Minecraft Speedrunning/Membina Portal Nether – Wikibooks, Buku Terbuka untuk Dunia Terbuka, Cara Membuat Portal Nether di Minecraft (Dengan Gambar) – WikiHow

Cara membuat portal yang lebih baik di minecraft

Cahaya portal dengan Flint dan Steel. Ini boleh dibuat dengan satu ingot besi dan satu bahagian batu yang disusun dalam pembentukan pepenjuru. Tengah portal akan bersinar ungu apabila diaktifkan.

Minecraft Speedrunning/Membina Portal Nether

Dalam minecraft kasual, umumnya pemain akan mendapat pickaxe berlian, saya 10 obsidian dan membina portal yang lebih baik dari itu. Bagaimanapun, kerana mendapat berlian tidak konsisten dan setiap obsidian mengambil masa kira -kira 10 saat untuk lombong, dalam speedrun ini agak perlahan dan kaedah yang lebih cepat yang hanya memerlukan baldi air dan beberapa lava. . Terdapat dua kawasan utama yang berbeza untuk membina portal yang lebih baik di: kolam lava sama ada di atas atau di bawah tanah atau jurang magma di bawah yang sering mempunyai lava.

Lava Pool Edit

Sekiranya anda berada di darat, sama ada melihat -lihat untuk kolam lava atau menggali satu, ini akan menjadi kaedah yang anda mahu gunakan untuk membina portal dan sampai ke Nether.

Berikut adalah panduan mudah untuk persediaan portal nether yang paling asas, yang dibuat oleh bekas pemegang rekod dunia cscuile.

Magma Ravine Edit

Sekiranya anda telah menjarah harta karun kapal karam/terkubur dan berada di lautan, anda mungkin mahu memasuki lebih jauh melalui jurang laut. Di bahagian bawah beberapa jurang laut adalah blok magma yang mempunyai lava di bawahnya dan jika anda licik, anda boleh membina portal yang lebih baik dengannya, walaupun ini boleh menjadi janggal dengan mekanik berenang.

Berikut adalah panduan yang panjang untuk beberapa kaedah yang berbeza untuk membina portal di jurang lautan oleh t_wag

Sebaik sahaja anda telah membina portal nether anda, anda akan menuju ke dalam!

Artikel ini dikarang bersama oleh Zac Churchill. Zac Churchill berasal dari Davidson, North Carolina, dan kini menghadiri Tufts University. Dia telah memainkan Minecraft selama lebih dari lapan tahun dan mempunyai pengetahuan yang luas tentang cara bermain Minecraft dan bagaimana permainan telah berubah melalui versi yang berbeza. .

Artikel ini telah dilihat 786,215 kali.

Portal Nether digunakan untuk mengangkut diri ke Minecraft. Portal dicipta dari obsidian, salah satu bahan yang paling sukar untuk ditambang dalam permainan. Sekiranya anda mempunyai pickaxe berlian, anda boleh melombong obsidian dan membina portal. Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke pickaxe berlian, anda boleh menggunakan “acuan” untuk membuat struktur portal tanpa melakukan sebarang perlombongan. Portal Nether boleh didapati dalam semua versi minecraft.

Menggunakan pickaxe berlian

Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 1

 • Obsidian membolehkan pemain membuat portal ke dimensi yang lebih rendah. [2] x Sumber penyelidikan
 • Sekiranya anda ingin membina portal yang lebih baik tanpa pickaxe berlian, anda boleh membina “acuan” menggunakan bahan lain dan membuat obsidian dalam bentuk yang betul untuk portal.
 • Sebagai alternatif, anda boleh membeli pickaxes berlian dari alat master Smith Villagers.
 • Lihat Diamonds Cari dan Tambang Cepat di Minecraft untuk Petua Mengenai Berlian.
 • Berlian penting dalam minecraft kerana ia adalah bahan untuk beberapa alat yang paling tahan lama dan cekap. [3] x Sumber Penyelidikan

Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 2

. Obsidian dicipta dengan menuangkan air ke blok sumber lava. Satu baldi air akan menghasilkan satu blok obsidian. Anda memerlukan sekurang -kurangnya sepuluh blok obsidian, dan anda ingin mempunyai air tambahan di tangan sekiranya ada sesuatu yang salah, jadi pek dengan sewajarnya.

Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 3

Cari lava. Lava biasanya berlaku di bawah tanah, walaupun anda boleh tersandung di tasik lava di mana sahaja di dunia. Anda akan mempunyai peluang yang sangat baik untuk mencari lava apabila koordinat y anda berada pada 11.

Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 4

 • Meletakkan lava juga boleh mengeluarkan sumber cahaya anda. Letakkan beberapa obor sebelum meletakkan air supaya anda masih dapat melihat.

Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 5

Kumpulkan blok air sumber menggunakan baldi kosong. Dengan berbuat demikian, obsidian di bawahnya akan diturunkan.

Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 6

 • Perhatikan bahawa obsidian perlombongan mengambil masa yang sangat lama (9.4 saat). Anda boleh mempercepatkannya dengan pesona “kecekapan”.
 • Sekiranya anda berdiri di dalam air, berhati -hati bahawa aliran tidak mendorong anda ke dalam lava yang terdedah.

 • Letakkan dua blok obsidian di sebelah satu sama lain di atas tanah, dan kemudian letakkan blok pemegang tempat di setiap hujung. Letakkan tiga blok obsidian dalam lajur pada setiap blok pemegang tempat. Letakkan blok pemegang tempat di bahagian atas setiap lajur. Letakkan dua lagi blok obsidian di antara ruang letak atas. Anda kini boleh mengeluarkan blok pemegang tempat untuk membuat bingkai yang kurang sudut. Kawasan dalam mestilah 2×3 blok ruang kosong.

Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 8

Cahaya portal dengan Flint dan Steel. Ini boleh dibuat dengan satu ingot besi dan satu bahagian batu yang disusun dalam pembentukan pepenjuru. Tengah portal akan bersinar ungu apabila diaktifkan.

Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 9

 • Pastikan untuk membawa batu permata dan keluli anda dengan anda. Ghast boleh mengeluarkan portal pulangan anda, yang memerlukan anda untuk menyalakannya semula.
  • Bahawa dikatakan, anda mungkin perlu mempertimbangkan untuk membawa obsidian tambahan, mungkin sepuluh blok lain, sekiranya berlaku ghast atau memusnahkan portal (walaupun itu tidak biasa mengingat kekuatan obsidian).

  Membina portal dengan acuan

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 10

  Gunakan kaedah ini jika anda tidak mempunyai pickaxe berlian. Anda boleh membina portal yang lebih baik tanpa menggunakan pickaxe berlian dengan membina air terjun buatan manusia dan menggunakan baldi lava untuk membina bingkai obsidian.

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 11

  Dapatkan 2 baldi air, 10 baldi lava, dan timbunan batu permata dan kotoran. Anda memerlukan ini untuk membuat bingkai untuk portal nether anda.

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 12

  Menggali parit 6×1. 6 panjang, 1 dalam. Ini akan dianggap di hadapan bingkai.

  Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 13

  Di belakang parit ini, buat dinding tinggi 6×3, dengan 2 blok pusat menjadi 4 blok tinggi.

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 14

  Letakkan blok kotoran di sisi. .

  Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 15

  Letakkan 2 blok air di hujung acuan batu permata anda menggunakan baldi air anda. Air terjun mini mesti timbul.

  Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 16

  Ingat prinsip ini mulai sekarang: Seterusnya ke atau secara langsung di atas blok air, akan menjadi blok obsidian jika anda menyerangnya dengan baldi lava. Oleh itu, berhati -hati. .

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 17

  Buat tiang obsidian 3 blok tinggi menggunakan baldi air anda. .

  Perhatikan parit di bawah dengan air. Gunakan baldi lava anda dan buat asas, 2 blok bersebelahan.

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 19

  Gunakan baldi kosong anda dan kumpulkan 2 blok sumber air di atas acuan batu permata anda. Anda memerlukan ini untuk menjadikan bahagian atas portal anda.

  Gambar bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 20

  Mendaki acuan dan gunakan baldi air anda di sisi yang tidak terjual.

  Gambar bertajuk Buat Portal Nether di Minecraft Langkah 21

  Gunakan baldi lava anda secara langsung di sumber air. Air harus dipadamkan dan blok obsidian akan berlaku. Lakukan ini lagi untuk sisi lain.

  Imej bertajuk Buat Portal Nether dalam Minecraft Langkah 22

  Ketahui bahawa anda kini mempunyai portal Nether sendiri di Minecraft, tanpa memerlukan pickaxe berlian!
  Dengan menggunakan perkhidmatan ini, beberapa maklumat boleh dikongsi dengan YouTube.

  Soal Jawab Komuniti

  Adalah lebih kurang semua bawah tanah?

  . Yang lebih baik wujud dalam dimensi yang berbeza, dan hanya boleh diakses oleh portal yang lebih rendah.

  Terima kasih! Kami gembira ini membantu.
  Terima kasih atas maklum balas anda.
  Sebagai terima kasih kecil, kami ingin menawarkan kad hadiah $ 30 (sah di Gonift.com). Gunakannya untuk mencuba produk dan perkhidmatan baru yang hebat di seluruh negara tanpa membayar harga penuh, penghantaran makanan, pakaian dan banyak lagi. Nikmati! Tuntut Hadiah Anda Sekiranya WikiHow telah membantu anda, sila pertimbangkan sumbangan kecil untuk menyokong kami dalam membantu lebih banyak pembaca seperti anda. Kami komited untuk menyediakan dunia dengan sumber cara percuma, dan bahkan $ 1 membantu kami dalam misi kami. Menyokong WikiHow

  ?
  Dari Nether, anda boleh mendapatkan banyak barangan yang baik, termasuk Mobs dan Benteng Nether (jika anda menjumpai satu).

  Terima kasih! Kami gembira ini membantu.
  Terima kasih atas maklum balas anda.
  Sebagai terima kasih kecil, kami ingin menawarkan kad hadiah $ 30 (sah di Gonift.com). Gunakannya untuk mencuba produk dan perkhidmatan baru yang hebat di seluruh negara tanpa membayar harga penuh, penghantaran makanan, pakaian dan banyak lagi. Nikmati! Tuntut Hadiah Anda Sekiranya WikiHow telah membantu anda, sila pertimbangkan sumbangan kecil untuk menyokong kami dalam membantu lebih banyak pembaca seperti anda. Kami komited untuk menyediakan dunia dengan sumber cara percuma, dan bahkan $ 1 membantu kami dalam misi kami. Menyokong WikiHow

  Apa yang dibuat dari?

  Semesta terdiri daripada kebanyakan netherrack dengan tasik dan sungai lava. Anda akan menemui lubang pasir jiwa sekali -sekala, dan Glowstone akan digantung dari siling. Anda mungkin dapat mencari kuarza di gua. Anda mungkin menjumpai kubu nether, dimuatkan dengan rampasan dan musuh berbahaya.

  Terima kasih! Kami gembira ini membantu.
  Terima kasih atas maklum balas anda.
  Sebagai terima kasih kecil, kami ingin menawarkan kad hadiah $ 30 (sah di Gonift.com). Gunakannya untuk mencuba produk dan perkhidmatan baru yang hebat di seluruh negara tanpa membayar harga penuh, penghantaran makanan, pakaian dan banyak lagi. Nikmati! Tuntut Hadiah Anda Sekiranya WikiHow telah membantu anda, sila pertimbangkan sumbangan kecil untuk menyokong kami dalam membantu lebih banyak pembaca seperti anda. Kami komited untuk menyediakan dunia dengan sumber cara percuma, dan bahkan $ 1 membantu kami dalam misi kami. Menyokong WikiHow