Keperluan Penempatan Polder Terlalu Harsh | Forum Civfanatics, Komuniti Steam: Panduan: Panduan Zigzagzigal – Belanda (R & F)

Polder Civ 6

Saya rasa mereka sepatutnya

Keperluan penempatan poler terlalu keras

Pada pendapat saya, mereka terlalu keras. Anda bernasib baik jika anda mendapat satu setiap bandar, dan mereka tidak begitu hebat sehingga cukup.

Saya rasa mereka sepatutnya

– Diaktifkan di rawa lagi
dan
– Adakah keperluan diturunkan kepada 2 jubin rata bersebelahan, atau simpan pada 3 tetapi keluarkan keperluan bukit (tetapi tidak 2 dari mana -mana jubin, yang akan menjadi terlalu mudah imo)

Saya harap firaxis membaca forum ini (kita tahu mereka kadang -kadang di sini!) dan terbuka untuk mengimbangi semula

Cobalt_blue

Ketua

Bergabung dengan 30 Jul 2009 Mesej 65 Lokasi SoCal

Mereka bersama akan terlalu banyak.

Keperluan Flatland masuk akal kerana apa itu polder. Memerlukan hanya dua jubin akan membuat mereka terlalu mudah; Sekiranya anda melakukannya, mereka perlu menghasilkan hasil pemotongan nerf.

Saya dapat melihat membolehkan Marsh tho!

Giskler

+1 sleuthing

Cuba bermain di peta kepulauan, sangat bagus untuk pemotongan!
Sekarang adalah musim sejuk ketidakpuasan kami, yang dibuat musim panas yang mulia oleh Sun of York ini

Sagax

Maharaja

Bergabung dengan 9 Nov 2013 Mesej 1,219

Saya berharap polder sedia ada dikira sebagai jubin ke arah keperluan penempatan. Sekarang ini akan menjadi perancangan terraform dan landskap!

Sehingga itu, bermain di fraktal.

DATian

Warlord

Bergabung dengan 20 Jul 2006 Mesej 295 Lokasi Paris, Perancis

Polder selalu menjadi peningkatan yang lebih baik, jadi masuk akal bahawa anda tidak dapat spam mereka di mana -mana – maksud saya “selalu lebih baik” seperti dalam “Anda tidak akan teragak -agak antara UI anda dan satu lagi lombong”.

Walau bagaimanapun, anda memerlukan satu deretan tiga orang untuk mereka mencapai keseluruhan potensi mereka, dan anda pasti perlu sangat bertuah untuk menariknya.

Saya rasa keseimbangan yang baik adalah untuk meminta “tiga jubin tanah bersebelahan, yang harus rata”.

Ya, saya tahu, bahasa Inggeris saya buruk dan presiden saya tidak masuk akal – apa yang anda harapkan dari pemain Perancis ?

Sostratus

Dewa

Bergabung dengan 31 Jul, 2017 Mesej 2,383 Lokasi Minnesota, Amerika Syarikat

Polder mempunyai potensi untuk menjadi peningkatan terbaik, tetapi itu hanya mungkin jika anda mendapat persediaan tasik yang sempurna.

Setelah memainkan permainan penuh sebagai Belanda, saya bersetuju dengan OP yang mereka perlukan
-keluarkan sekatan tanah rata, atau
Kurangkannya menjadi 2 jubin tanah. (Saya akan menyelesaikannya untuk menyimpannya pada 3 jika seorang peminjam boleh dikira sebagai jubin tanah! Sekarang ini akan menjadi podracing!)

Sebabnya adalah kerana pemotongan itu sendiri memberikan +1/ +1. Ini keseluruhan pokok naik taraf berkisar di sekitar kepuasan polder. Tetapi hampir mustahil untuk mendapatkan lebih daripada satu pemotongan.

Serius, tidak termasuk tasik, yang jarang berlaku, memainkan peta benua biasa dan melihat garis pantai anda. Keluarkan grid hex dan lihat medan macam mana yang sebenarnya anda perlukan untuk mendapatkan 3 jubin tanah. Kemudian sedar mereka semua perlu rata. Saya mendapati diri saya mendapat kira -kira 1 setiap bandar pesisir.

Sekarang, anda berfikir “tetapi sostratus, ia berjalan di atas air! Pasti ini memberikan kes kelebihan ke atas UI lain!”Itu benar, tetapi sekarang kita mempunyai liang itu tidak. Perikanan memberi +1 makanan tidak kira apa. Selalunya 2. Anda boleh membina satu di mana sahaja anda boleh meletakkan peminjam. Oleh itu, UI Belanda hampir setaraf (dalam pengalaman permainan standard) menggantikan satu perikanan untuk pengeluaran +1 khas, +4 perikanan emas di beberapa bandar pesisir anda.

Ini hanya menghancurkan emosi dalam permainan- anda mendapat harapan anda dan mereka akan dihancurkan setiap kali oleh penjana medan. Bandingkan dengan kampung, yang lebih mudah ditempatkan. Tidak ada pertandingan.

Sekiranya ketakutan kita adalah bahawa membiarkan garis Belanda garis pantai lurus di mana -mana dengan polder terlalu op, maka jujur ​​hanya memotong rangsangan bahagian yang boleh diganti untuk mendarat mereka dengan memiliki +1/ +1 adjacency.
Menyedari bahawa pelabuhan, taman air, keajaiban, dan sumber laut bersaing untuk jubin pantai juga. (Ingatlah apa yang kelihatan seperti permaidani Australia Station Outback, terutamanya di bukit -bukit Petra. Ya, polder tidak kelihatan begitu OP sekarang, adakah mereka?)

Yang mengatakan, saya berjaya mendapatkan beberapa tasik untuk bersenam, yang hanya terasa luar biasa untuk dilaksanakan- sama seperti UIS. Tetapi walaupun begitu, banyak tempat tasik yang langka telah hancur oleh bukit penyangak.
Satu perkara, walaupun: Polders benar -benar tidak masuk akal jika anda boleh combo combo tasik yang betul, huey, auckland, dan bonus pelabuhan standard. Sudah tentu, ini hampir tidak akan berlaku, dan selalunya anda akan berada dalam keadaan saya di mana tasik tanpa bukit juga berada di tengah-tengah salji!

Mungkin satu perkara yang saya sebenarnya akan mod mengenai civ6, selain daripada armada pembawa tidak mendapat slot pesawat +1.

Polder Civ 6

Belanda adalah civ yang agak fleksibel yang mendapat manfaat dari sungai, tasik dan laut. Di sini, saya memperincikan strategi Belanda dan strategi balas.

1

1

Dieser inhalt wurde ihren favoriten hinzugefügt.

7,038 Einzelaufrufe
87 Aktuelle Favoriten

Keupayaan tamadun: Grote Rivieren

Keupayaan pemimpin Wilhelmina: Radio Oranje

Peningkatan unik: Polder

Unit Unik: De Zeven Provinciën

Pentadbiran – Kad Kerajaan dan Dasar

Pentadbiran – umur

Pentadbiran – Agama dan Negeri Bandar

Pentadbiran – keajaiban dan orang hebat

Sekiranya anda mempunyai pengembangan ribut perhimpunan, klik di sini untuk panduan yang dikemas kini.

Panduan ini tidak lagi dikemas kini, tetapi akan kekal demi mereka tanpa pengembangan ribut perhimpunan.

Nota: Panduan ini memerlukan pengembangan kenaikan dan jatuh.

Kandungan dari Pek DLC (Poland, Viking, Australia, Persia/Macedon, Nubia, Khmer/Indonesia) ditandakan seperti itu.

Dengar mesej ini dan tahu ada harapan. Harapan masa membersihkan badai, pucuk pertama musim bunga, air bersih bebas dari noda perang. . Kapal kami akan berlayar; Seni kita akan berkembang; Sains kita akan memimpin. Bukan saatnya menyerah kepada ketakutan anda, tetapi berpegang pada peluang ini untuk dunia yang lebih baik. Dan ia jatuh kepada anda untuk menciptanya.

Cara Menggunakan Panduan Ini

 • The Garis besar perincian mekanik bagaimana ciri -ciri unik tamadun berfungsi dan apakah kecenderungan permulaan mereka (mengandaikan mereka mempunyai satu sama sekali).
 • The Kemenangan Skew Bahagian menerangkan sejauh mana civ (dan pemimpin individu yang berkenaan) cenderung ke arah laluan kemenangan tertentu. Ini adalah tidak penarafan kekuasaannya, melainkan penunjuk umum laluan yang paling sesuai untuk kemenangan.
 • Pelbagai bahagian untuk Unik Terangkan secara terperinci bagaimana menggunakan setiap bonus khas tamadun.
 • Pentadbiran Menggambarkan beberapa kerajaan yang paling sinergi, bangunan kerajaan, kad dasar, bonus umur, pantheon, kepercayaan agama, keajaiban, negara-negara dan orang-orang hebat untuk Civ. Hanya yang paling sinergi dengan unik Civ yang disebutkan – ini harus diberi lebih banyak pertimbangan daripada mereka untuk Civs lain tetapi tidak semestinya pilihan “terbaik” ketika bermain sebagai civ untuk laluan kemenangan yang diberikan.
 • Akhirnya, Kaunter-strategi Membincangkan cara terbaik untuk bermain menentang Civ, termasuk pertimbangan agenda pemimpin jika Civ dikawal oleh komputer.
 • Dalam talian: Bahagikan dengan 2
 • Cepat: Bahagikan dengan 1.5
 • .
 • Maraton: Dalikan dengan 3

Terminologi yang digunakan dalam panduan ini dan tidak dalam permainan dijelaskan di sini.

AOE (kawasan kesan) – Menggambarkan bonus atau penalti yang mempengaruhi pelbagai jubin dalam jejari yang ditetapkan. Contoh positif termasuk kilang -kilang dan stadium (yang secara lalai menawarkan pengeluaran dan kebahagiaan masing -masing ke bandar -bandar dalam radius 6 jubin kecuali mereka berada dalam jarak bangunan lain yang sama) dan contoh negatif adalah senjata nuklear, yang menyebabkan kehancuran lebih luas jejari.

Beelining – Strategi mendapatkan teknologi atau sivik dengan cepat dengan hanya meneliti dan prasyaratnya. Sebilangan penyelewengan dibenarkan sekiranya mengambil teknologi atau sivik dari trek utama menyediakan beberapa jenis kelebihan yang membentuk penyimpangan itu (sama ada sumber sains/budaya tambahan atau akses kepada sesuatu yang diperlukan untuk Eureka atau rangsangan inspirasi.

CA (Kemampuan Civ) – Keupayaan unik tamadun, dikongsi oleh semua pemimpinnya. Tidak seperti unit unik, bangunan, daerah dan penambahbaikan, abilites civ tidak perlu dibina.

Empayar padat – . Ini berguna jika anda ingin menggunakan daerah yang mendapat bonus dari daerah lain, memaksimumkan bilangan salinan daerah yang sama di kawasan yang sama, atau untuk memaksimumkan potensi bonus kesan kawasan kemudian dalam permainan.

Empayar tersebar – Civs dengan bandar -bandar yang tersebar. Ini berguna jika anda ingin memastikan bandar mempunyai banyak ruang untuk kedua -dua daerah dan penambahbaikan jubin. Civs dengan penambahbaikan jubin yang unik secara amnya memihak kepada empayar yang lebih tersebar untuk memanfaatkannya, seperti yang difokuskan oleh Civs pada pembinaan yang hairan.

Gwam – Nama kolektif untuk penulis, artis dan pemuzik yang hebat. Kesemua mereka dapat menghasilkan karya hebat yang menawarkan pelancongan dan budaya, menjadikan mereka penting bagi sesiapa yang mencari kemenangan budaya.

LA (Kemampuan Pemimpin) – Keupayaan unik pemimpin tertentu, yang seperti kebolehan civ tidak perlu dibina. Biasanya tetapi tidak semestinya, mereka cenderung lebih spesifik dalam skop daripada kebolehan civ. Beberapa kebolehan pemimpin datang dengan unit unik yang berkaitan di atas standard yang setiap civ mempunyai.

Prebuilding – Melatih unit dengan niat menaik tarafnya ke unit yang dikehendaki kemudian. Contohnya ialah membina slingers dan menaik tarafnya setelah memanah dibuka.

Mula Bias – Jenis medan, ciri medan atau sumber tamadun lebih cenderung untuk bermula. Ini biasanya digunakan untuk tamadun yang mempunyai bonus awal bergantung pada jenis medan tertentu. Terdapat lima peringkat Bias Mula; Civs dengan Bias Mula Tahap 1 diletakkan sebelum Civs of Taha 2 dan sebagainya, meningkatkan kemungkinan mereka menerima lokasi permulaan yang baik.

Maklumat lengkap mengenai Bias Start dalam permainan boleh didapati dalam tamadun.Fail XML (Cari folder Civ 6 dalam fail program Steam, kemudian pergi melalui asas, aset, permainan dan folder data untuk mencari fail). DLC dan Expansion Civs mempunyai fail bernama yang sama dalam folder yang sepadan. Sekiranya tamadun tidak disenaraikan sebagai mempunyai kecenderungan permulaan di sana, ia tidak mempunyai satu, walaupun anda merasa seperti anda terus memijak di medan yang sama ketika bermain sebagai civ itu.

– Unit unik yang tidak menggantikan orang lain, dan dengan itu sangat unik. Contohnya termasuk Varu India dan Keshigs Mongolia.

Empayar tinggi – Empayar yang menekankan pembangunan bandar berbanding pengembangan, biasanya mengakibatkan lebih sedikit, tetapi lebih besar, bandar.

Unik – Nama kolektif untuk kebolehan CIV, kebolehan pemimpin, unit unik, bangunan unik, daerah yang unik dan penambahbaikan unik.

Ua (keupayaan unik) – .

UB (bangunan unik) – .

UD (Daerah Unik) – Daerah khas yang hanya boleh dibina di bandar -bandar tamadun tunggal, yang menggantikan daerah biasa dan menawarkan beberapa kelebihan unik di atas. Dalam beberapa kes, mungkin terdapat kelemahan kecil juga, tetapi ini selalu lebih besar daripada ciri -ciri positif. Semua daerah yang unik menelan belanja setengah untuk membina relatif kepada daerah biasa yang mereka ganti.

UI (peningkatan unik) – Peningkatan khas yang hanya dapat dibina oleh pembina tamadun tunggal. Tidak seperti bangunan atau daerah yang unik, ini tidak mengganti peningkatan biasa. Ada yang memerlukan teknologi untuk membuka kunci, dan ramai yang mempunyai hasil mereka bertambah baik dengan teknologi kemudian. “UI” selalu merujuk kepada penambahbaikan unik dalam panduan saya dan tidak kepada “antara muka pengguna” atau “infrastruktur unik”.

UU (unit unik) – Unit khas yang hanya boleh dibina oleh satu tamadun, dan dalam beberapa kes hanya apabila tamadun itu diketuai oleh pemimpin tertentu. Ini biasanya menggantikan unit yang ada dan menawarkan kelebihan tambahan (dan kadang -kadang kelemahan kecil juga sebagai pertukaran untuk kelebihan yang lebih besar).

Empayar yang luas – Empayar yang menekankan pengembangan pembangunan bandar, biasanya mengakibatkan lebih banyak, tetapi lebih kecil, bandar.

Belanda mempunyai peringkat 2 sungai Mulakan Bias, dan Tahap 4 pantai Mula Bias. Sungai diperlukan untuk keupayaan Civ Belanda, sementara kawasan pesisir dapat menyokong kedua -dua unit unik dan peningkatan yang unik.

Keupayaan tamadun: Grote Rivieren

 • Kampus, dataran teater dan zon perindustrian mendapat bonus +2 adjacency jika bersebelahan dengan sekurang -kurangnya satu jubin sungai.
  • Ini berfungsi dengan cara yang sama seperti hab komersial bonus +2 emas; ia tidak disusun dengan pelbagai sungai bersebelahan.
  • Hanya jubin yang berada dalam julat yang boleh dilaksanakan di bandar jubin yang akan diberikan (dengan kata lain, mereka mesti berada dalam radius 3 jubin dari pusat bandar).
  • . Mengambil tanah dari negara-negara tidak mempunyai penalti.
  • Jubin dicuri yang mengandungi penambahbaikan jubin bukan unik akan mengekalkannya.
  • Jubin yang mengandungi daerah yang lengkap, keajaiban atau taman negara tidak akan dicuri, tetapi yang tidak lengkap akan, memusnahkan mereka.

  Keupayaan pemimpin Wilhelmina: Radio Oranje

  • Laluan Perdagangan Domestik Tambahkan +1 Kesetiaan setiap giliran di Bandar Asal.
  • Laluan perdagangan antarabangsa ke dan dari bandar anda memberikan anda budaya +1.

  Unit Unik: De Zeven Provinciën

  Unit berkisar tentera laut era Renaissance yang menggantikan frigat