Kambing Minecraft: Pemijahan, Tingkah Laku, Titisan, Trivia & Lebih, Apa Biome Do Kambing Bertelan di Minecraft?

Apa biome kambing bertelur di minecraft

Walau bagaimanapun, mereka akan sentiasa kekal perusuh neutral, jadi sukar untuk “menjinakkan” mereka kadang -kadang.

Kambing Minecraft

Pergunungan Minecraft tidak lama lagi mendapat baik pulih yang baik dan dengan mereka datang beberapa rakan yang baru berbulu. Di sisi puncak gunung baru akan menjadi kumpulan kambing baru. Ini adalah haiwan neutral yang berkeliaran di pergunungan dan dapat melompat lereng tinggi bahkan yang paling tajam dari tebing.

Di mana kambing bertelur di minecraft?

Kambing akan bertelur di bioma pergunungan seperti gunung di edisi java dan lereng salji di edisi batuan dasar. Kambing bertelur sama seperti haiwan lain, dalam pek kecil di sekitar biome yang mereka milik.

Dalam edisi Java, kambing mempunyai peluang yang jarang berlaku untuk bertelur sebagai kambing menjerit, yang sama dengan kambing kecuali mereka membuat bunyi menjerit.

Tingkah laku kambing di minecraft

Kambing akan berkeliaran di sekitar kawasan itu kerana haiwan lain akan tetapi apabila mereka perlu skala sesuatu, mereka akan melompat sehingga 10 blok di udara! Kerana ini, mereka mengambil 10 kali kurang kerosakan jatuh daripada perusuh lain. Mereka juga akan mengelakkan salji serbuk ketika mereka menjumpainya.

Apabila diserang, mereka tidak membalas, mereka hanya berlari seperti haiwan lain. Walau bagaimanapun, seekor kambing kadang -kadang akan memutuskan untuk menyerang perusuh berdekatan dengan merempuh mereka dan akan menyerang pemain jika mereka dekat. Ram itu adalah satu-satunya perkara, bagaimanapun, selepas ia berakhir, mereka tidak meneruskan sasaran lagi sehingga mereka memutuskan untuk merampas sesuatu lagi.

Titisan kambing di minecraft

Ketika dibunuh, kambing akan menjatuhkan kambing mentah atau, jika mereka terbakar ketika mereka meninggal, kambing masak.

Dalam edisi Bedrock, kambing akan menjatuhkan tanduk kambing sehingga dua kali jika mereka memukul sesuatu semasa merotan. Tanduk ini boleh digunakan untuk membuat bunyi tanduk yang bunyi tanduk yang sama didengar semasa serbuan pilager.

Imej melalui Twitter

Anda juga boleh menggunakan baldi pada kambing untuk mendapatkan baldi susu. Ia sama dengan susu yang anda dapat dari lembu, walaupun peminat membuat spekulasi bahawa susu kambing akan datang ke permainan akhirnya.

Cara menjinakkan/membiak kambing di minecraft

Seperti kebanyakan haiwan, anda hanya perlu memberi makan kepada mereka dan mereka akan memasuki mod cinta.

Walau bagaimanapun, mereka akan sentiasa kekal perusuh neutral, jadi sukar untuk “menjinakkan” mereka kadang -kadang.

Trivia

Kambing adalah kumpulan kelima yang ditambahkan ke beta edisi bedrock sebelum edisi Java snapshot. Empat orang yang pertama ini berlaku ialah lumba -lumba, panda, kucing, dan piglin brutes.

Kambing adalah kumpulan neutral pertama yang tidak bertarung setelah dipukul.

Model untuk kambing dibuat di bangku blok.

Kambing adalah salah satu daripada 4 perusuh yang ditambah sebagai hasil daripada masyarakat yang mengundi, yang lain adalah Phantom, Fox, dan Glow Squid.

Bunyi kambing dirakam dari kambing sebenar. Perkara yang sama berlaku untuk panda dan lumba -lumba.

Soalan Lazim

Q. Bagaimana saya membiak kambing?

A. Kambing dibiakkan seperti haiwan lain dan makan gandum untuk memulakan pembiakan mereka.

Q. Bolehkah saya menjinakkan kambing?

A. Kambing tidak boleh dijinakkan tetapi mereka boleh dipindahkan dengan memimpin dan disimpan di kawasan berpagar seperti haiwan lain yang akan ditanam.

Q. Bolehkah saya susu kambing?

A. Ya! Walaupun ia hanya akan memberi anda susu biasa dan bukan susu kambing, menggunakan baldi pada kambing akan mengakibatkan baldi yang dipenuhi dengan susu.

Apa biome kambing bertelur di minecraft?

Kambing adalah salah satu daripada tiga perusuh baru yang ditambah di bahagian pertama Minecraft 1 yang baru dikeluarkan.17 Kemas kini Gua & Cliffs.

Mamalia yang comel dan lembut dipaparkan di bahagian pertama kemas kini bersama Axolotls dan Squid Glow. Mereka mempunyai beberapa kegunaan, dan barang -barang yang hanya boleh digunakan melalui mencari salah satu perusuh ini.

Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan hasil kambing, pemain mesti terlebih dahulu mencari salah satu daripada orang yang sukar difahami.

Di mana kambing bertelur di minecraft?

Kambing boleh menanam kedua -dua kumpulan, dan, lebih jarang, sebagai kambing tunggal individu. Mereka akan menanam di atas mana -mana blok legap di bioma gunung di minecraft. Ini boleh menjadi bioma gunung bersalji, dan bioma gunung biasa. Selagi tahap cahaya di kawasan itu adalah tujuh atau lebih, kambing boleh bertelur.

Ini bermakna pemain mesti mencari bukan hanya biome gunung, tetapi yang cukup menyala untuk kambing untuk bertelur di kawasan itu. Memandangkan bioma gunung berada di ketinggian permukaan yang tinggi, tidak sepatutnya sukar untuk mencari yang menyala dengan baik.

Sekiranya pemain berdiri sepenuhnya masih berhampiran sekeping kambing, ada kemungkinan kambing akan mengenakan bayaran dan mengamuk pemain. Ini berpotensi untuk membawa maut, memandangkan kambing boleh menyebabkan sehingga sembilan blok kerosakan knockback. Kambing boleh, dan akan, pemain ram membersihkan dari sisi gunung jika mereka tidak berhati -hati.

Kambing boleh mengenakan bayaran dari sehingga enam belas blok dan memerlukan sekurang -kurangnya empat blok ruang kosong di antara mereka dan sasaran yang berpotensi. Kambing akan melakukan animasi pengecasan pendek setelah memilih sasaran untuk ram, jadi selalu mengawasi perusuh nakal ini.

Apa yang diturunkan oleh kambing dalam minecraft?

Dalam edisi Java Minecraft, kambing hanya menjatuhkan mata pengalaman. Pemain boleh klik kanan kambing untuk mendapatkan susu dengan baldi di tangan, sama dengan memperoleh susu dari lembu, tetapi itu sahaja.

Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku dalam Edisi Minecraft Bedrock. Kambing akan menjatuhkan item yang disebut “tanduk kambing,” apabila gerombolan itu menjadi blok pepejal. Akibatnya, kambing akan kehilangan salah satu tanduk di kepalanya, jadi setiap kambing hanya mempunyai dua tanduk kambing untuk jatuh.

Tanduk kambing tidak mempunyai banyak penggunaan dalam permainan. Sekiranya pemain memegang butang tetikus kanan mereka sambil memegang tanduk kambing, ia akan memancarkan bunyi yang sama yang dimainkan semasa serbuan kampung.

Ciri tanduk kambing dirancang untuk edisi java minecraft. Bahawa dikatakan, terdapat lebih banyak ciri yang dirancang untuk separuh kedua kemas kini yang melibatkan menambah lebih banyak item drop dan bahkan mengembangkan lagi titisan semasa untuk kambing.

Tempat mencari kambing di minecraft

baaaaaaaaaaaaah inilah cara mencari kambing moutain minecraft.

Singkatnya, jika anda cuba mencari kambing dalam kemas kini baru -baru ini untuk Minecraft, Anda perlu mencari bioma gunung ke puncak gunung tertinggi dan di sekitar bukit -bukit di sebelahnya. Ini kerana kambing mempunyai kecenderungan untuk bertelur di sekitar gunung, jadi anda lebih baik mendaki jika anda ingin mencari beberapa.

Namun, mengapa anda mahu mencari seekor kambing? Nah, ia adalah kambing yang sebenarnya sebenarnya boleh menawarkan sumber makanan baru yang dipanggil kambing tetapi juga susu jika anda susu mereka dengan baldi.

Tetapi itulah yang terbaik, kambing juga akan mempunyai penurunan rampasan baru yang disebut tanduk kambing. Item ini pada dasarnya hanya tanduk, tetapi ia menjadikan pemain bunyi tanduk yang sama dapat mendengar semasa serbuan.

Sekiranya ini terdengar seperti kesepakatan anda, hentikan sebelum hanya membunuh kambing pertama yang anda lihat. Ini kerana anda tidak boleh mendapatkan tanduk dengan hanya membunuh kambing. Anda sebaliknya perlu menyebabkan kambing menjadi blok ke blok.

Berbuat demikian boleh menyebabkan kambing turun sehingga dua tanduk ketika merempuh sesuatu. Yang mengatakan, anda boleh menyebabkan kambing menjadi ram ke blok dengan berdiri di hadapannya dan menandakannya. Sebaik sahaja ia bersedia untuk mengenakan bayaran kepada anda, bergerak cepat keluar dari jalan, dan kambing harus menjadi blok ke blok.

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Andrew Vaughan adalah penulis yang menyumbang di Panduan Permainan Pro yang telah menulis panduan mengenai tajuk RPG dan FPS yang popular selama beberapa tahun. Andrew Vaughan mengkhususkan diri dalam permainan survival dan roleplaying dan telah menjadi pemain permainan seumur hidup.