Mati Light 2: Bagaimana anda membaiki senjata? | Den of Geek, Dying Light 2 Panduan Senjata Pembaikan | PC Gamer

Cara membaiki senjata dalam cahaya mati 2

Untuk mendapatkan berita yang sangat buruk terlebih dahulu, tidak ada cara untuk membaiki setiap senjata di Mati Light 2. . Kekurangan mekanik sedemikian pastinya merupakan peninggalan yang ganjil, tetapi ia seolah -olah memberi makan kepada idea naratif bahawa sumber -sumber yang berharga di dunia ini dan kehilangan senjata yang berharga harus menyakiti sedikit.

?

.

Oleh Matthew Byrd | 4 Februari 2022 |

  • Kongsi di LinkedIn (dibuka dalam tab baru)

| Komen Kira: 0

Mati Light 2 Senjata

Mati Light 2Sistem degradasi senjata akan menjadi biasa kepada sesiapa yang telah memainkan permainan survival dalam 10-15 tahun yang lalu, tetapi kekurangan awal cara yang jelas untuk memperbaiki senjata anda mungkin akan mengelirukan mereka yang tiba-tiba mendapati diri mereka tertanya-tanya siapa Mereka sepatutnya mengekalkan beberapa senjata terbaik dalam permainan.

Untuk mendapatkan berita yang sangat buruk terlebih dahulu, tidak ada cara untuk membaiki setiap senjata di Mati Light 2. Iaitu (tidak seperti RPG lain) tidak ada meja kerja atau barang yang anda boleh gunakan pada senjata untuk “hanya” memulihkan ketahanannya dan menghalangnya daripada melanggar. Kekurangan mekanik sedemikian pastinya merupakan peninggalan yang ganjil, tetapi ia seolah -olah memberi makan kepada idea naratif bahawa sumber -sumber yang berharga di dunia ini dan kehilangan senjata yang berharga harus menyakiti sedikit.

Sekiranya sedikit bangunan dunia tidak memberikan keselesaan ketika memutuskan sama ada atau tidak untuk memecahkan senjata yang sangat jarang berlaku yang hampir tidak dapat digantikan, maka anda akan senang mengetahui bahwa ada cara yang licik untuk memperbaiki senjata tertentu di . Begini cara anda melakukannya:

Senjata mana yang boleh anda baiki dalam cahaya mati 2?

Satu -satunya senjata yang boleh diperbaiki Mati Light 2 adakah mereka yang boleh diubahsuai. Walaupun itu bermakna bahawa tidak ada cara rasmi untuk membaiki sebarang senjata yang tidak mempunyai slot pengubahsuaian yang ada, berita baiknya adalah bahawa banyak senjata terbaik dalam permainan dapat diubah suai dalam beberapa cara, yang bermaksud bahwa anda dapat memperluaskan jangka hayat senjata huru -hara itu yang anda tidak dapat hidup tanpa.

Mendapatkan tangan anda di Ax Zombie-Slashing yang hebat? Inilah cara melindungi ketahanannya.

Mati Light 2 Modded Senjata

Ingin tahu bagaimana membaiki senjata dalam cahaya mati 2? Tidak ada yang kekal selama -lamanya, dan itu pasti berlaku untuk senjata anda di Villedor. Permainan ini mempunyai cara yang unik untuk mengendalikan pembaikan senjata dan ketahanan, yang tidak memberitahu anda.

Oleh kerana tiada siapa yang suka terjebak dalam den yang penuh dengan zombi dengan apa -apa tetapi tangan kosong mereka, inilah yang perlu anda ketahui mengenai sistem pembaikan senjata cahaya yang mati.

Bolehkah anda membaiki senjata dalam cahaya mati 2?

Ya awak boleh. Walau bagaimanapun, anda perlu melabur beberapa jam masa permainan sebelum anda sampai ke tahap ini. Jadi jika anda seorang pemula, tidak ada pilihan lain daripada menggunakan senjata sehingga meter ketahanan mereka habis. Selepas itu, lemparkannya atau menjualnya kepada vendor.

Ini mungkin bercakap untuk dirinya sendiri, tetapi itu juga bermakna perlu mengambil beberapa senjata dengan anda setiap kali anda keluar. Terdapat banyak barangan zombie-smashing yang baik yang terletak di sekitar jalan-jalan dan runtuhan Villedor, tetapi yang terbaik untuk tidak menolak nasib anda.

Jalankan bumbung dengan panduan cahaya 2 yang mati ini

: Cara Bermain Dengan Rakan
Kemahiran Mati Light 2 Yang hendak dipilih
Cahaya mati 2 petua:
Lampu mati 2 inhibitor
Cahaya mati 2 kod selamat: Jangan ketinggalan rampasan

Anda boleh membaiki senjata dalam cahaya mati 2 dengan memasang mod senjata. Setiap mod individu mengembalikan 50 titik ketahanan, jadi menjadikan ketahanan +150 jika senjata mempunyai tiga slot pengubahsuaian. Perhatikan bahawa anda tidak boleh memasang mod lain sebaik sahaja semua slot penuh, jadi senjata anda akhirnya akan pecah. .

. Menurut keterangan, mod cengkaman ini mengurangkan kerugian ketahanan sebanyak 100 peratus pada tahap peningkatan maksimum. . .

Sebagai alternatif, anda boleh merebut cetak biru Korek Charm yang memberikan ketahanan +500 kepada sebarang senjata. Anda perlu melompat melalui beberapa gelung -atau tingkap, dalam kes ini -untuk mendapatkannya, tetapi ia adalah tambahan yang berbaloi untuk toolkit anda.

Untuk memasang cetak biru pengubahsuaian, buka inventori anda dan hover ke atas senjata. Tekan C untuk membuka menu pengubahsuaian. .

Tips Senjata Pembaikan Light 2 Dying Light

Hanya beberapa perkara lagi yang perlu diingat sebelum anda mula membaiki senjata anda:

  • Sistem pembaikan mengembalikan ketahanan, tetapi tidak menambah seumur hidup senjata. . Sebaik sahaja ia hilang sekurang -kurangnya 50 titik ketahanan, sudah tiba masanya untuk memasang pengubahsuaian pertama.
  • . Semasa anda naik, kualiti senjata juga akan meningkat. .
  • Kerugian ketahanan yang berterusan manakala tetulang maksimum yang ditingkatkan boleh menjadi kesilapan. Perhatikan nota patch.

Buletin PC Gamer

.

.

Cara membaiki senjata

Villedor

Satu -satunya bahagian yang tidak baik tentang pergi ke zombie pembunuhan zombie dalam cahaya mati 2 tinggal manusia adalah hakikat bahawa senjata anda akan pecah selepas beberapa ketika. Setiap senjata mempunyai ketahanan tertentu, jadi semakin lama anda menggunakannya, semakin ketahanannya. Anda akan sentiasa dapat melihat berapa banyak kehidupan senjata anda di dalamnya dengan melihat bahagian bawah kiri skrin anda. . Tetapi jangan risau, kami telah memecahkan semua yang anda perlu tahu tentang membaiki senjata dalam cahaya mati 2 tinggal manusia dalam cara membaiki panduan senjata ini.

Adakah anda mencari sesuatu yang spesifik? Klik pautan untuk melompat ke hadapan.

Senjata mana yang boleh diperbaiki

Penting untuk menyebut bahawa tidak semua senjata dapat diperbaiki. . Tetapi jangan risau, kerana permainan berjalan, anda akan menemui senjata berharga. Satu -satunya cara untuk membaiki senjata adalah dengan meletakkan mod di atasnya, dan tidak setiap senjata dapat diubah suai. Anda akan tahu senjata mana yang boleh diubah suai dengan masuk ke dalam inventori anda dan memeriksa untuk melihat apakah senjata anda mempunyai lingkaran kecil di sebelah kanan ikonnya, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Mati Light 2 Stay Human Repair 1.png

Sekiranya senjata tidak mempunyai lingkaran pada ikon, anda tidak boleh memodanya atau membaiki senjata.

Anda perlu pergi ke bahagian inventori dan melayang ke atasnya untuk membaiki senjata. Sebaik sahaja anda melakukannya, pilih Ubah suai. . Sebaik sahaja anda telah mengubah setiap bahagian senjata, anda tidak akan dapat membaikinya lagi. .

Mati Light 2 Stay Human Repair 4.png

Anda akan dapat melihat berapa banyak pembaikan mod yang akan dilakukan dengan melihat sebelah kanan dengan semua statistik. . . Tetapi jangan lupa setelah anda mengisi semua slot mod, anda tidak dapat menggantikannya dengan mod lain atau membaikinya lagi. Selepas beberapa ketika, senjata anda akan hancur.

.