Menara Peta Fantasi | Taktik Pocket, Cara Menggunakan Peta di Menara Fantasi – Penanda Peta, Koordinat, dan Membuka Kawasan Baru – Permainan Prima

Cara Menggunakan Peta di Menara Fantasi – Penanda Peta, Koordinat, dan Membuka Kawasan Baru

Dari pengalaman, anda juga boleh memaksa jalan anda jika anda mempunyai barang makanan peringkat tinggi yang dapat sembuh untuk jumlah yang besar. Anda harus menerima banyak ganjaran untuk pelbagai pencarian dan aktiviti awal, tetapi anda juga dapat melihat senarai menara resipi masakan fantasi kami.

Menara peta fantasi

The Tower of Fantasy Map sangat besar dan penuh dengan khazanah yang menggembirakan. Jika anda memerlukan bantuan mencatatkan epik ini, terbuka dunia mmorpg, lihat peta interaktif TOF.

Diterbitkan: Sep 1, 2023

Menara peta fantasi . Dunia terbuka ini padat, dan merawat mutlak untuk diterokai, terutama di belakang motosikal yang dipercayai, tetapi mari kita hadapi – di dunia besar seperti ini, ia boleh menjadi mudah hilang. Nasib baik, ada yang cemerlang Menara peta interaktif fantasi yang dapat membantu anda menjejaki apa yang anda cari.

Jika anda ingin mengetahui tentang Simulacra, anda akan meneroka dunia baru yang menarik ini dengan, lihat Panduan Watak Fantasi Menara kami. Kami juga mendapat senarai semua menara baru kod fantasi dan panduan untuk menara penciptaan watak fantasi untuk membantu anda dalam pengembaraan baru anda.

Oleh itu, datang bersama Wanderer, sudah tiba masanya untuk mengenali diri kita dengan .

Menara peta fantasi menunjukkan menara berbentuk beruang dan banyak gunung di kejauhan

Menara peta interaktif fantasi

Menara Peta Fantasi penuh dengan teka -teki, khazanah, ganjaran, dan banyak lagi. Ini pengalaman yang indah untuk hanya bersiar -siar dan melihat apa kejutan baru menanti, tetapi jika anda sedang memburu sesuatu yang spesifik, anda mungkin menginginkan kaedah yang sedikit lebih dipercayai daripada hanya berharap anda tersandung.

Sudah tentu, peta dalam permainan hebat, tetapi terdapat juga beberapa menara yang sangat berguna untuk peta interaktif fantasi yang ada. Ini membolehkan anda menapis dan menjejaki apa sahaja yang anda cari dan bahkan membolehkan anda mengesan dada anda, kemajuan penjelajahan, dan banyak lagi.

Inilah Menara Terbaik Peta Interaktif Fantasi:

Bagaimana saya meningkatkan kemajuan penerokaan peta menara saya?

Setiap kawasan Tower of Fantasy Map mempunyai bar kemajuan penerokaan sendiri. Di tonggak tertentu, anda mendapat ganjaran yang unik, termasuk nukleus emas, peninggalan SSR, cendawan besar, pakaian yang unik, dan banyak lagi.

.

 • Mengumpul pod bekalan
 • Mengaktifkan rift ruang (teleporters)
 • Mengaktifkan menara omnium
 • Melengkapkan runtuhan
 • . Ini termasuk apa sahaja dalam peta yang menawarkan ganjaran nukleus, contohnya berinteraksi dengan tumbuhan kerosina atau lubang tar, melompat pada cendawan dalam urutan yang betul, membuang teras air ke dalam tumbuhan chowchow, dll. Titik penerokaan berdekatan selalu diperhatikan di peta anda dengan ikon berlian berganda dan bertindih.

Itulah segala -galanya yang kami ada di Tower of Fantasy Map dan pilihan terbaik untuk Menara Fantasy Interactive Maps pada masa ini. Untuk dunia yang lebih besar dan luas untuk diterokai, lihat senarai permainan terbaik kami seperti Genshin Impact.

Lebih banyak dari taktik poket

Tilly Lawton Tilly mempunyai ijazah dalam kesusasteraan dan pengalaman Inggeris yang bekerja di sebuah rumah penerbitan dan sebagai penulis lepas. . . Dia seorang ibu yang bangga dengan kucing yang dinamakan sempena Xiao Genshin Impact, menganggap Axel Kingdom Hearts adalah watak fiksyen terbaik sepanjang masa, dan mengetahui lebih lanjut mengenai Roblox daripada dia suka mengakui.

Menara Panduan Peta Fantasi Menyelaras Kawasan

Peta di Tower of Fantasy mungkin sedikit menakutkan ketika anda mula -mula bermula. Bermula di Astra, terpulang kepada anda untuk melakukan perjalanan ke seluruh dunia dan membuka kunci kawasan baru. Pada masa yang sama, anda perlu mengumpulkan sumber, melawan raksasa dan melawat pelbagai mercu tanda untuk maju melalui permainan.

Salah satu aspek yang paling rumit dalam proses ini ialah memikirkan peta. . .

Menara Panduan Peta Fantasi – Cara Buka dan Menavigasi

Untuk membuka peta anda dan mula menggunakannya, tekan M pada papan kekunci anda atau ketik pada minimap di sudut kiri atas skrin anda. . Anda juga akan menemui peratusan penerokaan dunia di sudut kanan bawah, menyelaras di atas kanan dan gelangsar zum di sebelah kiri.

Penanda Peta – Apa maksud ikon yang berbeza?

Setiap ikon di peta dunia anda menunjukkan tanda -tanda penting yang boleh anda pelajari. .

Berikut adalah beberapa ikon yang lebih biasa di Menara Fantasi dan apa yang mereka maksudkan:

Menara Ikon Peta Fantasi

 1. Spacerifts: Ini adalah salah satu daripada dua struktur yang boleh anda gunakan untuk perjalanan pantas di seluruh dunia. Untuk membuka kunci dan mulakan perjalanan dengan pantas, lawati salah satu keretakan ini, aktifkannya, dan kemudian hantar kepada mereka apabila anda mahu. Anda tidak perlu berdiri di Spacerift yang lain untuk perjalanan pantas.
 2. Kubu kecil: Ini adalah perkhemahan musuh. Ini biasanya mempunyai bekalan bekalan yang tersembunyi di suatu tempat untuk anda menjarah. Walau bagaimanapun, anda juga perlu mengalahkan pengawal harta karun sebelum mengakses pod.
 3. Runtuhan: . Ini adalah penjara bawah tanah yang boleh anda jelaskan dan membuka kunci dada untuk harta.
 4. Kemudahan latihan mengajar anda pelbagai teknik untuk terbang, mengelak, dan pantas. . .
 5. Pangkalan khas: . Daripada satu perkhemahan kecil untuk anda dijarah, ini biasanya mengambil ruang yang lebih besar, menjadi tuan rumah lebih banyak musuh, dan mempunyai banyak bekalan pod.
 6. Ini muncul dalam salah satu daripada tiga warna. Ikon misi kuning menunjukkan di mana kisah utama berlaku. Biru adalah pencarian sampingan, sementara ikon merah jambu adalah misi harian. Imej di atas menunjukkan contoh ikon misi harian!
 7. Menara Omnium: . Anda juga mesti pergi ke menara omnium untuk teleport ke hykros.

Kadang -kadang, anda akan menemui beberapa ikon yang lebih jarang di sekitar peta. Sebagai contoh, terdapat ikon khusus untuk setiap bos dunia di Aesperia. Begitu juga, apabila anda membuka kunci aktiviti seperti Claire’s Dream Machine dan Frontier Clashes, imej khas akan kelihatan mencerminkan mereka.

Koordinat memberitahu anda di mana anda atau mercu tanda tertentu terletak. -919..1“Sebagai koordinat anda.

Begitu juga, mengatakan “Menara Astra Omnium berada di -564, 639.9“Bermakna menara itu terletak di koordinat ini. Menggunakan maklumat ini, anda boleh menyemak peta anda, melihat bahagian atas kanan skrin anda, dan menuju ke arah itu.

Terdapat dua peraturan umum untuk perjalanan menggunakan koordinat:

 • . Sebaliknya, bergerak ke selatan akan menyebabkannya meningkat.
 • Menuju ke barat menyebabkan nombor koordinat pertama anda menurun, sementara pergi ke timur meningkatkan jumlahnya.

Cara Membuka Tower Baru Kawasan Fantasi

Anda mungkin mendapati bahawa beberapa kawasan kelabu apabila anda melihat peta anda. Walaupun anda akan melihat beberapa ikon, anda tidak akan menemui hampir sebanyak sehingga anda mengaktifkan peta. Untuk membuka kunci rantau baru, pergi ke menara omnium kawasan dan bercakap dengan robot pelayan kecil. Robot akan menghidupkan peta dalam talian, mendedahkan laman web ini dalam kemuliaan penuhnya. Anda perlu pergi secara individu ke menara omnium setiap kawasan untuk membuka kunci keseluruhan peta.

Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa anda mesti mempunyai penindas yang cukup kuat untuk melindungi anda daripada kerosakan radiasi. Tanpa ini, anda akan mengambil kerosakan yang besar dari masa ke masa bahawa, jika anda menunggu cukup lama, akhirnya akan membunuh watak anda. Untuk menyelesaikannya, kumpulkan kristal omnium yang kuat, pergi ke menu penindas anda, dan tingkatkannya sesering mungkin.

Menara Fantasi boleh didapati di peranti PC, Android, dan iOS melalui laman web rasmi. .

Mengenai Pengarang

Madison adalah seorang penulis kakitangan di Prima Games yang telah memainkan permainan video selama lebih dari dua puluh tahun dan menulis tentang mereka selama lebih dari dua tahun. Cintanya untuk permainan video bermula dengan permainan strategi berasaskan giliran seperti Heroes of Might and Magic dan sejak itu telah diperluaskan ke Sims, MMORPGS, dan tindakan RPG.

Menara Peta Fantasi: Cara Mendedahkan Peta Dunia

Mahu mendedahkan Peta Dunia Fantasi Menara? The Tower of Fantasy Map dibahagikan kepada enam bahagian. Walau bagaimanapun, mereka pada mulanya berkulit di peta dunia, menghalang anda daripada melihat mercu tanda seperti lokasi bos utama, spacerift, kubu kuat, dan runtuhan. Sekiranya anda ingin mendedahkan menara peta fantasi, anda perlu mencari dan mengaktifkan enam robot kecil. Bagi lima kawasan, ini terdapat di atas menara omnium. Walau bagaimanapun, mencari robot data peta di rantau terakhir, yang terletak di tengah peta berhampiran menara titular fantasi, sedikit lebih rumit.

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan bagaimana untuk mendedahkan Tower of Fantasy World Map, supaya anda dapat melihat setiap bos utama, spacerift, kubu kuat, dan merosakkan Aida.

Menara tangkapan skrin fantasi yang menunjukkan lokasi Menara Astra Omnium, dengan penanda dikelilingi oleh kotak emas

. Cukup angkat ke bahagian atas dan berbual dengan robot untuk memuat turun data peta dan mendedahkan kawasan Banges.

Anda boleh menemui lokasi tepat Menara Banges Omnium dalam imej di bawah.

Menara tangkapan skrin fantasi menunjukkan lokasi Menara Banges Omnium, dengan penanda dikelilingi oleh kotak emas

Lokasi Menara Navia Omnium

Menara Navia Omnium ditemui di bahagian utara Navia, di sebelah timur Pulau Cetus yang bertanda kawasan. Seperti yang lain, hanya menuju ke atas dan berbual dengan robot untuk memuat turun data peta navia dan mendedahkan rantau ini di peta anda.

.

Menara tangkapan skrin fantasi yang menunjukkan lokasi Menara Navia Omnium yang ditandai dengan kotak emas

Lokasi Menara Omnium Crown Mines

Menara omnium mahkota ditemui di pinggir timur rantau lombong mahkota, tetapi berhati -hati. Semasa anda sampai ke kawasan ini, anda akan menuju ke wilayah peringkat yang lebih tinggi, jadi anda tidak akan dapat tergesa -gesa di sini pada permulaan permainan. Anda perlu pergi dan menaikkan tahap penindas radiasi anda sebelum anda dapat meneroka lebih jauh ke dalam lombong mahkota dan sampai ke Menara Omnium.

Dari pengalaman, anda juga boleh memaksa jalan anda jika anda mempunyai barang makanan peringkat tinggi yang dapat sembuh untuk jumlah yang besar. Anda harus menerima banyak ganjaran untuk pelbagai pencarian dan aktiviti awal, tetapi anda juga dapat melihat senarai menara resipi masakan fantasi kami.

Apabila anda sudah bersedia untuk meneruskan, anda dapat mencari lokasi tepat Menara Omnium Mines Crown dalam imej di bawah.

Tower of Fantasy Screenshot menunjukkan lokasi Menara Omnium Crown, dengan penanda dikelilingi oleh kotak emas

Warren Snowfield Omnium Tower Lokasi

. Walau bagaimanapun, ia benar -benar dilindungi dalam ais untuk kebanyakan permainan, dan oleh itu mustahil untuk mendaki. Untuk sampai ke puncak menara Warren Snowfield Omnium, anda mesti maju hingga permulaan cerita Bab 5. Semasa misi pertama, cutscene akan bermain di mana menara omnium dicairkan, membolehkan anda kemudian mencapai bahagian atas dan mendapatkan data peta.

Oleh kerana cerita di Tower of Fantasy mempunyai beberapa pintu yang memaksa anda menunggu sehari sebelum anda dapat maju, mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengungkap peta Warren Snowfields. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dapat melihat menara omnium tanpa mengira, seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah.

Setelah mengaktifkan semua menara omnium, anda akan melihat bahawa masih ada bahagian tengah yang ditinggalkan. . Sekiranya anda menceburkan diri ke kawasan ini dan menuju ke tepi selatan, anda akan menemui robot kecil bernama Brian yang akan memperkenalkan kawasan tersebut.

Oleh kerana Brian tidak ditandakan pada peta, anda hanya boleh mengikuti koordinat ini untuk mencari robot dengan mudah: x = 270, y = 69. Perlu diperhatikan bahawa anda tidak semestinya perlu menunggu sehingga semua menara omnium diaktifkan untuk mendedahkan sebahagian peta ini – anda mungkin tidak dapat melihatnya sehingga selepas itu. Seperti Mines Crown dan Warren Snowfield, rantau pusat ini mempunyai tahap radiasi yang sangat tinggi, jadi tahan sehingga anda sama ada tahap yang lebih tinggi atau telah dinaik taraf penindas anda.

Sekiranya anda ingin melihat lokasi tepat Brian, lihat gambar di bawah.

Menara tangkapan skrin fantasi yang menunjukkan anak panah pemain di lokasi robot bernama Brian. Koordinat untuk lokasi dalam imej adalah x = 270, y = 69

Yang membungkus panduan kami tentang cara mendedahkan menara peta fantasi. Namun, itu hanya permulaan perjalanan anda. Sekarang anda dapat melihat setiap bos utama, pastikan untuk menyemak panduan kami mengenai potensi ganjaran dan penurunan kadar di Menara Fantasi supaya anda dapat bertani untuk matriks yang kuat dan senjata terbaik. Anda juga perlu melengkapkan peninggalan seperti Colossus Arms, jadi lihat senarai Tower of Fantasy Relic kami juga. Sebaik sahaja anda menemui simulacra yang utama, pastikan anda mengetahui lebih lanjut mengenai kekuatan tempur dan lihat panduan kami tentang cara menaikkan CS di Menara Fantasi untuk menjadi lebih kuat. Sekiranya anda ingin mengetahui tentang watak yang akan datang, lihat Panduan Banner Fantasy Menara kami.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.