Minecraft 1.20: Segala -galanya untuk mengetahui mengenai Trails & Tales | PC Gamer, Minecraft 1.20 Trails & Tales Update secara rasmi di sini | Windows Central

Minecraft 1.20 Kemas kini Jejak & Tales secara rasmi di sini

Walaupun kami pada mulanya tidak mengharapkan biome baru, kami terkejut dengan pengumuman Minecraft mengenai biome bunga ceri di 1.20 kemas kini. Landskap kelopak bunga merah jambu yang indah adalah pengumuman merah jambu yang sempurna untuk Hari Valentine.

Minecraft 1.20 -Semuanya yang anda perlu tahu mengenai kemas kini Minecraft baru

Minecraft 1.20 adalah “laluan dan cerita,” dan itu semua mengenai bercerita dan kreativiti.

Minecraft 1.20 - ARI memegang penemuan dari arkeologi

 • Tarikh Siaran
 • Blok baru dan perusuh
 • Arkeologi
 • Cherry Blossom Biome
 • Ciri -ciri lain

Seperti yang dijangkakan, Minecraft 1.20 adalah kemas kini Minecraft utama terkini, dan akhirnya tiba. Sebagai tambahan kepada semua ciri baru -termasuk pemenang undi Mob, biome baru, blok baru, arkeologi, dan banyak lagi -ia mendapat nama itu sendiri. Minecraft 1.20 adalah “laluan dan cerita” dan ia memberi tumpuan kepada “bercerita dan bangunan dunia” menurut Mojang. Terbaik dari semua, ciri dan nama baru tidak memerlukan anda menunggu lagi untuk mendapatkan rasa untuk diri sendiri.

Mojang memberi kita mengintip ke arah apa yang mereka pilih sebagai tema untuk 1.20 Kemas kini awal, iaitu “ekspresi diri, kreativiti, dan motivasi intrinsik.”Yang terakhir adalah sesuatu yang saya dengar sedikit dari pengarah permainan Minecraft Agnes Larsson dan pereka permainan Nir Vaknin ketika saya menemurinya pada tahun 2022. Mereka tidak mahu minecraft berasa lekat, Seperti yang telah mereka katakan, dan mahu pemain terus bermain dan memulakan dunia baru kerana mereka merasa terinspirasi, bukan kerana mereka merasa dirantai untuk mengisar kerajinan.

Tidak menghairankan bahawa beberapa ciri baru untuk 1.20 pusat sekitar membina jalan anda: blok estetik baru dan rak buku berfungsi. Kami juga mendapat pilihan penerokaan dan pengembaraan dengan gunung unta dan arkeologi baru -baik yang terdapat di padang pasir dunia Minecraft.

Dengan senarai ciri yang lengkap dan butirannya dimanjakan, kami mendapat pegangan mengenai apa yang Minecraft 1.20 adalah mengenai. Berikut adalah semua butiran yang berair dan tersekat mengenai kemas kini baru:

Tarikh Siaran

Bilakah minecraft 1.Tarikh Siaran 20’s?

Minecraft 1.20 kini tersedia sebagai kemas kini Trails & Tales. Ini mengikuti slate prerelease dan binaan biasa, yang bermula pada bulan Oktober 2022. Anda tidak perlu menunggu lagi untuk menggali arkeologi dan ciri -ciri baru yang lain.

Versi baru

 • Bedrock 1.20.1 – Hotfix kecil yang menangani pepijat kelewatan plat tekanan dan pepijat dengan bot yang diletakkan sebelum mengemas kini dunia hingga 1.20
 • Bedrock 1.20.10 – Satu set kecil perubahan ciri untuk batuan dasar, termasuk menyelinap pendek -yang mengurangkan ketinggian pemain hingga 1.5 blok semasa menyelinap -dan perubahan pada resipi bot dan barel, ditambah dengan ciri merangkak eksperimen baru.

Blok baru dan perusuh

Semua minecraft 1.20 blok baru

Semua blok baru untuk Minecraft 1.20 berpusat di sekitar mempersonalisasi membina dan menceritakan kisah melalui penemuan baru & perangkap. Terdapat jenis kayu buluh dan ceri baru, rak buku berkilat yang berfungsi, periuk berpola, dan tanda gantung juga -semuanya ada untuk anda menemui dan menceritakan kisah anda sendiri

 • Tanda Gantung: Mereka datang di dinding, siling, dan jenis gantung sempit.
 • Kayu buluh: Satu set lengkap blok kayu yang diperbuat daripada buluh termasuk pintu, tangga, trapdoors, dan papan.
 • Rakit: Versi buluh bot sebenarnya adalah rakit rata yang boleh anda naik.
 • Mozek Buluh: Jenis blok hiasan baru hanya untuk buluh.
 • Bookshelf Pahlawan: Rak buku berfungsi yang boleh anda letakkan sehingga enam buku.
 • Pasir yang mencurigakan: Ditemui Kuil Desert yang berdekatan, anda boleh menggunakan alat berus baru untuk membersihkannya untuk mencari tembaga tembikar, tulang, telur sniffer, dan banyak lagi.
 • Cherry Blossom Wood: Satu lagi blok kayu penuh dari biome bunga ceri baru, mereka adalah warna merah jambu yang indah.
 • Periuk corak: digali dengan arkeologi, anda boleh menyatukan shards yang anda dapati untuk membuat periuk bercerita yang indah untuk menghiasi dengan.

Rak buku yang dipahat sangat kemas terima kasih kepada keupayaan isyarat Redstone. Ia akan mengeluarkan isyarat Redstone berdasarkan berapa banyak buku yang dipegangnya sekarang, yang mana Mojang mencadangkan dapat menguasai beberapa pintu rahsia yang sangat sejuk. Rak tidak mempunyai ui inventori, kata Mojang. Itu bermakna anda akan meletakkan buku di rak dengan mengklik padanya dengan buku di tangan atau mengambil buku dengan menunjuk dengan reticle anda dan mengklik dengan tangan kosong.

Minecraft 1.20 perusuh baru adalah unta dan sniffer

Minecraft 1.20 telah membawa kita dua kawan baru: Minecraft Camel, yang Mojang memilih sebagai gunung yang tinggal di padang pasir baru, dan sniffer Minecraft, yang memenangi undi kumpulan komuniti tahun lepas.

Unta boleh didapati melepak di kampung padang pasir berjalan, duduk, dan memecah telinga kecil mereka. Mereka memang jenis gunung baru, yang merupakan sebahagian daripada ciri paling keren mereka: mereka duduk dua pemain. Itu bermakna anda boleh membawa rakan bersama untuk perjalanan di antara pangkalan tanpa memerlukan dua gunung yang berbeza. Unta juga mempunyai keupayaan dash mendatar khas untuk menyeberangi jurang.

Sementara itu, sniffer adalah kumpulan overworld yang sudah pupus yang anda perlu dibangkitkan dengan mencari telur mereka melalui arkeologi. Mereka sangat besar dan sedikit berbentuk penyu dengan punggung lumut, moncong kuning yang besar, dan telinga merah jambu yang floppy. Setelah menetas, sniffers menggunakan moncong kuning besar mereka untuk menggali biji kuno dari tanah untuk anda menanam.

Minecraft 1.20 ciri arkeologi

Asalnya diumumkan untuk Minecraft 1.17 Gua & Cliffs Kemas kini pada tahun 2020, Arkeologi akhirnya ditangguhkan bersama dengan berkas -yang juga sepatutnya datang dengan Minecraft 1.17. Tetapi sekarang, Mojang telah membawa arkeologi akhirnya dengan pembebasan 1.20.

Anda boleh menemui jenis baru yang dipanggil “pasir yang mencurigakan” – kuil -kuil padang pasir yang ada. Anda kemudian boleh mengusahakan alat berus baru untuk menghapuskan semua pasir yang mencurigakan dalam usaha untuk menggali segala -galanya dari tembakan tembikar, alat tersembunyi, dan tulang, untuk telur sniffer, yang merupakan hadiah penghiburan yang paling menggembirakan yang boleh dibayangkan.

Sekiranya anda menyimpan mata anda dikupas, anda juga akan dapat mencari runtuhan jejak, yang merupakan tapak arkeologi bawah tanah dengan hanya bahagian paling atas mereka yang keluar dari tanah. Runtuhan jejak menggali dapat mendedahkan sisa -sisa penyelesaian kuno.

Minecraft 1.20 Biome Baru: Bunga Ceri

Walaupun kami pada mulanya tidak mengharapkan biome baru, kami terkejut dengan pengumuman Minecraft mengenai biome bunga ceri di 1.20 kemas kini. Landskap kelopak bunga merah jambu yang indah adalah pengumuman merah jambu yang sempurna untuk Hari Valentine.

“Pokok -pokok baru yang indah ini memenuhi ufuk dengan warna merah jambu yang menakjubkan,” kata Mojang. “Sudah tentu pokok-pokok baru ini juga boleh dipecahkan dan dibuat ke dalam set kayu penuh, termasuk tanda-tanda gantung yang baru diperkenalkan dan anak pokok ceri untuk tumbuh lebih banyak pokok merah jambu yang indah.”

Anda juga akan dapat mencari babi, domba, dan lebah yang melepak di biome, tertarik dengan bunga dan mungkin bermain -main di bawah cawangan. Cawangan yang tidak akan ragu -ragu menyembunyikan banyak creepers yang juga menikmati bunga, dan memberi anda pelukan.

Ciri -ciri lain

Minecraft 1.20 memperkenalkan trim perisai

Minecraft 1.20 telah memperkenalkan trim perisai, penyesuaian berwarna -warni untuk semua kepingan perisai anda. Anda boleh menemui templat smithing di dunia dan kemudian membawanya kembali ke meja smithing untuk mengubah suai perisai anda. Anda juga boleh masuk ke kampung berdekatan untuk mencuri mereka juga, sekiranya anda ingin melihat terbang dengan cepat.

Sekiranya anda pernah meratapi perisai hambar yang menutupi duds anda, ini adalah kemas kini untuk anda -dan hanya perisai Netherite yang perlu kelihatan sedikit kurang membosankan, dengan emas yang digunakan oleh Mojang sebagai contoh dengan itu sesuai untuk seorang raja.

Adakah berkas dalam minecraft 1.20?

Diturunkan Jalan Kembali Pada Oktober 2020, Bundle adalah item mudah yang membolehkan anda menyimpan pelbagai jenis item di dalam slot inventori tunggal. Sejak itu, mereka telah ditahan dari kemas kini, termasuk 1.17 dan 1.18 -menunjukkan sebagai ciri eksperimen yang dikeluarkan sebelum pelepasan yang betul.

Walaupun sekali lagi, bundle tergelincir sebagai ciri eksperimen bermula dengan snapshot 22W42a -dan tetap pek data yang dapat anda aktifkan semasa penciptaan dunia dalam 1.20 pelepasan – mereka tidak membuat kemas kini secara rasmi.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Minecraft 1.Kemas kini 20 ‘Trails & Tales’ secara rasmi di sini

Kemas kini kandungan besar -besaran kini dilancarkan kepada semua pemain.

Imej Minecraft 1.20

(Kredit Imej: Xbox Game Studios)

Apa yang perlu anda ketahui

 • Minecraft 1.20 “Trails & Tales” adalah kemas kini kandungan utama terkini yang dilepaskan untuk Minecraft pada semua platform.
 • Pada 26 Mei, Mojang Studios akhirnya mendedahkan tarikh pelepasan kemas kini pada 7 Jun 2023.
 • Kemas kini membawa perusuh, blok, mekanik, ciri penyesuaian, resipi kerajinan, dan banyak lagi.
 • Di samping kemas kini, Minecraft: Edisi Bedrock juga secara rasmi dilepaskan di Google Chromebook.

Kemas kini, 7 Jun, 2023, jam 10:15 a.m. CT – Betul dengan Firmannya, Mojang Studios kini dalam proses melepaskan Colossal 1.Kemas kini 20 “Trails & Tales” ke Minecraft di setiap platform dan untuk setiap pemain. Kemas kini berukuran sekitar 960MB, atau hanya di bawah 1GB. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk kemas kini untuk muncul untuk semua pemain. Anda juga boleh melihat changelog penuh untuk kemas kini Minecraft Trails & Tales untuk melihat setiap ciri baru, perubahan, dan peningkatan, serta treler pelancaran baru yang saya sertakan di bawah.

Di samping kemas kini, Minecraft: Edisi Bedrock juga meninggalkan akses awal pada Chromeos, menjadikannya tersedia pada lebih banyak peranti dan memberikannya ciri pariti dengan semua platform lain.

Artikel asal kami berterusan di bawah.

Minecraft tidak menjadi salah satu permainan terlaris yang paling berjaya sepanjang masa tanpa sebab, dan telah menikmati lebih dari satu dekad kehidupan yang sihat kerana aliran sokongan yang berterusan dari penciptanya dan masyarakatnya. Pada hari Jumaat, pemaju Minecraft Mojang Studios akhirnya mendedahkan tepat ketika pemain dapat mengharapkan pembebasan rasmi Kemas Kini Kandungan Minecraft Major yang akan datang.

Minecraft 1.Kemas kini 20 “Trails & Tales” secara rasmi tiba di 7 Jun 2023, Untuk kedua -dua Minecraft: Edisi Java dan Minecraft: Pemain Edisi Bedrock. Ini adalah kemas kini yang besar, jadi saya tidak akan menutup semuanya, tetapi inilah gambaran ringkas mengenai beberapa ciri yang paling menarik yang datang ke Minecraft dalam siaran ini.

 • Biome baru. The Cherry Grove adalah biome baru yang cantik dan jarang datang ke dunia yang menampilkan pokok ceri yang indah. Pokok-pokok ini membawa set kayu merah jambu yang baru untuk minecraft yang boleh digunakan untuk membina, dengan baik, segala-galanya kayu boleh digunakan untuk di minecraft. Terdapat juga kesan bunga ceri jatuh yang unik yang hanya dapat dijumpai di Cherry Groves.
  • Pemain juga boleh menemui runtuhan jejak baru dalam biomes tertentu seperti Taigas, hutan, dan banyak lagi, yang boleh dikelilingi oleh blok pasir yang mencurigakan dan ciri -ciri perisai, cakera muzik, dan banyak lagi
  • Camel adalah gunung yang unik yang boleh duduk dua pemain, cukup tinggi untuk mengelakkan tangan yang marah dari perusuh bermusuhan, boleh melontarkan jarak jauh dan bukannya melompat, dan mempunyai satu tan animasi yang unik untuk pelbagai tindakan
  • Sniffers adalah kumpulan yang sudah pupus lama yang pemain dapat menghidupkan semula dengan mencari telur sniffer dan menyusui mereka untuk hidup, dan menggunakan hidung mereka yang kuat untuk menghidu biji tumbuhan kuno yang dapat ditanam menjadi dua jenis tumbuhan hiasan yang jarang berlaku, jarang
  • Pemain boleh membuat alat berus baru dan mencari pasir yang mencurigakan untuk berus, mendedahkan apa yang tersembunyi di bawahnya
  • Dengan arkeologi, pemain dapat menemui banyak harta karun, termasuk telur sniffer yang tidak aktif dan tembakan tembikar yang dapat digabungkan menjadi periuk tanah liat yang unik, hiasan
  • Tanda -tanda Gantung, yang merupakan versi yang lebih serba boleh dan disesuaikan dengan tanda -tanda biasa
  • Semua tanda juga boleh dikemas kini teks mereka selepas menjadi tempat, mempunyai teks dan warna yang berbeza di setiap sisi, dan mempunyai honeywax yang digunakan untuk mengelakkan suntingan selanjutnya
  • Rak Bookshelves Pahat, yang merupakan rak buku yang berfungsi sepenuhnya yang boleh mengikat ke dalam alat Redstone
  • Set kayu buluh penuh, termasuk rakit buluh yang unik di tempat bot set kayu lain
  • Kepala Mob Piglin yang baru, serta interaksi baru antara kepala massa dan blok nota untuk membuat bising massa pada arahan
  • Stesen Smithing telah diolah semula untuk menjadi stesen kerja all-in-one untuk perisai fizikal dan peningkatan gear dan pengubahsuaian
  • Sensor Sculk mendapat satu tan peningkatan dan penambahbaikan menjadi lebih berguna kepada pemain
  • Trim perisai membolehkan pemain mencari templat yang jarang berlaku untuk menyesuaikan perisai kegemaran mereka dengan warna dan reka bentuk yang unik, dengan berpuluh -puluh kemungkinan kombinasi
  • Untuk pemain edisi bedrock, Shields kini boleh digabungkan dengan sepanduk kegemaran anda untuk tidak reka bentuk mereka

  Anda dapat melihat banyak ciri dan penambahbaikan baru ini dalam imej di bawah.

  Pemain Minecraft bukan hanya mendapat kemas kini yang besar diisi dengan ciri -ciri – kami bahkan mendapat platform baru untuk dimainkan. Minecraft telah menguji Chromebook untuk sementara waktu sekarang, tetapi permainan ini secara rasmi melepaskan pada komputer riba dan tablet Google dengan pembebasan Trails & Tales Update. Ini adalah edisi batuan dasar, tentu saja, jadi ia mempunyai silang silang dan silang penuh dengan semua platform edisi batuan yang lain.

  Minecraft juga mendapat lima lagu baru dengan kemas kini ini, yang disusun oleh Aaron Cheref. Sekiranya anda tidak sabar untuk mendengarnya, anda sebenarnya dapat mencari lagu -lagu Minecraft baru di kebanyakan perkhidmatan streaming sekarang. Anda boleh menyemak muzik baru semasa anda memperoleh pencapaian Xbox baru yang ditambahkan dalam kemas kini ini.

  Sekiranya anda terlepas, topik hangat yang lama dalam komuniti Minecraft sekali lagi membuat pusingan apabila fail pengesan sinar ditemui di Minecraft: Edisi Bedrock. Walau bagaimanapun, kemungkinan besar fail-fail ini sudah ada dalam permainan untuk versi Windows PC dan NVIDIA RTX GPU, jadi pemain tidak sepatutnya mendapat harapan mereka untuk mengesan sinar di Minecraft di Xbox Series X | s.

  Minecraft bukan hanya salah satu permainan Xbox terbaik dan permainan PC terbaik. Ini hanya salah satu permainan terbesar sepanjang masa. 1.Kemas kini 20 “Trails & Tales” bukanlah Minecraft kemas kini terbesar atau paling bercita-cita tinggi yang pernah dilihat, tetapi ia termasuk satu ton ciri-ciri baru yang memberi tumpuan kepada ekspresi, kreativiti, dan perwakilan pemain, serta banyak berpuluh-puluh di bawah -Hood berubah untuk meningkatkan pengalaman keseluruhan.

  Minecraft 1.20 “Trails & Tales” secara rasmi dibebaskan pada 7 Jun, 2023, dan ia akan datang kepada pemain di Xbox Series X | S, Xbox One, Windows PC, PS5, PS4, Nintendo Switch, Android, dan platform iOS. Kedua -dua edisi Minecraft juga boleh didapati melalui Xbox dan PC Game Pass, memberi anda lebih banyak cara untuk bermain.

  Kemas kini ini juga melepaskan hari selepas Diablo 4 tiba, jadi Minecraft secara rasmi adalah pesaing Diablo (sebagai tambahan kepada Dungeons Minecraft, maksud saya). Anda mendengarnya di sini dahulu.