Microsoft bersetuju untuk menyimpan Call of Duty di PlayStation menjelang Activision Buy | Microsoft | The Guardian, Microsoft untuk memperoleh Activision Blizzard untuk membawa kegembiraan dan komuniti permainan kepada semua orang, di setiap peranti – cerita

Microsoft untuk memperoleh Activision Blizzard untuk membawa kegembiraan dan komuniti permainan kepada semua orang, di setiap peranti

. Kes ini menggambarkan kos, ketidakpastian dan kelewatan bahawa pihak boleh dikenakan jika pilihan remedi yang boleh dipercayai dan berkesan wujud tetapi tidak diletakkan di atas meja pada masa yang tepat.”

Microsoft bersetuju untuk terus bertugas di PlayStation menjelang Activision Buy

Microsoft telah menandatangani perjanjian yang mengikat untuk memastikan francais permainan Call of Duty Video tetap tersedia di platform PlayStation Sony selepas pengambilalihan Microsoft $ 69bn dari Activision Blizzard, kata syarikat teknologi pada hari Ahad, meringankan kebimbangan dari Sony dan Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan (FTC).

Watchdog Pertandingan Tertinggi AS membuka siasatan ke pembuat chatgpt

Tweet dari Phil Spencer, Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Gaming, baca: “Kami dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Microsoft dan @PlayStation telah menandatangani perjanjian mengikat untuk menyimpan Call of Duty di PlayStation berikutan pengambilalihan Activision Blizzard. Kami mengharapkan masa depan di mana pemain di seluruh dunia mempunyai lebih banyak pilihan untuk bermain permainan kegemaran mereka.”

Di Amerika Syarikat, FTC berpendapat bahawa perjanjian pengambilalihan akan menyakiti pengguna sama ada mereka bermain permainan video pada konsol atau mempunyai langganan kerana Microsoft akan mempunyai insentif untuk menutup pesaing seperti Sony Group.

Walau bagaimanapun, Hakim Jacqueline Scott Corley memutuskan pada 11 Jun: “FTC tidak menunjukkan ia mungkin berjaya pada dakwaannya, firma gabungan mungkin akan menarik panggilan dari Sony Playstation, atau pemilikan kandungan Activisionnya akan mengurangkan persaingan dalam persaingan dalam Langganan Perpustakaan Permainan Video dan Pasaran Permainan Awan.”

Untuk menangani kebimbangan FTC, Microsoft telah bersetuju untuk melesenkan panggilan tugas kepada pesaing, termasuk kontrak 10 tahun dengan Nintendo, kontinjen pada penutupan penggabungan.

Pada hari Ahad, Microsoft tidak mendedahkan tempoh perjanjian dengan Sony.

“Dari hari salah satu pengambilalihan ini, kami telah komited untuk menangani kebimbangan pengawal selia, platform dan pemaju permainan, dan pengguna,” kata Presiden Microsoft, Brad Smith, dalam tweet. “Walaupun selepas kami menyeberangi garisan penamat untuk kelulusan perjanjian ini, kami akan tetap fokus untuk memastikan bahawa Call of Duty tetap tersedia di lebih banyak platform dan untuk lebih banyak pengguna daripada sebelumnya.”

Microsoft mempunyai tarikh akhir 18 Julai untuk menyelesaikan transaksi dengan Activision Blizzard walaupun kedua -dua syarikat boleh memilih untuk melanjutkan tarikh akhir.

Pengawal selia di EU telah meluluskan perjanjian pengambilalihan pada bulan Mei, satu langkah yang menarik protes segera dari rakan sejawat UK, pihak berkuasa persaingan dan pasaran, yang telah menyekat perjanjian itu pada bulan April. Walau bagaimanapun, CMA berkata pada 11 Jun bahawa ia bersedia untuk berunding dengan Microsoft mengenai perjanjian itu.

Microsoft untuk memperoleh Activision Blizzard untuk membawa kegembiraan dan komuniti permainan kepada semua orang, di setiap peranti

Redmond, basuh. dan Santa Monica, Calif. – Jan. 18, 2022 Dengan tiga bilion orang secara aktif bermain permainan hari ini, dan didorong oleh generasi baru yang penuh dengan kegembiraan hiburan interaktif, permainan kini merupakan bentuk hiburan terbesar dan paling cepat berkembang. Hari ini, Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) mengumumkan rancangan untuk memperoleh Activision Blizzard Inc. (NASDAQ: ATVI), pemimpin dalam Pembangunan Permainan dan Penerbit Kandungan Hiburan Interaktif. Pengambilalihan ini akan mempercepat pertumbuhan dalam perniagaan permainan Microsoft di seluruh mudah alih, PC, konsol dan awan dan akan menyediakan blok bangunan untuk Metaverse.

Microsoft akan memperoleh Activision Blizzard dengan harga $ 95.00 sesaham, dalam transaksi semua tunai bernilai $ 68.7 bilion, termasuk tunai bersih Activision Blizzard. Apabila transaksi ditutup, Microsoft akan menjadi syarikat permainan ketiga terbesar di dunia dengan pendapatan, di belakang Tencent dan Sony. Pengambilalihan yang dirancang termasuk francais ikonik dari studio Activision, Blizzard dan King seperti “Warcraft,” “Diablo,” “Overwatch,” “Call of Duty” dan “Candy Crush,” sebagai tambahan kepada aktiviti eSports global melalui Major League Gaming. Syarikat itu mempunyai studio di seluruh dunia dengan hampir 10,000 pekerja.

Bobby Kotick akan terus berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Activision Blizzard, dan dia dan pasukannya akan mengekalkan fokus mereka dalam usaha memandu untuk mengukuhkan lagi budaya syarikat dan mempercepat pertumbuhan perniagaan. Sebaik sahaja perjanjian itu ditutup, Perniagaan Activision Blizzard akan melaporkan kepada Phil Spencer, Ketua Pegawai Eksekutif, Microsoft Gaming.

“Permainan adalah kategori yang paling dinamik dan menarik dalam hiburan di semua platform hari ini dan akan memainkan peranan penting dalam pembangunan platform Metaverse,” kata Satya Nadella, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif, Microsoft. “Kami melabur secara mendalam dalam kandungan bertaraf dunia, komuniti dan awan untuk menyambut era permainan baru yang meletakkan pemain dan pencipta terlebih dahulu dan menjadikan permainan selamat, inklusif dan boleh diakses oleh semua.”

“Pemain di mana -mana suka permainan Activision Blizzard, dan kami percaya pasukan kreatif mempunyai kerja terbaik di hadapan mereka,” kata Phil Spencer, Ketua Pegawai Eksekutif, Microsoft Gaming. “Bersama -sama kita akan membina masa depan di mana orang dapat bermain permainan yang mereka mahukan, hampir di mana sahaja yang mereka mahukan.”

“Selama lebih dari 30 tahun pasukan kami yang sangat berbakat telah mencipta beberapa permainan yang paling berjaya,” kata Bobby Kotick, Ketua Pegawai Eksekutif, Activision Blizzard. “Gabungan bakat bertaraf dunia Activision Blizzard dan francais luar biasa dengan teknologi, pengedaran, akses kepada bakat, penglihatan yang bercita-cita tinggi dan komitmen bersama untuk permainan dan kemasukan akan membantu memastikan kejayaan kami yang berterusan dalam industri yang semakin kompetitif.”

Mobile adalah segmen terbesar dalam permainan, dengan hampir 95% daripada semua pemain secara global menikmati permainan di telefon bimbit. Melalui pasukan hebat dan teknologi yang hebat, Microsoft dan Activision Blizzard akan memberi kuasa kepada pemain untuk menikmati francais yang paling mengasyikkan, seperti “Halo” dan “Warcraft,” hampir di mana sahaja yang mereka mahukan. Dan dengan permainan seperti “Candy Crush,” perniagaan mudah alih Activision Blizzard mewakili kehadiran dan peluang yang signifikan untuk Microsoft dalam segmen yang berkembang pesat ini.

Pengambilalihan itu juga melahirkan portfolio lulus permainan Microsoft dengan rancangan untuk melancarkan Activision Blizzard Games ke Game Pass, yang telah mencapai kejayaan baru lebih dari 25 juta pelanggan. Dengan Activision Blizzard hampir 400 juta pemain aktif bulanan di 190 negara dan francais tiga bilion dolar, pengambilalihan ini akan menjadikan permainan lulus salah satu kandungan permainan yang paling menarik dan pelbagai dalam industri. Setelah rapat, Microsoft akan mempunyai 30 studio pembangunan permainan dalaman, bersama -sama dengan keupayaan pengeluaran penerbitan dan eSports tambahan.

Urus niaga ini tertakluk kepada syarat penutupan adat dan penyiapan semakan pengawalseliaan dan kelulusan pemegang saham Activision Blizzard. Perjanjian itu dijangka ditutup pada tahun fiskal 2023 dan akan menjadi accretive kepada pendapatan bukan GAAP sesaham setelah ditutup. Urus niaga ini telah diluluskan oleh lembaga pengarah kedua -dua Microsoft dan Activision Blizzard.

Penasihat
Goldman Sachs & Co. LLC berkhidmat sebagai penasihat kewangan kepada Microsoft dan Simpson Thacher & Bartlett LLP berkhidmat sebagai peguam undang -undang. Allen & Company LLC bertindak sebagai penasihat kewangan kepada Activision Blizzard dan Skadden, ARPS, Slate, Meagher & Flom LLP berkhidmat sebagai peguam undang -undang.

Butiran webcast

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Satya Nadella; Bobby Kotick, Ketua Pegawai Eksekutif, Activision Blizzard; Ketua Pegawai Eksekutif, Microsoft Gaming, Phil Spencer; Dan Ketua Pegawai Kewangan Microsoft Amy Hood akan menjadi tuan rumah siaran web untuk pelabur dan media pada Januari. 18, 2022, pada 6 a.m. Masa Pasifik/9 a.m. Waktu Timur mengenai Transaksi ini.

 • S.: (877) 407-0666 (tiada kata laluan diperlukan)
 • Antarabangsa: +1-201-689-8023 (tiada kata laluan diperlukan)
 • Webcast: https: // aka.

Akan ada rakaman panggilan persidangan yang tersedia sejurus selepas panggilan sehingga Jumaat, Jan. 28, 2022, pada 5 p.m. Masa Pasifik. Untuk mengakses rakaman itu:

 • S.: (877) 660-6853
 • Antarabangsa: +1 (201) 612-7415
 • ID Persidangan: 13726291

Untuk maklumat lanjut, sila lawati catatan blog dari Phil Spencer, Ketua Pegawai Eksekutif, Microsoft Gaming. Imej berkaitan juga ada. Untuk kualiti siaran b-roll dan audio, sila hubungi [dilindungi e-mel].

Fakta Cepat mengenai Permainan

 • Industri permainan $ 200+ bilion adalah bentuk hiburan terbesar dan paling cepat berkembang.
 • Pada tahun 2021 sahaja, jumlah siaran permainan video naik 64% berbanding 2020 dan 51% pemain di u.S. Dilaporkan perbelanjaan lebih dari 7 jam seminggu bermain di seluruh konsol, PC dan mudah alih.
 • 3 bilion orang bermain di seluruh dunia hari ini, yang kami harapkan untuk berkembang menjadi 4.5 bilion menjelang 2030.
 • Lebih daripada 100 juta pemain, termasuk lebih daripada 25 juta ahli permainan Xbox Game, bermain permainan Xbox di seluruh konsol, PC, telefon bimbit dan tablet setiap bulan.

Mengenai Microsoft
Microsoft (NASDAQ “MSFT” @Microsoft) membolehkan transformasi digital untuk era awan pintar dan kelebihan pintar. Misinya adalah untuk memberi kuasa kepada setiap orang dan setiap organisasi di planet ini untuk mencapai lebih banyak.

Mengenai Activision Blizzard

Misi kami, untuk menyambung dan melibatkan dunia melalui hiburan epik tidak pernah menjadi lebih penting. Melalui komuniti yang berakar umbi dalam francais permainan video kami, kami membolehkan beratus -ratus juta orang mengalami kegembiraan, keseronokan dan pencapaian. Kami membolehkan hubungan sosial melalui lensa keseronokan, dan kami memupuk tujuan dan makna melalui permainan yang kompetitif. Permainan video, tidak seperti media sosial atau hiburan lain, mempunyai keupayaan untuk memecahkan halangan yang dapat menghalang toleransi dan pemahaman. Meraikan perbezaan adalah teras budaya kita dan memastikan kita dapat membuat permainan untuk pemain latar belakang yang pelbagai di negara -negara 190 permainan kami dimainkan.

Sebagai ahli Fortune 500 dan sebagai syarikat komponen S & P 500, kami mempunyai rekod prestasi luar biasa untuk menyampaikan pulangan pemegang saham yang unggul selama lebih dari 30 tahun. Kejayaan berterusan kami telah membolehkan syarikat menyokong inisiatif tanggungjawab sosial korporat yang secara langsung terikat dengan francais kami. Sebagai contoh, Call of Duty Endowment telah membantu mencari pekerjaan untuk lebih dari 90,000 veteran.

Ketahui lebih lanjut mengenai Activision Blizzard dan bagaimana kami menyambung dan melibatkan dunia melalui hiburan epik di laman web syarikat, www.ActivisionBlizzard.com

Kenyataan yang berpandangan ke hadapan

Penyampaian ini mengandungi kenyataan tertentu yang berpandangan ke hadapan dalam pengertian peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995 berkenaan dengan urus niaga dan kombinasi perniagaan yang dicadangkan antara Microsoft dan Activision Blizzard, termasuk pernyataan mengenai manfaat dari manfaat dari manfaat dari manfaat dari manfaat dari manfaat Transaksi, masa yang dijangkakan transaksi dan produk dan pasaran setiap syarikat. Kenyataan yang berpandangan ke hadapan ini secara amnya dikenalpasti oleh perkataan “percaya,” “projek,” “meramalkan,” “anggaran,” “ramalan,” “Teruskan,” “mengharapkan,” “menjangkakan,” “anggaran,” “berniat, “Strategi,” “Masa Depan,” “Peluang,” “Rancangan,” “Mei,” “Boleh,” “Harus,” “Akan,” “akan,” “akan,” “akan diteruskan,” “mungkin akan hasil, “dan ungkapan yang serupa (atau versi negatif kata -kata atau ungkapan tersebut). Kenyataan yang berpandangan ke hadapan adalah ramalan, unjuran dan pernyataan lain mengenai peristiwa masa depan yang berdasarkan jangkaan dan andaian semasa dan, akibatnya, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian. Banyak faktor boleh menyebabkan peristiwa masa depan yang sebenarnya berbeza secara material dari kenyataan yang berpandangan ke hadapan dalam persembahan ini, termasuk tetapi tidak terhad kepada: (i) risiko bahawa urus niaga itu tidak dapat diselesaikan tepat pada masanya atau sama sekali, yang mungkin menjejaskan Perniagaan Activision Blizzard dan harga stok biasa Activision Blizzard, (ii) kegagalan untuk memenuhi syarat -syarat untuk penyempurnaan transaksi, termasuk penggunaan perjanjian penggabungan oleh pemegang saham Activision Blizzard dan penerimaan kerajaan tertentu dan Kelulusan pengawalseliaan, (iii) berlakunya apa -apa peristiwa, perubahan atau keadaan lain yang boleh menimbulkan penamatan perjanjian penggabungan, (iv) kesan pengumuman atau penangguhan transaksi pada hubungan perniagaan Activision Blizzard, hasil operasi,, dan perniagaan secara amnya,(v) Risiko bahawa urus niaga yang dicadangkan mengganggu pelan dan operasi semasa Activision Blizzard atau Microsoft dan kesulitan yang berpotensi dalam pengekalan pekerja Activision Blizzard akibat daripada urus niaga, (vi) risiko yang berkaitan dengan mengalihkan perhatian pengurusan dari operasi perniagaan yang berterusan Activision Blizzard, ( vii) Hasil dari mana -mana prosiding undang -undang yang boleh dimulakan terhadap Microsoft atau terhadap Activision Blizzard yang berkaitan dengan Perjanjian Penggabungan atau Transaksi, (viii) keupayaan Microsoft untuk berjaya mengintegrasikan operasi, talian produk, dan teknologi Activision Blizzard, dan (IX, dan (IX, dan (IX ) Keupayaan Microsoft untuk melaksanakan rancangannya, ramalan, dan jangkaan lain berkenaan dengan perniagaan Activision Blizzard setelah selesai penggabungan yang dicadangkan dan merealisasikan peluang tambahan untuk pertumbuhan dan inovasi. Di samping. Pemfailan ini mengenal pasti dan menangani risiko dan ketidakpastian penting lain yang boleh menyebabkan peristiwa dan hasilnya berbeza secara material dari yang terkandung dalam kenyataan yang berpandangan ke hadapan yang dinyatakan dalam siaran akhbar ini. Kenyataan yang berpandangan ke hadapan hanya bercakap pada tarikh yang dibuat. Pembaca diberi amaran untuk tidak meletakkan pergantungan yang tidak wajar pada kenyataan yang berpandangan ke hadapan, dan Microsoft dan Activision Blizzard tidak bertanggungjawab dan tidak berhasrat untuk mengemas kini atau menyemak semula kenyataan yang berpandangan ke hadapan ini, sama ada akibat daripada maklumat baru, peristiwa masa depan, atau sebaliknya.

Maklumat tambahan dan di mana untuk mencarinya

Sehubungan dengan transaksi, Activision Blizzard, Inc. Akan memfailkan bahan yang berkaitan dengan SEC, termasuk pernyataan proksi pada Jadual 14A. Segera setelah memfailkan pernyataan proksi muktamadnya dengan SEC, Activision Blizzard akan menghantar pernyataan proksi muktamad dan kad proksi kepada setiap pemegang saham yang berhak untuk mengundi pada mesyuarat khas yang berkaitan dengan transaksi. Pelabur dan pemegang keselamatan Activision Blizzard diminta membaca bahan -bahan ini (termasuk sebarang pindaan atau suplemennya) dan mana -mana dokumen lain yang berkaitan berkaitan dengan transaksi yang akan dimakan oleh Activision Blizzard dengan SEC apabila ia tersedia kerana mereka akan mengandungi maklumat penting mengenai Activision Blizzard dan Transaksi. Kenyataan proksi muktamad, pernyataan proksi awal dan bahan -bahan lain yang berkaitan berkaitan dengan transaksi (apabila ia tersedia), dan mana -mana dokumen lain yang difailkan oleh Activision Blizzard dengan SEC, boleh diperolehi secara percuma di laman web SEC (HTTP: // www.Sec..Activision.com) atau dengan menulis ke Activision Blizzard, Hubungan Pelabur, 3100 Ocean Park Boulevard, Santa Monica, California, 90405.

Activision Blizzard dan beberapa pengarah dan pegawai eksekutifnya dan ahli pengurusan dan pekerja lain mungkin dianggap sebagai peserta dalam permintaan proksi dari pemegang saham Activision Blizzard berkenaan dengan transaksi tersebut. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif Activision Blizzard dan pemilikan stok biasa Activision Blizzard ditetapkan dalam pernyataan proksi Activision Blizzard pada Jadual 14A yang difailkan dengan SEC pada 30 April, 2021. Setakat mana pegangan sekuriti Activision Blizzard telah berubah sejak jumlah yang dicetak dalam pernyataan proksi Activision Blizzard, perubahan tersebut telah atau akan ditunjukkan pada pernyataan perubahan dalam pemilikan pada Borang 4 yang difailkan dengan SEC. Maklumat mengenai identiti peserta, dan kepentingan langsung atau tidak langsung mereka dalam transaksi, oleh pegangan keselamatan atau sebaliknya, akan dinyatakan dalam pernyataan proksi dan bahan lain yang akan difailkan dengan SEC berkaitan dengan transaksi tersebut.

Untuk maklumat lanjut, tekan sahaja:

Hubungan media Microsoft, media pemasangan untuk Microsoft, [dilindungi e -mel]

Untuk maklumat lanjut, penganalisis kewangan dan pelabur sahaja:

Brett Iversen, Pengurus Besar, Perhubungan Pelabur, (425) 706-4400

Mengapa Microsoft mahu membeli Activision Blizzard dan akan diteruskan?

Activision’s biggest game is Call of Duty</p>
<p> “lebar =” ” /></p>
<p>Perjanjian Icrosoft untuk memperoleh Activision Blizzard bersedia untuk meneruskan selepas mendapat kelulusan awal di UK.</p>
<p>Pihak Berkuasa Pertandingan dan Pasaran (CMA), yang sebelum ini menyekat penggabungan £ 54 bilion, kata perjanjian yang disemak semula Microsoft menangani kebimbangannya.</p>
<p>Di bawah syarat cadangan terkini, yang dikemukakan pada bulan Ogos, Microsoft bersetuju untuk mengimbangi hak streaming permainan untuk permainan Activision Blizzard kepada rakan -rakan gergasi permainan Ubisoft.</p>
<p>“CMA telah mengenal pasti kebimbangan sisa terhad dengan perjanjian baru. Microsoft telah mengemukakan remedi, yang CMA telah membuat kesimpulan secara sementara harus menangani isu -isu ini, “kata pengawas pertandingan pada hari Jumaat, 22 September.</p>
<p>Tetapi mengapa Microsoft begitu berminat untuk membeli Blizzard Activision di tempat pertama?</p>
<h2><span id=Permainan apa yang dibuat oleh Activision Blizzard?

Biggie adalah Call of Duty atau Cod. Penembak orang pertama tentera adalah salah satu permainan yang paling popular di planet ini dan ia sentiasa menggembirakan apabila versi baru dikeluarkan.

Kedua -dua Activision dan Blizzard telah berada dalam perniagaan selama beberapa dekad, lama sebelum mereka bergabung pada tahun 2013 selepas Activision memperoleh Vivendi Games. Mereka mempunyai banyak francais di luar cod, termasuk Warcraft, Overwatch dan juga Candy Crush, selepas pengambilalihan 2016 pembuat permainan mudah alih King.

Inilah yang utama.

Activision

 • Panggilan tugas
 • Kemalangan Bandicoot
 • Spyro
 • Tony Hawk’s Pro Skater
 • Prototaip
 • Hero (Guitar Hero, DJ Hero, Band Hero)
 • Candy Crush

Blizzard

 • Warcraft
 • Diablo
 • Overwatch
 • Starcraft
 • Hearthstone

Ini adalah pemain utama dan terdapat banyak IP yang dilupakan yang boleh dihidupkan semula: Think King’s Quest, Blur, Gabriel Knight, Jenayah Benar, dan Pistol.

Mengapa Microsoft cuba membeli Activision Blizzard?

Overwatch 2</p>
<p> “lebar =” 1920 “ketinggian =” 1080 ” /></p>
<p>Setelah diketahui secara eksklusif untuk perisian (Windows, Office, Outlook, Word, dll) Microsoft kini mempunyai jari dalam banyak pai – dan permainan adalah salah satu yang terbesar, terima kasih kepada bahagian permainan Xbox.</p>
<p>Itu akan menjadi alasan yang cukup untuk cuba menambah salah satu penerbit terbesar di dunia ke lipatan, dengan permainan eksklusif sering membantu memutuskan perang konsol, dan Microsoft melawan pertempuran kalah menentang Sony’s PlayStation 5.</p>
<p>Tetapi mempunyai francais yang popular seperti Call of Duty, Overwatch dan Warcraft sebagai sebahagian daripada stabil Microsoft sangat penting kerana syarikat itu banyak pertaruhan pada pas permainan – “netflix permainan” nya – di mana anda boleh memainkan pemilihan gelaran untuk a Langganan bulanan kos rendah. Permainan Microsoft – termasuk Gears of War, Forza, Halo, dan Minecraft – dimasukkan dan syarikat itu ingin menambah tajuk Activision ke platform untuk meningkatkan nombor pelanggan.</p>
<h2><span id=Apakah masalah dengan Microsoft membeli Blizzard Activision?

Sebab pembelian telah terjejas oleh tindakan undang -undang adalah persaingan. Dengan memperoleh Activision Blizzard, pengkritik berhujah, bahagian permainan Microsoft hanya akan memiliki terlalu banyak industri, tidak adil mengehadkan pesaingnya dan akhirnya merosakkan pengguna.

Di Amerika Syarikat, Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan (FTC) pada mulanya cuba menyekat perjanjian itu, Mengundi tiga hingga satu untuk mengeluarkan aduan terhadap pembelian. Di UK, CMA pada mulanya menyimpulkan bahawa langkah itu akhirnya akan menghasilkan harga yang lebih tinggi, pilihan yang lebih sedikit, dan kurang inovasi untuk pemain UK.

Untuk meredakan kebimbangan itu, Microsoft membentangkan cadangan baru pada bulan Ogos. Di bawah syarat perjanjian yang disemak semula, Microsoft tidak akan memperoleh hak streaming awan untuk semua permainan Activision semasa dan masa depan yang dikeluarkan dalam tempoh 15 tahun akan datang. Sebaliknya, Maker Creed Assasin Ubisoft akan bertindak sebagai pembekal bebas permainan Activision untuk semua penyedia perkhidmatan permainan awan. Ubisoft akan mengimbangi Microsoft untuk hak streaming awan untuk permainan Activision melalui pembayaran satu kali dan melalui mekanisme harga dengan pilihan yang menyokong harga berdasarkan penggunaan.

Rintangan awal Microsoft berhadapan termasuk kekurangan dalam ubat pengawalseliaannya yang direka untuk mendapatkan penggabungan di garisan. Gergasi teknologi yang ditandatangani permainan awan berurusan dengan Boosteroid, Ubitus, dan Nvidia untuk membawa permainan PC Xbox ke perkhidmatan ini. Ia juga menandatangani perjanjian serupa dengan Nintendo Disember lalu.

Banyak isu pengkritik datang dari eksklusif. Untuk mendapatkan manfaat utama dari pengambilalihan, ramai yang menganggap Microsoft perlu membuat tajuk masa depan dari Activision Blizzard eksklusif untuk Xbox dan PC, membekukan pemain PlayStation.

 <p>Sony PS5</p>
<p> “lebar =” 1500 “ketinggian =” 1000 ” /></p>
<p>Dari segi duluan untuk itu, Microsoft telah mengumumkan bahawa permainan pertama Bethesda sebagai Microsoft Studio – Starfield – tidak akan muncul di PS5. Nampaknya tidak mungkin kejatuhan masa depan Elder Scrolls sama ada.</p>
<p>Yang mengatakan, Microsoft belum menarik Minecraft dari platform Sony atau Nintendo sejak membeli permainan pada tahun 2014. Dan, bagi pihaknya, sebagai sebahagian daripada hujah, Microsoft telah <u>Ditawarkan untuk menyimpan Call of Duty – hadiah utama pertikaian untuk pesaing – pada platform Sony dan Nintendo selama sedekad setelah perjanjian selesai</u>.</p>
<p>Presiden Microsoft Brad Smith membuat ikrar dalam <u>Potongan pendapat untuk Wall Street Journal</u> pada bulan Disember. Dia mengatakan bahawa perjanjian itu baik untuk pemain kerana Microsoft adalah “tempat ketiga dalam permainan konsol, terjebak di belakang Playstation dominan Sony dan Nintendo Switch”.</p>
<h3><span id=Baca lebih lanjut

Apa yang akan dibeli oleh Microsoft Activision Blizzard untuk permainan besar seperti World of Warcraft?

Mereka memberi jaminan, kebimbangan pesaing Microsoft adalah bahawa francais besar akan sama ada eksklusif untuk Xbox dan PC, atau sebaliknya hobbled pada format lain dengan prestasi yang lebih lemah atau kandungan yang kurang dimuat turun.

Walaupun Microsoft terus melepaskan permainannya pada format lain, pesaingnya bimbang mereka tidak dapat bersaing dengan tawaran pas permainan, di mana membayar £ 70 atau lebih untuk permainan peringkat atas digantikan dengan langganan bulanan rata.

Permainan Blizzard seperti World of Warcraft dan Starcraft, yang tidak pernah mempunyai versi konsol, mungkin ditolak ke Xbox dalam masa.

Adakah pengambilalihan Activision Microsoft mungkin akan diteruskan?

Spyro Reignited Trilogy</p>
<p>“lebar =” 3205 “ketinggian =” 2135 ” /></p>
<p>Berikutan rentetan kemenangan, pengambilalihan Activision Micrososft kelihatan lebih cenderung untuk diteruskan. Hakim di AS memveto percubaan FTC untuk menyekat perjanjian itu. Manakala FTC mempunyai <u>melancarkan rayuan</u>, The <u>CMA menghentikan pertempuran undang -undangnya sendiri</u>.</p>
<p>Dengan pemanasan pengawas UK ke perjanjian yang disemak semula, pertempuran melelahkan Microsoft dengan pengawal selia kelihatan bersedia untuk mendekati.</p>
<p>Menunjuk ke perebutan, Ketua Pegawai Eksekutif CMA Sarah Cardell berkata: “Ia akan jauh lebih baik, walaupun, jika Microsoft telah mengemukakan penstrukturan semula ini semasa siasatan asal kami. Kes ini menggambarkan kos, ketidakpastian dan kelewatan bahawa pihak boleh dikenakan jika pilihan remedi yang boleh dipercayai dan berkesan wujud tetapi tidak diletakkan di atas meja pada masa yang tepat.”</p>
<p>Naib Pengerusi Microsoft dan Presiden Brad Smith berkata: “Kami digalakkan oleh perkembangan positif ini dalam proses semakan CMA. Kami membentangkan penyelesaian yang kami percaya sepenuhnya menangani kebimbangan CMA yang berkaitan dengan streaming permainan awan, dan kami akan terus berusaha untuk mendapatkan kelulusan.”</p>
<p>Pengawal selia berkata ia kini telah membuka perundingan mengenai ubat -ubatan yang dicadangkan oleh Microsoft, yang akan berjalan sehingga 6 Oktober. Negara telah meluluskan penggabungan mega, dan UK satu-satunya halangan yang ditinggalkan.</p>
<h2><span id=Apa maksudnya untuk pemain?

Pemain yang takut kepada Microsoft akan menjanjikan janji untuk membuat permainan Activision yang tersedia secara meluas mungkin prihatin terhadap perkembangan baru -baru ini.

Pemilik PlayStation, khususnya, mungkin telah ragu -ragu mengenai jaminan Microsoft untuk menjaga COD pada konsol Sony selama 10 tahun. Malah, Microsoft telah menyatakan bahawa ia tidak berminat untuk memperluaskan komitmen itu. Ia mengatakan bahawa satu dekad adalah banyak masa untuk Sony membuat saingan cod, memberi isyarat bahawa ia bersedia untuk menarik permaidani keluar dari bawah pesaingnya sebaik sahaja pemasa perjanjian habis.

UK juga meragui rancangan Microsoft untuk menambah permainan Activision ke platform permainan lain, termasuk konsol Nintendo.

Dalam usaha untuk mengasingkan pengawal selia, gergasi teknologi itu telah melanda tawaran berprofil tinggi untuk membawa Xbox PC dan francais Activision, termasuk COD dan Overwatch, untuk menyaingi platform. Mereka termasuk kontrak 10 tahun dengan perkhidmatan permainan awan termasuk Nvidia Geforce Now, dan pesaing yang lebih kecil seperti Boosteroid dan Ubitus. Ia juga menimbulkan perjanjian yang sama dengan Nintendo pada bulan Disember.

Sekiranya Microsoft kehilangan rayuannya, maka pada dasarnya ia akan terpulang kepada Activision untuk mendapatkan tawaran pelesenan yang serupa dengan pengedar ini. Memandangkan syarikat itu mengeluarkan permainannya dari GeForce sekarang pada tahun 2020 dan belum memulihkannya, ia jelas mempunyai rasa tidak puas hati tentang permainan awan.

Sementara itu, perjanjian Nintendo Microsoft merasakan seperti perkhidmatan bibir kepada pengawal selia. Syarikat Jepun sebahagian besarnya dikaitkan dengan tajuk mesra keluarga seperti Mario, dan sudah mempunyai akses kepada permainan Overwatch Activision. Oleh itu, Cod berasa seperti ketidakcocokan untuk Nintendo. Tidak juga suis membanggakan kuasa pengkomputeran untuk menjalankan permainan cod terkini.

Semua diberitahu, Activision akan mempunyai sedikit insentif untuk meneruskan perjanjian yang sama dengan Nintendo, sekiranya penggabungan itu hancur.

Yang memiliki Activision Blizzard?

Setakat ini, Activision Blizzard masih merupakan syarikat yang bebas, yang didagangkan secara umum yang dimiliki oleh pemegang sahamnya. Campuran konglomerat kewangan dan pengurus aset memegang kepentingan dalam gergasi permainan, termasuk Warren Buffett’s Berkshire Hathaway, Vanguard Group, FMR LLC dan BlackRock.

Firma permainan video yang berpangkalan di AS ditubuhkan pada tahun 2008 berikutan penggabungan permainan Activision dan Vivendi. Yang terakhir adalah bahagian permainan konglomerat media Perancis Vivendi, yang memiliki Blizzard Entertainment dan permainan multiplayer Blockbuster World of Warcraft.

Activision mengesan akarnya kembali ke tahun 1979, apabila ia diasaskan oleh sekumpulan bekas pemaju Atari. Asalnya dipanggil Computer Arts, Inc, pasukan menukar nama syarikat itu ke portmanteau “aktif” dan “televisyen”. Oleh itu, Activision dilahirkan.

Ketua Pegawai Eksekutif Activision Blizzard Bobby Kotick mengambil tampuk pada tahun 1991 setelah membeli saham syarikat pada tahun sebelumnya. Kotick mengatur penggabungan dengan Vivendi Games pada tahun 2000 -an, yang membawa kepada pembentukan Activision Blizzard, dan menjadikannya CEO pertama syarikat.

Hari ini, syarikat itu terdiri daripada lima unit perniagaan: Activision Publishing; Hiburan Blizzard; King, yang diperoleh pada 2016, Major League Gaming, dan Activision Blizzard Studios.

Daftar secara percuma untuk terus membaca

Daftar untuk surat berita eksklusif, komen mengenai cerita, masukkan pertandingan dan menghadiri acara.