Menjelaskan Corak Semburan Senjata Valorant dan jika mereka secara rawak., Setiap Corak Semburan Senjata di Valorant – Panduan Permainan Pro

Setiap Corak Semburan Senjata di Valorant

Dalam erti kata lain, jika mengawal mundur Valorant adalah seperti melukis persegi, CSGO lebih suka cuba melukis bulatan.

Menjelaskan corak semburan senjata valorant dan jika mereka rawak

Corak semburan pada senjata Valorant mungkin kelihatan rawak, tetapi senjatanya sebenarnya lebih mudah dikawal daripada banyak penembak orang pertama yang popular.

Mana -mana pemain yang telah menghabiskan masa dalam penembak taktikal yang kompetitif telah menangani menguasai kawalan mundur. Dan walaupun corak semburan Valorant hampir sama dengan mereka yang berada di Counter-Strike: Serangan Global, kedua-dua permainan mempunyai rawak terbina dalam di mana sebenarnya peluru pemain berakhir. Semasa menembak senjata dalam kedua -dua permainan, senjata akan mundur dengan cara yang boleh diramal, membolehkan pemain belajar bagaimana untuk mengimbangi mundur itu dengan menggerakkan tetikus mereka ke arah yang bertentangan. Melihat dengan lebih dekat corak semburan dalam kedua -dua perlawanan menunjukkan bahawa senjata Valorant kurang ketidaktepatan yang digunakan untuk beberapa peluru pertama semburan, dan juga beberapa maklumat yang sangat menarik tentang bagaimana rawak boleh digunakan pada akhir semburan senjata.

Bagaimana Rawak Semburan Senjata Valorant?

Sesetengah pemain berasa seperti ketepatan semburan valorant yang lebih rendah apabila dibandingkan dengan CSGO. Mereka betul, tetapi sementara setiap peluru kurang tepat, menyembur dengan senjata Valorant sebenarnya lebih mudah untuk dikawal. Itu mungkin terdengar membingungkan, tetapi ia disebabkan oleh senjata Valorant yang cepat mengubah arah mundur ke sisi mereka. Ini benar terutamanya dengan vandal, yang memberi pemain contoh terbaik bagaimana penembak rusuhan boleh mempunyai peluru yang lebih tidak tepat secara individu tetapi lebih tepat secara keseluruhan. Dengan membandingkan semburan dari valorant ke CSGO, pemain dapat melihat perbezaan yang berbeza antara semburan penuh.

Selepas menembak 100 semburan vandal di dalam julat amalan Valorant, tiga dipilih secara rawak dan dibandingkan antara satu sama lain. Keputusan menunjukkan bahawa setiap semburan boleh dibahagikan kepada empat bahagian yang berbeza yang diwakili oleh kotak berwarna.

Imej post blog

Sebenarnya terdapat enam tahap jumlah mundur kerana peluru senjata mundur ke belakang antara kotak merah dan ungu ke arah akhir semburan. Tetapi apabila dibandingkan dengan CSGO, snap cepat Valorant dalam mundur menjadikannya lebih mudah untuk dikawal. Selepas enam hingga tujuh peluru, vandal membuat snap yang betul. Semua peluru selepas yang diwakili di dalam kotak merah dan ungu. 97 penyembur yang lain semuanya konsisten masuk ke bahagian di atas. Tetapi AK-47 CSGO sangat berbeza.

Gaya Recoil Sloping Csgo berbeza daripada Giliran Tangkapan Sharp Valorant

Menang.GG membandingkan corak semburan vandal Valorant ke AK-47 CSGO. Kami menembak beberapa majalah dari setiap senjata untuk mencipta penyebaran purata purata. Hasilnya sangat serupa apabila membandingkan purata mundur. Tetapi dengan melihat corak semburan secara individu, ada yang mungkin mengatakan bahawa garis -garis mundur Csgo lebih sukar untuk dikawal daripada Valorant’s Snappy Ones.

Imej post blog

Setiap permainan menggunakan rawak untuk senjata yang berbeza dan Riot tidak memberikan arahan untuk membiarkan pemain melihat corak vandal dengan rawak itu dimatikan. CSGO tidak menyediakan alat sedemikian. Imej di bawah menyoroti tiga semburan dari AK-47 CSGO. Satu dengan rawak dilumpuhkan, diikuti oleh dua semburan penuh dengan ketidaktepatan rawak yang dihidupkan semula.

Imej post blog

Terdapat kawasan, terutamanya dataran merah untuk “semburan 1” dan “semburan 2,” di mana kesan rawak paling ketara. Tetapi kerana corak mundur AK adalah cerun yang lembut dan bukannya rehat mendatar yang keras, lebih sukar untuk dikawal daripada hak yang boleh diramal untuk swing kiri Valorant.

Dalam erti kata lain, jika mengawal mundur Valorant adalah seperti melukis persegi, CSGO lebih suka cuba melukis bulatan.

Akhirnya, Valorant memerlukan gaya kawalan matlamat yang berbeza daripada CSGO. Pemain yang datang dari CSGO yang berjuang dengan semburan Valorant harus cuba merapatkan gerakan mereka yang ada dalam kawalan CSGO Recoil mereka. Berjaya di sini semudah melompat ke julat dan menjentikkan dari kiri ke kanan.

Setiap Corak Semburan Senjata di Valorant

Menghafal corak ini untuk mengawal mundur senjata anda!

Gambar melalui Riot Games

Valorant kini mempunyai 17 senjata, dan kebanyakannya mempunyai corak semburan unik yang dapat dikuasai oleh pemain untuk mencapai kawalan mundur yang lebih baik. Daripada semua senjata, hanya lapan automatik dan dapat menghapuskan pelbagai lawan dengan semburan penuh, jika digunakan dengan betul.

Corak mundur untuk setiap senjata berbeza, dan menguasai corak mundur setiap senjata adalah salah satu tugas yang paling sukar di Valorant. Yang mengatakan, belajar dan menguasai corak mundur adalah cara terbaik untuk meningkatkan ketepatan anda. Berikut adalah corak semburan untuk semua senjata automatik di Valorant.

Kegilaan

Pistol kegilaan mempunyai 13 peluru dalam majalah, dan coraknya menjadi tidak konsisten selepas dua tembakan pertama. . Untuk mengawal corak ini, hanya mengalihkan tetikus anda bertentangan dengan sisihan mundur sebaik sahaja jejak peluru mula mengangkat. Pemain yang mempunyai kepekaan yang rendah perlu mengimbangi ini dengan menggerakkan tetikus mereka sedikit, sedangkan mereka yang bermain dengan kepekaan yang tinggi hanya perlu membuat penyesuaian mikro untuk mengawal mundur.

Stinger

SMG penyengat api api tidak mempunyai mod api auto, tetapi mundurnya sukar untuk menguruskan. Selepas dua peluru pertama, semburan mula bergerak ke arah kanan sebelum mengambil kiri tajam dan naik ke atas.

Hantu

SMG speknya mempunyai corak mundur yang baik, dan ia konsisten dari jarak. Beberapa peluru pertama sangat tepat, selepas itu corak semburan naik tinggi ke arah kiri. Hantu terkenal dengan mekanik peluru larian dan senjata api di Valorant.

Corak semburan Bulldog bermula dengan tiga peluru pertama pada sasaran, diikuti dengan sisihan tinggi yang kemudian bergerak kiri. Senjata ini juga mempunyai mekanik api pada iklan dan terkenal dengan ketepatan headshotnya.

Phantom

The Phantom mempunyai corak semburan lurus, yang menyimpang ke kanan pada mulanya sebelum bergerak ke atas dan lekuk kiri. Rifle Phantom lebih mudah disembur berbanding dengan vandal. Belajar corak mundur senjata ini pasti akan membantu pemain menolak pangkat dengan mudah.

Vandal

Corak mundur vandal adalah yang paling sukar untuk menguasai valorant. Senjata ini terkenal dengan ketepatan peluru pertamanya, tetapi pemain perlu sangat tepat untuk mengawal semburan penuh auto. Selepas tiga peluru pertama, semburan bermula ke arah kiri sebelum beransur -ansur bergerak ke kanan.

Ares

. Walau bagaimanapun, senapang mesin berat ini boleh digunakan untuk berlari dan lawan senjata. Ia juga jauh lebih mudah untuk mengawal semburan penuh dari ares daripada odin.

Odin

Walaupun mundurnya sukar dikawal, Odin boleh menjadi senjata yang sangat berguna untuk memotong lawan. Pistol mesin berat ini mempunyai pecah awal yang tepat sebelum peluru mula naik dan kemudian melangkah ke arah kiri.

Untuk lebih banyak panduan mengenai Valorant, tunggu ke Panduan Permainan Pro.

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Dipanjan Dey memulakan perjalanan permainannya dengan Doom 2 dan Contra: Legacy of War kembali pada tahun 1997. Sememangnya, dia tertarik dengan tajuk RPG dan FPS seperti Call of Duty, Halo, dan CS: Pergi. Dipanjan telah meliputi cerita dan menulis mengenai permainan video selama lima tahun yang lalu. Sepanjang tahun yang lalu, Dipanjan telah bekerja sebagai penulis penyumbang untuk Panduan Permainan Pro, yang meliputi permainan penembak seperti Fortnite, Apex Legends, dan COD!

Semua yang anda perlu tahu mengenai corak mundur di Valorant

Kawalan Kawalan Valorant

Bosan menembak tembakan amaran atau membunuh semua dinding sekitarnya dan bukannya musuh anda? Bersantai, kami mempunyai penyelesaian.

Kawalan Kawalan Valorant

Jadi ya, kerana Valorant kebanyakannya menggunakan senjata anda dengan betul dan Kemahiran AIM, belajar bagaimana mengawal senjata anda adalah penting, dan anda tidak boleh pergi terlalu jauh tanpa itu. Dan kerana kita tidak mahu tinggal di Besi seumur hidup, mari kita belajar sedikit tentang perkara itu!

Segala -galanya mengenai corak mundur di Valorant

Apakah corak mundur & bagaimana mengawalnya?

Corak vandal valorant

Corak mundur adalah cara peluru pergi semasa menembak secara berterusan. Di atas anda dapat melihat Vandal Corak Recoil, yang pertama kali naik sedikit ke kanan dan kemudian membuat giliran keseluruhan ke kiri, yang hampir sama dengan CS: Go’s AK-47.

Setiap senjata di Valorant mempunyai corak mundur tersendiri, Oleh itu, anda perlu mengawal masing -masing dengan pergerakan tetikus yang berbeza yang cukup spesifik. Pada akhirnya, terdapat satu peraturan untuk mengawal semua corak semburan di valorant – ia adalah untuk gerakkan tetikus ke arah yang bertentangan corak dengan kelajuan dan ketepatan yang sesuai.

Ya, itu cukup banyak tentang mengawal mundur senjata di Valorant! Yang mengatakan, jika corak anda naik, anda perlu memindahkan tetikus ke bawah, dan jika ia pergi, anda perlu memindahkan tetikus anda dengan betul, dan sebagainya. Cukup Mudah, Betul?

Cara belajar corak mundur

Ya, tidak betul -betul; Sekiranya mengawal corak mundur sangat mudah, kita semua akan bermain di lobi berseri, Dan itu nampaknya tidak berlaku. Lebih -lebih lagi, walaupun dalam pangkat seperti Berlian, Kita sering dapat melihat pemain hanya menembak dinding dan tidak memukul musuh mereka (menyalahkannya ping tinggi, sudah tentu).

Tetapi secara jujur, cara terbaik untuk mempelajari corak mundur dalam valorant (atau mana -mana permainan fps lain, sebenarnya) bermain dengan kerap. Dan jujur ​​dengan anda, ini satu -satunya cara.

Walaupun anda adalah salah satu individu tersibuk di luar sana – permainan deathmatch apabila anda tidak mampu untuk jem Permainan yang kompetitif Permainan akan baik -baik saja. Selepas beberapa waktu, anda secara sedar akan mengetahui corak mundur senjata yang paling anda mainkan, yang akan membuat anda membuat beberapa pergerakan dengan tetikus anda secara automatik.

5 Fakta Menyeronokkan Tentang Tenz View Gallery

Dan semakin lama latihan anda berterusan, semakin tepat anda akan dengan tembakan anda. Jadi ya, itulah rahsia keseluruhan mengawal corak mundur dalam valorant, seperti Ini sebenarnya semua tentang mengembangkan ingatan otot anda.

  • Mengapa beracun akan kehilangan permainan anda di Valorant