Meta Quest Pro – Di sini Apa yang Kita Ketahui | Panduan Tom S, Meta Quest Pro Harga, Spesifikasi, dan Di Mana Membeli | Pcgamesn

Spesifikasi Meta Quest Pro termasuk pemproses Qualcomm Snapdragon XR2+, panel paparan LED mini, serta 12GB RAM dan 256GB penyimpanan.

Meta Quest Pro – Inilah yang kita tahu

Meta Quest Pro

Meta Quest Pro adalah alat dengar realiti bercampur mewah baru dari Meta, syarikat induk Facebook, dan menandakan peralihan dari realiti maya yang lebih tradisional menjadi satu yang menggabungkan VR dan ditambah realiti.

Terungkap di acara Meta Connect 2022 The Quest Pro kelihatan melampaui meletakkan anda di dunia maya yang tertutup sepenuhnya dan sebaliknya membawa dunia nyata di sekeliling anda ke dalam pengalaman realiti maya anda.

Tetapi ini tidak akan murah. Pada $ 1,499, The Quest Pro adalah mudah salah satu realiti maya/alat dengar realiti bercampur paling mahal di pasaran. Ia sememangnya alat dengar arus perdana yang paling mahal, walaupun kit penuh HTC Vive Pro 2 mendekati $ 1,399.

Walaupun tag harga mewah ini, The Quest Pro masih sebahagiannya ditujukan kepada pengguna, yang membezakannya daripada alat dengar seperti Microsoft HoloLens 2, peranti perusahaan.

Tambahan pula, berdasarkan khabar angin Meta Quest 3 terkini, nampaknya Meta Quest cuba mempunyai pilihan peringkat kemasukan dan mewah dalam portfolionya sepanjang masa sehingga dapat mencapai penonton yang luas. The Quest Pro bersesuaian, jadi jangan mengharapkan Meta Quest 2 untuk pergi sama ada.

Tanpa berlengah lagi, inilah yang kita tahu mengenai meta quest pro.

Lembaran Cheat Pro Meta Quest

  • Dengan Tag harga $ 1,499, Meta Quest Pro mewakili peranti mewah pertama Meta.
  • Ciri pencarian pro Realiti bercampur penuh warna, berpotensi menandakan peralihan dari peranti realiti maya yang ketat.
  • Quest Pro akan serasi ke belakang dengan katalog aplikasi Meta Quest 2.
  • Optik Pancake Nampaknya standard VR/MR baru selepas kemasukan mereka dalam pencarian pro dan pico 4.

Meta Quest Pro Mixed Reality

Tajuk terbesar ialah Meta Quest Pro adalah peralihan ke dalam realiti bercampur, yang menggabungkan rendaman penuh realiti maya dengan pengalaman yang lebih aditif dari realiti tambahan yang dipelopori oleh peranti seperti Google Glass. The Quest Pro mencapai ini melalui “Realiti Campuran Warna Penuh,” yang menggunakan kamera yang menghadap ke luar untuk mencipta persekitaran sekitar anda dengan paparan pencarian Pro.

Dalam projek Cambria mendedahkan, nama yang dahulunya diberikan kepada The Quest Pro, Ketua Pegawai Eksekutif Meta Mark Zuckerberg menyentuh potensi realiti yang ditambah dengan alat dengar.

“Bayangkan bekerja di meja maya anda dengan pelbagai skrin, sambil melihat meja sebenar anda dengan jelas bahawa anda boleh mengambil pen dan menulis nota tanpa mengambil alat dengar anda,” kata Zuckerberg. “Atau anda melakukan senaman dengan pengajar maya di ruang tamu anda.”

Keupayaan sedemikian akan mencadangkan ia akan diposisikan untuk bersaing dengan alat dengar realiti campuran Apple yang dikhabarkan, cermin mata Apple, serta Headset Google AR Google yang dikhabarkan.

. Walaupun alat dengar itu kabur, dia memamerkan bagaimana sistem passthroughnya memberikan imej AR yang jelas dan berwarna -warni yang ditumpangkan di dunia nyata.

Tarikh Siaran Meta Quest Pro dan Ketersediaan

Meta Quest Pro tersedia untuk pra-pesanan sekarang melalui kedai meta di 22 negara, termasuk u.S., U.K., Kanada dan Perancis. Amazon juga menawarkan alat dengar untuk pra-pesanan di empat negara tersebut.

18 negara lain, seperti Australia, perlu pra-pesanan secara langsung melalui kedai dalam talian Meta. Semua pra-pesanan akan memulakan penghantaran pada 25 Oktober 2022.

Di u.S. Pelanggan juga akan dapat pra-memerintahkan The Quest Pro dari Best Buy In-Store dan Online. Di u.K. Pelanggan akan dapat pra-pesanan dalam talian dari Argos dan dari Curry di kedai dan dalam talian. Di Perancis, pilihan pra-pesanan anda adalah FNAC dan Boulanger.

Di Kanada, peranti ini hanya boleh dipesan secara dalam talian, tetapi Best Buy adalah alternatif jika pelanggan Kanada lebih suka tidak memesan melalui kedai online Amazon atau Meta.

Harga Pro Meta Quest

Meta quest pro adalah $ 1,499 di u.S., £ 1,499 di u.K. € 1,799 di E.U., Dan sekitar AUD $ 2,371 hanya terdapat dalam model penyimpanan 256GB.

Terdapat juga beberapa aksesori untuk pencarian pro. Walaupun ia dilengkapi dengan dok pengisian, pengguna boleh membeli dok Meta Quest Pro Compact untuk $ 79/£ 89/€ 99/sekitar AUD $ 124. Dok ini mengenakan pengawal Meta Quest dan mana-mana alat dengar Meta Quest yang menggunakan sambungan USB-C. Fon telinga Meta Quest Pro VR adalah $ 49/£ 49/€ 49/sekitar AUD $ 77 dan membolehkan pengalaman yang lebih mendalam dengan menyesuaikan bunyi latar belakang. Kedua-dua aksesori tersedia untuk pra-pesanan sekarang dan dihantar pada 25 Oktober.

The Quest Pro juga mempunyai penyekat cahaya penuh yang tersedia untuk pembelian dengan harga $ 49/£ 49/€ 49/sekitar AUD $ 77. Ia membolehkan pengguna menyekat cahaya masuk dan boleh diperintahkan sekarang dengan tarikh kapal yang dijangkakan pada 22 November 2022. Walaupun kita tidak mempunyai panduan rasmi dari meta, ada kemungkinan penggunaan penyekat cahaya penuh akan memberi kesan kepada fungsi pencarian yang dicampur oleh Pro Quest.

Spesifikasi Pro Quest Meta

Hanya ada satu model untuk meta quest pro. Headset dilengkapi dengan Qualcomm Snapdragon XR2 Plus, peningkatan ke atas Snapdragon XR2 yang dipaparkan di Meta Quest 2. Meta mengatakan bahawa pencarian Pro akan menjadi 50% lebih kuat dan membolehkan prestasi yang jauh lebih baik disebabkan oleh pelesapan terma yang lebih baik.

Dari segi perkakasan tambahan, The Quest Pro juga mempunyai 12GB RAM dan penyimpanan 256GB. Terdapat 10 realiti maya dan sensor realiti campuran yang terletak di seluruh peranti, dan alat dengar mempunyai audio spatial.

Malangnya, satu kawasan di mana pencarian pro jatuh pendek adalah hayat bateri. The Quest Pro hanya berlangsung satu hingga dua jam dengan satu bayaran. Ini adalah langkah ke bawah dari dua hingga tiga jam hayat bateri di Meta Quest 2, walaupun perkakasan yang lebih kuat boleh menjadi pelakunya di sini. The Quest Pro menggunakan dok pengisian cepat 45W yang boleh mengenakan alat dengar dalam dua jam dan pengguna juga boleh menggunakan dua meter (6.5 kaki) Mengecas kabel untuk mengecas alat dengar semasa digunakan.

Reka Bentuk Meta Quest Pro

Meta mendakwa bahawa The Quest Pro mempunyai reka bentuk premium dengan ergonomik yang seimbang. Buzzwords mengetepikan, imej pencarian pro menunjukkan reka bentuk alat dengar yang sangat seimbang, dengan pek bateri melengkung di belakang alat dengar yang menyediakan pengedaran berat badan yang cukup. Mudah -mudahan, ini akan mengimbangi berat badan yang dipakai oleh pencarian sejak pencarian 2 – pada 1.59 pound (722 gram) beratnya lebih ternyata lebih daripada Quest 2 atau pico 4.

Berita baiknya ialah meta nampaknya memanfaatkan sepenuhnya ruang quest pro. Antena Wi-Fi yang lebih kecil membolehkan sambungan Wi-Fi 6E yang dapat menyampaikan sehingga 1.6 Gbps hanya separuh ruang. Meta mengatakan antena baru ini akan membolehkan realiti maya yang tidak disengajakan sepenuhnya di PC anda.

Pancake Optik juga membolehkan meta untuk memaksimumkan ruang pencarian pro. Pancake Optics memulakan debutnya di alat dengar Pico 4 dan telah lama dikhabarkan untuk Pro Quest. Teknologi ini menggunakan lapisan nipis di paparan untuk menghasilkan ketumpatan piksel yang meningkat di ruang yang lebih kecil. Walaupun memerlukan hanya 60% ruang yang diperlukan di Meta Quest 2, The Quest Pro menampilkan dua paparan 1800 x 1920 piksel. Walaupun ini bukan peningkatan nominal, ia memberikan kenaikan 37% dalam piksel per inci dan kenaikan 10% dalam piksel setiap darjah berbanding dengan pencarian 2.

Satu penurunan yang mengejutkan ialah kadar penyegaran paparan. Paparan Pro Quest mempunyai kadar penyegaran max 90Hz, langkah yang ketara dari kadar penyegaran maksimum 120Hz dari Quest 2. Walau bagaimanapun, Quest 2 dilancarkan dengan kadar penyegaran max 72Hz, jadi pencarian pro akhirnya dapat melihat kemas kini yang membawa kadar penyegaran sehingga 120Hz.

The Quest Pro menjanjikan peningkatan dalam kehadiran suara realiti maya. Arahan 3-mikrofonnya dijangka memberikan lebih daripada 20% pembatalan bunyi yang lebih baik daripada array 2-mic pada pencarian 2. Ini boleh menjadikan pencarian pro penyelesaian yang lebih baik untuk mesyuarat dalam realiti maya daripada pendahulunya.

Akhirnya, The Quest Pro menjanjikan tahap rendaman yang fleksibel melalui penggunaan penyekat cahaya. Secara lalai, peranti ini membolehkan beberapa passthrough cahaya dan buka penglihatan periferal semasa menggunakan alat dengar. Walau bagaimanapun, terdapat penyekat cahaya yang akan membolehkan beberapa penyekatan cahaya dan aksesori yang tersedia (seperti yang disebutkan sebelumnya) yang membolehkan menyekat cahaya penuh semasa menggunakan pencarian pro.

Ciri -ciri Tambahan Meta Quest Pro

Pengawal Meta Quest Pro adalah penjejakan diri, yang membolehkan pelbagai gerakan 360 darjah penuh dan ciri-ciri maklum balas haptik yang lebih baik. Matlamatnya adalah untuk menjadikan pengawal berasa seperti lanjutan sebenar tangan pengguna.

Walaupun pengawal yang dinaik taraf ini mempunyai aplikasi di seluruh realiti maya dan bercampur, meta jelas berhasrat untuk menjadi peningkatan produktiviti juga. Pengawal termasuk hujung stylus untuk lakaran dan papan putih, menonjolkan potensi pencarian sebagai peranti ruang kerja.

Terdapat beberapa kebimbangan awal bahawa untuk semua peningkatan ini bahawa hayat bateri adalah tidak baik. . Walau bagaimanapun, pelaporan susulan dari cawangan seperti Android Central mendapati komen dari meta eksekutif Andrew “Boz” Bosworth yang menunjukkan hayat bateri boleh setinggi lapan jam, walaupun kemungkinan besar empat hingga lima jam.

Mempunyai hayat bateri yang lebih lama pada pengawal adalah penting untuk menggunakan alat dengar meta Quest Pro yang panjang. Walaupun alat dengar boleh dikenakan dengan kabel USB-C semasa digunakan, pengawal mesti dikenakan melalui dok pengisian yang disertakan. .

Mengenai ciri -ciri lain selain pengawal baru, Meta mengatakan ia juga meningkatkan avatar metaverse dengan pencarian pro. Quest Pro menampilkan ekspresi wajah dan ekspresi wajah semula jadi yang direka untuk menjadikan avatar anda meniru ekspresi wajah dan mata sebenar anda. Sekali lagi, Meta menyoroti aplikasi tempat kerja Pro Quest, menyatakan bahawa ciri -ciri ini akan “hadir sepenuhnya dalam mesyuarat dan perhimpunan – membiarkan anda berhubung dengan rakan dan rakan sekerja hampir seolah -olah anda secara fizikal di sana.”

Satu lagi peningkatan produktiviti adalah keupayaan untuk membuka beberapa skrin boleh disesuaikan dalam Quest Pro sambil menginap di ruang fizikal anda. Ini adalah contoh yang jelas tentang bagaimana meta merancang untuk melibatkan ciri -ciri realiti bercampur dalam alat dengar baru ini, dan ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada Meta Quest 3 yang dikabarkan ini juga menjadi realiti bercampur juga.

Akhirnya, The Quest Pro bersesuaian dengan Meta Quest 2. Ini bermakna pengguna yang ingin menaik taraf akan dapat mengakses permainan dan aplikasi Quest Best 2 dari The Quest Pro.

Meta Quest Pro Outlook

Meta Quest Pro bukan untuk semua orang – walaupun meta jelas merancangnya sehingga boleh. Walaupun memberi tumpuan kepada ruang kerja dan alat kolaboratif, pengguna yang menggunakan alat dengar mereka untuk permainan, latihan dan hiburan masih akan dirasakan di rumah dengan menggunakan Pro Quest.

Walau bagaimanapun, melainkan jika anda benar -benar memerlukan ciri -ciri realiti campuran yang dibawa oleh pencarian, Quest 2 mungkin merupakan peranti terbaik untuk anda sehingga Meta Quest 3 yang dikabarkan adalah dibebaskan, diharapkan tahun depan.

Harga Pro Meta, spesifikasi, dan tempat membeli

.

Alat dengar Meta Quest Pro VR duduk di atas meja dengan pengawalnya

Diterbitkan: 10 Jul, 2023

Berapakah harga pro meta pencarian? Projek Cambria kini secara rasmi Meta Quest Pro, alat dengar realiti maya yang paling maju yang pernah dibuat oleh Meta. .

Walaupun ia boleh digunakan untuk bermain permainan, meta Quest Pro lebih difokuskan untuk menjadi alat dengar VR terbaik untuk kreatif dan tempat kerja. Yang mengatakan, paparan pro yang lebih maju, tahap prestasi yang lebih tinggi, dan kelebihan lain akan memberi manfaat kepada pengalaman permainan jika anda mampu membelinya.

Tarikh Siaran Meta Quest Pro

The Meta Quest Pro dikeluarkan pada hari Selasa, 25 Oktober 2022 hingga banyak jangkaan. Pra-pesanan telah disediakan pada 11 Oktober, tetapi alat dengar kini boleh didapati secara meluas dari peruncit seperti Amazon, serta terus dari Meta.

Ulasan untuk alat dengar bercampur, dengan

Meta Quest Pro dikelilingi oleh semua pengawal, wayar, dan aksesori terhadap latar belakang putih

Harga Pro Meta Quest

Alat dengar membawa tag harga yang cukup tinggi pada pelancaran, tetapi terima kasih kepada pengurangan pada bulan Mac 2023, harga meta Quest Pro kini $ 999.99 – Pengurangan $ 500 dari awal $ 1499.99 MSRP.

Walaupun sekarang, Meta Quest Pro kekal sebagai salah satu alat dengar paling mahal di pasaran. Ciri -ciri dan spesifikasinya mencerminkan harganya, dan kini lebih murah daripada pesaing seperti HTC Elite XR, tetapi ia masih akan meninggalkan penyok besar dalam baki bank anda.

Sekiranya anda tertanya -tanya sama ada Meta Quest Pro bernilai membeli, ia patut menyemak senarai penuh spesifikasi di bawah dan pertimbangkan sama ada HTC Vive XR, yang kami sebut sebagai saingan harga yang kompetitif kepada The Quest Pro, lebih sesuai untuk anda.

Tarikh Siaran Meta Quest Pro: Pandangan sisi alat dengar VR, mendedahkan kanta

Spesifikasi Pro Quest Meta

.

Alat dengar juga dilengkapi dengan pengawal yang baru direka, dan realiti campuran stereoskopik.

Berikut adalah spesifikasi Meta Quest Pro:

Spesifikasi Pro Quest Meta
Pemproses Qualcomm Snapdragon XR2+
Paparan LCD (Mini LED)
Resolusi 1,920 x 1,800 (setiap mata)
Kadar Refresh 90Hz
FOV 106 ° mendatar × 96 ° menegak
Hayat bateri Hingga Dua Jam
12GB
Penyimpanan 256GB

Lensa pancake di Meta Quest Pro adalah 40% lebih nipis daripada yang terdapat di Quest 2, dengan ketumpatan piksel yang lebih besar di tengah, menjadikan teks lebih mudah dibaca. Panel LCD sendiri menawarkan kepadatan piksel 37% lebih tinggi berbanding dengan Quest 2, dan menawarkan 75% lebih kontras juga.

Ia mempunyai kamera yang menghadap ke dalam untuk penjejakan muka, mengawasi ekspresi anda, jadi avatar metaverse anda meniru ekspresi wajah anda dan bercakap apabila anda bercakap. Meta percaya ini memberi anda lebih banyak keaslian dengan kehadiran bukan lisan di ruang maya.

Meta Quest Pro juga mempunyai penjejakan mata, yang membolehkan pemaju melaksanakan rendering foveated, teknik skala penyesuaian yang menyimpan resolusi tinggi untuk garis penglihatan pemain sambil menurun semua yang lain. Bukan sahaja ini menjadikan semua yang anda lihat di dunia maya yang sangat tajam, tetapi ia memastikan tidak ada kuasa pemprosesan peranti yang akan membazir.

Oleh kerana ini adalah alat dengar realiti campuran dan bukannya alat dengar realiti maya yang ketat, ia menggabungkan sokongan realiti tambahan. Ini termasuk penglihatan periferal, jadi anda dapat melihat bilik fizikal di sekeliling anda, dan penyekat cahaya magnetik apabila anda ingin menjadikannya lebih mendalam.

Permainan Pro Quest Meta

Walaupun anda boleh bermain permainan di Meta Quest Pro, jelas bahawa alat dengar lebih ditujukan kepada perniagaan dan penggunaan realiti bercampur. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir tentang memilih satu, anda boleh mempunyai yang terbaik dari kedua -dua dunia, dengan pengalaman dengan beberapa permainan VR terbaik seperti Beat Saber, Supernatural, Penduduk, Pistol Whip, dan banyak lagi.

Jadi di sana anda memilikinya, semua yang anda perlu tahu tentang mengambil meta Quest Pro hari ini.

Samuel Willetts Samuel Willetts menghabiskan waktunya untuk membangunkan perkembangan terkini dari AMD, Intel, dan Nvidia. Gagal itu, anda akan mendapati dia bermain -main dengan dek stimnya. Dia sebelum ini ditulis untuk PC Gamer, T3, dan Toptenreviews.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.