Minecraft 1.20: Ciri -ciri, Mobs Baru, Biomes, Tarikh Siaran & Lagi | Beebom, edisi Java 1.20 – Wiki Minecraft

Minecraft Wiki

Contents

*hanya edisi java
+ Hanya Edisi Bedrock

Minecraft 1.20: Ciri -ciri, Mobs Baru, Biomes, Tarikh Siaran & Lagi

Minecraft 1.20 Kemas kini Nama Rasmi - Minecraft 1.20 Trails and Tales

Minecraft 1.20 adalah salah satu kemas kini terbesar yang dilihat oleh masyarakat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walaupun kemas kini ini tidak mempunyai tema atau nama rasmi ketika pertama kali diumumkan pada bulan Oktober 2022, ia kini membawa sedozen ciri baru. Menurut Mojang, Minecraft 1.20 Kemas kini adalah hasil daripada mereka belajar dari kesilapan mereka dari kemas kini yang lalu, terutama Minecraft 1.19 Kemas Kini Liar (Lebih Janji dan Di Bawah). Tetapi itu tidak berlaku di sini. Oleh itu, mari kita baca tentang ciri -ciri baru, biomes dan perusuh yang menakjubkan, dan semua maklumat menarik lain di sekitar Minecraft 1.20 laluan dan kemas kini cerita.

Kami telah memasukkan ciri -ciri yang disahkan, mengumumkan perubahan, dan tarikh pelepasan rasmi untuk Minecraft 1 yang akan datang.20 kemas kini. Gunakan jadual di bawah dengan mudah melayari ciri -ciri yang disahkan yang berbeza.

Catatan : Artikel ini terakhir dikemas kini pada 7 Jun 2023 jam 8:00 pagi PST untuk memasukkan semua butiran rasmi untuk tarikh pelepasan dan ciri -ciri baru, termasuk sniffer, biome bunga ceri, ciri arkeologi, ciri penyesuaian perisai baru & spanduk baru.

Apakah minecraft 1.20 kemas kini yang dipanggil?

Minecraft 1.19 kemas kini benar -benar berbeza daripada kemas kini permainan lain pada masa lalu. Ia menambah sekumpulan ciri baru, termasuk biomes, blok, dan juga kumpulan Minecraft yang paling kuat, Warden. Namun, kebanyakan masyarakat berpendapat bahawa ia tidak memenuhi gelarannya “Kemas kini liar”. Oleh itu, belajar dari kesilapannya, pemaju Minecraft membentangkan kemas kini seterusnya tanpa nama rasmi dan a pelbagai ciri yang menarik.

Nah, Mojang akhirnya meletakkan semua khabar angin berehat dan mendedahkan nama rasmi Minecraft 1.20 kemas kini. Drumroll, sila!! Kami akan mendapat Minecraft 1.20 laluan dan kemas kini cerita Pada tahun 2023, yang merangkumi ciri-ciri arkeologi yang banyak ditunggu-tunggu, dua perusuh baru-unta dan sniffer, biome baru, ciri penyesuaian perisai dan perisai, dan banyak lagi. Anda boleh tatal ke bawah dan membaca lebih lanjut mengenai semua ciri baru.

Perusuh Baru di Minecraft 1.20 (disahkan)

Mojang kini mempunyai tiga perlawanan dalam francais Minecraft, termasuk Minecraft, Minecraft Dungeons, dan Minecraft Legends. Walaupun permainan tidak dikaitkan secara langsung, pemaju dikenali untuk memindahkan perusuh dari satu permainan ke yang lain. Tetapi bukannya menambahkan salah satu perusuh yang kita lihat dalam penggoda legenda atau penjara bawah tanah pada masa lalu, Minecraft menambah kumpulan baru ke Biome Desert.

Unta datang ke minecraft

Minecraft membawa unta ke permainan. Seperti yang anda harapkan, mereka secara semula jadi hanya akan bertelur di biomes padang pasir. Mereka adalah salah satu perusuh terbesar dalam permainan, dan anda akan berada di luar jangkauan perusuh bermusuhan semasa menunggangnya pada waktu malam. Apabila dijinakkan, Dua pemain boleh menunggang satu unta pada masa yang sama. Anda boleh menggunakan panduan kami untuk belajar bagaimana menunggang unta di minecraft 1.20 dalam masa yang singkat. Tetapi perlu diingat bahawa, tidak seperti kuda, unta jauh lebih perlahan daripada kuda di kawasan kompleks.

Unta akan datang ke minecraft

Walaupun, terima kasih kepada keupayaan dash mereka, mereka dapat meliputi kawasan yang agak rata dengan lebih cepat. Keupayaan yang sama juga membolehkan mereka melompat ke atas jurang. Tidak boleh lupa, anda boleh membiak unta di minecraft menggunakan kaktus sebagai makanan di biomes padang pasir untuk mencipta unta bayi. Oleh itu, dalam keadaan yang betul, mereka boleh menjadi ladang pembiakan massa biasa dalam permainan.

Sniffer: Pemenang undi Mob 2022

Dengan lebih daripada 50% undi, Sniffer telah memenangi undi Minecraft Mob 2022 dan akan datang ke permainan dengan kemas kini seterusnya. Mob ini juga mempunyai versi bayi (menetas melalui telur sniffer), membuka lebih banyak kemungkinan pembiakan untuk pemain. Dari segi permainan, sniffer sepatutnya menghidu benih untuk tumbuhan baru dan unik di dunia di seluruh dunia. Kami teruja untuk melihat berapa banyak jenis ladang minecraft baru yang membawa kepada orang ramai.

Sniffer di Minecraft

[UPDATE | 21 Jan, 12:00 pagi PST] Pada akhir Januari, pemegang media sosial rasmi Minecraft memberi kita pandangan pertama di sniffer dalam permainan (imej di atas), dan kesan pertama yang menarik. Bertentangan dengan jangkaan awal, kumpulan berkaki enam ini lebih besar daripada pemain dan mempunyai tekstur terperinci. Oleh kerana saiznya, ramai pemain mungkin tertanya -tanya tentang kebolehtelapannya, yang tidak mungkin berlaku, tetapi perintah perjalanan baru di Minecraft 1.20 dapat memberi anda penyelesaian untuk menunggang sniffer.

Meninggalkan penampilannya, sniffer boleh berbaring di tanah Apabila ia mahu berehat, seperti orang unta baru. Jika tidak, ia berkeliaran secara rawak. Tambahan pula, pergerakannya perlahan, dan lubang hidungnya melantun sedikit manakala sniffer “menghidu” sekitar untuk benih yang baru ditambah – torchflower dan tumbuhan periuk. Melihat Mob baru ini dalam Tindakan Selanjutnya Mengesahkan Pilihan Komuniti dalam Undi Mob terkini.

Sekiranya orang ramai yang comel dan lembut ini menarik minat anda, baca panduan mendalam kami mengenai sniffers di Minecraft 1.20 sekarang. Kami juga berdedikasi mengenai cara mencari telur sniffer dan membiak orang dewasa sekarang.

Biom baru di Minecraft 1.20 (disahkan)

Selama bertahun -tahun, Minecraft telah mengusik beberapa bioma baru dan dirombak, tetapi mereka tidak pernah mencapai pemain. Walaupun pada mulanya kami berharap dapat melihat kemas kini Biome untuk padang pasir, savanna, atau tanah badblands, Minecraft 1.20 telah mengejutkan kami dengan menambahkan biome bunga ceri baru. Baca semua tentang biome baru ini di sini:

Cherry Blossom Biome

Sebagai hadiah Hari Valentine yang tidak dijangka, Mojang mendedahkan bahawa Minecraft 1.20 mendapat biome “merah jambu” baru dalam bentuk bunga ceri. Seperti yang anda harapkan, ia adalah biome hutan overworld yang menampilkan pokok bunga ceri ikonik dengan daun merah jambu mereka. Selain itu, bunga dalam biome ini juga berwarna merah jambu. Bagi para perusuh, Kami tidak mendapat pemijahan massa eksklusif di sini, Tetapi seperti tangkapan skrin awal, anda boleh mengharapkan untuk melihat arnab dan lebah.

Cherry Blossom Biome

Oleh kerana biome ini membawa pokok bunga ceri baru ke permainan, kami juga mendapat set kayu ceri. Ciri -ciri set kayu ini Blok dan barang merah jambu muda. Sebagai bonus, anda juga mendapat kayu ceri baru dan kayu ceri dari biome ini. Tidak boleh lupa, berbanding dengan bioma hutan yang lain, bunga ceri mempunyai pokok yang tebal dengan generasi berasaskan cawangan yang unik. Ia bukan sahaja cantik tetapi juga sesuai untuk mewujudkan pangkalan tersembunyi di dalamnya.

Minecraft 1.20 Kemas kini: Ciri -ciri Baru (disahkan)

Seperti yang dinyatakan semasa Minecraft Live 2022, Minecraft 1.20 kemas kini akan membawa sekumpulan ciri baru ke permainan. Walaupun terdapat banyak ciri yang dirancang untuknya, pemaju hanya mendedahkan beberapa daripada mereka. Mereka tidak mahu terlalu berprestasi dan kurang upaya, seperti yang telah mereka lakukan pada masa lalu. Lebih banyak ciri untuk kemas kini ini akan diturunkan pada bulan -bulan akan datang. Buat masa ini, mari kita pergi ke semua ciri yang, pasti, akan menjadi sebahagian daripada Minecraft 1.20 kemas kini.

1. Ciri -ciri arkeologi

Selepas bertahun-tahun menunggu, Minecraft akhirnya menambahkan ciri-ciri arkeologi yang sangat dijangka ke permainan. Dengan itu, anda boleh pergi ke seluruh dunia mencari pasir yang mencurigakan dan blok kerikil yang mencurigakan. Blok baru ini, apabila dibuang, mendedahkan tembakan tembikar (sherd tembikar, seperti yang dinamakan semula oleh Minecraft) yang boleh anda gabungkan Buat periuk dihiasi kuno Dalam Minecraft

Anda tidak boleh membakarnya. Belum lagi, sekurang -kurangnya. Setiap periuk yang dihiasi mempunyai reka bentuk yang unik yang mencerminkan sesuatu dari minecraft. Selain itu, sistem arkeologi membawa alat “berus” baru dalam Minecraft untuk proses debu. Pada masa ini, Terdapat 20 reka bentuk periuk unik, Dan mereka kelihatan sejuk. Kami bermula dengan hanya empat reka bentuk tetapi lebih banyak lagi telah ditambah ke dalam permainan.

Arkeologi di Minecraft 1.20

Selain itu, tidak seperti tapak penggalian arkeologi yang menggoda di Minecraft Live 2020, anda akan menemui pasir dan batu kerikil yang mencurigakan di kuil -kuil padang pasir yang ada, runtuhan lautan, dan lokasi baru. Ya, sistem arkeologi menambah struktur baru kepada Minecraft – The Runtuhan jejak, yang anda perlukan untuk menggali untuk mengakses keseluruhannya. Kemudian, anda perlu mencari blok individu dan menghilangkannya. Anda harus membaca panduan khusus kami untuk mencari runtuhan jejak di Minecraft 1.20.

2. Perisai dan penyesuaian perisai

Perisai pemangkasan dan penyesuaian

Selepas bertahun-tahun menggunakan perisai yang kelihatan biasa, Minecraft 1.20 akhirnya membawa penyesuaian perisai ke permainan. Untuk setiap perisai anda, anda dapat 16 reka bentuk corak dalam 10 warna unik. Memandangkan pelbagai jenis perisai di Minecraft dan bagaimana anda boleh mencampur dan memadankan item, anda boleh dengan mudah mendapatkan berpuluh -puluh gaya untuk pemilihan perisai anda.

Ciri penyesuaian perisai ini mungkin terima kasih kepada a Item baru yang dikenali sebagai ‘Armor Trim,’ variasi yang menanam hampir setiap struktur utama di dunia Minecraft.

Sebaik sahaja anda menjumpai trim, anda perlu menggabungkannya dengan perisai anda dan warna di ui meja smithing baru. Walaupun reka bentuk tersuai kelihatan hebat, tujuan pemangkasan perisai hanya estetik. Contohnya, menggunakan trim emas pada perisai anda tidak menjadikannya mesra piglin. Namun, perisai yang direka bentuk secara unik akan menjadi hit besar dalam pelayan Minecraft PvP terbaik sebagai pakaian seragam pasukan.

3. Kayu buluh dan rakit

Kayu buluh di minecraft

Minecraft 1.20 membawa keluarga baru kayu buluh di Minecraft, yang menampilkan papan, blok, dan banyak lagi mereka sendiri. Mereka adalah sebahagian daripada percubaan pemaju untuk membawa perwakilan jenis kayu yang lebih tepat untuk permainan.

Selain itu, set kayu ini lebih istimewa kerana set eksklusif bloknya. Anda boleh menggunakan kayu buluh boleh menjadi kraf blok mosaik buluh hiasan. Tidak ada blok seperti jenis kayu lain di Minecraft, menjadikannya benar -benar unik. Tidak lupa, anda juga boleh menggunakan kayu buluh untuk membuat rakit di minecraft. Mereka bekerja seperti bot di minecraft tetapi lebih terbuka melihat penampilan.

4. Perisai Banner

Perisai Banner di Minecraft 1.20

Minecraft 1.20 juga menambahkan ciri lain yang banyak diminta-keupayaan untuk Memohon spanduk untuk melindungis dalam edisi batuan dasar. Ciri ini mula -mula diperkenalkan dalam Minecraft Preview 1.20.0.20 pada awal April. Selepas membuat sepanduk berwarna -warni menggunakan tenun, anda boleh menggabungkan sepanduk dengan perisai di atas meja kerajinan untuk meletakkan sepanduk di perisai. Bersama dengan trim perisai, ini selanjutnya menambah watak kepada persona dalam permainan anda.

5. Tanda Hang & Edit

Tanda Gantung di Minecraft

Menyelesaikan masalah yang sentiasa tahan kerana tidak mencari tempat yang tepat untuk meletakkan tanda anda, tanda gantung boleh digantung di mana-mana blok. Anda boleh meletakkannya di sebelah dan bahkan bahagian bawah blok. Anda tidak perlu meletakkannya di tanah. Lebih-lebih lagi, anda boleh membuat sekumpulan barang hiasan dengan meletakkan tanda-tanda di bawah tanda-tanda juga, mewujudkan struktur seperti angin angin. Kami mempunyai tutorial untuk membantu anda belajar bagaimana membuat dan menggunakan tanda gantung di Minecraft.

Selanjutnya, minecraft 1.20 juga akan membiarkan anda edit tanda dan tulis semula teks pada mereka. Anda tidak perlu lagi memusnahkan tanda dan membuat yang baru. Anda boleh menambah teks yang berbeza ke kedua -dua belah tanda.

6. Bookshelf Chiseled

Rak buku dipenuhi secara rawak

Akhirnya, rak buku berguna dalam minecraft. Setelah membuat rak buku pahat baru, anda boleh menyimpan buku yang tetap dan terpesona di dalamnya. Anda bebas meletakkan mana -mana buku di mana -mana slot di rak buku yang dipahat, tetapi tidak mungkin secara visual untuk membezakan antara mereka. Walaupun, ini tidak bermakna bahawa setiap slot adalah sama. Setiap slot penyimpanan rak buku menghantar isyarat Redstone dengan kekuatan yang berbeza. Oleh itu, dengan mekanik yang betul, anda boleh menggunakan rak buku pahat untuk membuat pintu rahsia (seperti yang ditunjukkan semasa Minecraft Live 2022) dan banyak lagi.

7. Ruangan inventori kreatif

 • Blok bangunan: Blok biasa dan item yang digunakan dalam penciptaan struktur
 • Blok berwarna: Pelbagai blok yang mempunyai pelbagai varian warna seperti katil, lilin, terracotta, dan lain -lain.
 • Blok semula jadi: Semua blok yang menjana secara semulajadi di dalam dunia Minecraft dan dimensi lain
 • Blok Fungsian: Blok yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan termasuk blok tapak kerja, suar, blok cahaya, dll.
 • Blok Redstone: Semua blok yang digunakan dalam atau memberi kesan kepada litar Redstone

Minecraft

 • Alat & Utiliti: Pelbagai barang yang boleh digunakan yang memenuhi pelbagai tujuan dalam minecraft
 • Pertempuran: Senjata, projektil, perisai, dan barang lain yang boleh digunakan semasa pertempuran di minecraft
 • Makanan & Minuman: Semua barang yang boleh dimakan dalam permainan termasuk ramuan (semua jenis), stews, dan makanan
 • Bahan -bahan: Item yang berfungsi sebagai bahan kerajinan dan pembuatan yang paling biasa
 • Telur bertelur: Hampir semua perusuh minecraft dalam bentuk telur bertelur
 • Utiliti Pengendali: Blok seperti cahaya, penghalang, blok struktur, dan pelbagai blok arahan yang mempengaruhi sifat lalai Minecraft Dunia.

8. Kepala kumpulan baru dan lebih baik

Ketua Mob, yang mana beberapa perusuh jatuh ketika dibunuh oleh creeper yang dikenakan, telah menjadi sebahagian daripada Minecraft untuk seketika sekarang. Tetapi, selain menggunakannya sebagai topeng atau item hiasan, tujuan mereka agak asas. Nasib baik, perubahan ini dengan Minecraft 1.20, kerana ia membolehkan kita Sambungkan kepala massa dengan blok nota untuk mencipta bunyi kumpulan ambien. Bunyi ini berkaitan dengan kumpulan yang kepala yang anda gunakan. Contohnya, tengkorak rangka membuat bunyi anak panah dipecat.

Mob-Heads-in-Minecraft-1.20-Snapshot-22W46a

Tidak boleh lupa, minecraft 1.20 juga memperluaskan perpustakaan kepala kumpulan dengan membawa Kepala Piglin ke permainan. Untuk mendapatkannya, anda mesti pergi ke Nether dan kemudian membunuh piglin menggunakan creeper yang dikenakan. Kepala baru ini menjadikan bunyi piglin dan merebak telinga ketika dicetuskan oleh isyarat Redstone.

9. Sensor sculk yang dikalibrasi

Minecraft 1.20: Ciri -ciri, Mobs Baru, Biomes, Tarikh Siaran & Lagi

Keluarga Blok Sculk di Minecraft telah berkembang dalam kemas kini Snapshot 23W12A, yang juga menambah runtuhan jejak untuk memperluaskan lagi sistem arkeologi baru dan membuat penggalian sesuatu dalam permainan. Blok Sculk baru yang datang dalam Minecraft 1.20 adalah sensor sculk yang dikalibrasi, komponen redstone baru yang membolehkan anda “Getaran penapis berdasarkan tahap frekuensi mereka.”

Sensor sculk yang dikalibrasi tidak dijumpai secara semula jadi di dunia minecraft, dan anda perlu membuat mereka menggunakan sensor sculk dan shard amethyst.

10. Netherite lebih sukar digunakan

Dalam Minecraft 1.20, anda akan mempunyai masa yang lebih sukar untuk mendapatkan barang netherite. Itu kerana pengenalan template smithing upgrade baru, yang kini menjadi item wajib untuk membuat perisai Netherite atau pedang netherite di meja smithing. Oleh itu, bukannya hanya membuat jongkong netherite, anda juga perlu mengumpul templat peningkatan dari sisa benteng. Tidak lupa, mereka tidak mudah dikumpulkan dan anda memerlukannya untuk setiap peningkatan item.

11. Isi perintah biome

Diperkenalkan dengan Minecraft Snapshot 22W46A, anda boleh menggunakan perintah “/fillbiome” untuk mengubah biome secara manual mana -mana rantau tertentu di dunia minecraft anda ke mana -mana biome minecraft lain. Untuk menjadikannya berfungsi, anda mesti Tetapkan koordinat untuk dua mata di antaranya anda ingin mengganti biome.

Ia serupa dengan arahan mengisi popular di Minecraft, kecuali ia memberi tumpuan kepada biomes dan bukannya blok. Memperluasnya, perintah baru “mengisi biome” juga membolehkan anda membawa biomes dari satu dimensi ke yang lain. Walaupun, bioma ini tidak menjejaskan ciri -ciri dimensi seperti katil yang meletup di dalamnya.

12. Pemijahan massa tetap di portal nether

Memberi Nerf Utama ke Ladang Nether di Minecraft, kemas kini yang akan datang akan mengurangkan pemijahan massa di sekitar portal Nether. Seperti yang anda ketahui, setiap kumpulan bermusuhan di Minecraft memerlukan cahaya berada di bawah tahap kecerahan tertentu untuk menanam sendiri. Oleh itu, kemas kini yang akan datang adalah menurunkan tahap cahaya untuk pemijahan Endermen, Kerangka, dan Kerangka Layu ke Tahap 9 dalam dimensi Nether.

Tahap cahaya ini adalah 11 dalam versi terdahulu, yang sama dengan tahap cahaya portal lebih kurang. Kerana perubahan ini, perusuh ini tidak dapat bertelur dan langsung teleport ke portal nether. Sekiranya anda menggunakan mekanik yang ada untuk ladang, anda kini perlu memberi insentif kepada perusuh ini untuk memasuki portal.

13. Redstone berubah

 • Jukebox kini menghasilkan isyarat Redstone bergantung pada cakera muzik yang dimainkan di dalamnya, yang mana komparator dapat mengesan.
 • Sebilangan besar isyarat Redstone yang dihasilkan oleh getaran berubah.
 • Masuk dan keluar dari entiti (minecarts, bot, perusuh yang boleh ditunggang) kini juga mencetuskan sensor sculk.

14. Kulit lalai baru

Sepanjang dekad, pemain terpaksa memilih satu daripada dua kulit ikonik legenda, Steve dan Alex. Walau bagaimanapun, dengan Minecraft 1.20 kemas kini, komuniti mendapat satu set kulit lalai baru yang dapat mereka mainkan. Watak -watak itu adalah Noor, Sunny, Ari, Zuri, Makena, Kai, dan Efe.

Kulit baru di minecraft

Minecraft 1.20: Perubahan pariti Java & Bedrock

Dalam 2-3 tahun yang lalu, edisi Java dan Bedrock Minecraft telah menjadi lebih serupa daripada sebelumnya. Mojang telah berusaha untuk menghapuskan perbezaan utama antara kedua -dua versi, dan Minecraft 1.20 kemas kini membina itu. Berikut adalah perubahan pariti utama dalam kemas kini terkini:

Mod penonton dan tegar

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, mod penonton Minecraft sudah dalam pembangunan untuk kemas kini seterusnya. Jadi, ia tidak akan mengejutkan jika mod ini dikeluarkan bersama mod permainan tegar untuk Minecraft Bedrock.

Mod permainan tegar tidak menawarkan ciri -ciri utama selain kematian kekal. Tetapi dalam edisi Java, mod permainan tegar termasuk mod penonton sebagai ciri dalaman.

Mod editor

Edisi Bedrock mendapat salah satu ciri vanila utama yang paling unik yang pernah ada di Minecraft – mod editor. Alat ini membolehkan anda membina lebih mudah dan cepat dengan melukis dengan blok. Dengan cara ini anda dapat membuat binaan besar dalam masa beberapa minit. Anda juga boleh memilih beberapa bahagian dunia, menduplikasi mereka dan mula menampalnya.

Ini adalah alat yang sukar dipercayai yang membuat anda mempersoalkan sama ada ia benar -benar ciri vanila. Ini terutamanya dibuat untuk membantu pencipta peta dalam membina peta besar yang tersedia untuk seluruh komuniti.

Sneaking & Crawling

Minecraft 1.20: Ciri -ciri, Mobs Baru, Biomes, Tarikh Siaran & Lagi

Ya, anda membaca dengan betul. Minecraft Bedrock kini setanding dengan Java dalam ciri mudah ini. Pemain sekarang akan mula merangkak apabila mereka berada dalam satu jurang blok (yang boleh anda buat menggunakan pintu perangkap atau omboh). Minecraft 1.20 juga membawa animasi merangkak baru dan kelajuan merangkak akan sama seperti menyelinap.

Resipi bot tetap

Mojang melakukan segala -galanya dalam kuasa untuk membawa pariti antara versi Java dan Bedrock. Perubahan ini membawa batuan dasar dengan java, memudahkan resipi kerajinan bot. Anda tidak lagi perlu menggunakan sekop ketika membuat bot dalam permainan. Syarikat juga telah mengemas kini resipi kerajinan tong.

Resipi membuka kunci

Minecraft 1.20: Ciri -ciri, Mobs Baru, Biomes, Tarikh Siaran & Lagi

Ini adalah ciri terkenal di kalangan pengguna Java, tetapi kini tersedia untuk pemain bedrock sebagai ciri eksperimen. Apa ini bermakna bahawa anda sekarang akan melihat pemberitahuan “Resipi Tidak Dikunci” di bahagian atas kanan apabila anda mengumpulkan bahan -bahan baru di dunia Minecraft anda. Selain itu, ciri ini juga mengajar anda cara membuat barangan atau alat yang anda dapat dari rakan.

Perintah

 • /Kamera (Edisi Bedrock) – Membolehkan pemain menukar sudut kamera
 • /Kerosakan (Edisi Java) – membolehkan pemain menangani kerosakan pada entiti dari sumber tertentu
 • /fillbiome (Edisi Java) – Membolehkan pemain menukar kawasan dari satu biome ke biome lain

Perubahan pariti lain termasuk menunjukkan zarah nota di atas jukebox di java minecraft, penyingkiran sarang labah -labah ke pembalikan rentetan di batuan dasar, dan beberapa perubahan kecil lain.

Dengan itu, anda kini mengetahui setiap ciri yang mungkin diperkenalkan di Minecraft 1.20 kemas kini. Pemaju pasti mengambil masa yang manisnya mendedahkan semua ciri baru, tetapi sangat mengagumkan untuk melihat begitu banyak penambahan baru untuk permainan. Sekiranya anda bersemangat untuk melompat ke dalam permainan, kami cadangkan untuk memeriksa beberapa Minecraft terbaik 1.20 biji yang telah kami kumpulkan di sini. Selain itu, dalam komen di bawah, beritahu kami ciri kegemaran anda dalam kemas kini ini.

Minecraft 1.20: Tarikh & Platform Siaran

Semasa acara Minecraft Live 2022 pada bulan Oktober, pemaju permainan Mojang mendedahkan bahawa Major Minecraft 1 seterusnya.20 kemas kini tidak akan dibebaskan sehingga 2023. Dan, itu ternyata benar, ketika Mojang melancarkan dan menguji ciri -ciri baru dalam beberapa bulan akan datang. Tetapi selepas menunggu lama, minecraft 1.20 laluan dan cerita Kemas kini telah dikeluarkan pada 7 Jun. Tarikh pelepasan adalah sama seperti Minecraft 1 tahun lepas.19 kemas kini, yang membawa allays, kota kuno, dan kumpulan yang agak sukar yang disebut warden, ke permainan.

MINECRAFT 1.20 tarikh pelepasan masih

 • Xbox
 • PlayStation
 • Nintendo Switch
 • iOS
 • Android
 • Tingkap
 • Chromebook +
 • macOS*
 • Linux*

*hanya edisi java
+ Hanya Edisi Bedrock

Pengguna Windows dapat memuat turun kedua -dua edisi Java dan Bedrock Minecraft di PC mereka. Tetapi, penambahan terbesar datang dalam bentuk sokongan Chromebook rasmi. Mojang melancarkan sokongan rasmi untuk OS Chrome pada 7 Jun, yang membolehkan pengguna Chromebook secara rasmi memainkan Bedrock Minecraft pada peranti mereka. Oleh itu, ciri -ciri mana yang paling anda sukai untuk mencuba dalam Minecraft 1.20 kemas kini? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Edisi Java 1.20

Tidak boleh dikelirukan dengan edisi java 1.2.

Minecraft 1.20

Edisi

Nama rasmi

Jenis

Tarikh Siaran

Versi pembangunan

Muat turun

Peta Obfuscation

Versi protokol

Versi data

Lihat juga contoh lain 1.20

 • Edisi Bedrock
 • Edisi PlayStation 3
 • Edisi PlayStation 4
 • Edisi PlayStation Vita

1.20, pembebasan pertama Trails & Tales, adalah kemas kini utama untuk Edisi Java Dikeluarkan pada 7 Jun, 2023. Asalnya diumumkan di Minecraft Live 2022 pada 15 Oktober 2022, nama kemas kini diturunkan di Minecraft Bulanan pada 2 Mac, 2023.

Kandungan

Penambahan []

Blok []

Item []

MOBS []

Unta

 • Entiti yang boleh ditunggang, yang boleh dilengkapi dengan pelana dan ditunggangi oleh dua pemain.
 • Mempunyai 32 × 16 mata kesihatan.
 • Menanam secara semula jadi di kampung padang pasir.
 • Boleh dibiakkan dengan cacti, dan akan mengikuti pemain yang memegang kaktus di tangan.
 • Mobs yang 2 blok tinggi dan lebih rendah tidak dapat mencapai pemain (kecuali labah -labah) ketika pemain menunggangnya, kerana ketinggiannya.
 • Boleh berjalan lebih dari 1.5 blok halangan tinggi (seperti pagar dan blok dengan papak di atas).
 • Akan duduk secara rawak.
  • Semasa duduk, sukar untuk meyakinkan mereka untuk bergerak.
 • Sama ada berjalan perlahan atau pecut dengan cepat.
 • Boleh juga melontarkan ke hadapan (jika pemain menggunakan kunci lompat semasa menunggangnya) tetapi akan kehilangan stamina untuk seketika.
  • Apabila ia kehilangan stamina, ia tidak boleh pecut atau berlari lagi selama beberapa saat.
  • Sengkang boleh memanjangkan lebih daripada 10 blok apabila dilaksanakan dengan sempurna.

Sniffer

 • Mob pasif baru, yang juga pemenang undi Mob Minecraft Live 2022.
 • Dianggap sebagai kumpulan “kuno” yang pertama.
 • Sangat besar (blok penuh 2×2).
 • Mempunyai 14 × 7 mata kesihatan.
 • Tidak boleh bertelur secara semulajadi.
 • Selalunya menghidu di udara dan kadang -kadang menggali biji bunga torch.
  • Penggalian mempunyai cooldown selama 8 minit.
  • Blok 20 yang terakhir diingati dengan memori sniffer_explored_positions, dan tidak layak untuk menggali lagi.
 • Boleh dibiakkan dan tergoda dengan biji bunga torch, meletakkan telur sniffer.

Entiti bukan mob []

Bot Cherry

 • Jenis bot baru, yang dibuat dengan papan ceri.
 • Boleh digunakan untuk membuat variasi dengan dada.

Rakit

 • Jenis bot baru, yang dibuat dengan papan buluh.
 • Boleh digunakan untuk membuat variasi dengan dada.
 • Mereka berfungsi dengan cara yang sama seperti bot biasa, tetapi mempunyai pandangan yang unik kepada mereka.
  • Model rakit lebih tinggi daripada bot.

Generasi Dunia []

Ceri

 • Jenis varian pokok baru yang terdapat di Cherry Groves, boleh ditanam dari anak pokok ceri.
 • Kadang -kadang dihasilkan dengan sarang lebah.
 • Garam batang pokok atau bengkok tinggi, dan kemudian ditutup di kanopi besar daun ceri.
 • Konsep ini dicadangkan pada tahun 2013 oleh Patrick Geuder, [1] [2] tetapi akhirnya tidak ditambah pada masa itu.

Cherry Grove

 • Biome baru yang mengandungi pokok ceri.
 • Terletak di pergunungan, seperti padang rumput.
 • Babi, domba, arnab, dan lebah boleh bertelur di sini.

Runtuhan jejak

 • Struktur yang dikebumikan dari budaya yang hilang.
 • Menjana di Taigas, Taigas Snowy, Pertumbuhan Lama Taigas (kedua -dua jenis), Hutan Birch Pertumbuhan Lama, dan Hutan.
 • Terdiri daripada menara, jalan di bahagian bawah, dan beberapa bilik tambahan yang dilekatkan di sebelah.
 • Mengandungi kerikil yang mencurigakan, serta batu bata lumpur dan beberapa warna terracotta dan terracotta berkilat.
 • Empat trim perisai dan tujuh tangki tembikar boleh didapati di sini.
 • Dalam kerikil yang mencurigakan, pemain dapat mencari:
  • Cangkul kayu
  • Arang
  • Gandum
  • Nugget Emas
  • Benih
  • Biji bit
  • Tali
  • Tanda gantung oak
  • Tanda Hanging Spruce
  • Pane kaca biru
  • Panel kaca merah
  • Panel kaca kuning
  • Panel kaca biru muda
  • Panel kaca ungu
  • Magenta Glass Pane
  • Panel kaca merah jambu
  • Pewarna biru
  • Pewarna kuning
  • Pewarna oren
  • Pewarna biru muda
  • Pewarna putih
  • Bata
  • Lilin hijau
  • Lilin merah
  • Lilin ungu
  • Lilin coklat
  • Leash
  • Bush mati
  • Blok tanah liat
  • Burn Pottery Sherd
  • Danger Pottery Sherd
  • Rakan Pottery Sherd
  • Heart Pottery Sherd
  • Heartbreak Pottery Sherd
  • Howl Pottery Sherd
  • Sheaf Pottery Sherd
  • Tuan rumah Armor Trim
  • Raiser Armor Trim
  • Trim perisai pembentuk
  • Trim Armor Wayfinder
 • Barang rampasan yang jarang berlaku dan barang rampasan biasa masing -masing mempunyai jadual rampasan arkeologi khusus mereka sendiri.

Format Perintah []

 • Perintah baru yang boleh digunakan untuk mengawal aliran pelaksanaan di dalam fungsi dan menukar nilai pulangan mereka. Kesan:
  • Langkau baki arahan peringkat atas yang berasingan dalam fungsi yang sedang dilaksanakan (jika ada).
  • Nilai hasil arahan fungsi yang mencetuskan pelaksanaan diubah dari bilangan arahan yang dilaksanakan ke nilai.
  • Nilai hasil perintah pulangan juga nilai.
  • Nilai: Nilai pulangan integer.

  Permainan []

  • Menambah lapan kemajuan baru:
   • Bau menarik
    • Dapatkan telur sniffer
    • Makan snifflet
    • Menanam benih sniffer
    • Membuat perisai yang dipangkas di meja smiting
    • Sapukan template smithing ini sekurang -kurangnya sekali: Spire, Snout, Rib, Ward, Silence, Vex, Tide, Wayfinder
    • Berus blok yang mencurigakan untuk mendapatkan sherd tembikar
    • Buat periuk yang dihiasi dari 4 sherd tembikar
    • Baca isyarat kuasa rak buku pahat menggunakan komparator.

    Umum []

    • Menambah pencetus kemajuan resipi_crafted; dicetuskan semasa membuat resipi.
     • Syarat:
      • resipi_id: lokasi sumber resipi yang dibuat.
      • Bahan -bahan: Pelbagai predikat untuk susunan item yang digunakan dalam resipi.
       • Tumpukan item tunggal hanya boleh digunakan untuk memenuhi satu predikat.
       • Setiap predikat perlu dipenuhi untuk mencetuskan kemajuan. Ini membolehkan pemisahan antara resipi yang mempunyai pengenal yang sama tetapi menggunakan bahan yang berbeza.
       • Bidang ini adalah pilihan. Apabila tidak disediakan, atau dibiarkan kosong, hanya resipi_id yang akan menentukan kejayaan pencetus.
       • Menambah trim_pattern dan trim_material, yang mentakrifkan corak dan bahan trim masing -masing, untuk membolehkan menambahkannya melalui pek data.
        • Ini disegerakkan kepada pelanggan apabila mereka menyertai pelayan, tetapi pek sumber yang disertakan diperlukan pada pelanggan untuk menjadikannya kelihatan.
        • Jalan ke tekstur ini disimpulkan berdasarkan nama fail corak JSON, dan akan cuba mencari tekstur dalam ruang nama yang sama seperti medan nama corak trim.
        • Asset_id: ID Namespaced yang digunakan untuk menyimpulkan lokasi tekstur dan penyetempatan.
        • Template_item: ID item templat smithing yang digunakan untuk memohon corak trim.
        • Penerangan: Komponen teks yang digunakan untuk memaparkan nama corak perisai trim ketika melayang stack item perisai.
        • Asset_name: Rentetan yang digunakan sebagai akhiran untuk lokasi tekstur trim perisai.
        • Bahan: ID item ramuan yang digunakan untuk menggunakan bahan trim.
        • Item_model_index: Nombor apungan yang mentakrifkan model item menimpa setiap model item perisai harus disasarkan untuk menukar visual mereka untuk bahan ini.
        • Penerangan: Komponen teks yang digunakan untuk memaparkan nama bahan perisai trim ketika melayang item perisai.
         • Gaya yang ditakrifkan dalam keterangan ini digunakan untuk keterangan corak trim perisai juga.
         • Kunci peta adalah bahan perisai yang bahan trim ini ingin ditimpa dengan palet warna yang berbeza.
         • Nilai peta adalah nama palet warna yang akan digunakan apabila bahan trim ini digunakan untuk sekeping perisai dengan bahan perisai yang sepadan.
         • Tambah penyedia unihex glyph.
          • Pembekal Glyph Baru untuk Membaca Fail Hex Unifont.
           • Format hex menerangkan bitmap font glyphs.
            • Ketinggian setiap glyph adalah 16 piksel.
            • Lebar Glyph boleh menjadi 8, 16, 24 atau 32 piksel.
            • Lebar glyph tersuai boleh ditetapkan dengan size_overrides .
            • hex_file: Laluan ke arkib zip yang mengandungi satu atau lebih *.Fail Hex (fail dalam arkib dengan sambungan yang berbeza diabaikan).
            • size_overrides: senarai julat codepoint yang sepatutnya mempunyai lebar yang berbeza yang dikesan secara automatik (berdasarkan ruang kosong di glyph). Bidang:
             • dari, ke: permulaan dan akhir julat codepoint (inklusif).
             • Kiri, Kanan: Integer menerangkan kedudukan lajur paling jauh dan paling kanan dalam julat.
              • Sebarang bit dalam lajur di luar julat ini akan dibuang.
              • Pembekal Glyph Baru boleh digunakan untuk memasukkan penyedia dari fon lain.
               • Penyedia dijamin dimuat hanya sekali, tidak kira berapa kali mereka disertakan.
               • Kemasukan dilakukan setelah semua fon dimuatkan, jadi ia akan merangkumi semua penyedia untuk fon yang ditakrifkan dalam semua datapacks.
               • Tambah Lao. [Nota 1]
               • Tambah Yakut. [Nota 1]
               • Tambah sniffer_digging: Mengandungi torchflower_seeds, dan pitcher_pod .
                • Mengawal apa yang dapat dijumpai oleh sniffers semasa menggali.
                • Menambah soundtrack ambien baru, semua oleh Aaron Cherof. [Nota 2]
                 • “Bilik Biasa” bermain dalam mod survival (semua biomes), serta skrin menu.
                 • “Bromeliad” bermain di hutan buluh, grove ceri, hutan bunga, hutan, hutan, hutan jarang, serta skrin menu.
                 • “Dunes Crescent” bermain di padang pasir, semua jenis badlands, serta skrin menu.
                 • “Echo in the Wind” dimainkan di Cherry Grove, Hutan Bunga, Gua -Gua yang Rush, Semua Jenis Badlands, serta Skrin Menu.
                 • Tambah cherry_leaves, yang akan muncul di bawah daun ceri.
                 • Ditambah Bendera Baru (Nilai 128) ke medan Hideflags NBT untuk menyembunyikan Tooltips Item Trim Armor.
                 • Tambah Smithing_Transform, dan Serializers Resipi Smithing_Trim untuk peningkatan Netherite yang dikemas kini dan resipi trim perisai baru masing -masing.
                 • Tambah Paletted_Permutations, yang merupakan jenis baru sumber konfigurasi atlas yang digunakan untuk menghasilkan tekstur baru secara dinamik dalam ingatan berdasarkan satu set palet warna.
                  • Palet warna membolehkan menukar warna tekstur tanpa perlu membekalkan semua fail untuk varian tekstur dalam pek sumber.
                  • Ini berguna untuk perkara seperti trim perisai. Ia dapat mengubah warna mereka secara langsung tanpa membuat tekstur baru untuk setiap warna.
                  • Sumber Paletted_Permutations mempunyai satu set parameter yang diperlukan:
                   • Tekstur: Senarai lokasi nama tekstur asas.
                    • Tekstur ini akan digunakan untuk menjana varian mereka yang telah diubahsuai oleh palet warna.
                    • Kunci palet warna digunakan untuk menentukan set warna piksel utama yang kita mahu bertukar dengan palet warna yang ditakrifkan di bawah.
                    • Akhiran dilampirkan pada awal ke lokasi sumber tekstur variasi output, dengan watak _ memisahkan akhiran dan nama tekstur asas.
                    • Palet warna adalah fail tekstur dengan satu set piksel yang digunakan untuk menggantikan piksel yang sepadan dengan kekunci palet warna dalam setiap tekstur asas.
                    • Bilangan piksel dalam setiap palet warna mestilah sama seperti palette_key yang ditakrifkan untuk sumber ini.
                    • Pencocokan utama dilakukan dengan membandingkan nilai RGB setiap piksel dalam palette_key ke nilai RGB setiap piksel dalam palet warna.
                    • Saluran Alpha diabaikan untuk pemadanan utama, tetapi dalam tekstur yang dihasilkan, saluran Alpha didarab dengan saluran alfa palet warna.
                    • Piksel yang tidak sepadan dengan palette_key disalin ke tekstur yang dihasilkan.
                     "Jenis": "Paletted_permutations", "tekstur": [ "Minecraft: item/kulit_helmet", "Minecraft: item/kulit_chestplate", "Minecraft: Item/Kulit_Leggings", "Minecraft: item/kulit_boot" ], "Palette_key": "Minecraft: colormap/color_palettes/leather_armor_color_key", "Permutasi": "Merah": "Minecraft: colormap/color_palettes/merah", "Hijau": "Minecraft: colormap/color_palettes/hijau", "Biru": "Minecraft: colormap/color_palettes/biru" > > 
                     "tekstur": "Layer0": "Minecraft: item/kulit_helmet_red", "Layer1": "Minecraft: item/kulit_chestplate_green", "Layer2": "Minecraft: Item/Kulit_Boots_Blue" > > 
                    • Tambah percikan:
                     • Pasir ini susu
                     • Ingatlah untuk menyikat anda. . gigi
                     • Telah bekerja rak buku!
                     • Menghidu menghidu.
                     • Letakkan tanda gantung di sini
                     • Joule juga kemas!
                     • Tambah tag biome:
                      • #has_structure/trail_ruins: mengandungi taiga, snowy_taiga, old_growth_pine_taiga, old_growth_spruce_taiga, old_growth_birch_forest, dan hutan .
                      • #all_hanging_signs: Mengandungi siling_hanging_signs, dan wall_hanging_signs tag.
                      • #bamboo_blocks: Mengandungi bamboo_block, dan dilucutkan_bamboo_block .
                      • #ceiling_hanging_signs: Mengandungi semua versi siling blok tanda gantung.
                      • #cherry_logs: mengandungi cherry_log, cherry_wood, stripped_cherry_log, dan stripped_cherry_wood .
                      • #combination_step_sound_blocks: Mengandungi #Wool_Carpets, Crimson_Roots, MOSS_CARPET, Nether_sprouts, Salji, dan Warped_roots .
                       • Kawalan yang blok boleh menghasilkan gabungan bunyi langkah.
                       • Mengandungi blok yang tidak membatalkan bonus yang mempesona apabila diletakkan di antara meja yang mempesona dan rak buku.
                       • Mengandungi blok yang tidak akan menyebabkan tanah ladang ditukar menjadi kotoran apabila diletakkan di atasnya.
                       • Mengandungi blok di mana blok lain boleh diletakkan.
                       • Mengandungi blok yang berubah -ubah yang tumbuh pokok dapat menggantikan.
                       • Mengandungi blok yang pecah lebih cepat dengan pedang.
                       • #bamboo_blocks: Mengandungi bamboo_block, dan dilucutkan_bamboo_block .
                       • #Bookshelf_Books: Mengandungi Buku, Ditulis, Wrable_Book, Enchanted_Book, dan Knowledge_Book .
                       • #breaks_decorated_pots: mengandungi #tools .
                       • #cherry_logs: mengandungi cherry_log, cherry_wood, stripped_cherry_log, dan stripped_cherry_wood .
                       • #decorated_pot_ingredients: mengandungi bata, dan #decorated_pot_sherds .
                       • #decorated_pot_sherds : contains angler_pottery_sherd , archer_pottery_sherd , arms_up_pottery_sherd , blade_pottery_sherd , brewer_pottery_sherd , burn_pottery_sherd , danger_pottery_sherd , explorer_pottery_sherd , friend_pottery_sherd , heart_pottery_sherd , heartbreak_pottery_sherd , howl_pottery_sherd , miner_pottery_sherd , mourner_pottery_sherd , plenty_pottery_sherd , prize_pottery_sherd , sheaf_pottery_sherd , shelter_pottery_sherd , skull_pottery_sherd , and snort_pottery_sherd .
                       • #hanging_signs: Mengandungi semua item tanda gantung.
                       • #noteblock_top_instruments: Mengandungi zombie_head, skeleton_skull, creeper_head, naga_head, wither_skeleton_skull, piglin_head, dan pemain_head .
                       • #sniffer_food: mengandungi torchflower_seeds .
                       • #stone_buttons: Mengandungi ston_button, dan polished_blackstone_button .
                       • #trim_materials: Mengandungi amethyst_shard, copper_ingot, berlian, zamrud, emas_ingot, iron_ingot, lapis_lazuli, netherite_ingot, kuarza, dan redstone .
                       • #trim_templates : contains coast_armor_trim_smithing_template , dune_armor_trim_smithing_template , eye_armor_trim_smithing_template , host_armor_trim_smithing_template , raiser_armor_trim_smithing_template , rib_armor_trim_smithing_template , sentry_armor_trim_smithing_template , shaper_armor_trim_smithing_template , silence_armor_trim_smithing_template , snout_armor_trim_smithing_template , spire_armor_trim_smithing_template , tide_armor_trim_smithing_template , vex_armor_trim_smithing_template , ward_armor_trim_smithing_template , wayfinder_armor_trim_smithing_template , and wild_armor_trim_smithing_template .
                       • #trimmable_armor: mengandungi chainmail_boots, chainmail_chestplate, chainmail_helmet, chainmail_leggings, berlian_boots, berlian_chestplate, berlian_helmet, berlian_leggings, emas_boot, emas elmet, kulit_chestplate, kulit_leggings, kulit_boot, netherite_boots, netherite_chestplate, netherite_helmet, netherite_leggings, dan turtle_helmet .
                       • #villager_plantable_seeds: Mengandungi wheat_seeds, kentang, lobak merah, bit_seeds, torchflower_seeds, dan pitcher_pod .
                        • Mengandungi benih yang akan digunakan oleh penduduk kampung untuk ladang.

                        Perubahan []

                        Blok []

                        • Varian berwarna kini boleh dicelupkan warna lain.
                        • Menambah tingkah laku baru yang disebut resonans getaran apabila diletakkan bersebelahan dengan sensor sculk.
                         • Sekiranya sensor sculk itu menerima getaran, blok amethyst akan mengemukakan semula kekerapannya sebagai getaran berasingan di lokasinya.
                         • Shrieker dan Wardens Sculk dicetuskan oleh getaran yang dipancarkan oleh blok amethyst resonating.
                         • Butang Blackstone yang digilap kini pecah pada masa yang sama dengan butang lain.
                         • Blok karang mati kini disenaraikan dalam susunan yang sama dengan karang hidup dalam inventori kreatif.
                         • Blok yang boleh diganti di antara mereka dan rak buku tidak lagi membatalkan bonus.
                         • Ditambah ke tab “Blok Redstone” dalam inventori kreatif.
                         • Kini dikelompokkan dengan kayu balak dan bukannya daun dalam inventori kreatif.
                         • Kepala kumpulan kini boleh diletakkan di atas blok nota tanpa menyelinap.
                         • Semasa meletakkan kepala kumpulan di blok nota, blok nota itu kini akan memainkan salah satu bunyi ambien kumpulan itu apabila dimainkan oleh pemain atau dikuasakan oleh Redstone.
                         • Sekarang boleh mengandungi tag note_block_sound NBT.
                          • Mesti menjadi lokasi sumber untuk acara bunyi yang sah.
                          • Apabila hadir, ini menentukan bunyi blok nota yang dibuat apabila kepala diletakkan di atasnya.
                          • Kekerapan getaran banyak tindakan dalam permainan telah tweak dan sangat dipermudahkan untuk mengelakkan gangguan yang tidak diingini, seperti berikut:
                          • Output redstone lalai telah diubah suai untuk lebih dipercayai untuk pengiraan jarak.
                          • Kini sangat menguatkan blok yang diletakkan.
                          • Kini boleh diaktifkan oleh sniffers menggali.
                          • Sekiranya getaran dijadualkan diterima oleh sensor sculk, ia akan tetap beratur sehingga semua ketulan bersebelahan dimuatkan dan berdetik.
                           • Ini menghalang persediaan resonans getaran dari pecah ketika memunggah ketulan mereka dari jauh.
                           • Bunyi jeritan tidak lagi akan didengar jika blok disapu air.
                           • Ditambah ke tab “Blok Redstone” dalam inventori kreatif.
                           • Sekiranya getaran dijadualkan diterima oleh shrieker sculk, ia akan tetap beratur sehingga semua ketulan bersebelahan dimuatkan dan berdetik.
                            • Ini menghalang persediaan resonans getaran dari pecah ketika memunggah ketulan mereka dari jauh.
                            • Teks tanda kini boleh diedit dengan berinteraksi dengannya setelah diletakkan di dunia.
                             • Kesan pewarna dan cahaya dakwat sebelumnya disimpan selepas mengedit.
                             • Tanda -tanda tidak dapat diedit oleh pemain dalam mod pengembaraan.
                             • Secara lalai, tanda akan meminta pemain memasukkan teks bahagian depan apabila diletakkan.
                             • Untuk menggunakan teks ke belakang, pemain mesti berjalan ke sisi lain dan berinteraksi dengan wajah itu untuk mengeditnya.
                             • Tanda-tanda dengan komponen sembang bukan teks tidak dapat diedit, walaupun tanda itu tidak dilapisi.

                             Item []

                             • Sekarang boleh disesuaikan secara visual dengan pelbagai trim unik di meja smithing.
                             • Visual semata -mata tanpa faedah permainan, dan hanya boleh digunakan untuk topi keledar, dada, bingkap dan kasut.
                              • Semua corak trim secara visual sama pada ikon item perisai, tetapi warna masih akan berubah berdasarkan bahan trim.
                              • Nama corak trim akan dipaparkan pada alat tool item.
                              • Corak: Ditakrifkan oleh templat smithing yang digunakan untuk memohon trim, dan mewakili corak visual trim.
                              • Bahan: Ditakrifkan oleh bahan apa yang digunakan untuk memohon trim, dan mewakili warna trim.
                               • Bahan -bahan yang ada:
                                • Amethyst Shard
                                • Ingot tembaga
                                • Berlian
                                • Emerald
                                • Ingot emas
                                • Jongkong besi
                                • Lapis Lazuli
                                • Nether Quartz
                                • Netherite ingot
                                • Debu Redstone
                                • Kini disenaraikan mengikut urutan yang sama dengan barangan ikan dalam inventori kreatif.
                                • Warna zarah kesan layu telah diselaraskan untuk menjadikannya lebih dibezakan.
                                • Ramuan Kejatuhan Perlahan telah tweak warna untuk menjadikannya lebih dibezakan dari ramuan yang tidak dapat dilihat.
                                • Kini dikumpulkan dengan bunga kecil lain dalam inventori kreatif.

                                MOBS []

                                • Titisan Tide Armor Trim Setelah Kematian.
                                • Kini terjejas oleh kesan lompat lompat.

                                Entiti bukan mob []

                                • Nilai sebelumnya kini sentiasa dibuang jika interpolasi_durasi adalah 0.
                                • Memastikan bahawa sifat membuat digunakan pada masa yang sama (jadi block_state digunakan pada masa yang sama seperti transformasi, i.e. pada tanda seterusnya setelah menerima kemas kini).
                                • Entiti tidak diberikan kecuali data awal diterima. Itu bermaksud entiti paparan mungkin tidak ditunjukkan pada tanda pertama.
                                 • Kerana bagaimana permainan mengendalikan kemas kini, perubahan kepada entiti yang dibuat selepas memanggil mungkin dihantar kepada pelanggan dengan tanda kemudian.
                                 • Untuk rujukan, susunan transformasi yang digunakan untuk model (bermula dari yang paling dalam) adalah item_transform, putar y 180, medan transformasi, orientasi entiti (pilihan papan iklan + medan putaran + medan POS).

                                 Generasi Dunia []

                                 • Dada kini mengandungi trim perisai wad dan kesunyian perisai.
                                 • Dada kini mengandungi trim perisai naik taraf dan netherite.
                                 • Dada kini mengandungi trim perisai dune.
                                 • Kini termasuk bilik baru yang dipenuhi dengan pasir dan pasir yang mencurigakan.
                                  • Sebilangan pasir akan kelihatan terdedah, dan boleh didapati pada ketinggian yang sama seperti terracotta biru.
                                  • Pasir yang mencurigakan dapat dilihat di lapisan atas bilik yang baru ditambah.
                                  • Berlian
                                  • Emerald
                                  • TNT
                                  • Serbuk mesiu
                                  • Archer Pottery Sherd
                                  • Miner Pottery Sherd
                                  • Hadiah Pottery Sherd
                                  • Skull Pottery Sherd
                                  • Kini termasuk pasir yang mencurigakan di bawah air.
                                  • Dalam pasir yang mencurigakan, pemain dapat mencari:
                                   • Bata
                                   • Tongkat
                                   • Emerald
                                   • Rebus yang mencurigakan
                                   • Arms Up Pottery Sherd
                                   • Brewer Pottery Sherd
                                   • Dada kini mengandungi trim perisai spire.
                                   • Dada kini mengandungi trim perisai liar.
                                   • Dada kini mengandungi trim perisai tulang rusuk.
                                   • Sekarang termasuk blok kerikil yang mencurigakan.
                                   • Dalam kerikil yang mencurigakan, pemain dapat mencari:
                                    • Emerald
                                    • Kapak besi
                                    • Arang
                                    • Nugget Emas
                                    • Gandum
                                    • Cangkul kayu
                                    • Blade Pottery Sherd
                                    • Explorer Pottery Sherd
                                    • Mourner Pottery Sherd
                                    • Banyak tembikar sherd
                                    • Sekarang termasuk blok pasir yang mencurigakan.
                                    • Dalam pasir yang mencurigakan, pemain dapat mencari:
                                     • Cangkul kayu
                                     • Emerald
                                     • Arang
                                     • Nugget Emas
                                     • Gandum
                                     • Angler Pottery Sherd
                                     • Shelt Pottery Sherd
                                     • Snort Pottery Sherd
                                     • Dada kini mengandungi trim perisai sentry.
                                     • Dada kini mengandungi trim perisai pantai.
                                     • Dada kini mengandungi trim perisai mata.
                                     • Dada kini mengandungi trim perisai vex.

                                     Format Perintah []

                                     • Sumber data rentetan kini menerima sempadan negatif, yang ditafsirkan sebagai indeks yang dikira dari hujung rentetan.

                                     Permainan []

                                     • Cherry Grove kini dikehendaki dikunjungi untuk kemajuan “masa pengembaraan”.
                                     • Unta dan sniffers kini diperlukan untuk kemajuan “dua hingga dua”.
                                     • Kemajuan “burung nuri dan kelawar” dapat diberikan oleh pembiakan sniffers dan unta sekarang.
                                     • Kemajuan “tempat yang samuk” dapat diberikan dengan menanam biji bunga torch dan pod kendi sekarang.
                                     • “Cahaya dan lihatlah!”Kemajuan dapat diperoleh dengan menggunakan kantung dakwat cahaya pada tanda gantung sekarang.
                                      • Huraiannya sekarang mengatakan “Buat teks sebarang cahaya tanda”.
                                      • Direka semula: kini merupakan stesen kerja untuk peningkatan peralatan fizikal dan pengubahsuaian.
                                      • Menambah slot yang digunakan oleh templat smithing di sebelah kiri 2 slot lama.
                                      • Templat Smithing Tentukan jenis peningkatan yang akan dibuat ke peralatan.
                                       • Ia menentukan kedua -dua jenis item yang boleh ditingkatkan, dan bahan -bahan yang sah untuk menyesuaikan peningkatan.

                                       Umum []

                                       • Semua medan di placed_block, item_used_on_block, dan allay_drop_item_on_block pencetus kemajuan telah runtuh ke satu medan lokasi.
                                        • Lokasi baru serupa dengan medan pemain – ini adalah senarai keadaan rampasan/predikat.
                                        • Semua syarat dalam senarai ini mesti dipadankan untuk pencetus untuk dijalankan.
                                        • Pemain sebagai entiti ini.
                                        • Kedudukan blok yang diletakkan/berinteraksi.
                                        • Blok keadaan blok yang diletakkan/berinteraksi.
                                        • Item yang dipegang/digunakan sebagai “alat”.
                                        • Kandungan medan lokasi lama harus dipindahkan ke keadaan location_check.
                                        • Kandungan medan item harus dipindahkan ke keadaan match_tool.
                                        • Kandungan medan blok dan keadaan harus dipindahkan ke keadaan block_state_property.
                                        • Dikemas kini untuk menambah beberapa pekerja Mojang.
                                        • Boleh ditatal ke atas dengan menekan ↑ sekarang.
                                        • Ditambah luar_border, dan generik_kill .
                                         • Pemain di luar sempadan dunia kini terluka oleh jenis kerosakan di luar_border bukannya dalam_wall .
                                         • Secara paksa mengeluarkan entiti menggunakan i.e. Perintah /Kill kini menggunakan jenis kerosakan Generic_kill dan bukannya OUT_OF_WORLD .
                                         • Versi Pack Data sekarang 15 .
                                         • Mesej kematian berubah digunakan untuk perintah /bunuh.
                                          • Berubah dari “pemain> jatuh dari dunia “ke” pemain> terbunuh “.
                                          • Berubah dari “pemain> Tercekik di dinding “ke” pemain> Meninggalkan lingkungan dunia ini “.
                                          • Tekstur fon dimasukkan ke dalam dump tekstur debug (F3 + s).
                                          • Dikeluarkan Bendera Ciri Update_1_20 dan DataPack Terbina dalam.
                                           • Semua ciri dan perubahan dari “kemas kini 1.Pek Eksperimen 20 “kini menjadi sebahagian daripada permainan.
                                           • Acara Permainan Piston_Contract telah dikeluarkan memihak kepada block_deactivate .
                                           • Acara permainan piston_extend dan dispense_fail telah dikeluarkan memihak kepada block_activate .
                                           • Banyak acara permainan mempunyai frekuensi getaran baru:
                                           • Warna colormap berubah sedikit.
                                           • Menambah fungsi jadual rampasan baru yang disebut rujukan .
                                            • Rujukan Fungsi Baru membolehkan fungsi memanggil sub-fungsi (serupa dengan keadaan rujukan).
                                            • Bidang: Nama – Lokasi Fungsi untuk Panggilan
                                            • Permainan ini kini menggunakan urutan rawak bernama untuk menghasilkan rampasan secara deterministik untuk jadual rampasan.
                                            • Setiap urutan rawak menghasilkan urutan unik berdasarkan pengenal benih dan urutan dunia, yang bermaksud jadual rampasan akan menghasilkan hasil yang sama apabila berlari dengan parameter yang sama di dunia yang sama.
                                            • Pengenalpastian urutan rawak untuk digunakan untuk jadual rampasan ditentukan sebagai lokasi sumber dalam medan baru yang dipanggil Random_sequence .
                                            • ID urutan rawak adalah medan pilihan. Sekiranya tiada nama urutan diberikan, rampasan ditarik menggunakan sumber rawak bukan deterministik.
                                            • Permainan sekarang akan memaparkan kotak mesej pada permulaan jika pengguna membolehkan fungsi teks-ke-ucapan, tetapi tidak tersedia.
                                            • Tempat di mana muzik sedia ada berikut boleh dimainkan diubah: [Nota 3]
                                             • “Aerie”, “Firebugs”, dan “Labyrinthine” tidak lagi dapat dimainkan di skrin menu, dan semua jenis biomes hutan.
                                             • GUI boleh ditingkatkan pada skrin Tetapan Video dengan memegang Ctrl dan menatal roda tetikus.
                                             • Alternatif keadaan telah dinamakan semula ke mana -mana_of .
                                             • Menambah keadaan baru All_of yang berlalu hanya apabila semua sub-keadaan berlalu.
                                              • Ia mempunyai sintaks yang sama seperti any_of .
                                              • Bahan -bahan dalam bentuk array kini juga dibenarkan di smithing_trim, dan resipi smiting_transform pada templat medan, asas dan penambahan.
                                               • Bidang tersebut juga membenarkan tatasusunan kosong, yang memberi isyarat bahawa slot perlu dibiarkan kosong.
                                               • Versi Pack Resource kini 15 .
                                                • Mengemas kini susun atur minecraft sprite.png
                                                • Dikeluarkan minecraft yang mengatasi.PNG dari Pek Sumber Seni Programmer.
                                                • Mengemas kini susun atur sprite jemputan_icon.png.
                                                • Pembekal Glyph Legacy_Unicode telah dikeluarkan.
                                                • Bitmaps yang digunakan oleh fon seragam telah dikeluarkan.
                                                • Itu perubahan bentuk pelbagai aksara, sementara juga menambah sokongan untuk yang baru.
                                                • Menggabungkan watak -watak tidak lagi termasuk bulatan yang dilapisi di atasnya.
                                                • Semasa kemas kini Unifont, beberapa ideografi bersatu CJK dalam pesawat 2 telah ditambahkan ke fail font unifont asas untuk liputan aksara Cina standard umum yang ditetapkan, dan beberapa dalam pesawat 3, terutamanya watak Biang dari Biangbiang Noodles.
                                                • Suku kata hangul yang dikemas kini dan watak yang berkaitan, sekarang dengan penampilan yang lebih besar secara keseluruhan.
                                                • Kemas kini kecil ke tanda baca dan simbol lebar lebar dalam julat U+FF00 ke U+FFEF.
                                                • Kemas kini kecil kepada glyph individu lain, terutamanya glyph skunk yang lebih baik (U+1F9A8). [3]
                                                • Perubahan dalam pengekodan.
                                                 • Fail ini kini dibaca di UTF-8 pada mulanya, dengan pengekodan sebelumnya (ISO 8859-1/Latin 1) sebagai sandaran.
                                                 • Fail kini ditulis dengan pengekodan UTF-8.
                                                 • Bunyi langkah kini boleh digabungkan untuk blok berjalan dan melangkah terus.
                                                  • Berlaku untuk permaidani, salji, pucuk dan akar yang melengkung dan merah jambu.
                                                   • Blok teratas yang paling banyak pemain berjalan dimainkan seperti biasa.
                                                   • Blok di bawah dimainkan pada jumlah dan padang yang lebih rendah.
                                                   • Sebelum ini tidak berlaku jika pemain berjalan di sepanjang tepi blok dengan udara atau cecair di sebelahnya.
                                                   • Seorang pemproses pasca yang ditambah telah ditambah yang boleh mengehadkan berapa banyak blok yang diwakilkan pasca pemproses secara rawak berubah dalam struktur.
                                                    • Ini boleh digunakan untuk mengkonfigurasi sekeping struktur untuk mempunyai jumlah yang tepat dari blok tertentu, dan bukannya menggunakan pengedaran rawak.
                                                    • Ia telah mengikuti parameter yang diperlukan:
                                                     • Delegasi – pemproses pasca yang melakukan transformasi blok sebenar.
                                                     • Had – Jumlah maksimum blok yang dapat diwakilkan pasca pemproses dapat berubah.
                                                      • Blok di dalam struktur semuanya secara rawak diserahkan kepada pemproses pasca yang diwakilkan sehingga ia telah mengubah jumlah yang terhad.
                                                      • Sama ada penjana nombor tetap atau rawak yang dicontohi semasa pemprosesan selepas.
                                                      • Block_entity_modifier s ada:
                                                       • Passthrough: mengekalkan bidang yang ada di entiti blok.
                                                        • Ini adalah lalai jika tiada block_entity_modifier ditentukan.
                                                        • Perubahan kecil adalah bahawa pengubah ini menambahkan medan yang dikonfigurasikan ke blok yang diproses dan bukannya menggantikan medan yang ada.
                                                        • loot_table: Jadual rampasan yang dirujuk untuk menambah ke entiti blok sebagai medan longgar.
                                                        • Loottableseed Field juga ditambahkan ke entiti blok dengan menggunakan kedudukan rawak oleh kedudukan blok.
                                                        • Ditambah #ALL_HANGING_SIGNS ke tag blok #ALL_SIGNS.
                                                        • Tambah #bamboo_blocks, papak mosaik buluh dan tangga mosaik buluh ke tag blok #mineable/kapak.
                                                        • Ditambah Bamboo_Boat, dan Cherry_Boat ke dalam tag item #Boats.
                                                        • Tambah bamboo_button, dan cherry_button ke blok #wooden_buttons dan tag item.
                                                        • Tambah bamboo_chest_boat, dan ceri_chest_boat ke tag item #chest_boats.
                                                        • Ditambah bamboo_door, dan cherry_door ke blok #wooden_doors dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_fence_gate, dan cherry_fence_gate ke blok #fence_gates dan tag item.
                                                        • Tambah bamboo_fence, dan ceri_fence ke blok #wooden_fences dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_mosaic_slab ke blok #slabs dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_mosaic_stairs ke blok #stairs dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_planks, dan cherry_planks ke blok #planks dan tag item.
                                                        • Tambah bamboo_pressure_plate, dan ceri_pressure_plate ke dalam blok #wooden_pressure_plates dan tag item.
                                                        • Tambah bamboo_sign, dan ceri_sign ke dalam tag blok #tyten_signs dan tag item #signs.
                                                        • Ditambah bamboo_slab, dan cherry_slab ke dalam blok #wooden_slabs dan tag item.
                                                        • Ditambah Bamboo_Stairs, dan Cherry_stairs ke blok #wooden_stairs dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_trapdoor, dan cherry_trapdoor ke blok #wooden_trapdoors dan tag item.
                                                        • Ditambah bamboo_wall_sign, dan cherry_wall_sign ke tag blok #wall_signs.
                                                        • Tambah cherry_grove ke #is_overworld, dan tag biome #is_mountain.
                                                        • Ditambah ceri_leaves ke dalam blok #leaves dan tag item.
                                                        • Tambah cherry_leaves, dan pink_petals ke blok #flowers dan tag item.
                                                        • Tambah cherry_leaves, dan pink_petals ke dalam tag blok #mineable/hoe.
                                                        • Ditambah ceri_log ke tag blok #Overworld_natural_logs.
                                                        • Tambah #cherry_logs ke blok #logs_that_burn dan tag item.
                                                        • Ditambah ceri_sapling ke blok #saplings dan tag item.
                                                        • Tambah Crimson_Hanging_sign, dan Warped_Hanging_sign ke tag item #non_flammable_wood.
                                                        • Ditambah Generic_kill ke #bypasses_invulnerability, dan tag jenis kerosakan #bypasses_resistance.
                                                        • Ditambah generik_kill, dan luar_border ke #bypasses_armor tag jenis kerosakan.
                                                        • Tambah muzik_disc_relic ke tag item #music_discs.
                                                        • Tambah pink_petals ke tag blok #inside_step_sound_blocks.
                                                        • Ditambah pitcher_plant ke blok #tall_flowers dan tag item.
                                                        • Ditambah Potted_TorchFlower ke tag blok #flower_pots.
                                                        • Ditambah SUSTSI sahaja.
                                                        • Ditambah Suspicious_gravel, dan SUSTIGAL_SAND ke tag blok #mineable/shovel.
                                                        • Ditambah SUSTIGAL_SAND ke dalam blok #sand dan tag item.
                                                        • Ditambah Torchflower ke Blok #Small_Flowers dan tag item.
                                                        • Ditambah Torchflower_Crop, dan Pitcher_Crop ke Tag Blok #Crops.
                                                        • Berubah flower_pot di tag blok #flower_pots ke potted_cherry_sapling .
                                                        • Mengeluarkan tag blok #sand dari tag blok #sculk_replacable, menggantikannya dengan pasir, dan red_sand .
                                                        • Dikeluarkan stone_button, dan digilap_blackstone_button dari blok #buttons dan tag item, menggantikannya dengan #stone_buttons yang baru ditambah .
                                                        • Dikeluarkan stone_button dari tag blok #minable/pickaxe, menggantikannya dengan #stone_buttons yang baru ditambah .
                                                        • Dikeluarkan #replaceable_plants, memihak kepada #replaceable_by_trees .
                                                        • Dikeluarkan moss_carpet, salji, nether_sprouts, warped_roots, crimson_roots, dan #wool_carpets dari tag blok #inside_step_sound_blocks, memihak kepada #combination_step_sound_blocks .
                                                        • Menambah Harta Baru: Launcher_name .
                                                         • Harta global baru yang dihantar dengan setiap acara.
                                                         • Ini ditetapkan berdasarkan minecraft.Pelancar.Harta Sistem Jenama.
                                                         • Ini akan membantu pemaju menyelesaikan masalah pelancaran permainan yang berkaitan dengan lebih berkesan, kerana mereka akan dapat melihat sama ada isu itu berasal dari peluncur minecraft atau program pihak ketiga.
                                                         • Semasa Memuatkan Dunia Kandungan Peta Alam (Minigame), acara World_loaded akan menerima nama peta itu.
                                                         • Ini untuk membantu pemaju memahami bagaimana pengguna Java Realms berinteraksi dengan pengembaraan Java Realms atau Minimap kandungan.
                                                         • Acara ini dicetuskan apabila pemain menyelesaikan kemajuan.
                                                         • Ini membolehkan pemaju melihat ID kemajuan dan masa apabila kemajuan selesai, dan membantu mereka sebagai studio memahami kemajuan dan batas pemain, yang memberitahu reka bentuk permainan mereka.
                                                         • Acara yang dicetuskan apabila pelanggan permainan dimuatkan, dan termasuk masa yang diperlukan untuk pelanggan memuatkan.
                                                         • Ini supaya pemaju dapat berusaha memperbaiki dan mengurangkan masa yang diperlukan untuk memuatkan pelanggan permainan.
                                                         • Panorama ditukar untuk mempamerkan biome ceri ceri.
                                                         • The Minecraft Logo telah diubah.
                                                          • Teks edisi Java yang dibuat lebih besar.
                                                          • Teks minecraft yang dibuat lebih kecil.
                                                          • Ikon aplikasi permainan telah diubah dari meja kerajinan ke blok rumput.
                                                           • Menggunakan ikon kotoran untuk gambar.
                                                           • Perlu menentukan secara manual Java Executable dalam pelancar pada masa ini.
                                                           • Sekiranya jalan disediakan, berikut akan dilog masuk apabila menyertai dunia:
                                                            • Jenis: sama ada singleplayer, multiplayer, atau alam
                                                            • Pengenalpastian: mewakili dunia yang ingin anda sertai
                                                             • Untuk pemain tunggal, nama folder dunia
                                                             • Untuk multiplayer, alamat IP pelayan
                                                             • Untuk Alam, ID Alam
                                                             • –QuickPlayPath “Quickplay/Log.json “akan menyelesaikannya .Minecraft/Quickplay/Log.json
                                                             • Sekiranya salah satu hujah ini disediakan, permainan akan cuba melancarkan terus ke dunia yang diberikan
                                                             • Contoh:
                                                              • –QuickplaysingLeplayer “Dunia Baru”
                                                              • –QuickPlayMultiplayer “Localhost: 25565”
                                                              • –QuickPlayRealms “1234”
                                                              • Sekiranya sasaran pautan simbolik tidak pada senarai membenarkan pengguna yang dikonfigurasikan, permainan tidak akan diteruskan dengan memuatkan dunia.
                                                               • Nota: Direktori Dunia itu sendiri masih boleh dikaitkan.
                                                               • Garis bermula dengan # adalah komen dan diabaikan.
                                                               • [Jenis] corak, di mana jenis boleh menjadi glob, regex atau awalan .
                                                                • Prefix Memadankan Permulaan Jalan dengan Corak yang Diberikan (SO untuk /Ujian Laluan /Ujian, /Ujian /, dan /Ujian /Foo.TXT akan sepadan).
                                                                • Regex sepadan dengan ekspresi biasa terhadap keseluruhan jalan.
                                                                • Glob menggunakan mekanisme pemadanan laluan khusus OS (contohnya *.TXT biasanya sepadan dengan fail dengan sambungan TXT).
                                                                • Nota: Laluan akan menggunakan pemisah khusus OS.

                                                                Pembetulan []

                                                                • MC-180-Apabila sampai ke seberang portal yang lebih baik, animasi memainkan selamanya sehingga melangkah keluar dari.
                                                                • MC-572-Anvils kadang-kadang memusnahkan barang ketika jatuh ke atas mereka walaupun mereka tidak berjaya diletakkan.
                                                                • MC-1133-Sama ada pemain mengalami beberapa kesan dikira berdasarkan blok di bawah pusat pemain.
                                                                • MC-1310-Kapal dan rakit yang dibebaskan di dalam dispenser yang digunakan untuk meletakkannya.
                                                                • MC-2215-Kesalahan pengekodan di pelayan.sifat .
                                                                • MC-2474-Blok telus diletakkan di antara rak buku dan meja yang mempesonakan menafikan bonus yang diterima dari rak buku.
                                                                • MC-2604-Berjalan di blok bukan pepejal tanpa perlanggaran memainkan bunyi berjalan masing-masing.
                                                                • MC-18060-Beberapa rentetan alam tidak dapat diterjemahkan.
                                                                • MC-21520-Mesej Kematian untuk /Membunuh adalah “Jatuh Dunia”
                                                                • MC-30939-Portal Nether terus memancarkan cahaya, walaupun portal dipecahkan.
                                                                • MC-35078-Animasi Breaking adalah satu bingkai.
                                                                • MC-48923-Kiub lendir/magma tidak terjejas oleh kesan ramuan lompat.
                                                                • MC-74955-pagar bermain bunyi ketika melompat dan berjalan/berlari di sebelah mereka.
                                                                • MC-107224-Mesej Kematian Sempadan Dunia menyatakan “Tercekik di Dinding”
                                                                • MC-108045-Minecraft tidak menggunakan carta Unifont Unicode terkini; watak hilang.
                                                                • MC-120158-Anvils dan lain-lain Falling_blocks dengan kecederaan yang ditetapkan untuk Barang Kill True dan Orbs XP.
                                                                • MC-121788-Lompat Boost, Slow Falling and Levitation Don’t Guna untuk Kuda, Babi atau Strider Ditunggat Sehingga Selepas Relog.
                                                                • MC-123081-Menempatkan Kristal Akhir Ketika memasuki akhir menghalang Naga Ender dari Pemijahan.
                                                                • MC-124327-Menukar nama item dan kemudian mengosongkan medan teks dalam anvil tidak membuat nama semula tidak tersedia, menyimpan nama tidak kosong terakhir pada item output.
                                                                • MC-127394-Minecraft tidak menjadikan aksara dalam julat Unicode MB4.
                                                                • MC-130089-Telur penyu pecah di tepi blok.
                                                                • MC-132076-Surat huruf kecil dalam menu Kawalan + “Tidak Terikat” hilang.
                                                                • MC-138358-Levers di atas bingkai item Z-berperang dengan blok dalam bingkai item.
                                                                • MC-146582-Semasa memasuki mod penonton semasa berdiri di atas tanah, pemain bergerak turun dengan 0.Blok 19051, yang membuat anda jatuh.
                                                                • MC-151882-Favicon dalam tetingkap permainan menunjukkan tekstur meja kerajinan lama.
                                                                • MC-152258-Menunggang entiti dengan perlahan jatuh tidak akan berhenti kerosakan jatuh.
                                                                • MC-155084-Perisai, Reins, dan Bridles Kuda Mengalami Z Melawan.
                                                                • MC-157727-Kubus kecil dalam blok madu/lendir tidak dipaparkan dalam inventori.
                                                                • MC-158154-Pemain boleh melantun di atas katil walaupun tidak menyentuhnya secara langsung.
                                                                • MC-159633-Mesej maklum balas perintah tidak perlu dibuat semasa pelaksanaan fungsi.
                                                                • MC-159637-Mobs dengan penumpang telah melanggar pergerakan.
                                                                • MC-160332-Kuda dengan penumpang bukan pemain mempunyai orientasi yang tidak betul semasa berjalan.
                                                                • MC-162253-Lag Spike Ketika menyeberangi sempadan tertentu.
                                                                • MC-165221-Ramuan Model 3D tidak diberikan dengan betul dalam “Paparan GUI”.
                                                                • MC-165562-Laporan Cadangan Perintah “Argumen Tidak Buat” ketika kursor pada permulaan nod tanpa cadangan.
                                                                • MC-165773- /Execute Run tidak menyebabkan ralat sintaks apabila argumen hilang.
                                                                • MC-166260-Cahaya dari Kebakaran yang telah keluar di sempadan ketulan.
                                                                • MC-169498-Subkuis atas kosong tidak mengemas kini skylight dalam beberapa kes.
                                                                • MC-170010-Sky-lightmaps tidak diasaskan dengan betul.
                                                                • MC-170012-Lightmaps hilang untuk skylight awal.
                                                                • MC-172980-Kemas kini cahaya blok tidak menyeberangi sempadan bahagian dengan betul apabila dikemas kini.
                                                                • MC-175504-Tanda petikan tunggal tidak disokong dalam laluan NBT.
                                                                • MC-176309-Illusioner mempunyai beberapa piksel yang salah letak yang tersisa dalam tekstur mereka.
                                                                • MC-179867-Watak Unicode bertukar dalam Minecraft.
                                                                • MC-181280-Tekstur yang salah kadang-kadang boleh dipaparkan.
                                                                • MC-188295-Meletakkan blok jatuh menggunakan /setblock boleh menyebabkan lonjakan sisi pelanggan dalam beberapa keadaan.
                                                                • MC-188595-String “GameMode” dalam Penerangan F3 + N tidak konsisten dengan rentetan “mod permainan” dalam penerangan f3 + f4
                                                                • MC-193749-Portal Nether memainkan bunyi pencetus sekali lagi apabila dimensi lain dimuatkan.
                                                                • MC-195781-“Termasuk entiti:” rentetan yang dipaparkan dalam blok struktur GUI tidak dimodalkan.
                                                                • MC-195825-String “Datapacks” tidak konsisten dengan rentetan “Data Pack” dalam DataPackFailure.teks tajuk.
                                                                • MC-197241-Pemain boleh menukar warna kolar serigala walaupun mereka bukan pemiliknya.
                                                                • MC-197772-Tekstur yang hilang di Minecraft: Fon Seragam.
                                                                • MC-198202-Pilihan tekstur latar belakang tidak sepadan dengan tekstur kotoran.
                                                                • MC-199752-Butang Blackstone yang digilap mengambil masa yang lebih lama untuk pecah daripada butang lain.
                                                                • MC-201647-Entiti Menunggang Entiti Boleh Menyebabkan Lokasi/Menyelaras Desync.
                                                                • MC-203039-Penggunaan kolon yang salah dalam pilihan.HidematchedNames.tooltip .
                                                                • MC-203317-Terdapat obor yang hilang di salah satu bilik kubu yang meninggalkan sumber cahaya.
                                                                • MC-203399-Hoppers Gunakan tekstur sampingan di bahagian bawah.
                                                                • MC-201.
                                                                • MC-206548-Sarikata tali pinggang tali pinggang tidak dimodalkan.
                                                                • MC-207251-Sensor dan shrieker sculk tidak berfungsi dengan betul apabila diklonkan, dihasilkan di dunia superflat atau diletakkan dengan struktur tersuai.
                                                                • MC-207290-Sensor Sculk tidak mengesan getaran semasa berjalan di pinggir blok.
                                                                • MC-207803-Isu Keselamatan: Boleh menyambung ke pelayan dua kali untuk akses jauh kepada pemain lain
                                                                • MC-212271-Cumi-cumi dan Squid Show Z Melawan.
                                                                • MC-213936-Acara “Minecart Moving” tidak mencetuskan kekerapan getaran yang betul.
                                                                • MC-217447-“Berjalan” di Nether Wart menghasilkan bunyi jejak batu dan bukannya bunyi ketuat nether.
                                                                • MC-220096-Butang amaran grafik (s) dengan tidak betul.
                                                                • MC-224433-Tekstur awan mengandungi latar belakang separa telus.
                                                                • MC-224648-Butang yang ditekan diletakkan di atas lukisan boleh menyebabkan Z Melawan.
                                                                • MC-224976-Nativeimage.setpixelrgba melemparkan pengecualian dengan mesej getpixelrgba .
                                                                • MC-225742-Apabila blok pemancar cahaya menjana bijih, mereka tidak memancarkan cahaya.
                                                                • MC-226344-Menukar tag pemilik peluru tidak menjejaskan hasil peluru kecuali dunia dimuat semula.
                                                                • MC-226454-Keterangan kemajuan “cahaya sebagai arnab” tidak mempunyai ruang selepas ellipsis.
                                                                • MC-230792-Ekor Cat Menunjukkan Z Melawan.
                                                                • MC-230916-“Loji Bush Azalea Bush” Potted “menggunakan tekstur yang salah.
                                                                • MC-236117-Tekstur cakera muzik tidak berpusat dengan betul.
                                                                • MC-236606-Rentetan berkaitan bolt kilat tidak mempunyai permodalan.
                                                                • MC-237042-Membunuh pemain dalam keadaan menyelinap yang mempunyai pilihan menyelinap mereka untuk “togol” dalam tetapan kebolehaksesan mereka, mengakibatkan pemain lain tidak dapat melihatnya dalam keadaan ini ketika mereka memberi respon.
                                                                • MC-237556-Kaki model kucing hitam putih di bahagian atas.
                                                                • MC-237960-GUI Kesan Ramuan Baru Tidak Berfungsi Semasa Menggunakan Seni Pengaturcara.
                                                                • MC-240098-Minecraft tidak boleh diprofilkan dengan betul ke versi Windows 11.
                                                                • MC-241314-muka bawah cauldrons yang dipenuhi masih dimusnahkan apabila mereka tidak sepatutnya.
                                                                • MC-241326-Nama Thomas Guimbretière disenaraikan dua kali dan misspelt dalam kredit.
                                                                • MC-241347-Terracotta berkilat ungu masih menggunakan reka bentuk pedang lama.
                                                                • MC-241725-Dalam kredit, kurungan pembukaan hilang untuk Riley Manns.
                                                                • MC-241730-Dalam kredit, kurungan penutupan hilang untuk Konrad Jówko.
                                                                • MC-241732-dalam kredit, “Lionbridge” adalah misspelt di satu tempat.
                                                                • MC-241733-dalam kredit, “Insight” adalah misspelt di satu tempat.
                                                                • MC-241736-Nama syarikat masih tidak konsisten dan sebahagiannya salah eja dalam kredit.
                                                                • MC-241741-Nama tertentu disenaraikan dua kali dalam kredit.
                                                                • MC-241803-Kredit.json: baris 2632 mempunyai kesilapan typo (c bukan o).
                                                                • MC-241850-Pixel yang salah pada dada berganda.
                                                                • MC-242105-Semasa mendarat di beberapa blok tidak penuh sambil menyentuh blok nipis, zarah kesan menggunakan tekstur blok nipis.
                                                                • MC-245819-Pencahayaan masih kadang-kadang dapat ketinggalan di belakang generasi dunia.
                                                                • MC-246459-Tenggelam mempunyai beberapa piksel telus dalam tekstur badan dalaman mereka.
                                                                • MC-249047-The Minecraft: UI.butang.Klik Sound tidak dimainkan semasa menyertai Alam melalui Klik dua kali pada mereka.
                                                                • MC-249341-Beberapa pekerja Mojang tidak disebut dalam kredit.
                                                                • MC-249450-Shrieker sculk ditempatkan dengan NBT tidak menerima isyarat dari sensor sculk yang berdekatan.
                                                                • MC-249508-Cahaya yang dipancarkan dari Vines Gua dan Lichen Glow pada Generasi Dunia masih kadang-kadang tidak menyebarkan sempadan bahagian.
                                                                • MC-249514-Butang UV nampaknya terbalik.
                                                                • MC-2550197-Botol kaca tidak konsisten disebut sepanjang beberapa rentetan penerangan kemajuan.
                                                                • MC-2550571-Gamerule Description Strings Dalam Menu Penciptaan Dunia terdiri daripada tanda baca yang tidak konsisten.
                                                                • MC-251536-Kaki kampung Zombie Desert masih tidak sepadan dengan sisi kaki.
                                                                • MC-251537-Desert (Zombie) Villager mempunyai warna pepejal di dalam lengan, tidak seperti penduduk lain.
                                                                • MC-251538-Desert Villager kehilangan beberapa piksel untuk sandal.
                                                                • MC-252099-Pemetaan tekstur yang salah dalam propagule bakau pasu (kesan cermin).
                                                                • MC -252216 -65540: Scancode tidak sah -1 log masuk menu pengikat utama apabila pilihan tidak terkawal.
                                                                • MC-252389-Semasa mendarat (atau melompat) di bulu dengan kotak hit anda di tepi, ia menghasilkan getaran.
                                                                • MC-252408-Rentetan sekatan sembang terdiri daripada tanda baca yang tidak konsisten.
                                                                • MC-252786-Sculksensorblockentity dan Sculkshriekerblockentity Leak VibrationListeners on Update.
                                                                • MC-254410- /SetIdletimeout ditetapkan ke pemasa lebih lama daripada 35791 Putuskan pemain Idle segera.
                                                                • MC-254506-Fail Font dari beberapa kawasan fon yang lengkap Korea adalah salah.
                                                                • MC-254588-Pixel yang salah pada ikon kesan kelambatan.
                                                                • MC-256419-Perintah yang tidak lengkap dijalankan melalui alias tidak menghasilkan kesilapan.
                                                                • MC-256424-Mod Permainan kadang-kadang disebut sebagai “GameMode”.
                                                                • MC-256477-Buku Pengetahuan Tidak Dapat Diletakkan Di Rak Buku Pahlawan.
                                                                • MC-256488-rakit buluh dan rakit dengan model dada terapung di atas tanah.
                                                                • MC-256503-Camel boleh berenang duduk.
                                                                • MC-256506-Entiti menunggang unta akan terjebak secara kekal dalam mod dash.
                                                                • MC-256540-Tekstur atas kaki kiri depan unta mengandungi beberapa piksel kelabu yang berlebihan.
                                                                • MC-256551-Unta bayi mempunyai inventori yang kelihatan.
                                                                • MC-256585-Pertarungan Z berlaku pada teks tanda gantung.
                                                                • MC-256688-Tanda Gantung Dinding Birch menggunakan instrumen “Snare” ketika diletakkan di bawah blok nota, bukannya “bass” sebagai tanda gantung lain.
                                                                • MC-256833-Entiti-entiti yang boleh diketuk yang boleh dikendalikan membina kerosakan jatuh ketika di blok yang boleh dilengkapkan.
                                                                • MC-257052-Anda tidak boleh mengklik dua kali pada bahasa dalam menu “Bahasa” untuk memilihnya.
                                                                • MC-257178-Perilaku Redstone Bookshelf Chiseled tidak konsisten.
                                                                • MC-257246-Kuda tidak membuat bunyi Step_wood ketika berjalan di atas kayu, kayu ceri, kayu buluh, atau batang.
                                                                • MC-257268-Animasi unta yang menggigit kadang-kadang tidak dipaparkan untuk pemain lain.
                                                                • MC-257269-Sensor Sculk mengesan pemain berjalan di antara permaidani dan bulu.
                                                                • MC-257336-Beberapa sari kata interaksi rak buku yang dipahat tidak dimanfaatkan secara tidak wajar.
                                                                • MC-257370-Baldi ikan tidak disusun mengikut urutan yang sama dengan barang ikan.
                                                                • MC-257512-Coral tiub mati dalam inventori kreatif adalah dalam urutan yang salah.
                                                                • MC-257778-Slab dan tangga mosaik buluh tidak berada di #Slabs dan #stairs blok dan tag item.
                                                                • MC-258360-Perisai kuda kehilangan data NBT apabila dilengkapi dengan kuda melalui klik kanan.
                                                                • MC-258461-“Mengesan saiz dan kedudukan struktur:” rentetan yang dipaparkan dalam blok struktur GUI.
                                                                • MC-258926-Ruang tidak lagi dianggap sebagai padding dalam fon.
                                                                • MC-258939-Keadaan cache yang tidak atomik boleh menyebabkan kemalangan multithread.
                                                                • MC-259201-Bahagian atas dan bahagian bawah telinga keldai diabaikan.
                                                                • MC-259364-Item.Minecraft.smiting_template.netherite_upgrade.BASE_SLOT_DESCRIPTION String tiada koma siri.
                                                                • MC-259873-Dada Skeleton/Zombie Horse sudah ketinggalan zaman.
                                                                • MC-259879-Entiti paparan dengan nilai Shadow_radius yang agak besar boleh menyebabkan masalah prestasi.
                                                                • MC-259912-Kuda yang dibebankan dapat mengekalkan kesan levitasi.
                                                                • MC-259978-Data telemetri minecraft mengesan Windows 11 sebagai Windows 10.
                                                                • MC-260020-Muat semula dunia menetapkan semula bunga mooshroom yang diberikan coklat.
                                                                • MC-260036-Tidak dapat menanam kaktus dan tebu di pasir yang mencurigakan.
                                                                • MC-260038-Sniffer tidak mempunyai peralihan animasi yang lancar untuk beberapa animasinya, seperti menghidu.
                                                                • MC-260042-Tidak boleh menyiram periuk yang dihiasi dengan menggunakan baldi air atau dispenser.
                                                                • MC-260043-Pot yang dihiasi tidak bermain Breaking Sound dalam Mod Kreatif.
                                                                • MC-260047-periuk yang dihiasi dari inventori kreatif dan periuk kosong baru tanpa NBT akan sepadan dengan tekstur mereka ke periuk terakhir yang dihiasi yang anda buat.
                                                                • MC-260053-Apabila berputar periuk yang dihiasi dengan tongkat debug, ia akan menanam barang periuk yang dihiasi.
                                                                • MC-260061-Telinga Sniffer dan Ketua Z-Perjamuan.
                                                                • MC-260069-Pokok ceri yang tumbuh di dalam satu sama lain menyebabkan daun mereka merosot.
                                                                • MC-260075-Pemain memegang berus oleh Ferrule pada orang ketiga.
                                                                • MC-260080-Sniffers memainkan animasi berjalan mereka selepas tag NBT “Noai” digunakan untuk mereka.
                                                                • MC-260081-Sniffers tidak bermain animasi berjalan ketika mereka rosak.
                                                                • MC-260086-Entiti menunggang sniffers diposisikan terlalu rendah.
                                                                • MC-260090-Sniffers Abaikan Minecraft: Generik.atribut pergerakan_speed.
                                                                • MC-260093-Zarah yang dilahirkan oleh berus di sebelah kiri bergerak ke arah yang salah.
                                                                • MC-260105-Tag nama sniffers sebahagiannya di dalam model mereka.
                                                                • MC-260146-Kelopak merah jambu tidak bersebelahan dengan bunga lain dalam inventori kreatif.
                                                                • MC-260152-Sensor Sculk tidak diaktifkan oleh penggali sniffers.
                                                                • MC-260197-Penurunan item dari periuk yang dihiasi tidak mempunyai kelewatan pickup.
                                                                • MC-260202-Bunyi menggunakan berus tidak terjejas oleh blok.
                                                                • MC-260219-Bunyi Makan Sniffer tidak dimainkan ketika memberi mereka barang terakhir biji-bijian Torchflower dalam timbunan.
                                                                • MC-260221-Sniffers masih boleh digali apabila terapung dengan kesan status levitation.
                                                                • MC-260233-Pasir yang mencurigakan tidak mempunyai alat yang diberikan.
                                                                • MC-260237-Sniffers boleh menghidu semasa panik.
                                                                • MC-260238-zarah penggali sniffer dihasilkan sedikit terlalu tinggi.
                                                                • MC-260240-Sniffers yang jatuh cinta kadang-kadang tidak cuba untuk mendekati satu sama lain untuk membiak.
                                                                • MC-260247-Sniffers sentiasa memainkan animasi berjalan mereka ketika mereka ditolak ke blok.
                                                                • MC-260251-Animasi berjalan kaki sniffers tidak berubah berhubung dengan kelajuan pergerakan mereka.
                                                                • MC-260252-Animasi berjalan kaki sniffer dipecahkan ketika berjalan di atas ais.
                                                                • MC-260279-Jukebox tidak berada di tab Blok Redstone dalam inventori kreatif.
                                                                • MC-260282-Sniffers boleh menghidu dan mengikuti pemain dalam mod penonton.
                                                                • MC-260296-Model blok kelopak merah jambu tidak dioptimumkan.
                                                                • MC-260301-Pot yang dihiasi jatuh dari setblock/mengisi udara ganti.
                                                                • MC-260307-Cherry Grove Biome mempunyai acara bunyi muzik kosong.
                                                                • MC-260315-Isu Pariti: Pottery Sherds mempunyai tekstur yang berbeza berbanding dengan batuan dasar.
                                                                • MC-260317-Sniffers cuba menghidu blok terhalang yang tidak dapat dicapai.
                                                                • MC-260320-Isu pariti: snifflet (sniffers bayi) mempunyai model yang tidak konsisten dengan batuan dasar.
                                                                • MC-260326-Sniffers mati terus menggali.
                                                                • MC-260347-Pasir yang mencurigakan jatuh tidak pecah ketika membuka semula dunia.
                                                                • MC-260348-Sniffers tidak akan pernah menggali lumpur biasa walaupun menjadi blok “sniffer_diggable”.
                                                                • MC-260401-Apabila berus dipecahkan secara langsung, zarah yang patah adalah item di mainhand.
                                                                • MC-260409-Cherry Grove Biome tidak berada di tag biome #is_overworld.
                                                                • MC-260411-Dragons yang dirumuskan semula tidak menelan gerbang akhir ketika keluar dari dunia sebelum membunuh naga.
                                                                • MC-260435-Sniffers Jangan Memainkan Animasi Berjalan Mereka Ketika Bergerak Melalui Bakimabah.
                                                                • MC-260454-Pot yang dihiasi diterjemahkan di luar pusat apabila dipaparkan di kepala.
                                                                • MC-260459-Sniffers bayi tidak terdengar tinggi ketika menghidu.
                                                                • MC-260465-Tanaman Torchflower masih mempunyai umur 2 blockstate yang kelihatan seperti bunga torch biasa.
                                                                • MC-260466-Torchflower tidak mengekalkan tanah ladang yang digunakan untuk membesarkannya.
                                                                • MC-260467-Torchflower tidak dikelompokkan dengan bunga kecil lain dalam inventori kreatif.
                                                                • MC-260468-Wither Rose tidak dikelompokkan dengan bunga kecil lain dalam inventori kreatif.
                                                                • MC-260478-Torchflower Crop Hitboxes tidak berubah saiz mengikut usia mereka.
                                                                • MC-260503-Sniffers enggan menggali tanah dengan blok bukan pepejal di atas.
                                                                • MC-260527-Koordinat Sniffer “Minecraft: Sniffer_Explored_Positions” Tag Jangan periksa dimensi.
                                                                • MC-260602- /Data Ubahsuai dari kegagalan indeks rentetan tidak kembali 0 untuk /laksanakan kejayaan kedai .
                                                                • MC-260632-Menunggang entiti yang jauh menyebabkan klien/pelayan desync.
                                                                • MC-260653-Penanda, interaksi, dan entiti paparan boleh menghalang plat tekanan daripada menyahaktifkan.
                                                                • MC-260678-Ramuan Ketiadaan kelihatan terlalu mirip dengan ramuan perlahan jatuh.
                                                                • MC-260693-Potted_TorchFlower masih bukan sebahagian daripada tag blok #flower_pots.
                                                                • MC-260711-Beberapa perkataan dalam /DataPack Senarai Perintah maklum balas mesej sentiasa pluralisasi.
                                                                • MC-260712-Beberapa perkataan dalam /papan maklum balas perintah scoreboard sentiasa pluralisasi.
                                                                • MC-260713-Beberapa perkataan dalam /pasukan maklum balas perintah pasukan sentiasa pluralisasi.
                                                                • MC-260715-Beberapa perkataan dalam /Bossbar Perintah maklum balas mesej sentiasa pluralisasi.
                                                                • MC-260716-Beberapa perkataan di dalam /mengisi, /fillbiome, dan / /klon perintah maklum balas mesej sentiasa plalalized.
                                                                • MC-260750-Blok magma menggunakan tanda rawak yang tidak perlu untuk ciri yang sudah lapuk, menyebabkan masalah prestasi.
                                                                • MC-260757-Mengemas kini sejumlah besar bar besi menyebabkan permainan digantung dalam permainan atau semasa skrin dunia penjimatan.
                                                                • MC-260777-Sniffers mengabaikan beberapa blok berbahaya semasa menghidu dan menumbuhkan jalan yang mengakibatkan mereka rosak.
                                                                • MC-260778-Sniffer cuba menghidu blok di luar sempadan dunia.
                                                                • MC-260779-Sniffers boleh menggali ke blok di luar sempadan dunia.
                                                                • MC-260799-Perkataan “pasir” tidak dimodalkan dalam sarikata berus.
                                                                • MC-260810-Penduduk kampung tidak dapat mengambil biji bunga torch, walaupun mampu menanam bunga obor.
                                                                • MC-260834-“Alpha” boleh bermain semasa permainan.
                                                                • MC-260839-Mobs boleh mengganti senjata yang dipegang di tangan utama mereka dengan perisai.
                                                                • MC-260849-Sniffer tidak dapat masuk ke Minecart.
                                                                • MC-260885-Entiti paparan yang dipanggil dengan transformasi awal interpolasi dengan tidak betul dari transformasi lalai semasa transformasi seterusnya.
                                                                • MC-260897-Keadaan interpolasi sebelumnya entiti entiti tidak berfungsi seperti yang diharapkan.
                                                                • MC-260898-Berus boleh digunakan melalui entiti.
                                                                • MC-260903-Penyerang kurang baru-baru ini boleh dikreditkan untuk membunuh.
                                                                • MC-260974-Mobs Agresif Tidak Dapat Mengawal “Kenderaan” Mobs.
                                                                • MC-260992-Tidak dapat kembali ke skrin tajuk dari skrin Alam (kecuali menggunakan ESC).
                                                                • MC-261020-Klik dua kali di alam untuk menyertainya tidak lagi berfungsi.
                                                                • MC-261024- /Laksanakan jika dimuatkan tidak menjamin entiti dimuatkan.
                                                                • MC-261029-Bar Kemajuan untuk memuat naik dunia ke alam jauh lebih besar daripada biasa.
                                                                • MC-261080-Pemain boleh jatuh melalui perancah ketika memuatkan dunia.
                                                                • MC-261275-Sniffers Drop Moss Blocks When Dilled.
                                                                • MC-261294-Jack O’Lantern boleh diletakkan di atas pemain atau perisai berdiri tanpa arahan dan tanpa muncul kabur.
                                                                • MC-261417-Hitboxes sniffers tidak diselaraskan apabila mereka berbaring.
                                                                • MC-261433-Shield tidak menyekat letupan TNT.
                                                                • MC-261487-Pertarungan Z berlaku di belakang kepala Sniffers.
                                                                • MC-261626-Koma terbalik tidak diberikan dengan betul semasa menggunakan fon unicode.
                                                                • MC-261804-Kunci yang tamat tempoh menghalang pemain daripada masuk ke pelayan.
                                                                • MC-261857-Menggunakan arahan ” /setblock”, ” /isi”, atau ” /klon”.
                                                                • MC-261900-Sniffers tidak dapat memasuki air dengan betul semasa terbakar.
                                                                • MC-262067-Jenis zarah menggali sniffer yang dihasilkan ditentukan oleh blok yang sniffers terletak di bukan blok yang menghidu menggali.
                                                                • MC-262069-Sniffers terus menggali selepas blok sasaran mereka dimusnahkan.
                                                                • MC-262440-Sniffers boleh menghidu semasa jatuh cinta dan jalan kepada kekasih mereka.
                                                                • MC-262518-MCO.konfigurasikan.dunia.Uninvite.Rentetan pemain mengandungi ruang yang tidak perlu sebelum tanda tanya.
                                                                • MC-262684-Ikon permainan mempunyai resolusi rendah.

                                                                Trivia []

                                                                • Kemas kini ini mempunyai jangka masa terpendek antara gambar pertama dan perubahan panorama. (14 hari atau 2 gambar)
                                                                • Nama kemas kini tidak diumumkan sehingga 2 Mac, 2023.
                                                                • Menurut pemaju Mojang Gnembon, tidak mempunyai terlalu banyak ciri untuk kemas kini yang diumumkan sebelum ini memudahkan mental untuk pasukan pembangunan, sementara juga memberi mereka lebih banyak kebebasan untuk tema kemas kini ke sesuatu yang diterima dengan baik dan dialu-alukan oleh masyarakat. [4]
                                                                 • Menjadi lebih santai semasa membangunkan kemas kini ini, pasukan Mojang juga mempunyai keupayaan mental yang lebih besar untuk menangani isu -isu yang lebih lama dalam permainan, seperti menetapkan bug dengan pembiakan kuda dan menambah sokongan corong/penitis untuk jukeboxes. [5]
                                                                 • Versi Java Edition 1.19.3 dan Java Edition 1.19.4 adalah versi yang menambah ciri eksperimen 1.20.

                                                                 Rujukan []

                                                                 1. ↑ “Saya ingin melihat (berkongsi ini dengan berjuta -juta orang Jepun?) pokok ceri di minecraft. @jeb_ @dinnerbone ” – @pgeuder pada x, 29 Julai 2013
                                                                 2. ↑ “Anda kodkannya, kami akan menambahkannya.” – @dinnerbone (Nathan Adams) pada X, 29 Julai 2013
                                                                 3. ↑ GNU Unifont Glyphs – Unifoundry.com, arkib pada mesin balik
                                                                 4. ↑ “Mojang Dev datang ke HermitCraft! (Mojang Developer Gnembom Wawancara) ” – GoodvodSwithScar di YouTube, 23 Jun, 2023
                                                                 5. ↑ “Mojang Dev datang ke HermitCraft! (Mojang Developer Gnembom Wawancara) ” – GoodvodSwithScar di YouTube, 23 Jun, 2023

                                                                 Nota []

                                                                 1. ↑ AB juga tersedia untuk versi sejak 22W42A.
                                                                 2. ↑ Dikeluarkan kepada semua 1.20 gambar dari 23W14A.
                                                                 3. ↑ Diubah menjadi semua 1.20 gambar dari 23W14A.