Kajian Protokol Callisto | GamesRadar, tarikh pelepasan protokol Callisto, permainan, treler, dan berita | Pcgamesn

Tarikh Siaran, Permainan, Treler, dan Berita Protokol Callisto

Terdapat dua edisi Protokol Callisto di PC: Edisi Hari Satu dan Digital Deluxe Edition, kerana Edisi Pemungut Massive tidak lagi boleh didapati melalui laman web Protokol Callisto. Jangan risau, walaupun edisi lain kedua -duanya mempunyai beberapa rampasan yang cukup sejuk. Edisi Hari Satu termasuk kulit watak tahanan retro dan dua kulit senjata tahanan retro. Sementara itu, Edisi Deluxe Digital dilengkapi dengan kulit itu dan Pas musim termasuk.

Kajian Protokol Callisto: “Permainan yang mengagumkan tergelincir oleh pertempuran yang tidak dapat dilupakan”

Protokol Callisto, penembak seram sci-fi baru dari Studio Jarak Jauh

Permainan yang hebat yang membina dunia sci-fi yang hebat hanya untuk membuangnya dengan cabaran tempur yang tidak menyenangkan.

Kelebihan

  • + Nampak luar biasa
  • + Bangunan Dunia Sci-Fi yang hebat

Keburukan

  • – Pertempuran yang mengerikan

Mengapa anda boleh mempercayai GamesRadar+

Pakar kami mengkaji semula permainan, filem dan teknologi selama berjam -jam, jadi anda boleh memilih yang terbaik untuk anda. Ketahui lebih lanjut mengenai dasar ulasan kami.

. Terdapat permainan yang mengagumkan di sini: kisah sci-fi yang cantik dari wabak alien di penjara ruang yang menindas, menyalurkan segala-galanya dari orang asing ke luas, dengan unsur-unsur John Carpenter’s Thing yang tersebar di sekitar Little Grisly Sprinkles. Tetapi sementara cerita itu baik -baik saja, dan ia kelihatan luar biasa, protokol callisto sentiasa tergelincir oleh sistem tempur yang tidak dapat dilupakan yang terasa direka dengan buruk untuk sebahagian besar pertemuan yang perlu anda hadapi.

Berjuang Peluang

Fakta Cepat: Protokol Callisto

Tarikh Siaran: 2 Disember 2022
Platform (s): PS5, PS4, PC, Xbox Series X, Xbox One
Pemaju: Studio jarak yang menarik
Penerbit: Krafton

Mari fokus pada positif terlebih dahulu. Sebagai permulaan, Protokol Callisto adalah permainan yang hebat. Pemaju Studio Jarak yang Menarik telah melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam mewujudkan sesuatu yang digilap dan kuat secara visual. Ia penuh dengan tahap dan persekitaran yang saya suka secara aktif meneroka dan mencari sesuatu untuk dilihat – tahap terperinci, tekstur, dan suasana untuk segala -galanya sangat baik dilakukan, dari logam kotor hingga kabut di udara, dan ia tidak kurang dari yang indah perkara untuk dilihat.

Terdapat beberapa peralihan nada yang hebat dari segi pencahayaan, ruang, dan suasana yang juga menambah beberapa getaran yang sangat bagus – kawasan terbenam dalam cahaya merah darah (kerana semua darah pada lampu); Bahagian di hutan pemprosesan oksigen yang tegang seperti neraka, sementara pokok -pokok di sekeliling anda berkarat dan chitter. Reka bentuk bunyi secara keseluruhannya sangat baik, dengan stesen berkerut, berderit, dan mengerang seperti itu masih hidup. Apabila raksasa bergerak melalui lubang udara, anda sebenarnya boleh mengikuti kedudukan mereka dari audio, dan tahu di mana mereka akan keluar. Ini adalah perincian kecil yang sangat sejuk, dan juga berguna.

Kisah dan watak juga baik. Tidak ada apa-apa pecah, tetapi cukup baik untuk pengembaraan sci-fi yang kukuh-anda seorang juruterbang kargo yang merosakkan tanah di Callisto, salah satu bulan Jupiter, bersama-sama dengan pengganas yang menyalahgunakan kapal anda. Zombi ruang berlaku dan. Pergi! Seperti Dead Space, yang dicipta bersama oleh pengasas Studio Jarak Jarak yang menarik Glen Schofield, Protokol Callisto memberi tumpuan kepada kelangsungan hidup dan menyelesaikan masalah atas apa-apa yang lebih mulia, seperti menyelamatkan galaksi-keluar dari penjara, mencari kapal untuk melarikan diri, mencapai ia, dan sebagainya. Isu Alien sangat banyak dalam senarai perkara untuk ditangani di sepanjang jalan, memberikan segala perasaan yang menyenangkan. Tidak ada yang berusaha menjadi wira, hanya bertahan.

Protokol Callisto mempunyai rasa seram kelangsungan hidup klasik dalam erti kata itu. Anda sentiasa berusaha menguruskan inventori anda; Menimbang setiap peluru dan kesihatan mengenai apa yang anda mampu untuk pergi dan mengambil. Terdapat lebih banyak tumpuan tindakan ke atas bangunan ketegangan yang dilanjutkan secara keseluruhan. Ia mempunyai detik -detiknya, dengan beberapa sentuhan yang menyeramkan dan beberapa kejutan di sana sini, tetapi ia sangat banyak di rumah roda bunyi yang hebat dari permainan menakutkan secara keseluruhan. Terdapat sedikit pembakaran atau pembina yang perlahan, hanya jurang di antara menjerit dan perkara -perkara yang meraih anda.

Menghancurkan pukulan

Berdasarkan apa yang saya sebutkan setakat ini, saya benar -benar ingin menyukai Protokol Callisto. Tetapi yang berterusan, menghancurkan pengampunan pertempuran menjadikannya pahit. Semasa saya memainkan pratonton pada bulan Oktober Saya menyukai berat badan dan kekejaman pertempuran, dengan mengandaikan kesukaran datang dari jatuh dalam keadaan sejuk, sebahagiannya ke dalam tindakan. Setelah menyelesaikannya pada kesukaran lalai saya sekarang tahu kerana sistem pertempuran secara asasnya tidak berfungsi dengan lebih daripada satu musuh. Malah satu demi satu, protokol Callisto terdedah kepada pertempuran yang benar-benar tanpa belas kasihan yang dapat melawat insta-kematian pada anda.

Cara kerja pertempuran harus cemerlang – anda boleh memegang kiri dan kanan di sebelah kiri untuk mengelak serangan masuk. Tidak ada tetingkap masa, anda hanya perlu memegang arah dan anda akan menyapu sapu yang masuk. Terhadap musuh tunggal, terasa hebat ketika anda itik dan menyelam, menari di sekeliling cakar dan kembali pukulan dengan tongkat stun yang menghancurkan tulang. Masalahnya, bagaimanapun, banyak kali ganda apabila banyak musuh datang di tempat kejadian. Pergerakan watak terlalu lambat, seperti keupayaan anda untuk melihat -lihat dalam pertarungan, yang bermaksud sukar untuk membuat ruang antara anda dan bahaya, atau menjejaki sebarang ancaman yang anda tidak terlibat secara langsung. Oleh itu, semasa anda boleh menenun antara serangan masuk, anda pada dasarnya berdiri di tempat yang sama, tidak dapat mengakses apa-apa di luar bidang pandangan anda dan masak untuk pukulan sucker luar skrin.

Itu bermaksud kematian hanya datang lagi, dan sekali lagi, dan lagi. Kali pertama anda melihat animasi kematian itu adalah hadiah penghiburan yang menyeronokkan. Ke -12, ke -15, ia muncul berturut -turut. Anda tidak boleh melangkau mereka, jadi gesper untuk menghafal mata watak anda dengan terperinci dengan tepat. Setakat ini satu taktik utama yang saya dapati yang bekerja adalah untuk menembak kaki dan kemudian memukul perkara ketika mereka merangkak di lantai. Tetapi itu hanya memotongnya jika anda boleh mendapatkannya sebelum mereka mendekati.

Koordinator Panduan Kanan

Saya Koordinator Panduan Senior Gamesradar, yang bermaksud saya menjalankan panduan dan kandungan petua GamesRadar. Saya juga menulis ulasan, pratonton dan ciri -ciri, sebahagian besarnya mengenai seram, pengembaraan tindakan, fps dan permainan dunia terbuka. Saya sebelum ini bekerja di Kotaku, dan majalah dan laman web PlayStation rasmi.

Tarikh Siaran, Permainan, Treler, dan Berita Protokol Callisto

Tarikh pelepasan Protokol Callisto: Jacob Lee, protagonis Protokol Callisto, berpakaian dalam saman ruang ketika dia meneroka Penjara Besi Hitam

Protokol Callisto Tarikh Siaran adalah salah satu yang paling panas pada tahun ini, dan jangkaan untuk perjalanan permainan tinggi. Sebagai gagasan Glen Schofield, pencipta ruang mati dan ketua studio jarak jauh yang menarik, jelas untuk melihat mengapa.

Jika anda bergelut dengan menunggu tarikh pelepasan permainan Survival, kami mendapat semua berita dan maklumat yang anda perlukan untuk mendapatkan anda melalui itu, dan treler tindakan langsung terkini di bawah juga. Oh, dan ingat masa itu ketika protokol Callisto sepatutnya menjadi sebahagian daripada alam semesta PUBG? Kami juga akan menerangkannya. Inilah segala yang kita tahu mengenai protokol Callisto setakat ini.

Tarikh pelepasan protokol callisto

Tarikh Siaran Protokol Callisto ialah 2 Disember 2022, bermaksud kita hanya beberapa hari dari pembebasan permainan seram.

Selepas Glen Schofield tweeted bahawa pasukan protokol Callisto bekerja enam hingga tujuh hari seminggu – sehingga 15 jam sehari – ia mendorong khabar angin baru mengenai kelewatan yang berpotensi. Berikutan kritikan untuk mempromosikan budaya krisis, sesetengah orang mencadangkan bahawa kelewatan akan menjadi pilihan yang lebih baik, tetapi ketika Schofield meminta maaf atas tweet itu, tidak ada kelewatan lanjut diumumkan dan permainan kini hari.

Pemain PS4 harus menjangkakan satu hari satu tampalan pada 26 tahun.9GB, yang termasuk pembetulan pepijat umum, kemas kini, dan penambahbaikan. Saiz fail protokol callisto sans menambal jam pada 46.28GB, jadi pastikan untuk melekatkan cerek dan mengharapkan sedikit tunggu jika sambungan internet anda kurang daripada bintang.

Thumbnail YouTube

Platform dan edisi

Protokol Callisto ditetapkan untuk melepaskan pada platform berikut: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, dan Xbox Series X/S. Pemain PC dapat menemuinya di Steam atau kedai permainan epik. Pada masa ini tidak ada alasan untuk mempercayai bahawa Protokol Callisto akan datang ke Xbox Game Pass, tetapi kini anda boleh bermain Dead Space dan Dead Space 2 di sana sekarang.

Terdapat dua edisi Protokol Callisto di PC: Edisi Hari Satu dan Digital Deluxe Edition, kerana Edisi Pemungut Massive tidak lagi boleh didapati melalui laman web Protokol Callisto. Jangan risau, walaupun edisi lain kedua -duanya mempunyai beberapa rampasan yang cukup sejuk. Edisi Hari Satu termasuk kulit watak tahanan retro dan dua kulit senjata tahanan retro. Sementara itu, Edisi Deluxe Digital dilengkapi dengan kulit itu dan .

Pas musim

Ya, betul. Di atas, kami telah menyatakan bahawa Edisi Deluxe Digital dilengkapi dengan pas musim yang berharga kira -kira $ 20 tambahan (atau setaraf serantau). Studio Jarak Jauh Striking telah mengesahkan pelan kandungan empat tahun, selepas pelancaran, dan kami boleh mengharapkan pas musim pertama “sebelum 31 Ogos 2023”.

Mengikut halaman Steam Protokol Callisto, pas musim termasuk koleksi kulit luar, bundle penularan, bundle riot, dan cerita dlc.

Bundle Contagion terdiri daripada mod permainan baru yang dipanggil ‘CONTAGION’, yang mengurangkan bilangan peluru dan titisan kesihatan sementara juga memperkenalkan permadeath. . Bundle Condagion juga termasuk koleksi kulit Menara Pengawal.

Bundle Riot memperkenalkan kawasan penjara besi hitam yang baru dan belum ditemui yang berfungsi sebagai mod gerombolan terhadap gelombang musuh. Kredit stok untuk menaik taraf dan memalsukan senjata adalah kunci untuk hidup mod ini, tetapi walaupun anda tidak, bundle rusuhan juga dilengkapi dengan 12 animasi kematian baru untuk keseronokan tontonan anda, serta pengumpulan kulit jurutera.

Treler

Treler Reveal Protokol Callisto memberi kami pandangan pertama kami di pemandangan indah bulan mati dan kengerian tersembunyi.

Thumbnail YouTube

Ia menunjukkan permulaan kejatuhan Penjara Besi Hitam; Sebagai salah seorang penghuni cuba untuk mengetahui apa yang sedang berlaku, rakannya menjadi raksasa dan … baik, membunuhnya. Orang ketiga menyaksikan acara melalui kamera keselamatan sebelum kapal angkasa tiba di planet ini.

Thumbnail YouTube

Di treler Summer Game Fest 2022, kita melihat protagonis berjalan di luar, ke arah bangunan yang kelihatan seperti menara pengawasan. Sementara itu, kita mendengar suara yang agak jahat memberitahu wira kita bahawa kehidupan lamanya sudah berakhir, dan kehidupan barunya adalah “sepenuhnya di tangan saya”. Selepas itu, treler itu memperkenalkan raksasa seperti zombie, raksasa spidery, raksasa seperti cacing, raksasa muka yang mengerikan … nasib baik yang masih hidup.

Thumbnail YouTube

Akhirnya, treler tempat TV aksi langsung yang dibintangi oleh Josh Duhamel ke dalam labirin yang menakutkan dari Penjara Besi Hitam. Selepas kemalangan yang tidak disengajakan di Callisto, Yakub mengambil jalannya melalui teluk perubatan yang dipenuhi dengan mayat yang bersenjata dengan sedikit lebih daripada shiv. Dia sampai ke bilik kawalan dan pemantauan CCTV, hanya untuk bersemuka dengan salah satu makhluk berpintal yang kini mengetuk dewan penjara. Pertemuan ini diselingi dengan pemotongan Yakub di luar di salji, ruang angkasa bulan yang satu -satunya perkara yang membuatnya hidup sebagai satu pek raksasa yang berada di sekelilingnya.

Permainan

Protokol Callisto, yang ditetapkan pada tahun 2320, berlangsung di salah satu bulan Jupiter: Callisto. Lebih tepat lagi, ia berlaku di kemudahan penjara yang agak teruk yang dikenali sebagai Penjara Besi Hitam. Anda mengambil peranan Jacob Lee, seorang pelari kargo yang menjadi penghuni yang tidak disengaja selepas kapal-tanahnya di tanah yang tidak baik.

Malangnya bagi Yakub, kemudahan itu dilemparkan ke dalam kekacauan selepas ramai tahanannya mula berubah menjadi raksasa yang mengerikan. Sekarang, dia mesti cuba melarikan diri. Semasa perjalanannya, Yakub akan mendedahkan rahsia gelap di belakang kengerian Besi Hitam Besi yang tidak dapat dibayangkan.

Thumbnail YouTube

Protokol Callisto digambarkan sebagai “campuran seram, tindakan, dan cerita yang mendalam” yang menampilkan quarters, pertemuan melee scrappy, lengkap dengan mengelak yang membuat pertempuran merasa seperti “perjuangan”. Hanya ada mod cerita solo setakat ini-tidak ada ko-op-yang mengamalkan perspektif orang ketiga seperti Dead Space dan Ilknya.

Seperti yang ditunjukkan oleh permainan di atas, Gravity Glove dan Stun Baton adalah kawan terbaik anda yang baru. Menariknya, makhluk yang mengerikan bukanlah satu -satunya bahaya di penjara yang terbengkalai. Malah persekitaran anda – dalam kes ini, peminat gergasi – seolah -olah bekerja menentang anda. Nasib baik, bagi mereka yang suka permainan stealth, ada juga ruang untuk playstyle berorientasikan stealth.

Thumbnail YouTube

Menurut laman web rasmi, setiap pertemuan musuh meletakkan pemain dalam keadaan hidup atau mati, jadi anda akan menggunakan apa jua cara yang tersedia untuk memberi tip skala yang memihak kepada anda. Pertempuran melibatkan kedua -dua senjata jarak jauh dan huru -hara, ditambah dengan senjata graviti yang unik yang sebelum ini digunakan oleh pengawal penjara. Yang terakhir nampaknya membuat penampilan dalam rakaman permainan musim panas Callisto Protocol 2022 di atas. Sekiranya itu betul, ini bermakna sarung tangan graviti dapat mengangkat musuh -musuh dan mengangkut mereka ke seberang bilik.

Protokol Callisto Semua yang kita tahu: raksasa asing berdiri di kejauhan, disalakan oleh satu cahaya di koridor gelap

Protokol Callisto dan Universe PUBG

Pada bulan Ogos 2021, Glen Schofield membuat pengumuman yang agak ganjil bahawa Protokol Callisto menjadi sebahagian daripada Universe PUBG. Ya, betul: Permainan seram yang akan datang akan ditetapkan di dunia yang sama dengan Battle Royale yang popular.

Walau bagaimanapun, Schofield kemudian menjelaskan bahawa protokol Callisto tidak lagi menjadi sebahagian daripada jalan cerita PUBG, kerana ia “berkembang ke dunia sendiri”. Dengan kata lain, alam semesta dan cerita protokol callisto akan menjadi unik. Walau bagaimanapun, Schofield menjanjikan beberapa kejutan kecil untuk peminat, yang mungkin menunjuk kepada beberapa telur Paskah PUBG.

Untuk melihat lebih mendalam tentang jenis ketakutan yang anda harapkan apabila tarikh pelepasan protokol Callisto tiba, lihat wawancara kami dengan CTO Mark James, yang menawarkan kami wawasan berharga tentang bagaimana jarak yang menarik mendekati reka bentuk seram. Anda juga boleh mengetahui bagaimana untuk mendapatkan protokol callisto secara percuma jika anda memikirkan menaik taraf GPU anda dalam masa terdekat.

Marloes Valentina Stella Salah satu penyumbang Pakar Pakar kami, Marloes telah dilindungi jika anda perlu membimbing permainan seperti Minecraft, Baldur’s Gate III, Genshin Impact, atau antara kami. Anda mungkin sudah melihat kata -kata Marloes di GamesRadar+ dan Game Rant.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.