Kajian Edge Pendarahan: Bukan klon overwatch tetapi bukan inovator sama ada | Den of Geek, 10 permainan seperti Overwatch anda akan mahu skuad untuk | Gamesradar

10 permainan seperti Overwatch anda akan mahu skuad

Pemaju: Kerosakan percikan
Platform: Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, PS3, PS4, PC

Tinjauan Edge Pendarahan: Bukan klon overwatch tetapi bukan inovator sama ada

Permainan multiplayer dalam talian ninja teori ninja, pendarahan, akan mengejutkan peminat Hellblade – untuk lebih baik atau lebih teruk.

Oleh Chris Freiberg | 30 Mac, 2020 |

  • Kongsi di Facebook (dibuka dalam tab baru)
  • Kongsi di Twitter (dibuka dalam tab baru)
  • Kongsi di LinkedIn (dibuka dalam tab baru)
  • Kongsi di e -mel (dibuka dalam tab baru)

| Komen Kira: 0

Kajian Edge Pendarahan

Mari kita keluar dari jalan: Tepi pendarahan cukup cukup untuk membezakannya sendiri Overwatch. Walau bagaimanapun, terdapat banyak kelemahan reka bentuk yang menahannya daripada menjadi perkara besar seterusnya dalam genre penembak wira dalam talian.

Overwatch, Tepi pendarahan membolehkan anda memilih dari 12 aksara yang berbeza yang mengisi salah satu daripada tiga peranan utama-kerosakan, sokongan, atau tangki-dalam pertempuran berasaskan objektif empat ke-empat. Dengan watak-watak seperti The Cyber ​​Witch Mave, yang menggunakan perangkap dan stealth untuk memenuhi objektif, dan cass, sebahagian wanita, bahagian ayam cyborg, ada beberapa reka bentuk watak yang menyeronokkan yang sepatutnya sesuai dengan hampir semua gaya bermain. Kegemaran peribadi saya ialah Gizmo, Australia yang bersenjata yang spunky yang memberi tumpuan kepada kawalan orang ramai dan bersenjata dengan minigun dan menara.

Setiap watak -watak ini mempunyai satu set serangan yang sama -sama menekankan pertempuran huru -hara atau senjata, serta kebolehan tambahan yang dapat menyembuhkan, menara menara, atau membuang projektil. Tetapi walaupun pelbagai ini, tidak ada pertempuran yang membawa banyak ketinggian. Sama ada anda menembak, mengiris, atau menyokong, permainan sebenar tidak banyak menonjol dari berpuluh-puluh tajuk orang ketiga yang telah datang sebelum ini.

Kerja berpasukan adalah suatu keharusan Tepi pendarahan, Oleh kerana hanya terdapat dua mod permainan: kawalan objektif dan pengumpulan kuasa (pada dasarnya adalah variasi mod penguasaan tradisional), yang kedua -duanya memerlukan pemain untuk bekerjasama untuk mencapai matlamat. Dan jika anda tidak menyelaraskan dengan rakan sepasukan anda, anda akan mempunyai masa yang buruk. Sekiranya anda mendapati diri anda dengan watak sokongan yang lebih lemah berdiri menentang salah satu tangki keras, anda hampir pasti dilakukan.

Tepi pendarahan reka bentuk. Apabila semuanya berfungsi seperti yang sepatutnya, dan pasukan anda bekerjasama untuk mengambil atau mempertahankan titik kawalan, ia boleh menjadi permainan yang menyeronokkan. Tetapi apabila terdapat beberapa titik kawalan aktif, dan beberapa sel kuasa bertaburan di seluruh peta dalam pengumpulan kuasa, nampaknya seperti Tepi pendarahan adalah tersilap menggalakkan permainan solo walaupun pergi sendiri mungkin akan bermakna kematian pantas.

Tarikh Siaran: 24 Mac, 2020
Platform: Xbox One (dikaji semula), PC
Pemaju: Teori Ninja
Penerbit: Xbox Game Studios
Genre: Brawler Online/Shooter

Menggabungkan masalahnya, hanya ada empat peta semasa pelancaran. Mereka tidak buruk, tetapi mereka semua mengikuti gaya reka bentuk asimetri asas yang sama. Sekurang -kurangnya penambahan bahaya, seperti kereta api, medan daya elektrik, dan pengeboman rawak dari atas menambah beberapa variasi dan strategi.

Multiplayer dalam talian stabil ketika saya bermain selepas dibebaskan. Saya tidak mempunyai masalah mencari dan menyambung ke permainan, walaupun saya kerap mengalami beberapa ketinggalan ringan. Tetapi tidak ada fungsi carian untuk permainan. Anda tidak boleh memilih antara kawalan objektif dan pengumpulan kuasa.

Secara keseluruhan, sukar untuk menggoncang getaran retro akhir tahun 2000 yang serius semasa bermain Tepi pendarahan. Walaupun hampir tidak permainan terburuk di Xbox One, grafiknya pasti bertarikh. Tidak ada sokongan 4K pada Xbox One X. Dan saya tidak pernah mendengar banyak dubstep ini dalam permainan sejak itu Pejabat masih mengeluarkan episod baru.

Tepi pendarahan Rasa lebih seperti permainan arked Xbox Live yang hilang daripada pelepasan 2020. Masalah terbesar: Ekonomi dalam permainan.

Melengkapkan perlawanan dan meratakan aksara membuat kredit dan bahagian mod anda. Kredit boleh digunakan untuk membeli kulit baru dan papan hoverboard (yang lain agak sejuk tetapi tidak begitu penting dalam permainan). Bahagian Mod Buka Mod Baru yang boleh digunakan untuk menaik taraf kebolehan anda dengan faedah baru seperti kerosakan sedikit lebih tinggi atau cooldowns yang lebih pendek, atau anda boleh memecahkannya untuk lebih banyak bahagian mod.

Iklan – Kandungan terus di bawah

10 permainan seperti Overwatch yang anda mahu skuad

Overwatch 2 aksara

Overwatch 2 baru sahaja dilancarkan, walaupun tidak tanpa masalah yang saksama, jadi anda mungkin mencari permainan lain seperti Overwatch sebaliknya. Lagipun, pelayan Overwatch 2 sedang berjuang di bawah berat sebagai serangan DDOS sehari selepas dilancarkan.

. Adakah anda peminat tinggal dan menyokong rakan sepasukan anda? Terdapat beberapa wira overwatch untuk anda. Adakah anda lebih suka berlari dan menembak ke dalam pergaduhan? Overwatch Adakah anda dilindungi.

Tetapi jika anda ingin melampaui dunia Overwatch dan memainkan lebih banyak penembak pahlawan atau permainan yang berkongsi persamaan dengan blockbuster Blizzard (sama ada mereka berfokus pada objektif atau bergantung pada kerja berpasukan), maka kami mendapat senarai untuk Anda. Baca terus dan lihat sepuluh permainan teratas seperti Overwatch.

1. Pasukan Fortress 2

Pemaju: Injap
PC, Mac

Dalam banyak cara, Team Fortress 2 adalah adik perempuan Overwatch. Dikeluarkan pada tahun 2007 (sembilan tahun sebelum Tracer mula -mula melangkah ke skrin kami), peminat telah cepat menunjukkan persamaan. Kedua-duanya adalah penembak berasaskan pasukan di mana koordinasi dan strategi kedudukan adalah kunci untuk mengalahkan musuh. Pengakap TF2 mempunyai persamaan lulus dengan pengesan, sementara Hanzo Overwatch sangat serupa dengan Pengakap. Jeff Kaplan, ketua pengarah dan pengarah permainan di Blizzard, telah berkata pada rekod bahawa TF2 adalah “salah satu permainan kegemaran saya sepanjang masa”. Ia juga mendapat beberapa pilihan penyesuaian daripada Overwatch, peta yang disunting pemain, dan permainan yang benar-benar percuma. Pada penghujung hari, Team Fortress 2 patut diperiksa hanya untuk melihat bagaimana ia memberi inspirasi kepada salah satu penembak paling popular hari ini.

2. Knockout City

Pemaju:
Platform: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Nintendo Switch, PC

Knockout City adalah penembak berasaskan pasukan yang menggunakan dodgeballs dan bukannya senjata – jadi semasa anda boleh mengejek dalam kemasukannya dalam senarai ini, percayalah, ia sesuai. Anda perlu bekerja dengan cepat dan bekerjasama untuk menghapuskan pemain musuh, dan anda boleh menyesuaikan sepenuhnya watak anda sebaik sahaja anda melewati tahap tertentu supaya anda menonjol di mahkamah dodgeball. . Ini adalah permainan yang hebat untuk melompat masuk dan menikmati beberapa perlawanan ringan tanpa terlalu mendalam.

3. Brink

Pemaju: Kerosakan percikan
Platform: Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, PS3, PS4, PC

Brink dilancarkan semula pada tahun 2011, dan jelas dengan penglihatan semula bahawa ia jauh lebih awal daripada masa. Ia membawa penembak mobiliti tinggi kelas ke pasaran ketika Overwatch masih berkedip di Jeff Kaplan’s Eye. Dengan pelayan yang dapat menyokong 16 pemain, Brink mempunyai empat kelas karakter untuk dipilih (askar, perubatan, jurutera, dan pengoperasian) yang masing -masing memiliki set kemahiran mereka sendiri untuk pergi ke semua Liam Neeson pada musuh. Di sini pada tahun 2019, Brink cukup panjang di gigi – tetapi kini bebas bermain di Steam, anda tidak akan mengambil risiko dengan mencubanya.

4. Apex Legends

Pemaju: Respawn
Platform: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC, Nintendo Switch

Ketika Overwatch dan PUBG saling mencintai, mereka mempunyai pelukan khas, dan setelah ada yang memeluknya, Apex Legends dilahirkan. Penembak Respawn adalah fenomena percuma untuk bermain yang menggabungkan Mode Battle Royale du Jour dengan Mekanik Kelas Berasaskan Pasukan. . Bloodhound, Mirage, Pathfinder, dan sahabat mereka adalah unik dan menarik seperti mana -mana pejuang Overwatch, dan keseimbangan di sini adalah kunci. Sama seperti anda memerlukan rahmat atau zenyatta untuk memastikan kemenangan, begitu juga akan menjadi bahagian penting dari mana -mana pasukan. Sekiranya anda belum mencuba Battle Royale, Apex Legends adalah tempat yang sangat baik untuk bermula.

. Paladin

Pemaju: Hi-Rez Studios
Platform: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC, Nintendo Switch

. Sebagai permulaan, ia menarik lebih banyak inspirasi daripada Mobas daripada Overwatch, yang lebih menonjol ke arah penembak berasaskan objektif. Terdapat persamaan berat antara dua pahlawan permainan, pasti, tetapi seni konsep Paladins ada cara sebelum orang ramai tahu tentang Overwatch. . . Pergaduhan berasa lebih taktikal, dengan watak paladin umumnya melakukan kerosakan yang lebih rendah dengan mobiliti yang lebih tinggi. Ini mengakibatkan konfrontasi kelebihan-of-your-thn minit terakhir, bukannya roket Pharah yang mencurigakan anda dalam dua serangan.

6. Valorant

Pemaju: Permainan rusuhan
Platform: Pc

. Pilih dari salah satu koleksi ejen, masing -masing mempunyai set kemahiran dan kebolehan yang unik. Tidak seperti Overwatch, bagaimanapun, anda boleh menaik taraf senjata anda dalam setiap pertandingan menggunakan sistem ekonomi dalam permainan yang menghilangkan wang berdasarkan bagaimana anda melakukannya pada pusingan sebelumnya. Valorant adalah satu ton keseronokan, dan pasti patut diperiksa jika anda mempunyai pc permainan.

7. Blok n beban

Pemaju:
Platform: Pc

. Di sini anda boleh menggunakan pengalaman anda dengan komposisi pasukan Overwatch untuk mengimbangi kebolehan pemain anda dan memastikan gabungan kesalahan dan pertahanan yang kuat. Setiap watak yang bergaya telah menggigit satu lapisan, seperti barbs yang didagangkan antara orang-orang seperti Junkrat dan Reaper. Perbezaan utama terletak pada permulaan setiap perlawanan: Dalam beban blok n, kedua -dua pasukan menghabiskan masa lima minit pada mulanya membina pangkalan mereka untuk melindungi kiub penjana. Kehilangan Cube, dan pasukan anda kehilangan perlawanan – sedikit seperti titik kawalan Overwatch.

8.

Ekstrem digital
Platform: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC, Nintendo Switch

Warframe serius didarab dengan kuasa Dunkirk Christopher Nolan. Lore itu mendalam, mencatatkan perang abadi yang terkoyak di dunia. Anda memainkan askar Tenno, berjuang untuk membawa keamanan di peta yang jauh lebih gelap dan lebih lucu daripada warna kartun, katakan, Junkertown. Penembak percuma ini menawarkan sedikit lebih adil daripada permainan lain seperti Overwatch dengan dunia terbuka dan misi cerita yang kompleks bersama Multiplayer. Tetapi kemahiran yang anda telah mengasah dalam Overwatch bekerja sebagai satu pasukan untuk menyelesaikan objektif akan menjadi penting dalam mod PVP Warframe. Masyarakat di sini sangat mesra, menjaga wikis terkini strategi terbaik dan bahkan memberikan nasihat yang benar-benar membantu dalam sembang global. Warframe adalah lompatan hebat bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang lebih kecil, tetapi masih menyeronokkan.

9. Splatoon 3

Pemaju: Nintendo
Platform: Nintendo Switch

Walaupun ini mungkin kelihatan seperti sedikit peregangan pada mulanya, Splatoon 3 adalah seperti bandar knockout dengan senjata cat dan bukannya dodgeballs. . Ia seperti Overwatch dalam hal ini: ini adalah pelbagai mod permainan yang berbeza yang memerlukan refleks dan kerja berpasukan yang cepat, semuanya ditetapkan pada peta bersemangat yang memaparkan banyak beratur audio dan berdegup. Walaupun ia hanya tersedia di Nintendo Switch, Splatoon 3 adalah pilihan yang bagus jika anda sedang mencari permainan di mana sahaja yang terasa serupa dengan Overwatch.

10. Takdir 2

Pemaju: Bungie
Platform: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC

Destiny 2 mungkin paling jauh dari permainan seperti Overwatch dalam senarai ini tetapi patut diperiksa untuk mereka yang suka bermain koperasi. . Di sini, komunikasi adalah kunci untuk mencuri objektif, mengambil musuh, dan memastikan anda mempunyai gabungan yang baik dari tiga kelas Destiny: Warlocks, Hunters, dan Titans. Ketiga -tiga perisa ini tidak begitu kaya dengan Overwatch tetapi dilengkapi dengan set subkelas yang membolehkan sentuhan penyesuaian. Jika anda mencari permainan lain untuk tersesat dengan pal, anda tidak akan salah dengan Destiny 2.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.