Maklumat SeedType Minecraft, Finder Benih Minecraft ⛏��

4. . Sangat teruk sehingga sesetengah orang telah menggunakan pengeposan nama benih yang benar -benar menyinggung perasaan atau kasar, dibenarkan oleh fakta bahawa mereka ‘berkongsi’ dunia.

Minecraft Generator Benih

Alat ini menunjukkan beberapa maklumat mengenai biji minecraft.
Ia dibuat oleh panda4994.
Video ini diharapkan dapat memberi anda idea yang kasar tentang apa ini πŸ™‚

Hadnya adalah 32 huruf!

Semasa mencipta dunia minecraft, anda tidak boleh memasukkan lebih daripada 32 huruf sebagai benih di GUI.
.sifat pelayan minecraft.

Semasa memasukkan teks ke dalam medan benih minecraft akan mengira nombor dari itu.
Benih anda sebagai nombor adalah:

Anda memasukkan nombor tetapi ia diambil sebagai teks

Anda memasukkan nombor tetapi terlalu besar atau terlalu kecil.
. (formula yang digunakan)
Jadi benih anda sebagai nombor yang sah adalah:

Ini adalah benih istimewa.
Benih: 0

Anda memasukkan nombor yang sah
Nombor itu hanya diambil sebagai benih, tidak ada yang istimewa mengenainya.

Oleh itu, saya menjana benih rawak untuk anda sebagai minecraft juga akan dilakukan πŸ™‚
Benih:

Nombor sebenar untuk binatang itu!

Makna kehidupan alam semesta dan segalanya

Nombor dari hilang
Tidak tahu apa ini, tetapi di sini anda mendapat telur Paskah dengannya πŸ™‚

Bilangan binatang

Semoga berjaya dengan dunia itu.

Nombor antara 419 dan 421

!

!

Mungkin melalui teks (duh! Anda memasukkan teks)

.
.
Beberapa teks yang boleh anda gunakan:

Tidak ada teks yang akan mencipta benih ini.

Adalah mungkin untuk mendapatkan benih ini dengan memasukkan apa -apa atau 0 .
. Benih anda mungkin hasilnya.
.

Tidak mungkin dengan pilihan rawak
.

Mungkin dengan memasukkannya sebagai nombor

Adalah mungkin untuk mendapatkan benih ini dengan memasukkannya sebagai nombor.
Ini berlaku untuk semua biji kecuali 0 .
!

Tidak mungkin untuk mendapatkan benih ini dengan memasukkannya sebagai nombor.
Ini hanya berlaku untuk benih 0 !

Ini kebanyakannya teori. Tetapi jika anda menjana dunia Minecraft baru, dengan benih rawak, dalam versi Java yang sangat lama (e.. …
Dengan Java 1.5 dibebaskan jauh sebelum Minecraft wujud, tidak mungkin berlaku ini.

Ini kebanyakannya teori. .. .4..
Dengan Java 1..
Untuk benih anda, sangat jelas tidak benar, melihat tarikhnya.

Ia adalah salah satu daripada 65536 biji serupa

Ini berlaku untuk setiap benih. Pangkalan untuk benih ini adalah .
Beberapa biji yang sama:
Lebih banyak mengenai benih yang sama pada masa akan datang.

Benih Minecraft terbaik berkumpul di satu tempat

Pada minecraftseeds.. Mudah disusun mengikut edisi minecraft (java atau bedrock), versi dan biome. Anda juga boleh menggunakan input carian untuk mencari apa sahaja yang anda mahukan. .

Cari biji minecraft oleh penapis. Membolehkan anda cepat dan mudah mencari benih terbaik untuk pengembaraan anda yang seterusnya!

, edisi & versi!

Minecraft benih?

. Di bahagian atas anda akan melihat input yang dilabelkan Benih untuk penjana dunia. . Bila sekarang anda mengklik Buat Dunia Baru, . Tetapi pertama, pastikan anda bermain di !

Cukup klik butang “Muat naik Benih” dan isi input. Jangan lupa memberi kredit kepada diri sendiri!

Edisi minecraft Adakah saya ada?

Edisi Java Edisi Bedrock / Pocket adalah untuk semua platform lain seperti mudah alih dan konsol.

Minecraft sering melepaskan kemas kini baru. Beberapa kemas kini ini mengubah skrip generasi dunia. . Kadang -kadang merangkumi pelbagai versi dan kadang -kadang hanya untuk satu.

Pada Edisi Java Anda dapat melihat versi anda di pelancar di sebelah kiri, sebelum mengklik .

.

?

. . Setiap kali anda membuat dunia Minecraft baru, anda akan bertelur ke tempat yang belum pernah dilihat olehnya.

Bagaimana saya mencari biji untuk biome tertentu

Dengan minecraftseeds.

.

Forum Minecraft

Saya telah merenungkan konsep keseluruhan benih / dunia, cuba menentukan utiliti keseluruhan ciri ini, untuk melihat sama ada semua tenaga dan usaha ini – (bahagian khusus di forum tidak kurang, dengan senarai topik yang bergerak lebih cepat daripada tin diskaun Spam di kedai dolar pada hari sebelum 4 Julai. .

Pada dasarnya, soalan yang saya ajukan adalah, apa masalahnya?

Oleh itu, anda membaca Soalan Lazim Benih, dan mempunyai idea umum (mungkin lebih banyak idea yang samar. (Algoritma yang mengambil nombor rawak permulaan, menggunakan formula, dan kemudian menghasilkan hasil berdasarkan tersebut. !

. ! Sebelum anda mendapat semua keluar, apa yang anda lakukan adalah menggantikan satu proses rawak, (- kaedah standard di mana dunia dihasilkan dari benih yang diambil dari jam sistem anda ketika anda menekan butang Create) dengan satu lagi benih yang dijana secara rawak, kali ini Dipenikan seperti ahli silap mata yang menarik arnab dari topi mereka: dalam hal ini, anda menarik nombor (atau perkataan yang berubah menjadi angka melalui kod binari) dari otak manusia anda. Jadi apa yang anda lakukan adalah menggantikan satu jenis rawak, dengan jenis lain. Woo hoo?

? . Semua dunia, dalam teori, telah dibina. Kerana penjana bergantung pada nombor permulaan, dan kerana tidak ada bilangan yang anda boleh buat yang belum ada, tidak ada dunia yang belum ditentukan. !) Ya, ini adalah hipotetikal / teori, dan mungkin sedikit abstrak, tetapi ia berfungsi untuk menghilangkan idea bahawa pengguna menjaga dunia dengan datang dengan nama -nama yang hebat dan pelbagai ini. – . . . )


? . . Tidak ialah generasi itu masih benar -benar, baik, rawak. Anda akan mempunyai nasib yang sama dalam menjana dunia yang mempunyai ciri -ciri yang anda lebih suka menggunakan biji yang anda masukkan, vs biji yang dihasilkan secara automatik. . . . .

Manfaat Ya adalah bahawa jika anda melakukan secara rawak menanam dunia yang anda fikir benar -benar keren, jika anda ingat nama / kod benih anda, anda sentiasa boleh mencipta semula dunia itu. Woo hoo? Nampaknya saya suka butang simpan cukup banyak memberi manfaat kepada anda. Saya menjana dunia yang sejuk, apa yang perlu saya lakukan? Saya menyimpannya. Tidak ada nama benih yang ditangkap secara berasingan dalam hamparan Excel yang diperlukan! IMHO, keupayaan baru untuk menamakan dunia yang anda simpan mempunyai setanding, jika tidak lebih, utiliti daripada penjana.

?? Apakah perjanjian nya? ?? (Atau protein soya yang diubah suai jika anda begitu cenderung gastronomi. ) Nah, jika anda ingin membongkar kiraan pos anda di forum, ciri ini hebat. Ok itu agak sinis, tetapi ia membawa kepada banjir apa yang saya suka memanggil spam benih & di forum.

. (Jadi sekarang kita telah ditentukan secara rawak (oleh manusia) benih terpilih yang menghasilkan dunia rawak yang mengakibatkan pengeposan rawak! R^3) Jadi itu perkara yang betul? Perkongsian bagus selepas semua. . Ia mempunyai semua yang saya cari. Saya hantar di forum supaya semua orang dapat melihat betapa hebatnya dunia benih “rawak”. Mari kita merenung yang akan kita?

Adakah dunia saya benar -benar hebat?
Semua dunia, sementara mereka unik pada skala terhingga, akhirnya menjadi seragam ketika mereka berkembang. Proses Generasi Dunia membawa kepada pengedaran biomes. . Jadi betapa uniknya dunia anda? Dalam gambaran besar, tidak banyak. (Berdasarkan Soalan Lazim Benih! Topik)

Dan kemudian ada isu subjektif. Saya dengan rendah hati menganggap dunia saya dihasilkan dengan nama benih “rawak” adalah hebat, tetapi orang lain mungkin berfikir bahawa. Saya mungkin sangat suka banyak gunung, sementara anda lebih suka bergulir bukit dengan banyak hutan. Ini dapat disusun melalui proses pengumpulan benih dan pengkategorian yang betul. Pasti. Mungkin. Tetapi ini bermakna seseorang mesti membuat proses pengkategorian yang bermakna dan menyusun nama benih mengikut apa yang dihasilkan. Itu banyak kerja. Dan kemudian ada yang dihasilkan oleh produk (yang juga bagus untuk pertandingan pos: pertandingan benih duel, dan dunia / biji saya lebih baik daripada dunia / biji benih anda. ) Izinkan saya mengingatkan semua orang yang terlibat dalam kebodohan ini. .

Sebaliknya.
Saya juga menghabiskan berjam -jam pemijahan dunia selepas dunia, cuba mendapatkan tempat bertelur di tempat selain pantai / laut biome, – tempat dengan beberapa pemandangan yang sangat dinamik. Jadi titik spawn saya dekat dengan kawasan yang saya mahu membina pangkalan utama saya. Ini adalah keinginan yang cukup biasa untuk bertelur dalam biome yang anda sukai, dengan beberapa pemandangan tempatan yang sangat menarik minat anda. . Tidak ada yang menikmati jog lama kembali ke pangkalan, (dengan harapan bahawa barang -barang anda semua akan berada di titik kematian terakhir anda), terutamanya ketika anda baru saja meninggal dunia. (Creepers akan merayap! ) Jadi, jika seseorang menyiarkan bahawa mereka mempunyai dunia yang hebat, dan ia mempunyai semua ciri yang saya suka, maka saya boleh menggunakan benih mereka dan bertelur di dalamnya dan mendapatkan akses kepada ciri -ciri tersebut. Masalah diselesaikan (dan dengan itu pembenihan berguna) !! Er, baik, mungkin tidak. Dunia mungkin sama tetapi titik bertelur kini rawak. Jadi sekarang masalahnya pada dasarnya sama, hanya dalam urutan terbalik. Saya mempunyai dunia yang hebat, tetapi spawn sekali lagi jauh. Saya mungkin bertuah dan bertelur dekat dengan tempat yang saya mahukan, tetapi itu, di sini ia datang lagi, benar -benar rawak.

Kembali ke persegi, aka tidak cerut.

1. Semua jenis hiperaktif dalam forum (ada yang lebih baik, lebih teruk lagi, tetapi forum awamnya begitu wut r u gna lakukan, eh?)

1. Tidak ada yang mewujudkan dunia untuk pertama kalinya. Pada dasarnya, mereka semua sudah dibina.

2. Hasil pemandangan yang menakjubkan adalah fenomena tempatan, yang akhirnya akan meniru di mana -mana. Sekiranya anda bersedia mengembara ke dunia anda, akhirnya anda akan menemui sesuatu yang anda fikir adalah hebat.

. Kecuali anda dapat mengawal spawn anda, masalah rawak – mendapatkan ciri -ciri yang baik dekat dengan spawn anda, tetap sama.

4. Spawn-Fest telah membawa kepada Spam-Fest. Sangat teruk sehingga sesetengah orang telah menggunakan pengeposan nama benih yang benar -benar menyinggung perasaan atau kasar, dibenarkan oleh fakta bahawa mereka ‘berkongsi’ dunia.

Sebagai alternatif, saya akan mencadangkan bahawa penyelesaian yang lebih baik akan menjadi:

J: Benarkan orang menetapkan spawns mereka. Dalam inventori anda, anda mempunyai blok spawn ajaib ini. Letakkan di mana yang anda mahukan, dan itulah titik bertelur anda.

. Jumlah rawak = jumlah hasil keseragaman menghalang kreativiti. Biarkan pengguna memilih jenis bioma yang mereka mahu mainkan, dan kekerapan kejadian biomes tersebut.

Sudah tentu, tidak menjadi pengkod, saya tidak pasti betapa munasabahnya ini, tetapi saya tahu bahawa penciptaan dunia yang melelong sehingga anda mendapat yang anda suka tidak menyeronokkan – (saya menghabiskan 3 jam sekali hanya berusaha untuk mendapatkan dunia yang menarik minat saya dekat dengan spawn saya. Masa untuk mendapatkan kehidupan. ) Dan pilihan Nama Benih / Benih Penjana, sementara menarik, masih mewujudkan dunia rawak, atau, jika dikongsi, rawak menanam. Jadi satu langkah ke hadapan, satu langkah mundur. Minecraft hustle. – Cue disko muzik untuk pudar.