Keperluan sistem terakhir AS | PCGamesn, yang terakhir dari keperluan Sistem Bahagian I | Keperluan Sistem

Keperluan Sistem Bahagian I yang terakhir

@Dadfa36: pengoptimuman yang sangat buruk dalam permainan ini malangnya.
Setakat ini, saya cadangkan anda mendapatkan pemandu terkini yang keluar pada bulan Mac untuk AMD dan mengujinya sekali lagi apabila shaders dipasang semula.

Keperluan sistem terakhir AS

Keperluan PC terakhir AS, termasuk spesifikasi yang disyorkan dan keperluan minimum untuk menjalankan permainan, ditambah saiz muat turun stim untuk bahagian 1.

Keperluan sistem terakhir AS: Ellie menghadapi kamera

Diterbitkan: 5 Apr, 2023

? Versi asal permainan PlayStation Action-Adventure klasik mungkin hampir 10 tahun sekarang, tetapi jangan mengharapkan untuk menjalankannya pada perkakasan lama yang sama. Sebenarnya, remaster yang terakhir ini cukup menuntut pada PC.

Bertemu Keperluan minimum terakhir AS boleh membuktikan mencabar untuk membina belanjawan. Ia tidak terlalu mencabar di hadapan CPU atau GPU, tetapi anda memerlukan sekurang-kurangnya 16GB RAM permainan untuk menyertai Joel dan Ellie dalam perjalanan silang negara mereka.

Berikut adalah keperluan sistem terakhir AS:

Minimum Disyorkan
OS Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
CPU Intel Core i7 4770k
Amd ryzen 5 1500x
Intel Core i7 8700
Ram 16GB 16GB
Nvidia Geforce GTX 970
AMD RADEON RX 470
Nvidia Geforce RTX 2070 Super
Penyimpanan 100GB SSD 100GB SSD

Perlu diingat bahawa jika kad grafik anda setanding dengan Nvidia Geforce GTX 970 atau AMD Radeon RX 470, anda hanya perlu mengharapkan 30fps pada 720p menggunakan pratetap ‘rendah’. Yang mengatakan, anda sebenarnya boleh memainkan yang terakhir dari kami tanpa kad grafik, jadi bar minimum lebih rendah daripada yang anda fikirkan.

Bergerak ke Terakhir yang disyorkan kami spesifikasi, . .

Keperluan sistem terakhir AS: Jadual yang memperincikan perkakasan yang anda perlukan untuk bermain permainan

Perkakasan berkaliber ini semestinya cukup baik untuk 60fps pada 1080p menggunakan pratetap ‘tinggi’. Walau bagaimanapun, sejak kami yang terakhir menyokong NVIDIA DLSS dan AMD FSR 2, anda mungkin dapat meningkatkan FPS lebih tinggi daripada ini.

Yang terakhir dari saiz kami masuk pada 100GB. .

Sememangnya, PC terakhir kami mempunyai beberapa ciri yang rakan sejawatnya PlayStation tidak mempunyai. Iaitu, mereka yang mempunyai monitor permainan terbaik dengan nisbah aspek 21: 9 akan dapat menikmati sokongan ultrawide asli.

Sementara itu, The Last of Us Pc juga menyokong pad dualsense PlayStation, menjadikannya shoo untuk pengawal PC terbaik untuk mengalami permainan dengan.

Thumbnail YouTube

. . Kekurangan pengoptimuman bermakna spesifikasi pc adalah undang -undang, jadi jangan cuba untuk mengelak di bahagian jika anda ingin mengelakkan cegukan perkakasan.

. Anda masih perlu menunggu pembaikan shaders bangunan terakhir kami, tetapi pilihan tweaking akan menghalang senario tayangan slaid.

Tertanya -tanya sama ada keserasian dek stim terakhir kami adalah satu perkara? Baiklah anda beruntung, kerana ia berfungsi pada pegang tangan, tetapi mempunyai cara untuk pergi sebelum ia akan mencapai status yang disahkan.

Ambil Ujian Keperluan Sistem AS yang terakhir di PCGamebenchmark untuk menjawab soalan … Bolehkah saya menjalankan yang terakhir dari kami?

. Gagal itu, anda akan mendapati dia bermain -main dengan dek stimnya. Dia sebelum ini ditulis untuk PC Gamer, T3, dan Toptenreviews.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Hanya ada keperluan sistem rasmi di laman web yang dikeluarkan oleh pemaju atau penerbit rasmi.

Bandingkan keperluan sistem dengan konfigurasi yang boleh anda tambahkan di bawah.

Untuk menyimpan konfigurasi, sila daftar dan log masuk.

Sila sokong laman web kami untuk membuat kemajuan selanjutnya!

Shovel Knight: Treasure TroveGadis dan robot ituNekropolis: Dungeon Divolical DelveMad MaxJalan keluartiada perlindungan

Sila log masuk untuk menghantar komen.

Permainan ini terhempas setiap 5-10 minit.
Shaders selesai.
PC saya:
Pemproses: I5-9400F
Kad Grafik: AMD Radeon RX 570 4GB
RAM: 32GB (2x16GB)
Windows 10 64 -bit – Versi terbaru
Mengapa permainan terhempas secara teratur?
Adakah disebabkan oleh pengoptimuman yang tidak baik?

@Dadfa36: pengoptimuman yang sangat buruk dalam permainan ini malangnya.
Setakat ini, saya cadangkan anda mendapatkan pemandu terkini yang keluar pada bulan Mac untuk AMD dan mengujinya sekali lagi apabila shaders dipasang semula.

@Necrofyl: saya mempunyai pemandu AMD terkini dan tidak berfungsi. Saya mungkin akan menunggu patch yang membetulkan pengoptimuman.

@Dadfa36: TBH. Saya belum menghadapi masalah dengan PC saya, tetapi ia tidak pasti permainan yang dioptimumkan. Saya akan menganggap pembetulan sebenar untuk permainan dalam minimum 6+ bulan.

@Necrofyl: patch 1..5 telah dikeluarkan baru -baru ini. Adakah pengoptimuman lebih baik atau tidak?

@Necrofyl: pada 13 Jun, versi 1…0 dibebaskan. . FPS terbaik yang saya capai adalah sekitar 50-60, tetapi permainan tidak terhempas. Adakah anda pernah mengalami masalah yang serupa? . Saya menggunakan Fidelity Fx Super Resolution 2 dengan kualiti

!

bolehkah saya mengutamakannya di gtr 10050 tri?

@Mooling: Maksud anda 1050ti

?

@Mooling: ah lol saya yang buruk, jika ya, ya, anda boleh menjalankannya walaupun pelabuhan itu adalah buggy yang tidak dioptimumkan rosak xD

Rasmi Karya Seni Bahagian 1 yang Terakhir Kami Bahagian 1

Anjing nakal

Setelah menjadi salah satu penjual terbaik di PlayStation, The Last of Us Part 1 akhirnya dibebaskan untuk PC pada bulan Mac 2023. Berikut adalah kekacauan keperluan PC di bahagian terakhir kami Bahagian 1, dari spesifikasi minimum hingga disyorkan dan ultra.

Sekiranya HBO’s The Last of Us TV Show telah mencetuskan minat anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai francais, Lore-Wise, maka port PC yang terakhir dari kami Bahagian 1 mungkin hanya apa yang anda cari.

Artikel berterusan selepas iklan

.

Artikel berterusan selepas iklan

Oleh itu, inilah rundown semua keperluan PC bermula dari minimum ke semua jalan ke spesifikasi ultra.

Kandungan

 • Keperluan Sistem Bahagian 1 yang terakhir di PC
  • Spesifikasi minimum
  • Spesifikasi yang disyorkan
  • Spesifikasi ultra

  Zombie dalam permainan terakhir kami Bahagian 1

  Yang terakhir dari kami Bahagian 1 akhirnya pergi ke PC.

  Keperluan Sistem Bahagian 1 yang terakhir di PC

  Port PC Bahagian 1 yang terakhir kami mencadangkan 16 pertunjukan memori untuknya minimum .

  Walau bagaimanapun, permainan ini masih boleh dimainkan jika sistem anda mempunyai 8 GB RAM, dengan syarat yang lain mempunyai senjata api yang cukup untuk mengembalikan bingkai. Sekiranya niat anda adalah untuk memainkan permainan pada tetapan 4K Ultra, anda perlu mempunyai sistem yang beragama dengan 4080 dan Intel Core i5-12600K atau Ryzen 9 5900X.

  Artikel berterusan selepas iklan

  An SSD juga merupakan perkakasan yang disyorkan untuk setiap spesifikasi. Bahawa dikatakan, berikut adalah spesifikasi minimum, disyorkan, dan ultra permainan.

  Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
  Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi
  Artikel berterusan selepas iklan

  Spesifikasi minimum

  Di bawah, anda akan mendapati spesifikasi minimum untuk menjalankan bahagian terakhir kami Bahagian 1 pada tetapan pratetap rendah (720p/30fps) di PC.

  Perkakasan Keperluan
  OS
  Ram
  Intel Core i7-4770K / Ryzen 5 1500x
  GPU Nvidia Geforce GTX 970 (4 GB)
  Penyimpanan 100 GB SSD

  Spesifikasi yang disyorkan

  Berikut adalah spesifikasi yang disyorkan untuk menjalankan bahagian terakhir kami bahagian 1 pada tetapan pratetap tinggi (1080p/60fps) di PC.

  Perkakasan Keperluan
  CPU Intel Core i7-8700 / Ryzen 5 3600x
  GPU AMD Radeon RX 5800 XT (8 GB)
  AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB)
  Nvidia Geforce RTX 2070 Super (8 GB)
  Penyimpanan

  Spesifikasi prestasi

  Spesifikasi prestasi yang diperlukan untuk menjalankan bahagian terakhir kami Bahagian 1 pada tetapan pratetap tinggi (1440p/60fps) di PC adalah:

  Artikel berterusan selepas iklan

  Perkakasan Keperluan
  OS Windows 10 64-bit versi 1909 atau lebih baru
  Ram 32 GB
  CPU
  GPU AMD Radeon RX 6750XT
  NVIDIA GEFORCE RTX 2080 TI
  Penyimpanan 100 GB SSD

  Spesifikasi ultra

  Keperluan yang diperlukan untuk menjalankan bahagian terakhir kami Bahagian 1 pada tetapan pratetap Ultra (4K/60fps) pada PC adalah:

  Perkakasan Keperluan
  OS Windows 10 64-bit versi 1909 atau lebih baru
  Ram 32 GB
  CPU Intel Core i5-12600K / Ryzen 9 5900x
  AMD RX 7900XT (Kualiti FSR)
  NVIDIA GEFORCE RTX 4080
  Penyimpanan 100 GB SSD

  Oleh itu, di sana anda memilikinya – itulah yang perlu anda ketahui mengenai spesifikasi yang disyorkan terakhir kami untuk PC. Untuk lebih lanjut mengenai siaran terbesar yang akan datang, lihat halaman kami di beberapa permainan yang paling dijangka: