Kelas | Vanilla Wow Wiki | Fandom, Wow Classic Class Guides for PVE – Wow Classic – urat icy

Wow Panduan Kelas Klasik untuk PVE

Impakt, Penulis Panduan Warlock Residen kami, telah mengatakan ini mengenai daya maju mereka di PVE.

Kelas

Perlu diketahui bahawa kelas dikekang oleh pilihan perlumbaan pemain; Dengan kata lain: setiap perlumbaan mempunyai senarai kelas tertentu yang tersedia untuk dipilih, dan beberapa kelas yang mereka tidak dapat memilih.

Setiap kelas mempunyai tiga pokok bakat yang unik. Apabila watak berlangsung, seseorang dapat mengkhususkan kemahiran mereka dengan memberikan mata bakat kelas di mana -mana pokok untuk kelas mereka. Terdapat tiga pokok bakat untuk setiap kelas. Sebagai contoh, druid boleh meletakkan mata bakat mereka dalam pemulihan, liar, atau keseimbangan.

Mengumpul set perisai kelas adalah cara pemain dapat meningkatkan watak apabila mereka mencapai tahap tahap. Sebilangan besar penjara bawah tanah dan set serbuan terdiri daripada barangan perisai yang direka khusus untuk kelas; Walau bagaimanapun, set ganjaran puak juga termasuk perhiasan dan kepingan leher. Apabila pemain mengumpulkan lebih banyak kepingan set, mereka boleh menerima bonus yang ditetapkan.

Kandungan

Ringkasan ringkas setiap kelas []

Terdapat sembilan kelas dimainkan dalam permainan.

Druid []

Druids adalah kacukan yang serba boleh. Mereka melakukan peranan yang berbeza menggunakan bentuk peralihan bentuk yang sesuai. Mereka boleh mempunyai perisai yang tinggi dan kemarahan seperti pahlawan dalam bentuk beruang, stealth dan berjuang dalam huru -hara seperti penyangak dalam bentuk kucing, atau menyembuhkan dan nuke dengan mantra dalam bentuk humanoid. Melalui bakat, mereka dapat meningkatkan satu atau lebih peranan ini dan bahkan mendapat bentuk baru untuk nuking (bentuk moonkin). Pokok bakat mereka adalah keseimbangan, untuk nuking, liar, untuk kerosakan huru -hara dan keupayaan tangki, dan akhirnya, pemulihan, untuk penyembuhan. Dengan gear yang setara, bakat yang sesuai dengan peranan, dan di tangan pemain mahir, mereka boleh menjadi sama berkesan sebagai salah satu kelas yang didedikasikan untuk setiap peranan.

Druids juga membawa utiliti tambahan tertentu, seperti kebangkitan pertempuran unik dengan kelahiran semula, dan kecemasan atau penyembuhan tambahan atau tangki, sekiranya salah satu daripada orang yang mengisi peranan utama mati, menjadi terputus, atau sebaliknya tidak dapat menguruskan sepenuhnya dengan peranan mereka dengan peranan mereka sepenuhnya dengan peranan mereka. Perbezaan utama tertentu masih wujud, memberi mereka kelebihan dan kekurangan dalam peranan tertentu.

Pemburu []

Walaupun semua pengkhususan pemburu dianggap DPS, mereka mencapai ini dengan menggunakan kaedah yang sedikit berbeza: pemburu kemahiran menonjol mendapat manfaat daripada bonus kerosakan berasaskan senjata untuk menimbulkan kerosakan pecah yang tinggi; Pemburu penguasaan binatang mempunyai kebolehan khusus yang meningkatkan output kerosakan haiwan kesayangan mereka; Pemburu survival telah meningkatkan perangkap dan tembakan untuk menjaga musuh mereka jauh sementara hp longkang dot mereka.

Mage []

Mages adalah peniaga kerosakan sihir yang berkisar dengan keupayaan kawalan langsung dan orang ramai yang sangat kuat, polimorf, dan bahkan boleh pecah, mereka sering berkesan di PVP tanpa mengira perisai rendah mereka.

Pengkhususan bakat mereka termasuk: Kebakaran, yang menggunakan banyak kawasan kesan dan kerosakan pecah, Frost yang menawarkan kebolehgunaan dan kawalan yang hebat, dan Arcane yang memberi tumpuan kepada memancarkan kebolehan mereka untuk jangka masa yang singkat. Setiap pokok bakat mereka pasti memberikan gaya permainan yang unik namun menarik.

Paladin []

Paladins adalah pahlawan suci dan kebolehan buff, boleh dikatakan salah satu kelas sokongan buffing dan kumpulan terbaik dalam permainan. Mereka boleh memakai perisai plat berat dan membawa perisai, tetapi juga penyembuh sasaran tunggal yang cekap, yang bergabung untuk menghasilkan ketahanan mereka yang terkenal dalam pertempuran. Dengan pengkhususan bakat dan pemilihan peralatan, paladin dapat mengisi peranan dps, tangki, luark, atau penyembuh dan excel apabila dipanggil untuk mengisi semua peranan ini dalam suasana kumpulan.

Walaupun DPS Retribusi Paladin sedikit kurang daripada kelas DPS tulen, mereka membuatnya dengan mantra utiliti mereka yang sangat berguna, penggemar dan auras. Tiga pokok bakat mereka adalah suci, hukuman, dan perlindungan. Paladin secara eksklusif kelas persekutuan.

Imam []

Penyangak []

Rogues cemerlang dalam menangani kerosakan huru -hara dan tidak mampu untuk musuh mereka, terutamanya kesihatan dan sasaran perisai yang rendah seperti Casters. Stealth memberi mereka kelebihan taktikal dan membolehkan mereka memulakan perjuangan dengan syarat mereka sendiri. Kebolehan penting lain termasuk mengunci dan pengendalian racun. Satu lagi penyangak adalah keupayaan mereka untuk menenggelamkan dan tidak menentu sasaran bermusuhan untuk jangka masa yang panjang.

Dukun []

Shamans adalah salah satu kelas paling serba boleh dalam permainan kerana mereka dapat beralih dengan lancar dari kastor yang menyinggung ke DPS seperti yang diperlukan, walaupun pada tahap kemudian mereka sering mengkhususkan diri dalam salah satu peranan ini. Shamans dapat memberikan sokongan yang baik kepada pihak, dengan keupayaan untuk melangkah masuk dan mengisi peranan yang mungkin kurang pada masa ini. Kerosakan dan penyembuhan yang tinggi juga menjadikan mereka cukup baik di PvP.

Mereka dapat menjatuhkan totem pegun di tanah yang memberikan pelbagai kesan, yang kebanyakannya berguna untuk keseluruhan serbuan. Mereka unik kerana mereka dapat memberikan pemulihan lap lengkap dengan membatalkan diri dan kemudian menghidupkan semula parti yang lain. Shaman secara eksklusif kelas gerombolan.

Warlock []

Demon Haiwan Peliharaan Dan Ketakutan Memberi Warlocks Pelbagai pilihan taktikal, dan mereka mempunyai beberapa jampi dan kebolehan utiliti, termasuk memanggil anggota parti dan mewujudkan HealthStone dan Soulstones.

Pahlawan []

Warriors sangat bergantung pada gear mereka, kerana keupayaan mereka untuk menangani dan mengambil kerosakan dikawal secara langsung oleh kualiti dan kesan senjata dan perisai mereka.

Peranan Kelas []

Bahagian ini menyangkut kandungan eksklusif untuk World of Warcraft.

Statistik permulaan asas boleh didapati di halaman perlumbaan.

Legenda []

Penilaian []

Penilaian ini adalah pendapat vanila wow wikians dan semestinya harus dipertahankan di halaman perbincangan .

4 = Kelas terbaik untuk peranan ini
3 = Kelas yang sangat baik untuk peranan ini
2 = Kelas yang baik untuk peranan ini
1 = Kelas mampu dalam peranan ini
0 = Kelas tidak dapat mengisi peranan ini
(x) = Kelas “terbaik terbaik” untuk peranan ini (mungkin bergantung pada pertemuan tertentu)
^ = Hanya terhadap jenis musuh tertentu (binatang, humanoid, syaitan, dll)

Tanda dalam Biru menunjukkan peningkatan yang boleh dibuat melalui bakat.

Warna kelas []

Bahagian ini menyangkut kandungan eksklusif untuk World of Warcraft.

Warna kelas untuk membezakan setiap kelas sekilas.

Kelas e Rgb
(0-255)
Rgb
(0.0-1.0)
RGB Hex
(00-FF)
Druid 255 125 10 1.00 0.49 0.04 #FF7D0A
Pemburu 171 212 115 0.67 0.83 0.45 #ABD473
Mage 105 204 240 0.41 0.80 0.94 #69CCF0
Paladin 245 140 186 0.96 0.55 0.73 #F58CBA
Imam 255 255 255 1.00 1.00 1.00 #Ffffff
Penyangak 255 245 105 1.00 0.96 0.41 #FFF569
Dukun 0 112 222 0.0 0.44 0.87 #0070DE
Warlock 148 130 201 0.58 0.51 0.79 #9482C9
Pahlawan 199 156 110 0.78 0.61 0.43 #C79C6E

Kongsi idea kelas []

Artikel utama: Idea Kelas

Rujukan []

Lihat juga [ ]

  • Memilih kelas
  • Kecekapan kelas
  • Pautan luaran []

Versi alternatif artikel ini boleh didapati di wowwiki atau wowpedia.
Barrens.Kelas sembang & alat web bangsa menunjukkan perbezaan statistik asas, sinergi sifat perkauman dll. untuk perbandingan sebaik-baiknya mengenai kombinasi yang cepat.

Kelas Tapak Komuniti World of Warcraft

Kelas World of Warcraft Europe

[1] Quartermaster Faksi, Skrin Penciptaan Watak, Pos Biru, Tarikh Siaran GW2

[2] Giveaway Key Beta, pencarian tillers, keseimbangan kelas beta, tempat TV, pertandingan seni pelajar

[3] Meja Flippable, Kemas Kini Muzik Mop, Analisis Baki Kelas Beta, Pos Biru

[4] Pratonton Raid Hati Raid, Analisis Keseimbangan Kelas Beta, Pos Biru, Poll D3, TCG Art

Wow Panduan Kelas Klasik untuk PVE

Terdapat sejumlah 9 kelas yang tersedia untuk pemain di WOW Classic, dengan 2 pilihan khusus puak: Paladin untuk Perikatan dan Shaman untuk Gerombolan.

Menyamakan salah satu kelas ini ke tahap 60 boleh menjadi pelaburan masa yang besar untuk kebanyakan pemain, jadi penting untuk memilih yang sesuai untuk anda. Kami telah mengumpulkan bahagian daya maju untuk setiap kelas dengan fokus pada PVE, supaya anda dapat membuat pilihan yang tepat untuk playstyle anda. Sekiranya anda ingin membaca lebih lanjut mengenai bagaimana mereka tambang di PvP, anda harus menyemak panduan daya maju PVP kami.

Jadual kandungan halaman ini

  • 1. Kelas yang ada di WOW Classic
  • 2. Druid
  • 3. Pemburu
  • 4. Mage
  • 5. Paladin

Kelas yang ada di WOW Classic

Kelas berikut boleh didapati dalam klasik, bersama dengan peranan yang dapat mereka isi.

Kereta kebal

Penyembuh

DPS berkisar

Melee DPS

Kedudukan peranan kelas

Jika anda berminat dengan bagaimana kelas -kelas ini disenaraikan dalam peranan masing -masing, anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya dalam kedudukan tangki, penyembuh, dan kelas DPS kami.

Druid

Druids adalah kelas yang paling serba boleh dalam permainan, dengan keupayaan mereka untuk memenuhi setiap peranan, termasuk DPS jarak (yang Paladins tidak boleh). Penggunaan bentuk haiwan mereka membolehkan mereka berubah sesuai dengan hampir setiap keadaan, tetapi fleksibiliti mereka datang dengan kos.

Pengkhususan Keseimbangan, liar, pemulihan
Jenis perisai Kain, kulit
Kaum Elf Malam, Tauren
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan Kejuruteraan, Kulit dan Kerja Kulit

Daya tahan druid di pve di wow klasik

Dalam setiap peranan yang mereka dapat memenuhi, mereka tidak pernah menjadi pilihan utama untuk serbuan. Mereka boleh tangki, sebagai contoh, tetapi pahlawan hampir selalu menjadi pilihan yang lebih baik. Mereka boleh menyembuhkan dan mempunyai peluang untuk menyerang, tetapi output mereka tidak sesuai dengan pilihan lain, seperti imam.

Di bawah, anda dapat melihat apa yang tidak dikatakan oleh Impakt, penulis druid kami, harus mengatakan tentang druid dan keupayaan mereka untuk mencari tempat serbuan.

Walaupun druid adalah berdaya maju, mereka tidak luar biasa dalam peranan dalam PVE. Pemulihan adalah spec yang paling biasa dimainkan pada tahap 60, baik dalam serbuan dan pvp, tetapi liar juga kadang -kadang dilihat dalam serbuan. Keseimbangan adalah yang paling biasa dan paling tidak berdaya maju, menderita mana -mana besar dan masalah kerosakan pada tahap maksimum. Walaupun bilangan tempat serbuan untuk Druid adalah terhad, mereka juga merupakan salah satu kelas yang paling dimainkan di WOW Classic, yang menjadikan tempat serbuan agak mudah seperti pemulihan.

Pemburu

Pemburu adalah pemain solo yang sangat kuat yang membawa output dan utiliti kerosakan yang kukuh kepada mana -mana kumpulan yang mereka pilih untuk menyertai. Dengan teman haiwan mereka bersedia untuk tangki pada bila -bila masa, pemburu akan mendapati meratakan salah satu bahagian klasik yang paling mudah dan paling menyeronokkan.

Pengkhususan Penguasaan Binatang, Penangkapan, Survival
Jenis perisai Kain, kulit, mel (tahap 40)
Kaum Kerdil, elf malam, orc, tauren, troll
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan Kejuruteraan, Kulit dan Kerja Kulit

Daya tahan pemburu di Pve di Wow Classic

Dengan begitu banyak kelas mereka yang dibina di sekitar keupayaan untuk tahap dan ladang solo, anda mungkin terkejut mengetahui bahawa pemburu sebenarnya mempunyai tempat serbuan yang cukup selamat, terutama pada awal ketika kerosakan mereka kuat. Anda boleh membaca apa yang tidak ditulis oleh Impakt, penulis panduan pemburu kami, berfikir di bawah.

Ikon pukulan yang menenangkan

Dengan sahabat haiwan yang kuat, kebolehan mengesan, perangkap, dan serangan jarak jauh, pemburu sangat baik untuk bertahan sendirian di dunia, baik untuk pertanian dan di PvP. Aspek solo yang kuat ini juga menjadikan pemburu yang luar biasa, baik untuk kelajuan dan kesukaran. Dalam serbuan, pemburu adalah peniaga kerosakan yang sangat baik pada awal, tetapi jatuh di peringkat kemudian kerana skala yang lemah. Walau bagaimanapun, pemburu akan sentiasa mempunyai tempat serbuan kerana kebolehan utiliti yang penting, seperti pukulan yang tenang .

Mage

Mages adalah meriam kaca klasik, dengan potensi kerosakan yang sangat tinggi, tetapi survivabiliti yang sangat rendah. Mereka mempunyai utiliti bukan pertempuran yang tidak sesuai, seperti keupayaan untuk menimbulkan makanan dan minuman untuk ahli parti, serta pelbagai jampi teleportasi mereka.

Mages juga mempunyai salah satu laluan yang lebih unik untuk meratakan yang tersedia untuk mereka, yang dikenali sebagai pengisaran AOE, yang menggunakan kerosakan AOE mereka yang dahsyat dan menggabungkannya dengan pelbagai kesan perlahan dan beku untuk memastikan survivabiliti rendah mereka tidak menghalang mereka.

Pengkhususan Arcane, Api, Frost
Jenis perisai Kain
Kaum Manusia, Gnome, Troll, Undead
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan kejuruteraan, jahitan dan mempesona

Daya tahan mages di pve di wow klasik

Mages adalah salah satu kelas DPS yang paling diinginkan dalam permainan, seperti yang dibuktikan oleh kesaksian bercahaya dari penulis panduan Mage kami, Sekssixeny, yang terdapat di bawah.

Mages mempunyai kerosakan sasaran tunggal yang hebat dan sangat diinginkan dalam serangan dan penjara bawah tanah, dengan potensi kerosakan maksimum mereka kini benar. Mereka biasanya akan menjadi peniaga kerosakan jarak tertinggi dalam kumpulan serbuan. Juga, keupayaan mereka untuk mencipta air dengan cepat membolehkan mages memberikan sokongan yang sangat diperlukan kepada penyembuh mereka dan pengguna mana lain dalam kumpulan.

Paladin

Paladins adalah salah satu daripada dua kelas khusus puak dalam klasik dan, memandangkan penyembahan cahaya yang meluas, tidak menghairankan bahawa Paladins menggunakan kuasa cahaya untuk mengalahkan musuh mereka atau menyembuhkan dan melindungi sekutu mereka, dapat memenuhi mana-mana dari mana-mana Tiga peranan utama tangki, penyembuhan atau dpsing.

Pengkhususan Suci, perlindungan, hukuman
Jenis perisai Kain, kulit, mel, pinggan (tahap 40)
Kaum Manusia, kerdil
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan Kejuruteraan

Daya tahan Paladins di Pve di Wow Classic

Sama seperti hibrida yang lain, hanya kerana paladin boleh bermain kerana peranan tidak bermakna mereka mempunyai tempat dalam serbuan kerana setiap peranan. Pengkhususan penyembuhan mereka, suci, adalah yang paling kuat dari segi daya maju serangan dan adalah yang paling sering anda dapati tempat serbuan sebagai.

Perlu diingat bahawa tangki Paladin boleh berjuang untuk tangki dalam serbuan kerana mereka tidak mempunyai mantra taunt, yang bermaksud mereka tidak dapat dengan serta -merta mengambil aggro untuk swap tangki, malah harus secara beransur -ansur mengatasi tangki lain dalam ancaman. Di penjara bawah tanah, ini tidak penting, kerana swap tangki tidak diperlukan.

Impakt, Penulis Panduan Paladin kami, menerangkan ini dengan lebih terperinci di bawah.

Paladin boleh tangki, sembuh, dan dps, tetapi setakat ini adalah yang terbaik untuk menyembuhkan peranan ini. Paladin suci adalah penyembuh yang kuat, dan kebanyakan serbuan akan membawa 4 atau lebih. Hukuman dan perlindungan tidak hampir sama biasa, tetapi beberapa serbuan akan membawa paladin hukuman tunggal. Perlindungan boleh menjadi baik untuk penjara bawah tanah dan pertanian, tetapi mempunyai sebarang masalah yang teruk dan utiliti yang menjadikan mereka tidak berdaya maju untuk serbuan.

Paladin terutamanya terkenal dengan penggemar dan auras serbuan mereka yang sangat kuat, yang merupakan alasan yang besar tentang mengapa banyak persatuan memilih untuk pergi persekutuan.

Imam

Sama seperti paladin yang dapat menggunakan cahaya untuk menghancurkan musuh mereka dan menyembuhkan sekutu mereka, imam telah menemui keseimbangan dalam hubungan yang halus dari cahaya dan bayangan sihir. Mereka adalah salah satu penyembuh output terbaik dalam permainan di penjara bawah tanah dan serbuan.

Pengkhususan Disiplin, suci, bayangan
Jenis perisai Kain
Kaum Manusia, kerdil, elf malam, troll, undead
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan kejuruteraan, herba dan alkimia, jahitan

Daya tahan imam di Pve di Wow Classic

Imam adalah pilihan yang benar-benar cemerlang untuk sembuh di PVE, memandangkan tahap keluaran mereka yang luar biasa di Pohon Suci dan potensi parti mereka yang berpotensi ketika berpindah ke Pokok Disiplin mereka. Apabila melihat kelas secara keseluruhan, serta bakat yang tersedia untuk mereka dalam suci dan disiplin, Blizzard pada dasarnya mencipta penyembuh yang ideal dan paling “lengkap” untuk PVE.

Malangnya, ini tidak meluas ke Shadow sebagai DPS, seperti yang dibuktikan oleh apa yang dikatakan oleh penulis panduan kami di bawah.

Imam adalah kelas penyembuhan ikonik Wow Classic dan satu -satunya kelas dengan dua pengkhususan penyembuhan yang berbeza dalam permainan. Dengan Kata Kuasa: Ikon PerisaiKata Kuasa: Perisai , Memperbaharui ikonMemperbaharui, dan Doa ikon penyembuhanDoa penyembuhan, imam mempunyai toolkit penyembuhan yang paling lengkap dalam permainan, membolehkan mereka bertindak balas terhadap keadaan apa pun. Walaupun kelas lain dibawa ke serbuan untuk penggemar dan utiliti, para imam dibawa ke atas. Sebagai imam penyembuhan, anda tidak perlu risau tentang mencari tempat serbuan di wow klasik.

Walaupun para imam pakar dalam penyembuhan, mereka juga mempunyai pengkhususan kerosakan sebagai bayangan. Imam bayangan tidak hampir sama kuat dengan rakan -rakan penyembuhan mereka dan akan mengalami kesukaran mencari tempat serbuan. Sebilangan besar kerosakan bayangan imam berasal dari mantra mereka yang mengambil slot debuff, seperti Word Shadow: Ikon SakitKata bayangan: kesakitan dan Ikon Minda FlayMinda Flay . Ini adalah masalah, kerana musuh hanya boleh mempunyai 16 debuffs sekaligus, dan imam bayangan tidak melakukan kerosakan yang cukup untuk waran menggunakan slot itu untuk diri mereka sendiri. Mereka juga mempunyai beberapa masalah kemampanan yang menonjol. Kebanyakan serbuan akan memilih untuk membawa seorang imam bayangan tepat Ikon tenunan bayanganShadow Weaving, yang akan menimbulkan kerosakan Warlocks dalam serbuan anda. Walau bagaimanapun, untuk putaran anda, anda akan diturunkan hanya menggunakan Ikon Minda FlayMinda Flay dan Ikon Blast MindLetupan Minda, jadi jangan mengharapkan untuk menjadi lebih tinggi meter.

Penyangak

The Denizens of the Shadows, Rogues adalah kelas stealth utama anda untuk klasik dan mereka boleh menarik beberapa kecemerlangan sebenar. Mereka mempunyai potensi kerosakan yang sangat baik dan, walaupun jalan meratakan yang agak mencabar, adalah pilihan cemerlang untuk PVE.

Pengkhususan Pembunuhan, pertempuran, kehalusan
Jenis perisai Kain, kulit
Kaum Semua kecuali Tauren
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan Kejuruteraan, Kulit dan Kerja Kulit

Daya tahan Rogues di Pve di Wow Classic

Walaupun mereka mungkin bukan yang terbaik dalam kerosakan langsung yang masih hidup, penyangak dapat melepaskan serangan ketika orang lain mengambil aggro untuk mereka yang mengakibatkan beberapa nombor DPS yang cukup luar biasa. Penulis Panduan Rogue kami, Abyssalwave, pasti menganggap mereka mempunyai tempat serbuan, seperti yang dibuktikan oleh petikannya di bawah.

Rogue adalah salah satu kelas DPS terbaik di WOW Classic, yang mempunyai pecah sasaran tunggal yang sangat tinggi, serta Cleave yang kuat melalui Blade Flurry IconBlade Flurry . Melalui keupayaan Ikon VanishLenyap, mereka dapat menetapkan semula ancaman mereka, membolehkan mereka meneruskan dpsing di mana kelas lain perlu memegang DPS mereka. Rogues adalah DPS yang sangat diminta dalam kumpulan RAID, walaupun meratakannya sedikit lebih perlahan daripada kelas lain.

Dukun

Shamans, Sarjana Elemen, adalah salah satu daripada dua kelas khusus puak dan hanya boleh dimainkan oleh pemain Horde. Mereka bertindak sebagai rakan sejawat ke kelas Paladin yang khusus dan boleh dipercayai dan DPS, serta tangki dalam keadaan tertentu, walaupun tidak mempunyai pokok bakat tradisional.

Sama seperti Paladins bertindak sebagai sokongan yang sangat baik melalui banyak berkat utiliti dan auras, dukun melakukan perkara yang sama melalui totem mereka.

Pengkhususan Elemen, peningkatan, pemulihan
Jenis perisai Kain, kulit, mel (tahap 40)
Kaum Orc, tauren, troll
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan kejuruteraan, jahitan, herba dan alkimia

Daya tahan dukun di Pve di Wow Classic

Shamans sama dengan druid di dalamnya, walaupun mereka dapat memenuhi banyak peranan, mereka harus berurusan dengan cukai hibrid, yang bermaksud mereka jarang menjadi pilihan terbaik untuk peranan itu dari segi output murni. Pengecualian di sini adalah penyembuhan, di mana mereka sangat berdaya maju dan sebenarnya sangat berguna untuk kumpulan. Penulis Panduan Shaman kami, Sekssixeny, lebih terperinci mengenai daya maju mereka di bawah.

Shamans adalah salah satu kelas sokongan terbaik dalam permainan, dengan pelbagai totem mereka yang mempunyai kesan unik untuk semua jenis situasi. Mereka juga mempunyai mantra sokongan yang hebat, seperti Ikon pembersihanPembersihan, gangguan yang berkisar dalam Ikon kejutan bumiKejutan Bumi, dan Kawasan Terbaik Kesan Menyembuhkan dalam Permainan, Ikon sembuh rantaiSembuh rantai .

Mana-mana kumpulan akan sangat gembira mempunyai sekurang-kurangnya satu dukun untuk totem dan keupayaan mereka untuk menyembuhkan (atau tidak menyembunyikan, dalam hal peningkatan dan unsur), dan ini terpakai kepada kumpulan PvP dan RAID sama. Dalam serbuan, sebagai pemulihan, anda dijangka memberikan totem dan penyembuhan yang mantap, kebanyakannya melalui pangkat 1 Ikon sembuh rantaiRantai sembuh s. Penambahbaikan sangat bagus untuk meratakan dan sering dijumpai memohon Ikon malamDebuff Nightfall kepada bos, sementara Elemental menguasai Battlegrounds PvP, dengan kerosakan pecah besar dan keupayaan luar penyembuhannya.

Warlock

Ritual ikon memanggil

Warlocks adalah tuan syaitan dan sihir gelap, menggunakan kutukan dan penderitaan lain sama ada untuk memerintah kemusnahan pada musuh mereka atau membuangnya. Warlocks adalah salah satu peniaga kerosakan peringkat teratas di WOW Classic, sementara juga menjadi penting untuk sebarang serbuan kerana mantra utiliti mereka yang unik, seperti Ritual of Summoning .

Pengkhususan Penderitaan, demonologi, kemusnahan
Jenis perisai Kain
Kaum Manusia, gnome, orc, undead
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan kejuruteraan, jahitan

Daya tahan Warlocks di Pve di Wow Classic

Ikon rasuah

Warlocks berpotensi untuk menangani banyak kerosakan, tetapi mereka terhad dalam persekitaran serbuan kerana topi debuff, yang menghalang mereka daripada menggunakan pelbagai jampi kerosakan mereka. Mereka mempunyai dua binaan yang berdaya maju dalam serbuan dan yang anda pilih untuk bermain akan bergantung kepada sama ada anda adalah salah satu daripada Warlocks yang dibenarkan untuk membuang rasuah .

Impakt, Penulis Panduan Warlock Residen kami, telah mengatakan ini mengenai daya maju mereka di PVE.

Warlocks berada di peringkat teratas peniaga kerosakan di WOW Classic dan merupakan bahagian penting dari mana -mana kumpulan RAID. Sebagai tambahan kepada kerosakan yang kuat, warlocks membawa mantra utiliti yang unik yang tidak ada orang lain dalam permainan, khususnya Ritual ikon memanggilRitual memanggil dan Ikon SoulstoneSoulstone . Mungkin yang paling penting, Warlocks mempunyai kutukan yang kuat yang kuat di PvE dan Pvp, membiarkan mereka membuat musuh lebih lemah dalam beberapa cara.

Pahlawan

Warriors adalah, untuk kebanyakan senario, dianggap sebagai salah satu kelas keseluruhan terbaik dalam WOW Classic, memandangkan keupayaan mereka yang luar biasa untuk bertindak sebagai tangki terbaik dalam permainan, serta meter kerosakan teratas sepanjang keadaan PVE.

Pengkhususan Arms, Fury, Perlindungan
Jenis perisai Kain, kulit, mel, pinggan (tahap 40)
Kaum Semua
Profesion yang disyorkan Perlombongan dan pandai besi

Daya tahan pahlawan di PVE di WOW Classic

Warriors cemerlang dalam hampir setiap senario yang anda boleh meletakkannya dalam bidang PVE. Terutama sebagai DPS, mereka adalah salah satu kelas yang paling banyak memberi manfaat dari gear yang lebih baik, memasuki kitaran di mana gear mereka yang lebih baik akhirnya mendapat manfaat daripada gear mereka yang lebih baik melalui pengubah ragut dan pengubah kerosakan gear.

Seksixeny, penulis panduan pahlawan kami, telah mengatakan ini mengenai pahlawan di PVE.

Ikon blok perisai yang lebih baik

Warrior adalah tangki terbaik di Wow Classic, menjadi satu -satunya kelas yang menerima bonus tangki dari item set mereka. Pokok Perlindungan memberikan kebolehan pertahanan yang kuat, seperti blok perisai yang lebih baik, yang menjadikan blok perisai menjadi kuasa besar, mampu menangkis kerosakan yang akan menghancurkan tangki lain ke dalam tanah.

Warriors juga merupakan salah satu kelas DPS yang terbaik di WOW Classic, yang mempunyai banyak kemarahan dan senjata yang direka untuk menghancurkan setiap jenis kandungan PVE yang ditawarkan oleh permainan, melalui bakat yang kuat seperti Ikon FlurryKegelisahan dan Ikon impaleImpal .

Anda boleh bergantung pada sekurang -kurangnya seorang pahlawan dalam setiap kumpulan, dan beberapa ketika menyerang. Keupayaan meratakan solo mereka lemah, tetapi jika anda berjaya mengumpulkan (contohnya, dengan penyembuh), kelajuan berjalan lebih tinggi.

Changelog

  • 24 Jul. 2020: Dikemas kini untuk Fasa 5.
  • 21 Sep. 2019: Panduan ditambah.