Mod Victoria 2 terbaik dan cara memasangnya | Pcgamesn, mod terbaik 20 mod victoria terbaik untuk dimuat turun – fandomspot

Top 20 mod terbaik Victoria II untuk dimuat turun

Sekarang inilah satu lagi mod yang sangat menyeronokkan, kali ini mengambil permainan dalam arah yang lebih moden.

Mod Victoria 2 terbaik dan cara memasangnya

Menulis Roundup of Victoria 2 mod ini seperti melangkah kembali ke masa. Ia pergi ke Ye Olde Moddb (bersama -sama dengan satu atau dua kali ke forum paradoks) untuk semua keperluan modding Victoria II anda. .

Walaupun Victoria 3 telah disahkan sebagai permainan strategi besar yang akan datang, hakikatnya tetap bahawa Victoria II tidak pernah mempunyai luas berikut bahawa adik -beradiknya menikmati. Untuk semua dedikasi beberapa, kami berurusan dengan permainan yang berusia lebih dari sepuluh tahun. Sebilangan besar mod yang layak tidak boleh dikesan kerana bilangan pautan yang rosak dan laman web yang dilupakan.

Apa yang berikut adalah satu dalam satu panduan untuk memasang mod Victoria 2, menyelesaikan masalah mod yang sama jika anda mempunyai masalah (yang mungkin anda) dan juga senarai beberapa calon yang benar-benar menonjol yang benar-benar membantu memusnahkan strategi ikonik ini permainan.

Mod Victoria 2 terbaik

Mod Victoria 2 terbaik adalah:

  • Peningkatan Perang Dingin (jumlah penukaran)
  • Era baru (jumlah penukaran)
  • Divergences of Darkness (jumlah penukaran)
  • Projek Bersejarah (baik pulih)
  • Mod Permintaan Pop Ultimate (baik pulih)
  • Darah dan besi (baik pulih)
  • Peta Mish Mash (Visual)
  • Simpan penukar permainan (utiliti)

Sila ambil perhatian bahawa koleksi yang lebih besar dan overhauls terus menerima kemas kini secara berkala. . Pastikan anda membaca terus ke bahagian bawah artikel, di mana kami mempunyai beberapa petua penyelesaian masalah untuk sesiapa sahaja yang berjuang untuk mendapatkan mod mereka berfungsi.

Mod Peningkatan Perang Dingin Victoria II

‘Peningkatan’ adalah untuk meletakkan perkara yang sangat baik mengenai perkara. Sesiapa yang kecewa dengan pembatalan Timur vs West, paradoks separa mythical ke dalam Perang Dingin, dapat menemui sekurang-kurangnya beberapa kesenangan dalam penukaran Victoria II yang sangat terperinci ini hingga ke zaman moden. Daripada semua permainan Paradox, Victoria II mungkin sesuai dengan mod Perang Dingin yang terbaik – seperti yang ditunjukkan oleh CWE. Ia bukan semua pelayaran yang lancar.

Kerumitan institusi moden bermaksud bahawa sejumlah besar peristiwa yang berpotensi mesti dilekatkan melalui acara pop up. Ini boleh menjengkelkan selepas beberapa ketika. Sehingga kita mendapat permainan Perang Dingin yang betul dari Paradox, CWE adalah Raja. Anda boleh merebut mod di sini.

Mod era baru

Membawa Victoria II ke Perang Dunia II nampaknya merupakan usaha yang penuh dengan masa yang terbaik. Namun ada kaedah untuk kegilaan seperti itu. . Dalam banyak cara NEM memerlukan perkembangan selanjutnya.

Tarikh permulaan pada tahun 1920 dan 1936 dihargai, tetapi agak tidak dapat mencari Jerman 1920-an dengan sesuatu seperti tiga ratus ribu orang di bawah senjata dan tidak ada perjanjian versailles. Itu jenis subjek yang mesti ditangani dengan teliti. Dapatkannya di sini.

Divergensi mod kegelapan

Tajuk yang tidak menyenangkan menyembunyikan mod sejarah alternatif yang cukup eklektik yang melakukan semuanya sekaligus. Bagaimana jika China terus meneroka lautan di sekelilingnya? Bagaimana jika burgundy tetap bebas? Bagaimana jika Scandinavia kekal sebagai keadaan bersatu? Hasilnya adalah anarki – yang, dalam tradisi terbaik peminat paradoks, mempunyai sedikit pemikiran yang dimasukkan ke dalamnya. Disembunyikan di bawah adalah pelbagai penambahbaikan mod permintaan pop yang dilindungi kemudian.

Sekiranya anda benar -benar sakit dan bosan dengan Prussia dan Austria yang berkumpul lagi (dan mari kita hadapi, siapa yang tidak?.

Mod Projek Sejarah

Yang Besar: Penambahbaikan HPM adalah halus. Titik di sini adalah untuk mengekalkan asas -asas Victoria II sambil memperbaiki pelbagai perkara di bawah tudung. Mungkin perubahan yang paling ketara adalah peningkatan jumlah keputusan yang tersedia secara dramatik kepada pemain. Victoria II, terutamanya pada pandangan pertama, boleh mula berasa jarang setelah lama dimanjakan oleh persembahan lain Paradox.

Tambahan yang paling penting, dalam pendapat penulis ini, adalah kemasukan serfs – kritikal terhadap pengalaman beberapa nama besar di Eropah. Sekiranya anda mendapati Victoria hanya memerlukan sesuatu yang sedikit tambahan, mod projek bersejarah adalah tempat yang baik untuk bermula.

Mod permintaan pop muktamad

Perkembangan mod permintaan pop yang lebih kecil, di mana HPM menjalankan sekatan tertentu, PDMU mengeluarkan semua perhentian. Mahu membentuk Empayar Rom? Pergi gila! Bimbang tentang berapa banyak pembiayaan yang anda berikan kepada seni – sekarang anda boleh memberi makan artis kelaparan ke kandungan hati anda! Ditambah dengan pelbagai barangan pengeluaran yang cukup luas (saya tidak pernah begitu teruja untuk mengeksport perkhidmatan kewangan) dan beberapa tarikh permulaan tambahan dan panggung ditetapkan untuk permainan Victoria II yang agak unik. Dapatkannya di sini.

Darah dan besi

Sesuai, Bai menonjol dari pek terima kasih kepada perubahan yang dibawa ke perang. Walaupun unit baru ditambah dalam mod lain yang disebutkan – Bai menambah stormtroopers ke campuran melakukan tugas yang lebih baik untuk mencerminkan perubahan Perang Dunia yang saya bawa daripada kebanyakan mod yang ditinjau – di mana tentera abad ke -19 nampaknya merupakan permulaan dan akhir perkara.

Ini hanyalah hujung gunung es untuk pelbagai penambahan baru yang jumlah mod penukaran tertentu yang dilindungi di atas mungkin dapat diperhatikan. Perang tidak semestinya satu -satunya perkara BAI Cover tentu saja, dengan pelbagai rantaian acara dan penambahan lain. .

Seorang kanak -kanak mod projek bersejarah, tumpuan HFM adalah apabila menumpuk sebanyak mungkin sejarah alternatif ke HPM. .

Satu lagi penambahan yang ketara ialah kemasukan beberapa syarikat perdagangan yang lebih kuat, seperti Syarikat India Timur yang terkenal. Dapatkannya di sini.

Mod peta mash mish

Kami tidak mengharapkan untuk menambah mod baru kepada panduan ini, tetapi komuniti Victoria 2 masih sangat hidup dan mengusahakan projek -projek baru untuk permainan strategi klasik ini. Tawaran utama Mish Mod Mod adalah bahawa ia menggunakan beberapa sihir licik untuk memberikan peta kempen Victoria 2 yang sangat 2D. Ia sebenarnya bukan 3D, tetapi ia hampir sama dengan permainan ini.

Pada masa ini, mod hanya menyentuh gunung dan bukit – Pencipta mempunyai rancangan untuk meningkatkan ketinggian di seluruh permainan, mungkin juga menambah kesan air juga pada satu ketika di bawah garis.

Victoria 2 Save Game Converters

Tidak ada mod Victoria II akan lengkap tanpa menyebutkan potensi yang agak luar biasa yang ditawarkan oleh Europa Universalis IV ke Victoria II Save Game Converter dan Victoria II ke Hati Iron IV Save Game Converter. Saya tidak dapat memberi komen mengenai kualiti mereka sendiri (permainan Simpan Victoria II saya sudah lama berlalu!) tetapi potensi bersatu mereka, ditambah pula dengan Tentara Salib Kings II, untuk memainkan permainan yang merangkumi lebih dari satu milenium adalah sesuatu yang tidak boleh disatukan di.

Cara Mod Victoria 2

Anda akan berfikir bahawa setiap mod akan memberitahu anda tepat di mana fail harus masuk dalam folder Victoria II anda. Ternyata, nombor yang adil tidak. Berikut adalah prosedur untuk kebanyakan mod:

Langkah satu: Dengan mod yang dimuat turun, cari folder ‘Mod’ dalam direktori Victoria II anda. Jika anda tidak mempunyai Victoria II di Steam, ia akan berada di bawah sesuatu seperti: C:/Fail Program (x86)/Paradox Interactive/Victoria 2 \

Sekiranya anda menggunakan stim, ia harus berada di bawah sesuatu seperti: C:/Fail Program (x86)/Steam/SteamApps/Common/Victoria 2

Dengan folder mod dijumpai, buka fail mod termampat. Anda mesti melihat sesuatu seperti ini:

Langkah Tiga: .Fail mod “terus ke folder ‘Mod’.

Langkah Empat: Sekiranya semuanya baik, anda harus melihat kotak semak yang mudah di pelancar Victoria II anda. . . (Nota: Mengaktifkan Mod Jumlah Penukaran Jumlah tidak dinasihatkan.)

MODS MODS VICTORIA 2

. Terima kasih kepada itu, saya suka pakar nombor satu PCGamen mengenai penyelesaian masalah mod Victoria II (keluar dari kolam calon satu-Ed). Berikut adalah beberapa petua dan cara yang saya dapati sepanjang jalan.

Periksa versi anda – barangan mudah (1/2)

. Jika anda memiliki Victoria II melalui Steam, pastikan anda menjalankan: “Sahkan integriti fail permainan” di atasnya. Sekiranya anda menjalankannya di luar stim pertama: anda berada dalam masalah dan kedua: pemasangan semula cepat mungkin bernilai sementara.

Lebih banyak mengenai pengembaraan saya sendiri dengan kemas kini Victoria II di bawah.

Sekiranya mod anda terhempas pada permulaan, perkara pertama yang patut dilakukan ialah pergi ke Dokumen saya dan padamkan cache mod tertentu. Diakui, nasihat ini tidak berfungsi untuk saya, tetapi ia sering kelihatan cukup bahawa ia berulang. .

Pertama sekali anda perlu:

Dokumen saya. Ini sepatutnya kelihatan seperti: Dokumen/Paradoks Interaktif/Victoria II

Cari dan buka folder yang ditandai dengan akronim mod yang memberi anda masalah, katakan ia adalah mod projek bersejarah, ia akan menjadi folder yang ditandakan: “HPM”

Buka peta cache sub-folder-padamkan kandungannya. Lakukan perkara yang sama dengan “GFX” folder, dalam kes ini memadamkan segala -galanya di dalamnya “Bendera” sub-folder.

Kemudian, apabila anda telah melakukan semua itu, pergi ke folder utama Victoria II anda, berikutan arahan sehingga pemasangan penutup atas untuk mencapainya. Kemudian:

  • Pergi ke “peta” dan kemudian “cache”
  • .

Mungkin, mungkin, ini mungkin berfungsi untuk anda. Dilaporkan ini adalah untuk memperbaiki pepijat nakal yang boleh berlaku walaupun tanpa menjalankan mod.

Periksa versi anda – barangan pelik yang terus terang (2/2)

Terdapat lebih banyak lagi perniagaan ‘versi’ ini daripada yang anda fikirkan. . Bagi kita yang berfikir membeli di tempat lain akan menjimatkan masa/wang … baik.

Sebagai contoh, salinan Victoria II saya dibeli dari Gamersgate. Versi yang anda muat turun dari laman web mereka adalah tidak versi paling terkini-tidak juga pengemaskini pelancar membawa anda ke tapak yang betul sama ada. Tidak – Sebaliknya saya terpaksa mengemas kini dari Victoria II versi 3.01 hingga 3.03.

Dari situ saya membaca arahan yang ketat dari satu mod tertentu untuk dikemas kini hingga 3.04. Mod itu berfungsi dengan baik. Selebihnya tidak. Setelah banyak dan kelewatan, saya menyerah dan dipasang semula. Itu membawa saya kembali ke versi 3 Gamersgate.01. Yang menjalankan beberapa mod yang berbeza, tetapi bukan yang lain. Kemas kini rasmi akhir dengan pemasang yang betul membawa saya ke 3.03. Saya cuba lagi. Kali ini semua mod yang saya cuba bekerja – termasuk yang mengarahkan saya untuk menaik taraf ke 3.04.

Berkaitan: Semua yang kita tahu mengenai tarikh pelepasan Victoria 3

Walau bagaimanapun, nasihat berkali -kali saya lihat adalah untuk mengemas kini hingga 3.. Jadi – pergi angka. Seperti biasa, di dunia pra-stabil di mana permainan semua orang adalah sedikit berbeza, modding tetap menjadi sesuatu yang gelap. Saya tidak sabar untuk mendengar pemikiran dari orang lain yang tidak begitu dibebani dengan versi permainan “sukar”.

Penyumbang Charles Ellis Australia yang suka permainan strategi dan apa sahaja yang melibatkan spreadsheet.

Top 20 mod terbaik Victoria II untuk dimuat turun

Oleh Paolo Owyong Catatan ini mungkin mengandungi pautan sekutu. Sekiranya anda membeli sesuatu, kami mungkin mendapat komisen kecil tanpa kos tambahan untuk anda. (Ketahui lebih lanjut).

Tangkapan skrin treler dari Victoria II

Victoria 2 adalah sebahagian daripada permainan strategi utama Paradox Interactive, bersama Europa Universis dan Hearts of Iron.

.

Walaupun dikategorikan oleh sesetengahnya sebagai “wargame,” tumpuan utama Victoria adalah untuk anda membina salah satu daripada 200 negara yang boleh dimainkan melalui pengurusan ekonomi dan politik yang teliti.

Membiarkan peperangan mengambil tempat duduk belakang, Victoria memisahkan dirinya dari kebanyakan permainan strategi lain. Dan jika itu bukan alasan yang cukup untuk membuat anda bermain lagi, mungkin beberapa mod ini dapat menimbulkan minat anda.

Anda akan memerlukan akaun Paradoxplaza untuk mengakses beberapa mod ini, tetapi anda sentiasa boleh mendaftar secara percuma!

20. Sexiicolours

Sexiicolours victoria 2 mod

Seperti kebanyakan permainan yang lebih tua, komuniti modding Victoria 2 telah mengambilnya untuk menyediakan nombor mod grafik yang membawa rupa permainan lebih dekat dengan standard semasa.

. Tidak semestinya tidak masuk akal untuk mengharapkan mod untuk menjadikan permainan kelihatan seperti tajuk AAA baru -baru ini.

Namun jika anda mencari tweak kecil yang menjadikan permainan lebih mudah di mata, sexiicolours adalah tempat yang bagus untuk bermula.

Bukan sahaja mod menambah pelbagai dari segi warna, tetapi ia menjadikan eveything lebih mudah untuk dimainkan juga.

Warna negara telah diubah suai untuk menjadikannya lebih mudah dikenal pasti, sambil mengekalkan rasa ketepatan sejarah.

19.

Bendera Tweak Mod Pack Conversion Victoria 2

Satu lagi tweak visual mudah, kali ini memberi tumpuan kepada bendera negara.

Reka bentuk bendera tersuai yang tidak diwujudkan untuk mencerminkan jenis kerajaan yang berbeza di negara yang berbeza.

Ya, dia juga sedar bahawa permainan asas sudah termasuk bendera yang berbeza untuk kerajaan demokrasi, monarki, republik, komunis, dan fasis.

Tetapi dia merasa ada ruang untuk penambahbaikan (seperti kebanyakan modders). Dan inilah hasilnya.

.

18. Baja Peta Danevang

Danevang

Sekiranya kita meningkatkan pengekodan warna untuk negara dan bendera, mungkin juga menambah beberapa suar ke peta dunia.

Di Victoria 2, anda akan berbelanja Jumlah masa gila di peta dunia.

Jadi mengapa anda tidak mahu ia kelihatan lebih baik?

Mod ini menambah banyak terperinci ke peta, menunjukkan lebih banyak rupa bumi dan tekstur untuk jisim tanah. Lautan juga telah diperbaiki, kini menunjukkan topografi dan kedalaman laut.

Seperti yang anda harapkan, mod ini akan mengambil tol pada PC yang lebih rendah. Sekiranya anda merasakan persediaan semasa anda tidak dapat mengendalikannya, jangan risau, kerana Danevang juga memberikan kami versi rendah.

Ia mungkin tidak terperinci sebagai mod biasa, tetapi masih kelihatan lebih baik daripada apa yang anda dapatkan dalam vanila.

17. Modestus ‘Vic2Mapmap

Modestus

Mod peta lain, kali ini memberi tumpuan lebih banyak untuk meningkatkan kawasan tanah.

Modestus ‘vic2mapmap menambah satu tan terperinci dari segi medan peta, dengan tujuan menjadikannya .

VIC2Mapmap benar -benar menjadikan kawasan itu pop. Anda kini dapat melihat hutan, gunung, salji, dan ladang dari perspektif makro.

Sesetengah pengguna juga menuntut penglihatan unit yang lebih baik dan prestasi yang lebih baik secara keseluruhan apabila menggunakan mod ini, jadi itu juga hebat. Cubalah untuk melihat apa yang anda fikirkan.

16. Penasihat Victoria 2 (a.k.a. Lint)

Mod Permainan Penasihat Victoria 2

Selain daripada peningkatan grafik, terdapat beberapa mod utiliti yang dapat membantu dengan cara yang tidak pernah anda harapkan.

Victoria 2 memerlukan satu tan analisis statistik. Ia boleh menjadi sangat menggembirakan dengan jumlah maklumat yang perlu anda proses.

Walaupun ia telah meningkatkan keramahan pengguna dari permainan Victoria yang pertama, ia masih boleh menjadi sangat menakutkan bagi pemain baru-dan penasihat Victoria 2 bertujuan untuk membantu dengan itu.

Bagaimana ia berfungsi ialah anda memberi makan kepada penasihat fail simpan, dan ia memberi anda banyak maklumat yang berguna seperti penyelidikan yang tidak dijawab, nilai pendeta dan pemimpin, gambaran keseluruhan tentera laut, dan banyak lagi.

Ini akan membantu anda kembali mempercepatkan dengan cepat, sama ada anda telah meletakkan permainan untuk seketika atau hanya mengalami kesukaran mengingati semua yang sedang berlaku ketika anda terakhir dimainkan.

15. Jimat Penganalisis Perang Permainan

Simpan Perang Perang Victoria 2 mod

Untuk analisis permainan simpan yang lebih spesifik, kedua -dua utiliti seterusnya mungkin berguna.

Yang pertama dari kedua -duanya ialah Save Game War Analyzer, yang pada dasarnya membentangkan semua maklumat berkaitan perang .

Mod ini akan memberi anda gambaran keseluruhan tentang semua peperangan yang telah berlaku dalam simpanan, dengan setiap perang yang mempunyai menu yang lebih terperinci untuk menyelam masuk.

. Kemas!

14. Simpan Penganalisis Ekonomi Permainan

Simpan Mod Penganalisis Ekonomi Permainan untuk Victoria 2

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, Victoria 2 cuba untuk mengalihkan tumpuan dari peperangan dan lebih banyak ke arah kemajuan ekonomi.

Dengan itu, Save Game Economy Analyzer pasti akan berguna.

.

Sama dengan penganalisis perang, penganalisis ekonomi memaparkan maklumat penting seperti penggunaan barang, carta eksport dan import, butiran penduduk, dan angka pengangguran, semuanya sepintas lalu.

13. Mod Peningkatan Pemain

Pemain

Ketika datang ke kualiti mod kehidupan untuk Victoria 2, mod peningkatan pemain adalah sebaik yang diperoleh.

Ia pada dasarnya bertujuan untuk meningkatkan kebolehcapaian pengguna tanpa menjejaskan banyak dari segi permainan lalai.

Ia membuat beberapa perubahan UI, termasuk skrin maklumat yang lebih baik yang tidak lagi menghalang pandangan peta. Atribut medan ditambah kini dapat dilihat di imej wilayah, dan slider pengaruh yang diubah suai di mana warna unik menjadikannya lebih mudah untuk menentukan jumlahnya.

Terdapat juga beberapa peningkatan bunyi yang termasuk untuk pemberontakan, pembinaan, dan penyelesaian penyelidikan.

12. Umur penjajahan

Umur Kolonialisme Victoria 2 Mod Permainan

Melangkah lebih jauh ke dalam dunia mod Victoria 2, sebenarnya ada banyak yang membuat perubahan yang lebih besar dari segi permainan.

Ada yang bertujuan memberi anda Senario yang baru untuk bermain, sementara yang lain hanya bertujuan untuk meningkatkan pengalaman keseluruhan tanpa mengubah terlalu banyak permainan asas.

Contoh hebat yang terakhir adalah umur penjajahan.

.

Beberapa isu yang dialamatkan termasuk koloni yang berkuasa, asimilasi kelajuan super, dan acara pilihan raya berulang-ulang.

.

Teknologi pertanian kini terjejas oleh beberapa faktor tambahan seperti literasi, kesedaran, dan militan.

Kemas kini lain ialah AI yang lebih baik, di mana mereka lebih bersedia untuk membuat keputusan kemajuan yang lebih bijak sendiri.

Mod ini menambah begitu banyak rebal yang akan merasakan permainan yang berbeza, tanpa mengubah terlalu banyak permainan … pasang mod dan ia akan masuk akal.

11. Zinnmod

Satu lagi mod Rebalcance di sini, Zinnmod menawarkan pengambilan yang berbeza untuk memperbaiki mekanik pemecah permainan atau tidak berkesan.

Beberapa contoh perubahan termasuk keperluan tumpuan negara yang diturunkan, asimilasi dan perubahan penukaran agama, dan kesan jenayah yang diperluaskan.

Nilai untuk kenaikan pengalaman unit dan kenaikan hamba juga telah diimbangi.

Pada ketika ini, ia benar -benar satu perkara keutamaan bergantung kepada yang terasa lebih seimbang kepada anda.

Saya cadangkan memberi kedua -dua percubaan untuk melihat mana yang anda sukai lebih baik.

10. Apocalypse 1836

Mod Apocalypse 1836 untuk Victoria 2

Sebelum kita masuk ke mod baik pulih yang lebih serius untuk Victoria 2, saya selalu suka membuang sesuatu hanya untuk bersenang -senang.

Apocalypse 1836 adalah mod senario yang menarik kerana ia membawa zombi ke Victoria 2 playthrough anda.

Anda mendengar bahawa Zombi yang betul!

Mod berkisar di sekitar premis yang pada tahun 1836, terdapat wabak bentuk virus Solomon yang pada dasarnya menjadikan orang menjadi zombi.

Zombi mengambil bentuk jenis pemberontak baru, sementara kami diperkenalkan kepada jenis kerajaan baru juga – keadaan kecemasan.

Terpulang kepada anda untuk menavigasi abad ke -19 sementara penduduk diserang oleh undead. Bunyi menyeronokkan!

9. Mod zaman moden

Mod zaman moden untuk Victoria 2

Sekarang inilah satu lagi mod yang sangat menyeronokkan, kali ini mengambil permainan dalam arah yang lebih moden.

Tahun 1992 dan bukannya 1836.

Tembok Berlin telah jatuh, menyatukan semula Jerman.

USSR dipadamkan dan demokrasi kini berleluasa di seluruh Eropah Timur.

Ianya adalah era yang sama sekali berbeza dan oleh itu permainan yang sama sekali berbeza.

Teknologi telah berubah untuk mencerminkan tempoh masa, bersama dengan peristiwa baru, statistik negara, dan unit yang berdasarkan data sejarah sebenar.

.

8. Kaiserreich

Mod Kaiserreich Victoria 2

.

Kaiserreich bertujuan untuk mengulang semula sejarah seolah -olah orang Jerman memenangi WWI, mencerminkan bagaimana dunia mungkin kelihatan sekarang.

Termasuk di sini adalah garis masa lanjutan yang meliputi 1921-2000, ditambah unit baru, pokok teknologi yang dirombak, dan negara-negara baru untuk bermain.

.

Anda juga boleh memenangi perlumbaan ruang angkasa dan menjadi negara untuk meletakkan seorang lelaki di bulan!

. Mod Peningkatan Perang Dingin

Peningkatan Perang Dingin Mod Victoria 2

Sekiranya anda berasa seperti mengembangkan aspek peperangan Victoria 2, mod peningkatan Perang Dingin adalah tempat yang bagus untuk bermula.

.

Terdapat beberapa perubahan permainan yang menarik di sini, seperti pengenalan sistem umur.

Ini memberikan bonus yang berbeza berdasarkan usia, menjadikan beberapa era lebih baik untuk peperangan daripada yang lain.

.

. Mod era baru

Mod era baru untuk Victoria 2

.

Ia sebenarnya berdasarkan HPM atau Mod Projek Sejarah, yang akan anda lihat tidak lama lagi dalam senarai ini.

Sekarang mod era baru menambah Dua kempen baru Untuk bermain, yang pertama bermula pada tahun 1920 menjelang akhir Perang Besar.

Kempen kedua menempatkan anda pada tahun 1936 di mana ketegangan semakin meningkat dan anda berada di ambang permulaan Perang Dunia II.

.

5. Mod Projek Sejarah

Mod projek bersejarah adalah salah satu mod yang lebih popular dalam senarai ini, setakat ini.

semata -mata oleh seorang lelaki yang bertujuan menjadikan Victoria 2 sebagai realistik mungkin.

HPM tidak membuat perubahan drastik benar -benar, kerana pencipta tidak mahu tersesat terlalu jauh dari permainan vanila.

Tetapi kehalusan kecil di sana sini menambah & membuat pengalaman Victoria 2 yang halus.

Beberapa perubahan termasuk pengenalan pertumbuhan perhambaan, pembaharuan baru, pilihan raya pilihan, dan AI yang lebih baik.

4.

Mod Rasa Sejarah untuk Victoria 2

.

Dan itu hebat.

Ia pada dasarnya dibina di HPM, memberi pemain lebih banyak pilihan, keputusan, dan jalan cerita untuk diikuti.

Ini membolehkan anda meneroka beberapa sejarah alternatif yang tidak tersedia di HPM.

Sekiranya anda sedang mencari pengembangan yang kukuh untuk permainan asas, HPM adalah pilihan yang tepat.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari sesuatu yang sedikit “di luar sana” dari segi tetap berlaku pada permainan asas, HFM pasti bagus untuk itu.

3. Mod permintaan pop

Permintaan pop mod victoria 2

Mod Permintaan Pop, atau PDM, bermula sebagai perbincangan komuniti terbuka mengenai keseimbangan ekonomi dan cadangan peningkatan untuk Victoria 2.

Akhirnya menjadi pelepasan mod penuh, PDM adalah paling banyak Penyusunan penambahbaikan yang komprehensif berdasarkan maklum balas masyarakat.

Perubahan terbesar PDM dibuat dari segi ekonomi.

Selain dengan berhati -hati mengimbangi mekanik sedia ada, ekonomi juga diperluas dengan pengenalan 20 komoditi baru.

Apabila anda memasang ini dan lihat sendiri, anda mungkin tidak akan pernah bermain tanpanya.

2. Darah dan besi

.

Terdapat banyak perubahan untuk diterokai di sini dari segi cara anda berjuang untuk mengawal wilayah tertentu.

Dan terdapat unit dan mekanik baru, termasuk pilihan Casus Belli baru untuk mempelbagaikan peperangan dalam permainan.

Di luar perubahan yang berkaitan dengan pertempuran, Mod juga memperkenalkan peristiwa sejarah yang tidak termasuk dalam permainan asas. Hanya untuk menambah rasa pada pengalaman kempen anda.

1. Divergensi mod kegelapan

Divergences of Darkness Mod untuk Victoria 2

.

.

?

Dengan perbezaan kegelapan, anda akan mendapati banyak “titik perbezaan” yang menjejaskan peristiwa sejarah, seperti China yang berterusan penerokaan tentera laut atau Isabella dari Sepanyol berkahwin dengan putera Portugis dan bukannya Ferdinand II.

Itu hanya beberapa kemungkinan mod yang ditawarkan, tetapi anda boleh menyemak penerangan dan benang forum untuk maklumat lanjut.

Sekiranya anda ingin meneroka apa yang mungkin datang dengan banyak tangen yang berpotensi dalam sejarah, benar -benar memberikan mod ini.