Membuat Kampung di Minecraft: Semua pemain perlu tahu, Cara Membina Kampung Minecraft: 11 Langkah (dengan Gambar)

Cara Membina Kampung Minecraft

. Walaupun ia boleh menjadi agak rumit, mereka boleh membuat kampung berfungsi tepat di sebelah pangkalan mereka jika mereka memilih.

Membuat Kampung di Minecraft: Semua pemain perlu tahu

Kampung Minecraft adalah beberapa kawasan yang paling berguna dalam permainan. Fungsi mereka yang paling penting boleh dikatakan keupayaan pemain untuk berdagang dengan penduduk kampung, kadang -kadang menghasilkan gear yang menakjubkan atau sumber yang berharga.

Pemain mesti sedar bahawa mereka boleh membuat kampung jika mereka tidak mempunyai yang berdekatan. Walaupun ia boleh menjadi agak rumit, mereka boleh membuat kampung berfungsi tepat di sebelah pangkalan mereka jika mereka memilih.

Semua pemain harus tahu tentang mewujudkan sebuah kampung di Minecraft

Mekanik kampung

Sebelum pemain mula membuat sebuah kampung, mereka mesti berpengetahuan tentang mekanik kampung.

. Pusat Kampung akan ditentukan oleh tempat penduduk pertama yang mendakwa katil pertama atau di mana blok tapak perhimpunan terletak (loceng). Sebaik sahaja kampung awal dibuat, pengguna harus menambah katil yang lebih sah untuk menempatkan penduduk tambahan.

Penduduk desa tertinggi adalah jumlah katil yang sah. Apabila tempat tidur yang sah disediakan, penduduk kampung akan membiak untuk mengisi tempat itu. Oleh itu, jika pemain mahu meningkatkan kiraan penduduk, mereka harus menambah lebih banyak katil.

Mereka juga perlu meletakkan blok pekerjaan yang sepadan jika mereka mahu berdagang dengan penduduk kampung tertentu, yang biasanya merupakan tujuan utama untuk mewujudkan sebuah kampung.

Cara Membuat Kampung

Sekarang pemain menyedari mekanik di atas, mereka boleh mula mewujudkan kampung mereka.

Langkah pertama dalam mewujudkan sebuah kampung memperoleh dua penduduk kampung, yang merupakan bilangan minimum yang diperlukan untuk terus meningkatkan penduduk melalui pembiakan. Pengguna boleh melakukan ini dengan menculik penduduk kampung dari kampung lain atau menyembuhkan penduduk zombie.

Sebaik sahaja mereka mempunyai dua penduduk kampung, mereka mesti meletakkan dua katil yang tidak terhalang di kawasan pilihan mereka. Kedua -dua penduduk kampung harus segera menuntut katil ini.

Pemain kemudian boleh menambah lebih banyak katil, yang akan mendorong penduduk kampung untuk membiak. Ini tidak akan berlaku dengan segera, dan pemain dapat mempercepat proses pembiakan dengan berdagang dengan penduduk kampung.

Langkah terakhir adalah untuk menambah blok pekerjaan di kawasan itu, yang membolehkan penduduk kampung mengambil pekerjaan tertentu, yang membolehkan perdagangan tertentu. Pemain kini mempunyai asas untuk kampung yang berfungsi sepenuhnya, dan mereka boleh memilih jika mereka mahu membuat dewan perdagangan atau kampung luar.

Cara Membina Kampung Minecraft

Artikel ini dikarang bersama oleh Zac Churchill. Zac Churchill berasal dari Davidson, North Carolina, dan kini menghadiri Tufts University. . Khususnya, ZAC mempunyai pengalaman pakar dalam dunia survival, membina besar pada mod kreatif, dan reka bentuk pelayan/pemeliharaan.

Artikel ini telah dilihat 231,438 kali.

Bosan menjadi sendirian? ? Nampaknya anda telah sampai ke tempat yang betul! Artikel ini akan mengajar anda cara membina sebuah kampung, bandar atau bandar untuk tinggal bersama beberapa penduduk kampung.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 1

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

 • Lebih baik mempunyai tempat untuk White House anda, jadi buat lebih banyak tempat untuk Rumah Putih, mungkin 55×70. Tetapi anda boleh memutuskan betapa besarnya rumah putih anda.

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Bina Rumah Putih Kampung. Sebaik -baiknya, anda akan menjadi Datuk Bandar ketika anda membina semuanya, jadi itu juga boleh menjadi rumah anda. Walau bagaimanapun, ini adalah pilihan.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 3

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Bina jalan di kampung anda. Anda juga boleh membina jalan bandar jika anda fikir kampung anda perlu lebih baik.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 4

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Bina rumah. Saiz dan jumlah rumah di jalan terpulang kepada anda. Sekiranya anda mempunyai asas kecil, mungkin 3 kotej di setiap sisi. Sekiranya besar, mungkin 4 rumah di setiap sisi.

Imej bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 5

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

 • Kedai/Pasar/Supermarket
 • Restoran/kafe/pub
 • Bangunan Kerajaan Desa/Bandar/Dewan Bandaraya
 • Kampung/Bandar/Mahkamah Bandar
 • Stesen TV/radio
 • Mahkamah Bank/Cukai
 • Prasekolah/sekolah rendah/sekolah menengah/kolaj/universiti
 • Gereja/katedral/masjid/kuil Buddha
 • Penjara/polis/stesen bomba/hospital
 • Loji tenaga angin/solar/minyak/nuklear/arang batu
 • Stesen menara air/mengepam
 • Loji Paip/Loji Rawatan Kumbahan/Rawatan
 • Sampah sampah/insinerator/pusat kitar semula

Imej bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 6

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Mengisi kampung anda. Anda tidak membina sebuah kampung untuk diri sendiri, jadi menanam beberapa penduduk dengan menggunakan /Summon Villager perintah. Anda boleh menukar atribut penduduk kampung setelah memanggilnya.

Imej bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 7

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Datanglah di mana orang akan bekerja. Ia bergantung, betul -betul. Apa banyak komuniti anda? Mempunyai kedai akan membolehkan penjaga kedai, dan sekolah akan membolehkan guru. Fikirkan perkara itu.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 8

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

Tulis beberapa undang -undang. Anda menyediakan tempat perlindungan yang baik untuk warganegara anda, jadi gunakan imaginasi untuk membuat undang -undang untuk kampung anda. Juga, fikirkan beberapa hukuman untuk pemberontak dan zombi yang melanggar undang -undang anda.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 9

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>
Buat tempat perlindungan bawah tanah yang besar untuk penduduk kampung anda untuk menjamin mereka atau menyimpan barang.Mungkin 25×25.

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 10

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>
Hidupkannya menjadi pelayan (pilihan).

Gambar bertajuk Build A Minecraft Village Langkah 11

Penggunaan adil (tangkapan skrin)
\ n “>

 • Jadilah kreatif! Anda juga boleh mencuba membina beberapa rumah pencakar langit yang sejuk!

Q & A Pakar

Mengapa kampung penting dalam minecraft?
Zac Churchill
Pakar Minecraft

Zac Churchill berasal dari Davidson, North Carolina, dan kini menghadiri Tufts University. Dia telah memainkan Minecraft selama lebih dari lapan tahun dan mempunyai pengetahuan yang luas tentang cara bermain Minecraft dan bagaimana permainan telah berubah melalui versi yang berbeza. Khususnya, ZAC mempunyai pengalaman pakar dalam dunia survival, membina besar pada mod kreatif, dan reka bentuk pelayan/pemeliharaan.

Pakar Minecraft

Mempunyai kampung menawarkan banyak faedah! Pertama, kampung menawarkan akses kepada barang percuma. Di sekeliling kampung, anda akan menemui dada yang dipenuhi dengan barang -barang rawak, dan anda boleh menemui ladang yang dipenuhi dengan banyak biji dan makanan yang ditanam. Kampung juga menawarkan tempat perlindungan dan katil melalui banyak rumah yang tersebar di kawasan yang boleh menawarkan perlindungan dari perusuh.

Terima kasih! Kami gembira ini membantu.
Terima kasih atas maklum balas anda.
Sebagai terima kasih kecil, kami ingin menawarkan kad hadiah $ 30 (sah di Gonift.com). Gunakannya untuk mencuba produk dan perkhidmatan baru yang hebat di seluruh negara tanpa membayar harga penuh, penghantaran makanan, pakaian dan banyak lagi. ! Tuntut Hadiah Anda Sekiranya WikiHow telah membantu anda, sila pertimbangkan sumbangan kecil untuk menyokong kami dalam membantu lebih banyak pembaca seperti anda. Kami komited untuk menyediakan dunia dengan sumber cara percuma, dan bahkan $ 1 membantu kami dalam misi kami. Menyokong WikiHow

Penduduk kampung dan kampung

Kampung di Minecraft

Kadang kala anda menjelajah anda akan menemui kampung-kampung kecil dengan beberapa bangunan, yang dihuni oleh beberapa penduduk yang agak pelik. Kampung -kampung ini berlaku di dataran atau biomes padang pasir, dengan gaya bangunan yang berbeza di setiap tempat.

Kampung Minecraft

Bangunan

Kebanyakan bangunan adalah rumah, tetapi anda juga akan menemui sebuah bar (dengan bar papak batu dan taman berpagar), tukang besi, perpustakaan dan/atau gereja. Akan ada juga ladang yang tumbuh gandum atau tanaman lain, dan telaga.

Petua: Sekiranya anda masuk ke kampung dan ingin menggunakan sumber air, letakkan beberapa blok di bawah permukaan supaya air hanya 1 blok dalam.

Penduduk kampung

Kampung Minecraft

Penduduk kampung adalah “perusuh pasif”, yang bermaksud bahawa mereka tidak akan melawan anda. Anda akan menemui lima jenis penduduk: petani (jubah coklat), pustakawan (jubah putih), imam (jubah ungu), tukang besi (apron hitam) dan tukang daging (apron putih).

Penduduk kampung akan bersiar -siar di sekitar menuai tanaman dan melihat barang -barang pada siang hari, dan pulang ke rumah pada waktu malam atau ketika hujan. Anda boleh mengklik kanan penduduk kampung untuk berdagang dengannya. Dia. Ia.

Penduduk

Dua perkara mengawal penduduk penduduk kampung; Sama ada terdapat perumahan yang cukup untuk mereka, dan sama ada mereka gembira. Sekiranya anda memelihara penduduk kampung anda (lihat Kesediaan di bawah) mereka akan membiak sehingga mereka mengisi semua perumahan yang ada.

Kesediaan

Apabila seorang penduduk bersedia untuk membiak, anda akan melihat hati merah di atas kepalanya. Untuk menjadikan penduduk kampung, anda perlu mempunyai dua penduduk kampung yang bersedia pada masa yang sama.

Terdapat dua cara untuk menjadikan penduduk kampung bersedia membiak: berdagang dengan mereka, dan membuat Sue mereka mempunyai banyak makanan.

Berdagang dengan penduduk kampung untuk kali pertama akan membuatnya bersedia; Selepas itu, terdapat peluang 1 dalam 5 setiap kali anda melakukan perdagangan berulang.

Perkara lain yang membuat penduduk kampung bersedia mempunyai banyak makanan. Penduduk kampung biasanya membawa makanan di sekelilingnya, dan kadang -kadang anda dapat melihat mereka makanan antara satu sama lain. Sekiranya anda membuang makanan kepada penduduk kampung maka itu akan memastikan mereka mempunyai banyak dan akan mendorong mereka untuk membiak. Roti berfungsi dengan baik, tetapi lobak merah dan kentang juga bagus.

Selepas pembiakan, penduduk kampung akan kehilangan kesediaan mereka dan memerlukan galakan lebih lanjut, jadi terus makan dan berdagang dengan mereka selagi anda ingin meningkatkan penduduk.

Perumahan

Penduduk kampung hanya akan berkumpul dan mempunyai bayi jika ada perumahan yang cukup untuk mereka, jadi jika anda ingin meningkatkan penduduk kampung, anda perlu membina lebih banyak rumah.

Penduduk kampung mengira pintu daripada rumah sebenar, jadi untuk meningkatkan penduduk kampung anda, anda harus membina rumah dengan banyak pintu. Untuk pintu dikira, ia perlu pergi dari “dalam” ke “luar”: i.e. anda mesti mempunyai bumbung ke satu sisi dan membuka langit ke yang lain.

Hanya menambah lebih banyak pintu masuk dan keluar ke rumah yang sudah ada di sana akan membantu anda meningkatkan populasi.

Setiap tiga pintu sah yang anda tambahkan akan meningkatkan populasi maksimum oleh satu.

Perumahan penduduk kampung

Penduduk kampung melihat bangunan kecil ini dengan 9 pintu sebagai 9 rumah, jadi ia akan meningkatkan penduduk kampung maksimum anda dengan 3.

Bina mana -mana rumah baru dalam kira -kira 32 blok pusat kampung untuk membantu penduduk kampung mencari mereka.

Mewujudkan kampung -kampung baru

.

Perdagangan

Anda boleh berniaga dengan penduduk kampung menggunakan zamrud sebagai mata wang. Cara paling mudah untuk mendapatkan zamrud adalah dengan menjual barang -barang kepada penduduk kampung, tetapi mereka juga boleh didapati di dada atau ditambang. Klik kanan di kampung untuk membuka antara muka perdagangan.

Setiap penduduk menawarkan perdagangan tertentu, bergantung pada profesionnya. Klik pada anak panah kiri dan kanan untuk melihat semuanya. Setelah anda membuat perdagangan yang sama dengannya beberapa kali, ini akan membuka beberapa perdagangan tambahan.

Ketahui mengenai semua perdagangan penduduk di sini

Perdagangan Minecraft Villager

Lelaki ini mahu membeli gandum. Letakkan 21 atau lebih unit gandum di sebelah kiri, dan zamrud akan muncul di kotak besar di sebelah kanan.

Cara paling mudah untuk mendapatkan zamrud adalah untuk memasuki sebuah kampung dan mengambil alih tugas pertanian gandum. Anda juga akan menemui penduduk kampung yang ingin membeli banyak perkara lain.

Perdagangan Minecraft

Lelaki ini mahu menjual pickaxe berlian untuk 10 zamrud.

Anda juga akan menemui banyak penduduk yang cuba menjual barang. Ini boleh menjadi cara yang baik untuk mendapatkan alat berlian awal dalam permainan jika anda bernasib baik, atau ia boleh menjadi cara yang sangat mahal untuk mendapatkan beberapa kasut kulit.

Petua: Beberapa barang yang boleh didagangkan sukar untuk mendapatkan sebaliknya: mata ender, pelana, dan jika anda bernasib baik, pesona yang sangat berguna. Simpan zamrud anda untuk ini!

Perkhidmatan Villager Minecraft

Penduduk kampung ini menawarkan untuk menjadikan batu kelai menjadi batu permata untuk anda. Untuk membawanya ke atas tawaran itu, letakkan kerikil dan pembayaran di sebelah kiri, dan kumpulkan batu permata anda dari sebelah kanan.

Beberapa penduduk kampung menawarkan untuk melaksanakan perkhidmatan seperti menjadikan batu kelia menjadi batu api atau memasak ikan.

Zombie Sieges

Setiap sekarang dan kemudian, gerombolan zombi akan menyerang kampung. Adakah anda akan menyelamatkan penduduk kampung, atau adakah anda akan meninggalkannya ke nasib mereka?

Di salah satu pengepungan ini, sejumlah besar zombi bertelur, walaupun biasanya terlalu terang. Mereka menyerang penduduk kampung, dan pada tahap kesukaran yang sukar, dapat memecah pintu untuk sampai ke mereka.

Zombie Villager

Penduduk Zombie

Sekiranya penduduk kampung dibunuh oleh zombi, dia mungkin bangkit dari kematian dan menyertai mereka (50% masa pada kesukaran sederhana, 100% keras).

Golem Besi

Satu -satunya pertahanan penduduk kampung menentang zombi, kecuali jika anda merasa heroik, adalah golem besi. Ini akan muncul di kampung -kampung besar (16 atau lebih penduduk kampung) dan membantu mempertahankan terhadap perusuh bermusuhan.

Golem besi

.

Pembinaan Golem Besi

Ia akan hidup semasa anda meletakkan labu!

Populariti

Anda mendapat populariti dengan sebuah kampung dengan berdagang dengan penduduk kampung, dan anda kehilangan populariti dengan menyerang atau membunuh penduduk kampung atau golem mereka. Sekiranya populariti anda cukup buruk, golem akan menyerang anda.