? | Jurucakap-Review, Overwatch 2 Beta Tayangan: Apa yang kita pelajari? | Pcgamesn

Overwatch 2 Beta Tayangan: Apa yang kita pelajari

Saya ingin mengutuk ironi bahawa apa sahaja algoritma badai salji yang dicipta untuk memilih penerima akses beta tidak memilih saya – saya terpaksa membeli “pek jam tangan” yang menjamin kemasukan. Itu mungkin terdengar mementingkan diri sendiri, tetapi menurut statistik Xbox Live saya, saya telah mencatatkan kira-kira 2,200 jam bermain Overwatch sejak ia dikeluarkan pada tahun 2016. Matematik kasar mengatakan saya telah menghabiskan kira-kira 2% -3% dalam hidup saya sejak enam tahun yang lalu bermain Overwatch.

Permainan di: Overwatch 2 beta hands-on-adakah ia bernilai menunggu?

Overwatch 2 telah lama datang. Pada mulanya diumumkan November 2019, perkembangan permainan yang panjang dan bermasalah telah menjadi menjejaskan permainan asal, yang hampir tidak aktif selama dua tahun. .

Saya ingin mengutuk ironi bahawa apa sahaja algoritma badai salji yang dicipta untuk memilih penerima akses beta tidak memilih saya – saya terpaksa membeli “pek jam tangan” yang menjamin kemasukan. Itu mungkin terdengar mementingkan diri sendiri, tetapi menurut statistik Xbox Live saya, saya telah mencatatkan kira-kira 2,200 jam bermain Overwatch sejak ia dikeluarkan pada tahun 2016. Matematik kasar mengatakan saya telah menghabiskan kira-kira 2% -3% dalam hidup saya sejak enam tahun yang lalu bermain Overwatch.

Budak lelaki, saya sangat memerlukan hobi baru.

Itu, atau beberapa pemaju permainan lain boleh mencipta setengah penembak orang pertama yang kompetitif sebaik Overwatch. Ia jauh dari sempurna, tetapi genre ini telah menyaksikan beberapa siaran besar selain daripada Valorant 2020 dan Halo Infinite 2021 kerana kebanyakan pemaju lebih suka wang tunai dalam Battle Royale Craze.

Activision-Blizzard telah berada dalam keadaan kekacauan sejak Jabatan Pekerja. Nilai stok mereka tangki, terdapat pemberhentian besar dan perolehan pekerja dan sekarang Microsoft bersedia untuk memperoleh Activision-Blizzard untuk $ 68..

Tiada IPS mereka selamat dari kelewatan dan isu salah urus dalaman, dan Overwatch tidak terkecuali.

. Pelakon Overwatch mempunyai pelbagai pilihan mobiliti yang mengagumkan, tetapi permainan telah bermasalah dengan “meta tangki” yang ditakuti selama bertahun -tahun. Lihat, walaupun semua pemain yang menyeronokkan boleh mempunyai dengan pek jet, teleportasi, melompat super dan sebagainya, sembilan kali daripada 10 mereka lebih baik dari hunkering dan bersembunyi di belakang halangan.

. Saya sangat ragu -ragu terhadap perubahan radikal ini, tetapi saya mula berfikir ia adalah yang terbaik.

. . Saya menguasai musuh saya kurang, namun lebih menyeronokkan – itu tanda yang sangat baik. Terdapat segelintir peta baru, mod permainan “push” baru yang sangat baik dan dua wira baru – tempat tinggal dan junker Queen.

? Mengapa peminat perlu menunggu melalui kemarau dua tahun kandungan? Perlu diingat – Overwatch 2 bukan sekuel yang betul, semuanya berjalan pada enjin yang sama dan akan menggantikan permainan asal sepenuhnya apabila ia mencecah akses awal pada OCT. .

. .

Matlamat yang jelas adalah untuk kedua -dua belah permainan untuk merasa bersepadu antara satu sama lain. . Mod PVE “Save the World” Fortnite akhirnya ditinggalkan atas sebab ini, dan saya tidak akan melepasi activision-blizzard wang untuk melakukan perkara yang sama-penerbit akhirnya mendapat lebih banyak wang dengan percuma mereka Taktik Microtransactions daripada Buy Tradisional sekali, Model Perniagaan Selamanya Sendiri.

Blizzard tidak sia-sia menendang Can di jalan dan kehilangan sebahagian besar daripada playerbase Overwatch yang pernah didedahkan dalam proses-Saya takut mereka mungkin tidak dapat memenangi semua orang kembali. ? .

Jurucakap akhbar-Review

Kewartawanan tempatan sangat penting.

Berikan terus kepada siri Forum Komuniti Northwest Passages Northwest Jurucakap-yang membantu mengimbangi kos beberapa wartawan dan jawatan editor di akhbar-dengan menggunakan pilihan mudah di bawah. .

Overwatch 2 Beta Tayangan: Apa yang kita pelajari?

?

Beta Overwatch 2 baru -baru ini memberi kami rasa pertama kami tentang visi Blizzard untuk permainan FPS yang kompetitif dan fiddly yang kompetitif. Setakat ini, ia dirasai seperti entiti yang sangat ganjil.

. Tetapi ada perubahan, dan mereka telah mendedahkan diri mereka mempunyai kesan yang nyata. .

Pergerakan dari 6v6 hingga 5v5 adalah perubahan tajuk. Ini adalah tweak yang cukup mudah, yang mungkin mudah dibuat dalam permainan asal, tetapi ia benar -benar mengubah setiap mod, setiap pilihan komposisi pasukan, setiap mod. . Terutama pada tahun pertama pembebasannya, satu Winston atau Zenyatta yang luar biasa dapat membawa satu pasukan yang mengasyik Objektif dan seluruh pasukan tetap baik -baik saja dalam ketiadaan anda.

Ini cerita yang berbeza sekarang. . Begitu banyak sehingga jika anda membuatnya salah pada minit pembukaan permainan, sukar untuk menyesuaikan diri, memilih wira yang berbeza, dan cuba mencabut sesuatu kembali dari pusingan.

Ia juga memberi tumpuan tindakan. Tidak selalunya sisa sampingan yang berlaku di sekitar pinggir objektif lagi. Semua orang berkumpul berhampiran dengan satu chokepoint, dan bagi kita yang tidak dikurniakan dengan kesedaran taktikal peringkat Piala Dunia, itu adalah perubahan yang sangat dialu-alukan. . Anda melihat siluet rakan sepasukan anda dan anda memahami apa yang berlaku dari Spawn. Anda tahu di mana anda perlu, dan anda boleh membuat orang -orang yang mengapit lari dari sisi dengan keyakinan yang munasabah bahawa anda tidak akan dipilih oleh penuai perkhemahan tunggal dalam proses. .

Thumbnail YouTube

Banyak perubahan wira juga telah membuat gelombang semasa beta. .

Doomfist’s Rework to a Tank Hero mungkin yang paling dramatik, dan kini dia mempunyai lebih banyak kesihatan, tidak ada pukulan atas, pemulihan peluru lebih cepat dan keupayaan blok kuasa seperti Reinhart untuk tujuan itu. Pembekuan Mei hilang, melambatkan musuh dan menangani kerosakan dan bukannya melekat anda untuk bersumpah di monitor anda. Brigitte’s Stun menggigit habuk. Dan Bastion-Bastion Potg-Getting Bastion-yang indah, penyembuhan diri, yang tidak layak-adalah cadangan yang berbeza sepenuhnya.

Saya merasakan perubahannya lebih banyak kerana, dari semua wira yang dikerjakan semula, saya memainkannya paling banyak di Overwatch pertama. . Dia baru . Dia membuktikan pilihan yang popular di pelayan melalui beta – lebih banyak daripada Doomfist, sebenarnya – tetapi saya merindui kapasiti zon yang dia ada dalam bentuk turetnya yang lama. .Kebakaran utama VA mungkin perkara paling dekat sekarang, dan DPS tidak membandingkan.

Thumbnail YouTube

Saya pasti suka terkejut. . Ditambah dengan tindakan yang lebih fokus yang dibawa oleh 5v5, rasanya seperti perubahan laut yang pelengkap dan positif.

Kami mempunyai satu wira baru dari Blizzard sejauh ini – tinggal. Dia berasa seperti dia melawat dari juara Quake dalam beberapa cara – wira DPS tulen, pistol yang hebat dengan penyebaran kerosakan yang mesra untuk pemain baru, dan sekunder yang berada di antara kereta api gempa dan pelancar bom tangan. Dia juga sangat popular. .

Jadi itulah yang berubah, sekurang -kurangnya setakat ini. Dan ini menjadi beta, kita tidak boleh mengambil apa -apa perubahan seperti yang ditetapkan dalam batu. Tetapi bagaimana dengan apa yang belum berubah? .

Overwatch 2 Beta Review: Watak baru Sojourn slaid di sepanjang jalan ke arah kamera, mengendali kereta apinya

Terdapat rasa kuat bahawa Blizzard mungkin hanya merasa diberi kuasa untuk membuat perubahan yang menyapu ke formula Overwatch dengan berbuat demikian di bawah spanduk sekuel. . Dan beta ini tidak menunjukkan sekuel melakukan apa -apa permainan asal tidak dapat dilakukan melalui satu siri kemas kini. Sekuel untuk pengurusan komuniti, bukannya langkah ketara ke hadapan secara teknologi atau mekanikal.

Playerbase mahupun pemaju tidak akan gembira dengan gambaran seperti WOW seperti Overwatch klasik dan NU-School, jadi ada mandat untuk nombor ‘2’ dalam tajuk itu. ? Mungkin itu akan menjadi lebih jelas apabila penembak wira baru semakin dekat untuk dilancarkan.

. Phil juga telah mengemudi di Eurogamer, PC Gamer, The Guardian, dan banyak lagi.