Lima Malam di Freddy S 4 | Lima Malam di Freddy S Wiki | Fandom, lima malam di Freddy S 4 | Lima Malam di Freddy S Wiki | Fandom

Lima Malam di Freddy S 4

Anda hanya mempunyai lampu suluh untuk melindungi diri anda. Ia akan menakutkan perkara -perkara yang mungkin merayap di hujung lorong, tetapi berhati -hati, dan dengar. Sekiranya ada sesuatu yang terlalu dekat, maka lampu bersinar di matanya akan menjadi akhir anda.”

Lima Malam di Freddy’s 4

Lima Malam di Freddy’s 4, asalnya dinamakan Lima Malam di Freddy’s: Bab Akhir Dalam pembangunan, adalah permainan seram survival titik dan klik indie yang dibangunkan oleh Scott Cawthon, dan ansuran keempat dari Lima malam di freddys siri. Permainan ini adalah prequel untuk Lima Malam di Freddy’s 2, dan berlangsung pada tahun 1983, secara kronologi menjadi permainan pertama dalam siri ini. [1]

Kandungan

Ringkasan []

Kali ini, keganasan telah mengikuti anda pulang.

Dalam bab terakhir ini lima malam di kisah asal Freddy, anda mesti sekali lagi mempertahankan diri terhadap Freddy Fazbear, Chica, Bonnie, Foxy, dan lebih buruk lagi perkara yang bersembunyi di bayang -bayang. Bermain sebagai seorang kanak -kanak yang peranannya belum diketahui, anda mesti melindungi diri anda sehingga jam 6 pagi dengan menonton pintu, serta menangkis makhluk yang tidak diingini yang boleh menceburkan diri ke dalam almari anda atau ke tempat tidur di belakang anda.

Anda hanya mempunyai lampu suluh untuk melindungi diri anda. Ia akan menakutkan perkara -perkara yang mungkin merayap di hujung lorong, tetapi berhati -hati, dan dengar. Sekiranya ada sesuatu yang terlalu dekat, maka lampu bersinar di matanya akan menjadi akhir anda.

Permainan []

Titlescreenbg

Lima Malam di Freddy’s 4 adalah pemergian dari format siri konvensional dalam pelbagai cara. Terutama, bukannya bermain sebagai pengawal keselamatan di pejabat yang mempertahankan diri terhadap animatronics roaming, protagonis utama adalah seorang kanak-kanak di bilik tidur mereka yang menangkis versi yang sangat besar dari watak-watak asal yang terkenal.

Daripada mempunyai monitor untuk menangkis animatronics, pemain harus sebaliknya memeriksa pintu, almari, dan katil dan menggunakan lampu suluh untuk menangkis mana -mana animatronics mimpi buruk di luar bilik, bergantung pada bunyi alam sekitar untuk mengetahui apakah ada sesuatu yang menghampiri atau tentang serang.

Juga, di mana permainan terdahulu dapat dimainkan dengan mengklik antara skrin dan pertahanan, laju di mana permainan dimainkan mesti diperlahankan dengan ketara, sebagai bergerak tanpa menunggu isyarat dapat dengan mudah mengakibatkan a Permainan tamat.

Untuk maklumat dan strategi khusus setiap malam, lihat di sini.

Bintang []

Lima Malam di Freddy’s 4 adalah permainan kedua dalam siri ini untuk menampilkan lebih daripada 3 bintang:

 1. Satu untuk mengalahkan malam 5. (Lihat di sini untuk strategi)
 2. Satu untuk mengalahkan malam 6. (Lihat di sini untuk strategi)
 3. Satu untuk mengalahkan malam 7 aka mimpi ngeri. (Lihat di sini untuk strategi)
 4. Satu untuk mengalahkan Malam 8 aka 20/20/20/20 mod. (Lihat di sini untuk strategi)

Terdapat 6 bintang tambahan untuk dibuka dengan mengalahkan mod mimpi buruk dengan pelbagai cabaran yang diaktifkan. Perhatikan bahawa bintang -bintang ini tidak dapat diperoleh semasa menggunakan curang. Lihat di sini untuk strategi.

 1. Satu untuk menyelesaikan cabaran mod buta.
 2. Satu untuk menyelesaikan Cabaran Mad Freddy.
 3. Satu untuk menyelesaikan Cabaran Insta-Foxy.
 4. Satu untuk menyelesaikan malam dengan ketiga -tiga cabaran yang diaktifkan pada masa yang sama.
 5. Satu untuk menyelesaikan cabaran mimpi buruk semua.
 6. Satu untuk menyelesaikan cabaran mimpi buruk dan mod buta pada masa yang sama.

Pembangunan []

Permainan ini pertama kali diumumkan sejurus selepas Scottgames.Teaser topi yang hilang com telah disiapkan. Penggoda pertama mendedahkan animatronic beruang mimpi buruk, kemudian diturunkan menjadi mimpi buruk Freddy. Tiga penggoda seterusnya menunjukkan lebih banyak Animatronics Nightmare, Nightmare Bonnie, Nightmare Chica, dan Nightmare Foxy. Penggoda kelima mendedahkan topi dan bowtie mimpi ngeri Fredbear di bawah perhatian. Tidak lama selepas itu, imej mimpi ngeri Fredbear sendiri muncul, dalam greyscale kecuali topi dan tali lehernya. Penggoda ketujuh dan terakhir mendedahkan Plushtrap dan lorong.

Pada 23 Julai 2015, Scott mengeluarkan Lima Malam di Freddy’s 4 Di halaman Steamnya, halaman yang mengandungi pelbagai tangkapan skrin dalam permainan dan treler.

Penerimaan []

Penerimaan
Skor agregat
Agregator Skor
GameRankings 53.33% (PC) [2]
70% (iOS) [3]
Metacritic 51/100 (PC) [4]

Lima Malam di Freddy’s 4 diterima terutamanya ulasan bercampur dari pengkritik profesional. Permainan ini diberikan skor agregat 53.33% dari GameRankings berdasarkan 3 ulasan dan 50/100 dari Metacritic berdasarkan 5 ulasan.

Tidak seperti tiga ansuran sebelumnya, bagaimanapun, pengkritik sebahagian besarnya dibahagikan antara satu sama lain pada beberapa faktor yang dibentangkan oleh permainan keempat. The Escapist dan Gamezebo memuji permainan untuk persekitaran yang sengit, jalan cerita yang lebih gelap dan emosi, bunyi suasana yang menyeramkan, dan jumpscares yang menakutkan, sementara pengulas seperti Destructoid mengkritik faktor -faktor yang sama, menyatakan mekanik baru adalah “helah yang mudah, kusam, jelas”, dan menyatakan keliru dengan apa yang perlu dilakukan beberapa kali.

Trivia []

 • Permainan keempat mempunyai banyak perbezaan yang ketara dari tiga perlawanan sebelumnya, termasuk:
  • Ini adalah satu -satunya permainan yang kekurangan monitor sepenuhnya.
  • Ini adalah permainan pertama di mana pemain boleh berjalan/bergerak secara fizikal.
  • Ini adalah permainan pertama tanpa jenis lelaki telefon.
   • Walau bagaimanapun, panggilan malam 1 dari permainan pertama boleh didengar di salah satu bunyi ambien permainan.
   • Walau bagaimanapun, kemas kini ini tidak ditunjukkan di pelabuhan mudah alih permainan.
   • Ini juga satu -satunya permainan dalam siri yang tidak menampilkan dialog yang disuarakan.

   Rujukan []

   1. ↑ https: // www.Reddit.com/r/fivenightsatfreddys/komen/7b27bf/game_theory_fnaf_the_final_theory_five_nights_at/dpf8b3p/?konteks = 3
   2. ↑ “Lima Malam di Freddy’s 4 untuk Ulasan PC – GameRankings”. GameRankings. CBS Corporation. Diperoleh pada 13 Ogos 2015.
   3. ↑ “Lima Malam di Freddy’s 4 untuk ulasan iOS – GameRankings”. GameRankings. CBS Corporation. Diperoleh pada 13 Ogos 2015.
   4. ↑ “Lima Malam di Freddy’s 4 untuk Ulasan PC – Metacritic”. Metacritic. CBS Corporation. Diperoleh pada 13 Ogos 2015.

   Lima Malam di Freddy’s 4

   Lima Malam di Freddy’s 4, Asalnya dikenali sebagai Lima Malam di Freddy’s 4: Bab Akhir, adalah ansuran keempat di Lima malam di freddys siri. Ia diumumkan di laman web Scott Cawthon pada 27 April 2015, dengan pelepasan yang dijadualkan pada 8 Ogos 2015. Permainan ini tiba -tiba dikeluarkan pada 23 Julai, 2015. Walaupun menyimpan tema Halloween, permainan ini menerima dua kemas kini utama pada 31 Oktober. Ini akhir kisah asal.

   Kandungan

   Ringkasan

   “Kali ini, keganasan telah mengikuti anda pulang.

   Dalam bab terakhir ini lima malam di kisah asal Freddy, anda mesti sekali lagi mempertahankan diri terhadap Freddy Fazbear, Chica, Bonnie, Foxy, dan lebih buruk lagi perkara yang bersembunyi di bayang -bayang. Bermain sebagai seorang kanak -kanak yang peranannya belum diketahui, anda mesti melindungi diri anda sehingga jam 6 pagi dengan menonton pintu, serta menangkis makhluk yang tidak diingini yang boleh menceburkan diri ke dalam almari anda atau ke tempat tidur di belakang anda.

   Anda hanya mempunyai lampu suluh untuk melindungi diri anda. Ia akan menakutkan perkara -perkara yang mungkin merayap di hujung lorong, tetapi berhati -hati, dan dengar. Sekiranya ada sesuatu yang terlalu dekat, maka lampu bersinar di matanya akan menjadi akhir anda.”

   Watak diperkenalkan

   Animatronics

   • Mimpi ngeri Freddy
   • Nightmare Bonnie
   • Nightmare Chica
   • Foxy mimpi ngeri
   • Mimpi ngeri Fredbear
   • Plushtrap
   • Boy belon mimpi ngeri
   • Jack-O-Bonnie
   • Jack-O-Chica
   • Mimpi ngeri
   • Mimpi ngeri
   • Mimpi ngeri

   Manusia

   Penerimaan

   Lima Malam di Freddy’s 4, berdasarkan lebih daripada 2,300 ulasan pada permainan Wap halaman, sangat positif dengan 96% ulasan yang positif.

   Nic Rowen of Destructoid Memberi permainan 4/10, memetik masalah dengan mekanik pernafasan, siri dan bahawa “peraturan tidak merasa ketat. Perkara -perkara yang sloppier, dengan lebih banyak tekaan dan peluang dibakar ke dalam pengalaman. Semasa saya mati, saya sering tidak tahu apa yang saya buat salah. Semasa saya berjaya, saya tidak selalu pasti mengapa. Kematian yang mengecewakan dan kemenangan yang tidak diperolehi sama -sama tidak memuaskan dengan cara mereka sendiri.”

   Halaman ini mengandungi spoiler yang tidak bertanda untuk Lima malam di freddys, Lima Malam di Freddy’s 2, dan Lima Malam di Freddy’s 3. Anda telah diberi amaran!

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/dkghwin.jpg

   Helo, dan Welc. Baiklah, saya rasa tidak ada alasan untuk menyambut anda di rumah anda sendiri. Tetapi hei, selamat; Anda akan pergi ke pesta di Fredbear’s Family Diner! Apa? Anda tidak suka di sana? Animatronics merayap anda? Baiklah, jangan risau, tidak seperti mereka boleh merangkak ke rumah anda apabila mereka mahu, betul?

   Kecuali mereka boleh – dan mereka lakukan. Atas sebab tertentu, mereka kelihatan jahat dan jahat. Oh, dan Mereka datang untuk anda. Nasib baik, anda boleh membuangnya dengan lampu suluh anda dan menyimpannya dari bilik anda dengan pintu anda jika anda melihat atau mendengarnya datang. Hanya bertahan selama lima hari sehingga anda dapat pergi ke pesta anda dan semoga semuanya akan baik -baik saja!

   Lima Malam di Freddy’s 4 adalah ansuran keempat di Lima malam di freddys Francais Permainan Strategi Horror oleh Scott Cawthon. Permainan ini dikeluarkan pada 23 Julai 2015. Permainan ini jauh berbeza daripada ansuran sebelumnya: dan bukannya memberi anda kamera untuk memantau, permainan ini membolehkan anda bergerak di sekitar bilik tidur anda, membiarkan anda memeriksa pintu, katil, dan almari – dan animatronics yang biasa berdiri ketika anda melihat mereka sekarang bergerak dengan bebas walaupun anda menatapnya dengan tepat di mata yang menyeramkan.

   Anda boleh menonton treler di YouTube dan membeli permainan di Steam dan Google Play.

   Permainan ini pada asalnya bertujuan untuk dikeluarkan di Halloween, tetapi sejak permainan asas telah selesai, Scott telah menggunakan tarikh ini untuk dua siaran. Siaran pertama adalah kemas kini kandungan ke permainan asas, yang termasuk menu cheat, mod cabaran, dan sentuhan kepada “minigame biasa”. Siaran kedua adalah “edisi Halloween” khas permainan, dengan watak -watak yang berubah dan ciri -ciri kosmetik lain dalam perayaan percutian. Tidak seperti permainan asas, Scott secara langsung menyatakan bahawa edisi Halloween bukan kanun.

   Laman web Scott dikemas kini dengan versi mimpi buruk animatronics baru seperti BB, Boneka dan Mangle. Teaser lain menampilkan swap palet oren Chica dan Bonnie.

   Apa yang anda fikir anda sedang membaca?

   Buka/tutup semua folder

   • The ’80s: permainan berlangsung pada tahun 1983. Perhatikan walaupun disebabkan oleh rujukan berterusan kepada gigitan ’87 dalam bahan promosi- yang telah diedit untuk menghilangkan sebahagian besar rujukan ini- banyak individu menganggapnya 1987.
   • Pembunuhan yang tidak disengajakan: Remaja tidak bermaksud untuk gurauan mereka akhirnya menjadi sangat mematikan.
   • Semua rusa yang lain: Anak yang menangis sangat tersirat untuk dibenci oleh semua anak lain, sehingga dan termasuk abangnya sendiri.
   • Situasi yang samar -samar: Buku panduan akhirnya akan membersihkan beberapa butiran, iaitu identiti yang dikatakan oleh anak dan saudaranya, tetapi berakhirnya masih belum jelas. Siapa sebenarnya yang bercakap dengan anak itu, dan apa maksudnya dengan “meletakkan anda kembali bersama”?
   • Dan saya mesti menjerit:
    • Sekiranya Fredbear dan Animatronics yang lain dihantui semasa pesta ulang tahun kanak -kanak, ia hanya menambah satu lagi lapisan seram dan kesedihan. Bayangkan terperangkap dalam animatronic yang dicipta untuk tujuan tunggal untuk menghiburkan kanak -kanak, dan kemudian sekumpulan anak lelaki jahat mendorong anak ke dalam mulut anda. Anda tahu dia tidak sepatutnya berada di sana, tetapi tidak ada yang boleh anda lakukan; Anda tidak boleh menentang pengaturcaraan anda. Anda tidak boleh membuka mulut anda lebih luas sehingga dia dapat menarik diri, anda tidak dapat menggerakkan tangan anda untuk menariknya keluar dari mulut anda, bahkan tidak dapat menghentikan mulut anda dari mengepakkan kepala anak. Anda meneruskan dengan persembahan anda, tidak dapat menghentikan diri anda, dan mendengar kerumitan yang menyakitkan ketika anda menggigit kehendak anda, merasakan darah tuangkan dari mulut anda, dan menonton sebagai ketawa sekali lagi bertukar menjadi menjerit.
    • Nasib protagonis (nampaknya awal) selepas mengatakan kemalangan malang .
    • “Adakah saya saya” muncul di Bonnie, Chica, dan penggambaran imej animatronic baru � kemungkinan besar merujuk kepada kata -kata arka “itu saya” dari permainan sebelumnya.
    • “Nightmare” juga layak, kerana ia muncul dalam beberapa gambar penggoda pertama.
    • “[x] malam hingga pesta” adalah bagaimana permainan label malam individu kali ini.
    • “Esok adalah hari yang lain” juga dikira, dikatakan pada akhir setiap minigame.
    • “Saya masih di sini” dari 3 secara ringkas muncul di sini, juga � ia bercakap dengan anak itu selepas pesta ulang tahunnya yang buruk berakhir dengannya mati.
    • “Ingat apa yang anda lihat” muncul beberapa kali.
    • The Nightmare Freddy Teaser sangat mirip dengan Freddy yang layu penggoda untuk Freddy’s 2.
    • Permainan ini dapat digambarkan sebagai versi mimpi buruk permainan pertama. Bonnie dan Chica cuba masuk dari kiri dan kanan anda; Foxy mempunyai tempat bersembunyi yang perlu anda periksa secara teratur; Dan Freddy boleh menyerang tanpa sebarang amaran kecuali anda sentiasa memerhatikannya.
    • Animatronics Nightmare berdasarkan reka bentuk yang rosak dari Lima Malam di Freddy’s 2, Terutama ketara dengan Chica dan Foxy, dan kehadiran butang pada Bonnie dan Freddy.
    • Plushtrap adalah anak patung bonnie musim bunga yang sangat usang dengan mata yang sangat besar, kosong, dan gigi yang kelihatan kelihatan.
    • Jika tidak dialakkan: Anak yang menangis menyukai anak patungnya yang lain dari watak Freddy, walaupun dia terkejut dengan animatronik yang sebenarnya. Dia menganggap mereka satu -satunya kawannya.
    • Peranan Purpleguy dikurangkan dengan teruk dari tiga perlawanan terakhir � dia hanya muncul dalam cameo, meletakkan seseorang di dalam Suit Bonnie Spring.
    • Hantu anak -anak yang dibunuh juga. Dalam semua permainan lain, mereka adalah kekuatan di belakang acara permainan. Di sini? Itu hanya saudara lelaki yang menangis. Kecuali lima anak yang dia jumpai dalam minigame pasca malam 3 adalah semangat mereka yang menghampiri dia, dan Plush Fredbearnya benar-benar dihantui oleh salah seorang daripada mereka.
    • Ya, anda boleh membunyikan hidung Freddy lagi (kali ini versi mainan mewah dia). Melakukannya sebanyak 20+ kali berturut -turut akan memanggil mimpi ngeri, tanpa mengira malam, untuk permainan segera.
    • Apa yang nampaknya gambar keluarga Scott Cawthon dapat dilihat di dinding lorong kiri. Jadi, ahem, adalah Scott ayah anak itu? Teori berlimpah (walaupun mungkin tidak).
    • Pada waktu malam 1, terdapat ucapan hitam yang lemah yang sebenarnya adalah panggilan malam lelaki 1 panggilan dari FNAF 1, dibalikkan dan diputarbelitkan.
    • Final Boss: Nightmare Fredbear bertindak sangat seperti satu, kerana dia adalah satu -satunya animatronic mimpi buruk pada malam kelima dan boleh menyerang anda dari mana -mana tempat yang lain boleh. Semasa dia digantikan oleh Nightmare in Night 7 (secara kanonik malam tadi), mimpi ngeri Fredbear masih terasa seperti bos terakhir, kerana cerita permainan berakhir dengan malam 6 (menyelesaikan malam 7 hanya memberi anda dengan bintang dan kotak yang dikunci selama-lamanya di atas ).
    • Permainan tamat:
     • Walaupun permainan sebelumnya mempunyai permainan di atas skrin, permainan ini hanya menunjukkan skrin dibanjiri dengan spatters darah.
     • Sekiranya anda kalah pada “Fun with Plushtrap”, skrin yang dipenuhi darah yang sama ditunjukkan (tetapi ia memudar dengan cepat) dengan kapsyen yang mengatakan “terlalu buruk.”
     • Setelah duduk di luar fokus dalam permainan kedua dan menjadi gangguan yang tidak benar di tempat ketiga, Freddy muncul dalam imej penggoda pertama untuk FNAF 4 dan memberi kita a tegas peringatan mengapa dia memiliki tajuk antagonis.
     • Bonnie bahkan tidak muncul sebagai gangguan FNAF 3, Tetapi dia kembali dalam permainan ini dengan baik pulih mimpi buruk yang sama. Dia adalah animatronic yang paling menonjol di dalam treler � dan adalah orang yang memberikan ketakutan lompatan wajib pada akhirnya.
     • Golden Freddy, yang hanya menjadi cameo dalam permainan ketiga, membuat pulangannya sebagai identiti asalnya, Fredbear. yang memberi inspirasi kepada mimpi ngeri Fredbear.
     • Mangle, budak belon, dan boneka kembali dalam kemas kini Halloween sebagai musuh tulen yang boleh membunuh anda. Dalam permainan sebelumnya, mereka tidak berpengalaman- halusinasi.
     • Memeriksa almari mempunyai kemungkinan disambut oleh Foxy yang melekat kepalanya keluar pintu, disertai dengan coretan ringkas namun masih berkesan dari Jumpscare Game.
     • Saudara lelaki protagonis mempunyai hobi melompat dari pelbagai tempat bersembunyi di topeng foxy dan menjerit.
     • Mimpi ngeri dan mimpi ngeri kekurangan animasi jumpscare tradisional; Ditangkap oleh mereka mengakibatkan pemotongan kepada imej pegun watak dengan bunyi statik yang bermain di atasnya, diikuti dengan permainan menetapkan semula.
     • The Freddles. Belokkan punggung anda terlalu lama dan lebih banyak daripada mereka berkumpul, hanya berlari apabila anda menyinari lampu suluh anda pada mereka. Gagal berbuat demikian dan mimpi buruk Freddy akan datang selepas anda tidak lama selepas tiga daripadanya berkumpul.
     • Plushtrap adalah musuh dalam keseronokan dengan minigames plushtrap. Matlamatnya adalah untuk menyalakannya pada waktu tertentu untuk membuatnya berhenti di salib di lantai dan memenangi peluang untuk memulakan malam berikutnya pada pukul 2.

     • Permainan Bukan Standard Lebih: Jika anda ditangkap oleh mimpi buruk, permainan akan ditetapkan semula, seperti bagaimana dalam permainan pertama yang ditangkap oleh Golden Freddy akan merosakkan permainan.
     • Oddball dalam siri ini: Permainan ini berlaku di sebuah rumah dan bukannya pertubuhan titul (yang masih dilihat di antara minigames antara malam), protagonis adalah seorang kanak-kanak dan bukan pengawal keselamatan, kamera tidak hadir, dan cerita itu menyimpang dari plot pembunuh bersiri utama dan memberi tumpuan kepada peristiwa -peristiwa yang membawa kepada gigitan animatronic (walaupun bukannya pada tahun 1987) . Tidak seperti contoh lain dari trofi ini, ini sebenarnya merupakan aspek yang dirayakan dari ansuran ini.
     • Oh, omong kosong!: Anak yang menangis dan plushinya mempunyai beberapa saat, terutama di mana penyalahgunaan saudaranya terlibat.
      • Setiap kali anak itu takut oleh abangnya.
      • Apabila seseorang melihat anak di restoran keluarga Fredbear dan orang dewasa dalam saman Fredbear mula mengejarnya.
      • Ketika kanak -kanak terkunci di bilik alat ganti dan terhenti untuk melarikan diri.
     • Villainy Pragmatik: Anak, sementara yang terjebak di restoran Fredbear, dapat melihat sekilas William Afton, yang membantu pekerja lain dengan saman Spring-Lock. Semasa berlari dari seorang lelaki dalam saman kuning, kanak -kanak itu menyembunyikan di bawah meja dan masuk ke dalam kedudukan janin yang bermasalah. Kerana pekerja lain masih ada, lelaki ungu itu menyapu anak.
     • Paranoid yang betul: Anak ini adalah satu -satunya orang dalam permainan yang takut dengan restoran Fredbear dan animatronics yang dibunuh, dihantui. Walaupun Afton jelas masih mempunyai pekerjaannya dengan ketara bahawa pembunuhan itu masih belum diketahui anak -anak yang dia lihat dalam perjalanan pulang mengesahkan ketakutannya.
     • Lindungi Rumah Ini: Daripada Pizzeria, Animatronics telah memutuskan untuk mengganas rumah yang tidak berdaya. Terlalu buruk tidak ada kamera mewah untuk melihat mereka datang atau membantu menghalang mereka.
     • Ingat lelaki baru?: Dielakkan oleh animatronic emas yang baru, yang sebenarnya bentuk asal Golden Freddy. Kami juga belajar dia Fredbear, dari Fredbear’s Family Diner, seperti yang dinamakan dalam permainan kedua.
     • Yang mendedahkan:
      • Nama sebenar Golden Freddy ialah Fredbear.
      • Mangle muncul di rumah kanak -kanak. Toy Freddy, Toy Bonnie, dan Toy Chica juga muncul sebagai mainan yang dimiliki oleh anak tempatan. Selepas kemas kini Halloween, terdapat “Fun with Boy Boy”, yang sangat menunjukkan bahawa kanak -kanak menyedari kewujudan BB yang asal. Dengan pengesahan tidak langsung oleh Scott bahawa permainan berlaku pada tahun 1983, semua ini bermakna bahawa animatronics mainan tidak diperkenalkan pada tahun 1987; Mereka telah wujud sejak lama sebelum itu (mungkin sebagai senarai selari geng fazbear asal).
      • Kanak -kanak yang anda kendalikan di minigames adalah mangsa kecederaan otak yang malang dan maut. Abangnya dan beberapa kawan abang mengangkat anak itu ke arah Fredbear semasa pesta ulang tahun kanak -kanak sebagai gurauan. Kanak -kanak itu akhirnya dihancurkan di rahang Fredbear.
     • Mengkaji semula akar:
      • Ia kembali ke permainan pertama, bahkan ke susun atur bilik anda mencerminkan penampilan pejabat pertama.
      • Animatronics utama sekali lagi yang asal empat/lima, sekali lagi dengan Bonnie menyerang dari kiri, Chica menyerang dari kanan, dan Foxy bersembunyi di belakang sesuatu. Watak dari permainan kedua tidak hadir dalam permainan sebenar, tetapi mempunyai tampil dalam minigames.
     • Peraturan Simbolisme: Nightmare nampaknya mempunyai otak manusia sebagai sebahagian daripada exoskeleton/guamannya. Walaupun ini seolah -olah tidak masuk akal selain daripada menyeramkan, ia sebenarnya merupakan metafora yang sangat tidak menyenangkan kepada seluruh hantu dalam keadaan mesin yang berlaku dengan animatronics: minda manusia yang mengawal badan robot.
     • Gag Running:
      • Anda boleh membunyikan hidung Freddy lagi, kali ini dengan plushie di atas katil anda.
      • Kipas kembali sekali lagi. Tetapi kali ini, ia tidak berfungsi
     • Cangkuk sekuel:
      • Mengalahkan malam “Nightmare” yang istimewa menjaringkan skrin dengan dada terkunci � berbentuk seperti kepala anak -anak yang menangis dalam minigames permainan sebelumnya, lengkap dengan “air mata” � yang membayangkan lebih banyak rahsia lagi yang akan diturunkan. Ini akan ditutup, setiap keputusan Scott.
      • Scottgames menunjukkan teks “The End. Terima kasih kerana bermain!”Mencerahkan imej (tentu saja) mendedahkan ia sebenarnya mengatakan” akhir?”
     • Siri Fauxnale: Permainan ini pada asalnya bertujuan untuk menjadi permainan terakhir dalam siri ini. Walau bagaimanapun, Scott semakin tidak berpuas hati dengan bercerita samar -samar permainan dan memutuskan untuk meneruskan siri ini.
     • Tembak Anjing Shaggy: Anak itu mati kematian yang sangat kejam di tangan kakaknya, yang tidak melakukan apa -apa tetapi menyeksa hari budak lelaki itu.
     • The yang dipanggil pengecut: Anak yang menangis, yang selalu menangis dan membenci restoran Fredbear. Namun, sesiapa di dalam kasutnya akan terkejut dengan seorang pembuli abang yang menakutkannya secara teratur, untuk tidak mengatakan apa -apa yang dia betul -betul paranoid tentang restoran yang diberikan apa yang berlaku kepadanya pada hari lahirnya . Dia berpegang teguh dengan bantuan Fredbear, semua perkara dipertimbangkan.
     • Seseorang Tidak Suka Raymond: Kami akhirnya dapat melihat seorang anak yang tidak baik dengan rakan-rakan yang terkenal kepada semua anak dan melihat mereka sama seperti mereka yang luar biasa. Walaupun dia suka plushies, animatronics meninggalkan dia benar-benar takut.
     • Stealth Prequel: Seperti permainan kedua, cutscenes di antara malam menjelaskan bahawa anda berada dalam tempoh masa sebelum permainan pertama, terutamanya ketika restoran keluarga Fredbear masih terbuka.
     • Menghisap e. Keju: Freddy Fazbear’s Pizza tidak muncul, tetapi leluhurnya, Fredbear’s Family Diner, tidak di minigames. Protagonis benci berada di sana, dan benar -benar ketakutan terhadap animatronics. Lebih buruk lagi, di sinilah pesta ulang tahunnya diadakan.
     • Hasil yang menghairankan: Protagonis Big Brother Bully dan kawan -kawannya melekat kepala anak di rahang Fredbear semasa rutin lagu. Bukan sahaja Fredbear adalah saman kunci spring, dengan terlalu banyak mekanisme kuat yang dapat merobek seorang lelaki dewasa untuk reben dalam beberapa saat, tetapi tengkorak seorang anak hanya 1/8 yang kuat seperti orang dewasa. Kepala anak itu benar -benar dihancurkan oleh gerakan rahang yang diprogramkan Fredbear setelah sedikit rintangan.
     • Remaja adalah Monsters: Selepas Malam 5, watak pemain Big Brother Bully dan kawan -kawannya mendorongnya ke dalam mulut Fredbear Animatronic terhadap kehendaknya.
     • Perkara -perkara yang pergi “benjolan” pada waktu malam: Mimpi ngeri adalah versi Fredbear dan rakan -rakan yang mengerikan, yang secara jelas bersembunyi di kawasan gelap watak pemain di rumah dan di dalam almarinya.
     • Trauma Conga Line: Permainan ini adalah satu yang besar untuk anak yang menangis. Dia secara konsisten disalahgunakan oleh keluarganya � saudaranya menguncinya di dalam biliknya, sementara ibu bapanya meninggalkannya di restoran yang dia benci dan kemudian memaksa dia pergi ke sana untuk ulang tahunnya. Semua ini memuncak pada kanak -kanak yang diprik oleh saudaranya dan beberapa kawannya ketika mereka meletakkan kepalanya di dalam mulut Fredbear � gurauan yang berakhir dengan kepalanya dihancurkan . Itu mungkin tidak berakhir; Sekiranya suara di cutscene terakhir dapat dilakukan seperti yang dijanjikan.
     • Kedudukan janin yang bermasalah: Anak miskin sering berada di kedudukan ini pada kedua -dua permulaan dan pengakhiran minigames.
     • Bos Akhir Benar: Swap Palet Nightmare Fredbear, yang dipanggil “Nightmare”, menggantikannya untuk mod mimpi buruk. Dia banyak lebih agresif daripada Fredbear.
     • Penyingkiran Doom: Bully Big Bully Protagonis Protagonis. Gurauan mautnya hanyalah satu lagi peristiwa yang mengerikan dalam lingkaran ke bawah Fazbear Entertainment.
     • Penjahat keluar membeli -belah: Cameo lelaki ungu itu nampaknya dia membantu pekerja lain memakai saman bonnie.
     • Westminster Chimes: Seperti siri ini, lagu ini kembali sekali lagi dalam treler. Dihindari dalam permainan, sebagai jam penggera bunyi ketika anda membuatnya sepanjang malam.
     • Mengapa ia mesti menjadi ular?: Anak yang menangis membenci restoran dan animatronics. Tebak apa yang jauh dari rumahnya.