pemaju bertingkat salah satu francais yang paling ikonik permainan akan melepaskan Rebirth Final Fantasy pada awal tahun depan. Bukan itu sahaja, tetapi ada khabar angin yang remake serta pembuat semula Final Fantasy 9, Final Fantasy X, dan Final Fantasy Tactics, semuanya di docket. Akhirnya, dengan pekerja di dalam syarikat yang ingin meninjau semula Final Fantasy V dan Final Fantasy VI, francais akan menjadi sebahagian daripada perhatian utama untuk masa depan yang dapat dijangka dengan aliran siaran yang berterusan – baik lama dan baru.

Final Fantasy 16 secara rasmi datang ke PC

Protagonis Clive di Final Fantasy 16

Pengeluar Final Fantasy XVI Naoki Yoshida dengan betul, secara rasmi mengesahkan bahawa kerja telah mula membawa Final Fantasy XVI ke PC. Dalam jawatan yang dibuat kepada X, yang dahulunya dikenali sebagai Twitter, dari akaun Final Fantasy rasmi Yoshi-P mengesahkan apa yang dia mahu katakan untuk beberapa waktu.

. #Ff16 pic.Twitter.com/mjykzqxhrnseptember 3, 2023

“Walaupun Final Fantasy 16 dilancarkan sebagai PlayStation 5 eksklusif, kami sedar bahawa ramai di antara kamu telah meminta versi PC. Oleh itu, izinkan saya mengambil kesempatan ini untuk mengumumkan secara rasmi bahawa pembangunan pada versi PC sedang dijalankan, “katanya dalam video tersebut. Yang terus menolak idea bahawa kita akan mendapatkannya dalam tahun ini.

“Saya berharap dapat memberi anda lebih banyak maklumat mengenai kedua -dua DLCC yang akan datang dan versi PC sebelum akhir tahun ini, jadi sila tunggu,” kata Yoshida. Pengumuman itu dibuat bersama berita Big Patch dan DLC yang pertama FF16, dan ungkapan itu menjadikannya kelihatan seperti pernyataan sebelumnya Yoshida yang masih berdiri -kita tidak akan mendapatnya sebelum akhir tahun 2023.

DLC adalah berita juga, kerana sebelum ini tidak ada rancangan untuk DLC di FF16 sehingga maklum balas dan jualan peminat seolah -olah yakin Square Enix sebaliknya. Tidak mengetahui apa yang DLC ​​akan menjadi, tetapi kemas kini percuma untuk permainan yang jatuh pada hujung minggu ini termasuk pakaian alternatif untuk watak -watak, senjata baru untuk watak utama, dan keupayaan untuk mengubah penampilan senjata watak utama sambil mengekalkan statistik dari statistik Yang anda pegang dengan betul.

Yoshida sebelum ini mengatakan bahawa mengoptimumkan versi PC adalah masalah masa dan sumber: “Walaupun kita mula mengoptimumkan versi PC selepas versi PS5 keluar, kita tidak akan dapat mengoptimumkannya dalam setengah tahun, jadi ia menang ‘tidak keluar dalam jangka pendek setengah tahun. Saya ingin melepaskannya akhirnya, dan saya fikir saya akan, tetapi saya tidak berada di panggung di mana saya boleh mengatakan bila.”

Kemudian dia mengatakan bahawa ia adalah seterusnya dalam senarai tugasnya. Sekarang dia betul, benar -benar, secara rasmi mengatakan ia akan datang. Ini sudah tentu tidak mengejutkan, kerana Square Enix sebelum ini secara tidak sengaja mengumumkannya.

Final Fantasy 16 mendapat ulasan yang cukup positif, terutamanya dalam pertempuran. PC Gamer’s Won Mollie Taylor cukup gila untuk menantinya, kerana dalam perhitungannya, ia mungkin menjadi salah satu RPG terbaik dalam dekad yang lalu.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Jon Bolding adalah penulis permainan dan pengkritik dengan latar belakang yang luas dalam permainan strategi. Apabila dia tidak berada di PCnya, dia dapat dijumpai bermain setiap permainan tablet di bawah matahari.