Lendir Minecraft – Cara Tebal dan Cari Slimes | Pcgamesn, bagaimana mencari & ladang lendir lendir di minecraft – brightchamps blog

Cara mencari & ladang lendir di minecraft

Itulah cara membina ladang lendir minecraft dan mengawal blok bermusuhan ini. Jika anda sedang mencari biome paya untuk menubuhkan kem, pastikan untuk menyemak biji minecraft ini, bersama -sama dengan idea -idea ladang minecraft lain untuk mengumpulkan sumber.

Lendir Minecraft – Cara Memanis dan Cari Slimes

Berikut adalah langkah -langkah untuk membuat ladang lendir minecraft, termasuk bagaimana mencari potongan lendir, proses untuk memecahkan slimes untuk slimeballs, dan kegunaan mereka.

Minecraft-lendi-ladang

Diterbitkan: 23 Jun 2023

Bagaimana anda mencari dan ladang minecraft slimes? Mob Minecraft yang jarang berlaku ini boleh menjadi agak sukar dicari, tetapi apabila anda tahu bagaimana, anda boleh menanam beratus -ratus slimeballs – memusnahkan kiub gelatin hijau ini mungkin lebih sukar daripada yang anda fikirkan, apabila anda mendekati wajah comel mereka (geometri pun pun (geometri pun pun ).

Mungkin salah satu perusuh Minecraft yang lebih sejuk, lendir itu datang dalam pelbagai saiz, dan ketika mereka secara teknikal bermusuhan, mereka menjadi pasif dalam bentuk terkecil mereka dan menjadikan housemates Minecraft. Tempat terbaik untuk mencari mereka, seperti yang kita bincangkan dengan lebih terperinci di bawah, adalah di bawah tanah, jadi anda mungkin dapat melihat teman-teman limau-hijau ini ketika memburu berlian minecraft, menjadikan perjalanan perlombongan anda lebih bermanfaat. Jadi, jika anda tidak pasti apa yang perlu dilakukan dengan Lendir Minecraft Apabila anda menjumpainya, atau ingin mengetahui cara menanamnya, baca untuk semua butiran.

Cara mendapatkan slimes di minecraft

Lendir Minecraft secara semula jadi dijumpai dalam bawah tanah, dalam ketulan lendir tertentu. Mereka juga bertelur di rawa – tetapi hanya selepas gelap.

Tidak ada muslihat untuk mencari potongan lendir seperti itu, tetapi anda boleh menggunakan pencari lendir dalam talian. Sekiranya anda lebih suka melakukannya dengan cara lama, pergi menggali di bawah tahap 30 dan pastikan bunyi anda tinggi atau sari kata dihidupkan. Lendir membuat bunyi bising tersendiri apabila mereka melantun, jadi anda akan tahu bila ada yang dekat.

Jika dan apabila anda mencari lendir bawah tanah, ia mesti melahirkan di bahagian lendir, jadi tekan F3 + G (edisi Java) untuk memajukan sempadan anda, dan mencari mana yang mereka hasilkan. Anda perlu tahu untuk membina ladang lendir seperti yang ada dalam tutorial di bawah.

Cara membuat ladang lendir minecraft

Langkah pertama adalah untuk mencari bahagian lendir, tetapi jika anda bergelut dengan arahan kami di atas, kami telah memasukkan video berguna di bawah bagaimana untuk melakukan ini, bersama-sama dengan reka bentuk ladang lendir Minecraft yang terkemuka.

Thumbnail YouTube

Bagaimana Ladang Lendir Minecraft berfungsi bahawa ia menggunakan lapisan menyala untuk menjebak Slimes Minecraft ketika mereka bertelur, dan menggunakan golem besi di pinggir ladang untuk menarik mana -mana lendir yang sampai 15 blok jauhnya untuk jatuh ke lantai magma sehingga akhirnya mereka akhirnya meletup. Ini akan mandi slimeballs untuk anda mengumpul di minecarts yang zipping di bawah, meletakkan slimeball yang dikumpulkan ke dalam dada melalui hoppers.

Ia menjadikan penggunaan pencahayaan yang bijak untuk memastikan perusuh -perusuh bermusuhan lain seperti kerangka dan merayap tidak bertelur dengan lendir anda, dan boleh diperkatakan sama ada cara bergantung pada keperluan lendir anda.

Tingkah laku lendir minecraft

Lendir Minecraft mungkin cukup comel, tetapi mereka boleh menimbulkan bahaya kecil. Slimes terbesar menangani beberapa kerosakan apabila mereka memukul anda, tetapi boleh diserang untuk mengurangkan saiz mereka ketika mereka memecah kiub lendir yang lebih kecil. Membunuh lendir yang paling kecil, yang tidak menyakiti anda, ‘ganjaran’ anda (“ganjaran” tidak merasa seperti perkataan yang tepat untuk membunuh sesuatu yang sangat comel dan tidak bersalah) dengan titisan dan pengalaman orbs.

Kotak melenting ini boleh berenang di dalam air dan juga memanjat tangga dan perancah dalam memburu mereka untuk pemain, menyeramkan meneruskan mengejar mereka walaupun anda tidak dekat dengan. Malah, mereka mencari musuh pada jarak 16-blok, dan jika mereka tidak menemui apa-apa, mereka terus berputar dan mencari pemain untuk menyerang. Gagal itu, mereka akan menyerang sama ada salji atau golem besi – ini berguna untuk mengetahui ketika membina ladang lendir minecraft anda.

Titisan lendir dan kegunaan

Blok kecil yang berterusan ini menjatuhkan maksimum lima bola sepak jika dibunuh dengan pesona rompakan, dan sehingga dua tanpa. Slimeballs ini sebenarnya menghairankan berguna, jadi terdapat banyak sebab untuk membina ladang lendir.

Memimpin

Untuk memimpin di Minecraft, anda perlukan:

 • Empat rentetan
 • Satu Slimeball

Mungkin resipi slimeball kami yang paling banyak digunakan, petunjuk boleh dilampirkan kepada perusuh untuk memimpin mereka dengan selamat dan mudah, yang sesuai untuk membuat ladang -ladang gerombolan dan jika anda ingin mencari kuda dan anda belum menemui pelana lagi. Lebih penting lagi, ini adalah cara terbaik untuk merebut kuda rangka yang jarang berlaku jika anda pernah melihatnya, jadi ia sentiasa bernilai memimpin anda.

Krim Magma

Untuk membuat krim magma di minecraft, anda perlukan:

 • Satu serbuk api
 • Satu Slimeball

Krim Magma paling sering digunakan sebagai ramuan dalam ramuan minecraft, kerana ia diperlukan untuk membuat salah satu ramuan terbaik dalam permainan: Rintangan Kebakaran. The Magma Slime Drop juga diperlukan untuk membuat blok magma, yang membuat blok cahaya yang berbahaya – jika berbahaya – hiasan.

Blok lendir

Anda boleh membuat blok lendir minecraft dari sembilan bola sepak. Selain daripada mungkin menjadi blok bangunan yang menarik, blok lendir paling berguna untuk Redstoners, yang boleh menggunakan item tersebut dengan banyak cara, tidak kurang untuk membuat mesin terbang dan ladang automatik.

Piston melekit

Untuk membuat piston melekit minecraft, menggabungkan:

 • Satu omboh
 • Satu Slimeball

Bercakap tentang Redstone, resipi kerajinan terakhir yang melibatkan slimeball adalah untuk piston melekit – mereka bekerja sama seperti piston, tetapi ambil ke barang -barang yang mereka sentuh, bermakna mereka boleh memindahkan entiti di sekitar.

Itulah cara membina ladang lendir minecraft dan mengawal blok bermusuhan ini. Jika anda sedang mencari biome paya untuk menubuhkan kem, pastikan untuk menyemak biji minecraft ini, bersama -sama dengan idea -idea ladang minecraft lain untuk mengumpulkan sumber.

Danielle Rose Tolong jangan tanya Danielle apa permainan atau genre PC kegemarannya, dia tidak akan memberikan jawapan yang sama. Pada masa ini, anda akan mendapati dia bermain Minecraft, Disney Dreamlight Valley, Dead by Daylight, dan Starfield – tidak semestinya semua pada masa yang sama.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Cara mencari & ladang lendir di minecraft

Lendir Minecraft

Di Minecraft Farming and Gathering Sumbering Sumber adalah salah satu aktiviti paling penting yang akan memakan sebahagian besar masa pemain di dalamnya, tetapi ia memberi kita item yang paling penting yang diperlukan untuk memajukan permainan kami sehingga mereka menjadi sebahagian daripada pengalaman pemain. Di sini mencari dan menanam slimes adalah salah satu masa yang paling memakan, dan kami juga mempunyai musuh yang layak.

Apa itu lendir?

Slimes adalah perusuh yang unik bermusuhan yang berbentuk kiub dan melenting. Kita dapat mencari lendir dalam tiga saiz: besar, kecil, dan kecil. Apabila lendir besar mati, ia akan memecah menjadi slimes kecil, yang akan ditukar menjadi slimes kecil. Pemain hanya boleh mendapatkan maksimum lima bola lendir dengan membunuh orang ramai.

Di Minecraft, slimes adalah sumber utama bola lendir. Untuk jam hopper, dupers TNT, pelancar TNT, dan mekanik Redstone yang lain di Minecraft, bola lendir adalah komponen penting. Di sini pemain boleh membuat Piston, dan blok lendir, dan ia adalah sumber yang hebat makanan juga.

Lendir Minecraft

Di mana slimes bertelur di minecraft?

Keadaan pemijahan sangat sedikit, dan ia dicabut di bawah tanah, kawasan di atas tanah tertentu, di dalam dunia Minecraft atau dalam beberapa biomes yang dipilih seperti Biom rawa (Ia hanya di permukaan apabila tahap cahaya berada di bawah 7 dan cahaya bulan pada malam itu lebih dari 0) dan Biomes paya bakau Tetapi hanya pada waktu malam.

Slimes bertelur kebanyakannya di bawah bulan purnama. Kadar spawn berkurangan apabila bulan semakin pudar.

Menunggu slimes untuk bertelur di bioma paya akan perlahan dan tidak cekap. Dalam Minecraft, slimes tidak dapat dibiakkan. Oleh itu, menggunakan ketulan lendir Minecraft untuk ladang ladang adalah jawapan kepada masalah ini.

Catatan: Mencari slimes bukan tugas yang sangat sukar; Ia mudah apabila pemain tahu mengenai lokasi bertelur mereka.

Lendir Minecraft

Apa itu lendir?

Dunia minecraft dikelaskan sebagai ketulan. Di Minecraft, ketulan diwakili sebagai 16 oleh 16 kawasan blok di mendatar paksi. Potongan lendir adalah potongan khusus yang ada jarang berlaku dan terdiri hanya 10% ketulan dunia minecraft. Dalam Minecraft, tidak Setiap bahagian adalah bahagian lendir.

Bukan sahaja anda perlu mencari bahagian lendir yang cukup besar, tetapi ia juga harus memenuhi beberapa syarat yang disenaraikan di bawah.

Lendir Minecraft

 • Slimes boleh bertelur di bawah mana -mana biomes di Minecraft, tetapi kita harus memastikan bahawa tidak ada di ladang cendawan.
 • Kawasan di mana Slimes Spawn harus berada di bawah ketinggian dunia y = 40 koordinat.
 • Di sini kecerahan cahaya dan bulan tidak menjejaskan slim bawah tanah.

Mencari potongan lendir dalam permainan Minecraft

Dalam Minecraft Edisi Java, bahagian lendir adalah pseudo-rawak dihasilkan dan mereka berbeza untuk setiap benih tetapi ia mempunyai koordinat yang sama di semua biji di Edisi Bedrock Jadi lebih baik kita boleh Tandakan ke bawah Koordinat kawasan dan mengawasi mana -mana lendir masa depan.

Di Minecraft kadang -kadang pemain dapat menjumpai bahagian lendir secara semulajadi jika pemain telah melihat lendir bawah tanah.

Slimes selalu dilahirkan di bawah Tahap 4 40, Walaupun tahap cahaya lebih tinggi daripada 7. Pemain harus menggali jauh ke tahap 30 oleh Meneroka Sehingga mereka menjumpai lendir secara semula jadi. Dan kemudian pemain harus melangkah keluar dari kawasan 4-blok. Untuk melakukan itu, pemain boleh menggunakan F3+G untuk melihat sempadan bahagian dalam edisi Java.

Di sini, para pemain dapat dengan cepat melepaskan blok batu dengan menggunakan suar dengan kesan tergesa -gesa dan pickaxes diberkati dengan kecekapan. Oleh kerana slimes tidak sensitif, kita mesti pastikan untuk menandakan sempadan bahagian dengan pagar selepas perlombongan dan menerangi seluruh kawasan dengan obor atau sumber cahaya lain.

Sekarang gerakkan 24 blok dari kawasan yang ditambang dan kembali untuk melihat ketulan mana lendir yang melahirkan di dalamnya yang disebabkan oleh pagar, sehingga mereka akan tinggal di dalam potongan -potongan itu.

Apabila kita menggabungkan ketulan ini dengan lendir, yang dikenali sebagai “lendir lendir.”Pemain boleh menggunakan ketulan ini untuk membina ladang lendir. Tetapi mencari potongan lendir menggunakan kaedah ini boleh meletihkan dan memakan masa.

Catatan: Di Minecraft, ada peluang untuk menggunakan a alat supaya mereka dapat menggunakan alat itu dan mencari bahagian lendir, dan ia dikenali sebagai Pangkalan Chunk. Dengan memberikan input sebagai nama benih dan kemudian penjana akan menandakan ketulan lendir secara automatik.

Cara membuat ladang lendir dalam permainan minecraft

Teknik-teknik yang disebutkan di atas yang mempunyai kadar spawn lendir yang lebih konsisten mesti digunakan untuk mencari slimes sebelum kita dapat membina ladang lendir yang berkesan di Minecraft.

Arahan langkah demi langkah diberikan di bawah:

Kita perlu menggali seluruh bahagian lendir sejauh y = 40 hingga y = 10 ketinggian dunia, untuk menggali kita boleh menggunakan TNT atau pickaxes untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan lebih cepat dan jangan risau jika kita pergi lebih rendah kerana akan ada peluang yang tinggi bahawa kita mungkin tersandung pada warden yang tidak akan berisiko tinggi. Proses ini akan membantu kita mengenali jika ada pembukaan gua supaya kita dapat menjauhkan perusuh yang lain dari ladang kami.

Kita perlu menelan slimes. Untuk melakukan itu, kita perlu membuat dua platform terapung dengan bantuan blok bangunan. Jangan lupa untuk memastikan bahawa kawasan permukaan platform harus 14 x 14 blok dengan jurang menegak sekurang -kurangnya 5 blok di antara mereka dan 3 blok di semua sisi platform.

Untuk mengelakkan perusuh yang bermusuhan lain dari pemijahan di platform kami, cuba ganti beberapa blok platform lantai dengan lampu katak atau jenis blok cahaya lain.

Lendir Minecraft

 • Sediakan sistem pembunuhan.

Cuba letakkan blok magma di bahagian bawah bahagian lendir dan tutup seluruh kawasan untuk membuat lantai seperti lava. Kemudaratan yang disebabkan oleh blok magma akan membantu membunuh slimes dan menyebabkan mereka jatuh ke dalam bola sepak.

Allay kini akan cuba mengumpulkan semua bola lendir di dada di bawah dengan mengambilnya. Menambah lapisan air di atas blok magma akan melindungi allay dari sebarang kerosakan.

Lendir Minecraft

Kesimpulan

Slimes adalah orang yang berbentuk kiub berbentuk kiub yang berbulu. Mereka boleh didapati dalam pelbagai saiz. Dengan mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas, anda boleh mencari dan ladang lendir ladang di minecraft. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ketulan lendir ini, lihat blog terkini di halaman Blog BrightChamps.

Forum Minecraft

Lihat profil Vandezand

Saya menggunakan laman web dari tutorial di sini. http: // lanjutan.WS/Minecraft/Slimes.html.
Saya telah menggunakannya sebelum ini dengan nasib tetapi sekarang saya menambang keluar 3 ketulan dan tidak ada slimes bertelur. Ia menyala dan semua gua di kawasan itu juga. Boleh jadi kerana saya berada di lapisan bawah dasar dan bukan yang anda boleh milik saya?

Post Rollback ke Revision Rollback

 • Lihat profil pengguna
 • Lihat catatan
 • Menghantar mesej
 • Pelombong batu
 • Lokasi: di suatu tempat yang membosankan
 • Tarikh Sertai: 10/21/2012
 • Catatan: 89
 • Butiran ahli

Saya menggunakan laman web dari tutorial di sini. http: // lanjutan.ws/. Aft/slimes.html.
Saya telah menggunakannya sebelum ini dengan nasib tetapi sekarang saya menambang keluar 3 ketulan dan tidak ada slimes bertelur. Ia menyala dan semua gua di kawasan itu juga. Boleh jadi kerana saya berada di lapisan bawah dasar dan bukan yang anda boleh milik saya?

Saya mungkin salah tetapi saya percaya mereka hanya menanam 3 jubin di atas dasar dasar?

Post Rollback ke Revision Rollback

 • Lihat profil pengguna
 • Lihat catatan
 • Menghantar mesej
 • Pelombong batu
 • Tarikh Sertai: 7/29/2012
 • Catatan: 75
 • Minecraft: Cyrus0302
 • Xbox: Cyrus0302
 • Butiran ahli

Pergi ke pautan ini:

Saya telah membina beberapa ladang lendir menggunakan ini dan mereka semua bekerja seperti pesona. Taipkan benih peta anda, dan anda boleh mendapatkan koordinat yang tepat di mana mereka akan dan tidak akan menanam. Turun sahaja ke batuan dan naik 4 blok. Selagi anda berada di bahagian bawah, anda akan baik -baik saja. Tahap cahaya tidak ada akibatnya dengan lendir lendir. Mereka akan bertelur di bilik hitam. Yang penting ialah ladang lendir anda sekurang -kurangnya 3 blok tinggi. ini akan memastikan bahawa slimes besar dapat bertelur.

Post Rollback ke Revision Rollback

 • Lihat profil pengguna
 • Lihat catatan
 • Menghantar mesej

Lihat profil Randyphx

 • Zombie Killer
 • Tarikh Sertai: 8/28/2012
 • Catatan: 202
 • Butiran ahli

Slimes akan bertelur di dasar dasar.
Post Rollback ke Revision Rollback
Tambahkan saya jika anda suka saya bermain kebanyakan cod, tetapi saya bermain banyak dari minecraft juga.

Lihat profil Botzee

 • Pelombong Arang
 • Tarikh Sertai: 7/25/2012
 • Catatan: 108
 • Xbox: Kissykissmin
 • Butiran ahli

Pergi ke pautan ini:

Saya telah membina beberapa ladang lendir menggunakan ini dan mereka semua bekerja seperti pesona. Taipkan benih peta anda, dan anda boleh mendapatkan koordinat yang tepat di mana mereka akan dan tidak akan menanam. Turun sahaja ke batuan dan naik 4 blok. Selagi anda berada di bahagian bawah, anda akan baik -baik saja. Tahap cahaya tidak ada akibatnya dengan lendir lendir. Mereka akan bertelur di bilik hitam. Yang penting ialah ladang lendir anda sekurang -kurangnya 3 blok tinggi. ini akan memastikan bahawa slimes besar dapat bertelur.

Mereka akan bertelur di bilik gelap, tetapi anda lebih baik menyalakannya. Mereka akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk memajukan jika tidak ada yang dapat ditanam.

Post Rollback ke Revision Rollback

 • Lihat profil pengguna
 • Lihat catatan
 • Menghantar mesej
 • Pelombong batu
 • Tarikh Sertai: 7/29/2012
 • Catatan: 75
 • Minecraft: Cyrus0302
 • Xbox: Cyrus0302
 • Butiran ahli

Betul. Tidak masuk akal untuk benar -benar hitam. Tetapi tahap cahaya tidak akan menjelaskan slimes tidak memancarkan sama sekali, yang disebutkannya.

Post Rollback ke Revision Rollback

Lihat profil Botzee

 • Pelombong Arang
 • Tarikh Sertai: 7/25/2012
 • Catatan: 108
 • Xbox: Kissykissmin
 • Butiran ahli

Hmm, sekarang saya memikirkannya, mungkin di mana anda berdiri semasa anda menunggu mereka bertelur! Sekiranya anda terlalu dekat dengan bilik pemijahan, mereka tidak akan bertelur sama sekali. Anda mesti, saya fikir, 24 blok jauhnya sebelum mereka akan menanam. Dan juga, saya fikir jika anda berada di bahagian lain yang menunggu peta, mereka tidak akan bertelur, sama ada, kerana anda terlalu jauh! Saya percaya ia adalah 24-32 blok jauhnya. Saya hanya naik tangga saya dan dikira sehingga saya berada kira -kira 25 blok di atas bilik bertelur, kemudian saya mengukir diri saya keluar dari bilik kecil yang bagus dengan meja relau/dada/kerajinan. Apabila saya mahukan slimes, saya hanya menunggu di sana untuk seketika (atau lombong di sekitar lapisan mencari barang!).