Minecraft Wiki – The Ultimate. Minecraft Gamepedia, Panduan Wiki Minecraft | Sportskeeda

Minecraft Wiki

Minecraft.gamepedia.com kemungkinan besar tidak menawarkan kandungan berniat jahat.

Minecraft Wiki – Sumber Terbaik untuk Minecraft

Minecraft adalah permainan video pembinaan kotak pasir yang dibangunkan oleh Mojang Studios di mana pemain berinteraksi dengan tiga yang boleh diubah suai sepenuhnya.

Petunjuk kandungan berniat jahat

Ketersediaan atau ketiadaan kandungan bendera/berbahaya di laman web ini belum diterokai sepenuhnya oleh kami, jadi anda harus bergantung pada petunjuk berikut dengan berhati -hati.

Minecraft.gamepedia.com kemungkinan besar tidak menawarkan kandungan berniat jahat.

Sokongan Sambungan Selamat

Minecraft.gamepedia.com menyediakan sambungan yang disulitkan SSL.

Petunjuk kandungan dewasa

Ketersediaan atau ketiadaan kandungan bendera/berbahaya di laman web ini belum diterokai sepenuhnya oleh kami, jadi anda harus bergantung pada petunjuk berikut dengan berhati -hati.

Minecraft.gamepedia.com kemungkinan besar tidak menawarkan kandungan dewasa.

  • Minecraft Wiki – Sumber Terbaik untuk Dungeons Minecraft Minecraft, yang memerlukan empat pemain untuk bermain melalui tahap dan mengalahkan kumpulan besar perusuh. Pemain boleh mendapatkan peralatan, kulit, dan haiwan peliharaan dengan mengimbas kad koleksi. Legenda Minecraft adalah .
  • Multiplayer-Multiplayer Wiki Minecraft adalah versi berasaskan pelayan Minecraft yang membolehkan beberapa pemain berinteraksi antara satu sama lain di satu dunia, membolehkan mereka bekerja bersama-sama dengan bijih saya, membina struktur, dan Rajah.
  • Kod pemformatan-kod pemformatan wiki minecraft (juga dikenali sebagai kod warna) tambahkan warna dan pengubahsuaian ke dalam permainan teks. Teks dalam Minecraft boleh diformat dengan tanda seksyen (§). Dalam edisi bedrock, tanda seksyen boleh digunakan.
  • Gameplay – Gameplay Wiki Minecraft Dalam kebanyakan mod permainan Minecraft terdiri terutamanya daripada menambah dan memusnahkan pelbagai blok yang berbeza dalam dunia yang dijana secara rawak. Dengan blok ini, pemain dapat memanipulasi dunia aroun.
  • Java Edition Classic-Minecraft Wiki Classic adalah fasa kedua dalam kitaran pembangunan Minecraft (Java Edition), berikutan pra-klasik dan indev sebelumnya, dan merupakan peringkat pembangunan Minecraft pertama yang mempunyai beberapa versi.
  • Pelayan – Pelayan Minecraft Wiki Minecraft membenarkan pemain bermain dalam talian atau melalui rangkaian kawasan tempatan dengan orang lain. Secara dalaman, permainan ini menjalankan pelayan untuk permainan pemain tunggal, ini dilakukan untuk membuat satu bermain.

Minecraft Wiki

Wiki BG

Minecraft adalah permainan video kotak pasir yang dibangunkan oleh Mojang. Anda mungkin bertanya apa itu permainan kotak pasir? Ia merujuk kepada permainan dengan elemen permainan yang memberi pemain tahap kreativiti yang besar untuk menyelesaikan tugas ke arah matlamat. Ringkasnya, permainan yang membolehkan anda membuang kreativiti anda dengan kemungkinan yang tidak berkesudahan. Permainan ini tersedia di pelbagai platform. Anda boleh bermain di komputer, telefon pintar, tablet, PI, Xbox, Nintendo Wii, atau PlayStation.

Malah 11 tahun selepas pembebasannya, Minecraft telah berjaya mengekalkan tempatnya sebagai permainan yang paling aliran, mengumpulkan pandangan 201b yang kekalahan pada tahun 2020 sahaja. Bukan itu sahaja, tetapi ia juga mempunyai lebih daripada 200 juta jualan di seluruh dunia. Popularitinya sebahagian besarnya disebabkan oleh fakta bahawa Minecraft secara asasnya adalah permainan tanpa peraturan. Ia tidak disertakan dengan satu set arahan, atau objektif yang dinyatakan – pemain boleh membina dan meneroka tetapi mereka mahu.

Pemain boleh menggunakan ciri ini untuk meniru dunia fantasi dari buku, siri TV, filem, atau membuat yang sama sekali baru dari awal. Selain itu, mereka dapat bertempur dengan pelbagai jenis raksasa dan meneruskan pengembaraan di banyak biomes.

Semua ini dapat dinikmati bersendirian atau bahkan dengan rakan. Kesukaran juga boleh diubah, jadi walaupun anda sedang mencari permainan kasual atau cabaran yang luar biasa, Minecraft mempunyai pilihan untuk anda. Dalam kebanyakan permainan pada masa kini, anda memerlukan tahap kepakaran tertentu untuk meneruskan ke tahap yang lebih baru. Ini dapat mengecewakan orang yang tidak mempunyai kemahiran atau masa yang diperlukan.

Dua mod utama permainan adalah kelangsungan hidup dan kreatif. Dalam Survival, pemain mesti mencari bekalan bangunan dan makanan mereka sendiri. Mereka juga berinteraksi dengan perusuh yang menyekat, atau makhluk bergerak. Dalam kreatif, pemain diberi bekalan dan tidak perlu makan untuk bertahan. Mereka juga boleh memecahkan semua jenis blok dengan segera. Anda akan membayangkan bahawa permainan yang dikeluarkan 11 tahun yang lalu akan menjadi usang sekarang, tetapi pemaju Minecraft, Mojang, sentiasa menolak kemas kini yang memperkenalkan kandungan baru kepada permainan dan membuat beberapa perubahan untuk meningkatkan kualiti permainan.

Sportskeeda telah mengumpulkan senarai komprehensif panduan Minecraft yang meliputi luas permainan, sambil mengekalkan perkara yang ringkas. Sekiranya anda mendapati diri anda dalam keadaan yang berkaitan dengan mana-mana aspek dalam permainan, anda pasti akan mencari panduan untuk membantu anda di sini.

Selamat membuat kerajinan!

Buat halaman wiki baru