Monitor OLED 240Hz 32 -inci akan datang – tetapi saya tidak akan membuat doh preorder – ambang, spektrum doh OLED yang dikeluarkan dengan perjanjian pra -pesanan – Berita

Dough Spectrum OLED dikeluarkan dengan perjanjian pra-pesanan

ES07E3D mempunyai 31.Diagonal 5 inci dengan nisbah aspek 16: 9. Ia mempunyai panel OLED yang puncak pada 1000 nits dengan HDR (400 nits penuh skrin) dan meliputi 100% daripada gamut warna SRGB dan 98.5 gamut DCI-P3. Doh menilai nisbah kontrasnya pada 1,500,000: 1 dan delta-e biasa kurang dari 1 (bermakna ia sangat tepat warna).

Monitor OLED 240Hz 32-inci akan datang-tetapi saya tidak akan membuat doh preorder

Syarikat itu mengatakan ia akan menjadi yang pertama untuk memasarkan, tetapi itu sukar untuk dipercayai.

Oleh Sean Hollister, editor kanan dan ahli pengasas The Verge yang meliputi alat, permainan, dan mainan. Dia menghabiskan 15 tahun menyunting orang -orang seperti CNET, GIZMODO, dan Engadget.

8 Ogos 2023, 1:00 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Produk itu tidak separuh-dibakar lagi, tetapi itu tidak menghentikan adunan – roti Syarikat Pemantauan Permainan yang dahulunya dikenali sebagai Eve baru saja mengumumkan apa yang diklaimnya akan menjadi monitor OLED 4K 4K 240Hz yang pertama di seluruh pasaran.

Mengatakan bahawa saya ragu -ragu tidak datang dekat untuk memotong mustard. Walaupun kita melupakan rekod prestasi buruk Dough-yang anda pastinya tidak seharusnya-ini adalah sebuah syarikat yang dengan yakin memberitahu kami ia akan menghantar monitor OLED 27 inci pada bulan Julai ini tetapi kini menargetkan lebih awal daripada Oktober. Asus, Acer, Corsair, dan LG telah menghantar monitor dengan panel 27 inci yang sama di dalam-mengapa mereka tidak akan mengalahkan doh hingga 32 inci juga?

Dengan kata lain: anda harus mengambil doh dengan secubit garam. Selepas penangguhan dan tangisan penipuan, saya belum lagi mempercayai wang saya kepada syarikat ini.

Berkaitan

Diakui, seperti OLED 27 inci yang dijanjikan Dough, 4K OLED 32-inci baru seperti itu boleh menjadi kerak atas, jika ia naik sama sekali.

Sementara 98.5 peratus warna DCI-P3, 48-240Hz VRR (dan MEH 150-nit kecerahan biasa) harus tersedia untuk mana-mana pengeluar yang mengadopsi panel OLED yang sama, doh akan menentang bijirin dengan menawarkan sambungan USB-C dengan 100W untuk mengecas untuk anda Laptop – sebagai tambahan kepada sepasang HDMI 2.1 pelabuhan, paparan, 3.Jack audio 5mm, dan lima port USB 10Gbps (satu input USB-C, dua output USB-C, dan dua output USB-A, sebagai tambahan kepada penyambung USB-C hulu untuk PC anda).

Sekiranya ciri-ciri ini terdengar biasa, itu kerana Dough mengatakan ia menggunakan papan induk yang sama ia sedang berkembang untuk 27-inci di sini juga.

Nota mengenai crowdfunding:

. Menurut kajian yang dikendalikan oleh Kickstarter pada tahun 2015, kira -kira 1 dari 10 produk “berjaya” yang mencapai matlamat pendanaan mereka gagal memberikan ganjaran. Daripada orang -orang yang menyampaikan, kelewatan, tarikh akhir yang terlepas, atau idea -idea yang terlalu teruk bermakna bahawa sering terdapat kekecewaan di kedai untuk produk -produk yang dilakukan.

Pertahanan terbaik adalah menggunakan penghakiman terbaik anda. Tanya diri anda: adakah produk kelihatan sah? Adakah syarikat membuat tuntutan luar biasa? Adakah terdapat prototaip kerja? Adakah syarikat menyebut rancangan sedia ada untuk mengeluarkan dan menghantar produk siap? Adakah ia telah menyelesaikan kickstarter sebelum ini? Dan ingat: anda tidak semestinya membeli produk apabila anda kembali ke laman web crowdfunding.

Dough juga menjanjikan ia akan mempunyai penyisipan bingkai hitam pertama industri dalam monitor permainan OLEDnya (sesuatu yang kita lihat di beberapa TV OLED), kedua-dua skrin split dan mod gambar-gambar, dan penentukuran kilang individu. Dan ia akan mempunyai jaminan dua tahun yang terbakar, dengan mengandaikan anda bersedia mempercayai doh. Banyak pengeluar monitor OLED (Alienware dan Corsair adalah pengecualian yang ketara) tidak menawarkan jaminan terbakar.

Terakhir tetapi tidak ragi, Dough mengatakan ia akan tersedia di kedua -dua Matte dan Gorilla Glass DXC selesai, yang mana yang berharga $ 100- $ 200 lebih dan menawarkan kontras yang lebih baik dan berkurangan dengan ketara berbanding dengan adunan lapisan / malam yang digunakan sebelum ini, Tuntutan Syarikat.

Selain mempunyai sedikit. Tarikh Kapal Stretchy, syarikat itu juga menggunakan FOMO yang berada di atas dan di luar laman web kebanyakan crowdfunding untuk memikat anda. Harga bermula pada $ 699 untuk Matte atau $ 799 untuk penamat Gorilla Glass, sebelum meningkat sesuai dan bermula pada apa yang kini dijangka menjadi harga runcit akhir $ 1,099 dan $ 1,299, masing -masing.

Itu hanya termasuk monitor VESA 100 x 100 mountable, dengan cara – pendirian aluminium cast tambahan.

Dough mengatakan ia sedang menyasarkan April 2024 untuk monitor 32 inci, walaupun terdapat sedikit percanggahan di sana juga: jawatan Reddit baru-baru ini dari pekerja doh mencadangkan 31 yang diperlukan.Panel OLED 5 inci tidak akan tersedia sehingga hampir Q3 tahun 2024.

Dough Spectrum OLED dikeluarkan dengan perjanjian pra-pesanan

Spektrum OLED. (Sumber: Dough)

Dough menegaskan bahawa versi terkini monitor spektrumnya menyampaikan “prestasi permainan tak terkalahkan” terima kasih kepada panel OLEDnya. Paparan 27-inci juga mempunyai kadar refresh canggih dan dwi HDMI 2.1A pelabuhan. Ia kini telah dikeluarkan dengan tawaran pra-pesanan khas sebanyak AS $ 350 dari harga “runcit global”, walaupun untuk masa yang sangat terhad.

Dough (dahulunya peranti Eve) telah mengumumkan bahawa spektrum OLED akhirnya tersedia. Versi monitor ini, seperti namanya, panel yang diperbuat daripada LED organik yang diperoleh daripada LG yang disebut.

Versi monitor spektrum ini dinilai untuk permainan 1440p sehingga 240Hz dengan latensi sedikit sebanyak 0.03 milisaat (MS). Dough telah membuat paparan berkilat daripada matte, pilihan yang dibuat untuk mengutamakan perincian dan rayuan premium ke atas pencegahan silau. Sebaliknya, monitor juga menyokong Nvidia G-Sync, AMD FreeSync Premium Pro dan KVM Switching.

Spektrum OLED belum didengar sejak pengumuman pra-jualan awalnya. Walau bagaimanapun, kini ia disokong untuk pra-pesanan, dengan jaminan pembakaran 2 tahun yang dibuang, pada US $ 749 (dengan “burung awal“Pautan rujukan e -mel) – tetapi hanya sehingga 5 Mei, 2023, iaitu ketika harga runcit penuh Dough Monitor baru sebanyak AS $ 1,099 dijangka berkuatkuasa.

Bekerja untuk NotebookCheck
Adakah anda seorang Techie yang tahu bagaimana menulis? Kemudian sertai pasukan kami! Dikehendaki:

– Penulis Majalah
Perincian di sini

Penafian: NotebookCheck tidak bertanggungjawab terhadap perubahan harga yang dijalankan oleh peruncit. Harga diskaun atau perjanjian yang disebutkan dalam item ini boleh didapati pada masa penulisan dan mungkin tertakluk kepada sekatan masa dan/atau ketersediaan unit terhad.

Dough debut spektrum hitam 4K ES07E3D 32 inci OLED monitor dengan kadar penyegaran 240 Hz

. Spektrum Hitam 4K ES07E3D adalah monitor OLED yang dilindungi kaca 32 inci dengan kadar penyegaran 240 Hz, menjadikannya satu-satunya monitor OLED 240 Hz di pasaran di pasaran.

. Spektrum Hitam 4K ES07E3D mempunyai panel OLED 32-inci dengan kadar penyegaran 240 Hz cepat.

ES07E3D mempunyai 31.Diagonal 5 inci dengan nisbah aspek 16: 9. Ia mempunyai panel OLED yang puncak pada 1000 nits dengan HDR (400 nits penuh skrin) dan meliputi 100% daripada gamut warna SRGB dan 98.5 gamut DCI-P3. Doh menilai nisbah kontrasnya pada 1,500,000: 1 dan delta-e biasa kurang dari 1 (bermakna ia sangat tepat warna).

Monitor mempunyai kadar penyegaran sehingga 240 Hz dengan 0.03 ms Waktu Respons (kelabu-ke-kelabu). Ia menyokong kedua-dua Nvidia G-Sync dan AMD FreeSync, yang harus membolehkan permainan lancar.

Untuk pelabuhan, spektrum hitam 4K ES07E3D mempunyai dua HDMI 2.Port 1a dan satu paparan tunggal. Tiga input paparan ini semua menyokong DSC 1.2, E-DDC, HDR10, dan HDCP 2.2. DisplayPort juga menyokong penghantaran HBR3. Terdapat dua input USB-C, salah satunya menyokong DisplayPort 1.. Port USB-C yang lain bertindak sebagai sambungan hulu ke komputer yang disambungkan.

Terdapat dua output USB-C dan dua USB-A, semuanya adalah USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps). . Terakhir, ada 3 3.Jack audio 5 mm untuk output audio.

ES07E3D menggunakan penutup kaca gorila dengan salutan anti-silau DXC. . Terdapat juga pilihan matte yang tersedia (Spectrum Black 4K ES07E3F).

Doh menyatakan monitor spektrum baru akan menggunakan penyisipan bingkai hitam, yang melekat bingkai hitam (pada dasarnya mematikan semua piksel) di antara setiap penyegaran skrin penuh. Syarikat mendakwa ini meningkatkan gerakan yang dirasakan.

Dough akan menawarkan spektrum hitam 4K ES07E3D dan ES07E3F secara pra-pesanan dengan tag harga yang semakin meningkat. . Harga ini akan terus meningkat dengan setiap batch pesanan sehingga mereka melanda MSRP masing -masing $ 1099 dan $ 1299. Sebaik sahaja model runcit mencecah harga runcit mereka, mereka akan tersedia di Amazon di U.K., Perancis, Itali, dan Jerman; B & h; dan peruncit lain yang belum diumumkan doh.

Bekerja untuk NotebookCheck
Adakah anda seorang Techie yang tahu bagaimana menulis? Kemudian sertai pasukan kami! Dikehendaki:
– Penulis Berita Pakar
– Penulis Majalah
– Penterjemah (de en)
Perincian di sini