META Mengumumkan Headset Quest 3 VR – The Verge, Meta Quest 3: Segala -galanya Kami Tahu Mengenai Headset Meta S yang akan datang | Barang

Meta Quest 3: Semua yang kita tahu mengenai alat dengar Meta yang akan datang

Di samping.

META Mengumumkan Headset Quest 3 VR

Alat dengar utama META yang seterusnya akhirnya diturunkan, dan Meta merancang untuk berkongsi lebih banyak pada acara Connectnya pada 27 September.

Dikemaskini 1 Jun, 2023, 4:36 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Headset akan datang musim gugur ini dengan versi 128GB tersedia dengan harga $ 499.99 ditambah “pilihan penyimpanan tambahan bagi mereka yang mahukan lebih banyak ruang” pada harga yang tidak ditentukan. Berbanding dengan pendahulunya, The Quest 2, reka bentuk Quest 3 lebih ringan dan lebih selesa, dengan profil optik “40 peratus lebih langsing” (tanpa mengambil antara muka muka buihnya), manakala cip Snapdragon baru di dalamnya mempunyai dua kali ganda prestasi grafik.

Meta’s Quest 2 (kiri) dan Quest 3 (kanan) VR alat dengar Imej: Meta

Ia juga serasi dengan permainan Quest 2, yang bagus kerana alat dengar lama melekat tetapi pada harga yang sangat rendah. Meta berkata bahawa bermula 4 Jun, Quest 2 akan menurunkan harganya sebanyak $ 100 hingga $ 299.99 untuk versi 128GB, manakala versi 256GB mendapat harga $ 80 dari $ 429.99 hingga $ 349.99. Itu membatalkan kenaikan harga tahun lepas pada model asas dan membuat versi dengan penyimpanan tambahan lebih murah daripada sebelumnya.

Sekiranya anda berminat dengan Quest 3, anda boleh mendaftar di sini untuk maklumat lanjut.

Di samping.

Ini akan datang beberapa hari sebelum Apple dijangka mengumumkan alat dengar realiti bercampur lama dan berjam-jam menjelang pameran untuk permainan di platform VR Meta yang bermula pada hari ini pada 1PM ET. Meta berkata ia akan mempunyai tajuk pengembaraan AAA untuk menunjukkan di sana dan menjanjikan butiran tambahan untuk datang semasa acara Meta Connect tahunan yang dijadualkan pada 27 September.

Quest 3 Touch Plus Controller Imej: Meta

Kami sudah mempunyai idea yang cukup baik tentang bagaimana Quest 3 akan keluar selepas Mark Gurman dari Bloomberg terperinci pengalaman tangannya dengan peranti yang tidak diketahui pada awal minggu ini, melaporkan reka bentuk yang lebih ringan dan lebih selesa yang menambah sensor baru dan pengawal yang direka bentuk semula.

. Gurman menyifatkan bahawa zon berbentuk pil memegang empat kamera berpecah sama rata di antara sebelah kiri dan kanan-dua daripadanya adalah kamera warna penuh dan dua standard-dan satu sensor kedalaman di tengah yang dapat meningkatkan prestasi AR alat dengar alat dengar alat dengar.

Kami juga melihat Pengawal Touch Plus Baru dengan Trutouch Haptics “untuk pengalaman yang anda dapat rasakan,” tanpa cincin lama yang mereka gunakan untuk penjejakan kedudukan. Pengumuman ini tidak terperinci mengenai persediaan sensor, tetapi sensor kedalaman harus bekerja dengan pengawal, dan meta mengesahkan penjejakan tangan akan disokong keluar dari kotak kali ini.

QUEST 3 Pandangan MELINGAN Imej: Meta

Pembetulan 6 Jun, 12:28 PM ET: Pada asalnya kami tidak betul melabelkan foto sentuhan ditambah pengawal sebagai pengawal sentuhan pro. Di samping itu, versi awal jawatan ini berkata Quest 3 adalah 40 peratus lebih ringan daripada Quest 2; Malah, ia mempunyai empat puluh peratus “Profil optik yang lebih langsing“Daripada pendahulunya. Kami menyesali kesilapan.

Meta Quest 3: Semua yang kita tahu mengenai alat dengar Meta yang akan datang

Meta Oculus Quest 3 Headset

Meta telah mengesahkan bahawa alat dengar Quest 3 sedang dalam perjalanan. Ia akan dilancarkan pada 27 September di Meta Connect 2023.

Meta alat dengar terakhir yang dihasilkan adalah The Quest Pro pada awal tahun ini. Terdapat reaksi yang mengecewakan kepadanya, tetapi Meta berharap alat dengar barunya akan merayu kepada orang ramai.

The Quest 3 adalah alat dengar Realiti Campuran (MR) menggunakan teknologi realiti meta tetapi ia juga menyokong realiti maya (VR) sehingga dapat digunakan untuk kedua -dua jenis permainan dan aplikasi. Oh, dan untuk menatal aplikasi Threads yang baru dilancarkan.

Sesungguhnya, bahagian meta yang dahulunya dikenali sebagai Oculus berkata kita akan mempelajari lebih lanjut mengenainya di pameran Meta Connect syarikat pada 27 September jadi mengharapkan tarikh pelepasan Quest 3 tidak lama lagi selepas itu.

Meta Quest 3 sekilas

  • Alat dengar 128GB bermula pada $ 499.99/$ 499.99. Akan ada versi dengan kapasiti penyimpanan yang belum ditentukan yang belum ditentukan.
  • Quest 3 dikuasakan oleh cip Qualcomm Snapdragon XR yang seterusnya. Ini menawarkan “dua kali prestasi grafik” berbanding Quest 2.
  • Headset adalah Realiti Campuran (MR) menggunakan Meta Reality Tech tetapi juga menyokong Realiti Maya (VR).
  • Alat dengar ini mempunyai “faktor bentuk yang lebih langsing, lebih selesa” – Tambahan pula meta mengatakan ia adalah 40 peratus lebih nipis terima kasih kepada reka bentuk lensa pancake yang dapat anda lihat dalam imej di bawah.
  • Headset menawarkan resolusi yang lebih tinggi daripada Quest 2. Ia juga menawarkan passthough warna kesetiaan tinggi untuk menggabungkan dunia nyata dengan maya.
  • Terdapat kamera warna RGB 4MP, sensor kedalaman dan 10x lebih banyak piksel passthough berbanding Quest 2. .
  • The Quest 3 menggunakan direka bentuk semula (lihat, tiada gelung!) Sentuh ditambah pengawal tetapi anda boleh menggunakan pengawal sentuhan pro Quest Pro sekiranya anda inginkan. Pengawal Touch Plus juga menggunakan haptik Trutouch yang pertama kali memulakan debutnya di Touch Pro. Pengawasan tangan disokong keluar dari kotak (sentuhan langsung) sehingga anda tidak semestinya perlu menggunakan pengawal sama sekali.
  • Quest 3 bersesuaian dengan Katalog Quest 2 dari lebih daripada 500 permainan dan aplikasi VR.
  • Quest 3 akan dihantar di semua negara di mana Meta Quest kini disokong. Meta mengatakan bahawa Quest 2 akan terus dijual tetapi kini pada harga $ 299 yang lebih rendah.
  • Anda boleh mendaftar untuk menjadi yang pertama untuk membeli meta quest 3.

Meta Quest 3 Harga

Meta Quest 3

Mark Zuckerberg sebelum ini berkata harga akan berada dalam zon $ 300- $ 500, tetapi kami tidak menjangkakan ia akan berada di hujung atas pendakap itu-$ 499.99, atau £ 499.99 di UK.

Yang agak mahal dan pasti akan memulakan perbandingan dengan Sony PlayStation VR 2. Kami mendengar bahawa Quest 2 dapat mengurangkan harga kepada $ 299, yang akan menjadikannya lebih menarik bagi mereka yang mempunyai minat yang berlalu dalam VR.

Oculus Quest 2 sekarang telah diberikan harga turun ke $ 299 yang lebih masuk akal.

Quest 3 akan layak untuk perkhidmatan langganan Quest+ VR yang baru diumumkan. Itu versi meta PlayStation Plus. Anda boleh mendapat akses untuk $ 7.99/£ 7.99 sebulan, atau $ 59.99/£ 59.99 GBP setiap tahun. Untuk kos itu, anda akan mendapat akses kepada dua tajuk VR yang dikendalikan setiap bulan.

QUEST 3 Reka bentuk

Meta Quest 3

The Quest 3 pasti lebih licin daripada alat dengar Oculus/Meta yang lain. Terima kasih kepada teknologi lensa yang digunakan (lebih lanjut di bawah), alat dengar adalah 40% lebih langsing daripada Quest 2, tuntutan Meta.

The Quest 3 menggunakan versi pengawal sentuhan yang lebih ergonomik yang lebih ergonomik, tetapi anda boleh menggunakan pengawal Pro Pro Quest Pro sekiranya anda inginkan. Terutama, kini tidak ada cincin penjejakan luar pada pengawal. Meta mengatakan ini membuatkan mereka berasa seperti lanjutan yang lebih semula jadi dari tangan anda. Mereka juga mengambil sedikit ruang.

QUEST 3 HARDWARE

Meta Quest 3

“Pada akhirnya, visi kami adalah untuk membolehkan anda bergerak semua realiti dengan cara yang intuitif dan menggembirakan.”Itulah pemikiran yang agak berat sebelah Mark Rabkin, naib presiden Meta VR. Dia mengatakan bahawa Quest 3 akan pergi “di luar klasifikasi tegar ‘realiti maya’ dan ‘realiti bercampur’ untuk menyampaikan pengalaman gen yang benar-benar seterusnya yang membolehkan anda dengan mudah menggabungkan dunia fizikal dan maya.

“Realiti meta memberi anda keajaiban VR yang mendalam dan mendalam dan kebebasan menjadikan dunia fizikal anda lebih seronok dan berguna dengan Encik. Kami teruja untuk melihat pemaju dan pencipta yang boleh membina platform pencarian.”

Quest 3 Apps and Games

Meta Quest 3

Meta Quest 3

Pada awal 2023 Alex Heath dari The Verge melaporkan bahawa VP VR Meta, Mark Rabkin, berkata akan ada “41 aplikasi baru dan perkapalan permainan untuk Quest 3.”

Kami banyak belajar tentang Quest 3 Games di Meta Quest Gaming Showcase. Meta bercakap mengenai 16 perlawanan – termasuk tajuk baru, kemas kini, dan klasik yang dikemukakan semula. Lihat: Berita dan Treler Terbesar dari Pameran Permainan Quest Summer 2023 Meta

Yang paling ketara mendedahkan peristiwa itu adalah Asgard’s Wrath 2 dan Assassin’s Creed: Nexus VR. Terdapat juga Perkara yang tidak dikenali vr, Saya mengharapkan anda mati 3: cog di mesin dan Tetamu ke -7.

Anda boleh menonton pameran penuh di sini:

Alat dengar yang lebih nipis, lebih ringan dengan passthough warna penuh, chipset baru, dan ciri permainan eksklusif terdengar seperti jualan yang baik. The Quest 3 tidak betul-betul dompet-mesra, tetapi ia menunjukkan jalan ke langkah seterusnya dalam realiti bercampur dan kita tidak sabar untuk pergi. Inilah yang kami fikirkan The Quest Pro.

Imej profil Dan Grabham

Dan Grabham Ketua Editor

Mengenai

Dan adalah ketua editor barangan, bekerja di majalah dan barang.Laman Web TV. Editor-in-Chief kami adalah persembahan berteknologi biasa seperti CES di Las Vegas, IFA di Berlin dan Kongres Dunia Mudah Alih di Barcelona serta pada pelancaran dan acara lain. Beliau telah menjadi hakim Anugerah Inovasi CES. Dan benar -benar platform agnostik dan sangat di rumah menggunakan dan menulis mengenai Windows, macOS, Android dan iOS/iPados ditambah banyak dan banyak alat termasuk gear rumah dan pintar, komputer riba dan telefon pintar pintar dan pintar. Dia juga ditemubual dan dipetik di pelbagai tempat termasuk Sun, BBC World Service, BBC News Online, BBC Radio 5Live, BBC Radio 4, Sky News Radio dan BBC Local Radio.

Bidang kepakaran

Pengkomputeran, mudah alih, audio, rumah pintar

Berkongsi ini:

Kandungan yang berkaitan

Headset PS4 Terbaik 2023: Semakan dan Ditilai

Naik taraf pengalaman audio anda dengan panduan kami ke alat dengar PS4 terbaik untuk setiap anggaran

Headset PS4 Terbaik 2023: Semakan dan Ditilai

Naikkan iPhone 15 anda ke peringkat seterusnya dengan aksesori spigen yang bergaya

Tingkatkan iPhone 15 baru anda dengan kes dan aksesori yang canggih Spigen

Naikkan iPhone 15 anda ke peringkat seterusnya dengan aksesori spigen yang bergaya

Panduan Hadiah Krismas 2023: 25 Idea Hadiah Gadget untuk Pemain dan Geeks Permainan

Dapatkan permainan perayaan anda dengan keropok bashing ini

Panduan Hadiah Krismas 2023: 25 Idea Hadiah Gadget untuk Pemain dan Geeks Permainan

Semua 10 teratas

10 Smartwatches Terbaik 2023 Disemak dan Ditilai: Smartwatches Teratas untuk Dibeli Hari Ini

Mencari smartwatch paling licin? Dari penanda sukan ke sahabat telefon pintar, ini adalah pakaian yang boleh anda beli.

10 Tablet Terbaik 2023 Ditinjau: Slates Teratas untuk Dibeli Hari Ini

Mencari tablet baru? Dari slate ringan hingga pro penghibur, ini adalah tablet terbaik yang boleh anda beli sekarang

10 Headphone Dalam-telinga Terbaik 2023 Ditinjau dan Ditilai: Fon telinga atas untuk dibeli hari ini

Anda akan menemui sepasang fon telinga tanpa wayar yang sempurna untuk setiap telinga dan anggaran di sini, semuanya dikaji semula dan dinilai

Peranti Rumah Pintar Terbaik 2023

Mahu menaik taraf rumah pintar anda? Dari termostat yang dibolehkan internet hingga penceramah pintar, ini adalah teknologi yang terbaik yang boleh anda beli

10 Headphone Over-Ear Terbaik 2023 Ditinjau dan Ditilai

Sama ada anda sedang mencari sepasang fon kepala tanpa wayar, bunyi bising atau bajet kami pemilihan fon kepala over-telinga terbaik semua bunyi hebat

Dapatkan surat berita barangan di peti masuk anda!