MMO terbaik pada tahun 2023 | PC Gamer, 10 mmorpg teratas – IGN

10 mmorpg teratas

Pax Dei belum mempunyai tarikh pelepasan, tetapi pembangun utama pemaju akan menjemput calon pemain untuk menguji versi alpha permainan tidak lama lagi. Sekiranya anda ingin terlibat, hanya menuju ke laman web PAX DEI.

MMO terbaik pada tahun 2023

MMOS adalah beberapa permainan terbesar dan paling bercita -cita tinggi di PC, dan bahkan dalam era permainan perkhidmatan multiplayer live ini, mereka masih mampu mengesankan dengan skala besar mereka dan cavalcade dari pelencongan mereka menawarkan pemain mereka. Tetapi mungkin anda sudah tahu itu, dan anda di sini untuk mengetahui apa yang MMO terbaik -ada banyak yang boleh dipilih.

Adakah anda ingin merebak di seberang tanah fantastik sebagai orang kucing akrobatik? Mungkin anda lebih suka melayang ke angkasa, meniup lanun dan membuat tawaran sebagai sebahagian daripada syarikat angkasa yang besar? Atau anda mungkin hanya mahu mengambil lampu lampu dan mempunyai pengembaraan Star Wars epik anda sendiri. Apa sahaja citarasa anda, anda mungkin akan menemui apa yang anda cari dalam senarai di bawah. Terdapat sejumlah besar MMO selama bertahun -tahun, dan beberapa orang hebat telah terselamat di tepi jalan, jadi senarai ini cuba menangkap yang terbaik sekarang. Terus semak untuk kemas kini kerana lebih banyak pelancaran MMOS.

Taman “Taman Tema” terbaik

Final Fantasy 14

Tarikh Siaran: 2013 | Pemaju: Square Enix |Model Pembayaran: Langganan | Wap

Final Fantasy 14’s Journey telah menjadi jalan panjang yang penuh dengan kekecewaan. Pelancaran pada tahun 2010 dengan tindak balas yang sangat negatif, Square Enix enggan menyerah dan membina semula keseluruhan permainan dengan pasukan baru. Perulangan Kedua, A Realm Reborn, telah melakukan pekerjaan yang lebih baik untuk menghidupkan semula peminat cinta untuk Final Fantasy lebih baik daripada mana -mana permainan baru -baru ini dalam siri ini. Ia sekali gus didedikasikan untuk mengikuti jejak langkah World of Warcraft sementara juga memperkenalkan pelbagai idea yang menyegarkan – yang terbaik adalah sistem kelas yang inovatif.

Gone adalah hari -hari yang memerlukan watak baru untuk setiap kelas: Final Fantasy 14 Mari anda bertukar di antara mereka setiap kali anda suka dan ada ruang untuk meminjam kebolehan antara kelas, seperti dalam sistem pekerjaan Final Fantasy klasik. Tetapi Final Fantasy 14 bukan hanya mengenai pertempuran, sama ada. Kisahnya bermula perlahan tetapi dibina menjadi benua yang merangkumi epik besar di tiga ekspansi, dengan mudah bersaing dengan mana -mana klasik seperti Final Fantasy 7 atau 10. Ini adalah perjalanan yang patut diambil, jika anda mempunyai masa, tetapi satu perkara yang perlu diingat ialah 14 tahun, sambil menawarkan pergaduhan bos yang mencabar dan tidak dapat dilupakan, adalah terhad. Kemas kini datang dengan pantas, tetapi anda akan menjalankan penjara bawah tanah dan serbuan yang sama berpuluh -puluh kali.

Sekarang adalah masa yang tepat untuk mempertimbangkan bermain Final Fantasy 14, walaupun. Pengembangan endwalkernya yang dikeluarkan pada akhir 2021 dan merupakan sendok yang hebat untuk saga Hydaelyn/Zodiark yang telah dikejarnya setakat ini.

World of Warcraft

Tarikh Siaran: 2004 | Pemaju: Blizzard | Model Pembayaran: Langganan | Pertempuran.jaring

Tidak ada MMO lain yang mempunyai kesan yang lebih besar terhadap genre dan keseluruhan permainan video secara keseluruhannya seperti World of Warcraft. Walaupun ia mungkin bertahun -tahun, World of Warcraft terus mengejutkan. Shadowlands, pengembangan terkini, kembali ke kemuliaan tahun -tahun awal Wow melalui campuran sistem baru yang bercita -cita tinggi dan salah satu endgames terbaik yang pernah ada.

Sama ada anda suka penjara bawah tanah, menyerang, pemain-pemain-pemain-pemain, atau hanya meneroka dunia yang mengagumkan, World of Warcraft telah meliputi anda. Lebih -lebih lagi, anda boleh memainkan MMO yang anda mahukan, membiarkan anda memilih pengembangan ke tahap selepas anda mencapai tahap 10, akhirnya membawa anda ke arah pengembangan Dragonflight. Terdapat juga acara yang menyeronokkan seperti timewalking yang membolehkan anda meninjau semula penjara bawah tanah pengembangan lama untuk rampasan sejuk, dan pencarian dunia yang membantu anda mencapai sesuatu yang bermakna walaupun anda hanya mempunyai 20 minit untuk bermain.

Pada tahun 2023, wow berada di tempat yang menarik. Dragonriding menawarkan mekanik penerbangan baru dan tidak membuat anda menunggu sehingga akhir pengembangan untuk dibawa ke langit, dan ada gabungan kelas/perlumbaan baru terima kasih kepada Dracthyr Evoker. Salah satu penambahan paling terkini ialah jawatan dagangan, yang membolehkan anda memperoleh mata wang yang boleh dibelanjakan untuk pelbagai barangan kosmetik yang funky, beberapa yang sebelum ini hanya boleh didapati dari kedai tunai. Pada dasarnya: ada satu tan yang boleh dilakukan.

Guild Wars 2

Tarikh Siaran: 2012 | Pemaju: ArenaNet | Model Pembayaran: Beli untuk bermain | Guild Wars 2 Shop

Perang Guild yang asal akan tegas di bahagian PvP dalam senarai ini, tetapi untuk sekuel Arenaanet 2012 mengambil pendekatan yang lebih luas, memberikan kita MMO dengan kepelbagaian dan skala World of Warcraft, tetapi dengan gunung dan kegiatan yang semuanya sendiri. Sekali -sekala anda bermain melalui salah satu daripada beberapa kempen cerita, maka anda melantun di sekitar kawasan yang mengambil bahagian dalam acara seperti konsert logam berat Charr atau festival agama supaya anda dapat memperoleh cukup cili untuk membeli senjata yang kelihatan seperti mikrofon, Melancong ke dimensi bertema video untuk mendapatkan hadiah, atau menghidupkannya di medan perang PvP yang berterusan di mana tiga pelayan bertembung.

Malah di kalangan MMO, keluasan Guild Wars 2’s Insions sangat mengagumkan, terutamanya apabila anda mencapai tahap 80. Itu tidak mengambil masa yang lama, dan sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh mula menangani semua aktiviti dan peta dunia yang hidup dan hidup. Setiap Masa Armananet menambah pengembangan atau musim baru ke dunia yang hidup, ia juga memperkenalkan jenis baru gunung, dari langit terbang ke bot berguna, dan segala macam sistem baru -semuanya bermakna, bukan hanya novel.

Semua ini disokong oleh gelung yang menarik yang melihat anda meneroka setiap rantau dengan menyelesaikan peristiwa-peristiwa kecil, meta-acara dan pencarian jantung yang luas-salah satu sistem pencarian terbaik di sekitar-sambil memburu titik-titik minat, pemandangan yang indah dan mata pahlawan yang akan Biarkan anda membuang binaan anda. Membangunkan watak anda adalah titik yang tinggi juga, dengan fleksibiliti yang seperti catnip kepada teori-teori, ditinggikan oleh sistem tempur berasaskan tindakan yang cepat yang membuat pergaduhan kinetik dan mencolok.

Pelancaran baru -baru ini Pengembangan Akhir Dragons yang sangat baik menjadikannya masa yang cemerlang untuk mengambilnya untuk berputar.

Hilang Ark

Tarikh Siaran: 2022 | Pemaju: Smilegate | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

Sekiranya anda menyukai pertempuran anda di atas dan pantas, MMOARPG Lost Ark mungkin menjadi sahabat baru anda. MMO Korea berbeza dari sisa permainan dalam senarai ini dengan menurunkan laluan RPG Tindakan, dengan penekanan terhadap kebolehan yang luar biasa yang membuat anda merasa seperti anda memamerkan dengan setiap serangan.

Pergaduhan yang mencolok adalah rayuan sebenar di sini, khususnya pengepungan besar bahawa cerita itu dibina sehingga, tetapi Lost Ark juga mempunyai segala yang anda harapkan dari MMO moden, termasuk kempen yang didorong oleh cerita, tumpukan besar pencarian, banyak penerokaan – terutamanya apabila anda diberikan kapal anda -dan endgame yang menjanjikan bahawa pemain baru mula menggali sekarang.

Walaupun ia adalah permainan terbaru dalam senarai kami, Smilegate telah cepat mengembangkannya, dengan aktiviti endgame baru muncul dengan kerap, bersama -sama dengan kelas dan acara baru. Mengharapkan irama kemas kini yang baik dan perkara -perkara baru untuk dimainkan, kerana versi Korea lebih jauh lagi, memberikan banyak barang yang ada untuk diambil dari.

MMO yang tertumpu kepada cerita terbaik

Tatal penatua dalam talian

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju: Zenimax Online Studios | Model Pembayaran: Beli untuk bermain | Wap

Ia mengambil tatal Elder dalam talian selama setahun untuk akhirnya mencari kakinya, tetapi bertahun -tahun kemudian ia menjadi salah satu MMO terbaik di pasaran. Itu sebahagiannya terima kasih kepada aliran ekspansi premium yang sangat baik yang secara beransur -ansur membuka kawasan baru Tamriel untuk diterokai. Peminat Morrowind boleh kembali ke Vvardenfell, rumah Elf Gelap, tetapi Eso juga telah membuka negara -negara yang tidak pernah dilihat seperti kerajaan Elf Summerset yang tinggi dan tanah air Khajiit Elsweyr.

. Sekiranya anda adalah kacang tradisi untuk Elder Scrolls, maka Eso mempunyai Jadi banyak cerita yang ditawarkan – dan banyak yang disampaikan melalui pencarian suara yang hebat dan menyeronokkan. Pencarian, harus diperhatikan, yang bersyukur menyimpang dari ‘mengumpulkan 10 skin’ tradisional yang anda lihat dalam banyak mmos. Sebaliknya, mereka semua bertenaga dalam kisah Eso.

Jika itu bukan cawan teh anda, anda juga boleh merancang rumah anda sendiri, mengambil bahagian dalam PvP tiga hala yang kacau, sertai Pencuri Persatuan, menjadi vampir, atau meneroka dunia ke mana -mana arah yang anda suka. Terima kasih kepada kemas kini Tamriel, skala tahap sekarang membolehkan anda mendekati zon endgame di mana-mana peringkat, memberikan anda lebih banyak kebebasan dalam perjalanan anda.

Legenda Dunia Rahsia

Tarikh Siaran: 2012 | Pemaju: Fox | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

. Bukan sahaja ia meninggalkan estetika fantasi generik untuk kontemporari yang cerah, ia juga mengikat begitu banyak tema yang berbeza -dari Illuminati kepada Vampire -bahawa ia tidak sepatutnya membuat sebarang rasa sial, tetapi secara ajaib. Tidak terlalu banyak MMO yang boleh mengatakan bahawa mereka telah meminjam dari halaman Lovecraft dan Matrix dan menjadikannya berfungsi.

Cintailah kisah yang diberitahu dengan baik adalah yang terbaik ditunjukkan dalam misi penyiasatan dunia rahsia, yang memerlukan memakai topi detektif anda untuk mencari internet untuk petunjuk untuk menguraikan teka -teki. Anda akan mencurahkan halaman Wikipedia dan melalui laman web backwater yang memburu untuk satu bahagian yang akan menjadikan keseluruhan gambar bersatu.

Pada asalnya langganan MMO, Dunia Rahsia dilancarkan semula sebagai Legends Secret World, merombak banyak sistem paling lemah seperti pertempuran. Pembaikan tidak semestinya membetulkan segala -galanya, dan terbukti agak kontroversial di kalangan pemain veteran tetapi ia jauh untuk menjadikan dunia rahsia lebih menyeronokkan untuk pendatang baru. Hanya sedar bahawa ia agak tenang hari ini, tetapi begitu banyak yang menjadikannya hebat dapat dinikmati secara solo, jadi ia tetap menjadi pilihan yang tepat untuk mana -mana pemain MMO yang mencari benang yang menarik.

Star Wars: Republik Lama

Tarikh Siaran: 2011 | Pemaju: BioWare | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

Awal dalam hidupnya, Republik Lama mempunyai sejenis krisis identiti yang pada mulanya bertukar banyak dari bermain. Ia mahu menjadi tindak lanjut kepada Knights Republik lama yang dihargai sementara juga memberikan World of Warcraft untuk wangnya dan, pada masa itu, tidak baik. Tetapi sama seperti penetapannya, hari -hari itu sudah lama di masa lalu dan Republik Lama Hari Ini jauh lebih menyeronokkan terima kasih kepada tumpuan yang halus terhadap apa yang selalu dilakukannya: menceritakan kisah yang hebat.

Di mana kebanyakan MMO hanya menawarkan satu naratif yang menyeluruh, Republik Lama mempunyai lapan cerita kelas yang berbeza untuk dialami dalam permainan utama, dan semuanya menarik dan menyeronokkan. Sama ada anda ingin melakukan hubungan seks di Galaxy sebagai ejen imperial yang menggoda atau hanya membunuh semua orang sebagai pahlawan Sith, Republik Lama mempunyai beberapa bercerita terbaik yang pernah dilihat di MMO. . Persembahan Republik lama tidak dapat ditandingi.

Sejak dilancarkan, Republik Lama telah berkembang pada asas itu dengan satu siri pek pengembangan, sorotannya termasuk sepasang pengembangan yang membangkitkan BioWare dan Obsidian’s SinglePlayer Star Wars Romps. Apa yang lebih baik, SWTOR telah mengeluarkan banyak geseran yang biasanya anda alami dalam MMO, seperti perlu mengisar untuk tahap, jadi sekarang anda hanya boleh membuang misi cerita satu demi satu seperti RPG tunggal. Ia hebat.

Mmos kotak pasir terbaik

Hawa dalam talian

Tarikh Siaran: 2003 | Pemaju: Permainan CCP | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

Apabila anda memikirkan mmos kotak pasir moden, hanya ada satu tempat untuk berpaling: Hawa dalam talian. 18 tahun yang telah ada di sekitar dapat mengisi halaman buku teks (Sebenarnya, ia mempunyai) – Tetapi hanya jika anda belajar bagaimana kehilangan kepercayaan dalam manusia 101. Reputasinya kerana menjadi alam semesta yang tidak peduli dan tidak berpengalaman dipalsukan selama satu dekad perang, pengkhianatan, dan skandal. Tetapi budaya Spartan yang sama juga telah melahirkan jenis persahabatan yang tidak akan pernah anda dapati di tempat lain.

Eve Online adalah bodoh dan kompleks seperti neraka, dan akan ada masa di mana anda akan menatap skrin, tidak tahu apa yang harus dilakukan. Permainan CCP sangat panjang untuk membuat EVE lebih mudah difahami, tetapi guru terbaik anda akan selalu menjadi sengatan kegagalan. Berita baiknya ialah beberapa tahun yang lalu Eve Online mula menawarkan pilihan percuma untuk bermain, membiarkan anda menyelam ke kotak pasirnya dengan set kapal dan kemahiran terhad untuk digunakan. Sejak itu mereka telah memperluaskan program ini, memberikan pemain percuma lebih banyak pilihan kapal terbang.

Mereka yang bertahan akan menemui galaksi keseluruhan kemungkinan di hujung jari mereka -dan sebenarnya, itu selalu menjadi pencapaian terbesar Hawa. Ini benar -benar dunia yang hidup di mana mereka yang mempunyai kehendak naik ke puncak dapat mencari jalan -bahkan jika itu bermakna menggunakan semua belati di belakang orang -orang yang mempercayai mereka sebagai pijakan.

Gurun Hitam

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Pearl Abyss | Model Pembayaran: Beli untuk bermain | Wap

MMO Korea sering dilihat secara negatif sebagai grindfest yang kejam, dan sementara padang pasir hitam tidak memecahkan stereotaip itu, ia menawarkan salah satu sistem kerajinan yang paling luas yang pernah dilihat dalam genre. Walaupun pertempuran berasaskan kombo yang aktif sangat menyeronokkan, terdapat puluhan laluan kerjaya untuk mengambil watak anda di dalam kotak pasir dinamik MMO ini. Anda boleh menjadi pedagang, nelayan, atau melabur sepanjang masa anda untuk membina empayar pengeluaran bir secara besar -besaran.

Ini semua terima kasih kepada sistem nod kompleks Black Desert. Setiap rantau dibahagikan kepada nod yang menyediakan pelbagai sumber, sementara hartanah di bandar -bandar boleh dibeli dan ditukar menjadi tukang besi, perikanan, atau depot penyimpanan. Daripada melakukan semua kerja keras sendiri, anda boleh menyewa pekerja automatik yang meningkatkan dan mempunyai kemahiran semula jadi mereka sendiri untuk melakukan pengangkat berat.

Ini adalah sistem yang menakutkan untuk belajar apabila anda baru sahaja bermula, tetapi kebebasan yang disediakannya tidak dapat ditandingi, dan ia tidak seperti apa -apa lagi dalam genre. Sama seperti memberi ganjaran untuk menghabiskan waktu petang tweaking ladang anda dan meratakan pekerja anda kerana ia mengambil salah satu bos dunia kejam Black Desert. Dan jika itu tidak sesuai dengan mewah anda, sistem nod juga merupakan asas untuk Perang Guild Mingguan, di mana Guilds berlumba untuk menakluk pelbagai nod untuk bonus khas -membuat BDO adalah pilihan yang baik jika anda juga ke PvP.

Runescape

Tarikh Siaran: 2001 | Pemaju: Jagex | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

Salah satu permainan tertua yang terus berlari di sekitar, dan pastinya MMO tertua dalam senarai ini, Runescape mempunyai warisan yang mengagumkan, walaupun sering diabaikan. Selama dua dekad, ia dibenarkan pemain untuk memulakan pengembaraan fantasi, memburu pemain lain untuk sukan, atau hanya bersantai dan melakukan beberapa pertanian. Walaupun berkembang dengan ketara dan secara teknikal dalam lelaran ketiga, teras pengembaraan bentuk bebas yang tidak mengambil sendiri terlalu serius telah dikekalkan.

Ia penuh dengan keanehan, seperti dapat menguburkan musuh yang jatuh dan berdoa untuk jiwa mereka, meningkatkan kemahiran anda. Pasti, Runescape penuh dengan pencarian epik, tuhan dan naga, tetapi kekecohan yang dialu -alukan menjulang ke atas segala -galanya, dibantu oleh penulis yang tidak pernah melepaskan peluang untuk memasukkan beberapa gags atau pun.

Walaupun permainan utama mempunyai banyak untuk mengesyorkannya, bagi mereka yang mencari dos nostalgia, ada runescape sekolah lama. Apabila Runescape berkembang ke dalam permainan yang kita tahu sekarang, Jagex menawarkan pemain peluang untuk berpegang teguh dengan apa yang mereka tahu, dengan berkesan mencipta kapsul masa di mana Runescape tetap seperti ‘kembali pada hari’. Ia kurang mesra, jelek, dan mengerikan, tetapi sebagai kepingan sejarah hidup yang menarik. Ini juga merupakan bukti bagaimana memaksa versi klasik, masih membanggakan kualiti yang mendalam yang membangkitkan ultima dan banyak pencarian lidah, selalunya lidah.

PvP MMO terbaik

Planetside 2

Tarikh Siaran: 2012 | Pemaju: Rogue Planet Games | Model Pembayaran: Bebas bermain | Wap

Bahawa planetside 2 adalah satu -satunya permainan dalam senarai ini yang melibatkan penembakan adalah menceritakan tentang premis yang unik. Ia juga satu -satunya di mana keseluruhan fokus adalah sekitar membunuh pemain lain dan membuktikan wilayah dari tangan mereka yang sejuk dan mati. Perang di Planetside 2 adalah perjuangan yang tidak berkesudahan di antara tiga negara yang masing -masing berusaha mengawal empat benua yang berbeza.

Sekiranya anda tidak berminat dengan semua gangguan MMO purata anda, kesucian perang planetside 2 adalah menyegarkan. Anda akan menghabiskan malam yang menaklukkan seluruh planet dan log masuk keesokan harinya untuk mencari anda sekarang. Dan apabila kitaran berulang, momen -momen kecil tetapi tidak dapat dilupakan mula terbentuk dalam fikiran anda; Alamos peribadi di mana anda memegang garis terhadap pencerobohan yang luar biasa, atau keseronokan mengapit dan menghancurkan pasukan musuh.

Momen seperti ini sering di Planetside 2, dan anda akan segera berpuluh -puluh cerita yang diperibadikan seperti yang anda habiskan setiap hari dalam Purgatory of Constant War. Walaupun kemas kini baru-baru ini memperkenalkan keupayaan untuk membina pangkalan, yang mempunyai peralihan dramatik di mana pertempuran diperjuangkan dan bagaimana mereka terungkap sambil menambah rasa lampiran baru untuk kemajuan yang sukar anda, Planetside 2 pasti mula bertakung dan kehilangan pemainnya. Ia masih merupakan mmofps yang hebat, tetapi tahun keemasannya mungkin pada masa lalu.

MMO yang akan datang

Pax dei

Pax Dei adalah MMO fantasi zaman pertengahan dengan sedikit getaran dalam talian-ia adalah mmo kotak pasir sosial yang akan menampilkan ekonomi yang dikendalikan oleh pemain, di mana anda mungkin akan mengembara di gear yang dibuat oleh pemain lain, dan di mana anda boleh mengukir sendiri Wee Sanctuary dengan klan anda. Bekas pemaju PKC, bersama orang dari Blizzard, Ubisoft dan Remedy sedang mengusahakannya.

Walau bagaimanapun, tidak seperti Hawa, anda akan melawan makhluk ghaib dan menyelidiki penjara bawah tanah untuk rampasan unik -semuanya boleh didagangkan dengan rakan anda. Anda juga boleh mengharapkan sistem sihir, yang juga akan merangkumi elemen yang dicipta oleh pemain.

Pax Dei belum mempunyai tarikh pelepasan, tetapi pembangun utama pemaju akan menjemput calon pemain untuk menguji versi alpha permainan tidak lama lagi. Sekiranya anda ingin terlibat, hanya menuju ke laman web PAX DEI.

Dune: Awakening

. Diilhamkan oleh novel -novel Frank Herbert, dan mungkin didorong oleh filem baru, MMO survival ini terdengar seperti ia benar -benar menekankan bahaya melepak di planet yang terik di samping cacing sandwi yang menakutkan.

“Kami mahu pemain merasakan ketegangan ini sepanjang masa,” kata pengarah kreatif Joel Bylos kepada kami. . Sekiranya ada ribut pasir yang akan datang, saya harus tahu di mana terdapat tempat perlindungan yang berdekatan. Sekiranya saya belum membina sesuatu, saya perlu tahu di mana saya dapat menyembunyikan di mana saya dapat menjauhkan diri dari badai pasir. Oleh itu, kami berusaha mencipta ketegangan ini. Tetapi kami juga menghampirinya dari sudut pandangan sedikit lagi, sesuatu seperti Valheim, di mana ia tidak seperti hanya akan membunuh anda dengan serta -merta. Oleh itu, anda mempunyai sedikit kelonggaran.”

Funcom juga menjanjikan “Arrakis yang luas dan lancar” yang akan dikongsi oleh “beribu -ribu pemain.. Untuk berkembang dengan cepat, anda perlu mengekalkan tahap rempah anda tinggi. Tetapi anda tidak akan dihukum jika anda tidak terus ingat untuk menelan ubat yang kuat. . Terdapat banyak faedah, tetapi anda tidak mati akibat kebuluran.

Belum ada tarikh pelepasan, tetapi anda boleh mendaftar untuk akses beta di laman web rasmi.

Abu penciptaan

Ashes of Creation’s Big Hook adalah janji dunia yang dinamik yang betul. . Node adalah lokasi yang tersebar di seluruh dunia yang pemain dapat berkembang dengan masa dan usaha, bermula sebagai tampalan tanah kosong dan berpotensi berubah menjadi pemain kubu dapat mengepung atau sebuah bandar di mana mereka dapat membeli rumah mereka sendiri.

Nod ini mempunyai kepakaran dan cara yang berbeza untuk berinteraksi dengan mereka. Membeli rumah dalam satu, misalnya, menjadikan anda warganegara, membolehkan anda mengundi kerajaan pemain. Mereka juga boleh menarik NPC yang berbeza, menentukan jenis perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Buka PvP, pencarian, kerajinan dan semua perkara biasa akan hadir, tetapi saya rasa ia akan menjadi sistem nod yang menarik pemainnya. Pemaju kini menganjurkan ujian alpha berkala bagi mereka yang mempunyai kunci, tetapi tidak syak lagi anda akan dapat menyemaknya dalam ujian beta yang lebih terbuka kerana ia mendekati garisan penamat.

Paria

Paria adalah sentuhan sebenar untuk genre MMO. Ia bukan RPG, atau penembak, dan tidak ditetapkan di ruang angkasa sama ada. Ini adalah simulasi sosial MMO -jadi fikirkan permainan seperti Stardew Valley. . .”Sekiranya anda mahu menyeberang haiwan menjadi MMO, ini adalah satu untuk mengawasi. Sehingga awal tahun 2023, Palia masih melalui ujian tertutup kecil dan belum menyebutkan tarikh pelepasan.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

.

10 mmorpg teratas

MMORPGS boleh menjadi komitmen masa yang besar, dan inilah kegemaran kami yang kami mainkan untuk berpuluh -puluh (ok, beratus -ratus) jam.

Dihantar: 23 Jun, 2021 9:00 PM

Mungkin lebih daripada mana-mana genre lain, RPG dalam talian berbilang pemain secara besar-besaran memerlukan komitmen masa yang sengit, jadi cadangan ini adalah untuk permainan yang meraih kami dari perjalanan sepanjang perjalanan ke jam ke-133. Inilah senarai 10 mmorpg teratas kami.

Nota ringkas: Semua permainan ini masih boleh dimainkan, tetapi kami cuba mengimbangi betapa mudahnya mereka mengesyorkan pada tahun 2021 dan sumbangan mereka untuk maju genre secara keseluruhan. Mari kita mulakan!

10. Final Fantasy XI

Final Fantasy 11 keluar pada tahun 2002, dan jika anda seperti kami, anda menggagalkan kombo router cakera keras supaya anda boleh memainkannya di PS2 anda. Maju ke 2021 dan masih ada komuniti yang berdedikasi untuk membantu pemain baru mengalami kisah fantasi akhir yang luar biasa ini. Pasti, kawalannya agak rumit untuk piawaian moden, tetapi hanya pada hari yang lain kami mendapat Bab 4 Bahagian 2 dari acara kebangkitan yang luar biasa! Final Fantasy 11 akan sentiasa memegang tempat yang istimewa di hati kita dan jika kita jujur ​​kita masih menyelinap dan bermain setiap sekarang dan kemudian. PROTIP, Tekan salah satu daripada percuma untuk bermain hujung minggu XP dua kali untuk melompat ke dalam cerita secepat mungkin.

9.

? Mengapa tidak kedua-dua? DCUO telah menjadi rumah untuk peminat DC dan superhero dan terus kuat 10 tahun kemudian di 5 platform yang berbeza. Sekarang bahawa DCUO adalah percuma untuk bermain dan di pelbagai platform, kini lebih mudah diakses dari sebelumnya dan masih mempunyai titisan kandungan utama seperti World of Flashpoint yang paling terkini. City of Heroes meletakkan asas untuk superhero mmorpgs tetapi dcuo mempunyai keluasan dan watak -watak yang ada, itu mesti mengesyorkan untuk senarai ini.

8.

Dalam genre yang sangat bergantung pada pengisaran untuk menjadikan angka semakin tinggi, Tera menetapkan dirinya selain daripada yang lain dengan sistem pertempuran tindakan yang masih terasa baik untuk dimainkan hari ini. Permainannya sangat bergantung kepada kemahiran, dan bams (raksasa besar-keledai) yang berkeliaran dengan bebas selalu menggoda untuk mengasah kemahiran anda terhadap. Ia mempunyai masalah seperti penguncian animasi semasa pertempuran dan endgame yang kurang memuaskan, tetapi pertempuran Tera masih menyeronokkan untuk bermain jika anda bootnya sekarang, dan itu adalah satu prestasi yang benar untuk MMO percuma untuk dimainkan satu dekad yang lalu. (Kemas kini: Pelayan TERA ditutup pada bulan Jun 2022.)

7. Hawa dalam talian

Hawa Online – Penemuan Projek

Penemuan Projek: Covid-19 Minigame

Penemuan Projek: Covid-19 Minigame

Penemuan Projek: Covid-19 Minigame Penemuan Projek: Covid-19 Minigame Penemuan Projek: Covid-19 Minigame Penemuan Projek: Covid-19 Minigame

Eve Online telah menghasilkan banyak cerita dunia nyata yang hebat sehingga mereka dapat membuat senarai 10 teratas

mereka sendiri. Permainan kedalaman dan kerumitan yang mengejutkan, Eve Online telah memupuk asas pemain sejak tahun 2003 dengan akibat yang bermakna – anda boleh kehilangan kapal secara kekal bernilai beratus -ratus atau bahkan beribu -ribu dolar – dan kebebasannya untuk pemain melakukan apa sahaja, seperti membantu Covid -19 Penyelidikan dan mengatur penghormatan yang menggembirakan untuk Stephen Hawking. Eve Online telah menemui cara untuk bertahan selama hampir dua dekad dengan tidak kompromi dalam visinya, dan penglihatan itu mengejutkan.

6. Star Wars: Republik Lama

Bercerita sangat penting dalam RPG dan Bioware memberitahu yang sangat baik di Star Wars: Republik Lama. Bagi peminat siri Kotor klasik yang mungkin tidak mahir dalam MMORPGS, SWTOR telah tweak untuk menjadi pemain tunggal yang mesra juga, dan sekarang permainan ini percuma, sesiapa sahaja boleh melompat untuk mencuba cerita kelas untuk mencuba cerita kelas untuk mencuba cerita kelas untuk mencuba cerita kelas untuk mencuba cerita kelas dan beberapa pengembangan pertama. Titik kandungan utama nampaknya tidak sekerap yang biasa mereka lakukan, tetapi Republik Lama masih bernilai kembali selepas semua ini.

5. Guild Wars 2

Guild Wars mempopularkan konsep MMO tanpa bayaran bulanan, dan meneruskan model perniagaan hingga ke hari ini. Ia juga sangat mudah diakses; Walaupun ia menggalakkan interaksi sosial dan kerjasama dengan orang lain, ia juga boleh dimainkan solo. Tambahkan itu kepada sistem keupayaan senjata unik permainan di mana senjata yang berbeza memberikan kebolehan yang berbeza untuk kelas yang berbeza manakala di tangan yang berbeza, dan pendekatan “dunia hidup” ArenaNet untuk segmen bercerita, dan anda mempunyai resipi untuk permainan yang menjadi ujian masa. Malah ada pengembangan baru, akhir naga, yang dijadualkan untuk 2021.

4. Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online membolehkan anda tersesat dalam dunia fantasi di mana anda dapat mengawal kisah anda sendiri. Adakah anda ingin memanggil Dark Magic sebagai Breton semasa anda bertarung, atau adakah anda lebih suka menjadi Elf Kayu dengan kekuatan alam dan busur untuk pertahanan? ESO menggabungkan landskap yang cantik dan pelbagai yang anda boleh dengan mudah melakukan perjalanan, pertempuran pertempuran yang indah dan usaha yang luas, sambil membolehkan anda bermain bersama rakan anda. .

3. Phantasy Star Online 2

Walaupun reka bentuk UI dan menu terasa sedikit bertarikh hari ini, Phantasy Star Online 2 masih terasa sangat segar untuk dimainkan, terima kasih kepada pertempuran sci-fi anime cepat tindakan, alat penciptaan watak yang luar biasa, medan yang dijana secara rawak, soundtrack elektronik yang sangat baik, dan Pencarian mendesak. Ia juga mempunyai lebih daripada lapan tahun kemas kini kandungan yang semuanya dilancarkan hanya tahun lalu dengan pelepasan Barat baru -baru ini PSO2, dan tidak lama lagi akan menerima dunia terbuka, kemas kini enjin grafik, sistem dan banyak lagi, terima kasih kepada kemas kini utama dengan Kejadian baru. Masa depan kelihatan sangat terang untuk bintang phantasy.

2. World of Warcraft

World of Warcraft mengubah keseluruhan genre MMORPG selepas pelancaran asalnya pada tahun 2004, menetapkan dirinya selain permainan masa lalu dengan lebih mudah diakses oleh veteran genre dan pendatang baru. . Walaupun Shadowlands telah mengalami pelancaran yang tertunda di atas tempoh terpanjang patch pelancaran dalam sejarah permainan, tidak ada yang menafikan bahawa WOW masih mempunyai tahun pencarian, serbuan, penjara bawah tanah dan bahkan transmog fesyen untuk mengumpul dari pengembangan sebelumnya. Dengan pilihan untuk melompat ke WOW: Klasik dan Pelayan Klasik Burning CRUSADE yang baru -baru ini, tidak pernah ada lebih banyak cara untuk mengalami WOW.

1. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV: Tangkapan Tangkapan Akhir dan Karya Seni

Salah satu kisah kejayaan moden terbesar dalam sejarah permainan video, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn mengambil permainan pelancaran yang hambar, meluas dan benar -benar retooled untuk duduk di atas takhta MMORPGS. Bukan sahaja Square Enix menyimpan permainan lama ketika bekerja pada reboot, ia mengerjakan reboot ke dalam alur cerita permainan, menandakannya sebagai malapetaka yang membentuk semula Eorzea. Final Fantasy XIV hanya bertambah baik sejak dibebaskan dengan empat pengembangan semasa, dan masing -masing telah menambah kelas, penjara bawah tanah, dan serbuan yang menarik dari kedua -dua sejarah Final Fantasy dan sifat Enix Square lain seperti Nier Automata. Final Fantasy XV mungkin telah datang dan pergi, dan Final Fantasy XVI sedang dalam perjalanan, tetapi Realm Reborn masih tidak menunjukkan tanda -tanda melambatkan.

Dan di sana anda memilikinya! Pilihan kami untuk 10 mmorpg teratas. Adakah kita terlepas apa -apa? Apa yang anda fikir perlu dirombak? Beritahu kami dalam komen di bawah.

10 mmorpg teratas dengan grafik terbaik pada tahun 2023

Gurun Hitam - Tanah Main Main Main

Mari bercakap mengenai beberapa permainan MMO yang cantik. Permainan yang membawa sesuatu yang istimewa secara visual. Permainan yang melangkah lebih jauh untuk membenamkan anda di dunia yang hebat yang penuh dengan pemandangan indah dan landskap yang menakjubkan. Minggu ini kita melihat permainan 10 mmorpg teratas yang mempunyai grafik terbaik dalam genre.

Gurun Black Online

Tidak menjadi kapten jelas di sini, tetapi Black Desert Online cantik. Seperti sangat cantik. Sekiranya anda masuk ke Korea MMORPGS maka permainan ini akan menatap dengan penuh kasih sayang di skrin anda selama berjam -jam. Dunia cantik, watak -wataknya sangat terperinci, dan reka bentuk keseluruhannya sangat mendalam.

Guild Wars 2

Guild Wars 2 mempunyai estetika cat air yang unik dan cantik yang membezakan dunia selain MMORPG lain. Sebenarnya begitu cantik, sebahagian daripada penyelesaian peta mengumpul pemandangan yang menawarkan pemandangan sinematik landskap rolling GW2.

World of Warcraft

Walaupun anda mesti menjadi peminat penampilan lebih banyak World of Warcraft untuk menghargainya, Wow telah datang jauh secara grafik selama bertahun -tahun. Setiap pengembangan meningkatkan visual permainan yang terakhir, dan wow hari ini adalah dunia permainan yang sangat cantik untuk tersesat, tetapi jangan mengharapkan ia menjadi sangat realistik atau apa -apa.

Dunia baru

New World adalah salah satu permainan terbaru dalam senarai ini dan, oleh itu, anda mungkin membayangkan ia mempunyai dunia yang menakjubkan untuk meneroka dan berinteraksi dengan. Belum lagi reka bentuk bunyi juga terkemuka dengan skor yang hebat dan bunyi ambien. Mereka bergabung untuk membuat satu permainan yang tampan untuk membenamkan diri.

Tatal penatua dalam talian

Mengembara dan Meneroka adalah elemen teras Skrol Elder dalam talian, dan landskap yang bervariasi ini MMORPG harus meneroka membuat perjalanan berbaloi. Dari landskap alien Morrowind ke padang pasir dataran rendah Aliki’r, terdapat banyak pemandangan yang hebat di sepanjang jalan. Nikmati penceritaan yang mendalam dan landskap cantik di ESO.

Blade & Soul

Kemas kini UE4 Blade & Soul meletakkannya tepat di tengah -tengah senarai ini kerana peningkatan visual ke permainan jelas ada untuk melihat. Pengoptimuman yang lebih baik juga mempunyai permainan yang menjalankan yang terbaik yang pernah dijalankan. Ia adalah muat turun yang lebih besar sekarang, tetapi ia berbaloi untuk dunia yang menakjubkan yang ditawarkan oleh MMORPG.

Hilang Ark

Sebagai MMORPG atas ke bawah, Lost Ark membawa perspektif yang berbeza kepada genre, tetapi jangan tertipu memikirkan dunia yang rata dan membosankan kerana Ark yang hilang sangat mengejutkan dalam visualnya, dan pertempuran cepat-RPG membawa pertempuran membawa menyeronokkan ke dunia yang indah ini.

Final Fantasy XIV

Sebagai MMORPG moden, Final Fantasy XIV mempunyai dunia yang indah untuk ditemui dan banyak gula -gula mata yang menyenangkan untuk dilihat. Sama seperti World of Warcraft, FFXIV nampaknya menjadi lebih baik dengan usia sebagai cerita dan melihat permainan bertambah dengan setiap pengembangan. Bahkan ada pembaikan grafik di kaki langit untuk menjadikannya kelihatan lebih baik.

Pedang legenda dalam talian

Sekiranya anda belum mendengar Swords of Legends Online maka sudah tiba masanya untuk memeriksanya. Permainan ini menampilkan pemandangan yang sangat menakjubkan dan dunia yang cantik untuk diterokai. Permainan ini diilhamkan oleh mitologi Cina dan gunung terbang dapat memberi anda pandangan baru tentang dunia yang ditawarkan oleh MMO ini. Beri amaran walaupun, permainan nampaknya berada di bawah downswing ketika datang ke kemas kini kandungan baru yang sebenarnya.

Takhta dan kebebasan

Mari bersenang -senang dan memberi anda sesuatu yang dinantikan. Takhta dan Liberty harus keluar akhir tahun ini (jari menyeberang), dan dari segala yang kita lihat setakat ini permainan kelihatan cantik. Ia diberikan dalam Unreal 4 dan estetika segala -galanya yang telah ditunjukkan adalah hebat untuk dilihat. Dari bandar -bandar besar ke pertempuran pengepungan permainan ini membentuk menjadi peninjau sebenar.

Itulah senarai 10 MMO teratas dengan grafik yang hebat. Beritahu kami kegemaran anda di bawah, atau beritahu kami apa yang kami tinggalkan yang sepatutnya disertakan.

artikel berkaitan

  • MMORPG yang paling banyak dimainkan pada tahun 2023
  • Surat baru dari Pengeluar Takhta dan Liberty menunjukkan bos dan kawasan yang tidak pernah dilihat sebelum ini
  • Bungie menunjukkan supers baru Destiny 2 dan menangani masalah kerajinan