Kedudukan DPS FFXIV – Pekerjaan DPS Terbaik untuk Patch 6.4, Senarai Tier DPS FFXIV – DPS Ranks/Meter untuk Final Fantasy 14 – Odealo

Senarai Tier DPS FFXIV – DPS Ranks/Meter untuk Final Fantasy 14

Samurai adalah dps huru-hara dengan giliran bangunan/perbelanjaan yang sangat dinamik dan memuaskan. Dia berasa lancar semasa pertempuran, kerana sumbernya dijana secara organik semasa dia melakukan kombo. Kerana putaran samurai agak mudah, dia adalah salah satu pekerjaan terkuat untuk pemula yang ingin menyumbang dps-bijak. DPS huru -hara ini boleh merosakkan jumlah kerosakan yang luar biasa jika RNG berada di sisinya. Peranan utama (dan cukup banyak) samurai adalah mendahului carta DPS kerana dia mendekati utiliti kumpulan ke atas meja. Ini “mementingkan diri sendiri” mungkin memudaratkan, tetapi DP samurai lebih banyak yang membuatnya.

Senarai Tahap DPS FFXIV – Kedudukan Pekerjaan Terbaik untuk Patch 6.4

Tidak ada kekurangan pekerjaan DPS di Final Fantasy XIV, Tetapi satu peranan, khususnya, mempunyai yang paling banyak – huru -hara. Pekerjaan ini semakin dekat dan peribadi kepada musuh, menangani kerosakan besar -besaran melalui kehebatan fizikal sahaja.

Jumlah pekerjaan DPS melee melebihi kategori lain, dengan lima gaya mainan yang berbeza untuk dipilih, dan satu lagi dalam perjalanan masuk FFXIVPengembangan yang akan datang, DawnTrail. Di teras mereka, pekerjaan ini berfungsi sama – hidangan sebanyak mungkin dengan mengantuk dengan kebolehan anda sambil mengekalkan penempatan kedudukan yang betul untuk serangan untuk menangani kerosakan yang paling banyak.

Beberapa pekerjaan ini telah wujud sejak itu FFXIVPelancaran semula A Realm Reborn, Walaupun mereka telah melihat beberapa semakan penting sesuai dengan kelas yang diperkenalkan dalam ekspansi kemudian. Senarai peringkat ini tidak akan mempertimbangkan penjelmaan sebelumnya pekerjaan ini dan merujuk kepada mereka dengan gaya permainan mereka seperti patch 6.45.

Inilah cara kami menarafkan pekerjaan DPS huru -hara semasa Final Fantasy XIV Patch 6.45:

DPS Teer Melee

DPS huru -hara peringkat

DPS huru -hara b tier

C Tier Melee DPS

Ser Teer Melee DPS Kelas: Samurai

Walaupun Samurai Mains Everywhere menangis tentang kehilangan keupayaan Kaiten, samurai tetap menjadi anjing teratas mengenai betapa mudahnya pekerjaan itu untuk mengambil dan bagaimana mematikannya di tangan kanan. Samurai yang dimainkan dengan baik sangat mematikan dalam kandungan PVE dan PVP.

Samurai memberi tumpuan kepada melakukan siri kombo untuk mengumpul sumber pekerjaan mereka yang dikenali sebagai Sen. Setelah melaksanakan keupayaan iaijutsu, kesan yang berbeza dicetuskan bergantung pada bilangan sen unik yang mereka kumpulkan. One Sen memberikan kesan kerosakan pada masa, dua sen membuat serangan AoE yang kuat, dan tiga sen melepaskan serangan yang samurai meletakkan seluruh dada mereka ke dalam.

Bercampur dengan kebolehan yang dikaitkan dengan pengukur kenki samurai untuk kemahiran kuat lain untuk menenun ke dalam kombo mereka, pelbagai jalan yang boleh diambil samurai untuk menangani kerosakan cukup mudah untuk belajar tanpa merasa seperti anda menyulap terlalu banyak perkara sekaligus tidak Menjadi kemahiran “1-2-3” yang membosankan.

Kelas DPS Tingkat Tingkat: Reaper

Tambahan terbaru ke kolam kerja DPS MELEE masuk pada detik kedua. Reapers adalah ahli yang kuat dari solek parti, menyerahkan kerosakan kiri dan kanan seperti jualan “keluar dari perniagaan”.

Putaran Reaper adalah mudah, mengekalkan kombo 1-2-3 standard sambil mengekalkan debuff mereka dan menggunakan pelbagai kebolehan sekali dan dari cooldown. Kerosakan kerosakan Reaper terletak pada tingkap yang pendek dari kemampuan mereka yang tidak dapat dilupakan bahawa keseluruhan kombo mereka sedang berusaha ke arah membina sumber pengukur pekerjaannya.

Walaupun penuai yang menguasai dapat dilihat sebagai salah satu yang terbaik, dan pekerjaan itu sendiri mudah difahami, hakikat bahawa putarannya hanya sedikit variasi menyebabkan ia menjadi diramal dan kurang menarik dari segi “menyeronokkan untuk bermain.”Reaper telah wujud untuk masa yang lebih singkat daripada adiknya yang lebih tua, samurai, jadi pekerjaan itu mungkin akan melihat beberapa semakan dalam pengembangan masa depan.

Manderville-reaper.png

Kelas DPS Batu Batu: Ninja

Pekerjaan pertama yang dikeluarkan di luar kumpulan awal selepas A Realm RebornPergeseran semula FFXIV, Ninjas, bertentangan dengan imej pembunuh yang mereka gambarkan, kurang bergantung pada stealth dan lebih banyak lagi pada ninjutsu yang kuat.

Ninjas mempunyai keupayaan unik untuk melakukan tanda -tanda untuk mengubah kesan kemahiran ninjutsu mereka, memberi mereka alat yang luas untuk keadaan apa pun. Menguasai pekerjaan, bagaimanapun, memerlukan menghafal yang memerintahkan untuk membuang tiga tanda yang berbeza untuk menggunakan pilihan ninjutsu. Ia akan menjadi sifat kedua bagi mereka yang bermain ninja cukup lama, dan sementara pekerjaan mana -mana boleh meraba putarannya, hakikat bahawa terdapat lebih banyak ruang untuk kesilapan dalam menghantar kesan yang salah menurunkan ninja dalam senarai.

C Tier Melee DPS Kelas: Dragoon

Kelas ruji di Fantasi terakhir francais, Dragoon telah wujud sejak itu FFXIVPermulaan. Ada sebab pekerjaan DPS terbang tinggi ini muncul hampir setiap Fantasi terakhir permainan setakat ini – ketika mereka tidak kembali ke kematian mereka.

ffxiv_dx11 2023-08-17 17-35-32.png

Pada tahap 90, putaran Dragoon panjang, mempunyai dua laluan yang berbeza untuk diambil, dengan enam tindakan masing -masing. Tolok pekerjaan mereka bergantung pada keupayaan melompat tinggi, yang tidak tinggal di putaran utamanya. Dragoons mesti menenun melompat tinggi ke putaran mereka apabila ia tersedia dan, setelah pelaksanaan Geirskogul, memasukkan dua kebolehan lain ke dalam campuran. Di samping itu adalah kemahiran dan penggemar yang berbeza bahawa pekerjaan ini bertanggungjawab untuk bersaing, menjadikan Dragoon sedikit menggembirakan di peringkat yang lebih tinggi untuk pemain pemula.

C Tahap: Monk

Salah satu pekerjaan DPS tertua di samping Dragoon, Monk telah melihat beberapa semakan berat semasa FFXIVSepanjang hayat. Gabungan pelbagai pekerjaan ini mencetuskan pelbagai kebolehan untuk berubah menjadi bentuk pertempuran yang berbeza, memohon pelbagai penggemar dan debuff jika dirantai dengan betul.

Cabang putaran biarawan ke dalam dua laluan, dan kemahiran tertentu hanya menggunakan kesan penuh mereka apabila dalam bentuk pertempuran tertentu. Semasa memastikan penggemar dan debuff mereka dikekalkan, para bhikkhu juga membina tolok chakra mereka untuk melepaskan serangan yang kuat. Walaupun itu mungkin kelihatan cukup mudah, terdapat juga tolok tuan mereka menengah, yang menggabungkan keseimbangan sempurna kemahiran dan memerlukan menggunakan kebolehan dalam urutan yang betul untuk mencapai kesan yang diingini. Banyak yang perlu dijejaki dan dikekalkan sebagai biarawan – hampir terlalu banyak. Monk boleh merasa seperti tindakan juggling, dan tidak semua orang mampu berjaga -jaga.

Setiap pekerjaan DPS di Final Fantasy XIV adalah pilihan yang sesuai. Seorang pemula samurai tidak semestinya lebih baik daripada sami veteran hanya kerana batu pekerjaan yang mereka telah dilengkapi. Setiap pekerjaan akan meluangkan masa untuk menguasai, walaupun ada yang tidak mempunyai curam kurva pembelajaran. Tanpa Mengira Pahlawan Anda Kerja Terpilih Light, Mereka akan memainkan peranan penting dalam pesta mereka.

Senarai Tahap DPS

Final Fantasy XIV adalah salah satu mmorpg terbaik ketika datang ke baki kelas. Semua pekerjaan yang ada sangat berdaya maju dalam permainan akhir (kecuali satu pekerjaan, yang terasa agak biru tentang dirinya sendiri) dan perbezaan prestasi sangat kecil. Ini bermaksud bahawa anda boleh bermain kelas mana yang anda mahukan dan kekal berdaya saing dalam serbuan dan jenis kandungan lain. Walau bagaimanapun, pemain adalah pemain dan hakikat bahawa semua pekerjaan yang berdaya maju tidak akan menghalang mereka daripada mencari pelaku “optimum” yang akan dipercayai di atas meter DPS. Inilah sebabnya kami telah memutuskan untuk melihat sedikit lebih mendalam ke dalam keseimbangan semasa pekerjaan FF XIV DPS dan membahagikannya kepada tiga peringkat, berdasarkan penempatan mereka dalam kedudukan FF XIV DPS dan sokongan/utiliti yang mereka bawa ke meja (kerana semua orang suka senarai peringkat, betul. ).

Kedudukan FF XIV DPS

Peringkat S

Krim tanaman, yang terbaik dari yang terbaik; Pekerjaan ini cemerlang dalam apa yang mereka lakukan (dan apa yang mereka lakukan adalah DPS yang luar biasa). Walaupun pekerjaan lain mampu sekurang -kurangnya bersaing untuk tempat teratas dengan yang dipaparkan di peringkat “s” kami, mereka jatuh sedikit pendek secara purata. Sekiranya anda mencari penghibur teratas, di sini mereka.

Black Mage adalah kelas DPS caster yang menggunakan kuasa elemen dalam pertempuran. Dia dapat menghancurkan musuh-musuhnya dengan api, hanya untuk membekukan dan menghancurkannya dengan mantra berasaskan ais yang kuat kemudian. Walaupun dia mengalami “masalah kastor” sedikit (pertahanan yang agak rendah dan masalah mobiliti yang disebabkan oleh masa cast – anda tidak boleh bergerak semasa pemutus), output yang tidak dapat dipercaya tinggi dengan mudah membasmi mereka. Untuk menguasai Black Mage, anda perlu belajar pertemuan; Jika tidak, anda akan kehilangan banyak DPS dengan dipaksa berpindah sebelum pelakon anda sekarang selesai.

Black Mage adalah salah satu pekerjaan DPS yang lebih rumit untuk bermain di ff xiv. Malah, melakukan “sempurna” dalam mana -mana pertemuan yang memaksa anda untuk menukar kedudukan hampir mustahil. Hakikat bahawa putarannya lebih rumit daripada purata yang tidak membantu sama ada. Walaupun demikian, Black Mages masih teratas senarai peringkat ff xiv dps yang menunjukkan betapa kuatnya mereka sekarang. Sekiranya anda mencari cabaran, di sini – sebagai ahli sihir hitam, anda akan bersaing dengan keputusan anda sebelum ini, bukan terhadap peniaga kerosakan lain dalam kumpulan anda.

Samurai adalah dps huru-hara dengan giliran bangunan/perbelanjaan yang sangat dinamik dan memuaskan. Dia berasa lancar semasa pertempuran, kerana sumbernya dijana secara organik semasa dia melakukan kombo. Kerana putaran samurai agak mudah, dia adalah salah satu pekerjaan terkuat untuk pemula yang ingin menyumbang dps-bijak. DPS huru -hara ini boleh merosakkan jumlah kerosakan yang luar biasa jika RNG berada di sisinya. Peranan utama (dan cukup banyak) samurai adalah mendahului carta DPS kerana dia mendekati utiliti kumpulan ke atas meja. Ini “mementingkan diri sendiri” mungkin memudaratkan, tetapi DP samurai lebih banyak yang membuatnya.

Kesederhanaan Samurai (yang mengakibatkan walaupun di bawah purata pemain untuk melaksanakan dengan baik sebagai pekerjaan ini), dan keupayaan untuk keluar DPS cukup banyak pekerjaan lain, memperolehnya tempat di peringkat S. Sekiranya anda ingin mendahului kedudukan FF XIV DPS, tanpa melanggar peluh, ini adalah pekerjaan untuk anda.

Machinist pasti salah satu pekerjaan DPS yang lebih menarik di FF XIV. Peniaga kerosakan berkisar seperti jurutera ini menggunakan senjata dan pelbagai ciptaan teknologi, seperti menara dan automaton untuk menghancurkan musuh-musuhnya dari jarak jauh. Walaupun rasa machinist agak unik dan menarik, dia bermain sebagai dps berkisar standard yang bermaksud pemain yang digunakan untuk kelas tersebut tidak akan mempunyai masalah menyesuaikan diri. Pengembangan Shadowbringers telah membawa kerja semula kepada ahli mesin; Banyak perkara yang diselaraskan, unsur -unsur RNG telah dikeluarkan, dan sumber amunitinya diganti – perubahan ini telah meninggalkan mesin machinist di tempat yang hebat.

Machinist dengan mudah mengatasi pengedar kerosakan fizikal yang lain, dan banyak kedudukan FF XIV DPS adalah bukti untuk itu. Dia juga membawa beberapa utiliti ke meja (tetapi tidak banyak) dan mengatasi pekerjaan lain ketika datang untuk menukar sasaran dengan cepat (ahli mesin adalah pembunuh tambahan yang terbaik pada masa ini, yang menjadikan mereka sangat berharga dalam pertemuan yang menampilkan pelbagai sasaran yang mesti dilupuskan dengan cepat). Keupayaan DPS dan serba boleh keseluruhannya dengan mudah mendapat tempat di peringkat senarai kami.

Baik

Pekerjaan DPS, yang diletakkan di peringkat ini, adalah penghibur yang hebat dan mudah bersaing untuk tempat teratas di mana -mana senarai peringkat FF XIV DPS, terutamanya jika mereka menerima beberapa penyesuaian kecil. Seperti yang dinyatakan, 4 pekerjaan berikut telah jatuh sedikit daripada peringkat “s”, namun keadaan dapat dengan mudah berubah dengan patch masa depan kerana keseimbangan permainan sangat kukuh pada masa ini dan perbezaannya sangat kecil.

Micromanagement adalah nama permainan untuk Summoner; Haiwan peliharaan, kerosakan dari masa ke masa, sumber khusus pekerjaan, dan mekanik khusus pekerjaan perlu dipantau dan dikendalikan dengan teliti pada setiap masa (jika anda ingin memainkan summoner di peringkat teratas). Walaupun summoner adalah “sedikit” rumit untuk bermain, dia juga sangat bermanfaat apabila menguasai dan menawarkan banyak utiliti kumpulan (termasuk ejaan kebangkitan).

Summoner adalah salah satu pekerjaan yang paling mudah alih dan kerosakannya sepanjang masa menjadikannya hebat dalam pertemuan pelbagai sasaran. Walaupun pengembangan Shadowbringers telah menjauhkannya sedikit, dia masih menjadi salah satu peniaga kerosakan terkuat dalam permainan. Mobilitasnya membolehkannya melakukan yang baik dalam mana -mana pertemuan, dan kepelbagaian toolkit ofensifnya membolehkannya untuk mengekalkan DPSnya dalam keadaan yang cukup banyak. Sekiranya anda mencari pemain yang hebat yang mempunyai jawapan untuk setiap situasi pertempuran, Summoner adalah pilihan yang hebat. Satu -satunya sebab mengapa Summoner berada di peringkat “baik” dan bukannya “S” adalah Black Mage sedikit lebih baik (dan kami tidak mahu meletakkan 2 pekerjaan kastor di atas).

Dragoon adalah salah satu pekerjaan DPS yang paling terang dalam permainan. Putarannya berkisar di sekitar melompat (banyak) dan melaksanakan beberapa kombo terpanjang dalam permainan. Playstyle Dragoon sangat memuaskan dan dinamik, tetapi beberapa kemahirannya mempunyai keperluan kedudukan. Walaupun lompatannya kelihatan hebat, mereka juga kelemahan utama Dragoon – ditangkap dalam serangan AoE bos sementara pertengahan udara boleh memudaratkan kehidupan seseorang. Secara keseluruhannya, kombo Dragoon berasa sangat berkesan dan sangat bermanfaat jika dilaksanakan dengan betul. Di sisi utiliti, pekerjaan juga sangat kukuh – Dragoon menyediakan penggemar DPS yang sangat bagus kepada semua ahli kumpulan.

Setakat output kerosakan tulen, Dragoon pasti kompetitif tetapi mempunyai beberapa masalah yang berkaitan dengan kemahiran kecil. Terutamanya, dalam beberapa pertemuan, dia tidak akan dapat melakukan di peringkat tertinggi kerana mekanik khusus perjuangan (yang terutamanya termasuk serangan AOE yang perlu dielakkan – menggunakan serangan lompat Dragoon semasa ini boleh menyebabkan kematian cepat). Walaupun kelemahan ini, Dragoon masih merupakan pelaku yang hebat, terutama jika kita mengira dps-seluruh kumpulan yang disediakannya.

Ninja adalah salah satu pekerjaan terbaik yang boleh anda ambil untuk kandungan serbuan. Walaupun DPS peribadinya bukan yang tertinggi, ia pasti kompetitif dan utiliti yang dibawa ke meja itu hanya luar biasa. Kemahiran ruji ninja, serangan tipu muslihat, sering cukup untuk menjamin dia tempat dalam setiap kumpulan – serangan helah meningkatkan kerosakan sasaran yang membuat semua orang kelihatan lebih baik dalam kedudukan FF XIV DPS. Secara mekanikal, ninja agak sukar untuk menguasai, tetapi juga sangat bermanfaat untuk bermain.

Sekiranya anda mencari pekerjaan yang bukan hanya mengenai output kerosakan peribadi tetapi juga untuk meningkatkan prestasi kumpulan anda, Ninja adalah cara untuk pergi. DPS peribadinya adalah pepejal; Dia menderita sedikit daripada menjadi pekerjaan huru -hara, bagaimanapun – melakukan mekanik sambil mengekalkan DPS dan tinggal di jarak huru -hara kadang -kadang agak rumit. Utiliti -bijak, Ninja adalah jauh di hadapan pek – serangan helahnya adalah salah satu peningkatan kerosakan yang paling kuat dalam permainan dan selebihnya kit utilitinya sangat kukuh juga.

Dancer adalah pekerjaan DPS fizikal jarak jauh yang memberi tumpuan kepada sokongan kumpulan lebih daripada apa -apa lagi. Mekanik kombo beliau agak menarik dan menyeronokkan untuk dilakukan, tetapi juga agak rawak dan mengecewakan kadang -kadang. Dia mempunyai akses kepada beberapa penggemar menarik yang membuatnya, dan rakan sepasukan yang dipilih (yang dipanggil “rakan tarian”), lebih berkesan dalam pertempuran; Keberkesanan Buff ini agak kecil dalam kumpulan RAID, kerana ia hanya mempengaruhi 2 pemain – dalam kumpulan penjara kecil, ia sangat baik. Sekiranya anda selepas pekerjaan yang “kelihatan” baik, anda pasti akan menyukai penari, kerana animasi kemahirannya adalah antara yang paling menyenangkan dalam permainan.

Setakat output kerosakan, penari jatuh di belakang kebanyakan pekerjaan DPS dan kastor; Sekiranya tidak untuk kit utiliti yang hebat, dia akan jatuh ke peringkat “purata”. Semasa bermain solo, Dancer dapat merasakan sedikit underwhelming, tetapi dia menjadi lebih baik semasa dalam kumpulan – inilah sebabnya kami mengesyorkan pekerjaan DPS ini untuk pemain yang menjadi penyembuh utama dan ingin beralih ke DPS (kit utiliti penari akan membuat penyembuh merasa di rumah Walaupun putaran DPSnya akan membolehkan mereka mengetahui bagaimana kerja merosakkan pekerjaan).

Purata

Tingkat terakhir dalam senarai kami didedikasikan untuk pekerjaan DPS yang diatasi oleh yang lain atau hanya kekurangan sesuatu yang akan menjadikan mereka “optimum”. Sekarang, sila ambil perhatian bahawa tiga pekerjaan berikut masih sesuai* Untuk semua jenis kandungan semasa, mereka bukan pilihan “terbaik” DPS-bijak.

*Pada hari -hari semasa, ramai pemain mencampurkan perkataan “berdaya maju” dengan perkataan “optimum” yang membuat mereka berfikir bahawa hanya pekerjaan/kelas terkuat yang bernilai bermain. Mereka salah. Di ff xiv setiap pekerjaan sangat berdaya maju untuk kandungan eng -permainan dan membawa rasa yang unik dan playstyle – anda boleh memainkan pekerjaan yang anda inginkan dan tetap berdaya saing selagi anda memahami mekanik dan tidak membuat terlalu banyak kesilapan besar.

Ini, kemungkinan besar, tempat paling kontroversial dalam senarai kami. Red Mage adalah salah satu pekerjaan permulaan yang terbaik kerana dia menangani kerosakan yang kukuh dan, pada masa yang sama, agak mudah untuk beroperasi dan sangat mudah dipelajari; Terdapat juga terlalu banyak kejatuhan yang harus dielakkan. Utiliti-bijak dia pepejal kerana dia adalah salah satu daripada dua kelas dengan akses kepada kemampuan kebangkitan. Masalah utama dengan penyihir merah adalah. Fakta bahawa kedua-dua Black Mage dan Summoner Fair lebih baik sebagai Peniaga Kerosakan Jenis Caster.

Secara keseluruhannya, Red Mage adalah pekerjaan DPS kastor yang sangat kukuh, terutamanya selepas perubahan baru. Walaupun penempatan semasa, kami mengesyorkan Red Mage kepada semua pemain yang suka bermain sebagai kastor tetapi mencari sesuatu yang lebih mudah daripada pemanggil atau bahkan seorang penyihir hitam.

Pekerjaan lain memerlukan senjata untuk melakukan kerosakan; Sami tidak – seluruh badannya adalah senjata. Monk adalah pekerjaan dps huru -hara yang kelihatannya agak mudah dipelajari tetapi sebenarnya, agak mengelirukan kerana ia mempunyai kebolehan kombo yang rumit – ini memaksa anda untuk kekal di jari kaki anda dan memberi perhatian. yang akan menjadi perkara yang baik jika ia mengikuti skim semua pekerjaan lain yang digunakan untuk putaran mereka. Sekiranya anda baru dalam permainan, anda tidak akan mempunyai masalah belajar bagaimana bermain sebagai sami. Sekiranya anda seorang veteran FF XIV, bagaimanapun, anda mungkin mendapati mekaniknya agak mengecewakan dan tidak disengajakan.

Sekiranya tidak kerana mekaniknya yang mengelirukan yang membuat banyak pemain perjuangan, kami akan meletakkan biarawan di peringkat “baik”. Seperti yang berdiri, Monk adalah pelaku yang kukuh yang terasa kerana dia “berbeza”. Ini adalah pekerjaan yang memerlukan kerja yang paling banyak, pada pendapat kami sekurang -kurangnya.

Bard adalah salah satu pekerjaan DPS yang lebih mudah alih (terima kasih kepada kebolehan segera, dia dapat melaksanakan kombonya semasa bergerak), tetapi output kerosakan keseluruhannya tidak ada yang membanggakan. Nasib baik, dia bukan sahaja mengenai kerosakan; Dia juga hebat menyokong sekutunya dalam pertempuran. Terima kasih kepada mekanik lagu, Bard boleh memohon pelbagai penggemar yang kuat untuk dirinya dan rakan sepasukannya. Buffs ini berkisar dari kenaikan kadar hit, melalui kerosakan yang diambil pengurangan, untuk penyembuhan yang diambil rangsangan. Mekanik-bijak, Bard sangat mudah dipelajari dan dengan itu sesuai untuk pemain baru.

Bard adalah salah satu pekerjaan yang tidak begitu hebat semasa bermain solo tetapi menjadi lebih baik semasa dalam kumpulan. Malangnya, dalam patch semasa, utiliti Bard tidak mencukupi untuk membuat prestasi kerosakannya yang kurang bersemangat, jadi kami telah memutuskan untuk meletakkannya di peringkat “purata” (faktor penentuan utama adalah hakikat bahawa dia mengisi peranan yang sama sebagai penari dan pameran penari sedikit lebih baik secara keseluruhan).

Nota akhir

Ingatlah bahawa walaupun kami telah berusaha untuk kekal sebagai neutral yang mungkin apabila menyusun senarai ini, mungkin masih ada pendapat yang berat sebelah yang terlibat. Sekiranya pengalaman/pendapat peribadi anda mengenai pekerjaan FF XIV DPS tertentu berbeza dari yang digambarkan dalam senarai kami, jangan ragu untuk memberitahu kami. Kami akan melihatnya lagi, dan memikirkan semula kedudukan kami, berdasarkan cadangan anda.

Gambar yang digunakan dalam artikel ini adalah harta intelektual Square Enix Co., LTD.