Liga menyingkirkan sistem item mitos yang membolehkan lebih banyak dibina lagi – Dexerto, Pemikiran Permainan Pantas: Mengatasi Mitos – League of Legends

Mitos League of Legends

Ini akan menjadikan beberapa item individu kurang menarik di seluruh papan, tetapi akhirnya akan bermaksud bahawa kit juara individu dan perbezaan mereka akan bersinar lebih banyak, pemain akan mempunyai lebih banyak fleksibiliti untuk membina membina, dan barang -barang akan merasa seperti mereka sesuai dengan juara yang lebih baik.

Liga menyingkirkan sistem item mitos yang membolehkan lebih banyak membina lagi

Liga barang mitos

Permainan rusuhan

Riot Games telah mengumumkan perubahan yang akan datang untuk preseason dengan kemas kini besar di cakrawala untuk League of Legends, termasuk penyingkiran barang mitos.

Permainan Riot memperkenalkan barang mitos ke League of Legends pada awal tahun 2021. Barang -barang yang kuat diperkenalkan sebagai cara untuk menyelaraskan pertumbuhan kuasa untuk semua juara dan memudahkan proses membina.

Walau bagaimanapun, barang -barang tersebut secara rutin menyebabkan perselisihan dalam masyarakat untuk membongkar beberapa juara dan menyebabkan orang lain dipaksa untuk membina barang -barang mitos yang tidak diingini.

Artikel berterusan selepas iklan

Barang mitos yang akan dikeluarkan dari liga

Dalam kemas kini dev yang dikeluarkan pada 28 Ogos membincangkan perubahan yang akan datang untuk preseason 2024, Riot mendedahkan bahawa mereka menyingkirkan barang mitos untuk kebaikan.

Artikel berterusan selepas iklan

Pu Lui, Pengarah Permainan League of Legends, menangani perubahan bersama -sama dengan kemas kini ke peringkat.

.

“Awal tahun ini kami berkata kami tidak begitu gembira dengan bagaimana item mitos mendarat dan kami terbuka untuk menghapuskan sistem sepenuhnya jika perubahan yang dilaksanakan tidak membawa kami lebih dekat ke tempat kami mahu menjadi. Nah, mereka tidak. .

Artikel berterusan selepas iklan

Luis menjelaskan bahawa sistem itu gagal memenuhi keperluan semua juara dari sekumpulan kelas yang berbeza dan terbukti terlalu mencabar. Dia mengatakan bahawa barang -barang mitos bekerja selama kira -kira separuh daripada juara liga, dan kemudian meninggalkan separuh lagi dengan item membina yang tidak benar -benar merasa betul.

Artikel berterusan selepas iklan

. Item yang pemain telah datang untuk menikmati, seperti Infinity Edge dan Trinity Force, akan kekal, bukan sebagai kelas mitos.

Berkaitan:

Permainan percuma terbaik untuk memuat turun & bermain di PC, PS5, Xbox, atau Nintendo Switch

Artikel berterusan selepas iklan

Spesifik di sekitar sistem item baru dan item apa yang akan keluar dari pintu akan diturunkan apabila nota patch terbaru jatuh pada 30 Ogos.

Mitos League of Legends

Pemikiran Permainan Pantas: Menangani Mitos

Mengapa kita mengeluarkan mitos dan masa depan barang.

Dev Pengarang Riot Phroxzon

Seperti yang disebutkan dalam kemas kini dev yang paling terkini, kami akan mengeluarkan kelas item mitos yang datang musim 2024. Tetapi sebelum itu berlaku, saya ingin mengambil sedikit masa untuk berbual tentang mengapa kita menghilangkan mitos dan apa yang akan dimaksudkan untuk liga.

Sokongan mitos dan subkelas

Walaupun sistem item mitos berfungsi dengan baik untuk beberapa kelas seperti Assassins, untuk kelas lain dengan keperluan yang lebih berbeza, sukar untuk memenuhi semua pengguna di setiap subkelas.

Sebagai contoh, pejuang mempunyai banyak subkelas yang berbeza (penyelam, juggernauts, pertempuran, dll.), jadi cuba memenuhi keperluan semua juara yang berbeza dengan hanya empat item yang terbukti sangat sukar.

Walaupun secara teorinya kita dapat menyelesaikan keperluan mitos juara -juara ini dengan mencipta ~ 10 mitos berpecah di setiap subkelas pejuang, setiap item yang kami tambahkan ke kolam mitos menambah kerumitan item tambahan untuk permainan. Terdapat jumlah maksimum item yang boleh dimiliki oleh liga sebelum menjadi terlalu rumit, dan untuk setiap item mitos yang kami tambahkan, slot item diambil dan ada yang kurang di kolam item legenda.

Masuk ke item mitos, kami tahu bahawa menambahkannya akan bermakna pilihan itemisasi yang kurang untuk slot item 2-5. . Kami pada mulanya berpendapat bahawa mitos keseronokan membawa sebagai peringkat baru item akan mengatas betul untuk mereka. Untuk memenuhi sepenuhnya keperluan semua juara, kita perlu menambah ~ 30% lebih banyak item (dan kerumitan yang berkaitan dengan masing -masing) ke sistem item, yang kita tidak mahu lakukan, kerana itu akan menjadikan liga jauh lebih sukar untuk belajar.

Matlamat mitos dan hutang reka bentuk

Ketika kami bermula dengan item mitos, mereka bertujuan untuk menjadi kegembiraan yang tinggi dengan output yang unik, sama seperti mendapatkan barang unik yang sangat mengagumkan di MMO dan ARPGS. Dashes (Stridebreaker, Prowlers, Galeforce), Big Heals, dan Hard CC sebelum ini sedikit dan jauh di antara. Sebagai contoh, fiddlesticks atau morgana merasakan seperti permainan mereka akan berubah menjadi lebih baik apabila mereka melengkapkan jam Zhonya dan kami berminat untuk meneroka versi liga yang mempunyai lebih banyak kesan kit kit yang menambah fantasi juara untuk kelas lain.

Walaupun kita dapat mengimbangi juara sekitar mempunyai output mitos (misalnya. mengimbangi aphelios di sekitar Galeforce), ia menambah sedikit hutang reka bentuk ketika merancang juara baru (misalnya. Semua ADC perlu direka bentuk untuk mendapatkan dash dari sistem item).

. Sebelum mitos, item lebih mudah di seluruh papan yang merupakan sesuatu yang kami ingin kembali.

Isu -isu di atas telah membawa kita kepada keputusan untuk membuang barang mitos sebagai konsep dan membawa barang -barang tersebut ke peringkat legenda.

Anggaran dan barang kuasa juara

. Ini bermakna bahawa jika item mengambil sebahagian besar belanjawan kuasa ini, maka aspek lain seperti kebolehan perlu mengambil jumlah yang lebih kecil. Setelah memerhatikan beberapa tahun kebelakangan ini, kami fikir kesan item yang unik dalam sistem item legenda adalah terlalu banyak permainan juara dan ingin mengurangkannya dengan beberapa jumlah. Ini akan membolehkan lebih banyak permainan unik juara untuk bersinar, bukannya menjadi sistem penyampaian juara untuk procs kerosakan pecah di depan sebagai contoh.

Pertimbangan menyusun item

Hanya mempunyai satu item mitos yang mempunyai faedah yang ketara Untuk mengimbangi permainan. Ini kerana kita boleh membuat barang -barang yang kuat dan memuaskan tanpa rasa takut kepada mereka yang ditumpuk, tetapi setelah melihat ini dalam praktiknya kita tidak menganggap manfaat ini semata -mata membenarkan semua kos yang kita bayar ketika datang ke kerumitan permainan dan memuaskan semua juara dengan barang mitos. Akibatnya, Kami berhasrat untuk mengurangkan kekuatan barang -barang yang sebelum ini mitos ketika menukarnya kepada legenda, Daripada membawa kekuatan legenda ke mana mitos hari ini. Ini bermakna beberapa barang yang lebih banyak kit seperti Galeforce akan dikeluarkan, tetapi beberapa pengecualian warisan seperti jam Zhonya yang hadir dalam sistem item lama akan kekal.

Semasa kita berpindah ke dunia di mana kebanyakan item akan disusun semula, kita perlu mengurangkan tahap kuasa item secara amnya, sehingga menyusunnya tidak terlalu kuat.

Masa depan barang

Reka bentuk elegan yang masih memuaskan adalah grail suci yang kita inginkan. Item mudah dengan tujuan yang jelas mengurangkan halangan untuk kemasukan liga pembelajaran dan mengurangkan kerumitan yang tidak perlu dalam membuat pilihan antara pilihan itemisasi yang bersaing. Tetapi mempunyai satu item unik yang membuat pilihan seimbang di seluruh pengguna, memuaskan, dan memanfaatkan slot item yang sangat sukar untuk dicapai. Di mana mungkin, kami ingin mengurangkan kerumitan item untuk mempunyai satu kesan unik yang jelas dan maksimum 3 statistik. Kami juga mahu item mempunyai sekurang -kurangnya ~ 5 pengguna, tetapi dengan pelbagai jadual juara seperti yang kita ada dalam liga, kita tahu kita perlu membuat pengecualian di beberapa tempat.

Bilangan item dan kerumitan mereka biasanya disebut sebagai penghalang untuk bermain liga dan kami berhasrat untuk memudahkan item dengan jumlah yang bermakna sementara masih berusaha untuk menjaga pemain seperti.

Ini akan menjadikan beberapa item individu kurang menarik di seluruh papan, tetapi akhirnya akan bermaksud bahawa kit juara individu dan perbezaan mereka akan bersinar lebih banyak, pemain akan mempunyai lebih banyak fleksibiliti untuk membina membina, dan barang -barang akan merasa seperti mereka sesuai dengan juara yang lebih baik.

Walaupun jangka panjang kita masih berminat dengan konsep tier item tambahan (ORNN melakukannya dengan baik sebagai contoh), kita tahu item mitos kerana mereka kini bukan pelaksanaan yang tepat dari konsep itu.

Mitos League of Legends tidak lagi

Item mitos League of Legends sedang dikeluarkan, ketika Riot bergerak ke struktur ranking baru dengan tiga reset setahun, dan pelan arena dan nexus blitz kembali.

Mitos League of Legends dikeluarkan - Morgana dalam kulitnya yang 'Bewitching', dengan topi hitam dan topi penyihir lebar

Diterbitkan: 28 Ogos 2023

Mitos sedang bersara, kerana Riot memutuskan bahawa percubaan itemnya tidak berfungsi seperti yang dimaksudkan. Berita baiknya ialah item mitos kegemaran anda masih akan berpindah ke 2024, di mana ranking League of Legends akan beralih ke format tahunan baru tiga reset. .

Pengeluar eksekutif Riot di liga, Jeremy ‘Brightmoon’ Lee, dan ketua studio liga Andrei ‘Meddler’ Van Roon berkata dalam kemas kini video, yang boleh anda tonton di bawah, bahawa mereka telah gembira dengan bagaimana musim berpecah 2023 dan pertengahan- Tetapan semula tahun telah berjaya. Oleh itu, rancangan itu adalah untuk mengambil langkah seterusnya dengan tiga reset untuk 2024 dan seterusnya.

Pengarah Permainan Liga Pu Liu membentangkan struktur yang boleh kita harapkan – preseason pertama untuk 2024 akan tiba di PBE untuk ujian pada bulan November, dengan pelepasan penuh tiba pada bulan Januari. Liu mengatakan dia berharap ini akan membolehkan pemain menyelam ke peringkat peringkat sementara mereka masih teruja untuk meta baru permainan, dan nota bahawa ia juga bermakna anda akan berpeluang untuk mendapatkan tiga kulit peringkat setahun.

Antara perubahan senarai Liu untuk 2024 adalah “pelarasan medan ke bahagian keretakan, perubahan kepada objektif peta, dan pengubahsuaian yang signifikan kepada sistem item.”Khususnya, beliau menangani mitos: pasukan yang sebelum ini bercakap tentang bagaimana ia tidak berpuas hati dengan mitos dan membuat perubahan untuk mencuba dan menyelamatkan sistem, tetapi Liu mengatakan penyesuaian ini tidak membantu – jadi mitos akan pergi pada tahun 2024.

Thumbnail YouTube

“Ia berfungsi dengan baik selama kira -kira separuh jadual,” jelasnya, tetapi “separuh lagi ditinggalkan dengan barang -barang yang tidak merasa benar untuk mereka, atau mempunyai kreativiti mereka.”Jangan risau tentang kehilangan mitos kegemaran anda, walaupun, seperti yang dikatakan Liu, anda boleh mengharapkan banyak barang yang paling disukai untuk mencari bentuk baru. .

Dalam baki kemas kini pemaju, Lee dan Van Roon terperinci apa yang akan berlaku untuk mod permainan alternatif Liga. Dengan Lol Arena ditetapkan untuk membungkus tidak lama lagi, Van Roon berkata pasukan itu merancang untuk “menurunkannya [dan] membuat banyak peningkatan kepadanya,” dengan Lee menambah bahawa anda boleh mengharapkan pulangan pada bulan Disember dengan lebih banyak tambahan, peningkatan daya maju juara Di seberang senarai peringkat lol arena, pelarasan peta, dan “cara untuk bermain dengan lebih daripada sekadar satu rakan.

Juga ditetapkan untuk membuat pulangan adalah mod lol nexus blitz, yang akan kembali pada akhir Oktober dan akan bertahan selama lima minggu. Sebelum itu, Van Roon mencatatkan bahawa bot AI yang lebih baik akan dimainkan pada pelayan ujian PBE pada bulan September.

.”

Sehingga itu, jejak senarai liga legenda tiang sehingga anda tahu siapa yang berada di atas timbunan sekarang, dan mengejar League of Legends 13.16 nota patch untuk semua perubahan terkini.

Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.