Kajian Genshin Impact (untuk PC) | PCMAG, Keperluan Sistem Impak Genshin | Bolehkah saya menjalankan kesan kelainan

Keperluan Sistem Kesan Genshin

Sebaik sahaja status telah diletakkan pada sasaran, musuh menjadi terdedah kepada serangan elemen tambahan yang menyebabkan reaksi rantai. Inilah yang menjadikan pertempuran Genshin Impact benar -benar menarik. Sasaran yang telah basah membeku pepejal ketika terkena serangan ais. Musuh yang sejuk oleh serangan ais menjadi superkonduktif ketika dilanda kilat, melumpuhkan pertahanannya untuk serangan fizikal selanjutnya. Terdapat banyak kombinasi untuk ditemui semasa anda bermain, dan senarai watak besar bermakna anda boleh bereksperimen dengan kandungan jantung anda semasa anda meneroka dunia.

Kajian Genshin Impact (untuk PC)

Kerjaya saya telah membawa saya melalui pelbagai bidang eklektik, dan menghubungkan saya dengan orang -orang dari semua lapisan masyarakat. Pengalaman ini termasuk pembinaan, memasak profesional, podcasting, dan, tentu saja, menulis. Saya telah menaip geeky mengambil sejak tahun 2009, akhirnya mendarat kedudukan freelancing di pcmag. Ini berkembang menjadi kedudukan penganalisis teknologi sepenuh masa pada tahun 2021, di mana saya meminjamkan wawasan peribadi saya mengenai perkara-perkara hosting web, muzik streaming, aplikasi mudah alih, dan permainan video.

Dikemas kini 27 September, 2022
https: // www.pcmag.com/ulasan/genshin-impact-for-pc

Garisan bawah

Walaupun persamaannya yang cetek dengan harta Nintendo yang popular, Genshin Impact telah berkembang menjadi tindakan yang fenomenal, percuma untuk bermain-main yang menawarkan pertempuran kreatif dan dunia yang mengasyikkan untuk meneroka.

Editor PCMAG Pilih dan semak produk secara bebas. Jika anda membeli melalui pautan afiliasi, kami mungkin mendapat komisen, yang membantu menyokong ujian kami.

Kelebihan

 • Rich Action-RPG Combat
 • Dunia luas dengan banyak jam kandungan
 • Sokongan silang platform
 • Soundtrack yang luar biasa
 • Bebas bermain

Keburukan

 • Kedai tunai mahal
 • Sistem pertanian artifak yang membosankan
 • Tidak mempunyai pilihan utama yang mengikat

Spesifikasi kesan Genshin (untuk PC)

Nama Nilai
Platform Permainan Pc
Permainan Genre Peranan bermain
Penilaian ESRB T untuk remaja

Sekiranya tiruan adalah bentuk pujian yang tulus, maka impak Genshin Hoyoverse adalah kira -kira sebagai menyanjung ketika permainan datang. Pada tahun 2019, Genshin Impact membuat percikan dalam dunia permainan video dengan pembukaan aksi dunia terbuka-RPG yang sangat diilhamkan oleh Nintendo’s The Legend of Zelda: Nafas Wild. Itu bukan untuk mengatakan ia semata -mata knockoff. Genshin Impact mempunyai banyak sistem permainan yang unik dan rentak cerita yang menawan yang membezakannya daripada Zelda dan tajuk genre lain. Ia juga mempunyai jumlah kandungan pergunungan, untuk tidak mengatakan apa -apa peristiwa khas yang diperkenalkan setiap bulan. Yang mengatakan, permainan PC percuma untuk bermain memerlukan pengisaran serius (atau menghabiskan adunan serius) untuk membuka kunci pahlawan berkuasa tinggi, dan pertanian artifak menanti pemain akhir permainan mencari gear ideal. Kelemahan, Genshin Impact menawarkan permainan yang benar-benar besar, sangat digilap, dan sentiasa berkembang untuk anda menikmati tanpa membelanjakan sepeser pun, memperolehnya Anugerah Pilihan Editor kami.

Pakar kami telah menguji 42 produk dalam kategori Permainan PC pada tahun lalu

Sejak tahun 1982, PCMAG telah menguji dan menilai beribu -ribu produk untuk membantu anda membuat keputusan membeli yang lebih baik. Lihat bagaimana kita menguji.

Panggilan pengembaraan

Genshin Impact mengikuti kembar yang dilemparkan ke dunia yang tidak dikenali selepas konflik dengan dewi berkuasa super. Anda memilih seorang wira untuk memulakan pengembaraan, dan selepas beberapa cerita penipuan, anda menjadi terpisah dari adik anda. Anda menghabiskan sisa permainan di dunia Teyvat yang tidak dikenali, ketika anda mencari adik -beradik anda dan bertemu wira lain sepanjang perjalanan.

Tidak menafikan persamaan visual antara Genshin Impact dan Legend of Zelda: Nafas Wild. Kedua-dua permainan ini mempunyai persekitaran dunia terbuka untuk meneroka yang penuh dengan khazanah untuk mencari, dinding untuk skala, dan raksasa yang aneh untuk berperang. Genshin Impact’s memanah dan pedang kelihatan sangat mirip dengan tawaran Nintendo pada pandangan pertama, dan gaya visual yang diilhamkan oleh anime yang berwarna-warni mengingatkan Zelda.

Yang mengatakan, sistem parti Genshin Impact segera membezakannya daripada Zelda dan RPG terbuka yang lain. Anda secara aktif merekrut watak -watak yang boleh dimainkan baru ke dalam kumpulan anda semasa anda maju melalui cerita, dan setiap ahli mempunyai gaya dan kebolehan serangan yang unik. Terdapat beberapa pertindihan; Sebagai contoh, wira yang memegang pedang mempunyai animasi serangan yang unik, tetapi mereka semua mempunyai input tempur yang sama dan sama seperti fungsional.

Produk serupa

Blade & Soul (untuk PC)

Brawlhalla (untuk PC)

Dauntless (untuk PC)

Takdir 2

Dota 2 (untuk PC)

Eggnogg+

Tatal penatua dalam talian

Hawa dalam talian

Fortnite (untuk PC)

Hearthstone

$ 0.00 di Blizzard Entertainment

Honkai: Keretapi bintang

League of Legends (untuk PC)

Lost Ark (untuk PC)

Runescape

Smite (untuk PC)

Spellbreak (untuk PC)

Guruh Perang

Anda boleh mempunyai sehingga empat aksara di pesta aktif. Hanya satu yang boleh keluar di lapangan pada bila-bila masa, tetapi anda boleh menukar antara ahli parti dengan cepat, yang membawa kepada letupan serangan kombo dan kesan zarah yang menarik perhatian.

Lebih daripada memenuhi mata

Genshin Impact mempunyai sistem elemen yang luas dan bernuansa yang terikat dengan sistem parti permainan. Setiap watak mempunyai pertalian elemen yang ditetapkan, sama ada udara, bumi, api, air, kilat, atau ais. Sebagai tambahan kepada kombo huru-hara standard mereka dan serangan berat, setiap watak mempunyai serangan khusus dan spesifik yang terikat dengan tolok pendek yang pendek. Khas ini termasuk perisai tenaga auto-reclecting, pendirian kaunter yang kuat, formasi pedang yang meluas, letupan ajaib yang mudah, dan kawasan serangan kesan. Penting untuk menggunakan serangan unsur ini dengan berkesan, kerana kebanyakan musuh mempunyai serangan dan kelemahan mereka sendiri yang membuat mereka sukar untuk menangani jika anda hanya menggunakan serangan huru -hara.

Bukan sahaja Genshin Impact menggabungkan Magic Elemental ke dalam pertempurannya, tetapi permainan berkahwin dengan kesan status kepada sistem tersebut. Hasilnya adalah kedalaman yang mengejutkan yang menambah cabaran. Setiap serangan unsur menimpa sasarannya dengan kesan status, serta kerosakan asas dari serangan itu sendiri. Serangan kebakaran, sebagai contoh, meninggalkan mangsa pembakaran selama beberapa saat selepas serangan awal. Serangan ais perlahan pergerakan lawan.

Sebaik sahaja status telah diletakkan pada sasaran, musuh menjadi terdedah kepada serangan elemen tambahan yang menyebabkan reaksi rantai. Inilah yang menjadikan pertempuran Genshin Impact benar -benar menarik. Sasaran yang telah basah membeku pepejal ketika terkena serangan ais. Musuh yang sejuk oleh serangan ais menjadi superkonduktif ketika dilanda kilat, melumpuhkan pertahanannya untuk serangan fizikal selanjutnya. Terdapat banyak kombinasi untuk ditemui semasa anda bermain, dan senarai watak besar bermakna anda boleh bereksperimen dengan kandungan jantung anda semasa anda meneroka dunia.

Pengenalan Elemen Dendro bersama pelepasan rantau Sumeru menambah lebih banyak kerumitan dan kekayaan kepada permainan. Dendro mewakili flora/tumbuh -tumbuhan, yang bertindak balas dengan unsur kebakaran, air dan elektrik untuk menghasilkan pelbagai reaksi dan kesan baru. Ada banyak yang perlu dipelajari dan menguasai, jadi periksa panduan petua kesan Genshin kami jika anda memerlukan beberapa petunjuk.

Terokai dunia

Sememangnya, pengembaraan hanya sebaik dunia yang anda pelajari. Genshin Impact mempunyai dunia yang luas yang penuh dengan musuh untuk bertarung, khazanah untuk mencari, penjara bawah tanah untuk menyerang, dan ketinggian untuk mendaki. Seperti nafas liar, pendakian Genshin Impact sangat mengejutkan, jadi anda boleh skala kebanyakan permukaan jika anda mempunyai stamina untuk melengkapkan pendakian. Seperti dalam Nafas Liar, Impak Genshin memberi anda peluncur untuk melambatkan kelajuan keturunan anda, hanya dalam bentuk sayap, dalam kes ini. Anda menggunakan sayap untuk menunggang arus udara, mencapai platform jauh, lengkap permainan mini, dan menyelesaikan teka-teki. Sayap meluncur menggunakan stamina semasa digunakan, jadi ada batas sejauh mana atau panjang anda boleh meluncur sebelum anda jatuh dari udara. Tetapi terima kasih kepada kedua -dua pendakian percuma dan meluncur yang boleh diakses, Genshin Impact memberikan rasa menegak yang hebat; Saya mendapati diri saya memanjat mana -mana bangunan, monumen, dan pokok permainan ini akan membiarkan saya tidak mempunyai alasan selain kerana saya boleh.

Kesan Genshin memberi insentif kepada anda untuk meneroka seberapa banyak yang anda boleh. Peta Dunia penuh dengan rahsia dan khazanah untuk mencari. Sebagai contoh, anda boleh melanjutkan had stamina anda dengan mencari dan menderma air mata ajaib ke patung -patung ilahi. Peninggalan ini tersembunyi di peta, selalunya di tempat yang tinggi yang memerlukan anda menunggang arus udara atau menyelesaikan teka -teki. Sprite hantu melayang ke arah mercu tanda dan menggalakkan anda untuk mengejar mereka di seluruh padang yang mereka tinggal untuk ganjaran dada harta karun. Sudah tentu, penjara bawah tanah berselerak di seluruh dunia, dan mereka dipenuhi dengan raksasa untuk membunuh, teka -teki untuk diselesaikan, dan gear untuk mengumpulkan. Sistem memasak Genshin Impact membolehkan anda menggabungkan barangan makanan berdasarkan resipi yang anda peroleh.

Genshin Impact telah mengemas dunia dengan musuh yang menarik juga. Kadal berputar, raksasa bunga, serigala spektrum, kesatria hantu, raptor cendawan, dan lebih banyak menghantui Teyvat, yang membuat meneroka menarik dan menarik. Setiap pengembangan juga memperkenalkan bos Dunia Baru, seperti Golems, Fiends Loji, Samurai Giant, Dragons, dan Ular Mekanik. Ini adalah di atas bos utama yang berkaitan dengan cerita yang boleh anda perjuangkan setiap minggu.

Sebaik sahaja anda mencapai Pengembaraan Rank 16, anda boleh meneroka dan menyerang penjara di Co-op, tindakan multiplayer dengan sehingga empat pemain. Tuan rumah meraih sebahagian besar manfaat dari sesi co-op di dunia terbuka, tetapi menyerang penjara bawah tanah dan menangani bos adalah menguntungkan untuk semua orang. Genshin Impact juga mempunyai permainan silang platform dengan konsol dan mudah alih, menjadikannya cinch untuk mencari pemain lain.

Permainan ini jauh lebih berat daripada estetika Zelda-esque akan membawa anda percaya. Walaupun anda bebas untuk meneroka dunia antara rentak naratif, ada batas ke mana anda boleh pergi tepat pada permulaannya. Pada mulanya, anda terhad kepada kawasan sekitar Mondstadt, kawasan utama pertama permainan. Walau bagaimanapun, dunia dibuka semasa anda mencari pencarian cerita, menemui mercu tanda, dan menyelesaikan teka -teki. Saya menghargai reka bentuk dunia terbuka Genshin Impact; Anda boleh meneroka dan mencari tanpa rasa bersemangat untuk dilancarkan oleh cerita, dan tanpa merasa terlalu terharu dengan saiz peta penuh.

Buat hajat

Hoyoverse telah memperkenalkan lebih daripada 50 aksara, nombor yang membengkak dengan setiap rantau baru dan pengembangan cerita. Anda mendapat segelintir watak percuma untuk digunakan sebaik sahaja cerita bermula, dan mereka masing -masing mempunyai serangan khusus dan afiniti unsur. Amber, sebagai contoh, adalah pemanah yang hampir selalu di pesta saya, kerana anak panahnya adalah utiliti penyelesaian teka-teki yang berharga. Watak-watak lain, seperti penyembuh berasaskan air, Barbara, atau Lancer yang berapi-api, Xiangling, dibuka dengan melakukan prestasi tertentu. Barbara adalah percuma kepada semua orang yang mencapai kedudukan pengembaraan 20, dan Xiandling dibuka dengan mendapat separuh daripada Gauntlet Spiral Abyss yang melelahkan. Collei, A Archer Dendro baru, juga boleh dikunci secara percuma melalui jurang lingkaran jika anda merindui dia semasa acara pelancaran Sumeru baru -baru ini.

Beyond the Freebies, satu -satunya cara lain untuk memperoleh ahli parti baru dalam permainan PC percuma ini adalah melalui Primogems, mata wang premium. Ini dengan berhati -hati dianugerahkan setiap kali anda membuka dada, pencarian lengkap, mengambil bahagian dalam acara bermusim, dan menjalankan misi harian. Anda juga mendapat primogem apabila menyelesaikan pencapaian log permainan. Sebagai mata wang premium, anda boleh membeli Primogems melalui kedai tunai Genshin Impact. Anda boleh menukar kristal Kejadian, yang boleh dibeli dalam berkas 300 untuk kira -kira lima dolar, ke dalam primogem pada kadar 1: 1.

Membuka kunci watak baru tidak semudah memilih yang anda suka dan membuat pembelian, malangnya. Watak dikeluarkan secara rawak melalui sistem keinginan permainan. Untuk 160 primogem, anda boleh mencuba nasib anda dan membuat harapan, yang memanggil senjata rawak atau watak dari kolam yang luas. Kadar untuk menarik aksara secara purata secara purata, atas beberapa sebab. Heroes disenaraikan sama ada empat atau lima bintang (bergantung kepada watak), manakala senjata berkisar antara tiga hingga lima bintang. Seperti keinginan menarik dari kedua-dua senjata dan kolam watak, anda lebih cenderung untuk mendapatkan senjata tiga bintang sampah daripada watak baru.

Terdapat beberapa kaveat, bagaimanapun, yang menjadikan sistem keinginan lebih sesuai (kami juga menyerlahkan beberapa petua kesan Genshin untuk pengembara berjimat dalam panduan berasingan). Pada asasnya, setiap 10 berharap anda membuat jaminan bahawa anda mendapat sekurang-kurangnya satu watak atau senjata bintang empat. Senjata peringkat rendah masih berlumpur roll anda, tetapi sekurang-kurangnya senjata tiga bintang dihapuskan sekali setiap sepuluh percubaan. Watak dan senjata lima bintang jelas jarang, dan hanya dijamin setiap 90 percubaan. Ini perkara yang menakutkan, terutamanya jika anda bergolek untuk watak menggunakan wang tunai sebenar.

Walaupun sistemnya mahal, pemain rajin dapat memperoleh kira-kira satu roll percuma sehari dengan menyelesaikan tugas harian dan acara dalam permainan. Memperoleh primogem melalui permainan adalah lebih memuaskan, dan lebih selaras dengan bagaimana kesan Genshin mendorong permainan ke barisan hadapan. Sudah tentu, tidak ada yang menghalang anda daripada ikan paus dari lompat jika anda mempunyai wang tunai untuk melakukannya.

Kejayaan muzik

Pengembaraan anda di Teyvat beraksen dengan soundtrack permainan video yang luar biasa. Dihasilkan oleh Hoyoverse’s In-House Studio, Hoyo-Mix, Genshin Impact mempunyai salah satu soundtrack permainan video yang paling mengasyikkan dan eklektik yang pernah saya rasai untuk mengalami. Lebih baik lagi, soundtrack hanya menjadi lebih mengesankan dengan setiap kawasan baru.

Abyssal Enkanomiya, Kepulauan Terapung menampilkan piano, rentetan, dan lagu -lagu vokal yang sangat atmosfera yang sesuai dengan tragedi evanescent zon. Sumeru Nation yang baru diperkenalkan menambah pelbagai trek bertema India dan Timur Tengah, yang menonjolkan bunyi dan instrumen unik di rantau ini, seperti sitar, Bansuri, dan tabla percussive.

Kelemahan dalam kanvas

Dungeons terawal Genshin Impact, yang dipanggil Domain, adalah urusan pendek, pertempuran berat. Mereka tidak terlalu cerebral, jadi apabila anda tidak berjuang, anda platform, mengaktifkan suis, atau mengelakkan bahaya. Malangnya, ini adalah salah satu aspek permainan yang tidak banyak berubah sejak dilancarkan. Acara musim panas baru-baru ini, Summertime Odyssey, memperkenalkan domain seperti Zelda yang sangat baik dan komprehensif, tetapi ini adalah acara bermusim yang tidak lagi tersedia. Sebahagian besar domain Genshin Impact tidak dekat dengan kompleks, yang merupakan rasa malu yang nyata, seperti penjara bawah tanah, terutamanya teka-teki yang berat, akan menjadi pujian yang hebat untuk sistem elemen permainan.

Domain boleh digunakan, tetapi merupakan bahagian paling tidak mengagumkan dalam permainan, setakat ini. Mereka berbunyi secara mekanikal, tetapi pemain yang mempunyai modicum of wanderlust dengan mudah boleh keluar dari sempadan pemaju yang dimaksudkan dan jatuh dari peta atau melalui lantai. Di satu bahagian bawah tanah, contohnya, saya menunggang arus angin ke tingkat atas labirin dan melihat jurang di stonework di ruang sebelumnya yang membawa kepada bilik yang seolah -olah pilihan. Saya bijak menunggang angin kembali ke pembukaan tersebut, hanya untuk mendapati bahawa perincian itu hanya kosmetik, dan jatuh melalui lantai dan kembali ke pintu masuk. Domain cenderung kelihatan lebih besar dan lebih mengagumkan daripada mereka.

Tedium pengisaran domain

Salah satu negatif terbesar Genshin Impact adalah sistem pengumpulan artifak yang sangat sewenang-wenang. Artefak pada dasarnya adalah perisai anda, dan terdapat lima keping untuk mengumpul: bunga, bulu, jam tangan, piala, dan sekitarnya. Masing -masing dilengkapi dengan nilai rawak untuk statistik tertentu, seperti pertahanan, serangan, kadar kritikal, kesihatan, dan kerosakan unsur. Setiap set artifak juga mempunyai parameter bonus apabila anda melengkapkan dua, dan empat, kepingan dalam set tersebut. Sebagai contoh, set akhir gladiator memberikan anda bonus serangan 18% apabila dua keping dilengkapi dengan watak. Dengan empat keping yang dilengkapi, anda mendapat tambahan 35% Buff Attack Buff.

Masalahnya ialah setiap aspek pengumpulan artifak adalah rawak. Untuk mendapatkan artifak yang anda mahukan, anda perlu membersihkan domain yang memberi mereka. Umumnya, domain memberi dua set yang sama sekali berbeza, jadi tidak ada jaminan bahawa anda juga mendapat sekeping dari set yang anda mahukan. Dengan mengandaikan anda, anda mempunyai peluang satu-lima untuk mendapatkan sekeping khusus yang anda mahukan (bunga, bulu, jam tangan, piala, dan circlet). Sekiranya anda telah bernasib baik setakat ini, maka pertimbangkan bahawa statistik pada artifak tersebut secara rawak. Jika anda membina watak yang berfokus pada serangan, contohnya, anda mahu serangan dan statistik fokus kritikal mengenai artifak anda. Walau bagaimanapun, tidak ada jaminan bahawa anda mendapat satu dengan statistik yang anda mahukan.

Walaupun, selepas semua ini, anda mendapat sekeping yang sesuai untuk digunakan, anda masih perlu mengukurnya. Melalui proses meratakan, statistik meningkatkan nilai secara rawak, dan hanya pada titik putus tertentu (Tahap 4, 8, 12, 16, dan 20). Tidak ada jaminan bahawa artifak yang berdaya maju yang anda temui untuk meningkatkan nilai statistik yang anda mahukan. Serangan dan statistik berorientasikan kritikal tidak mungkin meningkat berbanding statistik yang kurang optimum, seperti pertahanan atau hp. Oleh itu, ia adalah perkara biasa, mungkin, selepas semua pertanian, meratakan, dan nasib, anda masih berakhir dengan artifak sampah.

Tidak ada cara untuk mempengaruhi sistem untuk memberi anda apa yang anda mahukan. Pengisaran dan nasib adalah satu -satunya cara untuk mendapatkan artifak yang baik, dan proses pertanian ini adalah inci endgame Genshin Impact. Diakui, terdapat banyak jam permainan dan cerita untuk melewati sebelum pertanian untuk gear menjadi relevan untuk pemain baru. Tetapi Grind adalah tugas yang penuh nama untuk pemain lama yang telah menikmati permainan sejak dilancarkan.

Bolehkah PC anda menjalankan kesan Genshin?

Untuk menjalankan kesan Genshin, PC permainan anda memerlukan sekurang -kurangnya Intel Core i5 atau CPU setara, Nvidia Geforce GT 1030 atau Kad Grafik Tinggi, 8GB RAM, dan sekurang -kurangnya 30GB ruang penyimpanan. Di samping itu, komputer mesti menjalankan sistem operasi Windows 7 (atau lebih baru) 64-bit. Di desktop permainan, dengan pemproses AMD Ryzen 5 3600, Nvidia Geforce RTX 2080, dan 16GB RAM, Genshin Impact berjalan pada 60 bingkai yang lancar sesaat pada 1440p.

Satu -satunya keluhan saya yang tulen ialah kekurangan penyesuaian kunci utama. Impak Genshin memainkan intuitif pada papan kekunci dan tetikus, tetapi saya tidak suka terpaksa menggunakan roda tetikus saya. Dalam Genshin Impact, roda tetikus digunakan untuk sistem pengesanannya, yang berfungsi sama dengan penglihatan Witcher di The Witcher 3: Wild Hunt. Sistem pengesanan tidak digunakan dengan kerap di luar beberapa pencarian utama, tetapi menjengkelkan untuk beralih ke gamepad untuk membuatnya berfungsi dengan betul. Saya ingin mengikat fungsi itu kepada kunci lain.

Mengapa anda mesti bermain di PC

Resipi yang menang

Sangat mudah untuk memberi kesan kepada Genshin untuk model harga Gacha. The Artifact-Grind juga merupakan tugas yang luar biasa dan membosankan untuk semua orang. Tetapi perlu diperhatikan bahawa permainan ini sepenuhnya percuma. Pasti, anda perlu berjudi untuk watak -watak dan senjata baru yang sejuk, tetapi tidak semestinya perlu untuk menikmati dunia, cerita, dan bunyi yang menarik yang ditawarkan oleh Genshin. Anda mendapat jadual watak asas yang merangkumi semua penjajaran unsur secara percuma, anda boleh membersihkan cerita dan kandungan pilihan dengan gear yang anda dapati dalam permainan, dan Hoyoverse sering memperkenalkan acara dengan gear baru, percuma. Sehingga kini, Genshin Impact tidak mempunyai unsur-unsur wang, yang lebih daripada banyak permainan gacha lain, dan juga beberapa tajuk penuh, boleh menuntut. Sekiranya anda mahukan dunia terbuka dengan jam penjelajahan dan kandungan yang santai untuk dinikmati, sama ada bersendirian atau dengan rakan -rakan, Genshin Impact mempunyai dalam sekop, dan dengan harga yang anda tidak dapat mengalahkan, memperoleh Anugerah Pilihan Editor kami.

Untuk lebih banyak cadangan, lihatlah pemilihan permainan PC terbaik kami. Sekiranya berjuang melintasi Teyvat telah meletakkan anda dalam mood berjuang, lihat pilihan kami untuk permainan tindakan PC terbaik. Dan untuk ceramah permainan video yang kaya, Swing oleh saluran YouTube pop-off PCMAG.

Keperluan Sistem Kesan Genshin

Keperluan Sistem Kesan Genshin

Periksa keperluan sistem impak Genshin. Bolehkah saya menjalankannya? Uji spesifikasi anda dan nilaikan PC permainan anda. Makmal Keperluan Sistem menjalankan berjuta -juta ujian keperluan PC pada lebih dari 8,500 permainan sebulan.

Impak Genshin Butiran permainan

Pastikan anda bertemu Genshin Impak Spesifikasi PC Minimum daripada Nvidia Geforce GT 1030 atau GPU AMD Radeon R7 260, maka masa permainan anda akan dibimbangkan tanpa kemalangan permainan. Tetapi jika anda mahukan pengalaman terbaik, komputer anda perlu memenuhi Keperluan PC Impak Genshin yang disyorkan Nvidia Geforce RTX 1060 atau AMD Radeon R9 280 GPU untuk mengoptimumkan pengalaman permainan PC anda sepenuhnya.

Inilah Impak Genshin Keperluan sistem (minimum)

 • CPU: Setara intel core i5 atau lebih tinggi
 • Ram: 8 GB
 • Kad video: Nvidia geforce gt 1030 dan lebih tinggi
 • RAM video khusus: 2048 MB
 • Pixel Shader: 5.1
 • Vertex Shader: 5.1
 • OS: Windows 7 SP1 64-bit, Windows 8.1 64-bit atau Windows 10 64-bit
 • Ruang cakera percuma: 30 GB

Impak Genshin Keperluan yang disyorkan

 • CPU: Setara intel core i7 atau lebih tinggi
 • Ram: 16 GB
 • Kad video: Nvidia Geforce GTX 1060 6 GB dan lebih tinggi
 • RAM video khusus: 6 GB
 • Pixel Shader: 5.1
 • Vertex Shader: 5.1
 • OS: Windows 7 SP1 64-bit, Windows 8.1 64-bit atau Windows 10 64-bit
 • Ruang cakera percuma: 30 GB

Bolehkah PC saya memainkan kesan Genshin

Keperluan Sistem Impak Genshin - Bolehkah saya menjalankan keperluan minimum Genshin Keperluan Sistem Impak Genshin - Bolehkah saya menjalankan keperluan sistem impak Genshin

Dikemas kini 21 November 2020 oleh Cliff Henjum

Genshin Impact, The Free To Play RPG dari Mihoyo, masih merupakan salah satu permainan yang paling popular di tapak keperluan sistem PC, Canyourunit. Walaupun permainan ini percuma untuk dimainkan, ujian keperluan perkakasan hanya mempunyai kira -kira kadar lulus 40% sehingga akan menjadi gila untuk membayangkan bahawa ia mungkin lebih popular. Keperluan GPU minimum adalah GeForce GT 1030, tetapi pemain memerlukan sekurang -kurangnya GeForce GTX 1060 untuk memukul keperluan yang disyorkan.

Apa yang akan menjalankannya?

Berikut adalah beberapa komputer permainan dengan imej yang menunjukkan berapa banyak permainan yang akan berjalan pada setiap satu. Setiap komputer diuji terhadap keperluan minimum dan disyorkan lebih dari 8,500 permainan PC terkini. Klik di sini untuk lebih banyak pilihan.

Makmal Keperluan Sistem boleh mendapatkan komisen afiliasi dari pembelian yang layak melalui Amazon Associates, Ebay Affiliates dan program lain

 • Starfield
 • Pintu Baldur 3
 • Cyberpunk 2077
 • Grand Theft Auto V
 • Penebusan Mati Merah 2
 • EA Sports FC 24
 • Valorant
 • Habis hari 3
 • Mortal Kombat 1
 • Elden Ring
 • FIFA 23
 • Fortnite
 • Hogwarts Legacy
 • Kebohongan p
 • Minecraft
 • Call of Duty: Warzone
 • Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
 • Dewa Perang
 • Marvel’s Spider-Man Remastered
 • Yang terakhir dari kami Bahagian 1
 • Permainan stim di bawah lima dolar
 • Permainan Call of Duty
 • Permainan Battlefield
 • Permainan Battle Royale
 • Anugerah Permainan 2018
 • Permainan realiti maya
 • Kegemaran akhir rendah
 • Permainan Creed Assassin
 • Permainan Akses Asal
 • Saya Batman
 • Permainan Star Wars
 • Senarai Permainan PC terbaik PCGamesn
 • Fokus Permainan Interaktif Rumah
 • Frostbite 3 permainan
 • Permainan jauh
 • Versus Evil Games
 • Permainan Capcom
 • Permainan Hiburan Obsidian
 • Permainan sukan
 • Permainan Steam Teratas 2017
 • Permainan epik
 • Anugerah Steam 2018
 • Permainan Tom Clancy
 • Permainan 2K
 • Permainan Google Stadia
 • Permainan lulus permainan xbox
 • Permainan PC E3 2019
 • Penembak orang ketiga
 • Penembak orang pertama
 • Permainan indie yang luar biasa
 • Anugerah Permainan 2019
 • Terbaik percuma untuk bermain permainan PC
 • Permainan Hitman
 • Koleksi Jack Handsome
 • AMD Fidelityfx Super Resolution Games
 • Permainan yang paling popular

Permainan PC baru -baru ini menambah

 • Airship: Kerajaan Terjun
 • Avatar: Airbender Terakhir – Pencarian untuk Baki
 • Touhou Impian Buatan di Arcadia
 • Homeworld 3
 • Paleo Pines
 • Pasar Malam Minekos
 • Residen Evil 4 cara berasingan
 • Hellsweeper VR
 • Sisa nasib/samurai
 • Pulau Moonstone
 • Witchfire
 • Disney Speedstorm
 • Keturunan pertama
 • Seperti naga: kekayaan tak terhingga
 • Zoo Planet: Pek Oceania
 • Putaran tanaman
 • Umur Empayar 4 Sultan naik
 • Mortal Kombat 1: Kombat Pack
 • Kami berada di sini ekspedisi: persahabatan
 • Pembina Yunani: Prolog

Dikuasakan oleh Makmal Keperluan Sistem, teknologi dari Husdawg, LLC

Hak Cipta © 2023 Husdawg, LLC, Hak Cipta Terpelihara.