Meta Quest 3 – Semua yang anda perlu tahu | Panduan Tom S, Meta Quest 3 Harga, Spesifikasi dan Semua yang Kita Ketahui Setakat Ini | Techradar

Meta Quest 3: Harga, spesifikasi, dan semua yang kita tahu setakat ini

Pengumuman Zuckerberg mengenai Meta Quest 3 tidak terperinci secara besar-besaran mengenai spesifikasi alat dengar tetapi ada beberapa pengambilan teras dari pengumuman berasaskan Instagramnya. Terdapat juga kebocoran spesifikasi meta Quest 3 berikutnya yang mengisi beberapa pengumuman Meta jurang yang telah dibiarkan terbuka.

Meta Quest 3 Tarikh, Harga, Spesifikasi dan Berita Terkini

Meta Quest 3

The Meta Quest 3 telah diumumkan secara rasmi oleh Meta, syarikat induk Facebook, dan akan dilancarkan di Meta Connect pada 27 September untuk $ 499.

Alat dengar baru akan menampilkan reka bentuk yang segar berbanding pendahulunya, termasuk reka bentuk keseluruhan yang lebih langsing 40%, dan chipset Snapdragon baru untuk menggerakkan realiti maya dan pengalaman realiti bercampur.

Ini bermaksud anda memerlukan anda akan membayar $ 200 lebih banyak daripada Meta Quest 2 untuk keistimewaan, jadi cuba yang terakhir jika anda ingin menyimpan sedikit wang tunai tetapi masih meneroka VR.

Baca terus untuk semua yang kita tahu setakat ini mengenai Meta Quest 3.

Meta Quest 3 Berita (Dikemaskini 13 September)

  • Meta Quest 3 Specs Leak – dan kebanyakannya berita baik
  • Kebocoran Meta Quest 3 ini adalah berita buruk jika anda mempunyai pencarian 2 – inilah sebabnya
  • Watch Out, Apple Vision Pro – Meta dan LG Bergerak di Headset New Quest Pro

Tarikh Siaran Meta Quest 3

Ketua Pegawai Eksekutif Meta Mark Zuckerberg berkata Meta Quest 3 akan dikeluarkan pada musim gugur ini, dengan menyatakan bahawa maklumat lanjut akan diturunkan pada persidangan Meta Connect pada 27 September.

Dan Meta sejak itu secara rasmi mengumumkan bahawa Quest 3 akan hadir pada 27 September semasa ucapan utama Meta Connect Mark Zuckerberg. Diharapkan sepenuhnya bahawa ini akan berfungsi sebagai pelancaran rasmi untuk alat dengar Quest yang baru dengan tarikh pra-pesanan rasmi yang mungkin diumumkan pada masa itu.

Kami mendapat unboxing bocor alat dengar baru dan sementara itu tidak memberitahu kami apa -apa yang kami tidak tahu, ia adalah sejuk untuk melihat alat dengar di alam liar. Ia pasti kelihatan lebih langsing daripada Quest 2, seperti yang dijanjikan. Semak analisis kami tentang Meta Quest 3 yang dilihat di alam liar untuk melihat alat dengar yang tidak berkotak.

Dan dalam perkembangan kejutan, platform Meta Quest – termasuk The Quest 3 – boleh datang ke China. Meta dan Tencent dilaporkan dalam perbincangan untuk membawa alat dengar pencarian ke pasaran Cina, sesuatu yang menjadi perjuangan kerana risiko kecurian harta intelek dan kebimbangan pengawalseliaan.

Meta Quest 3 Harga

The Meta Quest 3 akan bermula pada $ 499, iaitu $ 100 daripada Quest 2 dan tag harga $ 399/£ 399. The Quest 2 sebenarnya dilancarkan dengan harga $ 299/£ 299 tetapi Meta telah meningkatkan harga. Mudah -mudahan, ia tidak akan melakukan perkara yang sama dengan pencarian 3.

Tidak ada rasmi anda.K. atau harga Australia, tetapi mengharapkan ia sekitar £ 499, dan mungkin di antara AU $ 629 dan $ 700 untuk Australia. Menarik.

Secara keseluruhan, nampaknya meta sedang mengkrimkan harga alat dengar pencarian. Tetapi itu mungkin disebabkan peningkatan harga bahagian dan penggunaan teknologi VR yang lebih maju. Dan perlu diingat, harga Quest 3 memaksakan $ 549 PSVR 2, dan tidak memerlukan konsol permainan $ 500 untuk menguasainya.

Akibat dari Quest 3 yang akan datang, Meta mengatakan ia akan mengurangkan harga Quest 2 kembali ke $ 299 untuk versi 128GB dan $ 349 untuk model 256GB.

Dan ia kelihatan seperti lebih ramai orang akan dapat menggunakan Quest 3 pada pelancaran daripada dapat menggunakan Quest 2. META menyemak semula keperluan umur minimum untuk alat dengar VRnya hingga ke 10 tahun. Ini adalah pengurangan usia yang serius dari had terdahulu Rift dan Quest yang berumur 13 tahun. Ia juga merupakan ambang yang lebih rendah daripada usia minimum berusia 12 tahun untuk PSVR 2, yang nampaknya terkenal.

Meta Quest 3 spesifikasi

Pengumuman Zuckerberg mengenai Meta Quest 3 tidak terperinci secara besar-besaran mengenai spesifikasi alat dengar tetapi ada beberapa pengambilan teras dari pengumuman berasaskan Instagramnya. Terdapat juga kebocoran spesifikasi meta Quest 3 berikutnya yang mengisi beberapa pengumuman Meta jurang yang telah dibiarkan terbuka.

Nota: Kecuali ditandakan sebagai “[disahkan]” semua spesifikasi di bawah masih dikhabarkan

Leret ke tatal secara mendatar

Harga $ 499.00 (untuk model 128GB) [disahkan]
Tarikh pelepasan yang dijangkakan 27 September
CPU Qualcomm Snapdragon XR2 (Gen 2)
Ram 12GB
Penyimpanan 128GB [disahkan], 512GB
Paparan LCD dengan 2064 x 2208 piksel setiap mata
Kadar Refresh 120 Hz
Berat 509 gram
Hayat bateri Hingga 3 Jam
Serasi ke belakang Ya [disahkan]
Sambungan Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0

Pertama, Quest 3 akan mempunyai pilihan penyimpanan asas 128GB, dengan “pilihan penyimpanan tambahan bagi mereka yang mahukan lebih banyak ruang.”Nampaknya pilihan penyimpanan tambahan ini boleh menjadi model 512GB yang belum diumumkan, dan jika itu benar, itu sedikit. 256GB merasakan saiz penyimpanan yang sempurna, dan ketiadaannya dapat menghalang orang daripada mengembangkan simpanan mereka.

Peningkatan penting kedua yang rasmi adalah penggunaan cip Qualcomm Snapdragon generasi akan datang. Apa yang cip itu tidak akan jelas, tetapi spesifikasi bocor untuk Quest 3 mencadangkan ia akan menjadi Qualcomm Snapdragon XR2 (Gen 2). Apa sahaja chipset akhirnya dipanggil, apa yang rasmi ialah Quest 3 akan mempunyai dua kali prestasi grafik, jadi anda boleh mengharapkan visual berkualiti tinggi dalam permainan dan pengalaman VR.

Dari segi paparan Quest 3, tidak ada spesifikasi mengenai resolusi atau kadar penyegaran yang diturunkan pada mulanya. Sejak pengumuman pelancaran Quest 3 walaupun, Meta Quest 3 telah dilihat di Best Buy Online. Dalam penyenaraian halaman produk, Resolusi Quest 3 digambarkan sebagai “hampir 30% lonjakan dalam resolusi dari Quest 2” dan meta resolusi terbaik telah berjaya dalam paparan alat dengar.

Ini menjejaki apa yang telah kita harapkan. Kami fikir Quest 3 akan memukul resolusi paparan sebanyak 4,128 oleh 2,208 piksel atau 2,064 oleh 2,208 piksel setiap mata – yang jatuh sejajar dengan metrik “hampir 30%”. Ini harus membantu memanfaatkan kuasa GPU yang lebih besar dari Quest 3. Kebocoran berikutnya juga menunjukkan bahawa 2064 x 2208 piksel setiap mata akan menjadi resolusi rasmi.

Meta masih belum memberi kami kadar penyegaran rasmi untuk paparan LCD, tetapi kebocoran spesifikasi mengatakan bahawa Quest 3 akan bermula pada 120Hz keluar dari kotak. Jejak ini dengan jangkaan kami dan kami tidak akan terkejut jika The Quest 3 akhirnya menolak 144Hz dalam beberapa permainan VR atau dengan kemas kini selepas pelancaran.

Kami juga semestinya mendapat peningkatan ram dengan pencarian 3. Walaupun Meta belum mengumumkan spesifikasi rasmi, kebocoran menunjukkan bahawa Quest 3 akan mendapat 12GB RAM yang sama yang dilakukan oleh Pro Quest. Itu adalah peningkatan yang ketara ke atas 6GB RAM di atas quest 2.

Dari segi hayat bateri, Quest 3 tidak akan menjadi peningkatan. Menurut Ketua Pegawai Teknologi Meta Andrew Bosworth, hayat bateri akan “sama seperti Quest 2, ditambah atau tolak.”Tetapi memandangkan jangkaan prestasi yang lebih tinggi, memukul nombor hayat bateri yang sama bermakna bateri telah diperbaiki melalui Quest 2.

Reka bentuk Meta Quest 3

The Meta Quest 3 telah direka semula sepenuhnya dari “Inside Out” menurut Meta. Walaupun alat dengar mempunyai estetika keseluruhan yang sama seperti The Quest 2, kini 40% lebih langsing, terima kasih sebahagiannya untuk lensa pancake. Ia juga mempunyai trio berani kamera berbentuk pil/sensor di hadapan alat dengar dan kelihatan menggunakan bahan fleksibel yang lebih baik untuk tali kepala.

Terdapat apa yang nampaknya menjadi butang tambahan di bahagian bawah alat dengar, mungkin roda untuk menyesuaikan IPD, yang harus menjadi peningkatan kualiti hidup yang signifikan dalam Quest 2. Perisai muka juga kelihatan seperti ia telah direka semula dan dapat menyekat lebih baik cahaya luaran.

Mesh yang fleksibel kelihatan mengelilingi lensa Quest 3, yang kelihatan seperti mereka dapat lebih mudah diselaraskan untuk menetapkan jarak inter-upillary yang betul untuk pemakai; Terdapat khabar angin bahawa ini mungkin berpotensi bermotor IPD boleh ditetapkan dengan tekan butang. Melihat unboxing yang bocor dari Quest 3 menunjukkan arahan untuk menggunakan dua butang untuk menyesuaikan kedalaman antara muka dan kanta muka (h/t bercampur) sehingga nampaknya khabar angin ini dapat menjadi tepat.

Kebocoran penyambung tali Meta Quest 3 mempunyai beberapa berita buruk yang mungkin untuk Quest 2 pemilik yang berfikir tentang peningkatan. Penyambung tali alat dengar baru lebih panjang daripada Quest 2 dan mempunyai potongan untuk pelabuhan pengecasan USB-C Quest 3. Ini bermakna bahawa pencarian 2 aksesori yang dilampirkan melalui tali hampir pasti tidak akan berfungsi dengan alat dengar Quest 3 baru. Ini bukan perkembangan yang mengejutkan – tetapi itu adalah kekecewaan.

Secara keseluruhannya, The Quest 3 kelihatan seperti alat dengar yang lebih baik dan selesa untuk dipakai untuk tempoh masa yang panjang.

Bagi pengawal, Meta telah merangka semula pengawal Touch Plus Quest 3 untuk menjadi lebih ergonomik – tidak mudah untuk diberitahu dari video cepat – serta sukan trutouch haptics.

Yang terakhir dapat memberi pengawal tahap yang sama dengan haptik maju yang terdapat dalam pengawal akal PSVR 2, yang hebat dan dapatkan goggle Sony VR tempat di senarai alat dengar VR terbaik kami.

Malangnya, pengawal sentuhan ditambah akan – mengecewakan – bergantung pada bateri AA sekali pakai. Walau bagaimanapun, ia mungkin mendapat pengecas tanpa wayar, sekurang -kurangnya untuk alat dengar. Pemfailan FCC menunjukkan bahawa alat dengar Quest 3 dan mungkin pengawal sentuhan ditambah kedua -duanya boleh mendapatkan dok pengisian tanpa wayar yang serupa dengan Meta Quest Pro. Masa akan memberitahu sama ada atau tidak Quest 3 mendapat peningkatan yang sangat diingini ini.

Meta Quest 3 Ciri -ciri Potensi

Kami tidak tahu banyak lagi mengenai ciri-ciri eksklusif untuk Meta Quest 3, tetapi satu peningkatan yang baik yang kami tahu akan datang adalah passthough warna kesetiaan tinggi. Ini membolehkan anda melihat dunia nyata di sekeliling anda dengan warna penuh melalui alat dengar, dan bukannya dalam monokrom seperti yang berlaku dengan PSVR 2. Seperti yang ditunjukkan Meta, melalui penggunaan pembelajaran mesin, dan pemahaman spatial, Quest 3 dapat membiarkan pemakai berinteraksi dengan dunia maya dan nyata secara serentak “mewujudkan kemungkinan tanpa batas untuk diterokai.”

Jangan mengharapkan teknologi penjejakan mata, bagaimanapun, yang bermaksud tidak ada psvr 2 yang disalurkan untuk memberikan perkara yang anda fokuskan pada dan menurunkan kesetiaan perkara dalam visi periferal anda untuk mengurangkan ketegangan pada GPU.

Ciri lain yang berpotensi dibocorkan ialah “Penjaga Pintar Headset.”Dalam kebocoran, video tutorial yang mungkin dari Meta Quest 3 memaparkan panduan untuk menggunakan sistem Guardian baru untuk menggariskan bilik anda untuk halangan. Ini adalah peningkatan ciri Guardian yang ada di Meta Quest 2 yang membolehkan anda menggariskan ruang anda untuk memastikan penggunaan alat dengar VR anda yang selamat.

Dengan Guardian Pintar, kerja -kerja ini menggariskan ruang akan dilakukan dengan pelbagai kamera alat dengar realiti campuran di visor depan dan bukan semata -mata dengan pengawal pencarian. Dalam video yang bocor, kamera Quest 3 dan sensor kedalaman mengambil persekitaran anda, memetakan seluruh bilik bukan sahaja untuk menyediakan ruang yang selamat untuk aktiviti VR tetapi untuk memastikan pengalaman itu berinteraksi dengan tepat dengan objek di dalam bilik. Meta belum mengesahkan ciri baru ini, tetapi jika ia benar, ia adalah peningkatan yang serius dalam usaha 2.

Kami juga tahu bahawa, seperti dengan Quest 2, Quest 3 akan mempunyai beberapa tahap keserasian PC VR dengan Windows PCS. Dan, seperti The Quest 2, ia akan mendapat akses ke Meta Quest Plus. Quest Plus adalah perkhidmatan langganan permainan VR Meta yang menawarkan dua permainan yang dikendalikan sebulan kepada pelanggan hanya $ 7.99 sebulan.

Meta Quest 3 vs Meta Quest 2

Hanya kerana Meta mempunyai alat dengar utama baru masuk tidak bermaksud bahawa ia melupakan tentang Meta Quest yang popular 2. Malah, pengumuman Quest 3 menjadikannya kelihatan seperti The Quest 2 kini akan berfungsi sebagai titik masuk ke Metaverse untuk masa terdekat, dengan Quest 3 memberikan pengalaman meta Quest muktamad. Lihatlah Meta Quest 3 Versus Meta Quest 2 kami untuk melihat semua perbezaan terbesar antara kedua-dua alat dengar.

Satu perbezaan? Meta mungkin memberikan tali elit, salah satu aksesori pencarian terbaiknya, secara percuma untuk memilih pengguna. Tidak jelas betapa meluasnya promosi ini, tetapi jika legit, meta boleh memberikan aksesori $ 60 Quest 2 secara percuma. Jangan mengharapkan apa -apa yang serupa untuk Quest 3 dalam masa terdekat.

Sekiranya anda tidak sabar untuk Quest 3, jangan merasa seperti anda harus. Terima kasih kepada pengurangan harga meta dan komitmennya untuk membina barisan produk pencarian, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk membeli pencarian 2. Lihat tiga sebab kami mengapa anda perlu membeli Meta Quest 2 sekarang.

Meta Quest 3 vs Apple Vision Pro

Meta bukan satu -satunya syarikat di luar sana dengan alat dengar baru. Apple telah mengumumkan Apple Vision Pro – alat dengar pertama syarikat. Dan sementara kedua -dua alat dengar memamerkan ciri realiti campuran mereka, kedua -dua alat dengar itu benar -benar berbeza. Dan ini bukan hanya mengenai tag dan spesifikasi harga, kedua -dua alat dengar menangani masalah mengalami realiti bercampur dengan cara yang berbeza. Lihat Apple Vision Pro berbanding Meta Quest 3 Face-Off untuk Pecahan Penuh.

Meta Quest 3 Outlook

Walaupun kita tidak tahu semua butiran Meta Quest 3, ia kelihatan bersedia untuk menjadi peningkatan yang mantap berbanding pendahulunya. Dan dengan perpustakaan permainan VR Quest yang semakin meningkat untuk memanfaatkannya boleh menjadi alat dengar untuk pergi untuk kejatuhan ini jika anda baru dengan realiti maya.

Harga yang lebih tinggi mungkin agak sukar ditelan, tetapi teknologi yang ditawarkan boleh menjadi revolusi yang tenang untuk alat dengar VR semua-dalam-satu. Sekiranya Meta boleh terus membina pengalaman VR dan exosystem, Quest 3 boleh menjadi alat dengar untuk memajukan ke hadapan ke Metaverse. Tonton ruang ini.

Meta Quest 3: Harga, spesifikasi, dan semua yang kita tahu setakat ini

Meta Oculus Quest 3 Terapung di sebelah pengawalnya dalam kekosongan gelap

The Oculus Quest 3 (kini secara rasmi dikenali sebagai Meta Quest 3) telah diumumkan, dan kita tidak perlu menunggu lebih lama untuk mendapatkan tangan kami di alat dengar VR yang sangat dinanti-nantikan.

Headset Quest 3 yang lebih mesra bajet Meta, berasingan dari pricier, premium meta quest pro, akan lebih mahal daripada oculus Quest 2. Itu diharapkan untuk alat dengar 2023 baru, dan melembutkan meta pukulan telah menurunkan harga Quest 2 supaya anda sekurang -kurangnya dapat mencuba VR jika anda mempunyai anggaran yang lebih ketat walaupun ia bukan versi terbaru dan paling hebat ia. Dan Quest 3 akan menjadi yang paling besar, dengan meta menyebutnya sebagai “alat dengar yang paling kuat”.

Terdapat banyak maklumat baru dan rasmi mengenai Meta Quest 3 sekarang, dan sudah tentu membentuk menjadi pesaing ketika datang ke mendahului senarai alat dengar VR terbaik yang boleh anda beli. Buat masa ini, baca terus untuk mempelajari semua yang kita tahu mengenai alat dengar yang akan datang.

Berita Meta Quest 3 Terkini 3

Kebocoran dari peruncit Eropah seolah -olah mendedahkan harga beberapa periferal Meta Quest 3, tetapi tali elit baru dengan bateri dan pengisian dok mungkin tidak datang murah.

Terdapat juga laporan bahawa Meta Quest 3 mungkin mempunyai keupayaan untuk mengubah jadual ke dalam papan kekunci VR. Ketua Pegawai Eksekutif Meta Mark Zuckerberg mendedahkan ciri yang berpotensi di Instagram, dan menariknya ia bergantung pada perkakasan Quest 2 yang lebih tua (jadi Quest 3 juga harus dapat menarik perhatian VR yang sama).

Meta Quest 3: Apa yang Anda Perlu Tahu

  • Apakah Quest Meta 3? Headset VR susulan Meta ke Quest 2
  • Meta Quest 3 Tarikh Siaran: “Kejatuhan” 2023, tetapi kemungkinan besar September atau Oktober
  • Meta Quest 3 Spesifikasi: Kami tidak mempunyai banyak butiran, tetapi Meta mengatakan ia adalah “alat dengar paling kuat”
  • Reka bentuk Meta Quest 3: Sama dengan Quest 2 tetapi lebih langsing dan pengawal kekurangan cincin penjejakan

Meta Quest 3 Harga

Setakat ini, Meta hanya mengesahkan harga model 128GB Quest 3, yang akan dijual dengan harga $ 499 / £ 499. Halaman pengumuman rasmi juga menyebutkan “pilihan penyimpanan tambahan bagi mereka yang mahukan ruang tambahan.”

Kami tidak pasti tepat bagaimana Banyak penyimpanan tambahan akan disediakan oleh model yang dinaik taraf ini, tetapi kemungkinan besar sebanyak 256GB di sana. Tiada harga untuk model ini telah diumumkan sama ada, tetapi mengharapkan sesuatu di rantau ini $ 599 / £ 599 atau berpotensi sehingga $ 699 / £ 699.

Tarikh Siaran Meta Quest 3

The Quest 3 telah disahkan untuk dilancarkan di “Kejatuhan 2023,” yang bermaksud, menghalang sebarang kelewatan, kita harus melihatnya dilancarkan di suatu tempat antara bulan September dan Disember 2023. Halaman Rasmi Meta untuk Quest 3 menyatakan bahawa butiran lanjut akan diturunkan di acara Meta Connect yang berlaku pada 27 September.

Memandangkan jadual pelepasan Meta Quest Pro, yang terperinci di Meta Connect 2022 dan dilancarkan tidak lama lagi, kami menjangkakan bahawa Meta Quest 3 akan dilancarkan sejurus selepas Connect pada bulan September atau Oktober. Kita mesti menunggu dan melihat apa yang ditentukan Meta.

Meta Quest 3 spesifikasi dan ciri

Kami kini mempunyai maklumat rasmi, terus dari mulut Meta, mengenai spesifikasi dan ciri yang boleh kita harapkan untuk Meta Quest 3. Ia selalu menjadi pertaruhan yang selamat bahawa alat dengar itu akan terus menjadi peranti yang berdiri sendiri, dan itu pasti tetap berlaku. Anda tidak akan memerlukan PC atau peranti luaran untuk memainkan permainan VR terbaik di luar sana.

Penambahbaikan yang paling segera untuk Quest 3 adalah ciri passthrough warna kesetiaan tinggi, yang sepatutnya membolehkan anda melihat persekitaran terdekat anda melalui kamera berkualiti tinggi. Bukan sahaja ini akan membantu anda merancang ruang bermain anda, tetapi juga harus membantu pengalaman realiti yang ditambah dan bercampur menjadi lebih mendalam.

Quest 3 juga telah disahkan untuk sukan profil optik 40% lebih langsing dalam Quest Last-Gen 2. Yang akan mengurangkan berat peranti dan harus membolehkan sesi bermain comfier secara keseluruhan. Begitu juga, sentuhannya ditambah pengawal telah dikerjakan semula dengan reka bentuk yang lebih ergonomik. Penambahbaikan lain di kawasan ini termasuk penjejakan tangan yang dipertingkatkan dan pengawal maklum balas haptik, sama dengan pengawal wayarles dualsense untuk PS5.

Ia telah berspekulasi bahawa Quest 3 akan mengguna pakai paparan uoled (versi OLED yang dinaik taraf). Walaupun, kami juga melihat laporan yang bercanggah yang sebaliknya memberi petunjuk pada paparan OLED, dan paparan LED Mini. Apa yang sepertinya penganalisis adalah sejenis peningkatan visual akan datang ke Quest 3 – jadi mengharapkan kualiti paparan yang lebih baik dan resolusi yang lebih tinggi.

Setakat ini, butiran Meta sendiri tetap samar -samar di hadapan ini. Kami tahu bahawa Quest 3 akan menampilkan paparan resolusi yang lebih tinggi daripada Quest 2, dipasangkan dengan kanta pancake untuk kejelasan imej yang lebih besar dan pengurangan keseluruhan berat peranti. Kanta -lensa ini juga harus meningkatkan paparan gerakan, dengan harapan dapat mengurangkan penyakit gerakan dan kesan ghosting imej yang ditakuti yang melanda banyak alat dengar VR, bahkan PSVR 2.

Akhir sekali, Meta telah mengesahkan bahawa Quest 3 akan dikuasakan oleh chipset Snapdragon terkini dari Qualcomm. Dalam kata -kata sendiri Meta, Chipset Baru “menyampaikan lebih daripada dua kali prestasi grafik sebagai GPU Snapdragon Generasi sebelumnya dalam Quest 2.”Kita harus mengharapkan lonjakan yang cukup ketara dalam kualiti visual, maka.

Apabila tarikh pelancaran rasmi hampir, unboxing alat dengar telah muncul dalam talian, memberi kita pandangan yang lebih baik pada estetika dan reka bentuk Meta Quest 3.

Quest 3 Bocor Awal Awal Lagi #Metaquest #Quest3 Pic.Twitter.com/kfjxx5qxi7august 23, 2023

Meta Quest 3 – Apa yang ingin kita lihat

Dalam ulasan Oculus Quest 2 kami, sukar untuk mencari kesalahan dengan alat dengar VR yang terbukti mendalam, selesa dan senang digunakan. Namun, walaupun ia jelas memimpin pek di pasaran VR, ia masih jatuh busuk dari beberapa perangkap bahawa teknologi secara keseluruhannya menderita. Berikut adalah senarai kemas kini yang ingin kami lihat di Oculus Quest 3:

Pencegahan penyakit gerakan yang lebih baik
Salah satu perangkap teknologi itu, dan mungkin yang tidak dapat dielakkan, adalah penyakit gerakan yang sering berlaku apabila menggunakan alat dengar VR. Bergantung pada toleransi anda untuk menghancurkan dan kabur, Quest 2 boleh menjadi satu induk pening helluva. Walaupun belum ada jalan yang jelas untuk membuat mana -mana alat dengar VR kebal terhadap pening pengguna, namun ia adalah sesuatu yang kami ingin lihat bertambah baik pada Oculus Quest 3.

Lebih baik
Begitu juga dengan peranti yang sesuai. Walaupun Quest 2 memang berat badan yang selesa ketika di kepala, ia masih boleh menjadi sesak sedikit untuk mencapai kesesuaian yang baik dan ketat. Sekali lagi, itu masalah yang dihadapi oleh hampir semua alat dengar VR, dan isu peringkat asas bahawa perkakasan generasi akan datang sekurang-kurangnya cuba untuk menangani lebih baik. Rumor reka bentuk yang disebutkan di atas mencadangkan peranti Oculus baru dapat menyelesaikan beberapa isu ini.

Perkongsian media yang lebih baik
Berkongsi tangkapan skrin dan video pada peranti Oculus tidak pernah mudah, dan ini merupakan isu yang dicuba oleh Quest 2 dengan beberapa kemas kini video. Prosesnya masih dapat diselaraskan, jadi kami ingin melihat Oculus 3 menjadikan kesepakatan itu lebih mudah diakses.