Melabur dalam Kafilah – Cara Menjana Wang – Ekonomi | Gunung & Blade II: Bannerlord | Gamer Guides®, Caravan | Gunung & Blade Wiki | Fandom

Bannerlord Caravan

Walaupun mengikuti khabar angin dari kafilah dan pelaburan pintar dalam beberapa jenis item untuk perdagangan pastinya cara terbaik untuk membuat banyak wang, ada beberapa cara lagi yang anda dapat membuat wang cepat. Berikut adalah beberapa dari mereka:

Melabur dalam kafilah

Semasa anda mendekati tanda denar 15,000 – 18,000, anda boleh mula mempertimbangkan untuk melabur dalam kafilah. Walaupun mahal, mereka segera mengembalikan keuntungan dalam pelaburan dalam beberapa minggu (dalam permainan) minggu. Di samping. Semakin lama kafilah anda beroperasi tanpa gangguan, semakin banyak keuntungan akan meningkat. Oleh itu, pentingnya anda memastikan laluan perdagangan yang diperlukan adalah selamat dan selamat. .

Untuk melabur dalam kafilah, anda memerlukan sekurang -kurangnya 15,000 denyutan dan teman yang ada untuk memimpin dan melindunginya. Anda tidak boleh memilih mana -mana teman rawak, sama ada; Anda akan menginginkan satu kekuatan dalam kemahiran perdagangan untuk memastikan keuntungan maksimum. Anda boleh menggunakan alat ensiklopedia dalam permainan dengan menekan [n] untuk mencari sahabat yang sesuai. Walaupun perdagangan adalah kemahiran yang harus anda keutamaan untuk keuntungan maksimum, anda juga harus mempertimbangkan sahabat dengan kemahiran dalam taktik untuk peluang yang lebih tinggi untuk memenangi pertempuran yang anda tidak dapat hadir, pramugari untuk memberikan kafilah dengan lebih banyak pengawal, dan pengakap untuk membolehkan Karavan untuk melihat potensi ancaman lebih awal, membolehkan mereka melarikan diri dari masa ke masa.

Sebaik sahaja anda mempunyai sekurang -kurangnya seorang sah. Anda boleh membeli kafilah dari kebanyakan peniaga, walaupun harga akan berbeza antara 15,000 – 18,000 denyar bergantung pada siapa anda bercakap. Setelah membeli kafilah, akan mengambil masa beberapa minggu sebelum anda mula melihat keuntungan. Ini boleh dikesan dalam menu klan di bawah ‘Kewangan’.

Karavan

Caravan

Karavan Pastikan aliran perdagangan hidup di tanah Calradia.

Terdapat kafilah dari setiap puak, dan mereka pergi ke mana -mana dan setiap bandar.

Sekiranya kafilah yang anda mengiringi ke bandar diserang, anda boleh membantu melawan penyerang. Kadang -kadang, jika kafilah berjuang melawan kemungkinan besar, anda akan mendapat peningkatan hubungan dengan puak “orang biasa” (ini nampaknya tidak memberi kesan kepada permainan). Ini hanya relevan dengan kafilah yang muncul melalui pencarian dari Masters Guild.

Karavan biasanya mempunyai 25-40 pengawal yang dipasang dan seorang tuan kafilah. Mereka akan menggunakan beberapa unit footman dan pemanah peringkat rendah puak mereka, walaupun Khergit Khanate adalah pengecualian kerana mereka tidak mempunyai sebarang infantri yang memenuhi syarat untuk keperluan peringkat minimum.

Interaksi []

 • “Beritahu saya mengenai perjalanan anda.” – Pilihan ini membolehkan tuan kafilah memberitahu anda mengenai rancangannya untuk berdagang. Dia akan memberitahu anda mengapa dia pergi ke mana, dan apa yang dia jual di mana sahaja dia pergi (pilihan ini hanya Warband).
 • “Saya menuntut sesuatu dari anda!” – Pilihan ini memberi anda dua pilihan: anda boleh membuatnya membayar tol untuk menyeberangi tanah, menjadikan mereka memberikan sedikit denyar, bergantung kepada tahap pemain dan tentera dalam parti dengan penalti -1 dengan hubungan dengan kafilah puak. Anda juga boleh mengatakan “Tidak, saya mahukan semua yang anda ada!”Dan menyerang karavan. Pilihan ini akan memberi anda -5 kepada hubungan anda dengan puak kafilah dan -4 kehormatan.
 • “Saya mempunyai tawaran. “ – Sekiranya hubungan anda dengan puak kafilah adalah positif, pilihan ucapan ini muncul. Sekiranya anda mengkliknya, kafilah akan menyenaraikan sejumlah denar yang mereka akan membayar anda untuk mengiringi mereka ke destinasi mereka. Jangan mengelirukan ini dengan Quest Pengiring Caravan Guild Master. Dalam kes ini, kafilah tidak akan mengikut anda, sebaliknya, anda harus mengikutinya. Ini adalah bentuk pendapatan yang agak baik, memandangkan jika anda mempunyai pasukan yang cukup, anda boleh membuat denar mudah dengan hanya mengejar penceroboh.

Bilangan maksimum kafilah []

Jumlah maksimum kafilah bergantung pada bilangan bandar yang ada.

Permainan 3+ bandar 2 bandar 1 bandar 0 bandar
5
5 3 1 0
6

Tertanya -tanya bagaimana membuat wang dengan cepat di Bannerlord? Apabila anda mula -mula memulakan Gunung & Blade II: Bannerlord, anda hanya akan mempunyai jumlah emas yang tidak baik untuk nama anda. Emas adalah sumber yang sangat penting ketika berjaya dalam permainan ini, dan tentu saja anda akan menginginkan banyak. Kenapa? Untuk membiayai kempen perang anda tentu saja!

Oleh itu, untuk membina tentera anda dan memakannya, anda perlu membuat beberapa pelaburan pintar. Ini boleh dilakukan dengan perdagangan barang -barang yang menguntungkan dengan peniaga dan mendapatkan petua barang yang dijual dengan banyak wang dengan bercakap dengan karavan. Pada halaman ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat keuntungan dengan perdagangan; Cara menyediakan kafilah anda sendiri, dan cara lain untuk menjana wang.

Perdagangan Gunung dan Blade 2 Bannerlord

Penunjuk barang lain yang boleh dijual dengan baik datang dari perihalan bandar yang anda masukkan. . Anda juga boleh mendapatkan khabar angin dengan bercakap dengan petani semasa berjalan di sekitar penempatan. Ini adalah perkara pertama yang mereka katakan sebelum bertanya apa yang anda mahukan dari mereka.

Cara Mengeksploitasi Rumor Perdagangan

Khabar angin adalah perkara penting untuk mengambil kesempatan ketika berdagang untuk banyak wang di Bannerlord. Semua khabar angin yang anda dapati akan menjadi tempat barang tertentu dijual lebih daripada harga biasa mereka. Kadang -kadang ia hanya sedikit peningkatan, tetapi untuk barang -barang yang lebih jarang, keuntungan yang berpotensi dapat lebih tinggi.

. Sekiranya item tersebut mempunyai harga hijau yang disenaraikan, ia lebih murah daripada biasa, sementara merah bermakna ia lebih mahal.

Harga berubah apabila stok desa item itu naik dan jatuh, jadi cuba menjual hanya apa yang anda perlukan untuk menjual daripada semua yang anda miliki. Penyelesaian juga mempunyai topi mengenai berapa banyak yang dapat mereka bayar untuk barang anda, jadi setelah anda mendapat semua wang mereka, pergi ke tempat lain untuk menjual yang lain.

Cara mengelakkan menarik penyamun

Dua faktor menyumbang untuk menarik penyamun: kelajuan pergerakan, dan membawa banyak item. Oleh kerana kelajuan pergerakan di peta dunia adalah kunci untuk melancong di antara dua lokasi dengan cepat, anda mungkin mendapati keadaan berubah pada masa anda tiba di penyelesaian yang jauh.

Terdapat juga risiko yang membawa banyak item akan menarik perhatian yang tidak diingini dari penyamun, jadi patut menilai manfaat membawa lebih banyak daripada yang anda tahu yang anda ingin jual di destinasi terdekat anda.

Jenis tentera yang anda miliki dalam tentera anda mempengaruhi kelajuan pergerakan anda di peta dunia. Sekiranya anda mempunyai banyak lelaki di atas kuda, anda akan bergerak lebih cepat daripada jika tentera anda mempunyai banyak penjahat berjalan dengan berjalan kaki.

Perdagangan Gunung dan Blade 2 Bannerlord

Petua Perdagangan Bannerlord yang lain

Walaupun mengikuti khabar angin dari kafilah dan pelaburan pintar dalam beberapa jenis item untuk perdagangan pastinya cara terbaik untuk membuat banyak wang, ada beberapa cara lagi yang anda dapat membuat wang cepat. Berikut adalah beberapa dari mereka:

 • Melengkapkan pencarian dapat memberi anda suntikan tunai kecil. Pergi ke penyelesaian dan klik pada orang yang berpengaruh dengan titik seru biru dalam potret mereka untuk bercakap dengan mereka. Pencarian boleh terdiri daripada menyampaikan barang -barang ke bandar lain, menangkis penyerang, membawa keluarga yang tersisih kembali ke keluarga mereka, dan sebagainya.
 • Loot Horses dari Foes yang dikalahkan untuk meningkatkan kapasiti bawa anda. Anda juga boleh membelinya dari bandar, tetapi mereka sering muncul dalam rampasan dari pertempuran.
 • Banduan boleh dijual di bar di bandar -bandar besar. Kelas pahlawan yang lebih baik tahanan, semakin banyak emas yang anda dapatkan untuk tebusan.
 • Jual rampasan anda yang diperoleh dengan memenangi pertempuran di bandar -bandar untuk sedikit emas.
 • Senjata Pencabuk dengan Smithy Untuk Mendapatkan Bahan Mentah. Ini cenderung menjual lebih daripada senjata standard, atau dibuat ke gear yang lebih baik untuk dijual.
 • Ambil Pena Cannoc, maka jika anda mempunyai wang dan sumber, lawati setiap penyelesaian dalam permainan dan beli semua kedai tembikar. Tukar tujuan mereka kepada perkara lain, kemudian jual kedai kembali. Anda akan kehilangan wang dalam jangka pendek, tetapi anda akan memanipulasi pasaran sehingga akhirnya anda adalah satu -satunya pengeluar tembikar. Kemudian pastikan semua kedai di pena cannoc didedikasikan untuk menghasilkan tembikar. .

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Anda kini harus mempunyai setiap tip yang mungkin anda perlukan untuk menjana banyak wang di jalan raya di Bannerlord! Untuk maklumat lanjut mengenai cara membuat penempatan anda juga membayar, pastikan anda menyemak Panduan Bengkel Bannerlord kami yang komprehensif untuk mengetahui cara mengoptimumkan pengeluaran sumber anda.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Gunung & Blade II: Bannerlord Ikut
 • RPG Ikut
 • Strategi ikut
 • Taleworlds ikut

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Rebecca kini menghilangkan permainan pelbagai platform pada VG247, tetapi khabar angin mengatakan bahawa jika anda menyanyikan “podcast indiescovery” tiga kali di hadapan monitor PC anda, dia akan muncul semula di bahagian komen RPS.