Ketinggian terbaik untuk mencari berlian di Minecraft 1.18 kemas kini, apakah pengedaran berlian dalam minecraft 1.18.2?

Apakah pengagihan berlian dalam minecraft 1.18.2

. Sama ada veteran atau pemain baru, mencari berlian selalu membawa kegembiraan. Sejak kemas kini gua dan tebing, generasi dunia telah berubah sepenuhnya dan gua telah mendapat 64 blok lebih mendalam. Ini secara drastik mengubah pengagihan keseluruhan bijih.

Ketinggian terbaik untuk mencari berlian di Minecraft 1.18 Kemas kini

.Kemas kini 18 Gua & Cliffs akan dikeluarkan pada 30 November. Kemas kini ini akan mengubah pengalaman perlombongan selama -lamanya apabila bioma gua baru diperkenalkan, dan ketinggian dunia juga meningkat.

Dalam Minecraft 1.18, gua akan menjana sehingga tahap y -59 sebagai tahap y terendah baru ialah -64. Di bawah -59, pemain akan menemui lapisan batuan dasar.

Berlian Perlombongan di Minecraft 1.18

Seperti banyak perubahan yang dibuat kepada generasi dunia, perlombongan untuk berlian akan menjadi pengalaman yang berbeza. Ketinggian di mana bijih berlian dihasilkan telah diubah.

Dalam Minecraft 1.18, berlian hanya akan menjana antara y 16 dan -64. Ketinggian terbaik untuk berlian perlombongan adalah y -59, kerana ia menghasilkan yang paling banyak pada tahap itu.

Pemain tidak boleh lupa membawa pickaxe besi atau lebih baik dengan mereka kerana bijih berlian hanya boleh ditambang menggunakannya.

Biji juga akan lebih lama, dan pemain akan dapat melihat beberapa formasi bijih yang jarang berlaku juga. Fosil di dunia yang boleh didapati di bahagian terdalam sekarang akan menghasilkan dengan bijih berlian dalam dan bukan bijih arang batu.

Lihat Minecraftwiki di sini.

Berapakah ketinggian baru untuk bijih lain?

Bukan hanya bijih berlian tetapi semua bijih lain yang terdapat di dunia overworld akan ditemui di tahap y yang berbeza.

Berikut adalah senarai bijih overworld dan ketinggian yang akan mereka hasilkan di:

  • Bijih arang batu: Antara 0 dan 320. Paling biasa di peringkat y 95 dan 136.
  • Bijih tembaga: antara -16 dan 112. Paling biasa pada tahap 48.
  • Lapis Lazuli: Antara -64 dan 64. Paling biasa di -1.
  • Besi: Ditemui di semua peringkat sehingga membina had ketinggian (320). Paling biasa pada 15 dan 255.
  • Bijih emas: antara -64 dan 30. Di Badlands, ia menjana antara -64 dan 250. Seperti versi sebelumnya, pemain masih akan menjumpai lebih banyak bijih emas di Badlands.
  • Redstone Ore: Ditemui dalam tahap yang sama seperti Diamond (-64 hingga 16). Biasa di y -59.
  • EMERALD ORE: Menjana hanya di pergunungan antara tahap -16 dan 320. Paling biasa pada 255. Pemain akan dapat melihat bijih zamrud yang terdedah lebih kerap di Minecraft 1.18. Bijih zamrud deepslate juga boleh didapati secara semula jadi.

Klik di sini untuk Minecraft Skindex.

Apakah pengagihan berlian dalam minecraft 1.18.2?

Berlian boleh dikatakan item kegemaran untuk mana -mana pemain minecraft. Sama ada veteran atau pemain baru, mencari berlian selalu membawa kegembiraan. Sejak kemas kini gua dan tebing, generasi dunia telah berubah sepenuhnya dan gua telah mendapat 64 blok lebih mendalam. Ini secara drastik mengubah pengagihan keseluruhan bijih.

Ini adalah bahan yang jarang berlaku yang digunakan untuk membuat beberapa alat, senjata, dan perisai terkuat. Sebaik sahaja pemain mempunyai gear penuh yang diperbuat daripada berlian, mereka menjadi agak kuat terhadap kebanyakan orang dalam permainan. Sebelum ini, pemain hanya menggali bawah tanah dan memulakan perlombongan di tahap 11 untuk mencari mereka. Walau bagaimanapun, dalam versi semasa permainan, helah ini telah berubah.

Pengagihan Diamond di Minecraft 1.18.2

Tambang antara y level 14 dan -64

Sejak minecraft 1.Versi 18 dibebaskan pada bulan November 2021, pengedaran bijih ini telah banyak berubah. . Oleh itu, pemain mesti lebih mendalam daripada tahap 11 atau 12 untuk mencari lebih banyak bijih.

Sehingga Minecraft 1.18.2, bijih berharga ini boleh didapati di antara tahap 14 dan -64. Ini memberi pemain banyak ruang untuk mencari mereka dan saya. Selepas tahap Y 0, kebanyakannya semua blok batu biasa berubah menjadi deepslate, yang jauh lebih sukar untuk saya. Walau bagaimanapun, semakin rendah pemain pergi, mereka akan mendapati lebih banyak bijih ini, tetapi versi dalam mereka akan lebih sukar untuk pecah.

Tambang di -58 untuk kebanyakan berlian

Telah diperhatikan bahawa bijih ini akan meningkat dalam jumlah ketika pemain menggali lebih mendalam. Oleh itu, secara teorinya, tahap y -64 adalah tahap terbaik untuk mencari mereka, tetapi tahap ini akan diisi dengan batuan dasar sehingga tidak berguna untuk pergi ke dalam.

.

Kaedah terbaik untuk saya untuk mereka

Sehingga hari ini, pemain telah terjebak dengan cara perlombongan konvensional dan mencari bijih yang jarang berlaku dalam permainan. Malah di Minecraft 1.18.2, kebanyakan pemain hanya melepaskan lombong atau cawangan untuk mencari bijih ini. Pemain boleh menuju ke tahap Y -58 dan hanya memulakan perlombongan dalam garis lurus atau membuat cawangan di sebelah kiri dan kanan untuk menampung lebih banyak kawasan.