Keperluan Sistem Starfield | PCGamesn, Starfield PC keperluan untuk spesifikasi minimum dan disyorkan |

Keperluan PC Starfield untuk spesifikasi minimum dan disyorkan

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Keperluan Sistem Starfield

Spesifikasi PC Starfield menunjukkan bahawa walaupun Bethesda RPG tidak terlalu sukar untuk banyak rig untuk dijalankan, anda memerlukan pemacu keadaan pepejal yang cukup besar.

Imej watak dari Starfield melihat ke arah kanan, dengan planet di langit di belakang mereka

Diterbitkan: 5 Sep 2023

Apakah keperluan sistem Starfield? Anda tidak memerlukan perkakasan usia ruang untuk meletup dengan Starfield, kerana RPG sci-fi berjalan pada komponen yang lebih lama. Walau bagaimanapun, Bethesda mengatakan bahawa anda perlu meninggalkan pemacu keras mekanikal anda untuk masuk.

The Keperluan minimum Starfield Jangan panggil GPU yang sangat kuat, dengan AMD Radeon RX 5700 atau Nvidia Geforce GTX 1070 Ti Menetapkan Pixel Menolak Lantai. Di samping GPU yang agak lama ini, anda juga memerlukan pemproses yang sama juga, khususnya apa -apa yang kuat seperti AMD Ryzen 5 2600X atau Intel Core i7 6800K, dipasangkan dengan 16GB RAM.

Berikut adalah keperluan sistem Starfield:

Minimum Disyorkan
OS Windows 10 64-bit (21H2) Windows 10 64-bit
Windows 11
CPU Amd Ryzen 5 2600x
Intel Core i7 6800k
Amd Ryzen 5 3600x
Intel Core i5 10600k
Ram 16GB 16GB
GPU AMD Radeon RX 5700
Nvidia Geforce GTX 1070 Ti
AMD RADEON RX 6800 XT
Nvidia Geforce RTX 2080
Penyimpanan 125GB SSD 125GB SSD

Bethesda Jangan Beritahu Kami Tahap Prestasi Apa yang Anda Harapkan Dari Keperluan Minimum Ini, Tetapi Membandingkan Spesifikasi Ini Dengan Siri Xbox S harus diajar. CPU Siri S sedikit lebih kuat daripada AMD Ryzen 5 2600X yang dinyatakan di atas, tetapi tidak banyak.

Dari segi GPU, ia sedikit lebih lemah daripada spesifikasi minimum ‘AMD RX 5700 atau NVIDIA GTX 1070 Ti, tetapi boleh diambil dari kolam memori bersama 16GB, yang bermaksud ia mempunyai kapasiti VRAM yang lebih tinggi. Dengan itu, kami rasa anda akan dapat menandingi atau melebihi prestasi siri Xbox S, yang ditetapkan untuk menikmati 30fps pada 1440p.

Anda tidak akan memerlukan pemanduan hiperspace untuk menutup lompatan ke Starfield mengesyorkan spesifikasi. Malah, AMD Radeon Rx 6800 XT dan Nvidia Geforce RTX 2080 hanya rangsangan jetpack sederhana dari keperluan asas. Ini cerita yang sama dengan pemproses juga, dengan AMD Ryzen 5 3600X dan Intel Core i5 10600K. Cukuplah untuk mengatakan, anda tidak akan memerlukan CPU permainan terbaik untuk menikmati perjalanan antara planet anda.

Sekali lagi, spesifikasi ini tidak menerangkan prestasi apa yang akan anda nikmati dengan perkakasan ini, tetapi kami dapat melihat ke Xbox sekali lagi, kali ini Siri X, untuk mendapatkan idea tentang apa yang diharapkan. Siri X kira -kira kuat seperti PC dengan spesifikasi di atas, yang kami rasa tidak ada kemalangan, dan ditetapkan untuk mendapatkan 4K dengan 30fps menggunakan AMD FSR 2 Upscaling Tech. Walaupun, tarikh pelepasan AMD FSR 3 mungkin bertepatan dengan Starfield, jadi kita boleh berada dalam kadar bingkai yang lebih tinggi.

Ini tidak mungkin menjadi pengalaman yang diinginkan di PC, dengan pemain PC menjangkakan 60fps sekurang -kurangnya. Tetapi jika anda mengikutinya dalam melaksanakan FSR 2, kami bayangkan anda akan dapat mencapai 60 Starfield FPS atau lebih pada tetapan yang tinggi pada 1080 atau bahkan 1440p.

Mendapatkan kadar bingkai pada resolusi yang lebih tinggi mungkin akan menjadi satu cabaran, jadi anda harus mempertimbangkan untuk menaik taraf komputer anda untuk melakukannya melainkan jika anda sudah membungkus PC Powerhouse. Lihat panduan kami ke PC permainan terbaik jika anda tidak suka membina sendiri yang baru.

Ketika datang ke Saiz Starfield Keperluan, anda perlu memasang permainan pada SSD terbaik yang anda miliki dengan 125GB ruang yang dibebaskan. Kami mengesyorkan mengambil sn850x wd_black dalam apa jua kapasiti yang anda mampu. Itu akan lebih daripada membantu anda mendapatkan sedikit ruang penyimpanan tambahan yang berharga, tepat pada waktunya jika anda cukup bernasib baik untuk mempunyai akses awal ke permainan.

Perkara lain yang perlu diingat ialah Starfield boleh dilanda bug, kerana ia adalah Bethesda kita bercakap di sini. Tetapi anda boleh memberi diri anda peluang yang lebih baik untuk mempunyai pengalaman bebas gagap dengan mendapatkan kad grafik terbaik dalam julat harga anda. Itulah sekeping perkakasan yang mungkin memberi anda pulangan terbaik untuk pelaburan jika anda berminat untuk mendapatkan rig anda dioptimumkan untuk Starfield.

Sekiranya anda ingin mempelajari semua yang anda boleh mengenai RPG Big terbaru dari Bethesda, pangkalan data Starfield baru kami menawarkan berita harian, databank yang boleh dicari, dan juga alat interaktif.

Ambil Ujian Keperluan Sistem Starfield di PCGamebenchmark untuk menjawab soalan .. Bolehkah saya menjalankan Starfield?

Samuel Willetts Samuel Willetts menghabiskan waktunya untuk membangunkan perkembangan terkini dari AMD, Intel, dan Nvidia. Gagal itu, anda akan mendapati dia bermain -main dengan dek stimnya. Dia sebelum ini ditulis untuk PC Gamer, T3, dan Toptenreviews.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Keperluan PC Starfield untuk spesifikasi minimum dan disyorkan

Angkasawan menatap tumbuhan kuning dengan cincin menegak sambil berdiri di atas permukaan berbatu kelabu dengan bintang malam di latar belakang

Starfield adalah pelepasan pemain tunggal utama pertama dari Bethesda Game Studios dalam lapan tahun, jadi Keperluan PC telah melompat sedikit dari kejatuhan studio 4 hari.

Untuk membantu anda menentukan sama ada persediaan anda dapat menjalankan Starfield, kami telah memperincikannya Keperluan PC di bawah dengan spesifikasi minimum dan disyorkan.

Untuk liputan lebih lanjut di Starfield, lihat halaman kami di backstory Starfield, tarikh pelepasan, dan bonus pra-pesanan.

Watak di Starfield menatap matahari terbenam asing

 • Spesifikasi minimum
 • Spesifikasi yang disyorkan

Sekiranya anda mahukan pengalaman yang lebih lancar, maka anda harus berhasrat untuk menjalankan Starfield pada spesifikasi yang disyorkan:

 • OS: Windows 10/11 dengan kemas kini
 • Pemproses: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600k
 • Ingatan: 16 GB RAM
 • Grafik: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GEFORCE RTX 2080
 • DirectX: Versi 12
 • Rangkaian: Sambungan internet jalur lebar
 • Penyimpanan: 125 GB ruang yang ada
 • Nota tambahan: SSD diperlukan

Spesifikasi yang disyorkan tidak terlalu banyak melompat dari minimum, tetapi ini lebih -lebih lagi kerana spesifikasi minimum sebenarnya agak tinggi jika dibandingkan dengan kebanyakan siaran PC lain. Walaupun mereka selaras dengan banyak siaran Triple-A baru-baru ini.

Kapal angkasa melayari melalui bangkai kraf musuh di Bethesda

Digital Foundry sebelum ini melihat sama ada spesifikasi PC minimum tidak terkawal jika anda menarik dalam mempelajari lebih lanjut tentang mengapa keperluan Starfield (dan lain-lain Triple-A ‘) mungkin begitu tinggi.

Untuk lebih banyak kepakaran Digital Foundry, anda juga boleh memberikan Bacaan Starfield Tech mereka membaca atau menonton untuk mendapatkan kelajuan pada batasan teknologi penting – seperti 30fps dan sandwic.

Semua Starfield menjelajah terbaik!

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

Eurogamer mengalu -alukan video dari semua jenis, jadi log masuk dan sertai komuniti kami!

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Bethesda Game Studios Ikuti
 • Bethesda Softworks Ikuti
 • Orang pertama mengikuti
 • Terbuka dunia ikut
 • Terbuka dunia ikut
 • PC Ikut
 • RPG Ikut
 • Fiksyen sains mengikuti
 • Fiksyen sains mengikuti
 • FPS Ikut
 • Pemain tunggal ikut
 • Starfield Ikut
 • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 8 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Melanggan Eurogamer.Surat Berita Harian Bersih

Dapatkan hari yang paling banyak dibincangkan mengenai cerita terus ke peti masuk anda.

Penulis Panduan Kanan

Jessica adalah penulis panduan dari Ireland Utara yang suka menjerit di TVnya. Selalunya di filem seram, kadang -kadang di Fortnite Win. Apabila tidak merosakkan tali vokalnya, Jessica suka menekankan inventorinya dalam RPG, dan tersesat di dunia terbuka.