Kemas Kini Windows 10: Mengapa Anda Perlu Lakukan Itu & Cara Lakukan – Wizard Partition Minitool, Dapatkan Kemas Kini Windows Terkini – Sokongan Microsoft

Dapatkan kemas kini Windows terkini

Langkah 2. Jenis Wuauclt.exe /updatenow dan tekan Enter.

Kemas kini Windows 10: Mengapa Anda Perlu Melakukannya & Cara Lakukan

Seperti yang anda ketahui, Microsoft terus melepaskan kemas kini Windows untuk menyediakan ciri -ciri baru dan menawarkan patch kepada isu yang diketahui. Persoalannya ialah Cara memaksa kemas kini Windows 10 Apabila ia tidak dikemas kini secara automatik. Di sini, Minitool akan berkongsi beberapa kaedah dengan anda.

Mengapa memaksa mengemas kini Windows 10

Untuk menambah ciri baru dan menawarkan patch ke pepijat dalam versi sebelumnya, Microsoft terus mengeluarkan kemas kini Windows baru. Maka pengguna Windows akan mempunyai pengalaman yang lebih baik. Secara umumnya, Kemas kini Windows ciri dalam Tetapan boleh memuat turun dan memasang kemas kini terkini secara automatik untuk anda.

Walau bagaimanapun, ciri ini kadang -kadang mungkin salah. Berikut adalah beberapa masalah biasa dengan ciri kemas kini windows.

 • Kemas kini Windows tersekat pada 0, 100
 • Kemas kini Windows tersekat pada mulakan semula
 • Kemas kini Windows tersekat atau beku
 • Kemas kini Windows tidak berfungsi

Kemudian anda perlu memaksa mengemas kini Windows 10 sendiri. Cara Melakukannya? Dalam siaran ini, beberapa kaedah akan dibincangkan. Anda boleh memilih satu mengikut keadaan anda untuk memaksa kemas kini Windows.

Kaedah 1: Kemas kini Windows 10 Kemas kini melalui Wuinstall

Wuinstall, alat baris arahan Windows, menjadikannya Pentadbir Skrip Windows kemas kini. Ia membolehkan pentadbir menguatkuasakan pertanyaan, memuat turun, dan pemasangan kemas kini Windows supaya proses pengemaskinian keseluruhan lebih terkawal dan mesra pengguna.

Anda boleh menggunakan wuinstall sahaja atau digabungkan dengan WSUS atau program pengurusan sistem lain. Dengan alat ini, anda boleh menguruskan rangkaian kecil dengan sepuluh mesin dan rangkaian besar dengan beribu -ribu pelanggan atau pelayan.

Untuk menggunakan wuinstall, ikuti langkah -langkah ini.

Langkah 1: Klik di sini untuk memuat turun dan pasang Wuinstall.

Petua: Untuk mendapatkan percubaan percuma selama 30 hari, anda perlu memenuhi beberapa maklumat seperti alamat e-mel, nama syarikat, dll. Kemudian klik pautan yang dihantar ke kotak e -mel untuk memuat turun dan pasang program.

Langkah 2: Jenis cmd di kotak carian, dan kemudian klik kanan Arahan prompt dan ketik Jalankan sebagai pentadbir.

Langkah 3: Kemudian taipkan arahan berikut dan tekan Masukkan selepas masing -masing.

Langkah 4: Tunggu penamat pemasangan kemas kini.

Kaedah 2: Kemas kini Windows 10 Kemas kini melalui baris arahan

Inilah panduan bagaimana memaksa kemas kini Windows 10

Langkah 1: Jalankan arahan arahan sebagai pentadbir dari kotak carian.

Langkah 2: Jenis Wuauclt.exe /updatenow dan memukul Masukkan. Maka arahan ini akan memaksa Windows untuk memeriksa kemas kini.

taip dan laksanakan arahan

Langkah 3: Buka Tetapan dengan menekan Tingkap dan I kunci dan kemudian menavigasi ke Kemas kini & Keselamatan seksyen.

Langkah 4: Klik Tingkap Kemas kini> Periksa kemas kini. Maka anda akan melihat “Menyemak kemas kini“Mesej.

Langkah 5: Sekarang, ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan proses pemasangan kemas kini.

Kesimpulannya, siaran ini menawarkan anda dua cara untuk melakukan kemas kini Windows 10 Force. Anda boleh memilih satu dari mereka untuk memaksa mengemas kini Windows 10.

Sebagai tambahan kepada kaedah di atas, anda juga boleh menggunakan alat seperti alat penciptaan media Windows 10 dan alat muat turun Windows USB/DVD untuk memasang atau mengemas kini versi terkini Windows 10. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan alat Migrasi Windows untuk mendapatkan versi terbaru Windows 10. Contohnya, Berhijrah OS ke SSD/HD Ciri Wizard Partition Minitool dapat membantu anda melakukannya dengan mudah.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

Mengenai Pengarang

Setelah menulis artikel mengenai teknologi komputer untuk masa yang lama, saya agak berpengalaman terutama mengenai aspek pengoptimuman komputer, peningkatan PC, serta penjelasan istilah teknologi. Kebiasaan Melihat Melalui Forum Teknikal Membuat Saya Pengumpul Masalah Komputer Hebat. Dan kemudian, banyak artikel yang berkaitan dengan isu -isu ini dikeluarkan, yang memberi manfaat kepada banyak pengguna. Profesional, berkesan, dan inovatif selalu mengejar pekerja penyuntingan.

Dapatkan kemas kini Windows terkini

Peranti Windows mungkin mendapat fungsi baru pada masa yang berlainan kerana Microsoft menyampaikan kemas kini, pembaikan, penambahbaikan, dan peningkatan yang tidak diselesaikan melalui beberapa teknologi servis-termasuk pelancaran ciri terkawal (CFR). Windows akan memberitahu anda jika anda perlu memulakan semula peranti anda untuk menyelesaikan kemas kini, dan anda boleh memilih masa yang paling sesuai untuk anda menyelesaikan kemas kini itu.

Kemas kini Windows terkini ialah Windows 11, Versi 22H2, yang juga dikenali sebagai kemas kini Windows 11 2022.

Dapatkan kemas kini terkini secara automatik sebaik sahaja ia tersedia

Anda kini boleh memilih untuk mendapatkan Windows mendapatkan kemas kini bukan keselamatan dan ciri terkini sebaik sahaja ia tersedia untuk peranti anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ini, lihat Dapatkan Kemas Kini Windows sebaik sahaja ia tersedia untuk peranti anda.

Perkara yang perlu diperhatikan

 • Untuk memeriksa kemas kini, pilih Mula >Tetapan >Kemas kini Windows , kemudian pilih Menyemak kemas kini. Sekiranya kemas kini tersedia, anda boleh memilih untuk memasangnya.

Topik-topik yang berkaitan

 • Ketahui lebih lanjut mengenai Menaik taraf ke Windows 11 di Naik Taraf ke Windows 11: Soalan Lazim.
 • Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai kemas kini Windows
 • Dapatkan kemas kini Windows sebaik sahaja ia tersedia untuk peranti anda

Apabila Windows 10 2022 Update AKA Windows 10, Versi 22H2 siap untuk peranti anda, ia akan tersedia untuk dimuat turun dari halaman Kemas Kini Windows dalam Tetapan. Pilih masa yang paling sesuai untuk anda memuat turun kemas kini. Anda perlu memulakan semula peranti anda dan melengkapkan pemasangan. Selepas itu, peranti anda akan menjalankan Windows 10, versi 22h2.

Untuk memeriksa sama ada anda sudah menjalankan kemas kini Windows 10 2022, pilih Lihat sejarah kemas kini di halaman Tetapan Kemas Kini Windows.

Perhatikan juga yang berikut:

  Sekiranya anda mahu memasang kemas kini sekarang, pilih Mula >Tetapan >Kemas kini & Keselamatan >Kemas kini Windows , dan kemudian pilih Menyemak kemas kini. Sekiranya kemas kini tersedia, pasangkannya.

Sekiranya anda masih menjalankan Windows 7 atau Windows 8.1 dan ingin bergerak ke Windows 10, anda boleh mengetahui lebih lanjut di naik taraf ke Windows 10: Soalan Lazim.

Topik-topik yang berkaitan

2 Cara untuk memaksa mengemas kini Windows 10 ke binaan terkini

Adakah anda ingin memanfaatkan sepenuhnya pengalaman Windows 11/10 anda? Maka anda harus memastikan bahawa sistem pengendalian anda terkini dengan binaan terkini. Mengikuti versi terkini Windows 11/10 memastikan anda mempunyai akses kepada semua ciri, pembetulan keselamatan, dan banyak lagi penambahbaikan. Dalam catatan blog ini, kami akan berjalan melalui cara Kemas kini Kemas Kini Windows 10, Oleh itu, anda boleh memaksimumkan prestasi di PC anda.

 1. Pergi ke laman web Microsoft.
 2. Klik “Kemas kini sekarang”.
 3. Muat turun versi terbaru Windows 10. Langkah penuh
 1. Jalankan arahan arahan sebagai pentadbir
 2. Taip wuauclt.exe /updatenow. Langkah penuh

Petua 1. Kemas kini Windows 10 ke binaan terkini dari Microsoft

Ada kalanya anda memuat turun kemas kini Windows 10, tetapi kemas kini Windows 10 gagal dengan kod ralat 0x80070643 atau kesilapan lain. Oleh itu, anda tidak dapat mengemas kini Windows 10 ke versi terbaru dengan cara ini.

Kemas kini Windows gagal

Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun Muat turun Windows 10 dan Kemas Kini memaksa versi Microsoft terbaru. Awak boleh Tonton video ini untuk memaksa mengemas kini Windows 10 ke versi terbaru.

 • 0:00 Pengenalan
 • 0:46 Cara mengemas kini Windows 10
 • 3:11 Apa yang perlu dilakukan selepas kemas kini Windows 10

Sekiranya anda lebih suka panduan langkah demi langkah, ikuti langkah-langkah di bawah.

Langkah 1. Pergi ke laman web Microsoft dan klik “Kemas kini sekarang”.

Kemas kini Kemas Kini Windows 10 - 1

Langkah 2. Muat turun versi terbaru Windows 10 dan buka fail untuk dipasang.

Langkah 3. Kemudian, pembantu kemas kini Windows 10 muncul. Ikuti operasi di skrin dan mengemas kini Windows 10.

Kemas kini Kemas Kini Windows 10 - 2

Selepas kemas kini, mulakan semula komputer anda dan periksa PC anda.

Petua 2. Cara memaksa mengemas kini Windows 10 dengan CMD

Bagi pengguna yang yakin dengan menggunakan penonton baris arahan, memaksa mengemas kini Windows 10 dengan CMD adalah cara yang cepat dan berkesan untuk memasang kemas kini terkini. Proses ini berfungsi dengan menyampaikan arahan khas yang memuat turun dan memasang semua kemas kini Windows yang belum selesai. Ikuti langkah di bawah untuk memaksa mengemas kini Windows 10 ke versi terbaru.

Langkah 1. Jalankan arahan arahan sebagai pentadbir dari kotak carian.

Langkah 2. Jenis Wuauclt.exe /updatenow dan tekan Enter.

Kemas kini Kemas Kini Windows 10 Cmd

Perintah ini akan memaksa Windows 10 untuk memeriksa kemas kini dan mula memuat turun.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kemas kini Windows 10 Force, tonton video ini.

 • 0:00 Pengenalan
 • 0:22 Kemas kini Windows Force 10

Cara Memulihkan Data Hilang Selepas Kemas kini Windows 10

Selepas kemas kini daya, anda mungkin kehilangan data pada komputer riba atau PC anda. Anda boleh memulihkan fail yang hilang selepas kemas kini Windows 10. Semua yang anda perlukan ialah Wizard Pemulihan Data Easeus. Perisian pemulihan data ini berfungsi dengan baik dalam memulihkan data yang dipadam, diformat dan lain -lain dengan klik mudah.

 • Ia dapat memulihkan data dari cakera keras, SSD, kad SD, pemacu kilat USB, dan banyak lagi.
 • Perisian ini menyokong pemulihan data dari Windows 11/10/8.1/8/7.
 • Anda boleh melakukan pemulihan foto, pemulihan video, pemulihan perkataan, dan pemulihan fail dengannya.

Muat turun perisian pemulihan data ini dan pulihkan data selepas kemas kini Windows 10.

Muat turun untuk menang Kadar pemulihan 99.7%
Muat turun untuk Mac Penilaian Trustpilot 4.7

Kesimpulan

Kemas kini paksa adalah perkara terakhir yang anda mahu lakukan, tetapi jika anda mengikuti Petua 1 atau 2 dari pos blog kami, anda boleh memastikan Windows 10 anda terkini. Sekiranya, dengan kemalangan, anda kehilangan beberapa data selepas kemas kini Windows 10, jangan risau! Ikuti petua kami untuk memulihkan data yang hilang dan dapatkan fail anda kembali.

Memaksa FAQ kemas kini Windows 10

Baca soalan dan jawapan di bawah untuk mendapatkan bantuan tambahan.

1. Mengapa Windows 10 tidak dikemas kini?

Inilah sebab mengapa Windows 10 tidak akan mengemas kini:

 • Fail yang diperlukan oleh Windows Update mungkin rosak atau hilang
 • Pemandu atau perisian lain di PC anda tidak serasi dengan Windows 10
 • PC anda tidak dapat menyambung ke pelayan kemas kini Windows
 • PC anda tidak memenuhi syarat minimum untuk memuat turun atau memasang peningkatan ke Windows 10

2. Bagaimana saya memaksa Windows 10 untuk dikemas kini dari baris arahan?

Ikuti langkah -langkah di bawah untuk memaksa kemas kini Windows dengan baris arahan:

 • Taipkan CMD dalam kotak carian, pilih Run sebagai Pentadbir, dan klik Ya untuk Teruskan.
 • Taip wuauclt.exe /updatenow dan tekan Enter.
 • Perintah ini akan memaksa kemas kini Windows untuk menyemak kemas kini dan mula memuat turun.

3. Bagaimana saya boleh menghentikan windows 10 dari kemas kini automatik?

 • Lumpuhkan kemas kini Windows secara manual
 • Tukar tetapan Editor Dasar Kumpulan
 • Meter sambungan rangkaian anda
 • Tukar Tetapan Kemas Kini Menggunakan Pendaftaran