Kambing Minecraft – Cara menjinakkan dan membiak | Pcgamesn, kambing – wiki minecraft

Minecraft Wiki

Kambing dewasa boleh ditanam dengan menggunakan baldi di atasnya, menghasilkan baldi susu.

Kambing Minecraft – Cara menjinakkan dan membiak

Kambing kambing, termasuk kambing bayi, mengunyah rumput ketika matahari terbit di atas pokok

Terdapat banyak perbincangan mengenai bahagian ‘gua’ Minecraft 1.17 Kemas kini, tetapi bukan satu tan mengenai ‘tebing’ dan kumpulan Minecraft terbaru mereka – Kambing. Kami mendapatkannya. Minecraft Axolotls adalah sahabat bawah air terbaik dan berpotensi berubah permainan. Warden Minecraft di sisi lain adalah raksasa yang menakutkan baru yang benar -benar buta, tetapi membungkus pukulan. Tetapi tidakkah seseorang memikirkan kambing Minecraft?

Ya, kambing ada di minecraft. Akhirnya! Terdapat banyak jenis kambing di dunia nyata, dari ibex yang boleh berjalan di kawasan yang curam, ke kambing yang agak tragis. Kambing Minecraft didasarkan pada kambing gunung berbatu (atau oreamnos americanus), dan sesuai dengan keadaan alpine dan subalpine. Mereka juga bukan kambing secara teknikal. Sebaliknya, mereka lebih berkait rapat dengan antelop, penipu berbentuk persegi.

Oh, apa sahaja inspirasi, mereka ada dan mereka sekurang -kurangnya seolah -olah bertindak seperti binatang -binatang yang berbulu di puncak gunung yang kita kenal dan suka. Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai kambing minecraft.

Thumbnail YouTube

Tempat mencari kambing di minecraft

Kambing di Minecraft dijumpai di atas permukaan yang tinggi pada tahap cahaya tujuh atau lebih tinggi, seperti tebing. Nampaknya tidak terlalu penting jika tebing diliputi salji atau rumput, tetapi mereka nampaknya berkeliaran lebih banyak pada siang hari.

Jika anda Betul Beruntung, anda juga boleh menemui kambing menjerit. Satu -satunya perbezaan di antara mereka dan kambing biasa adalah bleat mereka, jadi anda perlu mendengar dengan teliti untuk mencari mereka.

Kambing di Minecraft sedang mengecas seekor lembu, yang tidak menyedari kesakitan yang akan berlaku

Apa yang dilakukan oleh kambing minecraft?

Seperti yang telah kami sebutkan tadi, mereka berdasarkan kambing gunung berbatu – antelop yang menyamar sebagai kambing untuk kesejukan. Sukar untuk mensimulasikan sifat tersendiri mereka: dapat memanjat tinggi dan keseimbangan di permukaan yang curam.

Jadi sebaliknya, kambing di Minecraft boleh melompat dua blok tinggi dan bukannya satu blok standard. Mereka dapat membersihkan jurang kecil dengan mudah dan kelihatan megah ketika berbuat demikian. Apabila ditemui dengan lubang di tanah atau blok salji serbuk, mereka boleh melompat sehingga sepuluh blok tinggi ke udara.

Mereka mempunyai sepuluh mata kesihatan (lima hati penuh) dan boleh menyerang sekitar tujuh kerosakan (tiga setengah hati).

Secara amnya kambing kelihatan agak pasif, dan sebagai CaptainSparklez ditemui semasa 1.17 snapshot beta, mereka tidak akan menyerang anda jika anda memukulnya terlebih dahulu. Sebaliknya, mereka secara rawak akan memutuskan bahawa anda perlu dibuang dari tebing dan ram ke dalam anda dengan kekuatan penuh. Walaupun mereka mendapat sedikit marah tanpa sebab, mereka lebih cenderung untuk menargetkan musuh untuk melindungi anda. Sekiranya kambing diserang, ia akan lari dari penyerangnya.

Thumbnail YouTube

Cara mendapatkan tanduk kambing?

Minecraft 1.17 kemas kini juga menambah item baru yang dipanggil tanduk kambing. Anda boleh mendapatkan maksimum dua tanduk kambing apabila kambing kambing menjadi blok, walaupun mereka menjatuhkan satu demi satu. Cara paling mudah untuk memperoleh tanduk kambing adalah mengumpulkan beberapa kambing di satu kawasan dan menuduh mereka. Sekali kambing mengecas menyentuh blok, tanduk mereka harus pecah.

Apabila anda menggunakan tanduk kambing, anda akan membuat bunyi seolah -olah anda meniup tanduk untuk membunyikan penggera. Ia adalah bunyi yang sama yang didengar semasa serbuan melawan kampung Minecraft. Apa yang dilakukan oleh bunyi ini? Terdapat beberapa spekulasi yang mencadangkan tanduk kambing boleh digunakan dalam telur Paskah masa depan, tetapi pada masa ini, tanduk hanya membuat bunyi serbuan.

Apa yang dimakan oleh kambing minecraft?

Di dunia nyata, kambing adalah salah satu haiwan pertama yang dijinakkan untuk makan rumput mereka, susu menghasilkan udders dan daging yang lazat. Anda boleh menggunakan gandum untuk membuat mereka mengikuti anda dan memberi mereka gandum meletakkan mereka dalam mod cinta untuk pembiakan. Anda juga boleh menghasilkan susu dengan menggunakan baldi kosong pada mereka, membunuh mereka untuk kambing mentah, atau kambing yang dimasak jika kambing terbakar, tetapi siapa yang akan melakukan perkara yang mengerikan?

Sifat mereka yang tidak puas hati menjadikannya mustahil untuk menunggang mereka, tidak seperti kuda Minecraft, jadi mereka mungkin haiwan kesayangan yang lebih berharga.

Namun, ada banyak lagi yang perlu dipelajari tentang apa yang sudah ada di Minecraft melalui kemas kini Gua & Cliffs dan apa yang akan datang, dan kami bukan hanya bercakap mengenai perusuh baru. Dari bijih tembaga, ke gua -gua yang subur, ada sesuatu untuk semua orang, dengan lebih banyak dalam perjalanan ketika minecraft 1.18 tarikh pelepasan kemas kini akhirnya jatuh.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Kambing

Untuk kumpulan DLC di Dungeons Minecraft, Lihat MCD: Kambing.

Kambing

Kambing

Kanak -kanak

Kesihatan

10

Klasifikasi

Tingkah laku

Bertelur

Kerosakan

Mudah: 1
Normal: 2
Keras: 3
Bayi: 1

Barang yang boleh digunakan

Perincian

Saiz

Dewasa:
Ketinggian: 1.3 blok
Lebar: 0.9 blok

Bayi:
Ketinggian: 0.65 blok
Lebar: 0.45 blok

A Kambing adalah gerombolan neutral yang terdapat di bioma pergunungan tertentu. Kambing boleh melompat terutamanya tinggi dan ramuan ram. Mereka adalah sumber tanduk kambing dan susu.

Kandungan

Pemijahan []

Kumpulan dua hingga tiga kambing bertelur di atas varian batu blok legap di lereng salji, puncak bergerigi, dan puncak beku di permukaan pada tahap cahaya 7 atau lebih tinggi. Kambing bertelur secara individu dan lebih luar biasa selepas generasi dunia. 5% daripada semua kambing bertelur sebagai bayi.

Apabila seekor kambing dicabut secara semulajadi atau melalui pembiakan kambing biasa, ia mempunyai peluang 2% menjerit‌ [ Je sahaja ] /screamer‌ [ Hanya ] Kambing. Mereka kelihatan sama dengan semua kambing lain, tetapi mereka membuat bunyi menjerit dan ram lebih kerap.

Jatuh []

Kambing dewasa jatuh 1-3 ketika dibunuh oleh pemain atau serigala yang dijinakkan, sementara 1-7 dijatuhkan setelah pembiakan yang berjaya. Membunuh kambing bayi tidak menghasilkan barang atau pengalaman.

Tanduk kambing []

Kambing dengan kepala botak

Kambing menjatuhkan tanduk kambing apabila mereka mengenakan blok pepejal. Ini termasuk batu, bijih arang batu, bijih tembaga, bijih besi, bijih zamrud, balak, dan ais yang dibungkus. Dalam Edisi Java, Blok ini disenaraikan di bawah tag snaps_goat_horn, dan boleh diubahsuai menggunakan pek data.

Terdapat 4 varian tanduk untuk kambing biasa (“ponder”, “menyanyi”, “cari”, dan “merasa”), dan 4 varian tanduk yang hanya menjerit kambing jatuh (“mengagumi”, “panggilan”, “merindukan” dan “Impian”). Kambing tidak menyusun semula tanduk mereka; Oleh itu, sehingga dua tanduk boleh dijatuhkan setiap kambing.

Tingkah laku []

Ketika ditinggalkan untuk bersiar -siar, kambing cenderung naik bukit dan gunung daripada terus ke dataran rendah. Tingkah laku mereka ditandai dengan melompat tinggi dan secara opportunistically ramming yang tidak bergerak perusuh.

Kambing mengambil 10 kerosakan jatuh dan elakkan berjalan ke salji serbuk. Kambing tidak terluka oleh titisan yang tajam jika mereka jatuh dari minimum enam blok, dan jangan mati akibat titisan yang tajam jika mereka jatuh dari minimum sepuluh.

Melompat []

Kambing biasanya melompat ketika cuba menyeberangi halangan seperti lubang kecil di tanah atau salji serbuk. Ia menurunkan kepalanya, maka ia melompat sehingga 10 blok secara menegak dan sehingga 5 blok. Sekali seekor kambing melompat dengan cara ini, ia tidak dapat melakukannya lagi selama 30 hingga 60 saat. Kambing juga tidak pernah secara sukarela melompat lebih daripada 5 blok ke bawah, walaupun seekor kambing dapat ditolak dari tebing yang lebih tinggi oleh gerombolan lain atau omboh.

Berdiri di blok madu menghalang kambing dari melompat.

Ramming []

Setiap 30 hingga 300 saat, seekor kambing cuba merampas satu sasaran yang tidak dapat dipandang dalam lingkungan 4-16 blok. Mereka boleh menargetkan pemain, perisai berdiri, atau mana -mana kumpulan kecuali untuk ghast dan kambing lain. Kunci kambing yang mengecas ke kedudukan sasarannya, menurunkan kepalanya, stomps, dan kelajuan ke arah sasaran. Sekiranya pertuduhan menghubungkan, ia menangani 1 hingga 3 kerosakan (bergantung kepada kesukaran) dan 9 blok knockback ke sasarannya, mungkin mengakibatkan kejatuhan yang merosakkan atau bahkan maut. Serangan ini tidak terjejas oleh duri. [1]

Sebagai kambing menurunkan kepalanya, sasarannya mempunyai peluang untuk keluar dari jalan. Sekiranya seekor kambing terlepas, ia berhenti dalam beberapa blok, melainkan jika ia menyentuh blok pepejal terlebih dahulu. Sekiranya seekor kambing mengamuk blok pepejal yang berlaku secara semulajadi dalam persekitarannya, ia dapat menjatuhkan salah satu daripada dua tanduk kambingnya.

Mobs tidak membalas dendam, kecuali piglins, brutes piglin, hoglins, zoglins, dan warden. [2]

Kambing tidak menargetkan pemain dalam mod kreatif atau pemain dalam kesukaran yang aman. Tidak seperti perusuh yang paling neutral, kambing tidak menyerang pemain jika pemain menyerangnya, dan ia tidak memanggil sandaran jika dicederakan.

Kambing bayi berurusan dengan knockback sebanyak 4.5 blok. Cooldown ramming kambing menjerit adalah 5 hingga 15 saat. [ maklumat lanjut diperlukan ]

Memerah susu []

Kambing dewasa boleh ditanam dengan menggunakan baldi di atasnya, menghasilkan baldi susu.

Pembiakan []

Kambing mengikuti pemain yang berada dalam sepuluh blok yang memegang gandum. Sekiranya kambing dewasa diberi makan gandum, mereka memasuki mod cinta dan membiak, memberikan satu hingga tujuh orbs pengalaman. Masa pertumbuhan kambing bayi dapat dipercepatkan sebanyak 10% setiap kali ia diberi makan gandum.

Sekiranya kambing standard dibesarkan dengan kambing menjerit, terdapat kira -kira 50% peluang bayi yang dihasilkan adalah kambing menjerit. Sekiranya kedua -dua kambing menjerit, terdapat peluang 100% dalam Edisi Java dan peluang 98% dalam edisi bedrock bahawa bayi adalah kambing menjerit. Jika tidak, terdapat peluang 2% kambing bayi yang menjerit kambing.

Bayi Kambing Hanya Mempunyai Tanduk Sekiranya Mereka Dipanggil Melalui Satu daripada Dua Perintah: /Summon Kambing ~ ~ ~ atau /Summon Kambing ~ ~ ~ .

Bunyi []

  • Bunyi kecederaan ketiga kambing (menjerit) dan bunyi penyediaan yang pertama (juga menjerit) adalah sama, tetapi bernada berbeza; Yang pertama bertanding lebih tinggi daripada yang terakhir.
  • Suara Kematian Keempat Kambing (Biasa) adalah bunyi ambien yang pertama (juga untuk kambing biasa) tetapi lebih rendah bernada.
  • Bunyi penyediaan ramming kedua kambing (menjerit) adalah bunyi ambien kelima (juga menjerit) tetapi lebih tinggi bernada.
  • Penyediaan persiapan pertama dan ketiga kambing (kedua -duanya untuk menjerit kambing) adalah bunyi penyediaan pertama yang menyentuh (kambing biasa) tetapi banyak diedit.

Edisi Java:
Kambing Gunakan Kategori Bunyi Makhluk Mesra Untuk Acara Bunyi yang Bergantung Entiti. Kambing Gunakan kategori bunyi makhluk bermusuhan untuk beberapa peristiwa bunyi.

Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
jarak
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle8.Ogg Kambing kambing Makhluk yang mesra Secara rawak dari kambing biasa entiti .Kambing .ambien Sarikata .entiti .Kambing .ambien berbeza [Bunyi 1] 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: Goat_scream1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream9.Ogg Bellows kambing Makhluk yang mesra Secara rawak dari kambing menjerit entiti .Kambing .menjerit .ambien Sarikata .entiti .Kambing .menjerit .ambien berbeza [Bunyi 2] 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_death5.Ogg Kambing mati Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa mati entiti .Kambing .kematian Sarikata .entiti .Kambing .kematian 0.65 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_screaming_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_death2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_death3.Ogg Kambing mati Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit mati entiti .Kambing .menjerit .kematian Sarikata .entiti .Kambing .kematian 0.65 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt4.Ogg Kambing sakit Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa rosak entiti .Kambing .sakit Sarikata .entiti .Kambing .sakit 0.65 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt3.Ogg Kambing sakit Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit rosak entiti .Kambing .menjerit .sakit Sarikata .entiti .Kambing .sakit 0.65 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Goat_jump1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_jump2.Ogg Lompat kambing Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa melompat panjang entiti .Kambing .lompat jauh Sarikata .entiti .Kambing .lompat jauh 0.8 berbeza [Bunyi 3] 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Goat_jump1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_jump2.Ogg Lompat kambing Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit panjang lompat entiti .Kambing .menjerit .lompat jauh Sarikata .entiti .Kambing .lompat jauh 0.8 berbeza [Bunyi 3] 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk3.Ogg Kambing mendapat susu Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa ditanam entiti .Kambing .susu Sarikata .entiti .Kambing .susu 1.0 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk5.Ogg Kambing mendapat susu Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit ditanam entiti .Kambing .menjerit .susu Sarikata .entiti .Kambing .susu 1.0 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_eat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat3.Ogg Kambing makan Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa memakan gandum entiti .Kambing .makan Sarikata .entiti .Kambing .makan 1.0 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_eat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat3.Ogg Kambing makan Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit makan gandum entiti .Kambing .menjerit .makan Sarikata .entiti .Kambing .makan 1.0 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_step4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step6.Ogg Jejak langkah Makhluk yang mesra Semasa kambing berjalan entiti .Kambing .langkah Sarikata .blok .generik .jejak langkah 0.15 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_pre_ram4.Ogg Stomps Kambing Makhluk bermusuhan Apabila seekor kambing biasa bersiap sedia entiti .Kambing .menyediakan_ram Sarikata .entiti .Kambing .menyediakan_ram 0.8 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram5.Ogg Stomps Kambing Makhluk bermusuhan Apabila kambing menjerit bersiap untuk ram entiti .Kambing .menjerit .menyediakan_ram Sarikata .entiti .Kambing .menyediakan_ram 0.8 0.8-1.2
(Bayi: 1.3-1.7)
16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak3.Ogg Rams kambing Makhluk bermusuhan Apabila kambing biasa memberi kesan kepada orang ramai selepas mengamuk entiti .Kambing .RAM_IMPACT Sarikata .entiti .Kambing .RAM_IMPACT 0.8 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak3.Ogg Rams kambing Makhluk bermusuhan Ketika kambing menjerit memberi kesan kepada orang ramai setelah merotan entiti .Kambing .menjerit .RAM_IMPACT Sarikata .entiti .Kambing .RAM_IMPACT 0.8 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_horn_break1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_horn_break2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_horn_break3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_horn_break4.Ogg Tanduk kambing pecah Makhluk yang mesra Apabila tanduk kambing pecah entiti .Kambing .horn_break Sarikata .entiti .Kambing .horn_break 0.9 1.0 16
  1. ↑ 0.84 untuk semua kecuali idle1 dan idle2, iaitu 0.82, dan idle7, iaitu 0.83
  2. ↑ 0.9 untuk semua bunyi menjerit; 0.84 untuk semua bunyi terbiar kecuali idle1 dan idle2, iaitu 0.82, dan idle7, iaitu 0.83
  3. ↑ AB boleh menjadi 1.0 atau 0.8 untuk setiap suara
Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle8.Ogg Makhluk yang mesra Secara rawak dari kambing biasa Mob .Kambing .ambien berbeza [Bunyi 1] 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_idle8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: Goat_scream1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_scream9.Ogg Makhluk yang mesra Secara rawak dari kambing screamer Mob .Kambing .ambien .screamer berbeza [Bunyi 2] 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_death4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_death5.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa mati Mob .Kambing .kematian 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_screaming_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_death2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_death3.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit mati Mob .Kambing .kematian .screamer 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_hurt4.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa rosak Mob .Kambing .sakit 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_hurt3.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit rosak Mob .Kambing .sakit .screamer 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Goat_jump1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_jump2.Ogg Makhluk yang mesra Apabila seekor kambing melompat panjang komponen .jump_to_block 1.0 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: mooshroom_milk3.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing biasa ditanam Mob .Mooshroom .curiga_milk 1.0 berbeza [Bunyi 3]
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_milk5.Ogg Makhluk yang mesra Apabila kambing menjerit ditanam Mob .Kambing .susu .screamer 1.0 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_eat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_eat3.Ogg Makhluk yang mesra Apabila seekor kambing makan gandum Mob .Kambing .makan 1.0 0.8-1.2
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_step4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_step6.Ogg Makhluk yang mesra Semasa kambing berjalan Mob .Kambing .langkah 1.0 0.8-1.2 (1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kogo_pre_ram3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_pre_ram4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila seekor kambing biasa bersiap sedia Mob .Kambing .menyediakan_ram 0.8 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_screaming_pre_ram5.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila kambing menjerit bersiap untuk ram Mob .Kambing .menyediakan_ram .screamer 0.8 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak3.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila kambing biasa memberi kesan kepada orang ramai selepas mengamuk Mob .Kambing .RAM_IMPACT 0.8 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_impak3.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila kambing menjerit memberi kesan kepada orang ramai selepas merotan Mob .Kambing .RAM_IMPACT .screamer 0.8 1.0
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_horn_break1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_horn_break2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/file: kambing_horn_break3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: kambing_horn_break4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila tanduk kambing pecah Mob .Kambing .horn_break 1.0 1.0
  1. ↑ idle1 dan idle2 adalah 0.82, idle7 adalah 0.83, dan terbiar 3 hingga 8 (tidak termasuk 7) adalah 0.84
  2. ↑ idle1 dan idle2 adalah 0.82, idle7 adalah 0.83, dan terbiar 3 hingga 8 (tidak termasuk 7) adalah 0.84. Semua suara menjerit adalah 0.9
  3. ↑ boleh 1.0, 0.9, atau 1.1 untuk setiap suara

Nilai Data []

ID [ ]

Nama Pengenalpastian Kunci Terjemahan
Kambing Kambing entiti.Minecraft.Kambing
Nama Pengenalpastian ID angka Kunci Terjemahan
Kambing Kambing 128 entiti.Kambing.nama