Masa pelepasan yang diturunkan, muat turun saiz fail, dan butiran pra-pesanan, bila ditonjolkan? Tarikh Siaran, Eksklusif Konsol, Permainan, Lebih – Dexerto

Bilakah ditinggalkan? Tarikh Siaran, Eksklusif Konsol, Permainan, Lagi

Dibangunkan oleh Luminous Productions, cabang Square Enix, permainan ini melibatkan seorang wanita bernama Frey yang diangkut dari New York ke dunia selari yang luas. Di sini, dia mengembangkan kuasa besar dan ditarik ke dalam konflik antara penduduk dunia dan makhluk berkuasa yang dikenali sebagai ‘Tantas’.

Inilah tepatnya ketika anda boleh mula bermain persegi Enix Forspoken

Forspoken

Enix Square yang akan datang Tindakan RPG, Forspoken, hampir di sini dan ia bersiap untuk melancarkan secara eksklusif untuk PS5 dan PC. Sebelum ini dirujuk sebagai Projek CodeName Athia, Forspoken datang kepada kami dari produksi bercahaya, pasukan yang bertanggungjawab sebahagiannya Final Fantasy XV. Forspoken adalah RPG tindakan dunia terbuka dengan penekanan pada cerita dan pertempuran, dan sementara ulasan telah dicampur, itu adalah salah satu pemain yang teruja. Tetapi bilakah anda boleh memainkannya, dan apakah bonus pra-pesanan? Inilah yang perlu anda ketahui Forspoken secepat mungkin.

Forspoken Tarikh dan Masa Siaran

Forspoken mempunyai masa pelepasan yang berbeza bergantung kepada rantau dan platform. Pada PS5, ia melancarkan di seluruh dunia pada waktu tengah malam pada 24 Januari 2023. Walau bagaimanapun, di Amerika Syarikat, ia dibebaskan pada tengah malam timur pada awal pagi 24 Januari, yang bermaksud anda sebenarnya boleh memainkannya pada 9 p.m. Pasifik pada malam 23 Januari jika anda tinggal di Pantai Barat.

Di PC, anda perlu menunggu lebih lama. Forspoken mempunyai masa pelancaran serentak di seluruh dunia sebanyak 11 a.m. Timur pada pagi 24 Januari 2023.

Forspoken saiz fail

Anda perlu mengetepikan banyak ruang penyimpanan untuk memberi ruang Forspoken, tanpa mengira platform. Pada PS5, ia akan menjadi sekitar 87 GB, dan anda boleh memuatkannya ke konsol anda sekarang.

Di PC, bagaimanapun, ia jam pada 150 GB – hampir dua kali ganda daripada rakan PS5nya, jadi anda perlu mengeluarkan beberapa fail jika anda keluar dari bilik.

Forspoken Bonus pra-pesanan

Seperti banyak tajuk AAA, terdapat pelbagai versi Forspoken, Bersama dengan pelbagai bonus pra-pesanan. Sekiranya anda membuat pesanan pra-mana di PC, anda akan mendapat akses kepada item dalam permainan berikut tanpa caj tambahan:

 • Kalung kombo simbol
 • Tiada had jubah
 • Mencetuskan kuku gembira

Pra-memerintahkan versi PS5 fizikal dari Best Buy memberi anda akses kepada kes Steelbook, sambil membeli awal dari GameStop dilengkapi dengan set kad aksara premium. Ini termasuk tiga kad seni yang hanya tersedia dengan edisi PS5 fizikal.

Pra-memerintahkan edisi PS5 digital termasuk yang berikut:

 • Kalung kombo simbol
 • Tiada had jubah
 • Mencetuskan kuku gembira
 • Kit pemula

Deluxe Digital (PS5/PC): $ 94.99

Edisi Deluxe Digital termasuk item dalam permainan tambahan, bersama dengan cerita DLC.

Edisi Deluxe Digital termasuk item berikut, bersama-sama dengan bonus pra-pesanan digital yang disebutkan di atas:

 • Muat turun permainan penuh
 • Forspoken Mini Artbook (muat turun digital)
 • Forspoken Mini Soundtrack (muat turun digital)
 • Prequel Story DLC ‘Forspoken: In Tanta We Trust’ (Summer 2023)
 • Prequel Story DLC Access

Forspoken Pelancaran secara eksklusif untuk PS5 dan PC pada 24 Januari 2023.

Bilakah ditinggalkan? Tarikh Siaran, Eksklusif Konsol, Permainan, Lagi

Gambar header virus yang diturunkan

Square Enix

Forspoken adalah tajuk RPG segar dari Square Enix yang menggabungkan elemen pengembaraan tindakan fantastik. Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai permainan dunia terbuka yang akan datang termasuk tarikh pelepasannya serta treler.

Dikatakan sebagai Projek Athia Sebelum PlayStation 5 telah dilancarkan, Forspoken menawarkan visual dan permainan yang cantik, tetapi kami masih tidak tahu terlalu banyak mengenai produk akhir.

Dibangunkan oleh Luminous Productions, cabang Square Enix, permainan ini melibatkan seorang wanita bernama Frey yang diangkut dari New York ke dunia selari yang luas. Di sini, dia mengembangkan kuasa besar dan ditarik ke dalam konflik antara penduduk dunia dan makhluk berkuasa yang dikenali sebagai ‘Tantas’.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Forspoken kelihatan menjadi permainan tindakan terbuka dengan elemen RPG, bersama dengan sistem traversal yang unik, cecair. Inilah segala yang kita tahu setakat ini.

Kandungan

 • Tarikh pelepasan Forspoken
 • Platform apa yang akan ditinggalkan?
 • Treler dan plot
 • Butiran permainan yang diturunkan
 • Saiz fail ps5 yang diturunkan
 • Demo PS5 Forspoken
 • Pilihan Grafik & Ciri DualSense

Forspoken World Open

Dunia di Forspoken kelihatan menakjubkan dari treler pertama.

Tarikh pelepasan Forspoken

Forspoken dijadualkan untuk dibebaskan Selasa, 24 Januari 2023.

Produksi bercahaya membuat pengumuman tarikh pelepasan terbaru di media sosial, menjelaskan bahawa “semua elemen permainan kini selesai” selepas peminat berkembang dengan prihatin terhadap kelewatan.

Forspoken pada asalnya dijadualkan untuk dibebaskan pada 24 Mei 2022, sebelum ditolak kembali ke 11 Oktober 2022. Sekarang, ia tidak dibebaskan sehingga akhir bulan Januari, tetapi peminat teruja untuk projek itu akan mengambil kesenangan dalam perbaikan tambahan itu adalah alasannya.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Platform apa yang akan ditinggalkan?

Bagi platform, Forspoken akan dikeluarkan di PC dan adalah Konsol Masa Eksklusif untuk PS5.

Walaupun panjang tepat eksklusif tidak diketahui sebelum ini, telah diturunkan bahawa permainan akan menjadi PS5 eksklusif sehingga 23 Januari 2025.

Semasa permainan baru seperti Trailer Tidak Pernah Sebelumnya, sebahagian daripada rakaman termasuk seksyen kecil cetakan yang memperincikan eksklusif. Cetakan kecil berbunyi: “Forspoken tersedia 24 Jan, 2023. PS5 eksklusif sehingga 23 Jan, 2025 “.

Berkaitan:

11 kulit CSGO paling mahal pada tahun 2023: Pisau, AK-47, AWP & Lagi

Artikel berterusan selepas iklan

Maaf Xbox Gamers, anda perlu menunggu dua tahun sebelum anda dapat mendapatkan tangan anda pada permainan.

Tanta Sila duduk di atas takhta logam

Tanta Sila sedang diposisikan sebagai penjahat utama permainan – atau ini herring merah?

Treler dan plot

Treler Forspoken yang pertama menunjukkan gabungan permainan dan bercerita sinematik. Frey Holland (Ella Balinska), dilihat bercakap dengan kucingnya tentang berapa banyak dia membenci kota setelah memukul dari sekumpulan samseng dalam kilas balik. Dia kemudian diangkut ke dunia lain dari atas bumbung melalui portal.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Apabila dia tiba di sana, dia dimaklumkan dengan suara yang tidak disembah, yang berasal dari gelang snazzy barunya, bahawa dia berada dalam versi Bumi yang berbeza. Frey juga diberitahu bahawa dia kini mempunyai kebolehan ajaib baru yang boleh digunakan dalam pertempuran dan melintasi dunia besar permainan dengan kelajuan tinggi.

Frey mendapati dia telah dipanggil ke dunia fantasi ini sebagai “harapan terakhir mereka” untuk memerangi ahli sihir yang kuat yang dipanggil Tanta Sila, yang dia dapat dilihat berjuang pada akhir treler. Perkataan ‘tanta’ tersirat untuk bermaksud ahli sihir atau pengguna sihir yang jahat yang penduduk dunia hidup dalam ketakutan.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Tanta Prav - Forspoken

Tanta Prav adalah Tanta yang kedua diturunkan dalam Forspoken.

Butiran permainan yang diturunkan

Treler pertama menunjukkan beberapa saat yang sangat mengagumkan. Frey dapat dilihat menggunakan kuasa -Nya untuk menyeberangi pelbagai medan, dari bandar, ladang, ke kawasan pergunungan. Dia juga ditunjukkan dalam pertempuran melawan pelbagai musuh, dari makhluk seperti goblin, kepada ksatria humanoid, naga, dan pergaduhan bos melawan Tantas. Penampilan permainan awal ini dapat dilihat di sini.

Artikel berterusan selepas iklan

Frey Holland menggunakan perisai sihir di Forspoken

Frey dapat dilihat di sini memanggil perisai untuk mempertahankan dirinya.

Mitsuno tidak menyebut berapa banyak bingkai atau apa resolusi mod pengesanan sinar, tetapi melihat dua mod yang lain, kemungkinan 30fps dan 2k. Walaupun, ini tidak disahkan oleh persegi-enix setakat ini.

Sesetengah pemain mungkin kecewa bahawa permainan tidak menawarkan 4K dan 60fps – seperti banyak permainan PS5, tetapi sekurang -kurangnya pemain akan mempunyai pilihan untuk memilih mana -mana mod yang sesuai dengan keperluan mereka.

Artikel berterusan selepas iklan

Pemaju juga terus membincangkan bagaimana Forspoken akan menggunakan pengawal dualSense PS5 berkata, “Kami benar -benar telah memasukkan banyak ciri perkakasan PlayStation 5 yang unik ketika kami sedang membangunkan permainan ini.

Artikel berterusan selepas iklan

“Sebagai contoh, menggunakan pencetus penyesuaian, kami menambah maklum balas sentuhan apabila anda menggunakan pelbagai jenis sihir. Kami mempunyai banyak mantra sihir yang berbeza yang boleh anda gunakan dalam permainan, dan perancang dan pereka duduk dan mengerjakan cara membezakan maklum balas yang anda dapatkan dari pengawal untuk setiap mantra sihir.”

Artikel berterusan selepas iklan

Kami pasti akan membuat anda dikemas kini kerana lebih banyak maklumat muncul mengenai Forspoken.

Mencari berita terkini mengenai siaran permainan yang akan datang? Lihat halaman berikut:

Masa pelepasan dan masa pelepasan yang dijangkakan: bilakah anda boleh bermain yang ditinggalkan?

Seni Utama dari Forspoken Menunjukkan Watak Utama Frey dengan Tangan Magicnya

Pukul berapa yang ditinggalkan dilepaskan? Forspoken dilancarkan pada 24 Januari sebagai tindakan baru-rpg dari pembuat Final Fantasy 15, dan seperti yang anda harapkan, yang datang dengan banyak jangkaan dan kebimbangan yang berlaku. Secara peribadi saya sangat menyukai pengembaraan Noctis dan Pals, tetapi mengakui bahawa dialog Forspoken sendiri yang sangat sedar dan keperluan sistem yang membingungkan saya merasakan sedikit ambivalen.

Setelah memainkan demo PS5, saya rasa permainan ini mendapat potensi, tetapi saya berminat untuk mendapatkan tangan saya pada pelepasan penuh di PC sebelum saya membuat keputusan. Dan saya pasti banyak pembaca kami juga! Baca di bawah untuk berlari penuh pramuat dan buka kunci masa untuk Forspoken, supaya anda dapat memulakan perjalanan anda melalui tanah Athia sebaik sahaja anda dapat.

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Forspoken Times

Forspoken akan mempunyai pelepasan global serentak, yang bermaksud bahawa masa pelepasan untuk anda akan berbeza -beza bergantung pada tempat di dunia anda. Permainan ini akan dibuka pada masa -masa berikut:

 • Pantai Barat AS: 8 pagi PST pada hari Selasa, 24 Januari
 • Pantai Timur AS: 11 pagi EST pada hari Selasa, 24 Januari
 • UK: 4 petang GMT pada hari Selasa, 24 Januari
 • Eropah Tengah: 5 petang CET pada hari Selasa, 24 Januari

Ini bermakna jika anda tinggal di, katakan, Australia atau New Zealand – atau sesungguhnya, di Jepun, di mana permainan itu dibangunkan – Forspoken sebenarnya dilancarkan pada hari berikutnya: Rabu, 25 Januari, pada waktu awal pagi (1 pagi JST , untuk rujukan).

Forspoken masa pramuat

Berita baik: Sekiranya anda telah diperintahkan secara digital secara digital-sama ada di Steam atau Games Games Store untuk PC, atau di PlayStation 5-anda boleh memulakan pramuat permainan sekarang. Preload bermula Ahad, 22 Januari 2023 pada waktu tengah malam Tempatan di semua wilayah.

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Sekiranya anda tidak dapat mencukupi barang -barang fantasi ini dari Square Enix, pastikan anda menyemak halaman kami yang memperincikan semua yang kami tahu mengenai Final Fantasy 16 yang akan datang.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Fantasi Ikut
 • Forspoken ikut
 • Pengeluaran bercahaya mengikuti
 • RPG Ikut
 • Square Enix Ikut

Ikuti semua topik Lihat 1 Lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Rebecca kini menghilangkan permainan pelbagai platform pada VG247, tetapi khabar angin mengatakan bahawa jika anda menyanyikan “podcast indiescovery” tiga kali di hadapan monitor PC anda, dia akan muncul semula di bahagian komen RPS.