Meta Quest Pro: Masa Depan VR adalah MR | Laptop Mag, Projek Cambria Hands On: Ambil pandangan pertama di Meta Quest Pro VR Headset | Pcmag

Projek Cambria Hands On: Ambil pandangan pertama di Headset Meta Quest Pro VR

.

Meta Quest Pro

.

  • +
  • + Kawalan haptik yang lebih baik
  • + Realiti bercampur intuitif dan intuitif

Keburukan

Mengapa anda boleh mempercayai komputer riba

Pengulas pakar kami menghabiskan berjam -jam menguji dan membandingkan produk dan perkhidmatan supaya anda boleh memilih yang terbaik untuk anda. .

Tawaran Pro Meta Quest terbaik hari ini

Kami menyemak lebih daripada 250 juta produk setiap hari untuk harga terbaik

Sejak saya mendapat VR pertama saya melalui Oculus Rift DK1, saya telah dalam realiti maya. Dan sejak pelepasan DK1 kembali pada tahun 2013, kami telah melihat beberapa lelaran alat dengar, yang paling terkini ialah Meta Quest 2. . ? ?. Dan jawapan untuk meta adalah meta quest pro.

. Dahulunya Projek Cambria, The Quest Pro lebih ringan dan lebih licin daripada apa -apa syarikat yang telah dilancarkan setakat ini. . Tetapi di mana The Quest Pro benar-benar bersinar adalah MR di mana ia membolehkan pemakai melompat melalui portal di dunia nyata dan memasuki Technicolor Dreamland yang tinggi dan kembali kepada semua orang di dunia nyata.

Walau bagaimanapun, tag harga $ 1,499 bermaksud bahawa semua peminat VR dan pemaju yang paling mendalam akan dapat meneroka dunia baru yang berani ini dari kelawar. Nasib baik, saya mendapat gambaran masa depan Meta dan VR. Baca terus untuk menyertai saya dalam perjalanan hebat ini.

Meta baru -baru ini menyebabkan kekecewaan ketika menaikkan harga Quest 2 dari $ 299 hingga $ 399. Itu kacang tanah berbanding dengan pencarian yang datang pada anggaran yang sama dengan $ 1,499. .

Termasuk dalam $ 1,499 itu adalah pengawal Pro Touch Pro yang dibundel, tip stylus, penyekat cahaya separa, dan dok pengisian. Dan jika anda memerlukan aksesori tambahan, META mempunyai Earphones Quest Pro VR dan Blocker Light Full yang tersedia untuk $ 49 setiap satu, manakala Dok Pengecasan Kompak dan Membawa Kes dari Incase Cost $ 79 dan $ 119, masing -masing,.

The Quest Pro kini tersedia untuk pra-pesanan dengan pesanan penghantaran pada 25 Oktober.

. Bahagian yang terletak di atas wajah anda lebih kecil daripada model sebelumnya. Dan bukannya permukaan putih matte dengan sensor di setiap sudut, ada faceplate hitam berkilat dengan tiga sensor yang kelihatan di sekeliling mata dengan yang lain di kedua -dua belah pihak.

Sebilangan besar baki alat dengar diperbuat daripada plastik matte hitam. Untuk menyekat cahaya mengganggu, bahagian atas lereng alat dengar perlahan -lahan ke atas, berehat dengan lembut di dahi saya. Dalam kemenangan untuk orang yang mempunyai rambut besar, Meta menaburkan ikat kepala yang dipasang di atas memihak kepada roda yang sesuai dengan PlayStation VR.

Pada 25.4 auns dan 10… Itu tidak sebahagian kecil terima kasih kepada kanta pancake baru dan bateri melengkung yang berada di belakang peranti bukannya depan.

Oleh kerana The Quest Pro dibuat dengan mr dalam fikiran, terdapat jumlah ruang terbuka yang saksama di bawah bahagian hidung. Tetapi jika kebocoran cahaya menjadi terlalu mengganggu, anda selalu dapat menampar penyekat cahaya separa magnet. Walau bagaimanapun, jika itu tidak mencukupi, Meta akan mempunyai penghalang penuh yang dijual pada masa akan datang.

Meta Quest Pro Comfort

. Tetapi Meta telah menimbulkan harapan saya tentang keselesaan kerana ia adalah alat dengar yang paling ringan dan seimbang yang saya rasa akan memakai pakaian. Walau bagaimanapun, faceplate yang dipendekkan itu mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri kerana saya sudah biasa dengan menarik HMD sehingga menyentuh jambatan hidung saya. Dengan ruang baru yang dibuat untuk penglihatan periferal, saya terpaksa melatih semula diri saya pada kedudukan sebenar. Ia tidak mengambil masa yang lama dan dari sana saya bersedia untuk meneroka dunia baru yang berani dari Encik.

Seperti The Quest 2, Meta Quest Pro mempunyai mekanisme pelarasan jarak kanta untuk menyesuaikan diri dengan jarak antara upacara, pengukuran yang menentukan jarak antara pusat murid anda, IPD adalah penting untuk tontonan optimum sebagai IPD yang salah boleh menyebabkan Penyimpangan imej yang boleh membuat beberapa pengguna sakit. META telah memperluaskan julat IPD laras hingga 55mm – 75mm dari 58mm Quest 2 – 77mm. Nampaknya kecil, tetapi pengukuran baru akan menjadikan alat dengar lebih mudah diakses oleh pengguna yang pelbagai.

The Fit Wheel adalah penukar permainan di PSVR dan ia sama untuk Meta Quest Pro. . Dalam pengembaraan VR semasa, saya boleh tinggal di dunia maya selama kira -kira tiga jam memberi atau mengambil, membolehkan keselesaan dan hayat bateri. Saya ingin melihat berapa lama saya dapat bertahan di Uber-Comforttable Quest Pro.

Dan ini mungkin tidak menjadi perhatian kepada banyak orang, tetapi bagi orang -orang saya di luar sana dengan rambut besar dan besar akan senang mengetahui bahawa pencarian pro adalah ramah rambut yang besar. . Tidak lagi saya akan diturunkan ke gaya rambut yang lebih kecil, kurang rumit ketika memikirkan melompat ke VR. Terdapat kerinting, loc fauxhawk dalam masa depan pencarian ketika kami menerima unit semakan.

. Pengawal Meta Quest Pro mendapat visual, teknikal dan peningkatan. Pengawal berat 5.4 auns dan ukuran 5.1 x 2.8 x 2.4 inci. Mereka lebih berat daripada pengawal Quest 2 (4.4 auns, 3.5 x 4..

Perkakasan baru membolehkan penjejakan tangan yang sangat baik. Begitu banyak sehingga saya benar -benar memainkan permainan operasi dengan perlahan mencubit sisi pengawal tangan kanan dengan gilirannya perlahan -lahan mengambil tulang lucu dan perlahan -lahan dan sengaja mengeluarkannya. Saya tahu kedengarannya mudah, tetapi percayalah, anda akan memerlukan beberapa amalan berjalan. Tetapi sebaik sahaja anda mendapat sambutan hangat, anda tidak akan mahu kembali ke pengawal Quest 2 lama. Dan anda tidak perlu, kerana Pengawal Pro Quest juga serasi dengan sistem sebelumnya. Dengan pemproses dan sensor mereka sendiri, Pengawal Pro Quest mampu menjejaki diri mereka di ruang 3D yang bebas dari alat dengar, yang membolehkan pelbagai gerakan 360 darjah.

Pengawal Pro Quest juga menawarkan haptics yang lebih baik melalui sistem Haptics Trutouch baru syarikat. Teknologi ini sedemikian rupa sehingga saya merasakan tekanan lembut cat cat air kerana saya perlahan -lahan menariknya melintasi kanvas maya untuk menambah beberapa detail halus untuk demo projek seni saya. Dan di mana saya diarah.

Dan sementara mereka mungkin lebih berat daripada pendahulunya, Pengawal Pro Quest lebih ergonomik. . Walau bagaimanapun, pengagihan berat badan lebih baik dan mereka hanya merasa betul di tangan anda. . Konfigurasi butang tetap sama dengan menu, butang X dan Y pada pengawal kiri dan Oculus (rumah), butang A dan B di sebelah kanan. Kedua -dua pengawal sukan satu tongkat analog, bumper sampingan dan pencetus belakang.

Spesifikasi Pro Quest Meta

Sama dengan pengawalnya, Meta Quest Pro dikuasakan oleh Qualcomm – Snapdragon XR2+ Platform SoC tepat. Itu disertai dengan 12GB RAM dengan 256GB penyimpanan. Saya tidak melihat slot SD di mana sahaja di Quest Pro, jadi 256GB agak kurang untuk saya, terutamanya dengan permainan semakin besar dan lebih besar. Residen Evil 4, misalnya, memerlukan 8.2GB ruang. Walau bagaimanapun, masih belum dapat dilihat berapa banyak ruang aplikasi atau permainan MR yang diperlukan, tetapi saya benar -benar menyukai sekurang -kurangnya pilihan 512GB.

Tetapi mari kita bincangkan panel paparan. The Quest Pro mempunyai sepasang panel LCD yang menawarkan 1800 x 1920 setiap mata dengan lampu latar dimming tempatan. Berbanding dengan Quest 2, itu 37% lebih piksel per inci (PPI) dan 10% lebih piksel setiap darjah. Lampu latar adalah penting kerana ia boleh menjejaskan kontras dan keseluruhannya secara keseluruhan. Sebenarnya, teknologi dimming khusus mengawal 500 blok LED secara individu yang mengatakan meta menghasilkan warna lebih banyak dan lebih kaya dan lebih kaya. Dari segi ketajaman, meta menyuarakan “peningkatan 25% dalam ketajaman visual penuh bidang di pusat pandangan, peningkatan 50% di rantau periferal, dan 1.3x gamut warna yang lebih besar daripada pencarian 2.

Akhirnya, beberapa perkara terakhir yang perlu anda ketahui mengenai paparan adalah bahawa ia mempunyai kadar penyegaran 90Hz, tetapi menyokong 72Hz seperti pendahulunya. Untuk bidang pandangan, The Quest Pro mempunyai 106 darjah mendatar dan 96 darjah menegak.

Seperti setiap alat dengar VR yang lain di pasaran, The Quest Pro menyokong pengalaman yang tidak aktif. Tetapi di mana keseronokan itu? Untuk berjalan di sekitar kerajaan realiti campuran baru anda, anda akan memerlukan beberapa bilik, 6.5 x 6.5 kaki tepat. .

Privasi Meta Quest Pro

. Ini sudah tentu, seperti belon utama dan menyebabkan syarikat itu melakukan tentang wajah pada bulan Ogos dan menjatuhkan keperluan. Ia adalah kemenangan besar bagi orang yang mempunyai kebimbangan privasi kerana ia boleh menjadi terlalu mudah untuk merampas akaun FB seseorang.

. Sekarang bahawa pencarian pro mempunyai keupayaan untuk mengesan mata dan muka anda untuk ekspresi wajah yang lebih realistik di VR. ? Jawapannya tidak ada tempat dan tidak ada tetapi anda. Perkara pertama yang pertama, pengesanan mata dan ekspresi wajah semula jadi dimatikan secara lalai. Sekiranya anda memilih untuk memilih ke dalam sama ada ciri, imbasan diambil dari mata dan muka anda. . . Perlu diingat bahawa anda boleh menjeda hampir apa -apa ciri, tetapi terutamanya pengesanan mata dan ekspresi wajah semula jadi pada bila -bila masa dengan pergi ke tetapan pantas. Dan jika alat dengar dibiarkan terbiar, ciri -ciri tersebut dilumpuhkan secara automatik.

. Sejak kamera dihidupkan

Hayat bateri meta quest pro

Bergantung pada cara anda menggunakannya, anda boleh mengharapkan mana-mana antara 1-2 jam dari Meta Quest Pro. . . Walaupun kabel pengecasan yang dibundel berukuran 6.6 kaki, saya akan mengesyorkan menggunakan aplikasi atau permainan yang lebih tidak aktif untuk mengurangkan risiko secara tidak sengaja tersandung atau melepaskan kord.

.

. Dan Meta memimpin dengan Meta Quest Pro yang mahal, tetapi masih sangat menonjol. . Mereka juga membawa pengawal ke dalam campuran memberi mereka sensor dan pemproses mereka sendiri untuk haptik dan ketepatan yang dipertingkatkan yang menjadikan pengalaman itu lebih mendalam. Dan mereka melakukannya tanpa melanggar privasi anda atau orang lain.

. Titik harga ini bermaksud tepat meletakkannya di alam pemaju, pengangkut awal yang mendalam dan perusahaan. Itu betul perniagaan. .

Nasib baik, untuk kami yang lain, jumlah fungsian Pro Quest yang saksama akan mencari jalan ke Quest yang lebih murah 2. Tetapi jika anda mempunyai pembiayaan atau dermawan yang kaya, saya sangat mengesyorkan mendapatkan tangan anda di Meta Quest Pro.

Projek Cambria Hands On: Ambil pandangan pertama di Headset Meta Quest Pro VR

Meta Quest Pro adalah alat dengar $ 1,500 dengan pengesanan mata dan muka. Ia berharga terutamanya untuk kegunaan profesional, tetapi dengan mudah adalah alat dengar VR yang paling mengagumkan yang saya lihat.

Saya telah menjadi pakar hiburan rumah pcmag selama lebih dari 10 tahun, yang meliputi kedua -dua TV dan semua yang anda mungkin mahu menyambung kepada mereka. Saya telah mengkaji lebih daripada seribu produk elektronik pengguna yang berbeza termasuk fon kepala, penceramah, TV, dan setiap sistem permainan utama dan alat dengar VR dalam dekad yang lalu. Saya seorang calibrator TV yang disahkan ISF dan profesional teater rumah yang disahkan THX, dan saya di sini untuk membantu anda memahami 4K, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos, dan juga 8K (dan untuk meyakinkan anda bahawa anda tidak melakukannya perlu bimbang tentang 8k selama sekurang -kurangnya beberapa tahun lagi).

(Kredit: Adakah Greenwald)

The Meta Quest 2 (dahulunya Oculus Quest 2) telah menjadi alat dengar realiti maya kegemaran saya selama beberapa tahun kerana ia menawarkan pengalaman VR yang sepenuhnya direalisasikan tanpa sebarang kabel. VR mandiri telah mengagumkan saya sehingga saya secara amnya mengesyorkannya ke atas mana-mana persediaan VR yang ditambat kecuali pemain peminat dengan PC mewah. Lebih -lebih lagi, beberapa syarikat lain bahkan membuat alat dengar pengguna yang berdiri sendiri, jadi saya teruja ketika saya pertama kali mendengar khabar angin mengenai projek VR terbaru Meta.

Meta menjemput saya ke pejabatnya di New York City untuk mencuba perkakasan baru yang keluar pada bulan ini. Ia dipanggil Meta Quest Pro (sebelum ini disebut sebagai Projek Cambria) dan ia jauh lebih maju daripada Quest 2. Sekiranya pro dalam namanya tidak mencukupi, $ 1,499.99 Harga harus memberitahu anda bahawa ini adalah alat dengar VR peringkat perusahaan dan bukan satu untuk pengguna purata. Oleh itu, sementara anda mungkin tidak akan membeli satu untuk diri sendiri, masih menarik untuk menggunakannya sebagai barometer untuk apa yang mungkin kita lihat dari VR yang lebih berpatutan pada masa akan datang.

Pencarian meta baru

The Quest Pro adalah anggun, hitam, dan kelihatan lebih profesional daripada Quest 2 dan lengkung putih yang ramah,. Bahagian depan alat dengar adalah perisai plastik hitam berkilat dengan tiga kamera yang kelihatan yang membolehkan pemandangan lulus yang lebih baik. Daripada tali tiga mata seperti yang anda dapatkan dengan Quest 2, The Quest Pro mempunyai tali mendatar yang serupa dengan tali elit pilihan syarikat, dengan padding melengkung yang murah hati untuk kedua-dua bahagian depan dan belakang kepala anda. Bahagian belakang tali juga memegang bateri alat dengar, yang meningkatkan keseimbangan dan rasa keseluruhan.

Rasanya agak selesa di kepala saya, walaupun saya tidak dapat membuktikan bagaimana perasaannya selepas beberapa jam penggunaan. Hayat bateri untuk alat dengar adalah antara satu hingga dua jam, jadi keselesaan sepanjang tempoh yang panjang mungkin tidak disengajakan.

Pengawal baru kelihatan dan berasa sedikit lebih mudah, tetapi mereka lebih menarik secara teknikal. Mereka mempunyai susun atur kawalan yang sama, tetapi meta telah mengeluarkan cincin pengawal sentuhan oculus, yang membolehkan alat dengar sebelumnya menjejaki mereka.

Sekarang, setiap pengawal mempunyai kamera yang membolehkan penjejakan kedudukan tanpa mengira kedudukan relatifnya ke alat dengar. Pengawal juga menawarkan kepekaan cengkaman yang lebih baik dan penjejakan jari (walaupun tidak setakat penjejakan jari individu indeks injap). Meta telah meningkatkan maklum balas haptik juga. Pengawal baru memberikan rasa tekstur dengan cara yang sama dengan Rumble yang anda dapatkan dengan Joy-Cons Nintendo Switch dan pengawal DualSense PlayStation 5.

Secara dalaman, Meta Quest Pro berjalan di platform Snapdragon XR2+ Gen 1, yang dikatakan Meta adalah 50% lebih kuat daripada pemproses Snapdragon XR2 dalam Meta Quest 2. .

Paparan Meta Quest Pro tidak melepasi resolusi Quest 2, tetapi masih lebih maju. Headset menggunakan dua LCD yang masing -masing menunjukkan 1,920 oleh 1,800 piksel setiap mata, sejajar dengan Quest 2. Walau bagaimanapun, panel-panel ini mempunyai sistem latar belakang milik tempatan yang boleh mencerahkan dan meredakan bahagian LED berasingan untuk meningkatkan kontras (75% lebih daripada Quest 2, menurut Meta). META juga mendakwa peningkatan 25% dalam ketajaman visual penuh di paparan tengah dan 50% di pinggir, dengan peningkatan 130% dalam warna gamut. Kadar penyegaran adalah lebih rendah, bagaimanapun, mendahului pada 90Hz berbanding dengan 120Hz Quest 2.

. . .

Bahagian paling menarik dari pencarian pro bukanlah apa yang dapat anda lihat, namun, bagaimana alat dengar itu melihat anda. Ia mempunyai pengesanan mata dan muka, yang bermaksud ia dapat menangkap kedua -dua ekspresi anda dan di mana anda melihat. Dalam mesyuarat maya, misalnya, avatar anda menunjukkan ekspresi wajah anda dan sepadan dengan pergerakan mulut anda semasa anda bercakap. . Penjejakan Mata juga membolehkan Rendering Foveated: ini meningkatkan prestasi dengan membiarkan alat dengar menunjukkan lebih terperinci di mana anda melihat dan kurang terperinci dalam visi periferal anda.

Saya mencuba beberapa pengalaman realiti bercampur dengan The Quest Pro, kedua -dua VR dan AR penuh. Tribe XR adalah pengalaman VR yang mensimulasikan peralatan DJ Pioneer Profesional dan membolehkan kelas jauh dan bimbingan dari pakar. Figmin XR adalah alat penciptaan 3D yang menggabungkan lukisan maya dengan fizik. Meta Horizon Workrooms adalah platform kolaborasi maya Meta dan kini dalam beta.

Suku xr

Mod Tutorial Suku XR (Kredit: Meta)

DJing selalu terpesona saya, tetapi kepakaran panel kawalan elektronik saya berhenti daripada apa -apa yang melibatkan irama atau melodi. Tribe XR membimbing anda melalui tutorial yang gamified yang menerangkan fungsi utama dek maya dan bagaimana DJ menggunakannya untuk mencampur trek dengan kesan yang berbeza. Tutorial terasa seperti versi DJ Hero (atau Bemani, jika anda lebih suka), tetapi pada sistem kawalan yang lebih rumit dan maya. Ia mengarahkan saya untuk menjangkau dan menghidupkan tombol dalam masa dengan arahan visual, secara metodis melalui pelbagai tombol dan suis.

Apa yang menjadikan Tribe XR kelihatan sangat mengagumkan, bagaimanapun, adalah apa yang orang dengan kemahiran DJ dapat dilakukan dengan perisian ini. Ia menghasilkan pembiakan maya persediaan DJ penuh dengan dek CDJ-3000 perintis dan pengadun DJM-900 NXS2, semuanya kelihatan berfungsi secara realistik. Puluhan tombol ke tweak, dua turntables untuk berputar, dan pelbagai kesan ke lapisan antara trek adalah semua di hujung jari maya anda. Dan, di Meta Quest Pro, anda masih dapat melihat sepenuhnya persekitaran anda dengan rig berlabuh di hadapan anda.

Figmin XR menunjukkan komprehensif sokongan realiti meta Quest Pro. . Kamera warna Pro Quest sekali lagi menambah pengalaman, kerana Figmin XR dapat berfungsi dalam persekitaran realiti penuh penuh berdasarkan persekitaran anda. . .

Bercakap tentang fizik, setiap objek di Figmin XR boleh mempunyai sifat fizikal 3D, aspek yang menjadikannya sangat menarik. Pemaju berjalan saya melalui beberapa demo, termasuk slaid marmar 3d dengan berpuluh -puluh komponen di atas meja di hadapan saya. . Mereka bertembung dengan bahagian -bahagian yang berlainan di trek dan berkelakuan secara realistik, bergolek sehingga mereka sampai ke trek lain berhampiran bahagian bawah dengan sifat fizikal yang berasingan yang mempercepatkan mereka terhadap graviti dan menembak mereka ke bahagian atas slaid. . Bola seolah -olah berkelakuan dengan tepat, tetapi tanpa berat badan di tangan saya di sebelah pengawal, saya terus berayun secara tidak sengaja dan menghantar bola dari kursus.

Figmin XR Minigolf (Kredit: Meta)

Figmin XR terasa sangat seperti demo teknologi yang rumit, tetapi ia adalah yang berpotensi boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja kerana ia boleh didapati di Quest 2 dan juga pencarian asal. Grafik warna dan pemetaan lokasi yang lebih maju mungkin memberi quest pro kelebihan yang berbeza untuk pengalaman ini. Ia sama sekali tidak membingungkan dengan alat dengar Pro Quest di masa saya, tetapi saya tidak pasti perkara yang sama akan berlaku dari dua alat dengar yang lain.

Akhir. Platform Kerjasama Realiti dan Kerja Raya Meta menyediakan persekitaran maya di mana banyak pengguna dapat berkomunikasi dan bekerja jauh antara satu sama lain. Ia menjana pejabat maya atau bilik persidangan di alat dengar dengan unsur -unsur yang biasa, mudah dikenali seperti meja, meja persidangan, papan putih, dan juga lecterns untuk perbincangan sederhana.

Disyorkan oleh editor kami

Meta Horizon Workrooms (tangkapan skrin mock-up, bukan sebahagian daripada pengalaman saya) (Kredit: Meta)

. . Saya meletakkan pengawal dan dapat menggunakan ciri penjejakan tangan pencarian pro (yang mana pencarian 2 juga mempunyai) untuk input. Saya tidak mempunyai masalah memanipulasi skrin maya di hadapan saya atau mengembangkan paparan komputer ke tiga tingkap maya yang besar dengan gerak isyarat. Saya tidak mempunyai masalah menggunakan tangan saya sebagai tetikus atau menaip papan kekunci komputer fizikal kerana paparan lulus automatik.

Walaupun semuanya berjalan lancar, saya masih menemui pandangan tangan saya sambil menaip sedikit mengganggu. Tangan simulasi avatar maya saya lebih kecil daripada saya dalam realiti dan keseimbangan warna sedikit kerana pencahayaan pejabat sejuk. .

Fungsi utama lain dari Meta Horizon Workrooms adalah Bilik Kerjasama. . . Perisian ini menentukan tempat duduk kami di meja maya dan bukannya kedudukan fizikal kami, tetapi kami boleh berpindah ke kerusi yang berbeza di meja tanpa bangun secara fizikal melalui pilihan pop timbul. Lokasi tempat duduk mempengaruhi bagaimana kami terdengar antara satu sama lain kerana audio spatial headset -apabila dia duduk di hadapan saya, dia terdengar seperti dia berada di depan, dan ketika dia duduk di sebelah kiri saya, dia terdengar seperti dia berada di sebelah kiri saya. Semasa dia mengkonfigurasi semula bilik ke dalam sesi pelarian dengan beberapa jadual yang lebih kecil dan menukar lokasi, dia terdengar jauh. .

Satu lagi tangkapan skrin mock-up, tetapi ini adalah bagaimana avatar muncul (kredit: meta)

Ciri -ciri Penjejakan Mata dan Pencarian Pencarian menjadikan pengalaman lebih seumur hidup. . Penjejakan mata cukup tepat sehingga saya dapat membuat hubungan mata maya dengan wakil, sesuatu yang saya tidak pernah alami dalam VR sebelum ini. . Ia adalah pengalaman yang luar biasa dan, bagi seseorang yang mendapati hubungan mata sukar, sedikit mengerikan. Dengan pencarian pro, sesiapa sahaja yang anda bercakap tahu apa yang anda lihat dan tahap pertunangan anda. Di sisi yang terang, jika anda tidak mempunyai alat dengar, anda boleh menyertai ruang kerja maya sebagai tetingkap terapung, dengan atau tanpa video.

Seperti dua pengalaman yang lain, Meta Horizon Workrooms juga berfungsi dengan Quest 2. Ciri -ciri tambahan pencarian itu benar -benar memberikan kelebihan untuk kerjasama.

Alat dengar yang mengagumkan kebanyakannya untuk kebaikan

. Bahagian mandiri adalah penting, kerana saya menganggap ini jauh lebih tinggi daripada sistem tethered untuk memudahkan penggunaan.

Ia agak mahal walaupun mengukur sebanyak satu setengah unit indeks injap. Itu meletakkan Pro Quest dengan tepat di zon perusahaan, melainkan jika anda seorang peminat VR bahawa anda tidak mempunyai masalah dengan membayar harga hampir empat alat dengar Quest 2 untuk mendapatkan pemproses yang lebih cepat, kamera warna, dan pengesanan mata dan muka.

Saya merancang untuk melihat lebih dekat pada pencarian pro apabila saya dapat masuk ke dalam makmal untuk ujian, jadi pastikan untuk menyemak semula untuk semakan penuh. Tetapi jika anda tidak boleh menunggu, alat dengar tersedia untuk preorder sekarang dan harus dihantar pada bulan Oktober. .

Dapatkan Kisah Terbaik Kami!

Mendaftar untuk Apa yang baru sekarang Untuk mendapatkan kisah teratas kami ke peti masuk anda setiap pagi.

Surat berita ini mungkin mengandungi iklan, tawaran, atau pautan afiliasi. Melanggan surat berita menunjukkan persetujuan anda terhadap terma penggunaan dan dasar privasi kami. Anda mungkin berhenti berlangganan surat berita pada bila -bila masa.

!

Langganan anda telah disahkan. Perhatikan peti masuk anda!